Framme

Vi kom fram vid kl.17.15 ungefär och nu ska vi grilla lite. Vi har fikat, barnen har lekt och jaa det har mest varit lugnt och skönt.

Imorgon blir det kanske Borås Djurpark, det beror lite på när vi vaknar eftersom det förmodligen blir massa folk där imorgon...

Paniiik!

Jaha. Idag kanske Henke skulle sluta vid lunch vilket innebär att jag inte alls har mycket tid på mig att packa allting, tvätta två maskiner tvätt (andra maskinen är i nu, på snabbprogrammet) och städa iordning lite. Jag har iallafall packat barnens grejer och diskat. Alltid något, men det är långt ifrån klart.

Så varför sitter jag här?!?!

God morgon!

Jaa ni. Igår somnade B när han fick hålla mig i handen. Skönt! Det gick ändå rätt smidigt, han kan vara vaken och vägra somna även när han har napp så det kändes rätt normalt. Vi har precis vaknat och sotaren har varit här, jag fick paniksparka bort alla kläder som drällde på golvet vid kakelugnen och sen hann jag inte plocka av allt skit som stod på vedspisen. Men det fixade sig ändå, nu står allt på köksbordet istället. Framöver lär jag städa, städa, städa, diska och plocka undan. Och packa med såklart... Jaa. Försöker ta lugna andetag och ta en sak i taget, det är inte det lättaste för mig.

Nu blir det frukost med barnen som redan sitter vid bordet.

Åktur

När vi åkte från Eva stannade vi till hos Solla, som tyvärr inte var hemma. Hem och gjorde mat, Henke kom hem och vi åt. Sen åkte vi till Emma och Johans Herrgård där Henke fick en grej av Johan. Sen åkte vi till ÖoB i Skänninge, handlade massa fina bra att ha grejer och godis. Dom har ju militäroutlet (jaa, jag vet att jag tjatar om det varje gång). Den här gången köpte jag ett nystan med snöre för 25 kr eller nåt sånt, en militärsjukvårdslåda för 35 (jättefin förvaring) m.m. Ska visa bilder om hundra år...

Nu försöker vi få barnen att sova, inte alltid det enklaste. B har fått klimedicin men slutade med napp igår så vi får se hur det går. Tror jag ska läsa en bok för honom nu så han kan slappna av lite.

Inspiration!

Via Jag blommar hittade jag till Hello Sugar och Cattis blogg. Underbart fina bloggar med massor av inspiration.

Stjärnorp

Nu är vi hos Eva, vi har fått lunch och framöver blir det förhoppningsvis fika också. Jag ska gå ner och hänga igen nu...

A E älskar skor!



Nya stövlarna.



Gött med sandaler.



Sko och sandal.


Inga barntimmar

B vill absolut inte åka på barntimmar, han vill LEKA! Jag menade ju på att man leker på barntimmarna, men tydligen inte. Han har lekt massor med Blixten, farfar-Doc och Kungen. A E sover förhoppningsvis i sin säng just nu, det är lugnt och tyst iallafall.

Bilder från igår:



B kan cykla själv nu och har börjat tjata om en rosa tvåhjuling.



Mmm, sten.



Bild från i förrgår.
Polka försvann över taket och sen hittade vi henne här.
Då tänkte jag att hon minsann är en konstig katt, vilket bekräftades dagen efter...




... då hon låg i en blå påse och sov!


Barntimmar eller?!

Nu börjar ju barntimmarna, jag tänkte att vi skulle åka dit. Men B vill absolut inte åka, vi får se vad han säger efter frukosten.


Skönt kvällsnöje

Mmm, har precis kommit hem från stallet. Carmensita stod utanför dörren och väntade på mig idag, hon såg när jag kom och gick dit. Framsteg! Hon får havre och morötter när hon kommer in, det var kanske det som lockade? Jaja, jag väljer att tro att det var jag iallafall!! Vi red hem och lämnade barnens nappar som jag hade lagt ut i bilen, jäklar vad vi har jobbat idag. Mycket arbetsgalopp och arbetstrav, vi har mest lajjat runt annars så nu är det lite skärpning. När vi kom tillbaka fick hon en lååång rykt och sen putsade jag alla sakerna. Så nu är det jättefint, putsade mina skor och shortchaps med. Det är så mycket roligare att rida när allt är rent och fräscht tycker jag.

Jaja, jag ska inte fastna vid datorn utan gå och lägga mig. Skulle bara kolla om Hannah Graat fått sin lilla dotter än, men det är inget nytt på bloggen...

"Bara" prickar som kliar

Det är ungefär vad dom sa på vårdcentralen... Det kunde ev. möjligen börjat som insektsbett eller kanske nåt kvalster?! Polka brukar ju sova i Bs säng, det första vi gjorde när han fick prickarna var ju att tvätta sängkläder förstås. Men jag ska köra dom på snabbprogrammet + torktumla nu så får vi se.

Han fick klåddämpande medicin iallafall. Som han spottade ut, sen mutade jag honom med godis + lutade bak hans huvud och då gick det bra.

4 limpor senare...

Nu har vi käkat lunch (grillkött och potatis- och svamplåda). Jag har gjort 4 "Madde-limpor" och just nu är det 4 grötlimpor inne i ugnen... Perfekt, nu kommer jag inte behöva baka på ett bra tag. Förutsatt att brödet blir som vanligt och inte jättegott, för då brukar det ju gå åt lite snabbare (ikväll kanske det "bara" blir mackor till kvällsmat, det brukar bli så när det finns nybakt)...

