Eragon x 2

Idag har jag sett Eragon-filmen och den är väl helt ok. Fast boken är så mycket bättre, det är alltid så. Det ryms så mycket mer detaljer i böckerna att filmen knappt känns som samma historia ibland. Jag har börjat läsa i boken nu alltså. Dessutom har tredje boken nyss kommit ut med, jag har läst Eragon och De äldste förut eftersom Henke fick dom i julklapp förra året.

Advent

Vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt.

Resten har jag censurerat för det är Gud blablabla. Gillar inte. Vi har tänt det första ljuset idag, faktiskt. Brukar inte komma ihåg det, eller om jag kommer ihåg det första ljuset men inte andra och tredje sen. Jaja. Jag ska ta lite tabletter och ligga i soffan och titta på film i fem minuter eller tills A E vaknar igen.

IKEA

Eftersom jag är sjuksjuksjuk och orkeslös och Henke ändå skulle in till tandläkaren har han varit till IKEA och handlat den omtalade byrån. Sista chansen idag, sen kostar den 449 kr igen. Nu 199, har ju bestämt att vi ska ha den o då vill man ju ha den cheap.

Crazy animals

Alltså, vi drar verkligen till oss alla möjliga konstiga djurrelaterade händelser. Nyss var det en liten tax uppe på altanen. Jag tyckte att jag hörde ett skall rätt nära för en liten stund sen och nu var den lilla voffsingen här.



Den hade skitläskiga ögon, som ni kan se.

Först var det en rotteweiler, sen den där Disa som sprang omkring i Stjärnorp och nu den här. Och när Henke åkte till folkrace-KM förut stod den en kinesisk nakenhund med blå tröja mitt i vägen. Fast sen kanske det är så att vi försöker hjälpa till när det kommer förbi herrelösa hundar och allmänt pack. Lösa hästar funkar ju också för oss. En gång när jag hittade en lös hund i skogen hoppade den ju t.ex. in i bilen. Fast jag fick ut den igen, som tur var... Jakthundar känns inte helt ok att plocka upp mitt ute i skogen. Den här taxen verkar också vara nån slags jakthund för den hade reflexkoppel på sig och det gick nån och visslade i en visselpipa (?) i skogen. Jaja, vi får väl se...



Sniff, sniff.


BVC + pappa!

B vägde 18,6 kg och var 97,5 cm lång, A E vägde 10,520 kilo och var 74,5.

Idag har A E börjar med nya ljud också, på kvällen nu sa hon "pappa" på beställning. Hur gulligt som helst, nu är det bara att vänta några månader tills hon säger mamma också.

Family

Nu har familjen kommit hem, B har sett på lite film och Henke är ute och mekar. Forden måste bli klar och besiktigad före sista mars för då ändras byggar-reglerna tydligen. Visst är det intressant att imorse var det Henkes Ford och nu när den ska bli klar snabbt och det ska läggas mycket tid och så mycket pengar som möjligt (antar jag) på den, då är det minsann våran bil.

Stumfilm

Det går jättebra spela DVD i datorn, fast det kommer inget ljud. Och det är ju ok om man är född ett århundrade före mig och gillar stumfilm. Vilket inte jag gör. Får försöka hitta på nåt...

Slut på huvudvärkstabletten

Det känns precis när tabletterna slutar verka för då får jag ont i huvudet igen. Så länge ipren eller panodil gör sitt jobb är det helt ok, men inte just nu. Ska gå och knapra lite mer pillar nu tänkte jag. Och sen kanske en till film? Hoppas man kan köra DVD i datorn, men det borde ju funka känner jag.

Sjuklingen

That´s me! Idag blir det en dag i soffan, Henke och barnen är med farmor och farfar. Dom ska till Söderköping. B vaknade på dåligt humör och blev jättearg när Henke skulle lägga upp hans nappar (dom ligger på en hög hylla under dagen), men när Henke sa att dom skulle till farmor och farfar svängde B´s humör direkt! Han sken upp som en sol, ställde sig upp i sängen och ville lägga upp napparna och sen kissade han på pottan och sprang till mig medan han skrek att jag skulle ta fram en tröja. Han älskar verkligen farmor och farfar och att vara hos och med dom. Skönt!

Det tar alltid emot att sjukanmäla sig tycker jag, jag har fått lära mig att man går iväg och provar. Jag ringde precis efter att jag gick upp, för jag har världens rossligaste/ ondaste hals idag och då kan man ju inte ens prata med kunderna. Nu är allt som vanligt igen, huvudvärk, snor, hosta (ny!). Jag är glad att jag började dagen med en ipren.

Annars äter jag frukost i soffan, ska hänga här idag som sagt var.

Solla

När Henke kommit hem och bytt om ska vi åka till Solla på julmiddag. Det ska bli trevligt, men förmodligen blir det nog en rätt kort kväll för oss eftersom jag går på Panodil idag. Inte min vanliga kost, men jag har så jävla ont i huvudet att jag inte pallar att gå utan. Jag ska slänga mig in i duschen alldeles strax, A E sover i vagnen och B är på toa... Lite nya kläder på barnen så är vi nog redo sen. Vi ska hämta paket i Borensberg också.

Tomtar och troll



Lite Wall-e på kylen är poppis.



A E fick en tomte att mumsa på.




Hoppsan sa och gumman

Idag har B sagt många nya meningar bl.a: "hoppsan sa", "hej gumman". Han har räknat 1,2,3, fast mest 2,3,8 av nån anledning..? Han säger så mycket nya saker och kan böja lamm till lammet nu. Många framsteg!



B målar en teckning till Solla


Mat också?!

Kraven tar aldrig slut... Jag måste fixa lunch, det blir nog rester från igår?! Det borde räcka till mig och B, A E har en matlåda hon kan äta. Fast det blir liksom som att skjuta matlagningen framför sig eftersom det är hennes sista burk i frysen, alltså måste jag laga mat till henne i eftermiddags fast vi andra ska till Solla på julmat. A E äter kvällsis vid kl.16 ungefär och vi ska till Solla vid kl.18... Vi får se. Nu ska jag hämta posten och sen inventera frys och kyl.

Klappar, tomte och ängel



Några klappar och lite mossa.



Kunde inte låta bli att köpa den här ängeln och tomten när vi var på Plantagen.
Det fanns massa söta ljuslyktktor där också, jag måste dit och titta när det är rea sen.
Vadå snåljåpen har talat eller?! Men det är jag det!



"Tomtens hus" säger B.


Två panodil till frukost

Jag har såklart ätit vanlig frukost också (havregrynsgröt+macka). Jag tog 2 panodil så kanske jag slipper huvudvärken, idag måste det städas... Allra minst, det finns ju en hel del fler saker som också behöver göras men jag känner mig inte särskilt pigg. I eftermiddag blir det nog soffmys med B och en film. Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag sätter igång med städning.




Inte i mitt bästa skick...


Fan!

Idag har jag varit och shoppat lite julklappar. Eftersom jag bara varit i två butiker kanske jag inte ska berätta vilka. Jag handlade en hel del i den ena, som jag älskar, men expediten sa att hon skulle lägga i ett gratiskit för män. Vilket hon inte gjorde sen ändå. Men ska man hålla på och skylta med att man är generös får man fan inte glömma bort såna detaljer. Framför allt inte eftersom hon tog betalt av mig och tog sen betalt av 3 kunder innan hon slog in mina varor. Jävligt dåligt tycker jag, även om jag förstår att det är mänskligt att glömma blir jag ju sur.

Annars har det gått bra med mötet idag, maten var jättegod. Åt glass till efterrätt också, mums! Nu blir det sängen.

Kul bus

Hovslagaren skulle ju komma idag. Som sagt var. Fast han har haft telefonen avstängd hela dagen, wonder why???

Far och flyg

Nu ska jag åka till stan, shoppa lite mer julklappar och sen är det möte. Jag har huvudvärk, snorar och förmodligen har jag feber också. Har tagit en Ipren och några sprayar med Otrivin comp som ska hjälpa mot näsan... Jag tar typ aldrig pillar och jag hatar nässpray så ni förstår nog läget.


Fuck it!

Skiter i listan för jag snorar och nyser hela tiden. Som om jag skulle behöva en ursäkt för att inte göra nåt. Menmen! B och jag ska kolla på film nu iallafall. Ligga och mysa lite i soffan, han behöver lite mys och sitta i knäet och vara ompysslad. Han är också genomförkyld. A E däremot är pigg som en mört. Jag har tänkt skriva ett inlägg med all BVC-info också, men jag orkar inte ta tag i det nu. Ska dra en ullpläd över oss och ligga här istället... På våra fina fårskinn som jag slängt på soffan, varmt och mysigt!


mat med kanske?

Nu är disken klar och maten står på spisen / i ugnen. Det blir hemmagjord potatismos och ugnsstekt falukorv. Mums. Disken tog typ hela förmiddagen, det var hur mycket som helst. Trist.

Listan

Idag ska jag:
* diska
* plocka undan
* dammsuga
* tvätta
* hänga tvätt
* vika torr tvätt
* kanske torka golven
* sätta hyacinterna i nya krukor
* slå in julklappar
* förhoppningsvis (återigen) få min häst skodd

Vi får se hur mycket jag hinner idag, ska börja diska nu tänkte jag.

