Gott Nytt År!



Söt kille i nyårsfriss



Full fart på A E nu, hinner knappt knäppa kort på henne...



Nyårsfin i klänning (som tydligen jag har köpt)och tröja från farmor och farfar.


Städar

Jag håller på och plockar och städar. Har klarat 3 punkter på min lista och typ tusen andra, roligare saker. Jag känner att jag blivit piggare och gladare sen jag tänkt ut ett nyårslöfte. Ni ska få se...

Barnen

Just nu sitter B och badar tillsammans med Blixten, Doc och Kungen. Han har jättekul och glömmer att skvätta ut allt badvatten. A E ligger och sover i vagnen.

Gaffetuuck

B kom precis till mig med sin truck och ropade "gaffetuuck". Duktig kille, jag visste inte ens att han visste att det var en gaffeltruck. Där ser man.

Ny blogg

Jag filar lite på en ny blogg, mer än förut...

Spara och slösa

Eller: spara och ge bort. Nu har jag plockat ihop barnkläder som ska åka till Hedemora och få träffa lite nya små barn. Det blev en kartong och två papperspåsar. Kvar har vi en proppad IKEA-påse (papper) med storlek 92-98 till A E. Det är allt! Jag har städat under skötbordet också, A E hade så mycket fint där. 2 fina "jeans"-skjortor från PoP, en randig klänning, en grå- och vit ärmlös tunika från Camilla. Bodys och jeans från Johanna, tunika, hårband och coola dödskallestrumpbyxor från Sarah. Massor! Så nu kan jag inte ens stänga hennes låda, jag fick lägga upp lite pyjamasar igen. Hon har typ 10 par pyjamas nu... Hittade en del i rätt storlek när jag grävde runt. Tusen tack till alla som köpt så fina kläder till mina barn!

Nu ska jag väl fortsätta med nånting som faktiskt är uppskrivet på min lista. Jag har förresten städat min garderob också. Ska skänka bort för små kläder som jag alltid hoppas att jag ska komma i igen nån gång. Och när jag blivit av med dom kommer jag säkert gå ner i vikt på en gång. Det brukar vara så...

Orka

Idag har jag ett par saker på min lista. Eller rättare sagt 6 saker efter att jag läste det där om att det bara känns jobbigt om man skriver upp fler än 6 saker. Jag har börjat bocka av och ska fortsätta med det. Inte fastna vid datorn nu igen, så det kanske är läge att lägga ner. Jag återkommer när jag gjort klart min lista.

Bilbud

Jag har varit i stan och handlat grejer till Henke, egentligen skulle jag in till Body Shop och förnya mitt medlemskap i deras kundklubb (viktigt att göra för annars försvinner mina poäng sen julklappsshoppingen). Men eftersom jag skulle fixa bilgrejer spenderade jag mest tid på Granngården och American Racing. Första gången jag kom till American Racing hade de dessutom lunchstängt, typiskt.


"Den andra kvinnan"

Igår började jag läsa boken "Den andra kvinnan" av Kirsty Crawford. Den var bra, vem älskar inte drama på den engelska landsbygden..?!

Trötter

Jag är rätt pigg faktiskt, men framöver hoppas jag på att sova såhär sött.




Hoppas barnen också sover såhär gott. Inatt har A E hostat väldigt mycket, men sovit bra ändå. Ingen välling inatt = perfekt!

Forden

Idag har Henke målat Forden. Lasse har sytt på klädseln så jag tänkte visa er lite bilder för allt är jättefint. Bra jobbat Henke och Lasse!



Målning pågår...



Färdigt! Färgen är mattsvart, men sålänge färgen är blöt är den lite blank.



Sätet med klädsel som Lasse sytt. Sidorna och botten ska också bli läderklätt.



B och A E (inte med på bilden) provsatt och godkände.


Sarah!

Idag har vi varit hos Sarah och Björn och hälsat på. Det var jättetrevligt och vi fick både mat och fika. A E åt pyttipanna för första gången i sitt liv, jättesmidig mat för henne.



Som en liten familj.



Finaste Grållen.



Sira är Björns hushållsslav...

Vi har haft en toppendag och i bilen på väg hem från Stjärnorp sa B att han ville åka tillbaka.
Det bästa betyget man kan få. Dessutom fick barnen jättefina julklappar också, A E fick kläder: en jättefin grå- och vitrandig Hello Kitty tröja och ett par byxor. B fick en DVD- box med Byggare Bob och en Blixten McQueen- bil.



