Mera inlägg..

Idag blir det massa inlägg, känns det som..

Nu är vi ju, som sagt, i Dalarna och hälsar på. Innan vi åkte jobbade jag o Henke flera timmar i garaget för att sätta upp all glasfiberväv på väggarna, det blev kalasbra fast det är obehagligt med glasfiber..
Carmensita är på det stora betet igen med Cassandra och Atena. Akilles har förmodligen åkt ner till Brokind vid det här laget och Agge är nog kvar i stallet..

Jag och min yngsta lillasyster har städat hela huset och tvättat nästan all tvätt innan vi åkte, det kommer kännas superskönt att veta det på hemvägen!

Här har vi precis fikat och före det har vi kollat på lilla Humlan och hans/ hennes syskon. Dom är sååå små och jättejättesöta kattungar. Man vill bara ta med dom hem! Humlan är helt galen, när man kommer springer den fram till dörren och typ hoppar/ klättrar upp i knäet på en. Charmig som få.

Annars har vi inga speciella planer just nu, imorgon får jag väl lov att typ ringa farmor och sådär. Min lillasyster har ju namnsdag idag och då tyckte hon att farmor skulle bjuda oss på Malva (en grekisk restaurang) och det tycker jag låter toppen, hoppas det blir av. Vi får väl se.. Jag har ju tänkt hinna träffa lite kompisar med, den här gången.. Och hinna visa Henke lite mysiga badställen om det blir fint väder och sådär..

Nehej nu ska jag surfa runt lite, det är skönt med bredband, det går så fort!


I Dalarna..

Här är några gamla bilder på Binning som inte gick att ladda upp när vi kom hem från Halmstad..

Binning i zlatan-body


Binning i labanbodyn


Nu är vi i Dalarna, hos pappa. Vi var förbi mamma och lämnade Sarah och hälsade på mamma o Camilla också.. Nu ska vi fika, jag får skriva mer senare eller imorgon. Förresten har Henke och jag satt upp väv i hela garaget innan vi åkte, nu är det bara målning kvar och sen är det klart! Skönt..

jag är trött..

Nu är vi uppe hos Henkes päron, Henke mekar med vår bil som jag körde sönder igår. Fast tydligen var den inte så sönder som Henke först trodde att den var. Det är alltid nåt, den hade tydligen skurit sa han först men sen verkar det som att det går att laga. Jag är inte så intresserad av bilarna, jag har inte nån större koll på hela altet. Tur att jag har Henke. Till mitt försvar kan jag ju säga att det inte var uppenbart att bilen pajat, värmemätaren hade gått i topp och jag trodde att den hade gått sönder, mycket logiskt tänkt eftersom den gick från att stå i mitten till att plötsligt ramla omkull.

Vi har varit på 4- årskalas hos Binnings kusin, käkat tårta och gett paket. Kusinen öppnade alla paketen i sängen, för det hade han gjort på morgonen och det skulle han fortsätta med. Han fick mest bara leksaker, ett par cross-stövlar av sin farmor och farfar..

Innan vi åkte på kalas släppte vi över Carmensita i den lilla hagen hemma, där fanns det fortfarande lite mat kvar. Igår regnade det lite hemma hos oss, jag hade hoppats på mer men det blev bara lite.. Det är alltid nåt för gräset men tyvärr tror jag inte på nån större tillväxt..

Ikväll ska vi grilla och kolla på Kill Bill vol.2, kul!

Binning är, för det mesta, naken. Idag hade han på sig sin Nike- outfit men fick ta av den efter hand..

Jag har skrivit ut en jobbansökan till IKEA som min kompis som jobbar där ska lämna in åt mig. Det är jag mkt tacksam för, vi får se om det blir nåt jobb eller ej!

tjihoo! jag har åkt V12:a!!!

Henke körde och jag fick åka med, jättekul, faktiskt!! Verklligen en upplevelse kan jag säga..

Idag har vi varit på Veidec i Mantorp och kollade på dragracingbilar. Vi såg inte när dom körde, typ 2 starter bara. Min ena sko gick sönder, mina bästa flip-flops. Jag är faktiskt ledsen över dem, det var ju både strass och klack + att dom var oerhört bekväma från första sekund. Jag får åka in till Skopunkten och kolla om dom har några andra jag kan köpa, vill ju inte ha lika igen trots att dom var så bra.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, ska snart fara hemåt och kolla om vi fått nåt regn, det har regnat här inatt (jag såg en vattenpöl, det kändes exotiskt) och nyss kom det några stänk också..