När brödet är klart åker vi till VC får vi se vad dom har att säga där!

Vårdcentralen

Idag ska B till VC med sina prickar som han haft i 11 dagar = alltså inte vattkoppor tydligen. Återkommer väl i eftermiddag med rapport om vad det kan vara för nåt.

Annars bakar jag bröd, degen jäser första gången nu. B bakar också bröd, han hällde i vatten, farinsocker och jäst. Jätteduktig! A E sover middag i vagnen.

Igår...

Det verkar som att gårdagen försvann, iallafall på bloggen. Vi var ute och hängde på eftermiddagen, när vi väntade på Henke hann jag diska jätteberget med disk. Jag hoppade massa hopprep, tänkte försöka komma i form. Lite iallafall... Jag har ju strandat upp på 70 kilo nu, jag antar att det är sen sjukhusvistelsen när jag tillbringade hela dagarna med att äta, äta och äta. Och titta på tv förstås.

Efter maten åkte vi iväg och beställe sommardäck, eller vi skulle köpa men dom vi ville ha kommer idag. När vi kom hem åkte jag till stallet istället. Kom hem strax före kl.22, duschade och sen var det sängen.

Carmensita gick bra igår, vi red till Varv i skritt och trav. Mmm, mysigt. Sen borstade jag Chanelle lite i hagen med. Det är så mysigt att borsta föl (fjolårsföl då) för dom är så tacksamma och njuuuter verkligen. Charmigt.

Jag är LAT!

Tack och lov. Jag vill inte göra trista hushållsgrejer, men eftersom jag bryr mig så gör jag det ändå. När jag helst vill och borde lata mig i t.ex. soffan. Jag har vikt all tvätt (extremt mycket tvätt) och lagt in den. Det här gjorde mig jättestressad för jag började tänka på allt annat jag "måste" göra. Men nu skiter jag i det iallafall!

Bilder på g...

Jag har tömt telefonen och laddat upp en bild, men sen ville inte datorn vara med mer. Tydligen. Men det kommer väl upp bilder efter hand. Nu ska jag läsa i senaste Mama och slappa! Idag är jag väldigt avspänd och bryr mig inte alls om att det ser ut som uppochnervända huset här. Menmen, vi får se hur det känns på eftermiddagen...

Prata i telefon är ju kul, eller?!



Bla bla bla.


Söndagkvällen!

Igårkväll kom Emma, Johan och barnen hit och grillade. Det var jättetrevligt och anledningen till att jag inte hann blogga nåt. Det var en perfekt kväll faktiskt. Vi grillade fläskkarré och korv. Till efterrätt åt vi glass, smidigt och snabbt...

Brunch!

Jaa ni, idag kommer inte det sena inlägget efter frukosten utan före! Jag vaknade kl.9.40 och då sov båda barnen som grisar... Vi har gjort iordning en våffelsmet, så till brunch blir det alltså våfflor. Mums!

Favoritljud

Mina favoritljud är mina barns skratt och hovklapper. Speciellt när Carmensita liksom vrider om hoven i gruset, det blir ett speciellt ljud då. Härligt! Vilka är era favoritljud?

En underbar morgon!

Jag var nästan uppe med tuppen, kl.6.45 pallrade jag mig upp. Käkade ett par mackor i bilen på väg till stallet och Carmensita kom nästan in på en gång. Vi travade en lång vända idag, jätteskönt. Hon behövde verkligen det, hon var avspänd och fin på hemvägen. Vi stannade till hemma i huset, Henke och A E var vakna. Sen träffade vi Helen på vägen också. Alltid trevligt med en pratstund... Henke gillar inte riktigt mina pratstunder lika mycket som jag, han brukar skicka sms där det står "BLABLABLABLABLABLA BLABLABLABLABLA BLABLABLABLA". Men det är helt ok, för det är ju sant!

Jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag till jobbet, undrar om det kommer nåt folk idag? Jag skulle hellre hänga ute i solen jag med, men jag hinner förhoppningsvis göra det imorgon. Om det är fint väder! Hoppas det...

Lång dag

Upp och rida, hem, iväg till jobbet, handla, lämna stallhyra o sen hem igen.

Jaa, vad ska man säga? Imogon blir det väl samme igen, antar jag.

Soool!

Gud vad skönt det är ute, alldeles, alldeles underbart! Anna-Karin, A, E och M kom förbi en vända. Barnen röjde järnet och sen fikade vi lite. Jätteskönt att bara vara ute i solen. Fast nu är vi inne igen för solen bränner verkligen, jag har solat lite. Gått i bikini för att få lite schysst färg i tid... Men jag vill inte att barnen ska få schysst färg så nu får vi vara inne lite. Jag har försökt få dom att ha keps på sig, men det är inte det enklaste.



A provar Bs cykel. B har börjat tjata om en "riktig" stor cykel nu.
Han får lära sig att köra trehjuling först tycker jag.




E och A E. Melker sov i vagnen hela tiden.



Pyssel i gräset.



MachoB sitter och spänner.

Nu ska jag se om jag kan få in några bilder.

