Världens bästa pappa

Henke är verkligen en bra pappa, han får ofta skit av mig eftersom han verkligen inte gillar att städa. Men det är ju nånting man måste göra när man är vuxen. Det var en parentes bara..
Han har med sig Binning i garaget, vilket Binning älskar. Igår var de in till stan och då köpte Henke ett regnställ till Binning. Det var kalasbra (och billigt) och jag har tänkt köpa ett till i evigheter, men nu slipper jag. Skönt.

Han gör massa annat bra också..

Och för er som undrar om jag inte borde vara på jobbet just nu: jo det borde jag, men jag åkte hem eftersom Fia har skickat pacman till mig på facebook och jag ville hellre komma hem och spela. Eller inte. Jag hade så jävla ont idag att jag ville bita huvudet av kunderna som kom till min kö. Inte den bästa service-grejen kanske, jag kände att det fick räcka för dagen och åkte hem istället. Imorgon ska vi försöka fixa fram en stol som jag kan sitta på i kassan. Det brukar vara väldigt otympligt att sitta ner, men vi får se hur det går..

Yeye

Idag har jag jobbat (9.50-17.30) och eftersom det var peak idag bjöd IKEA på mat och massa fika. Nice! Elin jobbade idag med, det känns som hundra år sen hon jobbade och det är synd för hon är trevlig och rolig.

Efter jobbet har jag och Henke plockat undan lite, jag har lagat mat (potatisgratäng och bacon) och nu har vi precis ätit. Binning ska strax ner i badet och sen somnar nog han rätt snart för han är jättetrött.

Annars fick jag vattenplaning på väg in till jobbet och körde in i mitträcket (eller räcke och räcke det är ju linor som är till för att hindra att man kommer över på fel sida). Allt gick bra med mig, men bilen är inte särskilt snygg. Inte för att det gör så mycket för den var inte så fin innan heller (den är helt repig på främre delen av vänster sida, blinkerslampan och den andra lampan är trasig + att det är intryckt bakom hjulet precis). Henke tycker att det är jätteskoj varje gång jag klantar mig på nåt sätt och speciellt när jag har sönder bilen för då kan han reta mig massor och kalla mig Kenny Bräck. Haha. Eller inte. Fast han är söt när han är glad så det är bra.

SÅ. Jävla. Duktig.

Idag har jag varit så duktig. Inte för att jag känner mig duktig, jag känner mig mest trött. När Henke gör nånting vill han alltid ha cred och därför kräver jag också cred för allt jag gör här hemma. Jag har diskat och dammsugit + plockat undan alla grejer först förstås.

Nu är jag helt slut, igen (som vanligt). Jag försöker fylla på lite energi genom att äta en banan, vi får se hur den verkar. När Binning vaknar är det dags för lunch, det blir gryta och ris för typ femtielfte dagen i rad. Men det blir säkert bra ändå, skönt att slippa laga mat. Annars är jag sugen på potatisgratäng så det blir nog det till kvällsmat.

Sovdags!

Äntligen är det dags för sängen, jag är helt slut som vanligt.

Det var såklart superkul att träffa Sara, vi fick undsätta Erica också. Hon skulle träffa en lite halvmysko kille som hon egentligen inte ville träffa (om jag förstått det hela rätt). Men det ordnade sig till slut, Sara och jag fick vara förkläden.

Mötet gick bra också, fick höra massa nyheter och nu ska jag söka ett jobb, vi får se om jag får det eller ej. Det verkade kul iallafall. Efter mötet köpte jag två små halmbockar, stearinljus i form av äpplen och en förpackning med 8 söta gråa filthjärtan och 2 svarta halmbockar (USCH dom ska slängas)! Svarta halmbockar fy fan säger jag.

Det verkar som att jag har ett liv

Fast det är nog bara som det verkar. Kl.15 ska B och jag träffa Sara i stan och ta en fika eller nånting. Det ska bli skoj och träffa henne lite, vi har sagt att vi ska träffas i hundra år och när vi väl träffas bestämmer vi att vi måste träffas oftare fast det brukar oftast ändå inte bli av.

Ikväll är det möte på jobbet också.


Money, money, money.

Jepp nu är saken biff, jag ska logga in på Henkes internetbank och sno hans pengar. Gött!