På tal om väder kan jag ju erkänna att min väderförutsägelse inte riktigt slog in, tyvärr. Tur att jag inte lovade att äta upp min ena sko/ hatt eller nånting sånt.


skynda skynda

Henke frågar hela tiden om jag är klar, så det får bli ett supersnabbt, kort inlägg nu. Vi ska hämta Sarah (syster) vid tåget, åka på dragracing i Mantorp, köpa present till Binnings kusin som fyller 4 imorgon och hämta ett paket i Borensberg..

Igår var jag och Binning på barnkalas, får skriva mer senare och kanske visa nån bild med.

skynda iväg nu!

regn o åska?

eftersom jag anser mig vara en hejare på att förutse vädret (eller ja bättre än SMHI iallafall och vem är inte bättre än dem det i dessa dagar), så märker jag att det är regn på ingång, förhoppningsvis lite åska också. Det skulle vara skönt om luften fick laddas ur lite, alltså lagom mycket åska: inga förstörda telefoner eller andra grejer och inga döda människor eller djur. Ni kanske vill veta anledningarna till att jag vet att det ska bli regn?

* sk "fjädermoln"
* jag har blivit halvt uppäten av insekter (flugor..?)
* det har börjat blåsa

Ja det var väl alles antar jag. Nu är det bara att vänta och se, regnet måste ju komma inom ett dygn annars är det ingen sport. Kom ihåg att det är en lokal väderleksrapport för mitt hem.

Idag har Henkes brorsa med familj varit här. Henke och hans brorsa (jag tränar på det här med integriteten) har grejat i garaget, dvs. gipsat. De har bytt ut den dåliga stolen i volvon också, förhoppningsvis passade dom på att göra rent skenorna som stolen ska glida i också, då kanske jag slipper sitta som en sen en utdragen kola när jag ska trampa ner kopplingen. Jag gjorde jättegod mat till allihopa med: kyckling och bakad potatis med en fräsch grönsallad till. Obs! Hemmaodlad sallad.. Vuxenpoäng till mig. Jag har gjort en cheescake också, jag använde ett recept från "Annas Kakbok", men den där Anna (så mycket för integriteten) ska alltid hålla på och krånga med allting hela tiden så min vän i Halmstad skulle skicka ett jättebra recept som hon och hennes karl använder istället.

Jaa, annars har jag varit ute i Carmensitas lite större hage och betett mig som en galen lieman med lien. Slog ner alla hemska sticksiga tistlar, jag vet inte om det gjorde nån större skillnad för henne, men det blev snyggt iallafall. Jag hade tänkt måla klart det sista också, men med tanke på väderomslaget kändes det lite som ett högriskprojekt (visst är det kul när man slänger sig med aktiemäklar-ord trots att man bara är mamma-ledig från sin arbetslöshet, det livar upp min vardag iallafall)

Ikväll är det filmkväll med mys, jag trodde ju i min enfald (innan jag gjorde min väderleksrapport) att det inte skulle hinna svalna av eftersom det varit 38,5 grader i solen här idag. Trots det känns det mycket svalare nu, men Carmensita får klara sig utan ridtur som planerat. Det är mest jag som får skylla mig själv imorgon när hon är jättepigg och inte vill trava utan bara galoppera. Hon är verkligen den mest knasiga häst jag vet, jag har ju ridit henne i ungefär en vecka och nu tar hon för givet att vi ska ut och galoppera. Jag menar: vi har ju knappt börjat trava, nån måtta måste det ju vara. Fast det är klart att jag är sugen på att galoppera, just nu går hon utan skydd och då är det inte aktuellt. Jag såg förresten på tal om galopp att töntarna (jag vet inte vem som är ansvarig) har plöjt upp den bästa lååånga galoppåkern. Det är typ en missväxt- åker som brukar ligga i träda jämt, men nu ska dom tydligen odla(?) upp den. Trist för mig och Carmensita.

Nu ska jag sluta pladdra och gå ner och duscha tänkte jag!

Carmensita- min lipizzaner-/ stridshingst

Igår skulle vi ju ut och rida en vända.. Först började det med att hon drog av grimskaftet och kutade iväg till sommarhagen när jag skulle sadla henne. Som tur var, var ju hagen tom och grinden öppet så hon stod precis innan för grinden och väntade. När hon såg mig kutade hon förstås iväg och andra hållet men efter typ en kvart när hon hade insett att det inte fanns några andra hästar i hagen följde hon med hem igen. Hon gick i "spansk skritt" för att försöka bli av med alla insekter..