Lång dag

Men idag känner jag trots allt att jag har lite energi kvar såhär på kvällen. Jag ska läsa Min Häst och sen kanske fortsätta sortera ut barnkläder som vi kan ge bort. Skönt att bli av med det mesta, nu sparar jag märkeskläder och sånt som varit favoriter. Och lite bäbiskläder som syster Sarah tyckte var fint med. Men annars ger vi iväg det mesta, vi har ingen plats att spara allt på.

Skönt att bli av med det. Då blir det lite mindre grejer på övervåningen iallafall!


Jobb

Idag har jag jobbat 11.15-18.15, ska jobba samma pass imorgon för en tjej var sjuk. Skulle egentligen bara jobbat idag men jag tjatade lite på dom idag eftersom jag vill jobba båda dagarna. Jag är trött, det blir snart sängen. Annars är det väl ok med mig. Barnen var vakna till kl.2 inatt ungefär (A E vaknade kl.23.15 o hade spottat ut nappen, B vaknade kl.00 kissade och spydde, A E vaknade igen kl.1 fick välling och sen alvedon men höll sig vaken till kl.2). Så idag har jag haft onti huvudet hela dagen, men det har gått ändå.

Tack anonym

Wow, äntligen kan jag lägga in youtube klipp på bloggen. Snacka om att jag är seg... Men nu vet jag hur man gör. Tack anonym.

En rolig film

Om ni har tråkigt och vill muntra upp er kan ni alltid titta på Fredde Granbergs version av Guldlock och de tre Björn. Den är kul.




Bankproblem

Visst är det trist att banken inte drar eller ens reserverar pengar från ens konto när man handlat under julruschen? Jag har ingen aning om hur mycket pengar jag har kvar efter jul, har försökt jämföra med min kassabok (en tantvarning till, jag vet) och det verkar vara en sak till som ska dras innan allt är klart.

Tråkigt

Jag är jättetrött. Det i kombination med B som vägrar sova funkar bara inte. Jag vill inte gå och lägga mig i sängen för att ligga vaken i två timmar och vänta på att han ska somna. Då sitter jag hellre uppe. Jag hade tänkt lägga mig tidigt idag, men jag har vikt tvätt, försökt elda och plockat undan lite. Jag tror att jag plockat bort de flesta av A Es kläder i strl 74 och 80 idag. Hon kan ha strl 80 på längden men knappt på bredden så jag rensade bort dom kläderna. Nu har hon ärvt Bs kläder i storlek 86 och det är verkligen jättefina kläder. Plus att hon har mycket mer i samma storlek som hon fått i present, dom kläderna ska jag gå igenom en annan dag. Inte för att dom får plats i hennes låda, men iallafall...


Kusiner

Nu har Micke o Lovisa + barnen också kommit upp, kul att träffa dom igen fast vi precis umgåtts med varandra i typ ett dygn. Vi har nyss fikat och nu ska jag läsa lite i Ridsport Special.


Crossfilm!

Här hittar ni filmen när jag ramlar med crossen... Återigen vill jag påpeka att detta är första gången jag nånsin kör nånting motordrivet på två hjul.

Om nån vänlig själ vill förklara hur jag gör för att få in en filmruta (typ youtube) på bloggen skulle jag bli väldigt tacksam.

Fredag

Redan fredag, det blev en konstig vecka eftersom det var jul mitt i känner jag. Imorgon ska jag jobba och idag är vi här i Stjärnorp igen. Jag läser i Ridsport special, A E sover och B kollar på tv.


Annars har jag plockat ihop några påsar med ved, när vi kommer hem kan vi elda upp lite värme i sovrummet. Det vore trevligt, vi har väl ca 14 grader just nu..

Konstiga barnprogram

Just nu kollar B på ett konstigt barnprogram på playhouse Disney. Det är Manny och hans verktyg, verktygen "lever" - typ som Byggare Bob fast med verktyg istället för maskiner. Det är lite konstigt för de pratar engelska blandat med svenska. Jag blir lite förvirrad och undrar hur det blir för barnen som inte förstår engelska?

Smärta

Aj, jag har ont på tre sidor av mitt knä. Måste landat på det när fiddyn åkte i förväg förut. Men, det går nog över. Jag ska trösta mig med att sparka lite på Henke och titta på Gilmore Girls.

Sista tomten



Och hon har dragit av sig luvan...
Julen är över för den här gången.


