Hundar

Imorgon t.o.m. lördag ska vi vara hundvakt till Ninas hundar: Nora och Hugo. Det ska bli jätteskoj, hoppas de inte skrämmer slag på kaninen eller katterna. Vi får se. Igår fick Carmensita nya skor, det var på tiden. Det hade ju gått 8 veckor nu men som tur var satt alla skorna kvar ändå.

Nu ska jag snart åka till jobbet för ännu en dags givande(?) arbete. I helgen ska Henke åka till Stockholm på moped dragracing, kul för honom men inte för mig. Jag har tagit ett extrapass på lördag och på söndagen får jag och Binning hitta på nånting kul tillsammans. Jag hade tänkt att vi skulle hjälpas åt att fixa klart lite smågrejer hemma, men det blir väl aldrig av, som vanligt.

En vanlig dag i mitt småbarnsliv

Jepp. Idag har vi vaknat, ätit frukost, pallrat oss iväg på en promenad (mest jag eftersom B låg i vagnen). Väl hemma igen lagade jag mat, ambitiös som jag var gjorde jag köttbullar. Gott! Vi åt lite hallon till efterrätt med, Binning är galen i hallon.
Idag var han väldigt duktig på att äta med sin lilla gaffel faktiskt. Skönt att det går framåt, jag vill inte ha nån liten lortunge som bara mölar in maten med händernar jämt. Men eftersom jag är en god mor har jag låtit honom hållas i förhoppningen att han kommer vilja göra som vi gör. Det verkar ha fungerat, skönt!

Framöver tänkte jag vika lite tvätt + avverka några fler saker på min lista. Jag har gjort en liten att göra-lista för dagen, det är alltid skönt att få stryka saker när man är klar. Jag känner mig så duktig då!

Tv-kväll!

Måndagar är verkligen bra tv-kvällar.. Först är det Svarta och vita på 2:an som handlar om svarta och vita som blir sminkade till den motsatta "rasen" (jag gillar verkligen inte ras-uppdelningen). Men programmet är intressant. Just nu är det Två och en halv män och efter det är det kvällens höjdare: My Name Is Earl! Great!! Det är roligt..

Nu käkar jag glass och mariekex, ska ner till soffan igen nu tänkte jag.

Trist att det regnar för jag vill gärna fortsätta måla så det blir klart nån gång. Jag var och köpte mer grundfärg + blå färg till ytterdörrarna igår, det blir "Skåneblått". Vi får se hur det blir, förhoppningsvis blir det kalasbra.


Måla och måla

Nu har jag målat så mycket att jag måste köpa ny färg, den här burken har verkligen räckt länge. Idag har jag grundat fåtöjlerna för andra gången, förhoppningsvis kan jag grunda klart dom ikväll, annars blir det imorgon eller på tisdag. Sen ska dom ju målas en gång också. Dom ska bli riktigt vita, inte så träet lyser igenom..

Framöver tänkte jag åka till Plantagen och köpa mer jord, till K-rauta och köpa färg. Idag jobbar jag från kl.12 till 18.30. Idag ska jag inte gå hem tidigare, för jag behöver pengarna.. Det skulle bli regn idag, men det kanske bara är i Linköping? Här är det strålande sol, om det ska regna kan det vänta några timmar så färgen hinner torka först bara.

Nytt & fräscht!

Soffan jag släpade hem från Dalarna fick jag ett ryck och fixade till för nån dag sen. Jag slängde på några gamla vita gardiner och ett par lakan, sen la jag på mitt fårskinn som jag fått från Solla. Det blev kalasfint, nästa steg är att flytta vårt runda matbord till vardagsrummet. I soffan ska man mest sitta och slappa med en skön tidning, eller gosa med en underbar kille (Henke eller Binning) eller ev. äta frukost (helst inte för då blir det smulor och kladd på fårskinnet). Jag har funderat ett tag på hur jag skulle lösa tomrummet efter köksbordet, för det måste vara ett bord framför soffan, helst ett litet praktiskt, gärna med förvaring också. Nu har jag hittat det perfekta sidobordet, på IKEA förstås! Kolla på det här! Men jag måste såklart måla det vitt, för annars blir det allt lite knasigt. Och det behövs allt några fina korgar i dom däringa hålen. Det kommer bli kalasbra, det enda är att jag helst vill vänta tills bordet kommer på fynd (ekonomiska jag ;). Vi får se hur länge jag kan hålla mig!


Smitning..

Idag fick jag smita tidigare från jobbet, det gjorde att Henke, Binning och jag hann handla på City Gross (2000 kronor) innan Solla ringde. Jag hjälpte henne att hämta hennes nya häst, Lillan, som kommer från Nina med familj. Dom försöker minska antalet hästar just nu, om du är intresserad av en trevlig, men känslig ridponnyvalack som gått DM i dressyr, numera triangelmärkt så kan du höra av dig!