Ensamhandling

Jag åkte och handlade alldeles ensam för B var jättetrött och A E också. Fast när jag kom hem hade båda tagit en tupplur så dom var vakna igen. Så kan det gå! Väldigt smidigt att handla utan barn, förutom packningen som är tusen gånger enklare när vi är två.

Just nu har jag soffmys med popcorn och Marabou Digestive. Snart blir det sängen... Jag dricker cola också, jag vet... Skärpning för mig.

Julklappar på g.

Idag har vi köpt lite julklappar. 5 personer börjar bli klara, det verkar lovande än så länge... Nu ska jag fixa lite falukorv och makaroner, sen ska vi åka till City Gross och storhandla.

Städa, städa

Nu har jag ägnat typ en timme åt att städa bort alla mina högar med tidningar och papper från köksbordet. Henke hade en liten hög och ändå tycker jag att det är han som stökar till, lite orättvist om jag får säga det själv. Fast säg inget till honom. När jag inte sitter här löser jag lite korsord (försöker lösa är nog den rätta termen egentligen). Snart är det dags för sängen. Det har varit helt underbart nu på kvällen för jag har faktiskt haft lite energi för omväxlings skull. Nu med musfällorna kommer jag kunna sova ännu bättre eftersom jag vet att dom små odjuren dör. Idag har varit en rätt dödstörstande dag, jag vet, men jag blir helt galen av mössen.

Musfälleorgie

Henke köpte musfällor på väg hem idag, 4 st giljotinni eller vad dom hette, från Biltema. Nyss fångade vi och Polka den först musen! Jag hörde ett litet ljud och öppnade sockeln och kollade, det satt en mus och sprattlade i fällan och Polka hoppade på den och bet den lite i magen och i ryggen och sen dog den. För er information... Recentionen är alltså: 5 ostbitar av 5 möjliga, superbra musfälla! Dessutom behöver man inte röra den döda musen utan det är bara att lossa den på nåt annat sätt. Henke får sköta det där, jag gör det bara om jag absolut måste. Annars har jag inget emot möss, bara dom är döda så.

Farfarskoftan

Såhär såg det ut i helgen...



Farfarskofta och farfarsgodis.


Kladdkaka och kebab

I precis den ordningen också. Var så himlans sugen så jag bakade en kladdkaka, mums! När jag stod och skar upp en stor bit åt mig kom B och blev överlycklig för det fanns kaka. Han gjorde en stor glädjedans i typ 5 minuter och sa "B kaka, B kaka". Sen skrattade han HI HI HI samtidigt som han dansade. Världens sötaste. Han har dessutom sprungit omkring i huset och skrikit "B glad aaa-aa-aaa-aa-aaa-aa". Ja ni kan tänka er, inte så skönt eftersom jag hade huvudvärk men jag kunde ändå inte låta bli att le åt hans glädje.

Sånger

Nu har vi sjungit en bok med sånger. A E´s doppresent från sin mormor: "Trimmel tramm". Den är bra, eller innehåller en del sånger som jag inte kunnat texten till. T.ex. "Min kära lilla ponny" och "10 indianer". B är på dåligt humör, han är snorig och förkyld, precis som jag. I vanliga fall hade jag satt honom framför en film nu (brukar försöka vänta med film till efter lunch så han leker lite också), men eftersom vi väntar på hovslagaren är det bättre att vänta med film.

Fru ordförande

Det är ju jag det! Som inte fått svar från hälften av styrelsemedlemmarna och därför inte bokat nåt bord på torsdag. Smidigt. Jag kom på det igår kväll, det är en del av mitt sömnproblem att jag alltid kommer på tusen saker jag glömt på kvällen eller under natten. Igår sprang jag upp och skrev en lapp om det här iallafall. Nu väntar jag på svar från 3 st medlemmar, men det verkar som att det blir ett möte iallafall, tack och lov. Och bordet är bokat nu, tur att det var ledigt. Ibland känner jag mig som världens största slarver, fattar inte varför jag skjuter på såna här saker för tillfredsställelsen när det är klart är ju underbar.

Nu ska jag hänga upp tvätt, tvätta lite till och hämta in posten. Vi väntar på hovslagaren också, han kanske t.o.m. dyker upp idag för han sa att han borde komma innan det mörknar! Vilket jag iochförsig tvivlar på, men då kommer han förmodligen idag. Sen kan jag börja rida! WiiiI! Fast jag försöker att hejda mig själv från att bli alltför exalterad eftersom hovslagaren ju faktiskt ställt in typ 10 gånger i sista sekunden... Men jag längtar verkligen efter att komma ut och rida lite, just nu är det ju underbart ridväder med!!

Äggsås

Nu börjar det bli dags för lunch. Idag blir det torsk och äggsås med potatis. Mums, det gillar alla (utom Henke såklart, men han är ju på jobbet).

Second thougths

Vi ska inte köpa dom där hyllorna på IKEA ändå, jag tror det kommer bli för instängt runt sängen då. Men hyllan till barnen ska vi köpa, korgarna och massa doftljus. Om ni ville veta. Förmodligen åker jag in imorgon efter att vi varit på BVC-koll. Båda barnen ska dit imorgon, det ska bli mest intressant och veta om B hänger med eftersom han har kontroll så sällan.

Nu tror jag att jag ska engagera B i att ställa ut tomtar i hela huset, han pratar om tomtar hela tiden och tomtens hus (en liten ljuslykta vi har).

Update:



Jag satte nejlikor i satsumas (?) för apelsinerna var för gamla.
B ville hellre äta satsumas, så det fick han göra såklart.




Försöker hitta lite hästinspirerat julpynt...



Jag är helt julbesatt och brukar tvångspynta hemma hos mina kompisar om dom inte pyntat.
Jag tycker det är jätteviktigt med tomtar och ljusstakar.

Nu är jag sugen på att baka lussekatter och pepparkakor så det blir nästa steg. Måste handla ingredienser först, baket blir förmodligen nästa vecka..? Eller på torsdag eller fredag kanske... Är väldigt sugen på lussekatter.


God morgon!

En ny dag har grytt och vi har ätit frukost m.m. Jag eldar i kakelugnen och tvättar. Ska vika tvätt också framöver. Annars tänkte jag mest leka, läsa och sjunga med barnen idag. Jag har försummat dom den senaste tiden, men efter att jag fått ta igen lite sömn inatt (äntligen) ska jag vara med dom ordentligt idag (inte för att jag tror att de lidit särskilt mycket, de har ju fått mat och allt men jag har inte lekt med dom som jag brukar göra).


Inatt fick jag sova massor, från 21-00 från 00-4 och sen tills Henkes klocka ringde. Vi gick upp vid kl.8.30, så det blev massor med välbehövlig sömn! Polka var inne och vaktade musen.


Bajs, bajs, bajs

Ibland är det härligt (?) med barn. Nu känner jag att jag skrivit just den meningen så många gånger och oftast varit ironisk, det är jag nu också. Jag pratade med Helené i telefon, jättekul att prata med dig gumman! B passade tydligen på att bajsa på sig under tiden... Så vi fick avsluta, men det känns rätt ok, skönt att prata av sig lite. Nu sitter B och duschar i badbaljan. A E sitter på bilmattan och verkar nöjd, skönt. Jag funderar på att städa iordning på lite av mina papper, fast kanske inte ändå. Ska kolla lite på Bokus nu och se vilka böcker jag önskar mig!

Julklappar

Nu börjar det ta lite fart iallafall. Jag vet vad Eva och Camilla önskar sig, jag ska börja fundera ut egna önskningar och vad barnen önskar sig (helst vill dom ha en slant insatt på sitt konto).

Idag känner jag att jag faktiskt har lite energi och lust att göra nånting, vilket jag inte haft den senaste veckan. Och kanske ännu längre? Om jag får en till natt med hyffsad sömn blir det kanske ännu bättre?

Mina änglar

Idag har jag nog världens bästa familj ändå, A E sover i vagnen, B pysslar i köket och Henke är ute och mekar med gastunnan. Jag har eldat så det börjar bli varmt och gosigt, framförallt i köket är det skönt. Det blir väldigt mysig värme från vedspisen tycker både jag och Henke. I sovrummet är kakelugnen varm och värmen börjar spridas där med. Idag ska jag nog gå och lägga mig samtidigt som barnen känner jag.

Stjärnorp

Jag och barna är uppe i Stjärnorp hos Eva, vi har ätit frukost här och ska väl få lunch också. Tur för oss!! Om A E somnar vill säga, hon ligger i resesängen och skriker just nu. Vi har inte med oss vagnen för det är fullt med ved i skuffen. Vi har fått ett gäng vedpinnar av Eva som vi kan elda med. Det var 12 grader inne imorse, så efter lunch ska vi hem och elda...

Ny dag, nytt humör

Idag är det lite bättre, jag har fått sova lite mer än vanligt. 5 timmar kanske. Polka var inne inatt, hon låg på bänken och stirrade ner bakom kylskåpet så jag drog fram kylskåpet och sen hördes det inget mer krafsande från musen. Fast jag tror inte att den är död, den vågade nog inte komma fram mer, bara. Sen fick jag ju lov att klappa Polka lite med, hon sov på mitt huvud typ halva natten.

