Gos och tårta

Farfar och A E är trötta.



Bs anktårta (Ja, jag har gjort den själv. Chokladbotten med marsansås och jordgubbssylt i. Han fick själv bestämma).


Fynd!



Barnstolar för 15 kr styck på Motalas återvinning. Vi köpte 3 vita, 2 röda och en blå. D.v.s. alla som fanns :)



Loppis och Fynd-tyger som jag sytt kuddfodral av. Det finns en till blommig kudde.



H&M-fynd för 100 kr, bomull och silke.



Den här kostade 349 kr egentligen, så 150 var alldeles lagom :) Bomull och 20% lin.



Den här var det halva priset på. Kul med en färgglad baströja. Jag köpte dessutom en Sonia Rykiel-bh för 50 kr, den hade kostat 199. Jag är en sån fyndare (eller snåljåp eftersom jag bara handlar när det är rea eller på loppisar)!


Två som blänger




Min lilla plutt 4 år!!

Idag blir världens bästa B hela 4 år gammal. Spökpiratskeppet står inslaget och redo i väntan på att han ska vakna... Tänk att min lilla bäbis redan är 4 år! Det är helt sjukt vad fort tiden går...

Sin födelsedag får han mest fira på dagis, kalas blir det här hemma den 18:e, d.v.s på söndag så det kan ni ju boka in ni som vill komma. Vet inte riktigt vilken tid än. Han önskar sig cirkusbesök, en röd bil med svart ratt som han kan sitta och åka på, trummor, trumpet och många pruttkuddar (absolut inga ritblock/kritor/kläder, tack). Man får gärna fira A E på söndag också eftersom hon fyllde 2 för ett tag sen. Hon önskar sig också trummor, trumpet och en gitarr. Absolut inga ritblock/kritor eller kläder där heller och framförallt: inga dockor.

Annars är utesaker bra ju, typ bollar och sånt som dom kan ha ute. Vi har mycket plats ute :)

Nu ska jag nog väcka barnen istället...

Vi har 10 kg ritblock hemma, tyvärr ingen överdrift. Dom har kläder så det knappt får plats i deras lådor och pennor och kritor har dom till förbannelse som dom använder till att rita överallt med. Igår städade jag deras rum och det får inte plats mer grejer där uppe, därför är utegrejer en bra idé. Eller en insättning på deras konto. Eller inget alls går också bra.

20

Idag kan B räkna till 20. Smart kille.

Vi har varit på barntimmarna och före det gick vi morgonpromenad med Doris. Hon var ensam hemma i 2½ timme idag, det verkar ha gått bra förutom en nervält blomkruka.

I eftermiddag ska jag tvätta och jag kan säkert hitta på nåt annat att göra också...

Dags att börja skolan?

B har börjat läsa. Idag vid matbordet sa han: "om man säger pipipi blir det pippi då mamma?", jaa nästan iallafall. Sist när vi var på Biltema läste han "Bilt" när vi kom ut på Biltema-skylten. Dessutom kan han ju läsa start och stopp sen tidigare. Jag blir så imponerad av att han fullkomligt struntar i alla korta ord och går direkt på fembokstavsorden. Smart kille med en stolt mamma! Dessutom kan han räkna till 14, men det har jag säkert skrivit tidigare...

Doris!

Nu kanske det är dags att berätta lite om Doris!



I torsdags åkte jag till Skärblacka för att kolla på henne och hon fick följa med hem. Hon är lite skygg, springer och gömmer sig om det händer mycket men annars går det jättebra. Vi går ungefär en timme med henne morgon och kväll så hon ska vara avspänd och lugn resten av tiden. Ungarna röjer ju som galningar, men då går hon undan och lägger sig. Imorse fick hon vara lös på promenaden och det funkade superbra. Hon är väluppfostrad och eftersom hon är lite avvaktande sticker hon inte iväg. Hon verkar vara en perfekt hund för oss, mig har hon accepterat helt och Henke halvvägs. Barnen är det lite si och så med, men hon går fram och nosar på dom och lägger sig hos dom i sängen på kvällen om dom är lugna när vi går upp.



Mys i soffan.

Vill ni veta nåt mer får ni väl fråga! Hon är lite över ett år gammal.


Kväller

Och här sitter jag och väntar på min fina man, som förmodligen inte kommer ner. Han skulle ge sonen gos, men det verkar som att båda somnat nu. Jag vill också gå och lägga mig, är jättetrött men så fastnade jag här. Har inte monterat ner sängarna, men annars har jag gjort allt på listan från förut.

Gonatt!

Lååångfredag

Först och främst: bilder på hunden kommer, men mannen och sonen tog kameran med sig till bil-Elmia idag. Lovar bild för söndag iallafall för då ska min farmor kolla "på den där bloggen eller vad det heter" (mina systrar ska alltså visa henne bloggen, min farmor har ingen dator).

      c ccc    doris

En liten hälsning från A E. Hon tyckte det var jättekul när jag hjälpte henne skriva Doris.

En liten to-do-lista:
- Montera ner barnens gamla sänger (dom sov bra däruppe inatt, första natten, A E vaknade och skrek typ kl.5, då fick hon komma ner till oss).
- Ta fram det gömda godiset och fylla upp påskäggen.
- Tvätta.

Ja, sen får det väl vara nog med måsten. Vi ska ut och vandra omkring lite också.

Fick ett STORT påskägg fyllt med mintkulor igår, tack familjen!

1 april!

Idag kommer jag bli lurad, jag blir alltid lurad på första april. Menmen!

Här har jag plockat, städat och pysslat lite. Jag satte ihop 4 st KASSETT-lådor till mig och barnen, ännu mer ordning och reda, det gillar jag! Känner att jag börjar bli lite fixerad, men som min käre man säger "man kan aldrig få nog av smart förvaring". Tror det var så han sa iaf.

Framöver ska vi åka till Eva och äta lunch och lämna barnen. Sen skjutsar jag farmor till tåget och sen är det dags att titta på hund. Det ska bli så spännande!

Nu ska jag hänga en tvätt innan det är dags att åka.