Jobb jobb

- diska
- plocka undan
- bära bort alla nedsågade grenar i trädgården
- skura utemöblerna
- möblera altanen
- hänga tvätt

och på kanske-listan:
- dammsuga
- vika tvätt

Jaha! Nu får resten vara. Jag har skurat golven också... Och tvättat mer tvätt, och mer och mer. Det tar aldrig slut. Skönt när tvätten kan torka ute tycker jag!! Nu ska jag ta på A E skorna och gå ut och leka. Eller barnen kan leka och jag tänkte läsa eller lösa korsord. Om jag får.

Barnbilder



Såhär kan det se ut när B är lite hängig...



"Aaaa" säger A E.


Fredag!

Idag skriver alla sina "underbart-äntligen-är-det-helg-inlägg" på sina bloggar. Jag känner inte riktigt så, men ska det bli skönt att komma iväg och göra nåt annat ett tag. Jag ska såklart jobba helgen. Det brukar ju vara så och det funkar bra.

Ikväll hoppas jag att vi ska grilla, om det ska gå vägen behöver vi nog åka och handla lite kol först. Annars ser listan ut såhär:
- diska
- plocka undan
- bära bort alla nedsågade grenar i trädgården
- skura utemöblerna
- möblera altanen
- hänga tvätt

och på kanske-listan:
- dammsuga
- vika tvätt

Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen. Barnen har lekt massor och vi gick en promenad till deras husbygge och tittade. Det ser ut att bli jättefint!






Barnen fick ärva en säck med skor, så jag ska väl skriva upp dom skorna på skolistan (om jag hittar den)...

Henke lagar mat just nu och jag är bara jättetrött och "gungig" i huvudet. Ska sitta och ta det lugnt.

Äntligen en god morgon!

Jag känner mig på bra humör. Lättade på lite spänningar igår för när allt bara kändes skitjobbigt (och det var skitjobbigt) så grät jag en skvätt. Eller stortjöt snarare. Men nu känns det bättre! Jag var jättetrött och seg igår kväll. Henke hade däremot massa inspiration och mekade först lite med 940n, sen med Forden och dessutom var han uppe i barnens rum och rev golv. Jag var väldigt imponerad och avundssjuk på all hans energi. Men jag satt på en stol och läste i "När stormen kom" av... Rosamunde Pilcher såklart.

Idag ska vi åka hem till Emma, H & K. Det ska bli kul (dom har inget emot att få vattkoppor).

Utelek



B far fram som ett jehu på sin Blixten.



Ser ni?! Man kan inte köpa barns glädje.
Jag plockade ner alla saker från gästis.
Det var populärt, iallafall B gillade att leka med allt.
Sandlådegrejerna var bäst, ändå hade dom ju fullt med nya grejer i den.


Promenad!

Nu ska vi ut på en liten promenad. Vi ska bort till fåren, tror dom kom till betet igår. Vi var ute på altanen igår när det helt plötsligt började bräka.

Update:



B och fåren.



A E gick lite i hagen, helst ville hon sitta ner och pilla med fårpluttarna.
Men det fick hon såklart inte.




Barn och lamm.



Dom modigaste fåren var dom som var minst.
Alla fåren var inte på betet än, för det finns en tacka som är jättetam.
När hon kommer fram hänger dom andra också med.
Idag sprang dom mest iväg när dom såg oss, tyvärr...




I Pinjeträdens skugga

Igår började jag på "I Pinjeträdens skugga" av Rosamunde Pilcher och upptäckte att jag faktiskt läst den förut. Men det gör inget, jag läser den igen för den är säkert jättebra.

Lite piggar + vattkoppor

Jahapp! Inatt klarade sig A E utan medicin, vaknade vid kl.6.30 av att hon hostade bra (=så slemmet lossnar, hostar dåligt=hostar, men det händer inget). Sen somnade hon om till 7.30, vilken lyx! Dessutom gick vi och la oss vid kl.20 igårkväll. Skönt med en ordentlig natts sömn för en gångs skull!

Annars verkar det som att B har vattkoppor. I fredags när han kom upp till US med Sarah hade han fullt med  röda prickar runt naveln, på ena höften och på halsen. "Insektsbett" sa dom då. Fast han fortsätter få prickar och eftersom det är i samband med feber sa dom på vårdcentralen att det förmodligen är vattkoppor. Spännande. Så vi fortsätter hålla oss hemma och ta det lugnt. A E sover lite middag just nu och B vill titta på film.

Tvätt

Jag har faktiskt gjort nåt vettigt idag med, jag har vikt två fullproppade IKEA-påsar med ren tvätt + hängt upp blöt tvätt och satt igång lite mer som behöver tvättas. Vi har typ 10 maskiner tvätt som väntar på att tvättas ute i tvättstugan, trist...

Fina stunder!

A E har ju börjat gå själv förresten! Hon gick ett steg i fredags (när hon och Henke var ensamma på rummet, förstås) och sen tre steg i lördags (tror jag). Idag har hon dessutom sagt "mmmmmm" när jag sa att kossan sa "muuuu". Och hon kan pussas nu också! Ibland med öppen mun och ibland med pussmun. Hur gulligt som helst!

Bilder



Här busar A E med mitt diadem, här var hon jättepigg...



... efter att hon sovit var hon inte riktigt lika pigg, utan fick lite extra syre.



Igår morse var hon såhär pigg vid frukosten. "Tjaaa" säger hon och gör den här minen.


