Ett par te



Finfina ungar i festkläder...



Och jag i min tunika från Cubus och strumpbyxor från Gina Tricot. Juligt och fint. Tunikan är en tidig födelsedagspresent från mamma. Fick en röd också och en röd- och vitrandig tröja...


Pics



Så här ser jag ut när jag precis inser att jag blir fotad... Mitt i pepparkaksbaket förra veckan (?)



Det är gott med lussekatter.



 En liten My... Med busansiktet på!



och jag... Känner mig hängig idag! Försökte smila upp mig lite iaf.


Framsteg!

Barnens rum är spacklad för första gången + grundmålat. Tack för det tipset Maria! Man ska tydligen spackla, grundmåla och sen slipa för då ser man var och hur mkt man behöver slipa. Så ikväll hoppas jag att jag kan slipa, det beror på om färgen torkat eller ej... November är snart slut och då vill jag att rummet ska vara så gott som klart, vilket förmodligen inte kommer inträffa eftersom jag ska jobba ons-fre + sön denna vecka, men lite mer kommer nog hinna hända där uppe.

Annars är det rätt lugnt, funderar på om det är värt att ha julgardiner eller ej. Ska väl skriva julkort idag med så det är klart...

Mina fina barn!

Gud vad fina och härliga dom är, mina ungar! Jag har börjat potträna A E litegrann. D.v.s. alla förmiddagar när vi är hemma har hon fått ha trosor på sig (jag ser helst att hon är naken så hon känner skillnad, men hon vill ha trosor/kalsonger) och hon har kissat på sig typ varje dag. Igår satt hon på pottan och kissade, varpå hon fick applåder och hurra-rop och väldigt mycket uppmuntran och vi beundrade kisset i pottan. Idag kissade hon på pottan på morgonen och en gång nu på em + en liten gång till nyss bara för att visa att hon har kläm på det. Världens duktigaste tjej! Hon har fattat det här så oerhört snabbt.

B är också duktig såklart, han verkar vara inne på väldigt mycket språkutveckling just nu. Igår när vi skulle åka från Solla sa han "jag älskar inte att åka hem, jag älskar att vara hos Solla". Dessutom hade han världens utläggning om skateboards och skateborardhallen igår vid frukost. Har ingen aning om vart han snappat upp skateboard över huvud taget. Fantastiskt.

Min önskelista!

* BÖCKER från Bokus: "Sookie Stackhouse Boxed Set" av Charlaine Harris (385:-) jaa, på engelska tack, "Den vilda trädgården" av Gabriella Dahlman (192:-), "Drömmen om ett orangeri : växterna, maten, skötsel, byggtips, historik" av Paula Ahlsén Söder och Stefan Söder (209:-), "Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka" av Emma Hamberg och Anette Rosvall (199:-) och "Ekologiskt lantbruk : odling och djurhållning odling och djurhållning" av Inger Källander och Elisabeth Ögren.

* PENGAR till lite olika saker, kanske en fin matta, jag vet inte riktigt än, nånting fint som jag kan ha här nere när alla ungarnas grejer flyttat upp. Eller kanske till en garderob till sovrummet. Nånting vettigt som vi behöver alltså...

* Ett GULDHJÄRTA av Henke, jag vet att du läser bloggen så här får du ett tips.

* En fin KOFTA eller nått annat klädesplagg som jag gillar i ett trevligt naturligt material.

* En kort PRENUMERATION på Family Living riktigt kort alltså, typ 3-4 nr. 

Det här är det som jag kommit på hittills, kanske kommer på nåt mer?


Stenhårt bröd

Igår skulle jag grädda mina surdegslimpor. Det gick ju bra förutom att jag glömde bort dom så dom var inne typ dubbelt så lång tid som dom skulle... Inte så bra, det gick ju inte ens att smaka. Men men! Jag har sparat lite surdeg så jag ska väl börja mata den igen så får vi se om det går bättre att grädda nästa gång.