Fiddy

Idag har jag kört fiddy, typ en liten cross för vuxna. Det gick väl sådär. Först när jag skulle köra iväg släppte jag upp kopplingen för snabbt så fiddyn stegrade sig iväg framåt med mig hängandes efter. Detta har Lasse såklart fångat på film så jag länkar till det senare. Sen när jag skulle vända borta i böjen fick jag hjärnsläpp och gasade på utan att svänga och landade rakt ner i diket. I det blöta, kalla vattnet. Halva arslet blev blött och lerigt. Men det gick bra med fiddyn. Sen körde jag ett par gånger och det gick rätt bra. Körde bara på ettan.

Jag vill passa på och säga att det är första gången jag kört nånting fyrhjuligt med motor. Jag har t.ex. aldrig haft moppe utan cyklat. Och jag har väldigt stor respekt för Alex och Max som kör som dårar och hoppar och har sig. Jag ville inte ens köra på tvåan. Det kanske jag kan prova nästa gång. Och Henke ska följa med mig ut och galoppera eller hoppa framöver, för han måste faktiskt också förnedra sig lite, eller hur?!

Ute?

Alla utom jag, B och Eva är ute och leker. Leker i snön respektive mekar i garaget. Jag hade inga thermobyxor eller långkalsonger/ strumpbyxor så jag blev rätt kall. B är lite snorig så jag antar att det är därför han hellre vill vara inne. A E sover ute i vagnen. Nu ska jag strax ner och skala potatis till potatisgratängen.

Snö!

Tänk att det var och är snö idag. På julafton av alla dagar, det har snöat i princip hela dagen så det ligger ett snötäcke på marken. Helt klart perfekt!

Annars har vi det bara bra, vi har fått massa klappar och ätit mycket mat och godis. Nu läser Henke och jag i våra julklappsböcker och barnen leker... Jag ska återgå till min bok nu, den är bra.

Syskon

Vi har det toppenbra här uppe, vi har precis ätit och ätit efterrätt också. Fattar inte att vi hunnit proppa i oss så mycket redan, men så är det! Det enda jag saknar idag är min släkt och mest mina syskon. Vi brukar ju alltid vara tillsammans på julen så det här känns lite underligt. Men vi hörs på telefon senare...



Hmm, vad är det här?!


God jul!



God Jul



Tomtemys hemma imorse innan vi åkte till Stjärnorp, där vi är nu.


Oäktingen

Efter nyår ska vi ta blodprov på stona och se hur många som är dräktiga. Jag kan satsa en hel del på att Carmensita är dräktig eftersom hon betett sig rätt underligt i höst. Jag har inte ens kunnat fånga henne fast hon haft grimma på sg m.m. Förmodligen dräktighetshormoner. Det är ju rätt spännande det här, ett helt världelöst föl. Men om det kan hoppa kan ju ungarna ha det att rida på sen. Eller nåt, eller nååt...


Snö

Jag saknar snö också. Snö ger den där sköna, ombonade vintriga julkänslan man vill åt.

Saknar

Jag saknar, saknar, saknar, lite folk just nu. Och julstämning...?! Tänk när jag var liten och pappa hämtade julgran, griljerade skinkan och sen åt vi ischoklad och knäck medan vi rimmade på paketen. Och jag fick en ridhjälm eller ett duntäcke eller en ponnypåse och blev så himlans, himlans glad.

I Henkes familj får man paket under sängen på julaftonsmorgonen, undrar om jag får nåt... Hi hi. Ska slå in en bok till B iallafall, "Ingrid vill sova" som kom på posten idag. Och då är alla julklappar klara. Skönt att det är fixat innan jul även om det egentligen inte spelar så stor roll.

Tjejkväll

Henke lagar grannarnas bil (igen) och jag tänkte ha lite tjejkväll med Gilmore Girls. Jag är sugen på skumtomtar, vi har typ allt godis i världens förutom just skumtomtar.



Yes! Soffmys med Gilmore girls.
Såhär glad är jag då.


Plask

B sitter i badet och har nyss duschat köksgolvet. Ordentligt. En riktig rotblöta. Så nu får han bara bada. A E ligger i sin säng och sover, nybadad och nymatad. Eller snarare väldigt iproppad, hon åt både en full skål mat och en hel banan! Matvrak... Fast det är bra alltså.

Små tomtar

Barnen har klätt julgranen tillsammans med sin snälla farmor, hon har ägnat så gott som hela dagen åt barnen medan Lovisa och jag pysslat med andra grejer.

Idag när jag var på Coop köpte jag varsin liten tomteluva till B och A E. Dom kommer bli såå söta, i typ två sekunder innan de drar av sig luvorna igen. Men nu har dom iallafall varsin och med tanke på priset var det verkligen värt det. 15 kr st kostade dom. Perfekt!

