Morgonpigg..?

Idag gick jag upp på toaletten (viktig info, jag vet) klockan var då 5.55 och sen tänkte jag att om jag la mig i sängen igen skulle jag ju såklart sova bort halva dagen. Alltså åt jag frukost och åkte till stallet, det är underbart att rida tidigt på morgonen. Det känns som att man är helt ensam i världen med bara djur och natur vakna samtidigt. Och hundmänniskor förstås.

Igår fick Binning ett roligt paket från sina mostrar Camilla och Sarah. 4 t-shirts och massa strumpor. Jättefina saker! Idag har han på sig en svart pirattröja från HM. Det är ett piratskepp, en papegoja m.m.

Idag ska jag jobba långpass: 12-20.30 det blir säkert jobbigt, men jag får tänka på att jag tjänar fetmycket pengar!

Nu ska jag lägga ner internet och läsa lite i "Trädgård & Blommor" (jag köpte både den och "Drömhem & Trädgård" igår - lyx) innan jag ska in till Ikano före jobbet. Min käre son hade sönder mina solglasögon här om dagen så ni skiner solen hela tiden. Jag ska kolla efter ett par flipflops också + ett miniväxthus på IKEA. Vi får se om det blir nån bloggning om inköpen.

Adios!

Jag har fått 2 hästar!!

Dom är så vackra och vilda. Svarta med lite brunt, de saknar dock höger bakhov båda två, men det gör inget för de är gjorda i gjutjärn.

Jag är så tacksam för de här hästarna, jag har suktar över dem sen jag såg dem för första gången för typ 3 år sen och igår när jag red förbi med Maria (som provred Carmensita) frågade mannen som bodde i huset om jag ville ha dom!! Min lyckodag, jag borde ha köpt en trisslott också!


Ännu mer update

Tjejen som skulle provrida Carmensita har ridit igen, igår, det gick bra. På vägen hem stod det en timmerbil och lastade på timmer (surprise) så vi red en annan väg och det gjorde att vi var ute i två timmar. Men det var skönt och roligt. Jag hade Manilla och jag kan berätta mer om henne vid ett senare tillfälle.

Torsten dog av diarré, förmodligen fick han nånslags infektion eller så i magen och det kolade han av.

Fröken Pastej, jag vill gärna fika eller luncha med dig nån dag snart, typ nästa vecka? Jag jobbar hela helgen.

Och ja, Lotta, det var LMPI jag var på förra veckan.
Nu tycker en väldigt söt och trevlig kollega till mig att jag borde studera för att jag är så smart. Det är alltid kul att få såna komplimanger!

Annars är det lugna gatan, eller inte. Idag var sotaren här, jag har plockat undan en miljon grejer, diskat, lagat mat (lite), tvättat (mycket) och haft hand om Binning. Vilket jag fortfarande har såklart. Nu tänkte jag att vi skulle åka till stallet så jag kan rida. Vi får se hur det går för Binning är helt vild och vill bara springa omkring.


Skönt!!

Att har lite tillgång till internet igen!

Igår var jag till Cissi och firade hennes födelsedag, sen på kvällen red jag ut. Superskoj, Carmensita gick jättebra. Idag kommer det en tjej och ska provrida henne för andra gången. Vi får se om hon vill bli medryttare eller ej.

Update

Nu är vi uppe hos Henkes päron, jag passar på att sitta här och uppdatera mig på alla roliga bloggar som jag brukar läsa varje dag. Det är trist att inte ha någon dator hemma måste jag säga, men vi får se när vi har råd att skaffa en ny, vi vill ha en bärbar nu om det inte är så att vi får en gratis förstås. Då tar vi emot en stationär dator också.

Den nya kaninen är svart och korthårig = inte så mkt pälsvård i framtiden och det är skönt. Sen heter hon Titti-Torkel, för det var en hon.. Henke ville absolut att hon skulle fortsätta heta Torkel, men jag hade ju tänkt att hon skulle heta Titti om det var en hon. Så nu blir det ett konstigt dubbelnamn. Binning kan säga Titti och det är skoj om han vet vad hans kanin heter.