Ny toppenbra blogg!

Tidigare idag fick jag en kommentar av Bea, hon skrev om barns utveckling. Eftersom hon skrev en väsentlig kommentar (inget i stil med: "kolla på min blogg om du gillar ditten och datten och blablabla") var jag in och kollade på hennes blogg. Och den är helt underbar! En riktig pysselblogg som jag fått massor med inspiration av och jag kan inte sluta läsa fast jag är jättetrött. En ny favorit helt enkelt, så kolla in till henne ni med!


Ordning och reda!

Den här tänkte jag att vi ska ha till barnens rum, den kostar 199 kronor om man har Familykort (ord. pris 449 kr):




När vi flyttat upp B´s säng till deras rum tänkte jag att Henke och jag skulle ha varsin sån här till sängbord med mycket förvaring:



Och i hyllan passar dessa fina korgar perfekt:



Korgen BRANÄS för 99 kr, den höga hyllan kostar 395 kr, också Familypris (ord. pris 695 kr). Inte för att göra överdrivet mycket reklam för mitt jobb alltså, jag gillar verkligen dessa grejer och dom står nu på inköpslistan. Alla bilder från
IKEAs hemsida.

Home sweet home

Hemma igen efter en dag på jobbet, skönt. Vi har käkat Max-mat och snart är det dags för sängen. Igår gick jag och la mig med barnen rätt skapligt, kl.20.30-21 ungefär. Fast B ville ändå inte somna så det gjorde väl varken från eller till... Jag har köpt lite godis med, mums! En Marabou Digestive har jag också, världens godisgris men jag orkar bara inte ta tag i situationen just nu.

Nu ska jag kolla bloggar och sen styra kosan mot sängen. Tack för alla fina kommentarer jag fått idag!

Mysterium

I tisdags morse satte jag A E på bilmattan och gick ut för att väcka Sarah. När jag kom ut dit kom jag på att jag måste hänga upp lite tvätt också. När jag kom in igen såg det ut såhär där jag satte ner A E.




Hon satt alltså på igloon när jag gick ut. Ni kanske förstår att jag fick hjärtsnörp när hon var försvunnen.



Här är hon ju! På andra sidan av bilmattan, hur kom hon dit? Jag har inte en aning. Inte den blekaste aning, jag är jättenyfiken.



Det är faktiskt rätt långt för en liten unge som inte kan ta sig nånstans. Hon kan typ komma bakåt om man lägger henne på mage. Oftast ålar hon in sig under soffan. Därför undrar man ju hur hon gjort?! B var inne med henne, men han orkar inte lyfta henne, alltså kan det inte vara han som gjort nåt.


Sarah-besöket

Här kommer då lite bilder från när Sarah var här. Till sist...



B vill också vara med och hjälpa till.



Henke tycker att det räcker om jag river ner till den här tapeten.
Snygg eller?! Njaee.




Innan vi började riva såg det ut såhär...


Sömnproblem

Jag är så grinig för att jag varit vaken mellan kl.1-6 inatt ungefär. Det finns minst en mus till. Så idag ska jag åka till Coop och leta efter musfällor, vi hade några jättebra förut med artificiell ost som bete. Mössen har hållt mig vaken på nätterna hela veckan. Eller jag sover väl sammanlagt ungefär 3 timmar per natt upphugget i korta perioder. Egentligen kanske jag skulle skita helt i att sova, för jag blir bara trött och irriterad när jag får sova såhär lite. Och eftersom jag knappt sover vore det kul med liiite förståelse här hemma. Och kanske möjlighet att få sova lite middag, vilket ändå inte funkar nu under helgen eftersom jag jobbar. Menmen, det blir bättre snart. Hoppas jag!


Städa

Jag är så jävla bitter och allt är så jävla orättvist att det inte är nån idé att jag skriver vad jag tycker här


Nålstickshämnd!

Jag är så glad för jag kom på att jag hade en halv förpackning med delicatobollar med mig hem från jobbet. In your face, tjuvHenke!

Nya efternamnet

Idag på jobbet sa jag mitt nya efternamn, helt naturligt, efter mitt förnamn. Det var första gången. Det kändes bra. Jag brukar alltid glömma mig, men nu kanske jag har slutat med det.

Världens bästa häst (trots allt)

Jag veeet, hon är dum i huvudet och allt. Men jag gillar henne ändå. Blir glad när jag ser dom här gamla bilderna, från vår första tävling. Och typ enda. Jag har tävlat henne 3 gånger. Min fina lilla häst som är så himlans duktig får aldrig vara ute och tävla, hon älskar att tävla. Hon blir helt lugn och avspänd. Fast jag blir ledsen i hjärtat också. För jag vill rida, men hovlagaren kommer aldrig. Det är inte bara det heller, jag vill rida och tävla. Vara normal. Tävla och se hur långt hon kan gå fast hon är hundra år gammal (12).



Hösten 2004



På Stora Sjögestad... Bilderna inne från banan är jättesuddiga.



Duktiga hästen. Snygg hästskötare va?!





Allt är fel

Jag är trött, slut, grinig och bitsk. Det ser ut som fan här hemma, fast jag dammsugit och torkat golvet i vardagsrummet. Sen ringde dom från jobbet och hade rört ihop schemat så jag fick åka och jobba två timmar tidigare än planerat. Henke dammsög klart resten, fast nu ser det ut som innan igen. Riktigt kul att komma hem.

Det enda positiva är att Henke dödade musen imorse. Vår husmus som hållt mig vaken på natten en vecka i streck. Inatt kanske jag får sova.

Snällt eller?!

Jag gick för att hämta en godis ur min godisskål. Vart är den? Inte i skåpet iallafall, Henke har ätit upp mitt godis. Men det spelade ju ingen roll för jag ville ju inte köpa godis på vägen hem. Nähä. Men om jag visste att mitt godis var slut hade jag självklart stannat och köpt godis. Sen kommer Henke och säger att det var gott.


Prioriteringar

Jag blir så jävla trött på dåligt prioriterande. Så jävla trött. Men det är det ingen som bryr sig om.

Kväller

Jaha, så har en dag till gått. Jag såg ett fint citat för ett tag sen, får se om jag kommer ihåg det rätt:

Tänk på att dagen idag är morgondagen du drömde om igår


Full fart

Idag har det varit full fart hela tiden. Först frukost, sen diska (världens berg), tvättat, hängt tvätt och gjort köttbullar. Det blev
massa köttbullar och sen åt vi lite av dom. Jag har gjort massa mat åt A E, nu pratar jag med farmor (som fyller år idag) och
framöver ska jag vika den där tvätten också. Men nu måste jag vagga A E lite så hon somnar.

Barnpsykologi

Visst är det intressant med barn? Jag har en speciell sak i åtanke här. Igår kväll tänkte jag "vad länge sen det var B kissade i sängen, det börjar bli dags att tvätta hans sängkläder". Igår sov han ett par timmar, vaknade och satt uppe med oss ett par timmar (och kissade då). Eftersom han hade kissat, kissade jag honom inte när vi la oss sen. När A E ville ha välling vid 1-snåret kissade jag B som vanligt. Då brukar han alltid klara sig till morgonen, men inte idag. Fast det beror nog främst på att han var uppe med oss och drack jättemycket mjölk och vatten vid närmare eftertanke. Jaja! Nu får han rena sängkläder iallafall!

Planerna för dagen...

Idag ska jag diska, vika tvätt, förmodligen plocka undan och dammsuga. Nån tvättmaskin borde jag hinna tvätta och hänga upp också. Fast det blir väl lite svårt att göra detta eftersom jag samtidigt måste hålla tummarna för att hovslagaren ska komma.

Jättetrött

Jag är så trött att jag inte ens orkade bli arg på B när han bajsade på sig istället för att gå på toa och bajsa. Inte för att jag menar att jag borde blivit arg på honom utan för att jag alltid brukar bli arg på honom. Jag fattar inte varför han ska hålla på och skita på sig när han kan gå på toaletten istället. Men den här gången sa jag att det här inte kunde vara så skönt och sen frågade jag honom vart bajset ska komma och han svarade toaletten. Lugnt och fint bara. Annars har jag ont i handleden också, det gör ont att skriva just nu och det gjorde ont när jag körde bil också. Irriterande. Jaja! När vi ätit kvällsmat ska vi köpa godis. Hurra!

Smartass

Henke har bättre än mig, mycket bättre. Det är bara för att han fattar matten, vilket jag inte gör. Vi hade nästan lika på svenskan och engelskan, men i matten drog han ifrån rejält. Vet inte om han vill att jag ska skriva ut exakt vad han hade, men ni har ju fått lite info iaf. Om ni ville veta.

YES YES YES!!!

Hurra! Nu kanske ni tror att jag lyckats fånga Carmensita i hagen, vilket såklart skulle framkalla glädjetjut också. Men! Nu är det så att resultatet från högskoleprovet har kommit och jag hade 1,2!!! Snittet var 0,92 så jag är supernöjd. Bara jag är smartare än snittet så... He he. Med risk för att bli lite självgod liksom. Men det får ni ta idag! Jag trodde ju att jag hade 79 rätt, men det var tydligen 78. Inte för att det spelar så stor roll.