Mera bröd

Idag har jag bakat ut brödet som jäst under natten. Det heter Kajsalimpa och receptet hittar du under "brödrecept" på Lottas hemsida. Jag har inte smakat mitt bröd än, men förhoppningsvis är det lika gott som det Lotta hade med sig till jobbet för nån vecka sen.

Annars har Lovisa städat och städat, jag har mest varit i köket. Jag har lagat maten idag, pasta och pastasås. Förutom oss så är Lovisa och barnen här + Eva och Lasse förstås. Vi är alltså i Stjärnorp, men det ska vi vara varje dag framöver så jag vet inte om jag behöver skriva ut det jämt?


Quantum of Solace

Ikväll har vi sett den senaste Bond-filmen. Den var inte riktigt som en traditionell Bond-film utan mer som en vanlig actionfilm. Med väldigt mycket action. Menmen. Jag föreslog att vi skulle se Gilmore Girls istället men Henke nappade inte på det. Undrar varför? Nu är det snart dags för sängen. Imorgon är det Stjärnorp som gäller igen.

Gullungar



A E smiter från brorsan.



Syskonmys.
B gillar att fånga henne såhär nuförtiden.
Gulligt va?!
Hon älskar att få hans uppmärksamhet.


Mmm

Finns det nåt godare än nybakat bröd? Tror faktiskt inte det... Nu ska jag prova ett annat brödrecept, det ska jäsa över natten.

Klara klappar!

Nu är det bara inslagningen kvar. Det fixar vi ikväll när vi kommer hem. Det känns skönt att ha det klart.

Just nu är vi, såklart, uppe i Stjärnorp. Jag håller på och bakar bröd med Evas degmaskin (jaa, jag vet, Lasse)! Slipper knåda själv, det är underbart! Annars ska vi inte göra särskilt mycket, jag har köpt senaste Ridsport Special som jag ska läsa tänkte jag. Henke köpte en enorm godispåse och eftersom jag inte äter godis förrän på julafton ville jag också ha nåt. Hittade tyvärr inget på Coop, men vi stannade på Ica i Berg och där hade dom Ridsport. Hurra.

Nu ska jag baka ut limpor.


Skön jobbdag + julklapp

Idag har det varit kul på jobbet, nånting att göra hela tiden och jag stod i en vanlig kassa. Skönt... Jag hämtade min julklapp från jobbet idag och det var verkligen en toppenjulklapp iår! Ett paket med olika ekologiska saker. Blåbärsdricka, rapsolja, pumpakärnor, dinkelmjöl, havssalt, solrosfrön, en tygpåse och en ekologisk kokbok. Tror inte jag glömt nåt nu.

Verkligen den bästa julklappen hittills, första året jag jobbade var det typ lasermått och såna grejer. Förra året var det en kaffekvarn och det är ju en fin present om man gillar kaffe. Vilket inte jag gör. Men iår säger jag bara: perfekt!

Hem ljuva hem

Jag är så trött, så trött. Men det har gått bra att jobba, skönt det. Resten av familjen har haft det bra i Stjärnorp och dit ska de imorgon också. Då ska Forden följa med också. Den ska ju dit och bli mycket arbetad på och inredd m.m. Snart blir det sängen för mig med, B ligger redan i sin och A E vill snart ha sin kvällsvälling.

Trevlig kväll

Barnens somnade kl.19.30, jag har sett två avsnitt av Gilmore Girls... Rory och Jesse är tillsammans nu om ni undrade. WiiI!!! Ätit mina nötter, popcorn och druckit Ramlösa. Mums. Nu är det dags för sängen antar jag.

Kristofer

Ha ha! Nej, jag diskar inte jämt men den senaste tiden har jag gjort det. Så egentligen är det Henkes tur att diska, han diskar lite varje dag och då fortsätter det vara hans tur tills han diskat slut på all disk en gång. Vilket det verkar som att han aldrig kommer göra och därför diskar jag lite också. Fast bara lite, jag tänker inte diska allt eftersom det trots allt är Henkes tur att göra det.

Kanske verkar invecklat, men det är helt klart för mig...

No sugar added

Har inte ätit nåt socker alls idag. Inte en endaste pepparkaka, inga digestivekex. Bara mat och morötter. Bra jobbat va?! Fast jag vet av erfarenhet att det är fortsättningen som är det svåra. Idag har jag köpt nötter istället för godis och en flaska bubbelvatten istället för läsk. Och en korsordstidning så jag kan träna min på att vara tant.

Ett föl?!

Pratade precis med Nina och det verkar som att en okänd hingst kan ha varit inne på betet och betäckt stona. Det här blir ju spännande!

