Matdagbok 31/8

Frukost: En knäckemacka med smör, 2 kokta ägg och kaviar.
Förmiddag: Fika med en kompis: massa te och en skiva sockerkaka och ett litet chokladrån (jättene)
Lunch: Oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås och sparris. Jordgubbar till efterrätt
 
Kväll: Fetaostfylld köttfärslimpa, potatis, broccoli, hemmagjord pizzasallad. Några jordgubbar
Sen kväll: En IKEA-pizza. En näve salta jordnötter.
 
Dagens motion:3 x 1 min plankan, 100 stjärnan.

PEPPEN!

Känner ni PEPPEN inför hösten? Jag känner att jag är på god väg mot mina mål.
 
Vägde mig imorse, 2 kg ner sen tidigare i veckan. Det enda jag gjort är promenad 20 min igår och 45 min i förrgår. Och INGET socker då, jag mår verkligen dåligt av socker. Magen sväller upp, jag blir trött och seg. Men det är inte vad jag tror, jag tror att jag blir pigg av socker. Jag har en konstig, okritisk relation till socker för jag vet ju att det får mig att må dåligt men ändå äter jag det, varför?
 
Idag ska jag fika med en kompis, så jag fikar idag istället för lördagsgodis imorgon.
 
Hmm när jag läser igenom mina mål ser jag att dom är lite för lätta för att kallas mål, det är snarare en lista av vad jag redan gör. Ska fundera igenom och se om jag kan hitta fler utmaningar för mig själv. Dock vet jag att det är väldigt svårt för mig att komma ut på promenad när jag jobbar t.ex.
 
Vad har du för mål i höst och vad gör du för att uppnå dem? Dela med dig i kommentarerna!

Matdagbok 30/8

Frukost: En macka med smör, viltost och gurka. Ett kokt ägg.
Förmiddag: En annan muffins från Sommar med systrarna von Sydow, den här är med banan och pumpafrön och massa annat gott. En kopp rabarberte med honung.
Lunch: Fetafylld köttfärslimpa, kokt potatis, broccoli, hemodlade busktomater (mindre än körsbärstomater) och knäckebröd med smör.
Eftermiddag: En banan och pumpafrö-muffins se ovan. En näve vindruvor från Solla. En kopp rabarberte med honung.
Kväll: Omelett på 2 ägg, rårivna morötter och 3 hemodlade busktomater.
 
Dagens motion: 20 min promenad, 3 x 1 min plankan, 100 stjärnan.

Önskelistor!

A E:
 

 
Den här klänningen från SoBea
 
B:
 

 
Nintendo DS (1299:-) + super mario bros. 2-spel
 
En grön onepiece
 
Jag:
 

 

Svart tröja från Anine Bing
 
Ullunderställ
 
 
Klocka PIONIER MONTREAL SILVER 2599 kr
 
 

Vinterskor

Jag har börjat fundera på vinterskor, jag vill gärna köpa från Kavat. B kan fortfarande ha sina från förra året, men jag tvivlar på att dom kommer vara tillräckligt stora från nyår och framåt. Jag funderar på dom här till honom, dom heter Aasgard och ser lite mer ut som kängor än vinterstövlar, vilket han haft tidigare.
 
 
  
 
Jag behöver också ett par stövlar, jag har ett par kängor men dom är inte jättesnygga och dom blir lite tråkiga att använda när det är mycket snö för snön kommer in vid kanten. Jag funderar på dom här, Ingrid:
 
 
 
Eller dom här, som heter Pia, dom är lite högre:
 
 
 
Om jag fick precis som jag ville skulle jag vilja ha det högre skaftet med samma detaljer som på de lägre stövlarna.

Hösten mål!

