Binning, den hysteriska.

Binning sitter i mitt knä o gallskriker just nu. Vi kan inte vara på nedervåningen särskilt länge för nu klättrar han över sina leksaksbackar som står framför trappen. Om vi är här uppe klättrar han över/ igenom kartongen som står för dörröppningen.

Förut satt jag och läste i vardagsrummet när det helt plötsligt brakade till rejält. Det var ingen fara alltså, Binning hade förstås klättrat upp till övervåningen och sen hade han slängt ner ett spel för trappen och den hade rivit med sig ena kattmatskålen och vattenskålen förstås.

Jag vill aldrig mer vara sjuk och ha hand om Binning samtidigt, det spelar ingen roll hur frisk jag känner mig när jag vaknar för nu är det bara för jävligt igen!

Aha

Nu läser jag den sjätte boken i serien, den heter "Snö och Aska" och är på ungefär 1200 sidor. Jippie! Skönt att läsa en bok/ serie som inte tar slut på en gång. Men ändå, det här är sista boken. För tillfället. Jag hoppas att det kommer fler i samma serie men än vet jag inte hur den här boken slutar. Det kanske inte går att göra fler böcker..?

Jag tror hela tiden att jag är nästan frisk, på morgonen mår jag toppen och sen går det utför hela dagen. Det är så konstigt, annars brukar alltid morgonen vara den sämsta tiden på dygnet för mig. Jag skulle egentligen jobbat i helgen men jag har sjukanmält mig. Jag måste bli helt frisk i halsen innan jag ska stå och säga hej och tack en hel (löne)helg.

Nu måste jag tydligen byta Binnings blöja. Jag hatar att vara ensam hemma.

Snart så!

Jag läste Lantliv igår och där stod det om Mari Jungstedt som slarvade runt på massa olika jobb innan hon kom in på journalistutbildningen och hittade meningen med livet. Det ger ju hopp för mig med, att jag en dag ska hitta det jag verkligen vill göra så jag kan göra det lääänge. Just nu känner jag bara att jag alltid vill hoppa av alla jobb när jag har lärt mig dom. Hmm.

Jag önskar att jag kunde ha ett välbetalt hästjobb utan alltför mycket slit och med bra arbetstider.

Ibland


Ibland önskar jag att jag levde i en tid när man levde mer i samklang med djur och natur..



Snask!

"Snask är snusk" säger Bamse, men snask är mums säger jag!

Idag stannade jag på Ica Fornåsa efter att ha lämpat av Henke och Gunnar vid bussen (ålandskryssning). Dom hade packat matsäck, 6 öl var. Först skulle dom ta 4 öl, sen 5 till sist packade de ner 6 öl var så det säkert skulle räcka. Jaja, vad kan man säga?!

Jag handlade iallafall:
* en färdigpizza eftersom det är så tråkigt att laga mat bara till mig
* en påse ostkrokar (jaaa det heter ostkrokar)
* en marabou daim
* en förpackning med "Cheescake razz"- glass. Den är jättegod :9

Häst ute dygnet om

Tack för alla kommentarer om det här. Carmensita går alltså ute dygnet om nu, på dagarna har hon tillsammans med de andra hästarna (som går ute dygnet om året runt) fri tillgång på hösilage och på natten har de ett vind- och regnskydd med äthalm i. Stallet hon brukar stå i är inte isolerat och dessutom har de en tät granskog i hagen som de kan vara i på natten om de vill. Alltså tycker jag det är toppenbra att hon kan gå ute dygnet om just nu, det är oftast plusgrader eller nån minusgrad på natten här just nu men som mest har det varit -2 grader och omkring 17 plus på dagarna. Och som sagt har hon ju ändå täcke på natten.

Slut

Läs inte på engelska utan på svenska alltså.. Slut, trött, färdig. Jag har skalat lite potatis och sen åt vi, nu har jag precis hållit på och skrivit adresser på 3 brev. Ibland är det illa, jag kan tänka mig att jag har feber igen faktiskt för det är inget jag borde bli helt genomsvettig av att göra. Jag har sjukanmält mig imorgon igen och sen får vi väl se hur det blir med helgen.

Carmensita går ute dygnet runt nu, med täcke på nätterna. Det är prima eftersom jag verkligen inte kan rida just nu.