Det var min dag, nu sover B och Henke sitter framför tv:n, jag är trött och planerar att snart gå och lägga mig faktiskt. I bästa fall vaknar jag tidigt imorgon med, så jag hinner måla. Idag grundmålade jag undersidan av bordet för andra gången, ovansidan är kvar x 2 och fåtöljerna också. Jag vill verkligen göra klart, men jag har inte så mycket tid som jag önskar. Jag måste tjäna lite pengar också, idag tog jag ett extrapass med: lördag om en vecka. Bra med lite ob..

Uppe med tuppen

Fast jag hör bara småfåglar som kvittrar. Men det är också trevligt. Jag har varit ute i hagen och hälsat på "mina" hästar, mysigt! Nu har jag betalat räkningar, inte lika mysigt men det måste göras. Framöver tänkte jag grundmåla klart bordet som jag bara har börjat på och förhoppningsvis hinner jag kanske grunda en fåtölj en gång till också. Vi får se. Jag börjar jobba kl. 9.50 också, skönt att komma först då brukar dagen gå fort. Allt man jobbar före kl.12 märks inte riktigt, det brukar vara lite folk då.

Rik jag är RIK!

Eller inte rik egentligen, men jag fick ut 14 000 i lön. Det är väl löneförhöjning, semesterdagar sen jag hade timjobbet och sen har jag väl jobbat också. Skönt att få ut en riktig lön för en gångs skull, har redan satt över pengar till Henke ♥
Jag har satt undan pengar också, för annars försvinner dom fort. Nu kan vi ju satsa på att få klart lite grejer här hemma. Igår var vi till Biltema och köpte spackel och cykelslang. Nu ska punkan på min cykel lagas och lådan i taket mellan köket och hallen göras klar. Sen blir det väl fler smågrejer nu när vi har lite mer pengar än vi räknat med. Skönt!!! Igår hittade jag några burkar med vit utefärg också, nu har jag börjat grundmåla utebordet och fåtöljerna. Jag tänkte göra klart dom innan jag börjar med sofforna.

Vi var till Rusta igår också, där hittade jag jättesöta
dynor med rosa och röda rosor på.

Nu måste jag snart åka till jobbet, före det tänkte jag åka till stallet och häma spån, kaninmat och en saltsten. Carmensita, Picasso och Amaretto är här och betar ner gräset i hagarna just nu. Det är toppenfint att se hästar varje gång man kollar ut genom fönstret!

FårklipparCattis

Det är mitt namn.. Idag har jag hjälpt Solla att klippa alla hennes tackor (6 st) och vuxna getter (2 st). Det var roligt, men jobbigt för ryggen. Nu ska vi snart få lunch här också, vilken tur. Jag skulle få "lön" för fårklippningen också, då önskade jag att jag skulle få ett fårskinn istället och det gick bra. Hurra, dom är så fina och användbara.

Nu kommer Binning gående med ett kastrull-lock i varje hand. Hmm.. Intressant. Tur att vi har spärrar på vårat kastrullskåp!

Hemma med halmen

Fast det är ingen halm, utan jag, Binning och en himla massa grejer. Henke och jag (mest Henke) slängde in alla grejer i huset och sen åkte vi till hans föräldrar. Jag måste begära föräldrapenning idag, annars kommer det jättesent för brytningsdagen är den 20.

Snart är det dags att åka hem och städa iordning allt och börja tvätta alla kläder som vi haft i Dalarna. Jag längtar inte riktigt, men det måste göras. Nu i veckan tänkte jag börja köpa färg så jag kan fräscha upp ytterdörrarna och sen våra "nya" utemöbler. Det är sånt jag tänkt göra jättelänge, men nu känns det som att jag måste göra iordning lite mer!! Fick massa inspiritation hos Kajsa igår, det skrev jag kanske..

Spam?

När man sitter vid dom här datorerna (hos mamma) tror blogg.se jämt att man spammar, för man måste hålla på och fylla i den där "misstänkt spam" på varje kommentar man skriver. Grr, jag blir arg.

Idag är det hemfärd. Vi ska ta med oss min gamla leksaksspis, Davids växasäng och en soffa från mamma. Det blir säkert kalasbra. Just nu har jag faktiskt lite inspiritation (stavning?) till att fixa lite hemma, vi får väl se vad ekonomin har att säga om det!

Trötta

Nu är vi trötta efter ännu en dag här uppe, idag har det faktiskt varit lugnt..

Jag åt en fräsch pastasallad med räkor när vi var på Waynes förut, Binning åt en isbit, lite äpple och pasta. Sarahs skink- o ostpaj var väldigt god, måste jag nog tillägga.

Nu på eftermiddagen har Binning sovit lite, mamma är barnvakt till Sigrid också så det är fullt hus med barn. Farmor var här på lite födelsedagsfika för mamma förut.

Nu surfar jag omkring på lite roliga hemsidor igen, jag får passa på när det finns så snabbt bredband!

Dags för lunch på Waynes!

Nu ska mamma, jag, Sarah och Binning bege oss till Waynes Coffee för lite lunch.. Först tänkte jag glutta lite på internet, just nu är jag inne på den här sidan och den här. Dom har underbart fina saker!