- lördagsgodis på lördagar, fika ok vid kalas (speciella tillfällen). Inte annars. Inget fikabröd, godis, glass, chips, läsk, saft...
- plankan 3 x 1 min och 100 stjärnan varje morgon (inga problem med den här punkten jag är redan igång, försöker göra plankan lite jobbigare nu)
- promenad 2 gånger i veckan (har jättesvårt att komma ut, 2 ggr/v känns ändå som nåt jag kan klara)
- göra mitt yoga/stretchprogram varje kväll före läggdags (har satt ihop ett själv med lite stretchövningar och yogaövningar för rygg och nacke)
- gå och lägga mig senast kl.22. Vilket innebär att senast kl.21.30 är det dags att gå upp, köra mitt program och göra mig klar.
- ha med mig två matlådor så jag kan äta kvällsmat på jobbet, vilket innebär att jag inte behöver äta när jag kommer hem sent utan håller mig till bra vanor (är i full gång med detta, funkar riktigt bra).
- matdagbok. Såhär i början kan det vara smart med matdagbok så jag faktiskt tänker lite på vad jag äter. Den publicerar jag här i bloggen.

Nån mer som har några mål i höst?

Matdagbok 29/8

Frukost: En banan, en macka med smör, rökt renmjukost. En halv muffins (branmuffins från systrarna von Sydows bok)
Förmiddag: Två tekakor med smör, ost och skinka.
Lunch: En pannkaka med jordgubbssylt.
Eftermiddag: En banan.
Kväll: Korvstroganoff och ris, broccoli, knäckebröd med smör
Sen kväll: en halv muffins
Under dagen: Vindruvor från Sollas växthus. Dom små är sura och dom lite större söta. Ekologiskt och närproducerat när det är som bäst!

Dagens motion: 45 min powerwalk med Doris i skogen. 3 x 1 minut plankan, 100 stjärnan. Körde stretch när jag kom hem efter promenaden och en yogaövning, men inte hela programmet. De dagar jag kommer ut och går kommer jag nog inte köra yoga/hela stretchprogrammet för då blir jag ändå rätt uppmjukad kände jag igår.

A E säger & gör

Alldeles nyss:
Jag: Vad vill du göra, A E?
A E: Eeh jag gör min grej, bara!
Såklart!

Häromdagen när vi var ensamma hemma kom hon till mig med sitt skrivblock där hon hade skrivit ett C och så frågade hon mig vad som kommer efter c i xylofon. Det låter ju som att det ska vara c i början. Så då skrev jag xylofon åt henne och sen skrev hon xylofon 3 gånger och ritade en xylofon och en pinne att spela med.

Kommentarer kanske?

Alla ni som vill att jag ska uppdatera kanske vill lämna en liten kommentar när jag har gjort det? Skulle vara kul :) Kom igen nu!!!

Skördetider

 

Stackars B trodde att hjortarna varit in i löklandet och dragit upp alla lökar, men se det var ju bara hans mamma som varit framme. Nu har jag försökt mig på att göra några lökflätor, det gick sådär, men A E var väldigt imponerad och vill lära sig fläta hon med.

Löken smakar gott och det är ju huvudsaken. Dessutom gillar jag att dom har olika storlekar så man kan få så mycket lök man vill ha.

 

 


Lekstuga

Idag har "vi" börjat bygga en lekstuga till barnen. Och med vi menar jag att jag iallafall hjälpte till att måla lite, min kära man är snickaren.

 

Man måste börja nånstans...

 

 

Väggarna börjar komma på plats. Lekstuga blir 3X2 m, verandan blir 1 m.

 

 

3 väggar uppe och målade, det är dagens arbete det. (Jag rensade ogräs på grusgången mestadels av tiden).

 


Smultronstället

I lördags åkte vi Smultronstället och käkade glass:



Hann äta lite innan jag kom på att jag skulle fota... Barnen var väldigt duktiga och valde en liten glass med en kula jordgubb, lite mjukglass och strössel. När vi kom till Söderköping var det tydligen typ barnens dag där så det var dykare som hämtade upp en skattkista ur kanalen. Barnen fick välja varsin leksak ur skattkistan, det är dom ni ser på bordet.

 

Jag gillade läget.


