Mojjiga katter



Allis-Chalmers myser i Henkes byxben.



Sven sover skönt. Och fult.


Vallmo och blomstertobak



Sibirisk vallmo, purpurklätt och lite ogräs.



Jag trodde att den här skulle bli vit med rosa kanter, inte ljusgrön med rosa kanter...


Våffellunch

Idag kommer Sarah hit och käkar våfflor. Jag älskar våfflor, vem gör inte det egentligen? Men det är sällan vi gör våfflor, kanske för att vi alltid måste åka upp till Eva och Lasse, som har ett våffeljärn, vilket inte vi har.

Nu ska Henke och jag hjälpas åt med diskberget och kanske, kanske hinna plocka undan lite innan Sarah kommer. Så hon slipper svimma av oredan menar jag...

Update:










Mmm, våfflor...Både Sarah och Lena åt tills dom mådde illa.


Roxen

Vi bestämde oss för att åka upp till Sandvik och bada, när vi stod i bilkö i Berg blåste Solla förbi. Vi åkte hem till henne istället. Där fikade vi, badade lite och träffade massa trevlig folk: Maria, L, Lasse, Alexandra, Anas, Solla, Anders (tror han hette så), Cissi och A. Vi tittade på kaninungarna som blivit flytta hemifrån-stora och kattungarna som också var på väg hemifrån. Efter badet, som blev ganska kort eftersom det började regna, åkte vi till Henkes farfar. Henke hjälpte honom med en grej och jag fick en till liten bänk till altanen, kort kommer ikväll... Nu ska vi käka sen lunch uppe hos Eva och Lasse i Stjärnorp.




Blå lagunen?

Idag tänkte vi försöka hitta till Blå Lagunen utanför Varv, det är en sjö som ska gå att bada i... Får se om vi hittar nån strand eller ej. Annars får vi väl åka nån annanstans.


BVC

A E vägde 8490 gram och var 67,5 cm lång. Hon hade vuxit 4 cm sen sist, barnmorskan mätte två gånger för hon tyckte det var så stor skillnad mot förra gången...




Sommar, sol och bad

Igår var vi först på BVC, sen åkte vi till Boren och badade med Emma, Johan, H och K fram till jag åkte och jobbade (16.30-20.25). Jag var inte särskilt sugen på att åka och jobba, ringde t.o.m. in och frågade ifall jag behövde komma in och det behövde jag ju uppenbarligen. Fast när jag kom in var det helt lugnt hela tiden, jag fick fixa massa andra grejer. Stod kanske i kassan i en halvtimme sammanlagt.

Idag har vi varit till City Gross och handlat, ikväll kommer Emma, Johan och barnen hit och grillar lite. Jag har gjort Amys glasspaj, får se hur den blir...

Fia fixar skivan...

... eller: hur Fia räddade min dag. Fixade ett par äggmackor till lunch (det ekar tomt i kylskåp, frys och skafferi) och sen ringde Fia och frågade om jag ville åka med o bada. A E och jag blev upplockade och sen åkte vi till Boren och badade, hur skönt som helst.

Nu ska B kolla på Byggare Bob, jag matar A E och sen ska jag vattna blommorna.

Städa ännu mera

Nu har jag dammsugit och torkat golven på hela nedervåningen. Jag är helt blöt av svett (kul info, jag vet) och nu ska jag läsa mina inredningstidningar och dricka massa iskall Loka. Och kanske försöka fixa nån slags lunch? Undrar om det finns nåt i frysen...

37,5 grader och vad gör man?

Jo, jag dammsuger o städar förstås. Klarar inte av att kolla i tidningarna när det ser ut som en svinstia här hemma. Jag har packat upp allt vi haft med oss till Mantorp, vikt o lagt in 1 IKEA-säck med tvätt, tvättar en ny maskin just som snart måste hängas.

(Nästan) ensam hemma

Huuur skönt som helst. Idag ska jag bara läsa inredningsporr (d.v.s. inredningstidningar), gosa med A E och kattungarna och kanske orka med nåt mer. Fast det är inget måste att göra nåt. Det är därför jag alltid är så stirrig och sur annars, för det ser ut som fan och jag är den enda (?) som märker nåt och får panik över allt som måste göras. Men inte idag. Och när jag glömmer bort mig och börjar städa och greja ska jag läsa det här inlägget som en påminnelse.

Dusch och sen iväg

B kollar lite på Bob och jag ska ta en snabb dusch innan vi drar iväg till Mantorpi igen, jag kom på igår kväll att all frukost är på Mantorpi i kylväskan. Lurigt.

Jubel!

Hurra! Nu börjar det sjunka in att jag faktiskt har ett par ridbyxor och kan börja rida på måndag. Eller söndag. Henke sa att jag kan börja rida på söndag om jag vill, fast jag antar att det tar ett par timmar att fixa iordning hagarna först. Det är allt bra smidigt att ha el i staketen. Tanken är att Carmensita får gå här hemma tills hagarna är nerbetade och sen får vi se vart hon hamnar: stallet eller stora betet.

Och just det, jag måste ringa hovslagare first thing imorgon! Hon är himlans ömfotad mitt djur, får hålla mig i skogen tills han har tid att slänga på ett gäng skor, om han nånsin har tid vill säga.

Fräscha ungar

Båda är badade, kammade, nagelklippta och nattade. Fina och rena, mina underbara små ungar. B fick en nya tröja på Mantorpi idag och A E ska få en svart tröja med en häst på imorgon. B måste också få en hästtröja, det finns alltid så bra hästtröjor på Mantorpi för de är svarta utan massa krimskrams och med en fin hästbild på. Perfekt till både tjejer och killar.

