Härlig kommentar från dottern

A E sitter vid frukostbordet och pillar på ett linfrö från frukostmackan och säger sen "är det här ett frö från pappas pung?"

Det bästa

med jul- och mellandagarna: lugn och ro, tid att pussla 500-bitarspusslet från London, jag har läst massor med böcker: Hypnotisören av Lars Kepler, Jul vid Willow Lake av Susan Wiggs, Maran av Lina Neidestam (juklapp från tomten), Hungerspelen & Fatta eld av Suzanne Collins. Jag har Revolt (sista delen i Hungerspelentriologin) som ligger och väntar på att jag ska ha tid för den, tillsammans med Arvtagaren av Christopher Paolini (sista delen av Eragon), Du gamla du fria av Liza Marklund, Kompost av Gunnar Eriksson (påbörjad) & en Nora Roberts som jag inte kommer ihåg vad den heter. Härliga tider!

 

Sugen på att pussla? Du kan få det här pusslet.

 

 


Promenad

 

En liten sten på den stora stenen.

 

 

Klipporna barnen brukar "fiska" från är nästan helt under vattnet.


 

B höll fast sig i en stock så inte vågorna skulle dra med honom ut i vattnet.



 

Promenadtrötta.

 



Jag och min farmor.



Hur långt kan man se egentligen?

Igår på vår promenad ner till sjön utbrister en glad A E "jag kan se ända till England!!!". Ehh, jaa eller till andra sidan Roxen . . .

 

England!!

 

 


When I was your age...

 

Hittad här

 

 


En riktigt...

... GOD JUL önskar vi er alla.

Vi har ätit julmat, fått massa rester, dukat upp snaskbordet och nu väntar barnen extremt otåligt på julklapparna.

Julgodis

Idag har barnen och jag fixat massor: julfrukost på mitt jobb, storhandlat inför jul, handlat några viktiga småsaker på IKEA och lånat nya böcker på bibblan. Vi har gjort Leilas Rocky Road (minus marshmallows) & nötklickar, eller nötkakor. Vad dom nu kallas. Goda är dom iallafall, jag fick gömma burken i frysen. Kvar att göra är knäck (igen). Jaa, det är väl det. Annars har vi after eight (viktigt för mig) och skumtomtar (viktigt för min käre man) och en hel del annat. Vi kommer bli såååå mätta, som vanligt vid jul.

Min favoritdag-städdagen!

Idag är det städdagen, min bästa dag på hela veckan! Ja, det är ju inte min städdag (jag städar på torsdagar) utan min käre mans städdag. Han fixar alltid massa bra grejer som inte jag fixar, typ sätter upp hatthylla och badrumsskåp förra veckan och den här veckan har han satt upp 2 lampor. Vi har ju inte alltid riktigt samma syn på städning (hrm) men den här uppdelningen tycker jag funkar väldigt bra: en dag var och sen väljer man själv vad man vill göra.

Sjuk

Just nu är jag sjuk och tycker synd om mig själv. Jag har feber så ibland känner jag mig rätt pigg och vill försöka göra nånting. Typ gratinera julskinkan. Sen tar orken slut igen rätt snabbt. Trist, men samtidigt skönt att slippa alla "måsten". Å andra sidan väääääldigt svårt att vara sjuk med två barn i huset och ingen annan vuxen. Barnen spenderade hela förmiddagen ute, ensamma. Dom (och jag) är så glada över snön, både idag och igår har dom rullat jättestora snöbollar, dom börjar uppe och rullar nerför backen i snirkliga banor så snöbollarna blir jättestora, jag tror inte att jag skulle orka rulla iväg dom själv ens... Tur att man har världens bästa ungar :)

Tur att 3½-åringen har koll på läget

 

Hjälpa till är det bästa som finns!

 

 

Medan min käre man tog bilderna skruvade hon fast 4 st hjulmuttrar (?) med mutterknacken!

 

 


Sista fixet i min walk-in

 

Arbetsskivan fastskruvad på antonius och väska + skor upphängda på grundtal krokar (IKEA såklart)

 

 

Jag skruvade upp dom här krokarna och sen tog febern överhanden igen så jag fick lägga mig ett par timmar...

 

Nu är det klaaart, det blev så bra och som vanligt undrar jag varför jag väntar så länge med sista smådetaljerna?! Knäppt...

 

 


Trevlig advent

 

Enkelt pyssel för adventsfebriga mammor: ta ett gäng tomtar och ett fint snöre. Sätt tomtarna under snöre och knyt fast. Klart.

 

 


Livet!

Här är det full fart, jag har jobbat en hel del. Den här veckan har jag t.ex. en ledig dag. Så idag har det varit full fart med tvättning, städning m.m. på förmiddagen och mys med barnen hela eftermiddagen. Dom är mycket nöjda och det är jag med. Det har varit en bra dag.

Inför jul känner jag mig rätt klar, en julklapp till att inhandla och lite mat att fixa. Julskinkan väntar på griljering men i övrigt är det inte särskilt mycket som kan förberedas faktiskt. Jag funderar på att handla all julmat inom de närmsta dagarna så vi har allt vi behöver hemma, då hinner vi kanske komma ihåg att handla sakerna vi glömt före julafton ;) det är alltid nån sak man glömmer...

Knäcken jag gjorde häromsistens är redan slut (hrm) så en omgång till måste göras, tur att jag har ett så smidigt recept!