Fast det är ju inte sno på riktigt eftersom jag betalade när vi handlade igår och Henke skulle betalat det eftersom jag tjänar så uselt med pengar. Alla miljonärer som läser: skänk gärna en slant till mig.. Typ 200 000:- eller mer så det räcker till ett stall. Tack på förhand.

Fixa!

Jepp idag ska jag fixa ett SI-band. Egentligen fick tydligen inte sjukgymnasten ge bort såna band längre, utan arbetsgivaren skulle fixa ett åt en. Man fick absolut inte ha det på fritiden utan bara för att jobba. Schysst, så om man har jätteont ska man lida på fritiden, men det är sååå viktigt att man kommer iväg till jobbet. Helt sjuk mentalitet, men det är säkert Moderaterna som ligger bakom det här förslaget också. Idioter.

Henke (nästan) utan hår

Henke håller på och klipper sig. Först sparade han lite upp på huvudet och sen tog han bort allt som var i mitten, "lätt att kamma mittbena", just nu håller han på och tar bort det sista. Det ska bli kul att se honom snaggad, han har alltid hållit på och jiddrat om att jag har sagt att han inte får snagga sig, men det är bullshit. Det måste varit nåt av hans ex som sagt det. För mig får han klippa sig hur han vill, det växer ändå ut igen jättesnabbt.

Ajaj

Nu har jag precis diskat och då fick jag såklart ont i magen. Det börjar kännas lite irriterande att få ont i magen såfort man gör nånting. Menmen, en positiv sak är att jag har barnledigt just nu. Binning är med Henke i garaget, kul för B att få komma ut och pyssla lite. Vi matade kaninen och plockade äpplen förut men han gillar verkligen att vara i garaget och greja med verktygen.

Nehej, nu måste jag ner och prata lite med Binning som tydligen smitit från garaget och springer omkring på altanen istället.

Hallon

I helgen fick vi ju massa hallon från farmor och igår tog jag fram en burk. Dom är helt underbart goda, saftiga och söta och jag vet att det här är ett konstigt hyllningsinlägg men det får ni tåla!

Hallon = mums!


Facebook

Bättre sent än aldrig men nu hänger jag också på facebook. Jag måste kolla runt lite där och lära mig ett och annat, jag vill ju inte vara helt lost.

Mjölk är bäst!

Binning gör nästan vad som helst för mjölk nu för tiden, det är perfekt! Så fort han ställer sig upp på stolen vid matbordet (brukar inträffa ungefär 100 ggr per måltid) säger man bara "sätt dig ner på rumpan så får du mjölk". Då dimper han ner på rumpan inom ett par sekunder. Det är världens bästa trick, tack för det Arla.

Cravings

Ibland önskar jag att jag hade lite cravings (en gravid kvinna som måste ha nånting på en gång), det är socialt accepterat och jättebra. Man måste bara ha det, det räknas knappt som en egen vilja. Men inte då, jag har inte haft nånting varken under förra graviditeten eller nu. Men det kanske kommer.

Nu har vi precis käkat sen lunch, vilket vi gör nästan varje dag, det blev potatisgratäng och bacon. Mums! Verkligen supergott, jag var sugen på potatisgratäng för det var så gott i fredags när mamma o co var här. Då var det kyckling med "Cattis-sås" till. Jag tror att min syster Sarah skulle kalla det "Cattis-sås" iallafall, man mest har i lite av varje och hon brukar gilla den.

Annars har jag pratat lite med Camilla, det var trevligt fast jag fick nästan nackspärr eftersom jag såklart skulle göra massa saker medan jag pratade.

Just nu håller jag på och skissar lite på önskelistor inför jul. När det är dags för jul kan jag aldrig komma på några bra saker, kring nyår däremot, då kommer jag på massa bra grejer jag önskar mig. It happends every year.. Men iår ska jag förbereda mig i tid. Hehe.

Nu är klockan ungefär 15-16 och jag är verkligen helt slut. Tror att jag ska lägga mig på soffan en stund eller kanske spela lite Civilization II. Vi får se, Henke och Binning är ute iallafall.