Ändrade planer

Jag orkade bara inte sova kvar på Mantorp idag. Jag pallar inte att sova på luftmadrassen med ändan i marken och allt bara är fuktigt. Blä. Jag fick ett totalt sammanbrott på Henke förut, såhär i efterhand har det slagit mig att jag alltid pratar mycket om vad jag vill och jag tänker mycket på det. Men jag säger inget till Henke. Hur ska han då kunna veta vad jag vill? Han är trots allt inte tankeläsare... Och jag som tycker att han inte säger nåt till mig och ändå gör jag precis samma sak. Konstigt va? På måndag ska jag börja rida igen iallafall, kul va?! Det tycker jag... Vi svängde in på Sharpman idag och jag köpte ett par marinblåa knäskodda ridbyxor för 300 kronor, dom hade superrea och lagerrensning. Det passade mig perfekt eftersom jag inte ens äger några ridbyxor längre. Tills idag förstås.

Verkligen dags att sova

Jag fattar inte hur klockan hunnit bli såhär mycket? Jag skulle ju lägga mig tidigt idag, precis efter att B hade somnat var tanken. Menmen. Såhär blir det ibland, eller ofta rättare sagt. Gonatt.

Ooorka...

... starta en till maskin med tvätt. Knappast. Sitter bra här med min godisskål och tänkte bläddra igenom ett par inredningstidningar, det var hundra år sen jag gjorde det sist och då minskar inte jättehögen nåt vidare. Idag har jag styrt upp ett par tvättmaskiner, hängt lite tvätt, tvingat Henke att hänga lite tvätt, tagit en underbar dusch, läst ut en bok, diskat världens största diskberg. Henke har sovit och lagat mat + gjort saker jag tvingat honom att göra. Det var gulligt av honom...

Mintkulor!

Hurra! Idag har vi varit till Motala och köpt lördags(?)godis, jag tog 4 skopor mintkulor. Hoppas det räcker...


Tältlivet

Inatt sov vi i familjen Fritzsches förtält på Mantorp. Det var ingen höjdare tyckte jag, jag gillar inte tält nu när jag är vuxen... Allt är fuktigt och trist, sen verkar det vara pyspunka på luftmadrassen som en extra bonus. Fast det funkade bra, förutom den där detaljen att mitt arsle tog i  marken hela natten. Idag är vi hemma och vilar upp oss, jag ska vattna på alla blommor rejält eftersom det blivit värmebölja här. På Mantorp finns det inte särskilt mycket skugga så Henke, B och jag är lite lätt solbrända. Idag håller vi oss inne och smörjer med after sun.

Äntligen cash

Ta i trä och håll tummarna för det verkar som att vi faktiskt får en liten peng över den här månaden. Om det faktiskt inträffar ska jag speeda upp farten med barnens rum rejält tänkte jag. Det behövs mer färg till taket, grå färg hade jag tänkt till väggarna och sen en burk med röd färg till lite hyllor och vit(?) färg och färgglada fina knoppar till byrån vi ska få av min farmor.

Mantorpi

Ikväll har vi varit på Mantorp Park, fått in bilen och fixat armband och såna viktiga saker. Jag fick också ett armband, alltså kommer jag också hänga på Veidec-festivalen och BBR. Imorgon är ju BBR-dagen då det är Hot Rods som kör på stripen, det är väl det som är mest intressant för Henke antar jag(?). Jag har inte alltför mycket koll som vanligt, jag tar med massa inredningstidningar och ett par böcker, håller tummarna att jag klarar mig på det.

Vi handlade mat på City Gross inför morgondagen, jag anser att vi inte enbart kan leva på Flatlanders-hamburgare resten av veckan och Henke höll med. Vi köpte lite andra grillgrejer: kött och potatissallad. Vi har marinerat kött, skurit sallad och packat grejer. Nu ska jag göra rent kattlådan och läsa lite innan det är dags för sängen. Det finns en sak som verkligen skulle vara pricken över i i packningen och det är en bärbar dator med trådlöst bredband (menade såklart mobilt bredband), om jag hade en sån skulle jag aldrig behöva få tråkigt. Nästa år kanske jag har en..? I wish...


Lugn och ro och kläder

Båda barnen sover, Henke gick precis ut i garaget och jag sitter (förutom just nu) vid bordet och bläddrar i senaste H&M katalogen som kom idag. Egentligen har jag en väldigt snygg klädstil, vilket aldrig märks eftersom jag inte har råd att köpa massa kläder. Det vore kul att kunna visa min stil lite mer utåt också, det kommer väl efter hand. Just nu är det mest Henkes gamla jeans och för små tröjor...

Lunch och baka?

Det börjar bli hög tid för lite lunch, det enda problemet är att vi inte har nån mat hemma så jag lär göra en liten tripp ner till Ica Fornåsa och shoppa lite. När jag kommer hem får jag slänga ihop nåt bakverk också eftersom Lena och Karolina(?) förmodligen kommer och kollar katter vid kl.13. D.v.s. om de inte blivit avskräckta av B´s spyor...


Kräks

B verkar ha fått magsjuka, men säg för guds skull inget till Lasse. Igår efter tältresningarna åkte vi till Frasses med Eva och Lasse, Gunnar, Madeleine och V. B drack två kunkar pepsi och sen kaskadspydde han, som tur var över golvet och inte över bordet och alla som satt runt det. När vi kom hem försökte vi ge honom panodil för han hade jättehög feber och då spydde han igen. Vi fick duscha av honom och sen tempade jag honom: 39,3. Imorse fick han dricka vatten, lite i taget och efter ett par timmar spydde han upp det igen. Såfort affären har öppnat ska vi åka dit och köpa cola och sen till apoteket och köpa suppar (heter det så?) alvedon till stjärten iallafall. Vi måste få ner febern på nåt sätt och försöka få i honom lite vätska.