Sockerchocken

Nu har jag sockerchockat mina barn med saft. B drack två och ett halvt glas, A E 125 ml (en hel liten nappflaska). Det är skabbigt att ge sina barn saft i nappflaska tycker jag, men eftersom B bara gnäller och tjatar och A E gråter hela tiden ville jag bara få i dom nåt. Dom fick korv och makaroner till lunch som dom åt av. Inte som vanligt, men ok iallafall.

B har slocknat på soffan och jag la A E i vagnen. Please, please sov en liten stund där, sötnos. Jag behöver vila!!!

Var är min båt?!

Det skulle kännas lite bättre om jag hade en båt. För det gungar liksom hela tiden i mitt huvud och om jag var på en båt skulle det ju vara normalt, eller hur?!

Kejsarinnans nya skor

Carmensita ska få skor idag. Väntar på Eva som kommer närsomhelst. Hon ska vara barnvakt. Som tur är har Nina tagit in Carmensita åt mig, tack för det Nina!

Usch då, morgon

Jaa vad ska man säga?

Usch, usch. Barnen har turats om att vakna inatt, A E vill bara mysa och gosa eller att jag ska hålla i henne så hon får gå. B vill bara gosa med mig och det blir väldigt svårt att räcka till. Dessutom ser det ut som skit här hemma, vi har typ 50 maskiner tvätt som måste tvättas och torkas (själva torkningen är problemet, speciellt när det är mulet med regn i luften, som idag).

Snabbt...

Tilde Fröling bloggar tydligen på Mama. Underbart säger jag! Här är länken.

There´s no place like home

Guuud vad skönt att vara hemma igen. Vi har packat upp och fått ner ungarna i respektive säng. A E är dock väldigt på hugget och ställer sig upp hela tiden. En bieffekt av medicinen förmodligen, dom kan bli "lite maniska" när dom fått den. B vägrar somna för han vill gosa med sin mamma. Eller vill och vill, det direkta citatet är ju faktiskt "maaammaaaaa, måste gosa!"

Så nu måste jag borsta och gå och gosa. Ajöken.

Äntligen utskriven!

Nu är vi uppe i Stjärnorp, A E har blivit utskriven idag! Vi har fått med oss massa medicin och en inhalator hem. Jag har gett henne en dos och det funkade bra. Annars väntar vi på Henke, han ska byta bromsbelägg (tror jag) på volvon och sen ska vi åka heeeem. Äntligen!!

Permis

Nu har vi permis en snabb sväng igen. Två timmar ungefär, vi är hos Eva och Lasse. Vi ska få lunch här. Sen är ska vi tillbaka för slemmet har lossnat, men inte kommit bort än. Typ. Så imorgon får vi se...

Hej och hå

Vi är hemma en sväng, jag har duschat och hämtat kläder. Fått packa ner lite saker själv, det är rätt skönt även om jag såklart är jättetacksam mot Sarah som hämtat grejer och fixat åt mig innan. Åt oss.

A E har också fått bada, vi ska åka igen. Hoppas få komma hem imorgon, men det vet vi ju inte förrän det är dags.

A E inlagd

Igår åkte vi till vårdcentralen kl.11 och sen fick vi åka vidare till sjukhuset. Så sen klockan 13-14 igår har hon varit inlagd och vi varit på sjukhuset. Hon får luftrörsutvidgande (? det är vad det gör iallafall) och sen fick hon syre tills imorse, men nu klarar hon sig utan det iallafall. Eller hon klarar sig på det hon får av den vanliga luften :) Sen får hon inhalera kortison också.

Hon mår jättebra just nu så ni behöver inte hålla på och oroa er. Och ring inte heller, för det blir bara för mycket just nu (inte för att vara otacksam eller nånting, utan det är tillräckligt mycket att tänka på just nu). Jag skriver när vi kommer hem igen.

Sjuuuka barn

Igår spydde B, han fick förmodligen en febertopp, men det kan vara nåt annat med. Han är jättepigg idag och vaknade tidigt imorse. D.v.s. när Henke åkte till jobbet. Han ville gosa och inte somna om, men jag fick faktiskt båda barnen att somna om så vi gick upp 7.15, vilken sovmorgon!! Skönt!

Idag ska jag tvinga mig på vårdcentralen som dissade oss igår.

Promenad

Sarah och jag har varit ute på en promenad i typ 40 minuter. Det var jätteskönt! Nu slappar vi och läser lite tidningar.

En Sarah, flera Sarahor

Snart kommer Henke hem med min syster Sarah som han ska hämta vid tåget. Sen är bara frågan om min kära vän kommer hit ikväll eller om jag sparat på cheesecaken helt i onödan.

Fix!

På förmiddagen har jag bakat bröd, diskat och gjort sej i äggsås. Vi har gått en pytteliten promenad ut till postlådan. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, är trött och irriterad som vanligt. Vill mest bara sova, men B är på riktigt uselt treårstrots-humör så det finns inte en chans till vila.

Pannkaka



Pannkaka med rivet äpple och kanel. Det var rätt gott, men ärligt talat är jag nog mer för glass på pannkaka.


Inte så god morgon

Det har varit en orolig natt. Jag väntar på att dom ska ringa från vårdcentralen, dom skulle ringa 8.40 ungefär. Jag tycker det borde bli dags för samtalet snart känner jag.

Jag har en bröddeg på jäsning med.

Helena Skarp!

Jag har länkat till hennes fina affär förut: Uthuset. Hon har en blogg med, så kolla in den: till Helenas blogg!