Update: Om jag hade varit bättre på det första provet hade jag nog fått ännu bättre, dom poängen drog ner mig rejält för på alla andra delar låg jag över snittet. Nu är jag bara sååå nyfiken på vad Henke fick... Fast det får jag säkert ändå inte skriva på bloggen. Men jag vill jättegärna veta. Tur att han kommer hem snart, det blir nedräkning till kl.16.30 nu då. Han kommer säkert inte förrän kl.17 idag och sen kommer han säkert inte öppna sitt kuvert på en gång heller, bara för att reta mig.

Jaja. Nu ska B och jag ligga i soffan och kolla på film tänkte jag.

Prioriteringsordning

Det kanske beror på att jag är trött, men det första jag gjorde när vi kom hem nyss var att ta en bit morotskaka och sätta mig vid datorn. Sen bubblade A E lite så jag fick gå till henne, hon ville ha ny blöja och sen kom jag på att mjölken stod kvar på köksgolvet och inte hade blivit uppackad än. Konstigt va?! Det vore faktiskt skönt om påsarna kunde packa upp sig själv nån gång iallafall. Nu har jag packat upp, hämtat mer morotskaka och tänker sitta här en stund innan det är dags för lunch.

Trött

Alltså, förut har jag trott att jag varit trött, men det är inget mot hur jag känner mig nu. Jag är så oerhört trött. Trött trött trött. Jag har i princip knappt sovit alls inatt. När barnen varit tysta och sovit har musen varit i farten. Det stod ju ett fat med lite morotskaka på bänken, där var den framme och knaprade så jag fick gå upp och skölja tallrikar mitt i natten.

Som grädden på moset vaknar B och är genomförkyld. Vilket innebär gnäll, gnäll, gnäll. Så vi kan ju sitta och gnälla ikapp. Fast vi ska sitta i soffan och kolla på film, efter att vi lämnat Sarah vid tåget och handlat.

Magnus Betnér

Det var kul och bra igår. Och makabert också, såklart. Fast roligt. Man kan tydligen skämta om allt.

Lena!

Lena har varit här och käkat lunch. Rödspätta, som utlovat... Efter att hon åkt har jag duschat och gjort en morotskaka som vi ska fika på när Sarah kommer. D.v.s. min kompis Sarah, inte min syster Sarah, hon är ju redan här. På förmiddagen har vi rivit tapeter också, det blev lite skillnad iallfall!

Playdate

Bilder från fredagshänget med Soraya och A! Imorgon ska vi (förhoppningsvis) hem till dom.



Soraya och A E.



Grabbarna grus kollar på film. Härligt att träffas och leka lite!
Eller?!




A och A E leker lite iaf...


7 saker utmaning

Jag har blivit utmanad av Tin att berätta 7 saker om mig själv. Jag tror inte att jag är så spännande att jag får ihop sju saker, men jag får väl försöka...

1. Jag är alldeles för ärlig ibland. Frågar sånt man "inte ska" fråga och hostar "herpes" efter servitörer (även om just det var lite utav ett misstag). Blir lätt en del pinsamma situationer, mest för mina kompisar...

2. Jag älskar julen! Börjar lyssna på julmusik i oktober om jag kan.

3. Jag gillar "konstig" musik, typ Manu Chao (spansk) och Carla Bruni (fransk).

4. Egentligen är jag en tant under-cover. Jag gillar korsord, sudoku, att sitta i soffan med en filt över benen och med en katt i knäet.

5. Jag är helt ohemlig och öppen, berättar allt för allt och alla. Vilket gör t.ex. gör att jag har svårt att få ihop sju saker till den här utmaningen. Riktiga hemligheter är jag dock bra på att hålla, bara jag kommit förbi mitt dela-med-mig stadium.

6. När jag är rädd för nånting försöker jag alltid tvinga mig att göra det ändå för att jag inte vill vara en liten mes. Jag tror att jag blir räddare om jag låter rädslan ta över och begränsa mig.

7. Jag är toppenbra på att dra igång projekt och det är tyvärr Henke också. Det kanske är därför vårt hus ser ut som ett bombnedslag jämt..? Vi är inte lika bra på att avsluta, det kan ta några år. Försöker bättra mig på det. Ibland är det skönt med lite kreativ röra, ibland är det... eh... inte skönt.

Sådär! Nu utmanar jag Sarah (syster), Lena, Fia, Helené, Ida, Johanna och Lovisa.

Trötter

Efter att vi hade ätit satte Henke igång och såga upp golvet i vardagsrummet eftersom vi måste dra ledningar till elementen där. Jag fick den högst tvivelaktiga äran att bära ut ett gäng backar med unket grus/ sand. Framöver hoppas jag det blir en stund på soffan också, det var ju det som var min plan för kvällen... Att mysa på soffan under en filt. Kanske lösa lite korsord och knapra på en och annan pepparkaka. Eller några bitar av Sarahs Marabou Digestive... Jaja, jag ska återgå till mitt korsord så Sarah kan få använda sin dator en stund.


Var är B? Har han göööömt sig?!



Pepparkakor

B och Sarah var ner på loppisen och hade med sig pepparkaksdeg hem igen (inte från loppisen utan från Ica). Nice! Vi har bakat 3 plåtar med pepparkakor, mest hästar och kameler faktiskt...

Henke och B är och hämtar pizza just nu, jag är så trött. Hela tiden. Det börjar bli rätt jobbigt faktiskt. Men jag antar att det är nån förkylning eller nåt på g.

Hästar ÄR onda!

Och jag har bevis... Först vill jag börja med att citera nån känd svensk dressyrryttare (kommer inte ihåg vem): "ingen häst står i sin box 23 timmar per dygn och tänker ut hur den kan jävlas med sin ryttare". Inget fel med det citatet eftersom min häst trots allt står i hagen dygnet om. Idag när jag kom till stallet var hon inne i fållan (det är öppet in dit nu för de har en bal där). När hon såg mig gnäggade hon, det var typ andra gången nånsin hon gjort det. Jag blir så klart mallig och tänker att jag ska försöka fånga henne direkt. Varpå hon gör ett kast och försöker ta sig ut genom grindhålet. Som tur var, var jag beredd och hann slänga mig fram först så hon inte kunde smita ut. Sen fick jag jaga bort henne två gånger innan jag kunde stänga igen och ta in alla hästarna. För att fånga min häst måste jag alltså lägga in havre till de andra hästarna och ta in alla de som råkar vara inne i fållan för tillfället. Idag var, som tur var, 5 hästar och två föl så dom fick precis plats i stallet. Och nu är hon fast. HA HA! Sucker!

NINA!! Hästarna som fick havre var: Yanni och Chanelle, Jade och Cookie, Solstråle, Carmensita (trots allt fick hon också havre) och Mussie.

Update:

Här kommer förklaringen till Carmensitas beteende:

Postat av: Nina

He,he!
Carmensita och jag har en liten överenskommelse. Hon får extra morötter om hon ser till att du måste utfodra hästarna åt mig. Jättebra, jag får mindre arbete och hon får mera godis, båda vinner på det........Dessutom TRODDE vi verkligen att du gillade att hålla på med hästar, ju fler desto bättre...


Livstecken

Ett snabbt livstecken från mig bara, jag ska upp och riva tapeter igen. Order från syster, ni vet. Hon är inte bara barnvakt, hon har dessutom diskat och torkat av alla köksluckorna med.

Natti

Sängen, here I come. Det har mest varit soffan nu på kvällen, A E var pigg och lite gnällig (magen tror vi) så hon somnade nyss, hoppas hon sover bra inatt... Och jag med förstås. Och alla ni andra. God natt.

Kvällsmat eller?!

Neej, jag tror inte det. Jag tänkte mumsa Marabou Digestive (ny favorit), frukt och morötter. Ungefär i den ordningen också. B har precis käkat en burk med hallon och en halv morot så han är nog rätt mätt. A E får en burk med mat snart och Sarah får klara sig bäst hon vill (det finns en matlåda till henne faktiskt).

IKEA och Ikano

Vi var tydligen på IKEA och Ikano-huset hela eftermiddagen. Jag köpte en påse ljus på IKEA och Sarah shoppade ett par mysbyxor på H&M. Själv hann jag inte kolla på H&M eftersom B skulle kolla på fiskarna. Fast det var väl rätt bra för husfriden antar jag. Nu är jag helt färdig, jättetrött. B är också jättetrött så vi ska väl sätta igång en film som vi kan kolla på tillsammans eller nåt.

I väntans tider

Vi ska åka till tågstationen snart, eller om typ en halvtimme tänkte jag. A E måste vakna först och hur ska vi göra med lunch nu då? Äta i stan eller åka hem snabbt och fixa nåt? Jag är helt orkeslös idag, men Sarah kommer kicka igång mig sen för vi ska skrapa, skrapa, skrapa. Förhoppningsvis är väggarna skrapade, spacklade, slipade, spacklade, slipade och målade innan det är dags för henne att åka hem. Och kanske nåt mer gjort åt golvet också?! Jag vet inte alls hur lång tid det tar att göra saker och ting så vi får väl se...