Mmm potatisgratäng och fläskfilé

Vi har precis ätit kvällsmat här, jag gjorde potatisgratäng med mycket vitlök (rimlig mängd om du frågar mig: 3 klyftor är väl lagom)?! Fläskfilén stekte jag, hade på ett gäng skivade champinjoner (måste spara sista burken med kantareller till jul), sen hällde jag på lite balsamvinäger och det sista rödvinet jag hade. Det fick i pricip koka bort, sen hade jag på 2,5 dl grädde och lite soja. Det fick puttra i typ 5-10 minuter. Det blev jättegott! Jag hade på salt, vit- och svartpeppar när jag stekte fläskfilén bara...

Annars håller jag på med min första surdeg, den lever!! Jag är oerhört imponerad och det var så lätt att göra den också! I torsdags kväll hällde jag ihop 2 dl kallt vatten och 2 dl rågmjöl i en glasskål, meningen var egentligen att jag skulle mata den igen på fredag morgon men den verkade inte vara igång så jag ställde den på en varmare plats och väntade tills imorse. Då fick den samma som första gången. Och nu står den och bubblar! Ska väl baka ut den imorgon och se hur det blir, spännande! Jag kanske blir surdegsfrälst nu...

Trött, hungrig och gnällig

Det är jag det, har inget tålamod alls med barnen utan uppmanar dom konstant att gå och hoppa på sin pappa (som ligger och läser i sängen). Jag har läst ut min bok och fortsatt läsa i "Krig och Fred" som jag håller på med nu. Jag gillar verkligen ryska böcker, det märks att det är ett helt annat språk för berättelsen är uppbyggd helt annorluna än västerländska böcker som faktsikt är extremt lika i stilen allihopa.

Nu ska jag borsta håret och hoppa i ett par jeans, vi ska åka till Stjärnorp på julmarknad. Först blir det nog pizza till lunch för jag orkar bara inte laga nåt, och inte min käre man heller tydligen.

Barnen har vaknat typ 3 gånger var inatt, jag fick somna efter kl.00 nån gång och sen vaknade dom som sagt igen. Alla utom jag är förkylda så dom har snarkat också = jag låg vaken med huvudvärk. A E vaknade såklart strax efter kl.6 imorse, som vanligt...

Solladag!

På förmiddagen har vi varit på barnsång i Skeppsås och därifrån åkte vi direkt hem till Solla. Maria och Leo var också där, vi fick mat och fika. En jättebra dag helt enkelt. Barnen lekte som aldrig förr och var sams hela tiden. Vi kollade på de "nya" kattungarna, dom är leveransfärdiga till jul om nån är intresserad.



Alla barnen ville gunga så dom fick turas om. B ville gärna ha på fart.



Leo och Maria, hon är redo att börja föda närsomhelst nu, fast magen är rätt liten tycker jag.



Solla har lagat sina glasögon med en gummisnodd, tjusigt va? Typiskt Solla.



Ulliga, gulliga kattungar.



Full koncentration råder. A E hade små råttsvans-flätor idag, har ni sett vad gulligt?! Och tufft förstås!


Pirater!

Just nu är vi inne i lite utav en piratperiod här hemma, vi spelar piratspel, B leker med piratskepp på dagis och jag har tillverkat en egen piratlapp att ha för ögat.



A E ger onda ögat,



B vill ju inte vara sämre,



och jag säger "arrgh".


Min käre son och dotter!

Han säger så roliga saker t.ex:

"jag är inte stolt jag är bara äcklig i magen" och detta säger han på frågan om han är stolt över sin pappa för han fick en pokal för finaste bilen igår...

Eller en annan klassiker, när min käre man frågar honom om det ska bli skojigt att åka på folkrace: "inte skojigt bara äckligt".

A E har också börjat snacka mer och mer, nu kan hon säga daschdasch som betyder farfar. Hon säger också momo modasch, Mijja (mormor, morfar, Camilla). Hon ville inte försöka säga Sarah, för det var nog för knepigt.

Imorse lärde hon sig att säga "du är söt" och älskar, fast älskar låter typ kajschar... Man förstår ju vad hon menar.