konstig dröm

Inatt drömde jag att jag hade en stor fux, han kallades Pelikanen men hette egentligen Amaretto (trots att Amaretto betyder svart). Han var en jättefin dressyrhäst som alla var avundssjuk på för han var så fin. Vi skulle träna för en superduktig tränare men jag missade tiden lite och var jättesen, stövlarna var skitiga, tränset spånigt och precis när jag hade beordrat alla i stallet att hjälpa mig med sadling osv fick jag amma Binning för han var så hungrig.

Vad betyder den här drömmen?

Banken..

Idag har vi varit på banken i Ljungsbro och tagit bort topplånet. Först var bankdamen lite tveksam, men som tur var hade ju Lasse tagit ut lite färgbilder till oss. Hon blev jätteimpad och sa att det ju var värt en miljon. Skönt att hon sa så, även fast huset inte är värt riktigt så mkt. Vi ska ta ut en värderare sen när vi är lite mer klara. Och så fort jag har ett fast jobb kan vi låna pengar till ett stall, nu ska jag ta och göra lite seriösa undersökningar och kolla hur mycket mitt stall kan tänkas kosta och sådär! Jag har tänkt att vi ska bygga stall i sommar, men vi får se hur det blir med den saken. I april tänkte jag ha utvecklingssamtal på IKEA och fråga om fast tjänst. Nu vet ni allt om mitt liv och mina planer för tillfället.

Annars är vi (hela familjen) uppe hos Eva och Lasse, Eva är däremot i Ljungsbro och barnvaktar Alex, Max och Obelix. Vi tänkte strax åka dit och avlasta henne lite.


BVC

Längd: 72 cm (vuxit 5 cm sen sist)
Vikt:10945 gram

Idag har vi varit i Malmslätt och flyttstädat tillsammans med Solla, Cissi och Arvid. Jag var där i tre timmar, efter BVC och före Boris. Vi träffade Boris vid Cloetta Center och lämnade bilbarnstolen till honom, han ska ta med den upp till
Hedemora igen. Bert o Kerstin ska sälja den och då känns det ju lämpligt att lämna tillbaka den, skönt att få det klart. Kl.17 var vi ute i Hornstäve och kollade på Marie och Calles hoppträning. Det var kul att se lite hästar och hoppning, när de stora hästarna red sen blev jag också sugen. I första hand ska jag väl se till att hon får skor nu och sen får det bli dags att komma igång med ridningen känner jag!

Nu är planen att snarast ta sig till sängen och sova, jag är jättetrött just nu. Förmodligen för att Binning vaknar massor med gånger på natten. Idag fick han sin gröt för ungefär en halvtimme sen, jag hoppas att det gör att han sover lite bättre.

min dag..

en alldeles vanlig dag.
Först var vi på kyrkans barntimmar, vi kom ungefär kl.10.30 eller så, mitt i fikat som vanligt. Det blir väldigt billigt med fika för mig eftersom jag alltid kommer precis efter frukost. Det var inte så många mammor med barn där, 4 st och en pappa förutom Binning och jag. Idag var det en jättekonstig mamma med som tyckte att hennes barn var jordens medelpunkt, hon typ ropade på barnet hela tiden så alla skulle kolla på henne (kändes det som iallafall), jag gillade henne inte.

Egentligen hade jag planerat att åka och hälsa på Kjell idag, men han var i Nyköping och då kändes det lite meningslöst att åka hem till honom och häcka.

Vi åkte upp till Eva och Lasse, hälsade på missarna för det var ingen annan hemma idag. Eva, Alex och Max kom typ 1 timme innan Binning och jag åkte till Solla och hälsade på. Jag hade världens tur och fick smörgåstårta, mums. Innan vi åkte därifrån betalade jag lite räkningar åt Solla med, hon har skaffat bredband nu, lyxigt värre.

Nu på kvällen har jag pratat med farmor och diskat, jag tänkte slänga mig i soffan strax, jag är trött och seg idag. Binning vaknar massor med gånger på natten nuförtiden, eller ja de senaste nätterna. Jag antar att det är tänder på g, men det hjälper inte min sömnbrist..