Tröttheten lite botad

Inatt sov jag ungefär 12 timmar, det var verkligen skönt. Jag brukar har svårt att komma ur sängen på morgonen idag gick det dock lite lättare. Skönt. Binning vaknade och var jättepigg och alert.

Nu på förmiddagen har jag klippt gräset, Binning har varit med mig på åkisen hälften av tiden och hälften av tiden har han varit med Henke i garaget. Skönt att vara ute och göra nånting. Framöver tänkte jag diska och vika tvätt, Henke får plocka undan och dammsuga.

Annars blir det lite mer Mama-läsning, eller mest bläddring eftersom det inte står så mycket vettigt. Jag funderar på att åka och rida idag också, men det brukar jag tänka att jag ska göra vid den här tiden på dagen och sen på eftermiddagen vid kl.15-16 blir jag supertrött och vill bara vara still.

Trött

Jag är verkligen jättetrött idag, helt slut. Det beror inte på att jag sovit för lite eller att Binning varit överenergisk, tvärtom har han varit en liten ängel idag. Gått massor själv när vi var i Stjärnorp på Kvarndagen och sen slockande han i bilen på vägen hem. Mamma bjöd på pizza i Ljungsbro före med. Mums.

Nu tänkte jag gå ner och sätta mig i soffan och läsa i Mama och Family Living som min kära syster Camilla fixat åt mig. Nice!

Annars är mina föräldradagar tydligen slut, vilket innebär att jag måste till arbetsförmedligen så snart som möjligt nu i veckan. Måste kolla vilka dagar jag är ledig och om Eva har tid att följa till Motala och passa Binning medan jag anmäler mig..

Underbara nätter

Nu har jag haft två underbara nätter på raken. Igår natt kröp Binning över i sin egen säng och sen sov han där mer än halva natten. Inatt sov han hela natten och kom inte över förrens kl.8 ungefär. Superskönt, jag har sovit såå bra, trots att jag knappt kunde somna igår för jag hade jävligt ont i bäckenet. Det var förmodligen p.g.a. att jag hade städat hela huset igår. Förra graviditeten kunde jag inte ens dammsuga utan det fick Henke göra, 2 ggr i veckan. Å andra sidan fick jag diska precis hela tiden istället och det var inte särskilt roligt i längden.

Idag ska jag till jobbet mellan 12-17. Mamma o co ska in till stan och shoppa loss och B ska till dagis.

Städdag de ja vu (hur det nu stavas)

Jepp. Alldeles nyss (dvs i tisdags) diskade jag, dammsög och vek tvätt. Det är vad som står på agendan idag igen, vilket jag inte trodde eftersom jag gjorde allting i tisdags. Jag visste att jag skulle få lov att dammsuga igen, men det här känns lite väl trist. Jag har plockat massor med saker som brukar ligga framme och drälla så det är bara att ta fram dammsugaren nu då. Det blir väl update igen lite senare när jag spytt (det menar jag givetsvis inte att ajg ska göra på riktigt) på all disk o tvätt.

Granntorpet..

.. det kom några till och tittade på torpet i sista sekunden och nu har dom köpt det för 310 000 kr. Vi bjöd 295 000, men sen kände vi att det fick räcka. Nu hoppas vi på bra grannar istället, helst bara sommargrannar.

Äppelpaj!

Skiva äpplen, lägg i en smord form. Blanda 2 dl mjöl, 1 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk smak (t.ex. kanel eller vaniljsocker) och 1 tsk bakpulver i en skål. Häll blandningen över äpplena och skiva smör över. Viktigt att smöret täcker precis allt det andra. Grädda i 150 grader i ca 30 min (i vår spis har det tagit 1 h, men det kanske går snabbare nu efter att jag skurat den).

Nu ska jag ringa Henke och berätta att han måste handla lite på vägen hem.

En ny dag

full av nya möjligheter. Jag måste t.ex. diska, dammsuga och vika tvätt. Kul liv. Sen ska jag åka och jobba också. Idag har jag pratat med en barnmorska men det fanns iiiiiingenting att göra för det var såååå tidigt i graviditeten. Att jag knappt kan somna för att jag har så ont tyckte hon inte gjorde så mycket: "ta ett par panodil bara". Ska jag göra det nästan varje dag alltså? Nej tack, kommer inte på fråga. Piller är verkligen inte min grej.