Långpromenad

På förmiddagen har B och jag varit ute på långpromenad. Vi gick runt kalkbrottet, vi var ute i ungefär 1 och en halvtimme. Han blev rätt trött på slutet, men det var bara bra, nu ligger han och sover. Jag ska baka en hallonpaj med lite rabarber och mandelmassa i, får se hur det blir. Fia ska komma och titta på sin misse och fika lite. Ikväll ska vi till Mantorp och resa Flatlanderstältet.

Work it baby

Det gick bra att jobba idag igen, Henke och barnen kom till IKEA och hälsade på mig. Tyvärr var det skitmycket folk så jag hann knappt prata med dom. Jag fick en puss av B iaf och det gjorde mig helt rastlös och jag ville bara sluta jobba på en gång. Men det gick ju inte... Annars saknar jag aldrig barnen när jag jobbar, det är nog för att det är en miljö de aldrig är i, jag är van att inte ha dom där. Då är det värre att vara helt ensam hemma i ett tyst hus, det är weird om nåt!

Jobb och pizza

Det har gått bra att jobba, jag stod i en vanlig kassa och imorgon är det dags att stå i en självscanningskassa. Får se hur mycket jag kommer ihåg av det, måste säga att det gick över förväntan idag. När jag kom hem på kvällen var Madeleine, Gunnar och V här och dom hade pizza med sig.

Det bästa med hela dagen var att Soraya också jobbade, jag har inte träffat henne på hundra år och hon är så himlans rolig!

B ännu mer skamklippt

Idag har Henke passat på att klippa B´s hår medan jag var på jobbet. Henke säger att han har klippt B efter en krokig kastrull och det verkar stämma bra. Rätt krokigt är det, fast jag är imponerad eftersom jag vet hur svårt det är att klippa B´s hår. Ska fixa bild sen, nu är det snart dags för sängen efter en lång hård dag.

Tuff napp

Här är A E´s nya napp, tuff va?!



Allis gillar också A E.


Krusmynta ääälskar A E



Gosigt...



Att ligga på armen är aldrig fel.



När A E la sig på sidan följde Krusmynta efter.


B skamklippt



Före...



... och efter. Nästan bra...
Han sprattlar precis hela tiden vilket gör att det blir rätt svårt att klippa rakt.
Nu är luggen lite kortare så han kan se iallafall.


BiB

Äntligen har jag mobil! Fast jag har inte saknat den särskilt mycket faktiskt, det var mest de första dagarna som det kändes ovant. Det går faktiskt att prata med varandra innan den ena åker iväg och handlar eller så. Oväntat nog.

Sötnosar

Kattungarna är förstås urgulliga och gör massa framsteg hela tiden. Nu har de börjat käka torrfoder och använda katt-toaletten. Allis Chalmers försökte klättra upp för soffan här om dagen också.



Torrfoder är mums.



Dags för en dusch.


Läsning

Just nu är läsning B´s favoritsysselsättning. Farmor läser massor för honom och han hämtar böcker och bläddrar själv också. B har mängder av böcker, det ska bli skönt när de får flytta upp på övervåningen istället.



B läser "Tjong och bondens vän" för A E.


Farmor

Farmor och jag har spelat sympati massor med gånger, det är ett kortspel för er som inte vet. I vanliga fall brukar vi alltid spela kina-schack (stavning?) men det är hemma hos farmor. Här hos oss får vi hitta på nånting annat och då blir det kortspel.



Vi ligger lika i antal vinster, när det är kina-schack brukar hon alltid slå mig.
Vilket såklart gör att jag blir supertaggad och måste försöka slå henne.
Jag tror att jag har vunnit en eller två gånger på kina-schack. Farmor är superduktig på det.



Farmor putsar våra fönster. Underbart! Dom är så rena och fina nu.



Dessutom läser hon massor för B, vilket han uppskattar.
B fick boken i present och förklädet som ligger brevid honom har han också fått av (min) farmor.



Glada killen med sitt förkläde.
A E har fått en bok också,
vi fick såklart hallon, godis och farmors hemmagjorda hallonsaft ockå.
Men det får vi ju jämt som tur är!


Nävor

Farmor, A E och jag var till Oves plantskola på förmiddagen. Där fick jag 4 st nävor (2 sorter), kommer inte ihåg exakt vad dom heter, ska kolla det. Nu ska vi iallafall ut och plantera dom!

Update:



Blodnävor, som är ljusrosa.
Nävorna valde jag för att de brer ut sig, är rosa och rätt låga.
De fyller ut i rabatten,
skönt att kunna komplettera den här rabatten med lite fler blommor.
Nästa år planerar jag att köpa mer perenner till de andra befintliga rabatterna,
det behövs kantväxter och massa utfyllnad...




Silkesnäva, kallas även jordnäva, silkesnäva låter finare tycker jag.
Visst är den söt?




Den här lilla vännen gömde sig i rabatten tills vi började rensa.


Bröstpump

Det gick bara bra att pumpa ur, A E åt helt ok också. Lite svårt att veta hur mycket hon ville ha, först fick hon 50 ml från flasken och sen åt hon lite till. Jag provade att pumpa ut från andra bröstet också, då pumpade jag ut 75 ml. Hoppas det räcker till en portion. Idag ska jag pumpa ut 75 ml en gång till och samma mängd ska pumpas ut två gånger imorgon också. Då borde det räcka till 4 måltider på lördag när hela familjen utom jag ska på Power Hot Rod Reunion i Malmby


Massa sömn

Gud va gött, igår kväll gick jag och la mig kl.19, somnade kanske vid kl.20 för B var minsann inte trött utan låg och sparkade, prata m.m. Imorse vaknade jag kl.4 och var pigg men somnade om och sov till 6.30. Skönt, jag behövde verkligen ta igen lite sömn!