Smutsigt skåp med fint hjärta.


Barnens framsteg

Igår klappade A E ihop händerna, som klappa händerna. Ni vet... Idag satt hon i sängen och sen har hon lagt sig på mage. Två gånger!! Alltså ingen tillfällighet.

När B tog på sig kalsonger imorse sa han "pinmanne" och jag fattade inget. Men sen kom jag på att det var ju spindelmannen han menade. Det var ett par kalsonger med spindelmannen på.

Duktiga barn va?! Och dessutom så fina. En annan kul grej är att B tror att alla människor har en egen Ford bara för att hans pappa och farfar har det.




Här har hon inte vänt sig själv, men hon kan!



B älskar att leka i trappen för då kan inte A E komma och sno hans grejer.


Morning!

Idag är det strålande sol och minus 1,2 grader. Hopppas det blir varmt eller håller sig stadigt kallt innan vi åker. Jag vill inte ha kryptiskt kallt med opolitliga hala fläckar här och där. Min syster Sarah kommer med tåget idag så vi ska hämta henne.


Tjejerna o misseungarna







Indianer.



En till indian.



Sven.


Bolinder Munktell eller Dolce Banana eller vad han nu kallas?
Lena var på jakt efter ett smeknamn...




Mmm, light beer.



Sarah.



Sven med sin bögpinne.


Update

Nu är jag hemma igen, idag har jag jobbat hela dagen. Igår lunch och eftermiddag var Soraya och A här. Det var kul, vi var till stallet och dom var jätterädda för hästarna. B trodde det var en rolig lek att springa omkring och skrika "hjälp". Men det var det inte. På kvällen var jag in till stan och käkade på Harrys med Fia, Helené, Sarah och Lena. Efter maten åkte vi hem till Lena och jag kom hem till oss kl.1. Så det var en kul och trevlig kväll. Kul att träffa alla och lite oväntat att jag kom hem så sent, men skönt också... Nu ska vi kolla på film, jag fixar bilder en annan dag.

Buss, buss, buss

Det är inte lätt att åka buss till oss alltså, först får Soraya och A åka till Borensberg och sen byta till en annan buss och den kommer till Fornåsa vid 12.25 så då ska vi åka ner och hämta dom. Nu ska jag vispa ihop lite våffelsmet.

Dagens to do

Idag är det en kort lista:
* diska
* fixa våffelsmet

Detta ska göras före kl.11.10 för då ska vi åka ner till byn och hämta Soraya och A, om de hinner hoppa på bussen i stan förstås.



A E´s ängel (doppresent), vackra Carmensita och B´s halsband.
Ni kan väl låtsas som att ni inte ser spindelväven, för det gör jag (låtsas som att jag inte ser den alltså)...


Dagens outfit



Gråa tröja, Frank Dandy.
Röd sporttop, Soc(?).
Snygg min.


Hell yeah!



Julsakerna har kommit ner. B har rotat fram en tomte som han ställt på soffbordet.


20 kronor i min ficka!

Vad var det jag sa?! Precis när jag hällt i alla ingredienserna i grytan vaknade A E. Eller hon blev faktiskt väckt av jävla Findus som hoppade upp på henne. Jag tycker att han borde lärt sig att det inte är ok eftersom jag lyfte bort honom i nackskinnet förut. Men han är som en guldfisk.

Trots och anti

Idag handlar trotset om mig. Eftersom Henke tyckte att jag har mina slappardagar i veckan (diskutionen gäller hur mycket han "ska" hinna göra på helgen vs. hur mycket jag hinner i veckorna och Henke menar att jag ju hinner ha två slappardagar i veckan om jag vill. Han måste ju slappa på helgen när han äääntligen är ledig, jag tycker att han åtminstonde måste basa hemmet: typ dammsuga, lagat mat och diska)... Iallafall!

Eftersom Henke sagt det där ser jag till att göra massa saker varje dag. Igår var det hela eftermiddagen som gick åt till att baka, laga mat, baka lite till och diska. Idag har jag, som sagt, dammsugit, plockat undan och torkat av lite här och var. Ha ha till dig, älskling. Jag är inte alls lat och slapp. Jag jobbar hårt, jämt. Nästan. Nu ska jag vika den där tvätten och sen ska jag fan vara ledig och sjuk med min huvudvärk. Ligga på soffan och vara ynklig. Fast när tvätten är färdigvikt sätter jag en tjuga på att A E vaknar alldeles on time. Skulle inte förvåna mig. Förresten måste jag laga kvällsmat nu också, det blir gryta och det är ju nice om den får stå på spisen ett tag.

Huvudvärk

Jag har precis plockat undan och dammsugit, torkat iordning alla bord och här vid datorn. Nu är det hyffsat snyggt iallafall. Kvar är disken, jättemycket ren tvätt att vika och... Jaa, nånting mer måste det vara men det kanske var nåt bra? Whatever. Nu ska jag kolla lite bloggar och dricka mitt te, medan jag väntar på att A E ska somna. Sen är det på´t igen bara.


Jag städar för att jag vill börja julpynta... Och för att Soraya och A kommer imorgon. Kanske.

Jag eller nån godhjärtad själ måste skura alla skåpsluckorna för jag har satt upp några tyghjärtan på en del av handtagen och då upptäckte jag, tyvärr, att skåpsluckorna är i behov av storrengöring.


B, H, C, G, A och 0

00b bbbbbbbbbhhhcggaö

B har skrivit allt han kan här. 0, för att det är kul tror jag. B som i B (hans namn), H som pappa Henke, C som mamma Cattis, G som Gunnar och A som A (systers första namn). Eftersom han tycker det är så kul med B som i sitt eget namn tänkte jag att han kan få lära sig några fler bokstäver.

En ny dag

Vi har ätit frukost, äntligen hembakt bröd! Knäckebröd är inte riktigt lika gott känner jag. Idag kanske vi ska hänga med Soraya och A. Vi får se vad som händer när vi pratat lite. Dessutom ska(?) hovslagaren komma idag, vilket vore skönt eftersom han egentligen skulle kommit för en vecka sen och det vore kul att få börja rida nån gång.

Annars är den som vill välkommen hit på fika, vi har jättegoda
kakor. Inget kaffe dock, men det finns saft eller te.


God natt

Nu är det dags för sängen, sov gott allihopa. Eller allahopa som B säger. Jag är så fjantigt stolt över honom och allt han kan säga, meningarna han bygger och alla ord han börjat böja.

(och det är ju en förälders rätt att alltid vara stolt över sitt barn, jag är stolt över mina barn oavsett vad dom gör eller om dom inte gör nånting. Jag är stolt för att dom finns och för att jag får vara deras mamma. Även om jag tycker dom är jobbiga ibland, men det är väl inte särskilt konstigt. För ibland är dom ju jobbiga. Men mest är dom underbara, fina och världens bästa ungar).

Mina fina barn



Hembakt pizza är inte fel säger A E.



B har hittat en lakritsgodis. Han sprang iväg och stoppade den i Henkes mun precis efter att jag tagit kortet.


Mmm goda kakor!



Mmm, kaka.



Nybakat bröd och nybakade kakor. Mums! Receptet på kakorna hittade jag på Amys blogg, jättejättelångt bak (finns tyvärr inte med under recept heller). Fast degen var såklart det godaste. Tur att jag åt mycket av den.


Checklistan

är mer eller mindre avklarad. Tror att B och jag ska baka kakor och göra pizzadeg nu. Förut käkade han deg och ville inte sluta "knåda degen" för att han gillade den så mycket. Att äta då. Att knåda var inte riktigt lika roligt. Så han fick sluta knåda deg. Innan han bakade tog han hand om disken med, han vill så gärna vara med men oftast tar jag mig inte tid att låta honom hålla på. Eftersom jag tycker det är tråkigt som fan och bara vill bli klar. Men! Idag har han fått greja med både det ena och det andra, igår var han med och gjorde drömmarna. Jag vill gärna att han ska hjälpa till i köket och få göra egna saker, men det tar lång tid och blir väldigt (väldigt) slabbigt. Jag har noll tålamod med honom, försöker verkligen bättra mig.

Avklarat från checklistan: disk, bröd (ska ju bara gräddas och det gör vi ikväll för att slippa värma ugnen två gånger), hängt tvätt, startat en ny omgång tvätt. Det var faktiskt allt på listan. Gött. Fast det finns såklart alltid mer saker att göra, men nu blir det roligare grejer istället, när måstena är slut. T.ex. baka dom där goda(?) kakorna för första gången och läsa Lantliv.

Emma bloggar

Emma Hamberg bloggar, en ny favorit. Här hittar du hennes blogg.



Bild från http://www.familyliving.se/bloggare/emma-hamberg-blogg/


Gammal fläskfilé

B och jag äter nog gammal fläskfilé med kantarellsås till lunch (finns i frysen)... Synd att jag glömde köpa potatis, det var ju det jag skulle handla förut. Jaja. Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza och innan Henke kommer hem ska jag baka bröd (har fortfarande inte blivit av), diska, tvätta, hänga tvätt osv. osv.