Veckans skratt

Läs veckans godispåse här. Jag är den förstnämda föräldern, dock skulle jag aldrig (hoppas jag) använda ett sånt hot själv.

Nytt inlägg längre ner.

Vreta-besök

Idag har Binning och jag varit med Helené och Oliver på Vreta och hälsat på. Först var vi i stallet och sen till skolan, träffade nästan alla lärare. Vi kom till skolan mitt i lunchen, vilket var lite synd eftersom vi inte hann träffa Pernilla särskilt länge. Men det blir fler gånger! Efteråt åkte vi till Venus och käkade dagens. Jag åt en Babylon (tomatsås, ost, currymarinerad fläskfilé, oxfile, banan, champinjoner och bearnaisesås), den var jättegod!

Nu är jag uppe hos Eva och hälsar på, hennes föräldrar är här också. Dom är verkligen förvirrade och verklighetsfrånvända, som tur är träffar jag dom inte så ofta. Det är som Evas pappa har sagt om Evas mamma: "De onda lever längst". Schysst eller inte!

Nu ska jag springa ut till bilen och kolla ifall Binning sover, han somnade på vägen hit och nu när han har sin nya stol är det så knöligt att ta med honom in och få honom att fortsätta sova.

News?

Idag har jag:
dammsugit
promenerat
klippt gräset + trimmat kanter

Igår målade jag, Henke rev hyllan och tog bort räcket för trappen, det var ändå så fult. Nu gäller det bara att fixa ett nytt om Binning nånsin ska få vara på övervåningen. Jag var faktiskt och hälsade på Carmensita i hagen igår och då träffade jag den gravida grannen också. Jag tyckte verkligen att hon såg gravid ut när jag såg henne i trädgården sist och det var hon också. Kul.
Henke kopplade in en av de nya bilbarnstolarna i volvon, så nu Annika har Binning modellen större på bilbarnstol (där var vi snabba va)! Vi var upp till Eva och Lasse en vända med + hade världens bråk (Henke o jag alltså), men det ordnade sig. Det blir så skönt efter att man har bråkat tycker jag, helt avspänt och det känns verkligen att man har "rensat luften". Löjligt uttryck menmen.

Just nu käkar jag glass och tänkte betala lite räkningar. Jag ska jobba på att bättra mig på bildfronten, men inte just idag.

Make my day

Planer för dagen
:
Klippa gräset, det måste nog torka upp lite först bara..
Måla på övervåningen, riva en hylla på övervåningen (dvs om Henke går med på det).
Gå en promenad.
Hälsa på Carmensita.
Kanske dammsuga.

Här kommer lite gamla bilder:
Först är det Binning för typ en vecka sen och på den andra bilden är det Solla med hennes supersöta lilla hundvalp Håkan-Bråkan.

Binning 15 sep

hundvalpis!

PS) jag skulle vilja ha en rar liten städ/barn-tant som kunde städa och tvätta här hela dagarna + ta hand om Binning när jag vill rida. Fast en snäll normal tant med precis samma ideer om barnuppfostran som jag. Ingen konstig mördar-typ. Gärna med huckle.

Mitt liv i etern?

tv:sar

Såhär är tv-läget hemma hos oss just nu, den stora tv:n är trasig och den lilla fyller inte riktigt upp tomrummet om jag får säga det själv..

hovis

Idag har Kjell varit och tagit av Carmensita skon, ja skon. Hon hade en av fyra kvar nu, jag förstår inte att det kan bli så knas. Menmen, nu ska hon gå barfota en månad ungefär och förhoppningsvis hinner det växa ut lite mer hov. Om två- tre veckor ska Kjell komma igen och jämna till hovarna och se hur det ser ut.

Binning och jag hade världens tur idag, mest jag, för Helen bjöd på lunch när vi var där. Mums: stekt potatis, korv och blomkålsstuvning. Och jag som trodde att jag inte gillade blomkål, vilken överaskning.