Ridtur

Carmensita och jag var ut en sväng. Hon vill inte riktigt gå fram, jag antar att det beror på att hon är ömfotad nu. Det har blivit så torrt och hårt i backen, det enda negativa med allt fint väder tror jag. Om en vecka kommer Fredrik och skor, det blir kalas (hoppas jag)!

Nu blir det strax sängen. A E feber igen, hon har varit rätt sval under dagen men när hon rör sig mycket själv verkar det komma tillbaka. Och nu på kvällen också då.


Kajsa-mat

Kajsa mat är pasta (tagiatelle) med hemmagjord pastasås: stek bacon/ skinka (vad man har hemma), slantad purjolök. Smält en Cantadouost (vitlök och örter) i ca 4 dl matlagningsgrädde, ha i så mycket vitlök som du gillar. Sen blandar man allt i pastakastrullen. Jättegott! Jag åt det första gången hemma hos Kajsa, därav namnet.

Vårtecken!



Humlebacken har ju en vårteckensutmaning varje måndag. Som jag inte är med på, men jag har tänkt att jag skulle vara det. Menmen. Nästa år kanske. Idag bjuder jag iallafall på ett litet vårtecken. Vitsipporna som B och jag plockade igår, fina va?! Påskliljorna jag köpte av David ifjol har också börjat blomma. Och det finns Gullvivor borta vid vitsipporna med.


TRÖTT!

Jag tror A E håller på att få tänder, jag hoppas att det är orsaken till de senaste fyra nätterna med usel sömn och inatt hade hon 40 graders feber. Inget verkade funka, hon fick först en panodilsupp och sen flytande Ipren. Jag gick ut med henne och sen baddade jag henne med en blöt trasa. Men febern vägrade gå ner. Dessutom spydde hon flera gånger. Men idag har hon inte feber iallafall, hon är dock väldigt gnällig och gosig. Det enda positiva med att hon är hängig är att hon verkligen vill gosa och kramas. Annars sitter hon i princip aldrig still i knäet på en.

Idag blir en extremt lugn dag, jag tvättar lite (har ju lite extra tvätt att ta hand om) och sen ska jag göra "Kajsa-mat" till lunch. Smidigt och smart eftersom det räcker till kvällsmat också.

Tidningsknarkare

Mmm... Det har blivit lite väl mycket tidningar den senaste tiden. Jag ska strax läsa lite i Reko och kanske, kanske Eco Queen. Har inte ens öppnat den sistnämnda... Men Reko har jag läst två sidor i.

Lååång dag

Imorse gick vi upp vid 6.30, vid kl.9 eller så var vi inne i Motala på marknad. Det var den årliga skrotmarknaden, typ mest skräp. Mycke moppe- och bilgrejer, vilket Henke och Lasse såklart gillade. Sen var det en hel del IKEA grejer som var typ 5-10 år gamla. Inget jag skulle lägga pengar på. Men det fanns säkert nåt fint om man orkade leta lite! Henke köpte några grejer till Forrrden. Micke, Lovisa och barnen var också där och Eva med, förstås.



Strax före lunch åkte vi hem igen. Mamma, Mats, Camilla och farmor kom hit och sen Eva och Lasse med. Vi käkade thaimat till lunch och sen åt vi cheesecake och snickerskaka. Sen gick Camilla, mamma, farmor, B, A E och jag ut på en promenad. Skönt att komma ut lite. Sen var vi en sväng till stallet och matade födelsedagshästen Carmensita med morötter. Det gillade hon! B red runt lite i hagen på henne, kul!!


Gammal bild...

Just nu tar vi det lite lugnt. Vi är jättetrötta efter en tidig morgon och en fullspäckad dag.



Barnen fick jättemycket fina födelsedagspresenter (B: kläder, bok, DVD. A E: ryggsäck, bok) och påskpåsar med leksaker till sandlådan resp. ett Bu och Bä-memory. Jag fick en påse med böcker av Sarah.




4 år?!

Imorse fick B sina presenter från oss: två pyjamasar, två böcker och en cd-bok med Byggare Bob. Han ville ha mer paket sa han... Dock var hans presenter inte inslagna eftersom vi inte har nån tejp. Men det gick ju bra ändå!

När vi åt frukost frågade jag hur många år han är nu och då svarade han fyra! Det är rätt lång tid kvar innan han blir fyra liksom...

GRATTIS älskade lilla, stora B! Tänk att min lilla bäbis redan är 3 år...

Öronproppar är bra att ha...

... när Henke lyssnar på dokumentär samtidigt som han diskar. Ljudnivån precis här vid datorn blir rätt hög.

Vad tror ni?

Åker nån till IKEA idag? Jag ska köpa ett par trattar så vi kan göra välling som normala människor. Henke kräver att jag köper en, men då kan man undra varför han snott de andra till garaget tidigare om han så gärna vill ha en tratt i köket?


GLAD PÅSK!

Hoppas alla har och har haft en riktigt bra påsk.




Bilder

Nu har jag uppdaterat med bilder från kalaset bl.a. så scrolla ner och kolla (jag vet, ett rim).



Bs påskhare.


Och lite jobb...

Idag var det extremt lugnt på jobbet. Knappt några bilar alls på parkeringen, å andra sidan kanske det inte är så konstigt när det är strålande sol, 20 grader varmt och påsk? Jag gick hem en timme tidigare, fast jag kom inte från stan tidigare. Passade på att handla, det blev en del grejer. Som alltid.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen fortsätta läsa "Reko" och "EcoQueen" som jag köpte idag. Tänkte kolla vilken som är bäst...