På morgonen idag var vi förbi Solla där jag fick jättemånga (typ 25) pelargonsticklingar, kul! Nu ska här odlas pelargoner. Jag har ju en vision om att bara ha pelargoner i köket, fast å andra sidan är det aldrig direkt sol där. Vi får väl se hur det går!

Datorn är död asså

Vår dator har lämnat in för gott och därför blir det lite sporadisk uppdatering.

Torsten har också dött. Den lilla raringen.. Vi har en annan svart kanin nu, han heter Torkel.

Nu ska jag åka till jobbet och utbilda mig lite.

Lite kalasbilder!

                       
   
Bild 1: Binning skuttar fram på sin rosa hopphäst (present från Cissi och Arvid). Det är som en hoppboll fast en häst istället, man får hålla sig i öronen.

Bild 2: Maaaassa ballonger, det är ballongerna som gör kalaset. Jag, Sarah och David fick blåsa i en timme ungefär. Camilla ryckte in och räddade situationen genom att åka och köpa snöre till ballong-knippena.

Bild 3: Födelsedagsbarnet i egen hög person. Han är fin i skjorta (present från mormor).

Bild 4: David hjälper Binning att öppna presenter, i den här var det en lastbil.

Underbara syskon!

Jag älskar verkligen mina syskon! Det är helt underbart att dom är här, dom är så snälla och hjälpsamma. Kul att alla kunde komma på samma gång också.

Camilla skjutsade mig o Binning till vårdcentralen förut, allt gick bra fick lämna blodprov på borrelia och sköldkörtelgrejset. Sarah och David dammsög och städade. På vägen hem stannade vi till på loppisen i Fornåsa och köpte 19 söta assietter. Kalas, nu kanske kanske vi kan äta iallafall tårta på riktigt porslin. Alla assietterna var självklart inte lika, men alla har rosa blommor på. Jag ska fixa bild till senare.

Nu: duscha. Adios!

Vårdcentralen

Idag kl.10, på lilla Binnings födelsedag.. Tänk att han var så pytteliten och lätt för ett år sen!

Grattis Binning!

Egentligen..

ska jag ju inte göra nånting alls utan bara vila mig på soffan, men vem faaaaan ska då få allt gjort till kalaset imorgon vavavava?!

Försöker..

.. så gott det går att bringa lite ordning i röran här. Det är bara för mycket just nu känner jag.. Jag måste bädda iordning till mina syskon som kommer ikväll med. Nu ska jag ner och skriva en lista och sen beta av en punkt efter en annan. Och tvinga Henke att komma in och diska. Och..

Binning med bulan

Binning 070410

Jag försökte ta kort på hans lilla bula, men det gick inte nåt vidare. Han är lite blå ovanför ena ögat också. Men han är pigg och i farten som vanligt! Idag har vi varit på kyrkans barntimmar nere i Fornåsa och just nu ligger han och sover middag i vagnen.

Bulan

Mina gröna och kreativa fingrar

           

Bild 1: Jag har byggt en klätterställning till porslinsblomman. Jag traskade ut i skogen bakom garaget där någon (förmodligen dom som bodde här före oss) har dumpat massa skräp, bl.a. två kaninburar. Det var bara att knipsa loss lite sånt nät och ta fönsterpinnarna: vips så var det klart.

Bild 2: Jag har sått en omgång med röda pelargoner till, en har pallrat sig upp hittills. YES jag är bäst på att odla växter!

Bild 3: Från första pelargonomgången överlevde 2 frön (av 8 men det berodde på att jag använde kass jord från den gamla dyngstacken).

Bild 4: Min påskbukett från IKEA. Superfin och skönt att få så fin uppskattning från jobbet.