Nu är Binning och jag uppe hos Eva och hälsar på, Henke kommer hit efter jobbet. Han ska ha jouren i helgen och är inte så glad över det. Han kan ju vara glad över att vara ledig 3 dagar nästa helg istället och pappaledig om en månad och en vecka ungefär. Ja, eller ledig och ledig hehe. Jag känner mig inte precis ledig när jag är med Binning, det är snarare dubbelt arbete hela tiden. Gud vad skönt att börja på IKEA så man kan vila upp sig.

Imorgon är det kvarndagen i Bjäsäter, det ska vi vara med på. Jag har lyckats vara upptagen varje år på Kvarndagen, men iår kanske jag kommer kunna göra alla saker jag har velat göra i flera år men alltid lyckats vara upptagen precis när de är. Tex kvarndagen, julmarknaden på Ekenäs slott. Saker jag redan missat iår: Hantverksdagarna på Ljungs Slott. Ååååh, igår på IKEA höll de på att plocka upp alla julgrejerna, jag och Eva gick flera varv och kollade.

Världens sötaste..

My little gröt-lover, är han inte söt så säg..

Grötunge

Inköp!

Idag har jag varit med Binning och Eva på Ikano-huset och IKEA. Binning har fått 3 par byxor, 3 bodys och en tröja + ett par vita strumpbyxor från HM. Jag betalade en del och Eva en del.. Jag hade typ presentkort: handla för 300 kronor och få 50 kronor rabatt och sen hade jag en annan grej som det var 50% på ett plagg. Det blev lite billigare med hjälp av kupongerna som tur var. Superskoj att handla så mycket.

IKEA köpte jag en barnstol till Binning och lite tillbehör. Eva köpte små skålar till Binning som han kan äta sin gröt ur. Idag har han ätit massa gröt, typ 6-8 skedar. Han tycker det är jättegott, han blev förbannad när jag tog bort skålen men jag tänkte lika som igår att han inte kan börja med att äta hur mycket som helst, det kanske han får imorgon.

Ikväll kommer ju Kjell, om allt går som planerat. Undrar om Henke skulle vara ledig imorgon eller ej? Det får jag veta om några timmar hur som helst.

Fröken Pastej är det du som kallar dig "Lena"? Hehe..

Stort TACK till alla gulliga som grattat mig till nya jobbet!

TJHOOO!



Jag fick jobbet på IKEA!!

Jag är så glad! V. 40 börjar utbildningen.. Binning och jag firade med lite havregröt från Nestlé, Binning tyckte att den gick att äta om man fick ha skeden i munnen hela tiden. Han åt kanske 4 fulla skedar och kanske lite till, om han fick i sig nånting innan han fick skeden i munnen. Sen tänkte jag att det kanske var bra för den lilla magen att vänja sig med lite gröt i taget.

Annars har jag målat idag, 3 väggar i hallen på övervåningen är numer vita och det är ett helt annat ljus. Ljust och skönt, varken lampor eller solljus har nåt in i det här hörnet förut så det var verkligen ett underverk att det blev ljust där.. Nu har jag massa inspiration att måla resten också, men det blir förmodligen mer målning på fredag. Imorgon ska vi med Eva till IKEA och köpa barnstol och barnskålar till gröten + handla efteråt. På kvällen kommer Kjell också.

Nyss var jag på betet och satte på Carmensita grimman, hon tvärvände när jag kom förut men då kunde jag inte jaga efter henne eftersom jag hade Binning i vagnen vid grinden.

Madeleine var hit och hälsade på nu på kvällen också, det var trevligt även om vi var rätt så sega och kanske inte så roliga att umgås med..? Det var kul att se henne iallafall!


ett steg i rätt riktning

Idag har jag köpt färg till övervåningen, penslar och målartvätt. När jag har tid, ork och barnvakt smäller det!

Annars har vi varit till Solla och hälsat på, skönt att träffa henne utan att det är städning och sådär. Efter det handlade vi: fixade självscanning på Coop, var till Biltema och köpte färg + tillbehör, käkade lunch på McD: nuggets, morötter och milkshake. Jag tankade också, just nu får man ju bensinen för strax under 11 kronor. Skönt och vettigt att priset går neråt känner jag. 12 kronor litern är bara för mkt.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse. Binning sover i Evas säng och jag sitter vid datorn, som vanligt.