Så trött, så trött

Precis som vanligt. Nu får jag ont i magen varje gång jag jobbar och oftast ont i ryggen också. Imorgon tänkte jag ringa barnmorskan och fråga vad man kan hitta på mot det. Jag vill gärna fortsätta jobba, men inatt kunde jag knappt sova för att jag hade så ont och så ska det inte behöva vara!

Jag återkommer väl imorgon skulle jag tro.

I helgen har jag jobbat (lördag), på kvällen var vi till Björn och grattade honom. Kul att se honom och alla andra som var där. Vi åkte rätt skapligt eftersom Binning var med och behövde sova. På söndagen hade vi tv-serie maraton, det var trevligt. Lämnade knappt soffan på hela dagen.

Sådär ja

Nu har B och jag precis varit ute på en promenad. Det hade säkert känts bra om det inte vore för att jag är så himla trött hela tiden. Jag tänkte gå och försöka sova lite eftersom B ändå ligger i vagnen och snusar.

Ulrika marknad

Igår var Binning och jag med Solla och Camilla till Ulrika marknad. Vi åkte mest för att kolla på alla kufar som bara kommer ut en gång om året för att handla sina årsförbrukningar av spetskantade trosor osv. Vi såg tyvärr inga såna muppar, för de skulle tydligen komma fram i skydd av mörkret lite senare. Det fanns lite hästar att kolla på (och köpa förstås) de flesta hade trevligt hull, men alla var omusklade och av lite konstiga blandraskorsningar. Jag köpte en munk till Henke, en langos till mig och B (han åt mest bara av brödet ändå). Binning fick 2 t-shirtar av Solla och sen fick han fiska efter en anka i ett lotteristånd också. Av mig fick han en gasfylld häst, han hann förstås ha sönder den innan vi åkte därifrån men det var kul så länge det varade.

På förmiddagen (igår) var vi på barntimmarna också, det var rätt lugnt där, inte så många stökiga stora barn som det brukar vara. Vi var såklart kvar till sist fast jag hade tänkt att den här gången skulle vi åka tidigare. Men det blir som det blir.

Världens äckligaste dröm

Jag vill börja med att varna känsliga läsare.. Fortsätt inte läsa om du är "kvackelmagad".

Inatt drömde jag att jag hade en pormask i pannan som jag skulle klämma, sagt och gjort så satte jag igång med det. Det kom massa var i klumpar och sen kom det ut en enkrona. Jag sprang omkring och visade den för alla som var hemma (drömmen utspelade sig hemma hos mamma i Hedemora) och sen sprang jag upp och klämde ut ännu mer var. Det var helt sjukt!! Betyder?

På eget initiativ

Igår när jag kom hem efter jobbet hade Henke diskat. På. Eget. Initiativ. Det händer liksom aldrig och jag blev så jublande glad. Hurra!

Idag har jag dammsugit och städat undan massor (annars går det inte att komma åt golvet). Just nu ligger Binning i vagnen och ska förhoppningsvis sova middag. Vi käkade frukost sent idag (10.30) så det blir sen lunch också. Rödspätta, potatis och bearnaisesås tänkte jag. Det är underbart gott!!

Swedbank- Weedbank?

Varje gång tänker jag på att det vore lite småroligt om nån hacker skulle hacka sig in på Swedbank och ändra namnet till Weedbank (om det nu är så det stavas, jag är varken inne i knark-businessen eller hacker-businessen). Då skulle jag fnittra lite förtjust vid datorn.

Observera att jag inte vill ha mina eller andras pengar äventyrade.

Usch regn

I vanliga fall gillar jag regn, men det är när jag har regnkläder på mig. Jag hade tänkt gå en promenad med B i vagnen, men det går inte eftersom jag inte vill att han ska bli helt blöt. Vi har fortfarande inte nåt regnskydd till vagnen, det kanske börjar bli dags att ta tag i det eftersom hösten brukar vara en regnig period..

Ikväll är det Den Ultimata Komedikvällen på 6:an, hurra! Synd att det blir sent på kvällen bara. Men först ska jag jobba mellan 14-20.25 och jag måste erkänna att jag inte känner mig speciellt laddad inför det. Annars har jag precis fått tag på en extrahelg i oktober, det blir prima med lite extra cash inför julen (herreguuuud snart är jag pensionär när jag har såhär bra framförhållning).