Lite bättre.

Idag känns det som att jag kanske är feberfri? Jag vet inte riktigt, jag har inte provat att anstränga mig nånting men det får vänta tills imorgon då jag tänkte jobba. I need the money! Fast jag kanske borde vara hemma imorgon med för att kunna jobba hela helgen istället..? Jag vet inte. Det får jag fundera på under dagen.

Just nu håller jag på och läser ut boken så jag ska få läsa mitt nya nummer av Lantliv istället.

Sjuklingar är vi (nästan) allihopa

Nu är Henke också sjuk, han ska vara hemma imorgon för idag har han minsann jobbat trots att han är sjuk (korkat enligt mig).. Nu är det bara Binning som inte är sjuk och det är ju skoj för oss eftersom han alltid är den med mest energi. Idag har jag mest suttit däckad i soffan förutom när jag diskade och lagade maten (köttfärslimpa och potatis). Henkes föräldrar var här och lämnade 740:n som numer är ett folkraceobjekt som jag förstår det..

Min bok är så bra

Den har allt, den är rolig, spännande och den ingår i en jättelång serie. Jag tror att jag har skrivit om det förut men nu när jag är "inne" i en av böckerna igen blir jag påmind om det hela tiden. Det går knappt att lägga boken ifrån sig för det är så spännande och om det inte är spännande precis just nu i boken funderar jag ändå över vad som ska hända när den och den personen dyker upp igen, för personerna dyker alltid upp igen, helt oväntat, om de inte blivit dödade.

Jag läste precis på Linda Skugges blogg att hon läser böckerna om Valhalla av Johanne Hildebrandt, dom rekommenderar jag varmt till alla! Superbra, spännande och 3 böcker i serien. Det är perfekt. Fast den serien kommer som nummer två efter den här jag läser nu.

Dags att rycka upp sig

Nu måste jag ner och diska. Jag vill verkligen inte, men än har det inte dykt upp nån polsk städtant. Suck..

20 grader!!

Igår var det 20,9 grader varmt utanför vårt fönster. Sjukt!


Trött

Jaha så är dagen snart slut igen. Jag är jättetrött, det blev väldigt få timmars sömn inatt. Bl.a. vaknade jag av att jag hade använt näsdroppar, man får så äcklig smak i munnen av det.

Ikväll "måste" jag kolla på Bygglov och House innan det är dags för sängen. Just nu "passar jag på" att läsa i den sjätte delen (tror jag) i min serie. "Det flammande korset" av Diana Gabaldon, det är perfekt att läsa en bok när man inte ska prata så mycket. Imorgon ska jag köpa nya Lantliv och fixa en prenumeration, jag måste ha en rolig inredningstidning att läsa när böckerna är slut.. 

Stackars, stackars mig

Jag är sjuk. Då är självömkan väldigt tillåtet, tillsammans med mycket godis som man låtsas är medicin. Jag måste åka och köpa halstabletter och massa tidningar för det är sånt man gör när man är sjuk. Bläddrar igenom tidningar man inte orkar läsa och knaprar halstabletter. Sen kommer vår supergulliga polska städtant (med huckle) och skurar hela huset gratis, tvättar all tvätt och torkar fönstrena + tar hand om Binning förstås. Hela den sista meningen var en vild fantasi.

Jag är jättesnorig, febrig, har ont i halsen och hostig. Stackars mig. Jag har sjukanmält mig också, men jag måste åka och köpa halstabletter känner jag. Suck.

Handling..

Idag har vi varit och superstorhandlat på City Gross. Det blev 2647,50:- hjälp. Jag har aldrig handlat för så mycket förut. Men nu fick vi ju 8 kg tvättmedel också, så jag ska väl inte klaga. Hehe.

Alldeles nyss planterade jag lite pelargoner (röda såklart) och nu tänkte jag plantera om lite andra pelargoner, men eftersom jag skulle upp på övervåningen och hämta en hammare (lång historia) så tänkte jag passa på att uppdatera er alla om mitt liv.

Kul

Idag har det varit skoj. Vi gick en promenad bort till stallet när Sara kom och sen hem för att käka lunch. Vi har pratat massor och jag har fixat med lite smågrejer under tiden.