Ännu mer ridning

Känner att det blir två likadana inlägg på rad, men så kan det vara! Jag har varit ute i solen och skrittat Carmensita i 1 och ½ timme!! Jätteskönt! Vi red hem så B fick rida också, han var så duktig! Höll tyglarna rätt och allt. Han tyckte det var jättekul, men frågan är vem som sken mest. B eller hans mamma?! Jag är så glad att han vill rida på Carmensita, för förut har han tyckt det varit lite otäckt eftersom det är så stor häst för honom.



Bara glada miner!



Ser ni att han har lillfingret utanför? Kanske bara syns på min förstoring... Han var sååå duktig!

Nu ska jag slänga i mig lite smörgåstårta och sen sticka till jobbet. Resten av familjen är i Stjärnorp och ska fira kusin A som fyller år idag. Grattis A!

Ridning!

Nu på kvällen har jag och Carmensita varit ute på en timmes ridtur. Det gick bra på slutet, vi galopperade en hel del så hon kan slappna av ordentligt nästa gång... Ska rida imorgon med, om jag får tag på henne vill säga.


Barnfria!

Idag är Lovisa och Micke barnvakt åt barnen, vi är uppe hos Eva och Lasse. När vi var i Ljungsbro nyss var Lovisa, Micke och barnen inne i stan en sväng så vi ska väl snart åka ner igen och se ifall de kommit hem. Henke har hämtat ett batteri till bilen här.






Elmia

Idag har Henke och jag varit med Lasse, Bengt och Björn till Elmia och tittat på bilar, motorcyklar m.m. Det var skoj. Jag hann bara läsa två kapitel i boken jag hade med mig och det är ett bra betyg. I vanliga fall brukar jag hinna mellan en halv och en hel bok alternativt en hel tidning när vi är på bilaktiviteter.

Kalasklart

Nu är kalaset avklarat. Det funkade jättebra fast tårtan var lite torr, skulle nog slagit ihop den tidigare. Men smörgåstårtan var jättegod, om jag får säga det själv. Och det får jag. Ha ha!



B har fått en gitarr, svarta Converse-skor, en liten Bilar-mack och kläder. A E fick en docka, kläder och en Nalle Puh-mjukis. Dom har ju fått massa andra saker tidigare också + att B inte har fått sina presenter av oss än (2 pyjamasar och 2 böcker).




Pelargonskott

Igår planterade jag massa pelargonskott jag sparat på en längre tid. Och de nya jag fick från Eva i tisdags. Nu är det bara att hålla tummarna för att dom tar sig.


Skönt!!

Jag har hunnit allt jag skrev, det går mycket snabbare och lättare när man är två. Jag har varit ner till Fornåsa och köpt fler plastgafflar också. Nu är nästan allt klart, vi ska ta in ett par utesoffor, garnera alla tårtor, kanske ta en snabbdusch och sen är det klart.

X håller på och fyller upp vattenballonger till alla barnen.

Bra betyg

Smörgåstårtan fick 4 st "mmm, gott!" och 1 "Binni tycke om", vilket måste vara toppbetyg! A E var inte riktigt lika imponerad, men båda gillar räkor iallafall. Kul tycker jag! Nu får jag inte sitta här mer, måste blåsa upp resten av ballongerna, plocka undan, kanske flytta smörgåstårtorna till garaget (där det är svalt för helt plötsligt blev det varmt nu när solen ligger på)... Jag tänkte dammsuga av också men först måste jag skura av köksluckorna. Vi får se hur mycket jag hinner innan det är dags att börja garnera tårtor!




Smorgastarte

Nu har jag gjort två stora smörgåstårtor till kalaset ikväll och en liten, som vi säkert inte orkar äta upp, till lunch. Tårtbottnen är klar, så nu är det rätt lugnt ett tag. Skönt! Jag skulle behöva skura av köksluckorna och diska. Men det ska jag nog hinna med.

Ååhhh, nu kommer solen fram. Gud vad skönt, det har varit deprimerat väder hittills idag: grått och lite regn. Blä!

Sovdags

Nu är det dags för A E att sova middag, jag hoppas det går bättre än förra gången jag la henne. Då slutade det med att jag tog upp henne igen för det såg ut såhär när jag kom in:



Den stora "bäbisen" har öppnat båda fönstrena för att locka in Polka och Findus.


GRATTIS!

Ett STORT grattis till min fina syster Camilla som blir 23 år idag!!

GRATTIS CAMILLA!!

Bilder och ballonger

Jag laddar upp bilder och blåser upp ballonger. Det sistnämnda börjar ge mig syrebrist i hjärnan, tror jag... Dom långsmala ballongerna är assvåra att blåsa upp.

Bilder! Utelek hos Eva i tisdags:










Katter och barn

Jag hörde att A E hade vaknat imorse. Men jag tänkte glatt att "hon kan säkert somna om", när jag kollade dit stod hon upp och blev jätteglad att se mig. Så ingen omsomning alltså... Klockan var typ 6.50 och hon somnade tidigt igår så det var inte särskilt konstigt. Inatt har barnen vaknat typ tusen gånger, jag är jättetrött men idag ska jag göra tårtbotten och smörgåstårta. Alltså förmodligen ingen vila.

Snickerskaka och Pandurokatalogen

Mmm, det är vad jag ska ägna mig åt nu. Kanske lite åt Henke med, men det skulle vara lite det.