Lilla Lill- Babs

Binning är numera känd som lilla Lill-Babs eftersom han slickar sig om läpparna hela tiden. Det är verkligen charmigt, men Henke säger att han inte får fortsätta så. Det är verkligen roligt att se honom!

Bäbis - info

V. 11 är det nu säger dom på MVC. Allt var bara bra, vi fick tid för ultraljud och massa info och grejer. Gratistidningarna gillade jag mest. Efteråt köpte vi godis hos 500-sortersmannen vid McDonald´s och sen käkade vi lunch på McD med. En 40-åring blev ansiktsmålad som Shrek och fick jättefina öron av piprensare och filttyg.

Just nu är vi uppe i Stjärnorp hos Henkes päron, vi har fikat och jag har skrivit ut en jobbansökan till Tinas jobb.Vi får se hur det blir med jobb eftersom jag är gravid och inte tänker säga upp min fasta tjänst för nånting mindre än en annan fast tjänst. Det vore skoj att göra nånting nytt och att får lära sig lite mer om nånting annat, men som sagt får vi se. Det kommer ju lite nya tjänster på IKEA också nu i.o.m. lite nyheter i kassan framöver.

Eva och Lasse har ju gjort om i sitt tv- och datarum här på övervåningen. Det blev superbra med fönstrena längre ner och nya tapeter och grejer. Det känns mycket större, de trodde att de hade glömt flytta in några möbler eftersom det var så mycket mer plats.


Är det nån kattpälsexpert som läser?

Igår kom Bärnsta in med jättefin och glansig päls. Han hade inte en enda tova kvar, vilket nog aldrig har hänt förut. Vi funderar på om han har varit otrogen mot oss och skaffat en gammal tant han går till och blir borstad av. Annars kan det vara att han precis har bytt till vinterpäls och då borde det inte börja med att vara tovor. En tredje idé vi har är fodret. I förra veckan fick dom Bilanx (japp, Lilie och Sussi- fodret) för katter med tovig päls/ problem mage/ psykproblem (det sista stod inte på paketet med maten verkade kunna lösa de mest skilda problem så jag tog mig lite friheter på slutet). Findus är också fin och glansig i pälsen (han står för problemmagen annars) och nu funderar vi på att alltid köpa Bilanx till dom istället, alla andra specialfoder har såklart olika påsar för problemmage/ päls, förutom Bilanx. Synd att det är så jävla dyrt bara.

Äntligen helg..

Det är skönt med helg, Henke är ledig och vi kan sitta i soffan och glo (vilket vi ju gör annars också). Nu ska jag jobba på söndag eftersom jag är så snäll och hjälpsam har jag bytt min söndag nästa vecka mot den här söndagen. Jag ska försöka ta ett extrapass nästa söndag tänkte jag, lite extra cash vore inte fel!

Nu har vi precis ätit pizza, jag ska läsa dom vanliga bloggarna + kolla om det går nånting sevärt på tv ikväll.

Trevlig helg!

Jobb och jobba

Idag blir det en konstig dag eftersom jag först har varit på kickoff kl.7-10 på jobbet och sen ska tillbaka för ett jobbpass mellan 15-20.25. Suck. Man hade rätt att byta till sig ett dagpass eftersom det var obligatorisk närvaro på kickoffen, men när jag frågade var det helt slut på dagpass. Trist!

Nu funderar jag på att spela lite Civilization II, men Binning är sur och drar i mina kläder hela tiden. Vi får se vad som händer, som vanligt.

Stackars..

.. Henke som är hemma sjuk idag. Han mår skitdåligt, om man säger så. Inatt var han upp och kräktes, blä. Det var så att jag blev illamående också faktiskt. Han fick ändå lov att åka till jobbet en sväng eftersom han hade nyckeln till hissen dom jobbar på just nu.