Vi kom iväg iallafall och när vi ridit förbi Skrikstad hörde vi en häst som gnäggade, inget ovanligt med det men sen när jag kollade över axeln så kommer en liten welsh- ponny mot oss i full galopp. Carmensita är rädd för andra hästar och speciellt för små hästar.. Dom hälsade på varandra, och Carmensita blev förstås jätterädd och började slå med frambenen (hon sjönk ner på bakbenen och fäktade med båda frambenen), sen hoppade hon omkring. Efter en stund galopperade den lilla hingsten (kulorna syntes när han galopperade iväg) och sen kom han tillbaka gång på gång.. Tanten och farbrorn som ägde hagen hade tydligen bara hyrt ut den, dom hade ingen hästvana så vi fick försöka mota/ locka ner hingsten tillbaka till hagen med Carmensita.. Efter typ 20 minuter eller så fick vi till slut in den i hagen igen. Verkligen en pärs, Carmensita var genomblöt av svett förstås.. Vi red tillbaka samma väg som vi kommit eftersom vi inte ville ha hingst-sällskap igen.

Så mycket för en lugn kvällstur..

måleri

Nu har jag precis målat ett par timmar, snart är det klart.. Jag trodde att termometern började närma sig 17 grader, men jag hade hel-fel. Det var 26 grader när jag kom in och det är fortfarande för varmt att rida då, tycker jag! När det är 20 grader brukar jag börja göra iordning Carmensita och sen brukar det vara ungefär 17 när vi rider iväg. Visst är det underbart med sommar, man kan kolla temperaturen istället för klockan. Verkligen en fördel, om du frågar mig..

Dopet ska vara i Fornåsa Kyrka

Vi har varit till tippen med skräp idag, handlat en sprayburk med silversprej: jag ska fixa till några klädnypor som vi kan sätta på väggen och däri tänkte jag att vi kunde ha alla teckningar Henke får av Binnings kusiner hela tiden (dom får snart inte plats på kylskåpet längre).. Vi köpte mer olja och sen var vi upp till Henkes päron och bytte tillbaka till vår bil. Henke har spacklat i garaget idag med, imorgon ska vi limma upp väv och på torsdag kommer Henkes brorsa med familj hit och hjälper till med. Kalas.

Nu snart ska jag ut och rida en vända på min kära lilla häst. Det ska bli skoj, jag red inte igår för det blev så sent med filmen och allting. Jag hade tänkt rida imorse, men Binning har varit rätt så gnällig på sistonde (och inatt) så jag orkade inte pallra mig upp i tid.

Nehej, nu måste jag mata sonen!


busy busy

jag hinner ju aldrig blogga nuförtiden känns det som, det beror nog mest på att jag rider på kvällarna och det var då jag brukade sitta framför datorn förut. Sen sist har jag fixat stallplats, en stor fin box i ett stall som byggdes förra sommaren. Carmensita får (förhoppningsvis) 7 nya kompisar, hoppas dom kommer överens bara. Vi får se när jag vill stalla in, så länge det funkar är det ju smidigare att jag har henne här hemma.

Sen har jag oljat trädäcket en gång till och snart är det färdigmålat också, det blir ju kalasfint! Idag ska jag köpa färg till ytterdörrarna också.

Vad mer har hänt? Jag vet att det var nånting mer jag tänkte på.. Men som vanligt har jag inget minne..

Igår såg vi en bra och konstig kinesisk film "Seven Swords"

Nu ska vi åka och köpa färg!

Just det! Nu kom jag på det, vi har bokat tid för dop också..

jag blir vansinnig!

Jag hade precis skrivit ett jättelång, bra och uttömmande inlägg som försvann *grr*

Det funkar inte att lägga in bilder heller, trots att jag precis laddat upp 4 nya så får ni inte se dom. Bit er i tungan.

Jaha: Jag rider på, det går bra. Igår träffade jag en tjej som erbjöd en stallplats. Eller ja, hennes hästar går ute året om och det passar ju inte Carmensita. Jag tänkte att jag skulle gå dit och höra om jag kunde få se stallet (om det finns ett stall och inte bara en lösdrift eller nåt), för isånt fall skulle hon kanske kunna stalla in en av sina hästar om jag sköter mockningen och det. Skulle kunna funka, för min del iallafall.. Det blir ju lite varmare om man har bädd också. Vi får se hur det blir med allt, hoppas dom är hemma nu bara.

Igår var vi på Power Hot Rod Reunion i Malmby, Henke hade med sig 32:an och körde lite med den. Jag fick åka med ett varv, det var kul men jag måste typ ha en bälteskudde eller nånting så jag kan se ut genom fönstret.

På bilderna jag lagt upp har Binning på sig jättefina kläder också, men det får ni som sagt se ikväll eller nästa gång jag uppdaterar..

