Fantastiska systrar!

Alla vet ju att jag har världens mest fantastiska systrar, men om man ser lite längre än till sin egen familj så är jag väldigt intresserad av systrarna Widell. Dom verkar kunna klara av allting, vara superkreativa och dom ser alltid så glada ut! Det är härligt tycker jag. Hanna, Amanda och Amelias bloggar läser jag dagligen. Kolla in dom du med!

B citat!

Häromdagen var vi in på Toys ´r´ us medan vi väntade på att min käre man skulle komma och hämta barnen. Vi gick igenom alla hyllor och sen gick vi tillbaka och kollade igen. B ser nånting och utbrister "tänk vad dom hittar på nuförtiden". Mjo för det är så stor skillnad på leksakerna mot hur det var "förr i tiden" när han var typ... 3 år?! Dom snappar upp så mycket!

Ny pelargon



Vi var till Motala på förmiddagen och hamnade som av en konstig slump på plantskolan. Där hittade jag den här fina kärlekspelargonen som är en korsning mellan "vanlig" pelargon och hängpelargon. Superstor och fin, sen blev det ett par petunior till den. Violen hade jag hemma sen tidigare.


TGIF!

Nu kör vi fredagsmys resten av dagen!!!

 

 

B valde en Bamse pyssel-tidning,

 

 

A E valde en Barbie-tidning,

 

 

och jag valde minsann inte alls! Idag tänker jag inte göra nånting mer hemmafix (förutom att laga kvällsmat) utan bara slappa, göra vad jag vill och läsa. Hur fredagsmyser Du?

 

 


Pallkragar

 

Vi har äntligen planterat i våra pallkragar!

 

 

Det har inte grott än, men vi sådde ju igår så jag antar att det är på gång! Från vänster är det charlottenlök (A Es val), gula morötter (Bs val), spenat, broccoli och orangea morötter (mina, mycket praktiska, val). Jag valde sånt som vi tycker om och kommer äta av och barnen valde hejvilt, fast ändå bra saker! Vi får se om det kommer upp nåt. Det är ju två pallkragar ovanpå varandra, ett lass med hästskit i botten, 5 säckar jord och sen har jag blandat i askan från kakelugnen i det översta lagret jord. Så jag hoppas det kommer växa så det knakar. Vi har fiberduk i botten och ovanpå så länge det går.

 


Husfix

 

Den senaste tiden har min kära man jobbat hårt med att fixa smågrejer här i vårt hus, såhär fint blev det vid toa-dörren! Ny färg (jag hade ju målat väggen orange), upp med lister och dörrkarm, ny tröskel mot hallen och framför toan + lister kring dom. Snyggt va?!

 


Gröna fingrar!

 

Hittade knoppar på porslinsblomman idag...

 

 

... och en helt utslagen blomma. Sen när jag tittade lite närmare på den här bilden ser jag en halvutslagen klase blommor uppe till höger också.

 

 

Vår minsta rabatt blommar för fullt! Förgätmigejen har spridit sig som ogräs, det gillar jag! Förgätmigej är en av mina favoritblommor. Blåklinten fick jag av min mamma förra året och den har verkligen tagit sig!

 

 


Cernitlera

Jag köpte jättebillig cernitlera på Clas Olsson för ett tag sen (10-pack), idag när det regnade plockade vi fram den.

 

 

Jag gjorde cupcakes.

 

 

A E beställde en lila häst och en igelkott. Sniglarna har hon gjort själv.

 

 

 

Allt vi gjort. B gjorde många ormar, en kungatron, sin pappa och en badboll, A E gjorde jättemånga sniglar.

 

 


I en båt

 

A E byggde en båt en dag som vi åkte i.

 


Boll-lek

I lördags (jag vet, bättre sent än aldrig) började B på boll-lek. Innan det började var han jättenervös och ville åka hem. Jag tvingade honom att stanna kvar och på vägen hem frågade jag om det var bra att jag gjorde så. Han svarade JA jättesnabbt. Skönt.

 

B skjuter straffar.

 

 

Dom spelade match, lekte vanliga lekar som björnen sover och jaga, passade varandra och alla hade jättekul. När Micke (tränaren och våra grannars son) frågade vad som varit roligast svarade B "ALLT". Så alla tummar upp för boll-leken i Fornåsa!

 


Ullared

Idag har jag varit i Ullared och shoppat loss. Efter ett tag tog pengarna slut så då fick det vara färdigshoppat. Nu när jag packat upp allt inser jag att det var barnen som nog fick mest ändå...


Vattenflaskor, fotbollar, vattenpistoler, badbollar, simglasögon, trädgårdshandskar m.m. till dom. B fick sina efterlängtade eldsandaler och A E fick en nagelborste, som hon älskar.
Jag fick ridbyxor, sen blev det en del presenter till min mamma och barnens kusin som har födelsdagar framöver. Jag hittade dessutom några jättefina plåttavlor, ska försöka fixa bilder en annan dag för nu blir det sängen!