Annars har Binning och jag varit på barntimmarna idag, det började idag och parkeringen var fullsmockad med bilar. Kul (hör och häpna) att se alla ungar som vuxit massor under sommaren och träffa lite roliga föräldrar igen. Binning hade skoj ända till slutet då han blev lite trött. Nu ligger han i vagnen och sover och jag tänkte sticka till stallet en vända eftersom Henke är hemma. Det får bli en rätt snabb vända eftersom Henke inte mår ok, men B sover ju ändå och han brukar sova ungefär 2 timmar.

Bilder på Binning!


Äntligen kommer det lite fler nya bilder på Binning!!

B på hästen

Binning ute på sin fina häst, taget i förra veckan.

PastaB

Mums, mammas pasta med sås är underbar!

Binning med tungan ute

Lilla busungen! Här är han väldigt lik sin morbror David, tycker jag, med ögon som glittrar av bus.

Frestande

Mmmm, jag öppnade precis min godispåse och upptäckte att den såg väldigt frestande ut. Jag köpte den i lördags, men Binning var vaken sent i lördags och igår käkade jag lite glass istället.

Nu har jag iallafall städat, dammsugit och diskat. Nu ser det hyffsat ut och det känns som att det funkar att vara hemma. Binning ligger i vagnen, jag tycker att han kan sova lite middag det behöver han. I eftermiddag blir det promenad också är tanken, det är så omväxlande väder här bara. Just nu skiner solen, men molnen är svarta och nyss regnade det. Vi har ju slarvat bort regnskyddet till vagnen och jag vill inte att B ska bli genomblöt.

Camilla: overallen passar fortfarande så du kan spara dina pengar och köpa ett par fina kuddar eller nåt till lägenheten.

Så är tanken

Idag har jag tänkt diska, dammsuga (svepa över golven med dammsugaren bara) och gå en promenad. Men först måste jag smälta mig sena frukost lite. Imorse gick det mesta fel, katterna hade sönder sin glasmatskål. Hurra, jag har verkligen längtat efter att få börja dagen med att dammsuga. Eller inte. Binning blir supergnällig om han inte får frukost typ 5 minuter efter att han vaknat så jag slängde till honom lite vindruvor och då höll han sig nöjd. Skönt. Sen var det inget mer som gick fel faktiskt, men det var trist med glassplitter till frukost.

Åhå. Jag ska rida också, men det blir ikväll när Henke kommit hem.


Helt slut..

.. efter den gågna helt galna helgen i kassan på IKEA. Folk handlade som aldrig förr kändes det som, men nu är det äntligen över. Idag hade jag några lugna stunder eftersom jag stod i snabbkassan, men jag fick flytta sen eftersom det behövdes fler vanliga kassor.

Idag var det en toppenbra matdag på jobbet. Till lunch var det den underbara gräddiga potatisgratängen som man skulle kunna äta bara den till mat, nu var det kyckling till också. På fikat var det rabarberpaj! Lyx!

Just nu har jag en skink- och ostpaj inne i ugnen, Henke gjorde pajdegen (jag ringde och tvingade honom). Henkes tremänning (typ 3-4 år) och hans pappa (pappan är typ 30 år) var här och hämtade en bilgrej förut. Då visade det sig att Henkes tremänning går på Binnings dagis, det var ett lustigt sammanträffande!

Nu ska jag ner till familjen i soffan och efter kvällsmaten blir det sängen för min del känns det som. Pust.

Trött

Mm, trött som vanligt. Imorse var jag ute och skrittade Carmensita i lite över en timme. Det var trevligt, soligt och lagom varmt.
   Jag trodde att det skulle bli en lugn dag på jobbet, men där tog jag helt fel. Vi hade typ 6-7 st i kö precis hela dagen, i alla kassor + att vi var extrafolk inne och allt. På ett sätt är det bra, jag ville inte gå hem tidigare och man blir frestad att smita iväg när det är lugnt men å andra sidan är min röst inte vad den borde vara. Och det är en hel jobbdag kvar på helgen. Men det ska väl gå det också.

Annars har jag inget att komma med, imorgon ska jag upp ännu tidigare och rida är tanken. Om jag är väldigt trött kanske jag hoppar ridningen, jag är trött just nu.

En viktig sak: idag har jag sett lille Leo, Maria och Trattens son som föddes i förrgår om jag räknat rätt. Den 30:e iallafall. Han var jättesöt och liten förstås!