Nu på morgonen har jag steriliserat nappflaskor och amningpumpen, idag ska vi testa om A E tar flaskan. Hoppas det. Det är bäst att jag går ut och gömmer mig och Henke matar henne inne så hon inte känner lukten av mig tror jag.

Nu ska vi plocka fram lite frukost.



Nymornad B...





A E gör framsteg

Idag har A E vänt sig, från rygg till mage. Vilken duktig tjej!

Fönsterputsaren...

... farmor är i putsningstagen. Det är ju kalas att ha en egen fönsterputsare tycker jag, jag hatar att putsa fönstren för dom blir ändå skitiga på en gång igen. Nu ska jag gå och knåda tekaksdegen och grädda limpor. Mums! Färskt hembakt bröd är det bästa...








Bröd

Just nu har vi grahamsbullar i ugnen och Maddes limpor på jäsning, jag tänkte göra tekakor senare idag också. Det känns lika bra att baka massa bröd idag och sen slipper jag det ett tag. Vi har ändå massa plats i frysen...



Frukostbröden.
Perfekt att göra dom i muffinsformen
eftersom det ska bli 12 st på det receptet jag använder.




Limpor och tekakor.


Konstigt

Igår hade vi datorn avstängd massor, vilket är extremt ovanligt hos oss. Datorn står nästan alltid på vilket gör att man fastnar typ varje gång man kommer in i rummet. Det vore väldigt bra för oss att ha den av oftare för jag tycker det tar lång tid att starta upp den och därför hoppar jag hellre över datorn helt. Vilket märks på bloggen då och då, ni får härda ut...

Idag har vi varit till stan och gjort massa "ärenden", bl. a. tankat bensindunk, handlat bröstpump och coola nappflaskor med döskallar på (viktig detalj) + hämtat farmor vid tåget såklart. Nu är vi uppe hos Eva och Lasse i Stjärnorp, här har vi fått lunch och fika. På vägen hem ska vi låna ett bilsläp.

Igår kväll bar Henke upp den sista soffan på altanen, jag har gjort det lite mysigare på framsidan med fåtöljerna, bord, soffan, en bänk och massa blommor. Jag ska fixa bild på det framöver.



På köksbänken, brickan ramlade ner och då slängde jag på ett par grejer.


Here we go again

Henke sover på soffan, B sover i sin säng och A E har precis vaknat ute i köket. Jag ska ta hand om henne lite och ni får en bild på gullungarna att titta på. Den är inte från idag och det roliga är att det faktiskt är Henke som tagit på A E Leksandsbodyn. Det var oväntat!



Gullungar


Inspirationsboken



Status just nu.



Massa fina bilder och urrivna smålappar samlade.



Trädgården har fått egna sidor.


Altanen



Favoriten just nu: rosa pelargon med dessa fina blad.
Tog skott av Eva i våras och de har redan fått blommor.

'


Korgen stod där sen tidigare (med sommaraster i).
I trälådan är det olika sorters pelargoner.




Lite blommor gör den här sittplatsen lite mysigare.
Vi sitter aldrig här, kanske för att det har sett så oinbjudande ut.
Jag vill ha en stor kruka med en klätterväxt eller nånting högt bakom stolen också
(kommer inte inträffa iår men kanske i framtiden)...


Söta kattungarna



Bolinder Munktell och Grållen är de som inte riktigt fått in snitsen på att klättra in och ut,
de andra far som skottspolar fram och tillbaka.




Sven, Krusmynta och Svens jävla potatis som han försökte käka på hur mycket och länge som helst.
Det var såklart jättecharmigt, men varför en potatis?




Bolinder Munktell föredrar iallafall kattmat före potatisar.


Trimmer

Idag har jag påbörjat projektet få hem Carmensita till våra hagar, alltså har jag börjat trimma bort gräset som växer under staketen. Jag har gjort en långsida på den största hagen, förhoppningsvis hinner jag lite mer idag. På förmiddagen målade jag klart pallarna som jag började med här om dagen, nu är det bara att vänta tills dom torkat. Jag har tagit ut ännu fler blommor på altanen och ställt iordning dom. Jag får fixa bilder senare, om ni vill se?



Klosterrosor


Polgara Besvärjerskan

Jag läser del 1 just nu, sakta men säkert.

Ekonomi

Ibland när jag inte vet vad jag ska göra och har tröttnat på inredningsbloggar (dvs ingen på min favoritlista har uppdaterat) brukar jag läsa ekonomibloggar. Det är intressant med ekonomi, och en spark i baken för mig att försöka rycka upp vår ekonomi. Jag planerar att sätta ihop en aktieportfölj framöver, sakta (väldigt sakta) men säkert. En aktieportfölj för vår pension snarare än för nuet, för det viktigaste är tydligen att tänka långsiktigt.

Att bli ekonomiskt oberoende skulle inte vara fel, fast då måste vi ju ha mer i inkomst än vad vi har idag. Eller mindre utgifter. Till att börja med måste jag ordna ett eget pensionssparande som sagt... Och som de flesta vet är jag bra på att prata och skriva snarare än att agera och göra verklighet av allt jag snattrar om. Ska försöka bättra mig på den fronten.


Lek

Idag har B och jag varit över till grannarna och hälsat på, vi tittade på lilla bäbisen som är 12 dagar gammal. B sprang omkring massor med A och E, kul att de leker bra tillsammans. Eftersom vi inte hade köpt nån bäbispresent plockade jag ihop ett gäng med pojkiga kläder som dom fick. Dom har förmodligen massa tjejkläder och då kan det ju vara skönt med lite variation (fast ni vet var jag står när det gäller barnkläder).

Snart, hoppas jag, är det dags för lunch. Henke fixar.

I eftermiddag ska vi till stan och köpa nappflaskor till A E inför helgen. Vi skulle åka förbi kusinerna med.