 

 


Jag idag

 

Jag har varit ute i solen och samlat på mig lite fräknar :)

 

 


Utflykt till Motala

Idag har vi hunnit med en hel del. Vi började med att åka till lekparken i Motala.

 

B säger att han är Sjörövar-Fabbe som styr piratskeppet.

 

 

A E kör jeepen.

 

 

Det är 20 grader och sol, full fart på barnen.

 

 

 

Vi hade med oss massa bröd som vi matade änderna med. Inga svanar den här gången!

 

 

Barnen provsatt stenbänken.

 

Sen gick vi till bibblan och lämnade tillbaka böcker och köpte glass till barnen. Dom testade en ny som blev en favorit. Tillbaka till lekparken igen och sen hem. Inatt ska barnen sova hos farmor och farfar, jag ska rida!

 

 


På altanen

 

Det här planterade jag imorse, nu "måste" jag bara plantera om alla krukväxter och fylla upp pallkragarna så vi kan plantera i dom. Jag köpte mer jord idag så vi får se när det hinns med att fylla upp. Det är fullt upp just nu!

 

 


Solladag

 

A E drar...

 

 

... A E blir dragen. Sen kom hon och B på att dom kunde dra upp bilarna för backen och åka ner istället.

 

 

Sonja nöffade i hagen.

 


På kvällen åkte vi upp till mina svärföräldrar och åt pizza + lånade badkaret. Barnen "simmade" lite och plaskade mycket.

 

 


Det blir aldrig som man tänkt sig...

... när man är ute i god tid och varnar för att man inte ska ha tid att blogga så händer det grejer. Igår skulle vi ta en lugn skrittur som slutade med att hästarna skenade runt ett par mil, jagade av en hingst. Så idag blev det ingen träning. Dock red jag två hästar hos Solla så ridning blev det ju ändå! Aragon var jättetrevlig, men Gottfrid var ett monster. Jättestark och olydig. Men på slutet gick det bättre! Han är den lataste häst jag nånsin ridit kombinerat med ett hetsigt temperament. Han vill gärna springa, men inte jobba. Inte jobba alls faktiskt. Men det blir nog ordning på honom med. Jag ska rida honom imorgon och sitta lite på Viola med.

Varning för bloggtorka

Nu rids det för fullt, en gång om dagen för tillfället och idag blir det jobb. Imorgon rida hos Solla, på kvällen Annette Solmellträning med Atena. Onsdag kanske det blir tid för blogg igen...

Livet på en pinne

 

Huvudet på Hello Kitty-kudden och chokladtoscakaka i munnen, kan man ha det bättre?

 

 


Hattifnatt

 

 


Hallen igen...

 

Jag kom på att den understa stången var en perfekt plats för alla mina sjalar

 

 


En dag i lekparkerna

 

A E gungar i lekparken vid Ulfåsa

 

 

B är högst upp i tornet

 

 

Han vill absolut att jag ska visa den här bilden, jag hann inte fånga honom på bild sen för han va så snabb iväg...

 

 

Är det nån som vet vad andhannen heter? Jag har för mig att det finns ett eget ord.

 

 

Är det Tessan? Hon kom fram till mig och mäkade. Alltså precis fram till mig, jag hade kunnat klappa henne men jag ville inte skrämma iväg henne. Det här var i lekparken vid hamnen i Motala.

 

 

Vi gick ner till vattnet och kollade, först kom en skock med gräsänder (typ 20 st) men sen kom dom här (ett par) sura typerna. Vi fick därifrån när dom började väsa åt oss.

 

 


Ordning och reda

Jag tröttnade på allt skrammel som alltid hamnar på köksbänken av nån anledning! Så jag åkte till min kära köksavdelning på IKEA och handlade lite smart förvaring till en hittills outnyttjad vägg i hallen.

 

Såhär bra blev det!!! Så bra att det t.o.m. finns plats över för mer grejer.

 


Pippi på is

Vi var och såg Pippi på Is, det var sådär. Under första akten var B väldigt missnöjd "jag tycker inte om det här" och A E ville åka därifrån... Andra akten var lite bättre, men A E är nog lite för liten än så länge. 2 timmar är för länge för henne att sitta still och titta, dessutom var det bara en Pippi-sång med, vilket både barnen och jag var besvikna på. Det finns ju jättemånga Pippi-sånger som man ville höra!

 

Tog en bild på barnen medan vi väntade på brandkåren, brandlarmet gick precis när vi kommit in så det var bara att vända och gå ut igen.

 

 

Skridskoåkande pannkakor

 


Tiden som tog slut

Jag kom igång rätt bra med bloggen igen där i ett par dagar, men nu har jag börjat rida så nu har jag inte tid längre. Får se när det blir mer bloggat igen.

Jag rider Atena, mina snälla grannars häst. Den här veckan rids det så mycket som möjligt för nästa vecka ska vi träna dressyr för Annette Solmell. Det ska bli jättekul!