Idag har Binning på sig tröjor och strumpor från PoP, båda från Camilla, byxor "litte dragon" från Sussie o co.

p-piller..

..eftersom två personer (läs mina kommentarer om du vill veta vilka) undrat om jag är gravid, så är svaret nej. Jag äter p-piller, det borde vara lugna puckar. Hoppas jag verkligen, om jag inte hade varit så trött hade jag nästan blivit lite nervös nu, men eftersom jag verkligen är supertrött så orkar jag inte bli nervös.

Fast jag har haft världens yrsel hela dagen idag, men jag har ändå jobbat. Det var det äckligaste hus jag någonsin varit i, men när vi åkte var det såklart skinande rent. Som ett slott faktiskt, fast utan alla murriga gamla mögel-möbler. Här känns det passande att påpeka att jag gillar gamla möbler, jag är verkligen inte ett fan av moderna grejer med "raka linjer" och sånt där. Men jag menar: äckliga gamla rockockomöbler som hundratusentals människor suttit i osv.. Man kan ju bara fantisera, sen när pesten kommer så är det för att den uppstått i bakterierna i alla de gamla möblerna på slotten.

Slut på den diskutionen nu, jag vet faktiskt inte vart den kan leda om jag ska fortsätta yra. Jag får säkert sitta uppe hela natten om jag inte passar mig.

Idag har Binning haft på sig sin Mowgli- och Baloo-body, de gråa jeansen från HM (jag veeeet att han alltid har dom, men dom blir aldrig smutsiga om nån undrar), röda PoP-strumpor och den lilla gubbkoftan som han fått av moster Sarah.

Yeye, imorrn blir det förmodligen Vreta-besök med Helené och Oliver. Jag har lovat Solla att hjälpa henne lite hemma hos henne också, eftersom hon har problem med ryggen just nu och det är såklart att man hjälper en vän i nöd. Hon kan säkert gulla med Binning under tiden.

Seriously! Nu måste jag läsa alla superviktiga bloggar som jag läser varje dag:
Lotta, Ida, Helené, Ebba, Sonjas och Annikas. Så det så och sen måste jag duscha.

trött och sjuk

Jag fick precis världens hjärtklappning och blev helt andfådd bara av att gå uppför trappen. Det känns inte ok, jag har lovat Solla att jag ska följa med och städa imorgon, hoppas det fungerar om inte annat får jag väl åka hem tidigare. Jag är helt yr också.

Idag har tv:n pajjat, det bara knäppte till och sen försvann bilden. Obehagligt och konstigt.
Annars har jag:
* diskat
* lagat mat: lax och potatis
* handlat (mest godis faktiskt)
* ringt Kjell (borde gjort det för flera veckor sen)
* tvättat
* börjat läsa i Jan Guillous senaste bok "Madame Terror", den är bra och spännande.

Snart vet vi vem som vunnit valet.. Spännande! Jag hoppas verkligen att det blir lite nytänk i landet oavsett vilka som vinner..

Igår bytte jag gardiner i vardagsrummet, nu är det gula spetsgardiner med vita rosetter om. Jättefint och romantiskt, jag tycker mer om upphängningen för varje gång jag ser den faktiskt.

Om jag kommer iväg och städar imorgon har jag tänkt att jag ska köpa en hink med vit färg också, målning planeras i hallen på övervåningen, det är mörkt och trist med snedtak och allt i trä. I första hand ska väggarna målas och sen får vi se hur det blir. Jag kan tänka mig att måla taket också för att det ska bli ett ljust och trivsamt rum, även om det är helt omöjligt att möblera.

Nu har hjärtklappningen gått över, nu är jag bara yr och mår illa med. Hmm.

Fredagsskoj

Läs och kikna av skratt: här

äntligen!

hurra! Äntligen har jag fått massa kommentarer på ett inlägg, jag är så glad.

