jag vill aldrig ta bort..

vår jättefina julgran, kan man spara den till nästa år? Den har inte fått nåt vatten = den har inte tappat särskilt många barr. Den är så stor och yvig i hörnet av vardagsrummet, den fyller ut en fjärdedel av rummet och gör det riktigt hemtrevligt.

Igår jobbade jag hela dagen, Henke och Binning mötte mig på jobbet och där handlade vi ett köksskåp(som ska bli garderob). Det kommer bli jättebra när Henke har sågat till skåpet lite eftersom vi ska dölja proppskåpet med den blivande garderoben. Och äntligen, äntligen ska Henke få en garderob till alla sina kläder = lite mer städat hemma. Jag längtar tills allt är klart! Vi måste köpa en till kökspall också, vi måste ju ha nånting att sitta på när vi ska ta på oss skorna. Vi behöver skohyllor nu också, men det kanske vi kan göra själva.. Hmm hmm, jag fick precis en idé.

Just nu är vi uppe hos Eva o Lasse, det är världens aktivitet här, både två går omkring och hämtar grejer i "ajabaja" (en skrubb fylld med saker som inte barnen får röra).

Ikväll kommer Madde och Gunnar till oss, vi ska äta och smälla massa raketer. Det ska bli skoj. Cissi och Arvid kommer kanske också, men det vet jag inte säkert. Vi får se!

idag är inte (heller) min dag

Kl.12.30 ringer telefonen, det är Peter från jobbet som undrar "var jag är". Hemma såklart, vart annars? Men jag skulle tydligen jobba 11.10-16.55. Jaha. Jag blir superstressad och ringer Eva och Lasse, som ställer upp som barnvakt (hur skulle jag klara mig utan dom?). Jag var inne på jobbet kl.13.40 ungefär, sen på fikat får jag veta att jag inte får jobbet på TS för det gick till någon som hade sitt fokus klart inställt på Aspiranten. Det känns ok ändå, för jag var "tjej med klös i" och en sån som dom behöver på avdelningen. Dom skulle tänka på mig för ev. timanställning framöver, det är alltid nåt. Eller också sitter chocken i fortfarande och sen när den lossnar blir jag skitarg. Men det får vi se då!

Ja. Annars har jag dammsugit och städat hela köket, superfint! Jag kom precis hem från stallet, Carmensita har fått nya fina skor och jag har betalt Kjell. Skönt att vara hyffsat skuldfri nu, måste låna pengar till en ny bil bara? Vi får se hur det blir. Du som vet ett bra jobb, gärna på OB-tid och minst halvtid med hyffsat betalt kan säga till! För annars blir det inget stall i sommar, snyft..

Tusen tack till alla gulliga som är så omtänksamma både nu efter krocken och alltid annars!

En annan sak jag kommit att tänka på nu: Det är lustigt men jag har inställningen att jag kan bli precis vad jag vill. Trots att jag kommer från en liten håla med folk som har inställningen "det går inte", "det är för långt", "det är för kort", "du är för tjock", "..för smal" osv osv i all oändlighet. Även om jag kanske aldrig "blir nåt" i livet vet jag att jag iallafall hade kunnat bli nånting om jag hade lagt manken till.
   Hmm, det kanske är bäst att lägga manken till ändå? Jag skulle verkligen, verkligen vilja göra nånting med hästar och ridning om dagarna. Nånting som innebar hyffsat betalt utan att man behövde arbeta ihjäl sig alltså. Första steget kanske är att se till att få ett jobb så vi kan bygga ett stall. Hmm. Hmm.. Ja vi får se!

krockat

Idag har jag krockat 740:n. Binning och jag skulle åka till stan men då kom jag på att jag hade glömt alla våra presentkort hemma. Alltså skulle vi vända, jag kollar alla speglar, bromsar in och blinkar vänster. Då kommer en bil över backkrönet och ska köra om precis när jag svänger. Krasch rätt in i förardörren, glas överallt och plötsligt sitter ratten högre upp än vanligt. Jag fick klättra ur bakåt och sen ringde jag Lasse, som jag visste jobbade hemifrån idag, han fick komma och hjälpa oss. Allt gick bra med oss iallafall, bilen var det väl värre med, men det var världsliga ting sa Lasse och pengar kan man alltid tjäna nya till en bil..