Just nu kollar vi på Så ska det låta. Det är roligt. Imorgon ska jag jobba ett extrapass så det blir mer lön nästa månad, det behövs verkligen!

usch

Nu måste jag ner och panikstäda lite (plocka undan alla grejer alltså, Henke ska dammsuga ikväll), för Sara är på väg hit. Det ska bli jättekul! Jag tänkte att vi kanske skulle dra med henne till City Gross för vi skulle behöva handla. Men å andra sidan kanske det är bättre att vänta lite med den handlingen tills allt är klart med lön och sånt? Vi får se.

Mot röran!

pengar

Himmel och helvete. Jag har precis fått lön, min timlön för förra månaden. Men när jag nu är fast anställd ska jag väl ha min månadslön i förskott eller?! Jag ska läsa i min fackpapper. Jag hade hoppas på en fetstor lön nu men där tog jag uppenbarligen fel. Föräldrapenningen kommer på måndag iallafall, det är alltid nåt. Tur att jag tog så mycket eftersom jag trodde att jag skulle få extremt lite pengar och där hade jag rätt (det här sista låter ju lite motsägelsefullt, men tidigare under månaden trodde jag att jag skulle få skitlite pengar, det var innan jag insåg att månadslön ska betalas ut i förskott).

Nån snäll rik person kan väl ge mig en miljon eller så, snälla? Då slipper vi dom här problemen varje månad.. Fast efter sommaren blir det nog bättre. Hoppas jag, vi får se.


Trött..

Har precis kommit hem från jobbet. Idag var det lugnt och skönt, lagom mycket att göra så det var kul.

På dagen har Binning och jag varit hos Solla, vi käkade pizza, jag betalade hennes räkningar och hjälpte henne med lite journaler om djuren. Skoj! Nu ska jag ner till familjen som sitter i soffan, förhoppningsvis hinner Binning somna innan jag kommer ner.

Änglar

Ni som läser är änglar, gulliga ni. Tack för alla kommentarer och alla erbjudanden om barnvakt, jag skriver upp er i min svarta bok he he. Jag har ingen svart bok, men en söt rosa som jag skriver upp roliga grejer i (det är tanken iallafall, änsålänge har jag väl skrivit lite på 2 sidor).

Det gick bra att jobba idag, imorgon är det bara på´t igen. Imorgon ska jag hjälpa Solla med lite paperwork.


 


Ni som läser men inte kommenterar: jag vet vilka ni är (alltså kan ni lika gärna kommentera ni också)..


FAAAN!!!

Ibland ber jag om att få längre pass när jag ändå ska åka till jobbet. Imorgon ska jag jobba 11.25-15.40 enligt mitt schema, ev. till 20.25 men isåntfall har jag sagt att de måste säga till i tid så jag hinner fixa barnvakt. Nu hade jag fixat så Lovisa skulle vara barnvakt åt Binning imorgon men hon skulle bort kl.15.45 och undrade om jag kunde passa två av hennes barn, jag sa såklart ja, tjänster och gentjänster, och sen skulle jag ringa till jobbet och säga till att jag ville sluta lite tidigare så jag skulle hinna. Men nej, för då "ska" jag jobba till 20.25 säger de där. Men jag kunde inte fixa någon annan barnvakt och jag har försökt med alla jag känner så när jag ringer jobbet igen alldeles nyss för att berätta det så blir dom skitsura. Jag har verkligen gjort allt jag kan och är helt förstörd av stress här men dom blir sura. Jag har verkligen gjort ALLT JAG KAN för att fixa det här men ändå blir jag behandlad som en idiot.
 
FAAAAAAAAANNNNN!!!!! JAG BLIR VANSINNIG!!!! FÖRBANNADE SKITSTÄLLE!!!!!! FÖRBANNADE SKITFOLK!!!!!!

Så.. Nu känns det lite bättre. Nu ska jag försöka få min lilla älskling Binning att sova..

Hurra!

Min favorit Sarah har börjat blogga, kolla in hennes blogg här!

Nu ska Binning och jag åka till affären och köpa tvättmedel och efter det ska vi till stallet där jag tänkte passa på att rida medan Binning sover middag.