Klar!

Nu är golvena dammsugna och skurade. Jag behöver ta tag i mitt prylbord + rensa bort allt från köksbordet, bänkarna och vedspisen. Undrar om jag ska göra tårtbottnar idag? Det måste jag nog, det blir svårt att hinna allt imorgon. Jaja...


Ladda batteriet!

För nu kör vi... Eller nåt. Jag har ju kommit på att vi ska ha kalas här imorgon. A E har ju fyllt år och B fyller på söndag så de får ha gemensamt kalas. Bara det att jag måste städa iordning här, göra tårtbottnar och göra smörgåstårtor. Det kommer säkert gå bra, men solen har gått i moln och jag känner helst för att sitta i soffan och läsa.

Det är väl bäst att jag sätter igång!

Fiiin bil!

Duuuktig kärra. Bilen gick igenom besiktningen! Fick tre anmärkningar muntligt, Henke fick ungefär samma förra året men då fick vi komma tillbaka. Så det var ju gött. Igår eftermiddag tvättade jag och B av den också, nu är det hyffsat ren och fin.



Har ingen kommentar på detta.
Lasse har tagit bilden.


Morgonrutin?

B sitter på toa och läser (och bajsar kanske), när han är klar ska vi åka till barntimmarna... Jag är jättetrött idag, men ska försöka hålla humöret uppe.

Översvämning!

Jag blir helt översvämmad av alla bloggar jag "måste" läsa. Jag har jättemycket på bloggkoll hela tiden, hinner inte kolla klart. Fast det gör inget, det är ju inget måste att kolla...

God och solig morgon!

Imorse var det visst planerat strömavbrott precis efter att vi ätit vår frukost. Men det var bra för jag har vikt in all tvätt, 2 IKEA-kassar. Ibland känns det som att jag inte gör annat än viker tvätt.

Våra planer för idag är att besiktiga bilen (11.40) och sen våldsgästa Eva. Det ska bli trevligt!

Klart och betalt!

Nu är jag nog klar med uppackningen tror jag. Har typ skötväskan kvar och den kan jag lika gärna låta vara ju... B och jag käkar lite morot och slappar. Jag funderar på om vi borde åka och handla.

Mindre kul...

Alltså! Att packa upp är inte särskilt roligt, om jag får säga det själv. Barnens kläder är klara och alla roliga loppisgrejer är uppackade. Nu är det min påse kvar och nån påse i hallen med. Men jag ska ta tag i situationen nu, jag har pysslat med alla blommor och gett dom näring med. Det var det första jag gjorde för jag tyckte att pelargonerna måste bli lite större.

B och jag har varit ute en sväng, det finns krokus, snödroppar, vintergäck och tussilago utslagna på gården! Vi såg en citronfjäril och jag höll på att bli påflugen av en humla.

Hemma i Björkelunda

Nu är vi hemma. Jag har typ packat upp några loppisfynd, resten är kvar. Så jag ska ta tag i det. Barnen är jätteglada över att vara hemma och få leka med sina egna leksaker. B har dessutom hunnit prova sina nya skidor ute på altanen, han var jätteduktig och visste precis hur man skulle göra med både skidor och stavar. Jag smygkollade genom fönstret.

Tove, VeckoRevyn & Hemmets journal

Tidningar, tidningar, tidningar. Jag har läst ut VeckoRevyn och skrivit i korsordet. Det är så lätt att det bara är att skriva i orden, inte särskilt utvecklande... Just nu läser jag igenom Tove, tänkte lämna den till Pia sen. Jag fick senaste Hemmets Journal av henne, jag ska leta efter bra recept i den tänkte jag.

Hur det är när man fyller år

Jag pratade precis med B och S om hur det är när man fyller år. Man får "ket" sa B. Och tårta sa S. Och mat före, jag vill ha äpplen! Och B fick nåt i sitt glas, det var saft. Det är så kul att prata med dom när dom förklarar saker. Härligt!

Molly Mus och barnkläder

Nu är kalaset nästan slut, farmor, mormor och John + S är kvar. S och B kollar på Molly Mus, mamma har lånat en DVD. B vill gärna leka med S, de har pusslat innan också. Alva hjälpte också till. Och jag med... Det var kul!

Snart ska mamma och jag åka till Stina och titta på barnkläder, hon har en 8-årig kille som vi ska få ärva kläder och skor av. Det är ju toppen!

Tack Davve

Ibland är det bra att ha en lillebror, igår när jag hade slarvat bort min bankdosa sa David "men var hade du den senast då?" och då kom jag på vart jag hade gjort av den. Så nu ska jag kolla banken.

Dagbok

Igår började jag skriva dagbok igen, jag skrev dagbok flera år förut och jag har tänkt börja skriva igen. Och igår köpte jag en fin rosa skrivbok som det står "Carpe Diem" på.

Systers kalas

Idag blir det både brunch och kalas för Sarah som fyllde år igår. Vi har redan åkt över till mamma för vi sov jättelänge idag. Skönt! Nu ska jag strax åka och hämta Camilla, som jag lovat. Jag skulle ringa henne när vi åkte från pappa men glömde bort det. Jag höll på att glömma typ fem andra saker också så jag var rätt förvirrad.

Systers födelsedag!!