Ja det var ungefär vad vi har gjort idag. Vi var till stallet också, men där var det redan mockat. Jag har ringt Kjell, han ska komma och sko om henne imorgon. Annars är det väl lugnt antar jag, trött bara eftersom Binning sovit dåligt inatt med. Vi kom upp vid kl.10.20 imorse för då var B jättepigg, inte jag dock.. Tror att det är läggdags för mig snart, är hur trött som helst och säkert chockad också..

Dags för frukost

Idag ska vi åka hemåt. Tanken är att vi förhoppningsvis ska hinna förbi IKEA och köpa en garderob idag. Innan vi sätter upp den måste jag slipa och måla hallgolvet, annars kommer det aldrig bli gjort. Det ska bli högblankt (och smutsavstötande) vitt! Ljust och fint i den minimala hallen och förhoppningsvis mer ljus till köket också.

Idag han Binning på sig en svart t-shirt med en grön krokodil(julklapp från Sarah) på och ett par gamla bruna byxor.

Nu: frukost!

God Morgon

Nu har vi precis gått upp, Henke är jätteglad för här finns det normala persienner som gör att det inte kommer in nåt ljus. Vi har ju perfekta babmupersienner som släpper in ljus = man vaknar på morgonen och slipper sova bort hela dagen, som idag.

Men det gör ingenting, jag ska strax få ryggmassage av Sarah. Det ska bli sååå skönt!

Min lillebror David har också börjat blogga, läs hans blogg
här.

Sen God Jul!

Till alla kära bloggläsare..

Idag är vi uppe i Dalarna, åkte vid kl.8 imorse för att komma upp till kl.13 och julfirande hos farmor med syskonen och Pia. God mat som vanligt och superba paket bla: lädergrimma till Carmensita och pengar. Nyss: paketöppning med mamma o syskon. Jag fick massa kläder, en bok som verkar lovande, Cry-Baby-filmen (igen, jag fick en av Henke igår också) en superfin svart ljuslykta m.m.

Strax ska vi åka mot Österby och pappa, skjutsa hem David som vi lovat att göra. Efter ett besök där ska vi se Sagan om de två tornen med mamma, systrarna ska ut på krogen..

Igår var det ju jul i vårt hus. Eva o Lasse + Micke med familj kom och åt julmat, såg lite tv och öppnade paket. Jag fick presentkort på IKEA, Gwen Stefanis senaste skiva, choklad och
Ebbas bok!

Så jävla trött..

Binning har feber, är superförkyld och gnällig. Jag har inte sovit mer än typ 2 timmar (om jag haft tur) i taget den senaste veckan, förutom inatt då jag äntligen fick sova typ 5 timmar i sträck.

Henke är skitsur på mig för att jag är arg, det är inte precis så att han vaknar, tröstar Binning och springer upp och hämtar medicin eller blöter torklappar som B kan ha på huvudet. Då får man fan ta lite skit efter en vecka med skitlite sömn.

Jaha. Dan för dopparedagen, idag ska allt fixas inför imorgon. Det blir väl total stress, panik och storbråk kan jag tro. Vid kl.13 ungefär kommer Kjell och skor Carmensita. Jag ska mocka stallet idag också.

Jag är så jävla trött. Idag måste jag sova middag, har tänkt göra det hela veckan men det blir aldrig av. Det är så jävla mycket att göra. Och jag vet att jag svär precis hela tiden i det här inlägget men vad faaan.

Arg arg arg och lite glad.

Jag är arg för att min pappa tycker att killar är bättre än tjejer.
Jag är arg för att min mamma tycker att jag är bortskämd när jag "borde" vara tacksam.
Jag är arg för att även om jag gått ner i vikt får jag en klapp på magen och ett "du som är så söt när du är smal".

Jag är arg arg arg.

Jag är arg för att det är massa folk på jobbet som har "ny på jobbet"-skylt och förmodligen har de snott jobbet jag ville ha.
Jag är arg för att en del favoriserar sig själv och de sina.
Jag är arg för att jag är trött.

Jag är arg arg arg.

Jag är arg för att mina låtsasbröder alltid fick skjuts till sina träningar, men jag fick cykla till stallet.
Jag är arg på min kille för att han "aldrig" plockar undan efter sig.
Jag är arg för att jag vet att jag kan bli precis vad jag vill, men jag vet inte vad jag vill bli.

Jag är superarg.