Fin växt på klostermurarna.


Planer?

Lördag = godis och soffmys. Eller? När B vaknat ska vi åka och handla (han har näst sista blöjan på sig nu) och det blir nog lite lördagsgodis då. Tror vi har nån osedd film vi kan kolla på under kvällen. Annars håller H och jag på med varsin bok av David och Leigh Eddings, jag läser första delen om Polgara besvärjerskan och han läser andra.

Dessutom har jag hittat lim, kanske bli det att jag sittar och fixar med min inspirationsbok istället. Det har blivit väldigt många utrivna lappar nu + att jag har en hel plastficka full på ett annat ställe.

Kanske skulle ta tag i inspirationsboken på en gång... Och samtidigt hålla en tumme för att de här molnen blåser förbi.




Målarnisse!

Idag har jag målat klart sista utesoffan (under kan ske och kors i taket osv) jag har målat våra två IKEA-pallar också (BEKVÄM). IKEA har gjort en riktig fuling och minskat ner storleken på pallen upptäckte jag nu när jag hade dem brevid varandra. Den äldsta pallen är högre än den nyare. Men det gör inget för mig, det är snarare charmigt att de inte är precis lika. Jag har målat "svampkorgen" jag fått av min farmor också, den har jag tänkt måla i evigheter och idag blev det alltså av. Och nu när jag kollar ut genom fönstret kommer det mörka moln, förmodligen med regn. Visst är det typiskt? Såhär var det förra gången jag målade soffan också, soligt och fint först och sen regn. Hoppas att grejerna inte tar skada om det börjar regna, jag har såklart målat allt ute under päronträdet.

På förmiddagen målade jag tak i ungarnas blivande rum, det blev blankt och fint. Tyvärr tog färgen slut, alltså måste jag köpa mer när jag får möjlighet. Vi får se när det blir, kanske den här månaden. Jag hoppas på det iallafall.

Åt rätt håll...

Mjölkstockningsgrejen är på väg åt rätt håll, nu är knölen borta. Jag har haft min ullpläd på tuttarna hela natten och igår kväll hade jag vetevärmaren på mig hela tiden. Jag har masserat massor, speciellt medan hon har ätit för att mjölken ska komma ut. Det var skönt att vakna imorse och upptäcka att knölen var borta eftersom jag haft den hela natten.

Jag tror att jag fick mjölkstockning för att det varit så svalt på natten och mitt täcke har halkat av, nu sover jag med t-shirt som vanligt igen. Jag sov med t-shirt jämt när jag ammade B, oavsett temperatur och jag lär väl göra det nu också. Om det inte är 30 grader varmt...


Mjölkstockning

Jag har fått lite mjölkstockning på vänster bröst. Jag behandlar genom att jag har tagit två panodil, masserat massor, låtit A E äta bara från den sidan och sen har jag haft vetevärmaren på i princip konstant sen jag kom hem. Tyckte det var lite konstigt förut idag för det kändes som att det var slut på mat fast A E precis hade börjat äta (vilket aldrig inträffat tidigare för mig). Sen upptäckte jag att jag hade (och har) en knöl på undersidan av bröstet. Jag har smort in med liniment också, vet inte riktigt varför jag fått det här nu. Det kan bero på att det var regnigt med kall blås när jag var på stan, men jag hade min tuttsjal på mig. Hoppas det går över snart iallafall och att det inte blir hel-stockning. Ska ta två panodil, värma på vetekudden, klä mig varmt och hoppa i säng snart.

Lunchdate

A E och jag har också kommit upp till Stjärnorp efter att vi lunchat med Sarah och Lena på Thai coconut. Jag käkade kyckling och nudlar med jordnötssås, mums. En sväng till Indiska hann vi med också.

Före lunchen var A E och jag hem till Sarah och spanade, hon hade jättefint i sin nya lägenhet.

Nu har vi precis fikat, Henke har gjort munkar.



 Från klosterruinen, där det bodde en annan sorts munkar.


Maaat

Jag är jättejättehungrig, så hungrig att jag borde slita mig från datorn och fixa lite frukost. B och Henke har åkt till Stjärnorp och jag ska till stan för att träffa Sarah och Lena framöver. Det ska bli skoj, fast det känns underligt att inte B är hemma. Han är i princip alltid i närheten även om han är med Henke.



Förmodligen inget ätligt, men fint är det.
Alvastra klosterruin.


Sven om och förbi

Sven har tydligen bestämt sig för att trycka ner mina ord i halsen på mig, inatt strax före kl. 3 hittade jag honom i sovrummet. Under B´s säng. Jag bar tillbaka honom till lådan och sen stannade han där fram tills nu på morgonen. Idag har alla ungar förutom Bolinder Munktell (Dolce Banana) klättrat ur lådan. Pust, stånk och stön. Nu kommer en ansträngande tid.

Och Sven är en jävel på att gå. Mycket värre än dom andra, han kutar omkring som en skottspole. Phuuu.

Uppdatering om mitt liv

Nu har mamma, Sarah och Mats åkt hem, om ni scrollar ner hittar ni några inlägg om vad vi gjort när de varit här. Jag har uppdaterat ett gammalt inlägg med bilder också. Idag har jag laddat upp massor med bilder, det blir lite roligare blogg för er framöver.

Jag har läst ut tantsnuskboken om "Vännerna på Templeton House", den var bra förstås. Nu läser jag "Isfågeln" som mamma hade med till mig, den är jättebra. Jag borde verkligen köpa alla Lene Kaaberböls böcker för hon skriver bra, trots att det är ungdomsböcker egentligen. Jag har lånat 4 böcker från Eva och mamma hade med sig massa böcker av David Eddings också. Härligt med mycket sommarläsning.