Busy busy

Det har varit fullt upp hela helgen, vilket har märkts på närvaron på bloggen..! Jobb hela helgen och på lördagmorgonen red jag tillsammans med Linda o Manilla. Nu blir det några lugna dagar för Carmensita för jag fick inte tag på Nina igår (om barnvakt idag) så vi åkte till Cissi och Arvid istället. Kul att träffa dem och alla dagbarn, idag var det 3 andra barn där. Vilken skillnad det är på barn som är vana att leka "själva" och barn vars föräldrar leker med dem jämt.

Nu är det dags att åka till jobbet igen, jobbar 15-20.25 idag. Först ska jag hinna förbi Vreta och kopiera mötesagendan till Kamratförbundsmötet imorgon. Förhoppningsvis hinner jag köpa ett par rosa örngott på IKEA innan jag börjar också.

Mot jobbet!

Åh..

Vilket mysigt hus vi har, ser jag nu när jag kollar i bloggen på de nya sängkläderna.. Jag har inte tänkt på att det är mysigt, men det kanske man inte gör när man trivs?

Trist

Eftersom Binning somnade när vi åkte till stallet (skulle hämta hö till murmeldjuret Torsten) har jag passat på att göra tråkiga saker som är lite svåra att göra när han är med: diskat, panerat och stekt rödspätta och läst lite i min bok. Det är ju skönt när all disk är ren men det är tråkigt på vägen dit. Som belöning fick jag lite texas pecannöt-glass. Mums!

När Binning vaknat och käkat ska vi åka till stallet och mocka i väntan på Tina och Linda. När de kommit ska Linda och jag rida ut tillsammans och Binning får vara med Tina en stund.

Tillåt mig presentera: Murmeldjuret Torsten

Torsten!

Fast han är såklart en liten kanin. Henke tyckte att han kunde heta "Murmeldjuret Torsten" och jag tyckte det var ett rätt roligt namn så det fick han heta. Kaninen och buren kommer från Solla och sen ingår tydligen kaninmat, hö och spån i stallhyran. Det är ju kalasbra.

Det är Binnings kanin, han får den i 1-års present av Solla! Fast vi säger att den är våran eftersom det ändå mest kommer vara jag som sköter den. Henke sa direkt ifrån att han minsann inte skulle mata den eller göra rent i buren, men jag vet att Torsten har smält hans hjärta.

Vårfint inne

Ny sängkläder från Hemtex! Jag har verkligen hållit ögonen öppna efter fina sängkläder från IKEA, men det är uselt utbud på sängkläder där tyvärr. Det finns massor men inget jag gillar, det är fel färg på mönstrena som är fina.

nytt


Rödspätta

Mums vad gott! Igår panerade jag några rödspättafileér och stekte. Jag hade tänkt att det skulle räcka till idag också, men det var knappt att det gjorde det för Binning var helt galen igår och skulle ha massa fisk, trots att han precis hade ätit. Vi åt förstås potatis till också. Rödspätta var min favoritmat när jag var liten.

Så vet man säkert

Förut hade jag fönstret öppet och då kom det in en fluga. På förmiddagen plockade jag bort en fästing från Bärnst- Gunnar också, det innebär att våren är här på riktigt nu.

Bokusberoende..?

Idag har jag "råkat" klicka mig in på Bokus igen, jag fick ett mail om att femte delen i Gossip Girl- serien hade kommit på svenska nu och då gäller det ju att passa på. Jag beställde Bergdorfblondiner också, även om jag hört att den inte är någon höjdare på svenska, men det märks ju isåntfall.. Det blev såklart några böcker till Binning också, fler till honom än till mig faktiskt, bl.a. "Så blev jag till" av Katerina Janouch. Han har "Ingrid vill bada" sen tidigare och den verkar ha blivit en favorit, fast det är Max- böckerna som har första platsen. Han gör sitt söta glädjetjut varje gång han får tag i en.

Fixarfrassa

Nu har jag precis kommit in igen, jag har passat på att vara ute och "avnjuta" det underbara vädret. Fast det var inte särskilt njutbart eftersom jag passade på att få nånting gjort också. Jag har burit ihop alla grenar som blåst ner från vår allé till en stor hög, jag har beskurit vår klätterros (det är säkert alldeles för tidigt men det skiter jag i, överlever den så gör den) och jag har klippt ner förra årets kärleksört + hallonsnåret som växte vid rabarberna. Och jag har sopat altanen också, det blev jättefint även fast jag säkert måste göra det igen innan det blir sommar på riktigt.