Ajöken

bilar..

Först och främst: jag har skrivit ett till inlägg idag, så det är bara att scrolla ner och läsa det med.

Jaha, bilar och åter bilar. I onsdags var vi här uppe (hos Eva och Lasse), Henke mekade med 32:an. Igår var vi på folkrace, Henkes brorsa körde. Han blev avknuffad i första heatet, i andra kom han 2:a och i sista hamnade han ute i sanden för en styrled gick av. Trist för bilen gick som bara tuusan! Henke la bud och fick en 745:a som han blev av med i vintras, den ska ha köra med på kombiracet 20 aug säger han.

Idag är vi hos Eva och Lasse, Henke håller på och panikmekar med 32:an och jag är glad att jag red imorse eftersom jag inte har en aning om hur dags vi kommer härifrån. Just nu är han ute och kör den iallafall låter det som, förhoppningsvis är den klar nu. Vi måste ju handla också..

Just det, panikmekningen idag har ju en orsak, imorgon ska vi på Power Hot Rod Reunion i Malmby. Den är tydligen på ett flygfält och det skulle var extremt varmt där och ingen skugga sa dom. Den här gången ska jag ta med ett lakan, det måste ju gå att spänna upp det och få lite skugga nånstans.

Det var nog alles, neeej! Förresten! Ni kan aldrig gissa vad Henke hittade i söndags i HALMSTAD av alla ställen! Mellan grillen och extraljuset på bilen låg våran vanliga telefon och skräpade, den har alltså åkt omkring på bilen i typ 2 veckor medans vi vänt upp och ner på huset när vi försökt hitta den. Och det var jag som slarvat bort den, inte Henke trots att han tog på sig skulden och allt. Mycket gentlemannamässigt eller också var det av erfarenhet, eftersom han brukar slarva bort grejerna och jag hitta dom. Menmen nån gång är det väl min tur att slarva och då gör jag det ordentligt. Haha

MIN häst är bäst!

Idag blir det ett par olika inlägg för att bringa lite ordning i oredan som uppkommit efter att jag inte bloggat på flera händelserika dagar. Smisk på mig.

Jag har ridit 3 dagar i rad nu, skrittat henne. Hon har sår på ett fram- och ett bakben, hon får gå utan lindor just nu och skydden skulle ändå bara sitta mitt på såren och skava.

Första dagen red jag runt banvallen, när jag red upp på banvallen blev hon jättelycklig och trodde att hon skulle få galoppera. Vi hade en liten diskution om saken och sen gav hon sig efter ett tag.

Andra dagen (dvs igår) red jag "bara" runt förbi Knaust och Hallberg (dvs den lite länge vägen runt kalkbrottet).

Idag red jag runt förbi ridbanan, travade lite också för att försöka bli av med lite "blinningar" som vi plockade upp på vägen genom skogen. Skönt att kunna variera sig lite och slippa rida samma väg fram och tillbaka. På hemvägen mötte vi en farbror med en fläckig isbjörnshund, den verkade jättesnäll men precis när vi gick förbi gjorde den ett utfall mot Carmensita. Som tur var blev hon så förvånad att hon knappt reagerade alls. Jag blev verkligen imponerad.

Just nu är Carmensita (och antagligen Cassandra) hemma hos oss och käkar gräs, för på betet finns det bara stubb och snår.  Idag har jag köpt jodopax till hennes sår och en saltsten också, hon kommer bli så glad..

Det är verkligen superkul och skönt att jag kommit igång med ridningen igen, jag är jätteglad!!!

ps) idag har jag gjort en lapp om stallplats som jag ska sätta upp vid affären i Fornåsa också, sen är det bara att hoppas att nån vänlig själ i närheten läser den och svarar..

hemma igen!

Nu är vi hemma igen, vi har packat upp och snart är det dags för sängen. Jag håller på och skickar ett mail till mig själv med en meritförteckning så jag kan skriva ut den hos mina svärföräldrar sen.

På vägen hem stannade vi till i Svenljunga, där var det ingen hemma. Vi stannade i en liten håla som jag inte kommer ihåg namnet på också, där Lager 157 ligger iallafall, killen köpte ett par jeans för halva priset. Kalas! Vi stannade i Gränna och köpte polkagrisar också, my boyfriend har lovat att vi ska åka dit och kolla när dom gör polkagrisar nån dag. Jag är helt facinerad av polkagrisbakning, det är nog därför jag gillar Kajsa Kavat- filmen så mycket tror jag..