Annons på Carmensita


Jag har lagt ut en annons på Carmensita på blocket också!  Det är under "medryttare" förstås.

http://www.blocket.se/vi/11511946.htm?ca=14_s

Hopp i galopp

jag o C

Carmensita och jag på våra glansdagar. Om det blir nåt bra svar på annonsen kanske jag
har råd att börja träna henne igen också, det vore ju supertoppenbra och kul!!

kristaller?

Jag fick nyss tag på vårdcentralen. Sjuksköterskan pratade om att man kunde få kristaller på villovägar i örat efter att man varit förkyld. Kan man plocka ut dom och sälja dom..? Glömde fråga.

Och om man har kristaller på villovägar får man gå till sjukgymnasten och göra slängar med huvudet så dom hoppar rätt igen. Det låter ju inte så avancerat, men om jag fortsätter vara såhär yr och illamående skulle jag ringa sjukvårdsupplysningen ikväll och få komma på jourbesök nånstans eller härda ut tills imorgon och ringa direkt till vårdcentralen när de öppnar sin telefontid. Det var slut på tider idag tydligen.

Nu ska jag sätta mig i soffan och tycka synd om mig själv. Synd att påskäggsgodiset är slut (det finns bara äckliga lakrits och violgrejer kvar). Fast jag har lite glass undangömd i frysen, det blir till att plocka fram den.

Pippi?

rolig bild

Det här är vad en del tror att Pippi o co gjorde mellan tagningarna.

Yr!

Jag är jätteyr idag. Jag har varit lite yr till och från de senaste dagarna men idag är det värre än värst. Jag tänkte att jag kanske hade lågt blodsocker så jag åt mat, men nu är jag både yr och illamående. Isch.

Binning har trillat..

.. nerför trappen, men han var "bara" på fjärde trappsteget. Ont gjorde det ändå för han har världens bula i pannan och lite blåöga också. Jag fick inte till nån bra bild på bulan. Binning ska få en grind i födelsedagspresent av sin mormor, det blir ju great!

Det är inte bara jag som ridit

b gungar

Man måste ha tungan rätt i mun..

o gungar

Ridtur!

fin

♥ Idag har jag haft den här utsikten i ungefär en timme ♥

h?st

Gullhäst

utsikt

Det fanns jättemycket blommor i skogen också. Dom ser ut som blåsippor, kan det vara det så tidigt? En del var jättestora, som femkronor. Det verkade mystiskt.

Nu tänder det..

Nu har Binning fått en tand till också, det händer mycket just nu!

Binning kan GÅ!

Nu kan Binning gå massor. Nyss gick han fram och tillbaka mellan mig och Henke, typ 5 steg åt gången och när han kom till Henke vände han och gick tillbaka mot mig, helt själv!! Han är sååå duktig och inte bara duktig utan söt också. Världens bästa lilla unge!

Glad Påsk!

Nu är vi uppe hos Henkes päron, vi har precis käkat påsklunch.

På förmiddagen hade jag sån tur att jag fick åka med Tina och Linda till Sharpman och titta på hästgrejer. Jag skulle inte köpa nånting, men jag kom ändå hem med hingstkatalogen 2007. Underbar läsning väntar! Jag måste välja en hingst till Carmensita, trots att det kommer dröja typ 100 år innan jag har råd att betäcka henne. För övrigt är jag återigen inställd på att försöka fixa en medryttare till henne. Känner du nån lämplig omkring Motala är det bara att säga till!

Nu ska jag bläddra lite i Kyra-katalogen som jag också fick på Sharpman..

Nytt och fräscht!

Nu har jag tagit mig i kragen och lagt in jättemånga bilder, så scrolla ner och kolla lite på några gamla inlägg så finns där nya bilder.

     

Lite Binning-bilder är såklart på sin plats då också, han har ju lärt sig att köra skottkärra nu. Det tycker han är jättekul. Nu är Henke och Binning med farfar Lasse på Elmia i Jönköping och tittar på bilar. Själv ska jag strax pallra mig iväg till jobbet, men först ska jag läsa lite i Veckorevyn och käka påskäggsgodis.