Annars idag har jag klippt gräset och varit ner till Fornåsa och handlat lite. Vi passade på att prova nya pizzerian också, den fick godkänt! Den förra gjorde så oerhört äckliga pizzor.
 


Vår klätterros (vet ej om jag publicerat bilden förut)...

Nu ska jag läsa i "Isfågeln", äta lite snask och mysa i soffan. Det blir tidigt i säng ikväll. Henke är och möter nån pajsare som kanske vill köpa vår vanliga gräsklippare, det vore great med ett tillskott i kassan.


Kattmöte



Här fick förresten Sven göra nåt först av alla, nämligen träffa Bärnsta.
Bärnsta var rätt cool, till skillnad från Findus:



Efter det här mötet försökte Findus klättra över Henke för att komma undan.
Bilderna är från förra veckan.


Dagens utflykt: Tinnerö



Idag åkte vi till Tinnerö Eklandskap i Linköping.



En andfamilj kom till oss.



Här ville B sitta.



A E hade det gosigt i vagnen.



A E och mormor gosar...



... och jag och B. Vi hade picnic i fårhagen, det var ett perfekt picnicställe trots att vi inte såg till några får.



Heja Grållen!



Idag kravlade Grållen ut ur kartongen.



Jag trodde att Krusmynta skulle bli först ur, för hon har varit på gång flera dagar.



Krusmynta, Allis-Chalmers och Bolinder Munktell är också på gång.
Sven däremot gillar ju att vara sist med saker och ting, han har inte provat än.


Omberg och Alvastra klosterruin

Igår var vi (jag och barnen) till Alvastra klosterruin och upp på Omberg tillsammans med mamma, Sarah och Mats. B var jätteduktig och gick hela vägen upp till hjässan (Ombergs hjässa är högsta punkten).
 


Hela gänget på hjässatorget, en platå med parkering.
Därifrån gick/ klättrade vi de 800 meterna upp till toppen.




Utsikten över Östergötland, det är Tåkern på vänstersidan.



Utsikt över Vättern. Vackert.


Pippa

Jag väntar på att Michael och Laura ska komma igång med pippandet, det kommer ske när som helst nu.

Hat och irritation

"Hej vad gör du idag", "Titta in på min sida om du gillar en blandning av mode, vardag och barn", "Hej jag har en ny undersökning uppe nu". Bla bla bla. Alla citaten är påhittade, men i samma stil som kommentarerna jag får av folk jag inte känner som kommer in på min blogg och trakasserar mig. Nej tack, jag vill inte kolla på era sidor sluta försöka få mig till din blogg. Skriv en kommentar om inlägget du läst, din åsikt, ett smart tips eller en rolig idé. Nåt vettigt som jag kanske är intresserad av eller bryr mig om, inte nåt jävla skit om att jag ska "ha en bra dag". Sluta slösa er tid på mig, då skulle jag ha en bra dag.

Naken!

Imorse innan B hade klätt på sig:
Henke: "Jag förstår att det är Jampens nakengener som gör att du inte vill ha kläder på dig".
B: "Jaa"

Jampen är min pappa som helst skulle gå omkring naken jämt om han fick. Och det får han såklart inte.

Utflykt

Idag ska vi åka på samma utflykt som förra veckan, fast Henke ska vara hemma och meka.

Mamma o Sarah!

Idag kom mamma, Sarah och Mats hit, vi käkade lunch och sen åkte vi upp till Eva och Lasse för att fika. Henke stannade kvar där för han ska på möte med Lasse och några fler ikväll. Mamma och Mats åkte till Motala för att checka in på vandrarhemmet eller vad dom nu skulle bo på. Sarah och jag ska nog gå ut en sväng med barnen nu.




B fick en drake av Sarah, den blev en favorit på en gång.



A E fick ett par skallror och båda barnen fick kläder av sin mormor.


Boken...

Nu ska jag börja läsa i boken. Eller de tre böckerna, den första handlar om Margo har jag för mig.

Överskottsenergi

Henke har överskottsenergi och vill göra nåt. Men han vet inte vad och det vet inte jag heller. Jag har inte överskottsenergi så jag tycker att han kan diska och städa, göra hushållsgrejer. Fast det är inte kul.

På förmiddagen var vi till Ikanohuset och Coop. Eva och Lasse har varit här och käkat lunch, Lasse hjälpte Henke med bilen också. Nu har dom precis åkt. B kollar på Lotta och Henke vankar omkring som en osalig ande.



A E gillar tummen


Ingen mobil!

Jag har ingen mobil på minst 10 dagar, kanske aldrig mer. Förklarar sen...

Update
Från den 15 juli har jag mobil igen, det blev krångel eftersom jag sagt upp mitt telenorabbonemang och då kunde mitt telefonnummer typ sväva omkring ute i rymden om jag hade otur. Men nu hade jag tur och då hade Telenor fört över mitt nummer till ett kontantsimkort hos dom. Telia-tjejen fixade så jag får mitt nummer på simkortet jag fick med mig hem från Telia-affären idag. Egentligen skulle jag inte sagt upp mitt abbonemang hos Telenor utan bara gått in till Telia på en gång när bindningstiden löpte ut och fått ett nytt simkort av dom. Men hur fan ska jag kunna veta det då? Vart hittar man sån information och varför kunde inte Telenor säga det?! Jag ogillar ändå Telenor och kommer aldrig bli kund där igen, de har förlorat mig för alltid. De kan väl vara lite serviceminded och berätta den här lilla detaljen för mig så jag slipper vara utan mobil i 10 dagar.

Om jag inte hade fått tillbaka mitt vanliga nummer hade jag hoppat mobil helt och hållet.

