Barnens önskelistor

A E:

 

 

 

 

 

B:

 

 

 

 

Var snälla och respektera att barnen inte behöver mer leksaker, dom har massor både ute och inne. Lägg hellre ett bidrag till nåt av ovanstående eller till en lekstuga. Eller ännu hellre: ta med barnen och gör nåt kul tillsammans! En lekstuga kostar omkring 6000 kr, tex: den här.

 

 

 


En påse om dagen 10

 

Jag är redo med en tom svart sopsäck.

 

 

Dagens uppdrag: Fylla den svarta sopsäcken med plastkrukor m.m. som ska få åka till loppis.

Det finns lite att ta av...

 

 

Jaha, det gick ju snabbt. In i huset för att hämta fler säckar.

 

 

Nu börjar det likna nåt, man kan faktiskt komma in utan att behöva flytta saker.

 

 

Den stora svarta säcken och den lilla blåa ska till loppis, de andra två till plastinsamling.


 

Jag sopade ut lite skräp...

 

 

Tada! Klart, rent på golvet och man kommer in (under skåpet ligger det några säckar som jag inte rörde heller). Kistan stog precis innanför dörren tidigare.

Jag har inte varit allra längst in ännu, där inne finns en del konstiga saker. Bl.a. en gammal brandspruta eller nåt sånt, det är bäst att min käre man får vara med och kolla på dom sakerna.

 

Oj oj, igår blev det rejält utrensat. Jag tog med mig en svart sopsäck och började i skattkammaren. Det fanns massvis med fula gamla plastkrukor där och jag tänkte att en svart sopsäck snabbt blir fylld. Och det blev den. + en bärkasse med krukor/korgar och 2 sopsäckar till plastinsamling.


Dessutom fick jag lov att städa bilen innan jag laste in allting så bilen är nu vårstädad på insidan. Gött! Vilken dag som helst tar jag mig säkert för att tvätta den på utsidan också.

Jag har dessutom gått igenom garderoben i hallen och rensat bort några fler av barnens mössor. Nu har dom 5 var. Alltså, vad är det för fel egentligen när barnen har 5 mössor var, efter utrensning??!?!? Dom har säkert några extramössor på dagis också...

På kvällen gick vi igenom barnens klädlådor, det blev ungefär en papperskasse med kläder som vi ska ge bort. Härligt!

 

 


Vårtecken!

Wow, nu börjar våren verkligen komma igång. Jag har sett 3 stycken nässelfjärilar idag...

 

...och jag hör från säkra källor att koltrasten börjat sjunga.

 

ÄNTLIGEN VÅR!!!

 

 

 

 


Sjuka barn

Idag är vad VAB som gäller, A E är hängig och hostig. Hon har definitivt feber och är väldigt rosslig. Vi började morgonen med astmamedicin. Idag blir en lugn dag för henne.

Gamla Gefle

Efter en hel förmiddags slappande inkl. film och chips pallrade vi oss ut på en promenad. Vi började vid Boulognerskogen och gick in till gamla Gefle där vi kollade på alla fina hus, gick in på alla små butiker och cafér som var öppna. Vi hittade Joe Hill-museet så vi var in där och kollade. Vi var upp på stan och tittade på gummistövlar och sen gick vi tillbaka till bilen och åkte hem. Jag gjorde enchiladas till lunch och nu har vi städat lite, Sarah rensar igenom gamla papper och jag har ritat upp en enkel kassabok till henne.

Ikväll ska vi slappa, käka thaimat och kolla på film.

Gävle

Nu sitter jag här i Gävle, ensam vaken. Jag antog att jag skulle vakna först idag, men jag trodde inte att jag skulle sova ända till 9!

Igår var vi på Sarahs favoritplats i hela världen, gymet. När hon visade mig runt tycker jag att hon borde börja jobba där för hon var positiv och säljande! Vi körde ett pass body balance med Sarahs PT, det var riktigt bra och verkligen värt PT för det gav så mycket mer. Passet var en blandning av ta chi, yoga och pilates. Det var mycket fokus på att öppna upp i bröstkorgen, precis vad jag behöver, som gärna kutar axlarna framåt.

Efter gymet badade jag med min Twilight badbomb från Lush. Jag valde den för att den luktade gott, men på tåget hit läste jag i Lushs tidning att den också har effekten att man börjar glittra som en vampyr i solljus... Så nu är jag glittrig, det är ju rätt trevligt.

På kvällen åt vi på
Church Street Saloon, jag åt grillspett och till efterrätt delade vi på en Cookies in Heaven. Allt var super. När vi kom hem kollade vi på en film och sen var det läggdags vid 22, jag läste lite i Mama och slocknade sen. En toppendag helt enkelt!

Vad gör man med burkchampinjoner?

Och varför köper jag dom, när jag tycker mycket bättre om färska?

Idag har jag gjort champinjoncrepes, jag gjorde pannkakor till barnen och crepes till mig, perfekt, alla nöjda.

Bara en burk champinjoner kvar . . .

Kolla på den här filmen!

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.