Slösat och jobbat

Idag har jag shoppat massor, mycket blommor, blomjord, söta grejer m.m. Jag skriver mer om det imorgon (tror jag) kanske tom att jag fixar bilder. Vi får se.

Nu har jag fixat bilder!

           
Penséer, roliga muggar med djur på och galoscher från IKEA, böcker, Binnings t-shirt, keramikhönor m.m.

Det gick bra att jobba idag igen, jag ska jobba imorgon på dagen + att jag skrev upp mig på att jobba lör-mån om det blir några lediga tider. Det är dubbelt betalt varje dag och jag har ju varit sjuk så jag har lite att ta igen tyvärr..

Nu ska jag göra iordning påskägg, Binning får en jättesöt t-shirt + strumpor i sitt och jag o Henke får snask.

I väntan på..

.. Sara. Just nu väntar Binning och jag på att Sara ska komma hit, vi tänkte ta en kort liten tripp ner till Fornåsa och kolla på loppisen. Under tiden vi väntar passar jag på att sitta här + att jag har gjort en lasagnette som står i ugnen. Ambitiöst värre tycker jag.

Idag ska Kjell komma också, innan jag måste åka till jobbet. Det blir säkert tajt om tid men förhoppningsvis går det bra. Binning ska till Solla tills Henke slutar.

Handla..

Binning och jag ska strax åka ner till affären och handla lite frukt, mjölk och snöre. Spännande att veta antar jag. Hehe. Sen när Binning somnat på hemvägen (hoppas hoppas) tänkte jag passa på att duscha när vi kommer hem igen, vi får se hur det går. Nu är det helt omöjligt att lämna Binning i mer än 3 sekunder eftersom han är halvvägs uppför trappen när man kollar på honom igen. Igår hade jag honom lite i gåstolen för att han inte skulle smita iväg när jag skulle sitta vid datorn, men han klättrade ur den på 5 sekunder. Vilken liten apunge!


Grattis Solla

Som fyller år idag. Jag köpte present igår efter jobbet och snart ska Binning och jag fixa resten. Jag vet inte om hon läser eller ej och därför skriver jag inte ut exakt vad vi ska fixa. Överraskningsmoment är inte att undervärdera.


   Lite kalasbilder  

f?delsedagsbarnet

Grattis Solla!


Ballong Binning

Nyss blåste jag upp en rosa Barbapapa-formad ballong till Binning. Han hade sönder den jättesnabbt, vilket var konstigt eftersom han lekt med ballonger i tre dagar nu och det här var den första han hade sönder. Jaja, nu har jag blåst upp en ny åt honom. Jag är så imponerad av att jag klarar det, för egentligen är jag smällrädd och tycker det är väldigt obehagligt med ballonger som kan smälla en rätt i ansiktet när som helst. Nu kan jag t.o.m. knyta dem (när jag var liten vågade jag knappt blåsa upp ballonger, än mindre krya dom).

(Här ovanför har jag säkert skrivit krya istället för knyta eftersom jag vet att jag är sjuk och borde sluta knyta och börja krya. Eller kanske knyta mig i sängen och sova en stund).

Jobbat

Det gick helt ok att jobba, fast en av kassaledarna sa att jag såg hängig ut och det stämde förstås. Jag försökte att prata så lite som möjligt fast jag samlade ändå in massa returer och körde ut gula påsar. Helt onödigt gjort för då blev jag helt febrig igen (svettig och yr). Menmen. Nu ska jag jobba kväll ons o tor härnäst.

Inte frisk

Men jag ska jobba ändå. Just nu är vi uppe hos Eva och hälsar på, Eva o Binning leker och jag har precis läst ut boken. Den var supersuperbra!

Framöver ska vi till Solla, där Binning ska vara idag medan jag jobbar.