Städa, städa varje fredag och så varje jul. Det tycker jag är kul.

Här städas det. I söndags när vi kom hem började vi. Farmor dammsög, jag städade bänken, plockade ur och i diskmaskinen och handdiskade en del. Sen åkte vi till IKEA och köpte sänglådor och de största SAMLA-lådorna med lock. Vi var upp till Stjärnorp och hälsade på Eva och Lasse med, kul att se dom!

Igår städade jag ordning på alla barnkläder, nu har barnen två klädlådor var under sina jättefina sängar däruppe (min kära man har byggt dom själv). Jag har sorterat upp allt som ska sparas/ ges bort och jag har gjort samma med alla skor. Så nu börjar det ta sig. Idag har jag städat i hallen på övervåningen och inne i den lilla skrubben där uppe. Eller jag och jag, det är ju såklart farmor också! Hon har varit mycket med barnen så jag kunnat röja och plocka ifred. Jag har dessutom hunnit plocka iordning lite ute i gästhuset. Skönt!

Ikväll ska jag jobba så nu orkar jag inte städa mer. Det är lite mer som jag vill få ordning på, men det hinner jag nog på torsdag innan farmor ska åka hem :) På torsdag ska jag dessutom till Norrköping och titta på hund, kul!

En och en halv

Det obligatoriska besöket på En och en halv klarade vi av på lördagskvällen. Jag och Sarah var där och åt oxfilén, den var jättegod.



Jag "tvingade" Sarah att ha utsläppt hår för en gångs skull. Själv fastnade jag inte ens på kort men ni får väl lita på att jag var jättesnygg, för det var jag!


2-årskalas

I lördags hade mamma lite kalas för A E som fyllde 2 år på söndagen.

Kalasfin B med hängslen från Camilla och nytt linne från Lager 157.



A E är kalasfin i kläder från Camilla och Sarah.






A E fick mest kläder och ritsaker i present. Hon tog på sig alla kläder, det blev typ 3 lager...







Hon fick blåsa ut ljuset två gånger så alla hann ta kort...


Hemfärd

Nu ska vi äta lite frukost och sen bär det av mot sydligare breddgrader!

Lager 157

Det blev 14 plagg+regnställ till A E+mössa till B+vantar till A E= 1000 kr. Sen åkte vi till Kupolen där jag köpte svarta converseskor till A E, det är hennes födelsedagspresent. Ville egentligen ha röda, men jag hittade bara blåa, rosa och svarta. Och då är ju svarta coolast. Hittade lite andra småsaker också.




Nu är vi hos mamma, brorsan och B leker "fågel, fisk eller mittemellan" med en boll. Framöver ska vi spela spel och äta thaimat, mamma ska bort så vi har huset för oss själva. Det ska bli skoj!





Världens finaste ungar äter thaimat. Alla kort jag tog på mina syskon blev rätt dåliga eller väldigt avslöjande (dom på Camilla) så dom får jag inte lägga ut här.


Dom senaste dagarna

Tisdag: Vi lagade mat och förberedde efterrätt hela halva dagen. På kvällen kom min morbror med familj hit, vi hade en toppenkväll. Gjorde Husmorsornas Mummakyckling och Dagnys daimtårta till efterrätt. Supergott!




Onsdag: Vi åkte till Säter och hälsade på en barnfamilj och på eftermiddagen var vi till mina kusiners mamma, Anette. Kul att se hur hon bor och att träffa henne förstås.



Ungen med det coolaste håret.



Anettes höns. Dom två närmast kameran är Hedemorahöns.


Torsdag: Vi åt lunch hos min mormor och sen klippte vi oss. B började och var sååå duktig. Satt still hela tiden, jag frågade honom 1000 olika frågor så han skulle ha annat att tänka på. Efteråt fick han blå färg i håret och glass, som utlovat. A E var också jätteduktig, men det var rätt väntat. Hon fick såklart också glass med Sarah efteråt. Jag fick sitta ensam i en hel timme och bli klippt, jätteskönt att vara barnfri en stund. På kvällen lagade Sarah och K mat: baconinlindad fläskfilé och potatisgratäng. Farmor var också här och åt. Senare på kvällen kom en gammal klasskompis hit och hälsade på lite med. En toppendag!

Förebilder:




Efterbilder:

Camilla, nyklippt A E och Sarah äter baconinlindad fläskfilé och potatisgratäng.


Nyklippt B, min farmor, jag som också är nyklippt och min mamma.

Fredag: Idag ska vi till Lager 157, det ska bli kul. Jag behöver mest basgrejer. Ska försöka köpa en present till A E också, om två dagar blir hon 2 år. Min lilla bäbis!


Farfar!

B och A E säger att dom saknar dig. Dom vässar knäna så dom kan komma och hoppa på dig framöver :)

Molly Mus och Ekologiska Små

B sitter och tittar på Molly Mus, jag satte igång den till A E men hon leker med ett par fingervantar istället. Annars är det rätt bra här, nu bor vi hos mamma. Hon har köpt ett spel till barnen, det heter "Bä bä vita lamm" och båda barnen tycker det är jättekul.

Igår var vi ut till Nås och webbutiken
Ekologiska Små, vi fick komma dit och klämma och känna trots att det "bara" är en webbutik egentligen. Verkligen jätteschysst tycker jag. A E fick en klänning från Duns och B gillade den här tröjan, så den fick han (också från Duns). Det är födelsedagspresenter från min mamma, ungarna får dom väl i paket framöver.

Bild från Ekologiska Små. Klänning från DUNS.



Barnen vid grävmaskinen.