Jag är arg för att det är julafton på söndag och jag inte har någon julstämning.
Jag är arg för att jag inte köpt några julklappar än.
Jag är arg för att jag "måste" köpa julklappar, nästa år åker jag utomlands.

Grr.

Jag är arg för att det "viktigaste" som finns är att jobba skithårt, tjäna pengar och sen kasta bort alla pengar på skitgrejer som man ändå tröttnar på på en gång.
Jag är arg för att folk säger att de ska höra av sig, men ändå inte gör det.

Jag är arg arg arg.

Puhh. Så skönt.. Nu känner jag mig inte arg längre. Ni kanske vill veta varför jag är glad nu?

Jag är glad för att Binning och Henke finns i mitt liv och de är alldeles underbara (för det mesta).
Jag är glad för att jag har världens bästa häst.
Jag är superglad för jag har blivit kallad på intervju på torsdag. (18h/v på Tag Själv-lagret på IKEA, det som jag skrev ovanför att jag trodde att någon annan fått)..

Egentligen är jag inte arg, mest stressad och nu när jag fått ur mig allt har ilskan gått över. Nice.

Världens gulligaste lilla skratt

har förstås Binning! När man killar honom "gigglar" han . Skrattet är mer som ett litet glädjetjut, supergulligt.

Annars är det mest stallet och rida, lite jobba och mycket Binning på dagarna. Jag har jobbat hela helgen, ska jobba ikväll och på onsdag kväll också.

Jaa julstressen håller på att få tag i mig med, jag har bara gjort julköttbullar.. Men det blir lite knytis på jul, Eva tar tex med skinka. Jag ska ta tag i samordningen lite nu i veckan tänkte jag. Julklappar blir väl också total panik nu i veckan när lön och barnbidraget kommer ungefär samtidigt. Jag har nästan inga ideer om vad jag ska ge vem, tur att Camilla har fixat till en del uppe i Dalarna redan. Jag har fixat till David och Binning. Jag vill ju ge roliga personliga presenter och det känns lite sent att beställa från internet? Vi får väl se..

Ajöken och ha det fint!

Kanske dags för uppdatering?

Jag har försökt uppdatera några gånger mellan det här inlägget och det förra, men blogg verkar inte ha fungerat när jag varit inne.

Just nu är min syster Sarah här och hälsar på, hon är supersnäll och tar Binning så jag hinner rida lite. Idag var vi ute i 1½ timme, bara skritt och trav men det var skönt. När jag kom hem hade Sarah städat, vikt tvätt, diskat och bytt världens största bajsblöja på Binning. Det var bra jobbat! Sen dammsög hon medans jag och Binning käkade lite. Hon kan gärna vara här jämt, om ni frågar mig!

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi ska snart fika och efter jobbet kommer Henke också hit.

tack

Tack till alla som grattat mig på födelsedagen.. Igår hade vi kalas med Henkes släkt, jag fick pengar, presentkort och en fin provance-inspirerad skål. Vi bjöd på smörgåstårta och sen var det marängtårta med hasselnötter på till fika. Mums.

Annars händer det inte så mycket kul som är värt att skriva om tror jag, jag rider för fullt nu. Det är skönt att vara igång, fast Carmensita är brunstig just nu = lite trilsk att rida. Lika trilsk som pilsk. Haha.

Binning ålar sig som ett skott såfort man släpper ner honom på golvet. Han är som en pingiskula mellan kattmaten och kattsanden, när han inte är i vardgsrummet och försöker peta i väggkontakterna.

Idag är det julmarknad i Stjärnorp och därför ska jag inte jobba idag, ikväll blir det julbord med Solla, Cissi och arbetslaget (de jag städade med förut). Imorgon och på onsdag ska jag jobba.

Jag vet att jag hade någon fundering som jag hade tänkt skriva om, men jag kommer inte ihåg vad det var.

För övrigt har jag bestämt mig för att sluta dissa Henke och börja hissa honom istället. Det fungerar jättebra, fast inte idag.. Men annars!

kassamöte

Idag har Binning och jag varit på kassamöte på jobbet. Efteråt åkte vi upp hit, till Eva och Lasse. Nu ska vi snart åka hem, jag ska käka kvällsmat och sen ska vi vidare till stallet där Henke får plocka upp Binning.

Jag hade nyss skrivit ett jättelångt bra, uttömmande inlägg men det försvann. Förstås.

Imorgon fyller jag år!!!