Nu är mailet klart, mot sängen!!

mot Svenljunga

jepp, idag bär det av hemåt och på vägen ska vi stanna till hos Jonny och Lena i Svenljunga och kolla om dom är hemma. Vi kanske skulle stanna på lager 157 också, kolla på jeans åt Henke isof. Jag vill helst gå ner i vikt innan jag införskaffar fler jeans.

Annars är det lugnt, Binning har sovit jättebra inatt efter flera inte så bra nätter, det är superskönt! Han är på mkt bättre humör nu också, glad som vanligt.

Idag har Binning på sig sig mörkblå, ljusblå och vita body som jag har köpt + de vita byxorna från Ann, de är verkligen toppen!

Idag har jag på mig min nya vaniljgula skjorta, trevligt!

eftermiddag..

tur (eller otur?) att vi inte har bredband hemma för då skulle jag jämt uppdatera såhär ofta! Eller ja, om det händer nåt vill säga.

Nu har jag läst ut boken "Agenten", den var bra förstås.. Just nu väntar vi på att Maria o Lars ska komma tillbaka från stallet, vi ska väl äta framöver och sen pratade vi lite löst om att ev. spela minigolf. Det skulle ju vara kul..

Binning ligger och sover på sängen, han har sovit i flera timmar och det går nog åt med tanke på att han knappt sovit alls inatt. Typ två timmar åt gången kanske, inte undra på att jag är jättetrött heller.

Imorgon bär det av norrut, förmodligen ska vi stanna hos Jonny och Lena också och kanske på Lager 157 (om det hette så?) och kolla på jeans åt Henke.


stadstur..

Nu har vi precis kommit hem från stan, vi har shoppat lite, kollat i affärer, ätit och kollat på Europa och tjuren. Spännande.. Henke köpte en typ vaniljgul skjorta till mig på HM för 99 kr (halva priset), jättefin.. Maria köpte en snygg brun väska och en brun söt plånbok.

Nu ska vi slappa ett tag, jag är helt seg och jag tänkte läsa lite i boken.


Idag är Binning naken, han hade på sig sin långärmade vita Zlatan- body (från Birgitta o co) på förmiddagen, men det blev så varmt på stan att han fick vara naken istället.


gonatt

Nu ska vi strax sova, jag tänkte läsa lite i "Agenten" först bara.. Spännande spännande.

Ikväll har vi grillat, några kompisar till Maria och Lars var också med, trevligt. Efter maten såg vi på Jackass när dom körde Gumball genom massa länder bl.a. Sverige.

Gonatt då! (Visst är det underbart med bredband?!)

Halmstad

Nu är vi i Halmstad och hälsar på Maria o Lars.. Vi åkte igårkväll istället för imorse, tänkte att vi ändå sover hela förmiddagen och då kommer vi ju inte iväg i tid liksom. Idag har vi varit på Östra Stranden och badat, kollat i stallet där Maria rider och framöver ska vi grilla, mums!

Annars håller jag på och läser i "Agenten" av John Grisham, den är spännande förstås.

Läget är toppen, det är ju fint väder och det har varit jätteskönt vid havet idag.. Fast vi har förstås med oss nästan all sand hem, det är underligt hur sanden tar sig in överallt.

Idag har Binning på sig sin Bamse t-shirt från Camilla och de mörkblå Nike-shortsen från Malin o co.

nya bilder!

Nu är vi hemma igen, vi kom för typ en timme sen och då käkade vi och sen tyckte jag att det var försent för en ridtur, tyvärr.. Klockan hade ju hunnit bli mitt i natten om jag skulle iväg och hämta henne i hagen kl.21. Men imorrn, då jävlar!

Binning!

Binning i dagens outfit: bling-blingtröjan från moster Sarah, tunna vita byxor från Ann och strumpor från mostrarna. Han har haft bara tröjan också, till och från. Han ser verkligen ut som en söt ghetto-smurf på bilden, tycker jag..

gastråd

Här är en bild på Henkes Ford 32:a, det finns ju en bromspedal som ni ser, och "gaspedalen" är snöret som hänger ner i hålet där.. Idag har Henke kört den för första gången, han är jätteglad..

vilken spjuver

Henke grejar med batteriet före avfärd.

32:an

Efter-bilden! Henke körde bort till Kilenstugan och tillbaka..

Imorgon ska Henke göra en gaspedal till bilen och fixa med lite andra grejer på den också tydligen. Jonny och Lena skulle komma upp från Borås istället, över dagen imorrn, kul!

Nu tänkte jag mest sova, men först tänkte jag kolla lite på aftonbladets korsord.