Intervjun igår då. Det kändes som att det gick bra, det kändes som att det gick bra för alla 5 som var med på gruppintervjun. Först fick vi börja med att göra en prioriteringsuppgift, först själva och sen tillsammans. Det fungerade jättebra, dom andra var trevliga med (fördel eller nackdel)? Sen fick vi läsa igenom 5 frågor och svara på dessa, en fråga var "När fick du bra service senast? Varför var det bra service? När fick du dålig service senast och varför var det dålig service?" . Sen frågade de lite kortfrågor. Jag sa att jag ville bli chef och peka med hela handen och det var tydligen bra eftersom dom hade stor åtgång på chefer. På varje IKEA-varuhus som startas ute i världen vill de ha en svensk chef på, som ambassadör tydligen (som jag förstod det).

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi har käkat pizza/ kebabtallrik tll lunch. Ikväll blir det slappa framför tv:n och kolla på Idol.

ordning och reda

Idag (och igår) har jag fixat två grejer som gnagt mig lite den senaste tiden: betala stallhyran för september, jag sa ju till Nina att jag skulle stalla in 1 september och dom har förmodligen räknat med stallhyra, som vi kom överens om att jag skulle betala i förskott. hm. Idag fick hon sep + okt, allt var lugnt där iallafall. Igår lämnade jag tillbaka Arvids dopklänning som Binning hade på dopet. Supertack till Cissi för lånet av den.

Igår städade jag i Jägarvallen, 120 kvadrat och det tog 7 timmar. Jag gjorde fönstren och Cissi o Gill resten av huset. Sjukt att just fönstrena tar så lång tid egentligen. Men snyggt blev det! Jag var helt slutkörd när jag kom hem igår, orkade ingenting och micron pajjade såklart med när jag skulle värma lite mat.

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, Eva fixar till sina mattor inför kvarndagen och Lasse jobbar hemifrån. Idag kommer Henke hem med, skoj.

Imorrn är det dags för IKEA-intervjun, det ska bli kul. Jag har inte hunnit bli nervös än, men jag hinner väl med det imorgon antar jag.

Our house in the middle of the street

Igår handlade jag lite nya grejer (köpte present till Moa som fyllt två oxå: ett par jeans på "pojkavdelningen" och en söt gul- och vitrandig topp). På mattan är det mina nya tights i bomullsblandning, hellånga. Tre par trosor för 99:- på Lindex. Diadem, berlock-halsband och ballerina-stumpor från HM.

new shiat

I lördags stannade vi till hos Micke, Lovisa, Alex, Max och Obelix: Binning fick sitta lite på Alex´ cross. På kvällen såg vi "Walk The Line", om du inte sett den: se den. Den var jättebra, förmodligen mest för att det var ett lyckligt slut och jag visste det innan. Jag är en sucker för lyckliga slut.

Little Binny rid´n his bike

Eftersom jag är så oerhört dålig på att få med Alex på kort är ett där han är med:

Alex

Idag har Binning och jag varit med Madeleine. Vi har fikat, ätit mat, varit i stan, på IKEA (jag ska på intervju på torsdag kl.14, önska mig lycka till)! Skönt och kul att vara med henne, skönt att slippa sitta hemma och glo. Den här veckan blir det mest till att vara borta och glo faktiskt. Imorgon ska vi städa ett hus i Jägarvallen.

Ye ye, Henke kommer hem idag med, nu är han och kollar på Alex cross-träning, Binning ligger o sover i Lasses säng och jag sitter vid Lasses dator (om ni undrar så är Lasse i garaget).

Idag har Binning på sig den röda Laban-bodyn från
Camilla och Sarah, de gråa byxorna och rödrutiga strumporna från Camilla.

Hell yeah

Igår var vi ute och gick, hela lilla familjen, då hör jag en katt och jamar ett litet mjau till den och sen säger jag "hörde du katten" till Henke. Nu retar han mig hela tiden för att man kunde tolka det som att jag jamade för att lura honom att det fanns en katt. Det fanns en katt på riktigt och han hörde den också.