Hårklippning

På torsdag har jag bokat tid för klippning, vi tre ska klippa oss. Med mig och A E tror jag att det kommer gå finfint (jag brukar inte sitta där och skrika och gråta för att slippa) men med B kommer det bli rätt svårt. Jag läste precis på Marias blogg att dom hade mutat L med glass för att han skulle låta sig bli klippt. Jag tror jag stjäl den idén rakt av, min syster Sarah ska vara med och ta barnen när dom är klara så jag kan klippa mig, då kan hon gå och äta glass med barnen om dom skött sig...

Lördagsgodis

Mmm, vi fick lördagsgodis av min farmor men det ligger i hyllan. Inte för att barnen inte ville ha det utan för att dom redan gått och lagt sig. B vill ha gos så jag ska strax joina dom, ska bara borsta tänderna först. Dom vaknade kl.6 imorse så jag är rätt mör nu efter att ha gått upp 5.30 (tor) 6.45 (fre) och 6 idag. Urk.

Imorgon ska vi bort till Ida och hälsa på lite, barnen ska gå själva så vi får väl se om vi kommer fram eller ej.

Annars idag har vi varit på promenad, ätit lunch hos farmor, varit på Kupan och Erikshjälpen med Camilla



 och farmor. Mamma och Mats jobbade på Kupan idag, så dom har vi också träffat.
På kvällen bjöd pappa oss på Lappen vägkrog, B valde pannkakor för tredje gången på två dagar. Men han var iaf nöjd




Min farmor i sitt kök.




A E i sina nya, fina kläder från Camilla (who else)?!

 



B är glad för han får leka med Pias pilatesboll.


Nu ska jag lyssna på Pippi och få gos, härligt!!



Eva: alla hälsar tillbaka, som vanligt!

:)


Dagens citat

"Pappa gillar pung, farfar gillar stjärtar och Sarah gillar också stjärtar". B på tal om A Es nya trosor som hon skulle få ta på sig när vi kom hem till min farmor. Jag är så nyfiken på vad han ska säga, för han säger alltid så oväntade grejer. Det är mycket som snurrar i huvudet när man är nästan 4 år.

PS. Har kameran med mig, uppdaterar inläggen med bilder när vi kommit hem igen eftersom jag inte har nån kabel med mig. Men att kameran är med är ju ett steg i rätt riktigt. Dock har jag redan glömt den hos farmor...

Räser-resa

Upp kl.5.30 imorse och kl.9.30 var vi i Hedemora. Vi fick göra två eller tre stopp, A E var gullig och kräktes två gånger. Förmodligen hade hon massa slem i lungorna för hon hostade massor. Men förutom det gick det smidigt.

Vi har hunnit med en snabbsväng förbi Camilla och sen till mamma. Lunch hos farmor tillsammans med Camilla och Sarah och sen ut hit till pappa där vi ska sova dom första dagarna. Eller nätterna, vi kommer nog mest vara vakna på dagarna faktiskt.



Alla måste kolla när Hans kör bort snön med sin lastmaskin.
B säger: "titta lastmaskinen har en discolampa".


Dags för lite lunch. Sarah och A E.

Här har ALLA barn som hälsat på min farmor stått och kollat på bilarna.
Riksväg 70 går precis utanför hennes hus.




B och Camilla bygger bana till kulorna.

Barnen har redan somnat och jag ska passa på och läsa Skämmarkriget eller några tidningar,  tänkte jag.


Det är officiellt: våren är här!

Imorse vid frukosten sken solen in genom fönstret på kortsidan av vardagsrummet = vår!! Solen försvinner bakom granarna på höstkanten men sen kommer den fram igen och det är så härligt med sol och ljus när man äter frukost. Vi brukar tända ljus, men det är mest på hösten och fram till nyår. Efter nyår väntar jag bara på våren och orkar inte tända några ljus mer.

Nu är jag rätt trött, har jobbat 5 dagar av 6 hittills och det funkar bra. Idag var jag lite på Byten och Återköp, försöker lära mig den avdelningen nu. Kul med nånting nytt!

Nu ska jag krypa ner i sängen, resten av familjen har redan gått och lagt sig.

Trött

Jag är så trött hela tiden, vet inte varför. Försöker komma ut i friska luften och solen men jag blir bara tröttare.

Idag har jag iallafall spelar lite Bu och Bä-memory med B medan A E sov middag och sen har jag läst lite böcker för dom också. Vi har varit ute två gånger och dom har lekt, klättrat och hoppat i snön. Jag fick mest frysa. Att jag aldrig lär mig att en promenad med barnen är som att stå still för min del.

Nu ska jag sova! God natt.

Husalfen Cattis

Idag har jag jobbat som en slav, som en husalf faktiskt. Först vaknade A E kl.6.45 och jag försökte övertala min kära man att gå upp och ta henne eftersom jag var inställd på att det var lördag. Men han hade såklart åkt till jobbet, jag tyckte han var riktigt jobbig som vägrade svara och sen fanns han inte ens i sängen! Min första tanke var att han måste ju vara riktigt knäpp som glömt bort att det är lördag, men tydligen var det jag som var knäpp eftersom det är tisdag.

Iallafall så har jag packat hela bilen full med skräp från hallen och återvinningsgrejer, ska åka till tippen med det i eftermiddag före jobbet tänkte jag. Skönt att bli av med det. Sen har jag plockat undan massor och dammsugit och skurat golvet. Det har alltså tagit 2½ timme det här, så det var rätt mycket grejer att plocka undan och en hel del skräp att plocka upp. Och lite leksaker med. Men nu är det så fint, så fint. Jag går omkring barfota och njuter av att det är rent för en gångs skull! Dessutom har jag tvättat massor med tvätt och hängt. Och det finns redan typ 3 IKEA-påsar med ren tvätt att vika men det får fan vänta för nu tänker jag inte göra mer idag.