Har jag sagt att brunkarna är uppe hos Eva och Lasse nu? Om inte annat vet ni det ju nu.. Vi tänkte att dom kunde vara där och hålla Eva sällskap nu när Roddan är död och vi ska åka bort. Det blir en win-win situation som man brukar säga!

hos Eva och Lasse!

nu är vi uppe hos Eva o Lasse, Henke mekar med 32:an och nu kom precis Micke, Lovisa och deras familj upp med. Vi väntar med bävan på att Henkes mormor och morfar ska komma och därför blev det en väldigt glad överraskning när Lovisa precis klev in genom dörren.
Annars är det mest slappt än så länge, jag kollar jobbannonser på platsbanken..

Det blir inget Borås i nuläget, Lena har förvärkar (ska ha barn 2 aug) så vi får åka dit senare.. Vi åker mot Halmstad på söndag morgon iallafall antar jag! Det ska bli skoj.

Ikväll ska jag ut och rida, hurra!!

En kalasdag!

Idag har Carmensita äntligen blivit skodd. Jag ringde hovslagaren från Henkes föräldrar vid lunchtid och till min stora förvåning sa hovis att han skulle komma om tre timmar. Nu kom han inte förrens 4 timmar, men med tanke på att det tagit 6 veckor (jag vet, det är helt sjukt) att få hit honom över huvud taget så känner jag att det bara är till att hålla god min. Trots att Carmensita gått barfota i 6 veckor hade hovarna inte alls vuxit mycket, därför blev hon plastad också. Hoppas det håller och att det blir ordning på hovarna nån gång snart, hon har ju käkat massa tillskott och det borde ju börja synas snart tycker jag.

C´s bakhovar

Jag passade på att ta en bild på henne på vägen tillbaka till betet också, det var lite knepigt eftersom hon skulle kolla och ropa efter de andra hästarna hela tiden. När vi närmade oss stallet före skoningen började hon trava och skrika efter hästarna, trots att hon precis lämnat dom på betet. Knasiga häst!

Carmensita!

Idag har Binning på sig det blå- och vita Nikesetet från min gudmor Malin med familj. Det är stort, men inte för stort. Han är förstås jättefin, som vanligt. Här på bilden, som är tagen uppe hos Eva och Lasse, gosar han med nallen utan namn och ligger på köksgolvet på en mysig filt.

Binning

Annars har dagen varit lugn, jag har läst lite i "Blommor i regn", en novellsamling av Rosamunde Pilcher. Henke har mekat med 32:an och Binning har mest gnagit på nallen och sprattlat som en liten fiiisk.

Imorgon ska vi förmodligen åka till Jonny och Lena utanför Borås, på söndag bär det av till Halmstad där Maria och "Laas" bor.. Där tänkte vi vara tills på tisdag.. Det är iallafall våra planer, man vet ju aldrig om dom går i lås eller ej. Henke skulle meka med 32:an imorrn innan vi åker också, vi får se vilken tid vi är "on the road".. Nu tänkte jag packa ner alla kläder vi (dvs jag och Binning) behöver och sen är det nog dags för sängen!

Fixa och trixa

Staket

Idag har Eva och Lasse varit här och hjälpt oss på alla möjliga sätt. Lasse och Henke var i garaget och gipsade + satte upp lister (det blev jättefint, jag har ingen bild på det än bara).. Eva sydde överdraget till Binnings skötbords-dyna och vaktade Binning så jag kunde måla på altanen (Kolla på bilden ovan- superfint eller hur?!) och klippa gräset. Toppenkalas att få så mkt gjort, synd bara att färgen tog slut, p.g.a. det kunde jag inte måla klart och det hade ju varit prima om jag hunnit måla klart idag tyckte jag. Annars har jag rensat lite lite i sallads-rabatten (jaa jag vet, men vi har inget trädgårdsland och jag tänker inte göra ett nu heller)..

Här nedan en bild på det superfina överdraget.. Iden är inte min, måste jag naturligtsvis erkänna. Min kusin Sigrid hade ett liknande överdrag till sin dyna och jag tyckte det var en sån superbra idé att jag köpte lite vaxduk med trevligt mönster och tänkte sy en lika, men då sa Eva att det var ju bättre att ha kardborreöppning på den ifall luften skulle gå ur och i samma veva erbjöd hos sig att sy den också. Det tackar jag naturligtsvis inte nej till, hon är ju proffs!

Binnings skötbord

Dagens bild på gullungen: idag har han på sig en body i storlek 74/80 (hjälp, vart tar tiden vägen?!) och den har han faktiskt fått av sin snälla mamma.. Det var en pärs att hitta en rosa body utan blommor, volanger, prinsessor osv. När alla (ja, nästan alla) klagar på att han har rosa kläder säger jag bara att en riktig man kan ha alla färger. Henke har ju t.ex. en rosa träningsoverall när han var liten. Jag vill inte att han ska bli en "rosa är för flickor, blått är för pojkar"- tönt. Grr..