Idag har jag dammsugit, skurat golven, lagat mat och tvättat. Hemmafru-varning och ångest big time. Jag blir personlighetsförändrad av att bara vara hemma och göra skittråkiga hemmafru-grejer. Till exempel blir jag bitter, aggressiv och väldigt ångestdrabbad. Usch. Jag behöver ett jobb; halvtid med jättebra betalt vore drömmen, om det var ett roligt och stimulerande jobb helst utomhus. Jag vet att jag har sagt det förut. Jag ska jobba på att sluta tjata också.

Henke är uppenbarligen extremt "manlig" idag (även om jag hatar könsindelning på det sättet), han hugger ved med yxa. Än han har inte huggit sig i benet, men det finns ved kvar att hugga. Ta i trä.


Gråter Binning nu? Måste kolla..


näsmamma

näsmamma

Jag är smart. Jag är snygg. Jag har förmodligen för mycket fritid.


Gossip Girl

Nu har jag läst ut första delen i chitlit -serien "Gossip Girl", den var rolig och elak förstås med ätstörningar och knark. Precis vad man hade förväntat sig och roligt också. Jag måste beställa de andra böckerna också, om jag inte missminner mig är det fraktfritt på bokus just nu. Det måste kollas upp!

Annars ska vi poströsta idag, jag vet inte vad jag ska rösta på, jag tänkte kolla lite på internet och se om jag hittar nåt parti att rösta på.. Annars får jag gå på originalplanen: centern i min kommun och till lanstinget och blankt till riksdagen. Men vi får se som sagt var.. Blankt= för demokrati och att jag isof inte tycker att det finns nåt bra att rösta på. Eller nåt bra finns det kanske..?

Idag har Binning på sig stålmannenbodyn från Sarah, mörkblåa byxor från Camilla (PoP) och LHC-tröja med "06 Binning" på ryggen från Peo o co.

Slappt

Idag är det mest slappt som gäller. Eller ja, jag försökte sova till kl.10, Binning försökte (och lyckades) väcka mig från kl.8. Han är verkligen supersöt, men när han drar i mitt undre ögonlock medans jag försöker sova då infinner sig en viss tvekan.

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi har hjälpt Eva med handlingen idag + lagat mat. Köttfärslimpa (en ny favorit uppenbarligen) idag med rårivna morötter i. Mums, gott förstås! Framöver kommer Henke hit, han ringde för en halvtimme sen ungefär och då var han i Åtvid. Lasse är på ingång snart med, han trodde att han hade feber.

Idag har Binning på sig en söt ljusblå body med u-båtar på från Sarah, de grå HM-byxorna från
Camilla och rödrutiga strumpor från Camilla. Som jacka har han haft den bruna, turkosa och oranga tröjan han fick från Bert, Kerstin och Sigrid i doppresent, den är så bra för den är stor och har luva = Binning behöver ingen mössa.

För övrigt äter jag mjölkchoklad med daim i, det rekommenderar jag, om du har svårt att välja godis nån dag.

Nu ska jag surfa runt på det snabba bredbandet, ajöken!

barngruppen

Idag har vi varit på barngrupp i Fornåsa församlingshem (?) för första gången. Det var kul att träffa andra föräldrar som bor i närheten och Binning tyckte det var väldigt spännande med så många andra barn. Idag var det barn från ett år och uppåt där, fast det finns massa barn i Binnings ålder också. Hoppas de kommer nästa gång, det är ju lite roligare för Binning eftersom alla barnen idag sprang omkring själva och sådär.

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, Eva är med en granne i stan och Lasse jobbar hemifrån. Binning ligger i deras säng och sover och jag surfar runt på bredbandet, som vanligt.

Idag har Binning på sig Superman-bodyn i ljusblått (storlek 86) från Sarah, de grå jeansen (HM) och den grå- och svartrandiga typ koftan från Sarah.

Idag är det Idol från Dalarna, kul att se om man känner igen nån som skämmer ut sig. Hehe..


Sarah

Det kommer bilder på bloggen idag eller imorgon..


quiz

Gör ett quiz här. Jag blev Claudia Cardinale med den här motiveringen:

"You are a very happy and simple person, just like beautiful Claudia Cardinale. But you are also very strong adn you can handle unpleasent situations in a good way. You have many dreams, hopes and high-set goals, and you know the way to reach them. You also charm people with a beautiful smile and a good heart, with a will to change something in the world."