 

Ett snett hus

 

 

Lite vatten

 

 

B pratar med farmor

 

 

Barnen tyckte det var roligt att se en telefonkiosk. Tiden går...

 

 


Baka

Jag har ju bakat också (barnen fick också hjälpa såklart). 3 recept från Ebba och Amys bok "Sommar med systrarna von Sydow" och Leilas kardemummabullar:

 

 

Jag tänkte lite fel när jag skulle göra själva bullarna så dom blev gigantiska, men å andra sidan, vem vill inte ha en jättestor bulle?! :)

 

 


Nya möbler

 

Min kära man hittade det här bordet (bortskänkes) på facebook och när vi kom dit fick vi ett par fåtöljer också. Gött! Fast nu ser det så klart helt annorlunda ut i det rummet eftersom vi har köpt ett flipperspel!!!

 

 

Och eftersom jag är alldeles ensam hemma (jag är sur idag och ville inte förstöra för resten av familjen) så ska jag gå och spela flipper nu, ni kan ju scrolla ner och läsa de 5 andra inlägget jag publicerat idag!

 

 

 


Djur

 

Vi hittade ytterligare en ekoxe. Jag har tagit det här kortet och B har fotat de andra två.

 

 

 

 

En dag när jag städade lite ute hittade jag det här lilla äcklet också. Typ 5 cm från min hand! Gaaah. Men det gick bra när jag hade kollat på den ett tag. Jag fick ju lov att flytta på den och släppa ut den på ett annat ställe såklart.

 

 


Tuff sommar

 

B getingstucken en gång på hakan och A E har dykt rakt ner i en betongtrapp, som tur var fanns det lite vatten längst ner. "Det var alldeles mörkt där nere i vattnet, jag kunde inte se nånting".

 

 

Rätt nöjd ändå, nyduschad efter dyket.

 

 


Helgen som var

 

På väg hem, B har lånat A Es öron.

 

 

Pinata på tacobuffén på Skara Sommarland, B vill ha en sån när han fyller år. Jag kan inte tänka mig att dom är särskilt svåra att göra själv? Ska googla det.

 

 

A Es snygga sitt-stil på piratshowen som vi såg varje gång den gick. Jag är inte så bra på att redigera så jag fick sudda några ansikten som kanske inte vill vara med på min blogg :)

 

 

B drar skrindan.

 

 

Trött men fast besluten att inte släppa taget om tidningen...

 

 

I backrace-backen i Uddevalla.

 

 


Bs nya rum!

 

B har flyttat ut i hallen på övervåningen, just nu ser det ut såhär.

 

 

A E och jag var på IKEA igår och köpte det här överkastet, lampor m.m.

Ovanför sängen ska det upp några hyllor till gosedjur, tidningar, böcker m.m.

 

 

En soffa och en ny golvlampa så man kan sitta och läsa.

 

 

Skrivbordet, eller legobordet, som det heter enligt B.

Bortanför skrivbordet finns en golvkudde så han kan sitta där och läsa, på den gaveln är det en liten bokhylla.

Skrivbordet är efter Bs mormors morfar. Vi ska måla ovansidan av skrivbordet svart för det börjar bli riktigt slitet, men i övrigt får det vara som det är. Vi har resten av lådorna också, men dom är fulla med lego som B aldrig leker med och det legot måste få ett nytt hem i A Es rum...

Det blir ju en aningens rörigt i hela huset när man börjar möblera om, men det kommer bli toppenbra när det är klart!

 

 

 


Takuppdatering

 

Baksidan i motljus. Tog bilden så vi kan få se lite iaf. Det blir super. Min kära man är så duktig!

Vi har fått jättemycket hjälp, framförallt av mina svärföräldrar och mina mamma och M har också varit här i två omgångar och hjälpt oss. Det är ovärderligt att få er hjälp, tusen tack att ni ställer upp för oss!!!

 

 

B och farmor skickar ner gamla pannor.

 

 

Gamla taket. Lite skillnad va?!

 

 


Plast i haven

Här kan ni läsa om plast i haven och framförallt i Nordsjön.