Typ såhär fast med kantareller och hemmagjord. Inte riktigt lika snyggt alltså.


Barntimmar

Framöver ska vi åka ner till kyrkans barn, vi är lite sena men det är ok. Som alltid liksom, vi är nästan aldrig i tid. Inatt har vi sovit bra! Skönt, sov från 21.30 till 02, kissade B och gav A E välling och sov sen till kl.6. Och sen till kl.8... Jätteskönt och precis vad jag behövde! B och Henke sover alltid bra och A E sover ju igen sin förlorade nattsömn på dagen om hon sover dåligt, vilket inte jag gör.

God natt, min skatt.

B ligger i sängen, tror han har somnat. Visst är det lustigt egentligen, jag var nyss in och sa till honom att om han inte vill sova går det bra att lägga napparna i sängen och komma upp en stund. Och efter det slappnar han av, när han vet att ha får gå upp om han vill. Fast idag ville han tydligen inte lämna sina gosiga nappar (han har 2 eller 3 st när han ska sova).

Jag ska snart också i säng. Skriver jag igen. Menmen!

PS. Roliga planer framöver: Middag ute med tjejerna på fredag, på måndag kommer Sarah, ev. Magnus Betnér på onsdag. Och förhoppningsvis kommer hovslagaren snart och skor. Ska ringa och tjata på honom nu!

Magnus Betnér

Det verkar som att vi ska gå och se Magnus Betnér nästa onsdag, det skulle vara skoj för han är en rolig prick. He he, vem använder egentligen ordet "prick" för att beskriva en person nuförtiden. Det är väl bara jag, kanske? Ska sluta med det...

Regn och rusk

Idag är det trist väder, regn, regn och regn. Vi är fortfarande i Stjärnorp, Henke kommer hit efter jobbet sen med. Vi har ätit lunch: färsk pasta, falukorv och ost- och skinksås. A E sover och B kollar på Musse på Playhouse Disney.

Annars har jag inte gjort nåt spec. Jag har bakat drömmar, dom blev frasiga och goda.

Nu ska jag kolla på bloggkoll också.

Redan morgon

Klockan skulle ringa vid 5.20, bara det att B vaknade typ 4.30 och ville ha "datt, daaatt" (vatten). Sen vaknade A E också, då kände jag att det var lika bra att ge upp. Så A E och jag är påklädda, vagnen är ilastad i bilen och B ligger i sängen och gosar med sin pappa. Jag funderar på om jag ska äta frukost innan vi åker, men jag hoppar det. Vi äter i Stjärnorp allihopa.

Jag ska på jobbmöte idag, barnen ska vara hos sin snälla farmor Eva.

Konstigt det här med sömn egentligen, jag sover alltid dåligt när jag vet att jag måste gå upp tidigt. Trots att vi gick och la oss kl. 21 igår kväll.

Söndagsmiddag

Ikväll äter vi ugnsbakad potatis, fläskfilé och kantarellsås. Med äkta kantareller. Mums! A E och Henke är i garaget och sover resp. mekar. B röjer med bilarna på bilmattan. Nu ska jag läsa böcker för honom. Mys!

Trötta

Visst är det intressant att ibland är barnen trötta och blir därför väldigt gosiga. Dom vill bara sitta i knäet, kramas och mysa. Så har vi det inte just nu. A E skriker och vägrar sova för hon råkade bli väckt förut när hon precis hade somnat (fick lov att rycka in vagnen för det började regna igen). Men hon kanske kan somna igen. Nån gång. Jag är rätt sugen på att göra nånting, men jag vet inte vad. Jag kanske skulle ge mig upp på övervåningen och riva lite tapet. Om nån undrar vad B gör så håller han på och leker med duplogrisen. "Bajsa, kissa, bajsa, där potta mamma".



Bananälskaren.


Film och tidningar

B har tittat på en film och jag har läst Glamour och senaste Allt i Hemmet, julspecial. Den var fin och bra, tack Eva för lånet, du får tillbaka den imorgon.

Nu ska jag gå in på Allt i Hemmets hemsida och läsa Pias blogg. Hon är det bästa med hela tidningen!

Bjusväder

Busväder alltså, men i Norrköping säger man bjusväder. Om ni undrade. Vi har käkat lax till lunch, jag har diskat och gjort iordning 3 skålar med mat till A E. Skönt att ha lite klart i frysen. Framöver ska jag baka bröd, Maddes limpor blir det. Jag skulle bakat igår tänkte jag, men kunde inte hitta mortelstöten. Både Henke och jag letade men den fanns ingenstans. Idag hittade jag den, fullt synlig, i ett av skåpen. Jaja.

Vi har haft 3 strömavbrott men nu skiner solen. Skönt, funderar på om vi ska gå ut en sväng kanske. Åtminstonde till brevlådan.

Lunch

Det är redan dags för lunch, tydligen. Vi har varit i stallet, jag har borstat iordning Carmensita och sen gjorde jag iordning en egen liten rykthink till B. Då kanske han tycker det är roligt att hålla på, för han fixar lite oengagerat med mina borstar nu. Han blev jätteglad för sina egna grejer och provade alla på Carmensita! Han provade att rykta också, men det var nog lite svårt med både ryktborste och skrapa. En grej som B bara ääälskar att göra är att spraya pälsglans i svansen på henne. Så när jag höll på och fixade med täckena stod han och sprayade i massor fast jag redan hade rett ut svansen. Det blev en pöl med pälsglans på golvet. Så kan det gå!!

Morgon, igen.

Vi ska äta frukost och sen åka till stallet. Om A E sover och B är på bra humör kanske jag kan rida lite. Nu ska jag ringa hovslagaren och sen göra iordning lite frukost.



Söt och nyvaknad A E och jag.


Ensam

Fast ändå inte. Henke smet ut i garaget en stund, båda barnen är vakna och leker på bilmattan. Imorse/ förmiddags tvingade vi oss (det var mest jag som tvingade) att städa. Det är kalasfint här hemma nu, rent och fräscht. Skönt! A E sov toppenbra inatt, ungefär 4 timmar på raken. Jag vaknade vid kl.8 med A E och var pigg, det har inte hänt på hundra år.



Bild från i fredags: före pelargonstädningen.



Efter städningen. Visst blev det tomt?! Ska börja plocka fram julgrejer istället tänkte jag...


Kolla här!



Stora tjejen borstar tanden.


Lång dag

Nu är jag hemma igen, efter en dag på jobbet. Före jobbet var jag på Hööks och Ikano också. Köpte ny Stübbentvål och metallpolish. Nu ska tränset bli skinande rent! Lädret är ju redan rent, men alla spännen är rätt sunkiga.

Snart blir det sängen.

Äntligen hemma

Idag har jag hunnit rida (wiii), iochförsig bara 10 minuter, egentligen skulle jag bara borsta men sen tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga på grejerna och rida ett par varv i hagen. Det var superkul (känner mig som en tönt för att jag tyckte det var kul att bara skritta runt)... Menmen!

Annars har jag jobbat hela dagen, kom hem vid 19.30, åt mat och nu ska vi se film är tanken. Jag har köpt en ny Ben & Jerryglass som jag hoppas är god...

Sen kväll

Ikväll blev det sent, det var jättetrevligt hos Emma och Johan. Det är det iochförsig alltid, men ändå värt att nämna tycker jag. Barnen ligger i sin säng respektive vagn och håller på och somnar. A E åt sin kvällsmat kl.21.30 så vi får se hur det går med nattsömnen då. Spännande, med tanke på att hon åt typ en dubbel portion mot vad hon brukar hoppas jag på en sömnfull natt.

God natt allihopa, sov gott.

Fredagsmiddag

Om en stund är det dags att åka till Emma, Johan, H och K och äta fredagsmiddag. Det ska bli gott (ta i trä) och trevligt!

Choklad!

Henke kom nyss hem med en Marabou daim och en påse Riesen till mig. Mmm. Jag är så sugen på choklad. Så nu skiter jag i anti-socker grejen ett tag. Igen. Tills jag kommer på varför jag slutade. Jag kan faktist berätta på en gång varför jag inte ska äta socker. Jag känner mig ofräsch, får äcklig hud, jaa m.m.

Pelargoner: check

Sådär! Alla pelargonerna utom en bor numer i gästis. Skönt att bli av med dom och göra lite plats för julgrejerna... Jag har plockat iordning lite på köksbordet också (total misär råder på vårt köksbord, papper, tidningar, skräp, ljus m.m. i en salig röra). Jag ska väl fortsätta med köksbordet så min kära son får fortsätta med sin film.

Lite höststäd

Jag tänkte ställa in den numera förmodligen fuktskadade rottinghyllan från altanen in i gästis. Och kanske den där korgstolen också, ni vet den som var fin i början av sommaren men som numer är rätt sunkig. Bärnsta ligger i den jämn, han blir säkert sur och pissar inne om jag tar bort stolen. Men eftersom han ändå pissar inne rätt ofta får jag väl chansa och ta in den. Kattroulett liksom. I hyllan tänkte jag kånka ut så mycket pelargoner som möjligt för jag vill börja göra lite julmysigt inne! Vi får se hur långt jag kommer... Tänkte fota lite under tiden, vi får se om det märks nån skillnad sen.