Tha house

Såhär fint lyser solen på vårt hus idag

Binningbilder!

B ?ter

♥ BINNING ♥

lille b

♥ BINNING ♥

B

hjaelp!

Lotta har "antagit" mig, jag vet inte hur jag ska kunna svara på allt det där. Jag känner mig som en oerhört tråkig PERson.. (Binning hjälper till lite med tangentbordet här). Fast nu när jag skriver kom jag på en grej jag kan skriva iallafall. Kanske. Vi får se hur det går med utmaningen.

Lite vårbilder från Fornåsa

upp and coming

Påskliljorna är på gång

gul blom

Dom här vet jag inte vad dom heter

blom

Ännu fler snödroppar

Ang. skärp

Om det är någon som undrar vart alla våra skärp kommer från som ligger och skräpar på köksgolvet så kan jag upplysa er om att jag menar: S K R Ä P. Bara så ni vet och slipper undra.

Äntligen SOL!

Det är underbart väder och här sitter jag inomhus (med öppet fönster). Jag har faktiskt varit ute nästan hela förmiddagen, jag och Carmensita tog en skrittur medans Nina och Minou passade Binning.

Jag har hunnit diska, dammsuga köket (det är ju helt sjukt att det hinner bli så mkt skärp på golvet sen lördags) och käka lite lunch också.

Efter att Binning har vaknat och ätit (då borde klockan vara omkring 15) tänkte jag att vi ska åka till Ikano-huset. Jag måste till HM och köpa hårsnoddar, jag har inte en enda och det gör mig galen att inte kunna sätta upp håret.


aaa huvudvärk

och jag som trodde att jag skulle få sova nu men så kommer Henke upp och berättar att det är Rocky och Drago på tv nu. Det vill jag ju se!

Fel låt vann, jag tycker att Måns borde vunnit även om jag tycker att Sonjas låt var finast. Jag tror att Måns hade haft stor chans att vinna ESC sen.

Idag har jag ridit ut med Linda och Manilla, det var roligt och fartfullt. Vi galopperade på banvallen, det har blivit mycket galopp de senaste dagarna så imorgon blir det nog en skrittsväng tror jag.

Våren är här!

V?ren


Den här bilden tog jag idag, vi har massa snödroppar på lite olika ställen faktiskt. Ett riktigt vårtecken!

Städdag!

Idag har Henke och jag städat vårt (föredetta) snuskhus!! Jag dammsög överallt, Henke hängde upp tvätt, plockade undan prylar och skurade golven. Nu är det underbart rent, mmm!  Jag har precis lagt in alla nyskakade mattor igen.

För ett par timmar sen lämnade Binning och jag av Henke och Gunnar i stan, dom ska på mopedligist bad + öldrickarkväll. Jag passade på att åka till Plantagen efteråt och köpa ett par minipåskliljor och en liten ormbunke.. Jag hade fått pengar igår, konstigt nog! Förstår inte riktigt hur det hela går ihop men försäkringskassan är ju hopplösa, man vet aldrig vad de tar sig till.

Annars har jag hunnit rida också, i typ 2 timmar. Linda o Manilla + Tina o Godiva och jag o Carmensita var ute och red. Först visade de vägen till en helt uuuunderbar travbana som låg inne i skogen, där galopperade vi och efteråt skulle vi rida hem genom skogen, utan att veta om det fanns nån väg. Vi kom ju hem till sist men det tog lite tid. Tur att det var solsken på förmiddagen iallafall!

jobbe..

just nu är det mycket jobb. Men tyvärr är det mest dagtider och korta såna, idag jobbar jag 12-16.55 och på den tiden hinner jag med både lunch- och fikarast.. Hmm. Det blir inte särskilt mycket pengar.

Igår när jag skulle åka hem fick jag egentligen inte ens gå till min bil för det var bombhot mot Burger King och polisen stod och vaktade utanför på gatan. Allvarligt talat, folk borde skärpa till sig och sluta bombhota. Är man mot all masskonsumtion så är det väl bara att spränga det man vill spränga på natten när det inte är en kotte där.