Binning!

Imorgon händer det grejer, iallafall för Henke som tänker meka med sin 32:a. Jag och Binning får hänga där upp och kanske läsa lite i nån bok? Det blir nog kalas.

BVC!

Min lilla bäbis är så stor nu.. 9 kg precis, 65 cm lång och 43 cm i huvudomfång. Han följer sin kurva precis tydligen, även om allt snack om kurvor och "normalt" får mig att vilja spy till och från. Idag hade vi världens mysigaste barnmorska (tror det är en barnmorska på BVC iaf).. Hon hette Marie och var så rar, henne vill jag ha jämt! Undrar om man får byta bara för att man gillar henne bättre, den andra har ju så dålig andedräkt.. Det duger förmodligen inte som ursäkt.

Binning

En bild på underverkets första dag i livet också, det känns verkligen som att det var länge sen nu, men det är ju bara tre månader sen (imorgon om man ska vara petnoga). Idag var Henke med till BVC för första gången också, Binning firade med att kissa på barnmorskan.

Binning fick en vaccinationsspruta idag också, jag kommer inte ihåg vad det var för grejer, 5 st var det iallafall.. Jag tyckte det var obehagligt när han skulle få sprutan, jag tycker ju att det gör ont på mig själv och att mitt lilla barn skulle behöva få en spruta var värre ändå.


Idag har han, som vanligt, fått vara naken.


Grejat..

Idag har vi varit upp till Eva och Lasse, Henke hämtade sina fälgar + däck till sin 32:a (på bilden nedanför) och sen fick han dom krängda under dagen, såhäe blev resultatet (bilen är ett pågående bygge, men visst är fälgarna snygga):

Henkes bil
Vi har varit in till Lkpg och handlat. ByggMax, Coop och Biltema. Nu har vi resurser vill jag lova, när vi kom hem oljade Henke klart trädäckena, jag gjorde lite finlir runt staketen och sen målade jag lite också. Imorgon ska iallafall jag måla klart staketen runt altanerna och Henke skulle börja med listerna i garaget sa han, vi får väl se vad som händer på den fronten. På onsdag kommer Eva o Lasse hit och hjälper oss.

Idag (på förmiddagen) hade Binning på sig kläderna på bilden nedan. T-shirt från Camilla och Sarah, byxor från Ann i Sthlm och stumporna är också från C & S. Sen blev han varm och fick vara naken istället

Binning!



Annars har vi sett en film idag, "Aeon Flux" hette den, helt ok. Men det känns lite töntigt att såfort det är en kvinnlig cool, hård actionhjälte så måste hon alltid bli kär i en kille, det känns töntigt och förlegat. Jag vill se en actiontjej som klarar sig själv genom hela filmen utan att bli kär eller påverkad av "mannen med stor m".

Annars har jag varit med på en tävling också, jag hoppas att vi har stor chans att vinna för det skulle verkligen behövas. Ni kan kolla här om ni vill:
http://www.varstagarderoben.se/images.jsp?uniqId=626&storeId=5 

En liten grej till bara, jag har pratat med Kjell nu han sa att han skulle komma imorgon för nu var han äntligen klar med höet. Vi får väl se hur det blir med den saken, jag har lärt mig att vara skeptisk..
 


Helg igen..

vart tar tiden vägen? På tisdag ska vi till BVC igen, jag tror att Binning ska få nån vaccinationsspruta nu. Det märks ju efter hand!

Igår tvättade jag klart altanen + den lilla altanen utanför "gästhuset". Ibland undrar jag varför vi kallar det gästhuset, just nu är det ändå bara tvättstuga och hästgrejer där, "hästhuset" kanske vi skulle kalla det istället?

Idag skulle tydligen Micke, Lovisa och barnen komma ut.. Vi får väl se hur det går med, dom är mer vilda än tama. Åtminstonde Max.

Idag blir det inga bilder, orkar inte ladda upp och sen har jag inte tagit så många heller.

Binning är för det mesta naken, igår hade han på sig en liten tröja med krage som jag hade när jag var liten. Vit tunn bomull, jätteskönt. (Tror jag iallafall)

Uppdateringar!