Kiss och blåa bralla

Nyss sa B: A E kissa hela dagen. Sen sa han Kiss blåa balla (bralla). Han säger nya saker hela tiden, en del saker blir väldigt roliga också, inte för att jag kan komma på nåt exempel på det just nu. Han har börjat böja ord (fel) också. Men det är kul att han provar tycker jag! Idag har han lärt sig "C" som i mamma Cattis och "H" som pappa Henke på tangentbordet. Jag har ritat en bild av mig och en av Henke och skrivit våra namn under. Det tycker han är jättekul.

Busfabriken bilder!















Stallet

Idag fick jag jaga Carmensita i ungefär en halvtimme, tror jag. Och då var vi alltså i en liten fålla (inte ens i den lilla hagen där Nina hade stängt in henne kunde jag fånga henne). Hon beter sig som ett jävla svin såfort jag kommer i närheten, hon låtsas bli jätterädd och sen springer hon iväg. Det är så himla tråkigt. Till sist fick jag ju som sagt tag på henne iallafall. Då hade jag först klappat henne på baken ett par gånger, på bogen några gånger (hon sprang iväg igen efter att jag klappat henne alltså) och sen kunde jag till slut ta henne. Nu får hon gå kvar i den lilla hagen själv så åker jag dit imorgon förmiddag och pysslar lite i lugn och ro. Det är rätt svårt att få nåt gjort när man har båda barnen med sig. A E sov kanske en halvtimme i vagnen, hon brukar sova 2 timmar. B sprang omkring och grejade ute på gården så jag fick kolla till honom lite då och då. Hästen är iallafall friserad och borstad.

Frukostdags

Vi äter havregrynsgröt och hembakt bröd. Mums.

Nina har fångat Carmensita så efter frukost ska vi åka till stallet och borsta av henne lite.

Ännu tröttare

Vi har suttit uppe och glott en stund, det har varit trevligt men nu är jag verkligen supertrött. Ska ta med en tidning och krypa ner i sängen. Hmm barnposten eller Glamour, vilken ska det bli..? Sista numret av Glamour nu, det har varit kul att ha tidningen, men jag kommer självklart inte fortsätta prenumerera. Jag har tänkt säga upp alla tidningar eftersom jag ändå inte kommer hinna läsa nåt om jag ska hinna rida.

Trött

Jag är mest trött just nu, laddar upp dom utlovade bilderna imorgon.

Busfabriken o Stjärnorp

Idag har vi varit på Busfabriken med Solla, Maria, Jimmy, L, Cissi, A och M. Det har varit jättekul, både för barn och vuxna. Jäklar vad vi har sprunigt omkring, klättrat, åkt rutschkanor m.m. Kul var det iallafall, vi åt lunch och fikade där med. Det kommer ett till inlägg med bilder om det sen för just nu är vi uppe i Stjärnorp och hälsar på. B leker med tågbanan och A E sover. När Henke och Lasse kommit antar jag att vi ska fika och så.

Tröstätning

Jag hade tänkt tröstäta Ben & Jerrysglass och pepparkakor, men efter ett litet pepparkakshörn är jag inte särskilt sugen längre. Jag antar att jag ska göra den där kycklingwoken nu istället för att sitta här, svulla glass och tjuta. Vilket var den ursprungliga planen.

What the fuck

Varför är jag den enda människan på jorden som inte kan få tag i min häst i hagen?! Jävla subba. Hon går glatt till alla andra och dessutom har hon redan grimman på sig. Ändå har jag inte kunnat fånga henne på två dagar.

Korvfabriken nästa.



Carmensita, snart som en korv nära dig.


"Mycket bla"

Det blev såklart pasta till köttfärssåsen, penne. Omdömmet från pastaälskaren i familjen är: "Mycket bla". Mycket bra, alltså. Han kan så mycket, idag har han själv haft på ketchup utan missöden (djup suck av lättnad från mamman) och fått hälla upp mjölk i sitt eget glas. Det där med alla hälla upp mjölk funkar jättebra, förutom att han inte kan sluta hälla. Och det är väl ok när man är beredd, men inte när det är ett nyöppnat paket och han börjar hälla när man inte är där.

Funder+ar på att slänga in ungarna i bilen och åka till stallet och försöka fånga Carmensita. Eller om jag åker själv när Henke kommer hem. Det låter som en bättre och skönare idé.

b0


+
här har B fått blogga lite, han ska ju alltid skriva B (B, Binni säger han då) och noll. Vet inte varför han fastnat för just nollan.

Mer mat

Jag är förresten rätt sugen på våfflor också. Jag tänkte prova att ha i lite fiberhavregryn nästa gång. Det kanske vi kan äta till kvällsmat imorgon. Hmm, hmm. Nu blev jag plötsligt väldigt inspirerad istället. Skönt och kul!



Det här ser gott ut, men det är snarare motsatsen mot den våffla jag tänkte göra.


Kvällsmat

Mmm. Köttfärssås till lunch och kyckling, wokgrönsaker och ris till kvällsmat tror jag. Har kollat på den här sidan och blivit lite inspirerad.

Älskade barn



A E har lärt sig slå två klossar mot varandra, hon tycker det är kul när dom klonkar ihop.



B med sin älskade Bamsehandduk.


Lunch

Det börjar väl bli hög tid att fundera på vad vi ska äta till lunch. Jag har noll inspiration och inget framplockat. Hmm. Köttfärssås kanske.

God morgon!

Fåglarna kvittrar, solen skiner och alla är glada. Eller: det är molnigt, inga fåglar syns till och vi är faktiskt glada men rätt trötta. Sov ända till kl.9 och igår tänkte jag att "imorgon måste jag väcka B senast 7.30 så han kan somna i tid ikväll." Så kan det bli! Det var skönt och mysigt iallafall, A E har vaknat en gång i timmen inatt och när kl. var 4 både igår natt och inatt har jag önskat att jag iallafall ska få sova de sista sammanhängande 2 timmarna. Men jag vet inte hur det blev med det...

Annars känns det såklart bra att Obama vann valet i USA! Kul och bra, för det behövs verkligen en förändring i USA!



Gammal bild på B, som kollar på film. Förstås.


Fia!

Idag har Fia varit här och hälsat på oss. Skoj! Vi åt mat och sen åt alla utom A E och jag pepparkakor också. Sockerfri dag, oh yeah! Jag är så bra. Nu är jag på gång! Fia och jag har bestämt att vi ska ut och äta innan hon flyttar till Göteborg med, det är sånt som aldrig blir av om man inte bestämmer sig.



Nu är det dags för sängen och imorgon ska det bli kul att se om Obama vann valet eller ej. Jag hoppas på honom, såklart...




Snygging?



Såhär ser jag ut idag. Fin va?!


Suuugen

Jag blev precis så himlans sugen på nåt gott. Jag måste gå och göra en fruktsallad så jag inte äter nåt olämpligt.

Update med massa pics!

Idag har jag verkligen skärpt till mig och laddat upp nya bilder, har även uppdaterat ett par gamla inlägg med bilder.

Jag älskar post!

Idag var det inte jag som fick post, dock, utan barnen. B fick ett vykort och ett kort på mig och honom när vi spelar kina-schack hos min farmor i Hedemora (nu kan ni själva lista ut vem brevet var ifrån). A E fick ett paket med ett par små vantar och jag fick ett brev:




Dags för smörj...

Nu ska jag putsa alla lädergrejer jag dragit med mig hem från stallet.

Update:



Rent och fint så det glänser. Eller jag antar att det gör det för blixten blir ju bländad i sadeln.


Nystart

Igår kväll vägde jag mig och då vägde jag alldeles för mycket, igen. Alltså är det nolltolerans mot socker som gäller, vilket jag skulle fortsätta med men det blev så svårt efter att jag hade varit i dalarna och fikat hela tiden. Eller jag blev väl lat och gav efter för suget varje gång istället för att stå emot. Och jag skulle sluta förra måndagen, men det blev ju som det blev med den saken. Men! Nu är jag på banan igen. Efter stallet åkte vi till Ica och handlade mjölk, äpplen, apelsiner och bananer! När jag blir sugen får jag ta en frukt eller en morot, inga kex eller smörgåsar. Dessutom måste jag äta ordentlig kvällsmat även om jag inte är hungrig. Nu har det blivit så att jag har ätit nånting på eftermiddag och därför inte varit hungrig när det är kvällsis. Senare på kvällen äter jag massa annat, t.ex. godis, kex, mackor och det är inte ok. Dessutom kan jag inte somna på kvällen för att jag mår illa när jag äter efter kl.18 (eller om det kanske beror på vad jag äter).

Nu ska jag koka ägg för vi ska äta torsk med äggsås till lunch idag, tänkte jag. Henke äter bara fiskpinnar och det är inte aktuellt, därför brukar jag göra fick till lunch ibland. Kanske nånting att jobba lite mer på också...



Mmm. Gott, nyttigt och lätt att laga.


Stallet here we come

Nu ska jag knöla ner barnen i deras overaller och fara iväg. Ska försöka komma ihåg och ta ett par bilder också...