Nu ska jag in på försäkringskassans hemsida och anmäla lite föräldraledighet tänkte jag.

Big Baby News!

Binning har fått sin tredje tand nu! En till i underkäken, på hans vänstra sida.

En ny dag har grytt

och det var allt poeten inom mig hade att säga. Hehe.

Igår gick det helt ok att rida, vi var ute i en timme och provade lite olika vägar där det låg massa stora träd över vägen. Vi fick rida lite i sick-sack och till slut hittade vi ut från en av vägarna.. Det slutade med att vi fick "offra" oss och hoppa över det sista trädet. Det var skoj!

Idag ska vi åka till Solla, hon ska vara lite barnvakt åt Binning. Jag jobbar 13.40-20.25 idag, alltså ett hyffsat långt pass ändå. Innan jag börjar tänkte jag att vi skulle passa på och titta på Sollas supersöta djurungar. Lammen (hon borde fått fler nu?), killingarna och kaninerna.

Kom nyss, åker strax..

Kom precis hem från jobbet och alldeles strax ska jag åka till stallet för att rida ut tillsammans med Linda och Manilla. Skönt att ha lite sällskap eftersom Carmensita säkert kommer vara helt gaaaalen. Jag har inte ridit på typ 5 dagar.

Jag vill rekommendera alla att kolla in Marias blogg, det kan ni göra
här! Hon har nyligen börjat blogga..

Sådär ja!

Nu har jag plockat undan alla grejer som (alltid) ligger och dräller överallt + vikt in all torr tvätt som legat redo i typ en vecka. Jag brukar försöka att alltid göra sånt på en gång för annars har det en tendens att aldrig ske. Jag hade tänkt diska lite också, men jag får ta det framöver.

Nu pratar jag med
Sarah på MSN. Kul!

Och sen har vi lite ändrade planer också: När Binning vaknat ska vi åka upp till Eva och Lasse, Henke ska meka med Forden och jag får väl läsa i min bok medans Binning leker.

"Det flammande korset"

Läser jag i nu. Det är bok nummer 5 och den verkar mycket lovande hittills.. Precis vad jag förväntat mig, som tur är!

Binning är sjuk igen, stackaren.. Igår spydde han rakt ut två gånger, första gången trodde Henke att det berodde på att han stoppat en leksak i halsen, men andra gången var när han skulle äta. Idag har han varit grinig hela förmiddagen, han har dock inte spytt men han fick ungefär en halv frukost idag. Gröt och lite kex bara, jag tänkte att det nog var bäst med lättsmälta grejer. Nu ligger Binning ute i vagnen och sover, det verkade han behöva!

Ikväll ska jag förmodligen till stallet och rida min rara lilla häst som varit försummad hela helgen..

Trött

Nu är jag verkligen trött, det blev rätt sent igår (med mina mått mätt) och eftersom det varit full rulle på IKEA hela dagen idag känner jag mig rätt så färdig. Strax är det mat, Henke har gjort pannbiffar och hasselbackspotatis (ja det är hans paradrätt) efter maten planerar jag att stupa i säng eller somna i soffan om det går nåt bra på tv. Vi får se.

Imorgon har vi planer på att åka till Cissi och Arvid och hälsa på.

Partaj

Nu har jag precis kommit hem från Kamratförbundsfesten, eller fest och fest iår var det "bara" middag eftersom vi var ute i allra sista sekunden. Det känns ändå som att det är middagen som är det viktiga och folk vill ju mest sitta och prata med varandra. Jag blev vald till ordförande på årsmötet också, det ska bli en rolig utmaning. Hoppas jag..

Nu ska jag ner till Henke i soffan (han kollar på film) och sen är det sängen som gäller. Imorgon jobbar jag 11-18.30. Pust.

Mums!

Nu äter jag jättegod fruktsallad med kiwi, äpple, vindruvor, apelsin, persika och ananas. "Rester" från mamma och Camillas besök, det blev mycket frukt kvar. Tur för mig.

Nu ska jag läsa i "Trummornas dån" (har för mig att den fjärde boken hette så).