Livet känns bra just nu, full koll på läget! Hoppas ni alla hinner njuta lite tiden före jul och inte springer omkring, fixar, handlar och sliter ihjäl er. Jag planerar för en lugn jul med en del läsning. Ska nog kolla in på bibliotekets hemsida och boka några böcker tror jag.

En påse om dagen 8

Hurra, äntligen en ny påse till loppis. I den åker 2 par skor av mina skor (1 par är aldrig använda och det andra paret har används sporadiskt men jag har aldrig trivs riktigt bra i dom). Min underbara dotter bidrog med 2 par strumpbyxor, 2 linnen och en tjock tröja som hon inte använder. Jag la i ett gäng fina tygpåsar som jag köpt för flera år sen men aldrig använt. Jag har sparat på dom ett tag, för jag tycker ju att dom är bra men eftersom jag aldrig använt dom hittills fick dom åka. Jag kommer inte ens ihåg vad resten av grejerna var för nånting, men en full papperskasse blev det! Härligt!

Risotto och knäck

Barnen sover hos sin farmor och farfar inatt, så vad ska man göra när man är "ensam" hemma? Jag provade att göra risotto med kantareller, det blev riktigt gott. 3 matlådor, trots att jag försöker använda mina lunchkuponger på jobbet. Jag förstår inte riktigt varför jag köpte dom, 10 st för 420 kr.  Jag har använt 2-3 stycken sen oktober för jag har i princip alltid matlåda med mig. Nu ska jag använda upp dom och inte köpa några nya tänkte jag Matlåda är roligare och billigare.

Jag har precis gjort microknäck också, hur smidigt som helst. Ta 1 dl grädde, 1 dl mörk sirap & 1 dl socker, blanda i en stor microvänlig skål eller kanna. Micra i 5 minuter, rör om och micra i 4 minuter (3 minuter med min micro). Under tiden micron går sätter du fram formar (30-40 st) och hackar en halv dl mandel om du gillar mandel i knäcken. Jag misstänker att det blir minst en omgång knäck till före jul för dom här är farligt goda! Receptet kommer från "Julgodisboken"

Tänkvärt...

 

Hittad här

 

 


Många vill köpa, men ingen vill hämta. Eller?!

Jag har fått massor med svar på klädskåpet. Minst 10 pers har hört av sig och jag säger samma sak till alla, den som hämtar det först får köpa det. Ingen har kommit än... Knäppt, hoppas nån dyker upp framöver!

Det kom nån och hämtade det i fredags, gött att bli av med det. Kvar finns ett skrivbord som jag planerar att lägga ut på blocket, jag måste ha tid att fota det först bara. Och leta reda på alla lådorna som verkar vara lite här och där...

Jag har lurat mina barn

Moaha ha ha! Jag frågade dom om vi kan tömma deras rum och sen när dom vill ha nånting får dom komma till mig och fråga efter det och sakerna de aldrig frågar efter kan jag skicka till loppis. Och dom svarade ja direkt... Moa ha ha. Jag är jättenöjd, men vet inte riktigt när jag ska kunna dra igång det projektet eftersom det blir massa jobb nu i december, januari och februari. Gött med pengarna dock. Och mellandagarna är fortfarande obokade . . .

Annonser!

Jag har ett par annonser på Blocket just nu, nån som är sugen på ett akvarium fullt med fiskar eller ett Hemnes klädskåp kanske? 500 kr st!


 

Räcket ovanpå saknas, annars i bra skick.

 

 



Julmys vid pianot i Skeppsås


Tomte-gos


Vad gör ni en måndagskväll som denna?

Själv har jag bakat 4 plåtar med pepparkakor, jätteskönt att få göra det helt ifred. Mina underbara ungar somnade snabbt idag. Annars har vi en kola- och citroncheesecake i frysen och en kladdkaka i kylskåpet, den sistnämnda ska garneras med chokladmousse imorgon med.

Sista kvällen som 26-åring... Min käre man har hittat på nån lurig present till mig, han kom hem och var väldigt hemlighetsfull och sen fick jag gå upp i vårt sovrum så han kunde slå in och hela kvällen har han spätt på min nyfikenhet, fast jag känner mig rätt lugn eftersom jag kommer få se imorgon ändå!!! Wiii! Nu blir jag faktiskt lite nyfiken...

Mitt livs sämsta affär

A E öppnade affär förut när vi höll på med veden (vi har klyvt upp all okluven ved nu i helgen) där hon sålde frukt. Jag fick köpa en banan för 10.000 kr...

Fixa rummet i Tag till Godo!!!

Fast vi körde inte Fixa Rummet, utan fixa garderoben (lite mer rimligt att fixa på en dag)!

 

FÖRE


 

EFTER!!!

 

 

Vi har häftat upp tyg på väggarna och i taket, bakom tyget i taket sitter LED-lampor som kan växla mellan olika färger. På golvet ligger nu två såna dynor, som ska få överdrag i ett annat tyg. Vi har ett draperi som ska upp också, men det blir förmodligen inte idag. Mattan ligger numer utanför garderoben och vi har lyft av garderobsdörren helt.

 

 

Här är tyget som ska bli kuddöverdrag, min kära svärmor har redan sytt draperiet. Tack för det Eva och tusen tack till min lillasyster Sarah som hjälpt till med allt och till Camilla såklart som gett barnen julklappspengar som gått till det här projektet!