Pimpad byrå

 

I senaste Family Living hade Jenny gjort ett barnrum och klippt ut figurer i kontaktplast (eller nåt sånt) och satt på en byrå. Det var en toppenidé tyckte jag eftersom vi har en ehh inte så fin byrå i barnens rum. Jag klippte ut motiven i tapet som vi redan hade och sen satt jag upp dom häromdagen med häftmassa (eller "gummigutta" som alla förvirrade östgötar säger).

 

 


Ansiktsmålning del 4

 

Häromdagen skulle min käre man göra ansikstmålningen, inte jag. Men eftersom han var på jobbet föreslog jag för A E att jag kunde måla henne så hon kunde skrämma sin pappa och det nappade hon på direkt. Vi åkte också förbi barnens farmor och skrämde henne... Motivet är döskalle, hon ut som en mexikansk döskalle med alla halsbanden tycker jag. Planer för ansiktsmålningen i fortsättningen är: lejon, ängel, häxa och tiger och sen är vi klara.

 

 


En påse om dagen 9

Det blir inte särskilt många påsar nuförtiden. Igår packade jag dock ihop en papperskasse med tidningar, äggkartonger och gamla saftflaskor och syltburkar som ska åka med mig till Gävle i helgen. Vi har också rensat bland barnens sängkläder och de kommer ge bort varsin uppsättning sängkläder. A E har börjat växa ur sina kläder, så en av hennes klänningar ska ges bort. Min käre man hade tagit hem en kartong med saker från sin mamma så jag rensade bort en bok och två ljuslyktor. Det fanns en del tavlor i den kartongen också, dom kom upp på väggen på direkten faktiskt. Väldigt skönt!

VÅR!!!

 

Jag har städat iordning på trappen och möblerat. Vaxduken hade jag sparat, vi hade den på bordet inne förut. Jag klippte bort de slitna delarna och återanvände resten.

 

 

Trälådorna har jag fått på jobbet. Jag tänker ställa pelargoner där lite längre fram.

 

 

VÅRTECKEN!!! Snödropparna har kommit upp i rabatten, härligt!

 

 

Och här är utsikten från trappen. När löven slår ut är det inte mycket med den sjöutsikten inte...

 

 


B med ben

 

B byggde den här legogubben häromdagen, med alla ben han kunde hitta.

 

 


Städdag. På en tisdag?!

Jepp, idag har jag dammsugit, skurat alla golv och har andra omgången tvätt i maskinen. Jag har bara möte ikväll mellan 17-20 så jag passade på att städa av idag eftersom jag åker bort på fredag morgon och då kommer jag ju inte hinna vara nåt i huset när det är nystädat. Gött att ha städningen klar. Håller på att tvättar undan tvätt. Framöver har jag lovat barnen att vi ska baka, dock saknas det smör så vi måste åka och handala isof. Ska se om jag kan omförhandla bakningen till en annan dag eller om dom insisterar på att det ska göras idag.

Nu ska jag kolla lite bloggar. Vad gör du idag?

Ansiktsmask

Jag surfade runt och hittade in på The Greenest Dollar, där hon hade testat en hemmagjord ansiktsmask med valnötter, honung och grekisk yoghurt. Jag hade inga valnötter hemma, men testade att mala 1 msk mandlar och sen blanda mandelmjölet med ½ msk turkisk yoghurt och 1 msk honung. Nu sitter jag här med den här degen i ansiktet och luktar som en nötkaka. Ska bli spännande att se om det blir nån skillnad på huden, just nu mår min hud rätt dåligt eftersom jag ätit alldeles för mycket socker under en period. Det känns bra och smidigt att kunna göra lite ansiktsvård på det man har hemma tycker jag!

Ansiktsmålning del 3

 

Igår såg A E ut såhär. En  blomma på ena kinden...

 

 

... och ett hjärta på andra.

 

 


Nyttigt värre

Onsdag & torsdag har varit bra dagar utan massa socker eller annat snask. Skönt att vara utan socker. Jag ska försöka hålla mig till lördagsgodis, fika ute och på kalas. Jag orkar dock inte skriva matdagbok längre men förhoppningsvis ska jag sköta maten bra ändå.

1½ timmes promenad med barnen

Vi gick iväg vid kl.8.40 och kom hem igen 10.10, vi hade en toppenpromenad och gick över 2km! Jag hade tagit med varsin morot som vi åt efter halva vägen så vi kunde behålla ett glatt humör. Barnen knatade på som bara den och det var jätteskönt väder, vi hann leka kurragömma och klättra på stenar också.

 

B.

 

 

En mossig sten blev ett perfekt ställe att sätta upp löv på.

 

 

Roxen.

 

 

Syskonmys i solen (på en sten såklart).

 

 

Vi hittade en "toalettstubbe", enligt A E.

 

 

Jag var inte riktigt säker på att vi skulle kunna gå runt, som tur var kunde vi det. Vi kom ut vid bäcken vid våra grannar, där är det ju såklart ett måste att stanna och kasta i lite pinnar eller hemmagjorda båtar (=pinne med löv på) och se hur dom flyter.

 

 

Och jag fick sitta en stund i solen och sola. Livet på en sten, det är fina grejer det!

 

 


Ansiktsmålning del 2: discodiva!

 

A E ville vara discodiva igår...

 

 

... hennes nya favoritbok är "Snazaroo step-by-step face painting guide" (instruktionsboken till ansiksmålningen)

 

 

Discodivan skejtar i garaget