Nu är vi hemma från Ålandskryssningen igen, jag börjar med att berätta om den. Vi åkte med Birka Paradise och det var kalas. Vi var väl lite överallt antar jag, soldäck, i matsalen, i hytten osv. Skönt att komma bort och bara slippa tänka på allt. Helt underbart faktiskt och välbehövligt. Binning var förstås jättesnäll, alla gamla (och en hel del inte så gamla också för den delen) tanter och gubbar tyckte att han var såå snäll och söt. Det tycker förstås vi med. Bild 2 är taget i hytten vi hade, vi bodde på däck 9 (av 11) och hade ett runt fönster bakåt, vi såg direkt ner i kölvattnet. Jättefin hytt, och en rolig tropisk fondvägg.

Bild 1 visar Max i sin djävulsdräkt på Henkes kalas i söndags. Det är extra gulligt eftersom han inte kan säga djävul utan säger "Äblen" istället.

Bild 3 (det blir lite konstig ordning) är på Findus när han klättrar i päronträdet. Det tog jag när jag satt och läste där (vi har ställt dit ett litet bord, två stolar och en bänk där i skuggan). 3 juli var det, på kvällen.. Superskönt i skuggan.

Bild 4 är tagen 4 juli, det visar vårt altangolv som jag håller på att tvätta. Skaplig kontrast, det var verkligen en bra idé av Henke att vi skulle högtryckstvätta det innan vi oljade det, jag trodde bara att golvet hade blivit gråare för att det var äldre, men under det som uppenbarligen var smuts, gömde (och gömmer) det sig ett fint träfärgat golv. Förutom tvättning och oljning av golvet ska vi förstås måla staketet också. Det kommer bli kalasbra. Jag lovar att lägga upp bilder på det när det är klart, man kanske skulle ta några före- bilder också!













Just nu har jag nog inget mer att säga tror jag.. Förutom att vi köpte massa godis på båten, jag kommer nog få hål i tänderna..

resa!

idag åker vi.. ålands-kryssning 24 timmar- kul!!!

skriver mer när vi kommit tillbaka..

trött

Jag är verkligen jättetrött idag. Igår hade ju Henke sitt 25- års kalas. Grattis! Av Binning o mig fick han en ålandskryssning nu på onsdag till torsdag + två delar i folkrace-overallen. Efter kalaset skulle Henke kolla i den lilla luckan på kortsidan av utbyggnaden på huset, han hann inte kolla så länge för ut kom några getingar varav en stack honom på näsan. Henke var jätteallergisk när han var liten tydligen men till en början hände det inte särskilt mkt, lite svullnad bara.. Efter några timmar däremot så undrade jag vem den där okända karlen var, men det var Henke. Efter några samtal till sjukvårdsupplysningen fick vi komma till en jourläkarmottagning i Motala, där fick han medicin och dom konstaterade att det inte var allergi (phew) utan en väldigt kraftig reaktion. Han ser ut som att han har gått en match (som han förlorat)  i boxning eller nåt, han ser verkligen skrämmande ut. Igår svullnade ansiktet upp, man kunde inte se en ögat och det såg/ ser ut som att han hade hela kinden fullproppad med bomull..

Nog om det.. Vi håller på och renoverar altanen just nu, jag har skrapat färg i flera timmar. Henke undrar varför jag gör det så noga, men jag menade att det inte kommer bli bra om man inte gör det ordentligt. Vi får väl se om jag orkar göra klart andra sidan lika noga.. Eller jag måste ju alltså, men det kommer inte bli kul. Imorgon ska vi högtryckstvätta staketet och golvet och framåt eftermiddagen/ kvällen kan vi nog måla iallafall. Vi får väl olja golvet innan Åland på onsdag..

Det var nog allt jag har att säga idag.

Eller ja: Binning hade på sig det grön-randiga setet från Malin m. familj på förmiddagen idag, men det blev såklart för varmt sen.

På tal om bilder också, jag orkar bara inte ladda upp några idag, men imorgon (kanske) det blir nya tag!

Folkrace

Idag har vi varit på Folkrace i Eskilstuna. Det var helt ok, faktiskt.. Jag läste ut "Att åter mötas" av Rosamunde Pilcher, Binning hade mys i sin vagn och Henke kollade på bilar. Binning boxade på sin vagnleksak, som ni kan se nedan. Ni ser ju förstås också vad han har för kläder på sig. Hehe.

Binning


Micke skulle köpa bil (fick ingen förstås), det var ju därför vi var på folkracet från början.. Anders och Falka var också med, och Max med förstås:

Max

Nu ska jag smörja in mina axlar för dom har blivit brända idag! Ajaj.

Annars måste jag säga att både John och Helené dissade oss fett idag. Ringde till både två när vi var på hemväg men ingen ville träffa oss (dvs ingen av dem svarade när jag ringde).. Men det blir väl fler tillfällen, hoppas jag.