Presentshopping

Nu har Binning och jag precis kommit hem från stan här i Hedemora. Det blev lite presenthopping till kära mor, som fyller år imorgon.. 43 har jag för mig, japp så är det. Jag köpte en toppenfin present som jag berättar mer om lite senare när hon har öppnat den. Annars var det inte särskilt upphetsande att kolla i affärer här, jag var in i tre affärer och Blomsterstugan var helt klart min favorit. Mammas present kommer från Mur & Kamin, ångrar nästan att jag inte slog till på nånting fint från Blomsterstugan när jag ändå var där. Ibland är man en tönt, jag hade hoppats mer på Mur & Kamin faktiskt.

Hos farmor fick vi älgköttbullar och potatis, hallon & glass till efterrätt. Binning älskar verkligen hallon. Farmor och jag tog två rundor med chinaschacket, obligatoriskt, och sen gick vi över till grannarna där. Binning och lilla Klara är nästan jämngamla, dom hade skoj tillsammans och sen fick Klara en puss av Binning innan vi skulle gå. Jättegulligt!


Vår dag..

Idag ska Binning och jag till farmor på lunch, sen tänkte vi ta en vända på stan och kolla om det finns några fina grejer i dom roliga affärerna. På kvällen blir det kalas här för mamma, med båda hennes brorsor m. familjer.

Vi får väl se om det hinns med nånting mer, förmodligen gör det ju det.

Thaimat är mums!

Nu har vi precis kommit tillbaka från Bert, Kerstin och Sigrid i Garpenberg. Vi var dit och käkade lunch, kollade på huset och alla hästarna. Kul att träffa dem, Sigrid hade blivit stort förstås..

Jag åt kyckling med broccoli, morötter m.m. Jättegott ris till förstås.

Nu ska vi (dvs Binning och jag, eftersom vi lämnade älskade Henke vid tåget innan vi kom tillbaka hit) åka till pappa och dom på kvällsmat.

Inte gravid!

Hej Dalarna, jag heter Catharina och är alltså inte gravid. Jag har en stor mage, men det är bara fett. Eller isolering inför vintern som min pappa brukar säga. Jag får helt enkelt satsa på beach 2008 istället för 2007. Så nu behöver ni inte undra eller fråga om min mage.

I Dalarna..

Nu är vi uppe i dalarna, på tunvägen.

Idag var Åkes begravning, det var stämningsfullt och fint. Självklart grät jag nästan hela tiden, det är så sorgligt.. Binning fick vara med min mormor när vi var i kyrkan och sen kom han tillbaka när vi åt lite i St Paulusgården. Efter det åkte vi till farmor där vi åt ännu mer mat med den närmaste släkten.

Nu på kvällen har Camilla och jag varit ute och gått med Binning, han har somnat och nu ska vi kolla på film: "Eragon"

Min barndom

Att..
sitta högst uppe i äppelträdet och tänka på allt och ingenting
plocka vitsippor och blåsippor i fårhagen med farmor och systrarna
cykla och skrapa benen när man ramlar
åka till Leksands sommarland
sova på höskullen
vakna före alla andra och gå i det daggvåta gräset
äta frukost med våra tyska sommargäster
äta jordgubbar hos mormor och John i Järlåsa
spela fotboll, boule eller krocket med alla mina syskon
rimma på paketen och provsmaka skinkan dagen före julafton
fiska kräftor i Viggen
titta på hästarna
cykla ända till stallet bara för att man inte har klappat en häst på länge
Åke läser travronden och Expressen
äta jordgubbstårta för att fira att höet är inkört
cykla och bada
åka båt på Bredsjön eller Viggen
leka med Ida
bygga snöborgar och snölyktor
äta glass på Lappen
grilla varje kväll på sommaren
titta på alla stjärnor när det är -20 och man går från ladugården
åka till Stjärnsund och paddla kanot och frysa
plocka smultron i Järlåsa
försöka rida in pappas får, för att vi inte hade några hästar
försöka rida in vår hund, för att vi inte hade några hästar
läsa i hammocken på pappas altan
åka spark med farmor
klyva ved
jaga tjurarna, som alltid rymmer
leka på halmbalarna
åka skidor och spark upp i skogen och grilla över öppen eld

Personalfest..

Igår var det 30-årskalas för IKEA Linköping. Massa folk, god mat (skagenröra till förrätt, fläskfilé o bakad potatis + tårta) och sprit.

Kassacrew representin´ var bäst.. Soraya, Emelie, Anton, Dennis, Mattias från TS, Victor, Jessica, jag, Veronica och Karin. Superkul fest med roligt folk och inga skandaler, vad jag vet. Å andra sidan var jag full och min uppfattningsförmåga var inte på topp? En tjej klappade mig på magen och frågade hur lång tid jag hade kvar och då sa jag att jag bara var fet. Hon blev verkligen helt förstörd, men det gjorde faktiskt inte mig nånting att hon sa så. Konstigt nog, egentligen kanske jag borde tagit illa upp, men what the f*ck!! Hon tyckte att jag strålade, men det var väl min starquality som lyste igenom, he he.

Åke..


Farmors Åke har gått bort nu, efter att ha varit sjuk i så många år.

Vi tänker på dem..