Hmm, jag måste upp och hämta lite stallkläder först med. Och vantar.

Update:


B älskar att vara hos Nina och springa omkring på deras gård. Här har han (som vanligt) hittat gungan. Han har dessutom kastat golfbollar och tittat på kaninerna, det gör han alltid när vi är där.



Här har vi nykomlingen i stallet, tror han heter Wilnius. Han är iallafall en godkänd russhingst.
Visst är han fin? Dessutom verkar han vara väldigt snäll.




En till bild på charmtrollet.



Man får jobba lite i stallet också, B fick bära upp putshinken till bilen (jag fick såklart ta sadeln, gjordarna, tränset, schbraket, handdukarna och tröjan som också skulle med).


Hästmorgon

Idag har jag tagit på mig mina nya ridbyxor eftersom vi ska åka till stallet efter frukost. Optimistiskt va?! Dessutom orkade jag inte hoppa i ett par jeans. Jag har verkligen bättrat mig på slacker-fronten. Nu har jag nästan alltid jeans på mig och det gör faktiskt skillnad mot om man slappar ner sig i mysbyxor. Det känns bättre med jeans av nån anledning.

Nu ska jag maila mamma och sen göra frukost till barnen. A E sitter i köket och leker med sina skallror, hon har verkligen fattat grejen med dom nu för det skramlar hela tiden. B sover sött i sin säng, än så länge...




Gammal bild, rätt kök och rätt barn.


Folkracekungen (nu med bild)!!



Kolla vad glad han är. Det enda problemet är att nu har Henke de två största pokalerna i huset, om ett år får han förmodligen lämna ifrån sig vandringspokalen (den vänstra). Det är inte nån officiell tävling, men jag har verkligen gillar att jag haft den största pokalen. Jag har trots allt bara en, men det gjorde inget sålänge det var den största. Men nu är den nummer 3. Vad göra?! Börja träna och vinna KM i hoppning i nån klubb, men då måste jag först få be att se pokalen innan jag löser medlemskap. Och det är ändå ingen pokal man får behålla heller... Hmm hmm.

Jag är glad och stolt över honom såklart! Det där med pokalerna gnager mig bara lite.


Hästliv

Sitter och läser Ridsport, kan vara senaste men jag är inte säker. Jag hinner liksom aldrig läsa den så det kanske är ett gammalt nummer. Jag blir påmind om varför jag sa upp min prenumeration när jag inte ens hinner bläddra igenom en tidning jag köpt för flera veckor sen. Iallafall! Så frågade Henke när jag hade tänkt börja rida... Och det kanske blir snart, till att börja med har jag ringt Nina och kollat så att hästarna är hemma vid stallet igen. Och det är dom. Nu är nästa steg att få tag på en hovslagare, vilket kanske är lättare sagt än gjort. Men vi får se. Jag tänkte bara ha henne skodd fram, vi får se hur det går. Hon är alltid så ömfotad att skor är ett måste men det vore skönt att slippa sko henne runt om. Fast det kanske bara blir dåligt när det är halt..?! Vi får se... Lika bra att sko med broddar direkt va?!

Update:
Har ringt efter hovslagaren som ev. kommer i slutet av veckan. Imorgon åker förmodligen jag o barnen till stallet och rekar lite...

Lugnt och skönt

Nu sover den här lilla skitungen ute i vagnen och den stora skitungen står här och säger att han vill kolla på Barbapa. Då säger jag att han kan leka lite med sin bilmatta. Han har trots allt sett nästan två filmer idag, nåt annat borde han ju kunna hitta på tycker man.



Såhär trött (och söt) var A E i förmiddags och ändå vägrade hon sova. Hon fick mysa lite i soffan med sin brorsa.


Vem? Vad? När?

Jag hittade en hel del intressanta kort när jag tömde kameran nyss:



Det här är utsikten från trappen. Bilden är tagen rakt ner mot golvet...



Jag tror att det här är ett trappsteg i trappen. B har fotat ungefär 15 bilder den här gången, han vet ju hur kameran funkar så han sköter den själv när man inte är med. 10 bilder var på hans egna händer när han håller för kameran. Inte särskilt spännande, men det spelar ju ingen roll när det är digitalkamera. Då kan han hålla på och knäppa kort om han vill tycker jag.


Juicy and fresh

Fast med fräscht här hemma alltså. Just nu står det 4 limpor i ugnen och jag håller på och utfodrar ungarna + mig själv. Om min mat nånsin blir varm i micron. Dessutom har jag hängt tvätt, startat en ny tvättmaskin, plockat undan alla leksaker från golven (ett jävla jobb), dammsugit och torkat golven. Rent och fräscht, det är nice!

Update:



Idag har jag testat ett nytt recept på limpor, det här fanns på baksidan av fiberhavregrynspaketet. Jag strödde på lite solrosfrön också, det blev lite finare.


Grusade planer

Soraya är jätteförkyld så vi får hänga med dom en annan dag.

Jag tog in bilmattan till B och han jublade, nu sitter han där och leker för fullt. Jag försöker på A E att somna i vagnen, hon är trött men vägrar tydligen sova. Hoppas hon somnar snart. Jag ska baka bröd så fort hon somnat tänkte jag. Sen får vi se vad som händer, jag tänker att Henke får städa och diska när han kommer hem ikväll eftersom han inte gjort nåt hushållsarbete alls i helgen. Förutom köttbullar, men att laga mat en gång av 4 kan inte räknas som nån större bedrift.

Våra planer

Planen för idag är att leka med Soraya och A i stan. Vi väntar dock på att Soraya ska vakna och ringa, tills dess får jag väl diska eller nåt. Faaan. Jag har redan börjat tvätta, det är skitmycket tvätt. Det får inte ens plats i mitt nyköpta tvättställ, vi behöver ett till. Faaan. Jag gillar det inte.

Men annars känner jag mig rätt pigg och glad, faktiskt. Det är på eftermiddagen jag brukar lacka ur när jag inte fått nån sömn.

Jag och Katrin Zytomierska

Inatt drömde jag att jag och Katrin var hos en gammal tant som bodde i samma lägenhetshus som mig (jag hade en liten etta och hon hade typ en gigantisk lägenhet som jag ville ha). Tanten var rätt senil så vi tog massor av hennes saker och när hon frågade om grejerna sa vi att hennes mormor hade hämtat dom och då tyckte hon att allt var i sin ordning. Hon hade jättemycket fina möbler och grejer, men det vi tog var pussel. Bara typ 5 pussel till B.

Sen drömde jag att jag var i Hedemora och hängde, det var massa konstigt folk där som jag aldrig sett förut. Det var jätteviktigt att jag hade min bankdosa med mig så jag kunde ta ut pengar, fast jag hade mitt bankomatkort och stod precis utanför affären. Dessutom hade min pappa pengar som han delade ut till alla i släkten.

Två konstiga drömmar, förmodligen eftersom A E har vaknat en gång i timmen och när hon äntligen sov (hon var vaken mellan 1-2 också) då passade B på att vakna. Inte min bästa natt om vi säger så.

Pommis

Pommis, mamma, pommis. Äta pommis, mamma.

B ligger i sängen och pratar om att äta pommes. Söt va?! Idag har han sagt hästhage och otäck för första gången. Det strömmar ur nya ord och längre och längre meningar hela tiden.

Folkracekungen!!!

Idag vann Henke KM i folkrace. Bra jobbat Henke! Det är så kul att det har gått bra för oftast brukar han köra sönder bilen. Det har faktiskt hänt typ varje tävling (utom en tror jag) sen vi blev ihop (och före det också kanske, vad vet jag)? Han förtjänade verkligen att vinna, så stort grattis till Henke! Och grattis till Micke med som kom tvåa!


Mycket om sömn

Just nu är det mycket om sömn, sömnbrist och trötthet i bloggen. Antagligen för att jag är så trött hela tiden, nu med. Idag har jag haft en bra dag på jobbet men det var mycket folk! Förmodligen därför jag är helt slut nu... Snart blir det sängen, ska kolla dom uppdaterade bloggarna först bara.

Tröttis

Jag kom nyss hem, vi var och handlade efter jobbet. Henke hade skojat till det och flyttat våran bil, men eftersom han stod i närheten med sin pappas bil fattade jag att det var han. Som tur var, annars hade jag nog skitit ner mig. Men å andra sidan, om det är biltjuvar i farten tror jag inte de väljer våran bil i första hand, den är den skitigaste på parkeringen + att avgasröret hänger ner.

B ligger i sängen och Henke läser för honom, jag ska kolla lite här och sen blir det nog sängen för mig med.

Vinter

Nu är det tydligen vinter här. Våra beställda vinterdäck kommer i början på nästan vecka, det blir till att köra försiktigt till jobbet idag. Imorgon ska jag köra upp ungarna till Stjärnorp före jobbet också, det borde bli spännande.

Jag ska duscha och fixa iordning ungarna innan det är dags för jobbet. Henke gick upp med A E imorse så jag fick sova lite längre, TACK för det! B kom och tyckte att jag skulle gå upp efter 40 minuter, men det är ok ändå. Skönt att bara få ligga still i lugn och ro trots att barnen vaknat.