Nu är bara den stora frågan: Vem är Claudia Cardinale? Jag ska googla henne.

hurtbulle

Idag vaknade vi vid kl.9 ungefär. Vi började med att gå en promenad på 45 minuter ungefär (före frukost), ambitiöst och nyttigt. Det spände verkligen i vaderna efteråt, jag måste ut och gå lite mer känner jag. Jag stretchade också, det blev förstås lite bättre då.


Just nu är vi uppe hos Eva och hälsar på lite, imorgon ska vi förmodligen till Vreta och hälsa på tillsammans med Helené och Oliver.


Idag har Binning på sig de gråa HM-jeansen, den vita Mowgli- och Baloo-bodyn från Helené och Oliver (jag hoppas jag har rätt nu) och den v-ringade grå- och svartrandiga "koftan" från Sarah. Strumpor från Camilla; vita med gröna tår och hälar och en liten nallebjörn på. Söta.


Fröken Pastej

Svar: ja!

Dopet

Nu är Binning döpt och upptagen i Svenska Kyrkan (eh?), mest för att han ska kunna välja själv i framtiden tänkte vi. Allt gick bra, Binning var snäll och glad i kyrkan, han gnagde på sina fingrar och rosetten hela tiden. Alex hällde upp dopvattnet och Camilla är fadder.
Smörgåstårtorna räckte precis, det blev lite rester över till Sollas grisar men inte mer. Det är lite synd, jag hade ju räknat med att få äta smörgåstårta i flera dagar menmen.
Binning fick jättemycket doppresenter bland annat: kläder, overall, bestick, sparbössa, bilbana, filt, en hassel-buske, fårskinnstofflor (mysiga), gosedjur, LHC-tröja som det stod "06 Binning" på ryggen på (cool), aktier och pengar. Jag har säkert glömt massor.. En sak jag glömde: ett gipsavgjutningskit från tanterna förstås, en kalaspresent.

Nu ska jag käka frukost och sen ska vi packa in alla möblerna i hästtransporten och lämna tillbaka dem till Solla, tack för lånet. Vi ska väl lämna tillbaka bilen till Lasse med antar jag, brickor till Eva (vi hade tårta på dem). Mm, det är väl planerna för dagen vi får se hur det blir med allt.

fixa o trixa

idag har vi plockat undan alla grejer som "alltid" ligger framme överallt i vår lilla stuga. Eva och Lasse kom, Eva tog Binning och jag gjorde iordning de första 3 lagren på smörgåstårtorna. Mums! Det var faktiskt jättelätt, jag fattar inte varför jag inte gjort smörgåstårta tidigare (nu är det bara att hålla tummarna för att den smakar bra också). Så här är det nu: bröd, turkisk yoghurt blandat med majonäs, bröd, leverpastej blandad med bostongurka (mixrat) resp. laxpastej för fröken pastej, bröd och sen ett lager med turkisk yoghurtoch majo igen. Det kommer bli gott, ovanpå blir det räkor på två st och typ ost och skinka på en, den ska vara lite mer barn och Henke vänlig är tanken. Synd eftersom jag alltid brukar få hans räkor annars.. Jag håller på och gör en cheescake också, sista lagret väntar i kylen hemma och själva kakan står och svalnar. Jag hann göra vanlig mat också: gryta och ris till sen lunch.

Vi har varit på tippen i Jägarvallen, på Husqvarnabutiken och köpt en ny drivrem till åkgräsklipparen (jag körde av våran igår) + IKEA och handlat lite smågrejer och sen har vi köpt snask till kvällen förstås. Vi tänkte hyra film med.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi ska låna Lasses bil och hämta Sollas transport som är full med trädgårdsmöbler.

Idag har Binning på sig sin röda Laban-body från Camilla och Sarah, de mörkblåa HM-jeansen som jag köpt + Snobbenstrumpor från HM också från Camilla.

Svipsa signin´ out.