Grattis Sarah! Idag fyller Sarah 21 år och hon har fått tillbringa sin dag med mig, A E och Camilla på loppisar (Strået och Pärlan) och sen Kupolen. Jag har shoppat massa fynd, grattiskort till en hel hög födelsedagsbarn (många fyller i april), presentpapper, en blomspruta. På loppis blev det lite porslin: ett stort uppläggningsfat, några rosmönstrade koppar med fat, böcker, en blå- och vitrandig skjorta, en liten zinkvattenkanna m.m.

Nu på kvällen var vi till Kingen där vi åt jättegod mat och efterrätt. Jag åt entrecote med pommes och till efterrätt tog vi in en citron och limekaka och en brownie. Båda var jättegoda och det var perfekt att vi delade tyckte jag. Det var full fart på barnen, men jag tyckte det funkade toppen.

B har varit först med morfar och sen med mormor. Har är jättetrött nu, hoppas han somnat. A E slocknade som en stock, på en gång när jag la ner henne. Skönt det.

Mindre skönt är att jag slarvat bort min bankdosa. Igen. Det händer typ en gång om dagen, oftast för att jag lagt den på nåt "smart ställe" som jag inte kan komma ihåg vart det var. Hoppas jag hittar den snart.

Våran dag

Vi började med att hänga lite med pappa. På väg till mormor för lunch åkte vi förbi hos farmor,  A E fick en jättefin Carl Larsson-inspirerad klänning och B en stickad tröja. Hos mormor fick vi jättegod mat, sen gick vi en promenad till kyrkogården och satte en blomma på farfars grav. När vi kom hem igen satt vi ute i solen och åt hallon och glass. Efter en snabbhandling åt vi kvällsmat hos mamma och sen var det tillbaka till Österby och läggdags för dom utmattade barnen.

Tårta och Singstar

Sarah är här, vi har fikat på tårta och firat Sarah som fyller år imorgon. Just nu kör hon och David Singstar, jag har kollat banken och barnen sover. Skönt, jag är också rätt trött så det borde bli sängen snart. Imorgon ska vi till Kupolen, Strået och Pärlan. WiiI!! Ska bli jättekul!

Fula gröna saker!

Nej, Lasse. Jag såg inga fula gröna saker men å andra sidan har jag inte ögon öppna efter några heller. Ska bättra mig imorgon när vi ska på två jättestora loppisar!! Strået i Hedemora och Pärlan i Gustavs. Det ska bli skoj.

Just nu är vi hemma hos mamma, men vi ska snart ut till pappa igen. Vi har ätit mat här och B har hjälpt Sarah baka tårtbotten. Han är väldigt stolt.

Eva & Lasse!

Alla hälsar tillbaka. Jag har kommit ihåg att hälsa till de flesta, faktiskt...

Härlig morgon!

Strålande sol och klarblå himmel, sjukt att det gör så mycket för humöret!! Jag är glad idag! Vårkänslor tror jag. Idag har vi fullspäckat schema fast just precis nu är det lite lugnt och skönt. A E sover i vagnen och B växlar mellan att vara lugn och läsa till att springa omkring och busa. Jag sitter här, kollar lite bloggar och läser i Leilas Country Living. Tidningen är ju helt underbar med massa fina tips, helt klart en keeper!

God natt och loppisfynd!

Nu ligger barnen och sover i sina sängar. Dom har precis somnat, skönt! Förhoppningsvis sover dom lite längre imorgon också.

Sarah och jag var på stan med barnen förut. Vi var på Apoteket, banken, Blomsterstugan, Beppes fik eller café vad det nu heter... Röda Korset, Biblioteket. Vi började med att stanna till hos Camilla på H&K och säga hej. På Röda Korset köpte jag ett litet uppläggningsfat (lika som jag redan har, detta kostade 20 kr) och tre små assietter som jag ska ha till blomkrukorna. Allt som allt blev det 23 kronor, det var lagom mycket tyckte jag! Hon som jobbade där gav B ett litet gosedjur för han städade undan alla leksakerna han lekt med under tiden. Fast mest tror jag han fick den för han är så söt!

Nu ska jag läsa bloggar och sen ringa Henke.

Jag har köpt Leilas Country Living också, om jag får hem ett nummer till har jag två.

Morgon!

Nu sitter jag vid pappa och Pias dator, David hade ju lösenordsskyddat sin dator. Paranoida unge! Idag kommer syster Sarah och ikväll ska vi upp till Bert, Kerstin och S. B ska få åka traktor med pappa också, det har tjatats rätt mycket om traktor faktiskt. Det är inte pappa som tjatat alltså, utan B...

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen läsa i "Silverhästen" som David hade, han har köpt den för 15 kr på loppis. Fattar ni, en helt ny bok för 15 kronor! Jag ska också åka till den loppisen för det är så billigt som det ska vara på loppis!

Onsdag

Idag har vi mest varit ute, det har varit typ 10 grader och strålande sol. Jag har visat B smedjan där jag lekte jättemycket när jag var liten. Sen har vi kollat på djuren och varit på en promenad. Vi har sett två nyckelpigor och massa fjärilar, både citron- och nässelfjärilar. Mycket vårtecken! På eftermiddagen var vi in och snabbfikade tillsammans med Camilla, hon hade en halvtimme ledigt mellan sina jobb.

Nu sover båda barnen och jag ska också lägga mig snart, är jättetrött efter en knölig natt. Vaknade av att det skvalade om B kl.6.45... Han kissade i sängen fast jag varit upp och kissat honom vid kl.22, men det är ju sånt som händer ibland.