Boksug

Jag är jättesugen på att läsa en riktigt bra bok. Eller flera. Men jag måste vänta till imorgon, då kommer förhoppningsvis Eva och Lasse hit. Henke behöver hjälp av Lasse med bilen och Eva har med sig "Vännerna på Templeton House" till mig, en triologi av Nora Roberts. Jag läste den när jag var gravid och den var bra! På tisdag kommer mamma med massa böcker också. David Eddings böcker om Belgarion, Belgarath och Polgara, det var länge sen jag läste dom. Vi har ju Sagan Om Mallorea, den serien läste jag när jag väntade B. Mamma har med sig Lene Kaaberböls (hur gör man danskt ö?) senaste serie om Silverhästen också. Jag har bara läst del 1 o 2 i den och nu har del 3: Isfågeln precis kommit, hur spännanade som helst...

Regnpromenad

Jag har gått ner till Fornåsa för att handla lite. I regnet. Jag blev blöt. Fast det gjorde inte så mycket, jag tog en lång varm dusch när jag kom hem som kompensation. Eftersom jag var blöt när jag kom till hästhagen gick jag in och hälsade på Carmensita, skorna började chippa när jag var i hagen. Men det var det värt! Att stå och snusa med Carmensitas mule en stund...

Henke håller på och bakar vaniljbullar, snart ska vi sätta på "Robotar" till B eftersom han är helt galen i "Transformers" hoppas vi att han gillar den. Det är lite bättre om han kollar på barnfilm istället för vuxenfilm, men å andra sidan har han inte gillat tecknat nån gång. Lotta och Emil funkar bra det med. Vi har blivit världens lataste föräldrar som låter B kolla på film nästan jämt känns det som, det får bli ändring på det imorgon.



Blomlådan för ett par dagar sen...
Här ser ni hur den såg ut i våras, kul att se lite skillnad.


Dumma dej!

Lotta på Bråkmakargatan är en favorit här hemma och b har lärt sig repliken "dumma dej" som han använder i tid och otid. Han verkar inte veta vad det betyder och då gör det inte så mycket tycker jag. Nyss sa han "tipsfff" (chips). Helt spontant, eller inte.

"Dinni dumma dej Dotta" sa B precis nu. Dinni säger han ju för sitt namn och Dotta är Lotta.

Kattungar

Det här är kattungarna som är kvar:



Den här kallar jag för Grållen, Henke har bestämt att han heter
Massey Fergusson.
Tingad.



Det här är Allis-Chalmers, honkatten som är kvar. Eftersom jag började kalla Grållen för Grållen säger Henke
att jag angett temat: kattungarna ska döpas efter traktormärken...
Fia och Lenas kattungar klarar sig eftersom de ska hitta på egna namn till dom.



Sista missen heter Bolinder Munktell och är en hankatt.
Tingad


Projekt

Jag har börjat måla utesoffan för sista gången, jag har målat halva ungefär men sen åkte vi iväg på utflykt istället. Och nu regnar det. Jag ska fortsätta måla taket i barnens rum idag, jag får måla tills färgen tar slut. Tyvärr tror jag inte att den här burken räcker till hela taket, det är ungefär hälften kvar och jag har inte riktigt målat halva taket...



Klätterrosen.
Jag beskar den rätt häftigt i våras och trodde inte att den skulle få några blommor,
men lite har det kommit ändå. Den brukar vara helt översållad med blommor i vanliga fall.


Transformers

Igår kväll och nu på förmiddagen har vi sett Transformers, den var bra. B vaknade igår när vi sett halvvägs ungefär och då fick han sitta hos oss i soffan och kolla på "bo-bia" (robotbilar)...

Finbesök och kycklinggryta

Fia och Sarah har varit här och hälsat på, vi käkade lunch: egen påhittad kycklinggryta och couscous. Det var gott, fast väldigt mättande, jag åt inte alls så mycket som jag tänkt. Jag hade bakat egna baguetter också, det blev bra.

Kycklinggryta:
kycklingfileér
en röd och en gul paprika
en röd och en gul lök
två vitlöksklyftor
ett gäng champinjoner
ca 0,5 l vatten
salt och grönsaksbuljong

Skär kycklingfileérna i bitar och bryn dem, hacka lökarna och bryn dem efter att du flyttat över den brynda kycklingen till en stor gryta. Skär paprika och champinjoner i bitar och bryn dom med. Blanda allt i grytan och häll på vatten så det täcker allt. Krydda med salt och ha på buljong. Låt puttra minst 30 min, gärna längre.


Kulturrussin: Ombergs hjässa

Det sista russinet var Omberg och Ombergs hjässa, men när vi kom så långt upp man får åka med bilen ösregnade det och därför ville vi inte gå högst upp (vi har hade inga regnkläder med oss). Tanken var att vi skulle åka turistvägen utefter Vättern till Vadstena, men vi kom ut på en annan väg. Innan vi kom hem stannade vi i Motala och köpte godis på godishuset, inte särskilt mycket kultur över det, men gott.


Kulturrussin: Alvastra klosterruin



Ett portvalv.



B är på språng, när vi skulle åka därifrån började han gråta för han ville vara kvar och leka.



Brunnen i klosterträdgården.



Pelargången i kyrkan.



Ett kyrkfönster.



Facinerande byggverk.



En fin trapp och ett par fönster.



B vid ett handfat.



Klosterträdgården ovanifrån.


Kulturrussin: Rökstenen



Först var vi i Rök och tittade på Rökstenen, en gammal runsten.
Här sitter B på en hövdingastol (?) vid informationen om stenen och vikingatiden.




Det gick bra att springa runt, runt.



Jag, B och A E vid Rökstenen.


Lite fix och lite blogg

Idag har jag inte hunnit blogga förrän nu, men laddat upp massa bilder. Imorgon kommer ett långt inlägg med massa bilder om vad vi gjort, den omtalade utflykten blev äntligen av idag. B grät när vi skulle åka från ett ställe, vi gjorde flera stopp. Men det får ni höra om imorgon! God natt.

Solla

Efter att vi hade varit på Ikanohuset och lite andra affärer, Henke köpte ett par svarta Converse på Stadium, åkte vi upp till Eva och Lasse. Det var där B trampade på en geting eller vad han gjorde. Vi fikade lite och sen åkte vi vidare neråt, först stannade vi hos Madeleine och V och sen hos Solla (frökapslarna ska få mogna i fönstret och sen ska det bara vara att strö ut fröerna).

Vi kollade på alla djuren, den nyschaktade stranden (den var fin) och sen fick vi hjälpa till att leda ut hästarna i hagen. "Våran" kanin har fått jättemånga ungar, dom var små och söta. Jag tog upp en för den hade smitit ut ur hårboet och några andra var också på väg ut, men de var kvar i håret när jag puttade in dom i kaninhuset igen. Jag vet inte hur stora dom ska vara innan man får röra dom egentligen, de hade ju fått päls och så. Jag tog några pelargonskott, några vita vanliga pelargoner och en söt rosa med typ flikiga blommor och spetsiga blad. Om dom tar sig ska ni få se bilder senare...

Nu känns det som det är dags för sängen, en dusch först skulle inte sitta i vägen.

Blomfrön

Jag har plockat lite blomfrön, hela frökapslar, från Evas aklejor. Ska fråga Solla hur man gör med dom sen, vill ha massa, massa aklejor. Dom är fina och gör mig nostalgisk...

Nu ska jag gå ner för B har förmodligen trampat på en geting.

Bild på mig...



Jag o A E igår... Jag är ju inte med på bild särskilt ofta här i bloggen som ni kanske märkt.
Därför fick Henke ta ett kort på mig igår när jag såg civiliserad ut...


Stan-stan,IKEA-IKEA, Ikanohuset, stan och IKEA

Vi ska åka till Ikanohuset såfort B käkat klart sin lunch. Enligt Henke skulle vi åka till IKEA, fast vi skulle ju inte till IKEA,  utan till Ikanohuset. För om man ska till riktiga IKEA får man säga IKEA-IKEA annars menar man, enligt honom, Ikano-huset. Och säger man stan så menar man också Ikanohuset, ska man ända in till riktiga stan måste man säga stan-stan. Allt för att undvika förvirring. Eller?!

Älskade B

Igår var B i sitt esse, först sa han "Gunna" när Gunnar, Madeleine och V kom, han sa "nu" och "dååna" = låna. När han låg i sängen på kvällen försökte han säga V´s namn, det blev "Kicka".

Han sprang omkring med bara t-shirt på sig igår, han var duktig och kissade ute vid buskarna. Men sen blev han bajsnödig och bajsade rakt på en av blomkrukorna på altanen. En riktig klassiker som kommer förfölja honom hela livet.

Igår när vi var på ÖB och handlade fick han bära korgen (vi har en vagn att köra ungarna i och en korg till varorna). Henke och jag la i plasttallrikar m.m. vi skulle ha till kalaset och sen gick B bort till en annan hylla och ställde i en flaska med såpbubblor och sen gick han vidare med korgen. Verkligen sött, sen när han ville lägga i en bil också med då sa jag stopp och det accepterade han och stoppade inte i några fler grejer.



Bild från crosstävling i tisdags


Kväller

Så blev det kväll igen, Henke har haft kalas. Han hade gjort smaskig tårta och god tacos också. Efter kalaset var grabbarna ute i garaget och Lovisa diskade all disk, verkligen snällt! Jag torkade för det är skönt att slippa se allt. Nu ska Henke kolla på film och jag tänkte gå och sova.

A E, lilla primadonnan

Vår lilla gulltjej A E låg och surade lite förut, hon skjöt ut underläppen och var lite putt men sen när man kollade på henne log hon. Sen växlade hon mellan att le väldigt sött och att skjuta ut underläppen, darra lite på den och ha tårfyllda ögon. Det här bådar inte gott inför framtiden, men just nu är det charmigt.


Bild från igår...

Mosa jordgubbar

Jag har precis läst 35 nya blogginlägg, tack och lov för bloggkoll... Nu ska jag hjälpa Henke med lite kalasförberedelser: jag ska mosa jordgubbar.

Nu är det "bäst att jag mosar", för Henke vill göra klart tårtan.

Gelehallon

Henke och jag kollar att gelehallonen till tårtan är färska, och det är dom. Fast det är ju alltid bäst att kontrollera såna saker känner vi.

Eftersom vi har dåligt med pengar har jag inte köpt nånting till Henke, han brukar alltid få bra genomtänka saker (tycker jag) som han gillar (hoppas jag). Iår fick han ett kort med en apa på och däri har jag skrivit att han får åka till Lager 157 och köpa kläder sen: giltigt från 1 september, för då har jag fått min första lön... Han har önskat sig kläder.

Handling

Godmorgon! Vi ska åka till Motala och handla inför kalaset ikväll, det blir mer blogg under dagen...




Friterat...

Vi är uppe hos Eva i Stjärnorp, Henke håller på och steker korv och friterar pommes, ska bli så gott. Det är vår lunch, ni kan säkert ana er till hur bra mitt humör är för tillfället. Jag har huvudvärk också, som grädden på moset.


Jag misstänker att den här överraskningsgrejen har blivit skjuten på framtiden eftersom tiden skenat iväg. När vi är klara här ska vi till Ljungsbro med husvagnen + handla massa grejer till kalaset imorgon kväll (Henke 27 år).


Spänningen stiger

Efter frukost ska vi åka till kusinerna i Ljungsbro och kl.13.30 är det besiktning och sen är det dags för surprise. Min bankdosa har blivit spärrad också, vi ska förbi banken i Ljungsbro och fixa det.