Pust

Sådär. Nu har jag hållt igång ett tag. Jag har diskat, lagat mat, sjungit sånger, tvättat, plockat undan, dammsugit och torkat golven, vattnat blommor, pusslat m.m.

Nu tänker jag sitta i soffan och hänga ett tag. Skönt! Och välförtjänt för en gångs skull.




Listan

Jag läste att om man har en att göra-lista ska den max innehålla 6 punkter, annars blir det för segt och tråkigt att pricka av den.

- Plocka undan
- Diska lite
- Tvätta
- Hänga tvätt
- Vika torr tvätt
- Dammsuga

Känns kort och bra. Ska börja pricka av lite, B ville inte gå ut så vi väntar lite med det. Fast han får ändå inte se nån film förrän efter lunch. Vi får väl se hur länge jag kan stå emot, jag har inte sagt nån tid till honom, som tur är...

Äpple



Två små tänder är bra...



... om man vill bita små tuggor...



... av ett mumsigt äpple.


Desperat

Jag börjar känna ett stort behov av en liten, liten julgran. Jag vill att det ska lukta gran uppblandat med hyacintstanken, vi har 5 hyacinter på olika ställen i huset och dom doftar ehh rätt starkt. Hmm, hmm. Jag är lite ambivalent eftersom vi inte kommer vara hemma på jul och om vi ska ha nån gran borde det åtgärdas idag. Inte för att jag vet vart jag skulle få tag på en, men jag kan ju alltid fråga Nina? Vad tror du, Nina (om du läser)?


Dessutom vore det kul för B att se en riktig, naturlig gran. Han kommer förmodligen inte ihåg särskilt mycket av granar från de andra åren.

Pepp

Igår kväll bestämde jag mig för att sluta med socker igen. Jag är väldigt missnöjd med mig själv för jag har gått upp i vikt och jag trivs inte alls med det. Jag bestämde mig alltså igår kväll precis innan jag skulle sova, för tidigare på kvällen hade jag ätit en Marabou Digestive och en liten påse godis. Plus allt annat snask under dagen. Nu ska jag vara utan socker fram till julafton, efter julafton är det noll socker igen. Det svåraste kommer säkert bli helgerna, när Henke och B äter godis. Men jag känner peppen igen iallafall, det är bara jag som kan vända det här.

Nu ska vi gå ut en stund.

Jag försöker bli en bättre och roligare mamma med, vi ska försöka komma ut en gång per dag och inte se lika mycket film som det blivit på sistonde. Om ni har tur kanske jag t.o.m. skärper mig vad det gäller bilder.

Tacos

Idag har vi ätit tacos både till lunch och middag, tur att det är gott! Nu är det lite lugn och ro före läggdags för B, A E ska sova lite middag igen och jag tänkte kolla på Gilmore Girls. Jaa, igen.

Sandra!

Han får egentligen inte vara såhär mycket i garaget men eftersom det är tillfälligt och han ska bygga klart bilen nu så får det gå. Fast det är inte roligt! Annars försöker vi turas om och hjälpas åt så båda ska få ungefär lika mycket tid till våra intressen...

Hittat!

Jag hittade nycklarna på köksbordet. Under några tidningar och böcker. Skönt att ha dom igen, vi ska åka och hämta hem Henke när han slutat jobba sen. Annars har vi inga planer, eller vi hade lite planer som inte gick i lås. Jag tänker kolla lite (mer) på Gilmore Girls.

Dags för lunch, tror jag ska göra tacos, fast utan grönsaker. Vi har lite gurka hemma, så den hänger väl med men annars är det rätt tomt.

Nycklar

Visst är det lustigt ibland?! Igår vet jag att jag såg mina nycklar i hallen. Jag tittade på dom när vi skulle ut på promenad och funderade på om jag skulle ta med dom eller ej. Jag bestämde mig för att lämna dom hemma. Och nu kan jag inte hitta dom. Vart fan är dom?! Jag har letat massor, men jag ska kolla igen senare. Dessutom försöker jag komma på om det är en bra idé att sova lite till nu eller om det är smartare att vänta och sova middag.

GG

Gilmore Girls är on the road again! Har sett ett gäng avsnitt idag, men imorgon ska jag börja på den där boken istället. Dessutom ska vi upp i ottan för jag ska vara på jobbet på julmöte kl.8, det är frukost och presenter. Nice. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det sängen.

Fika

Nu har Helené och O precis åkt hem igen, vi har varit ute på promenad, fikat och barnen har lekt lite. Fast mest lite, B är mest intresserad av film och inte särskilt social. Men det var kul att ha dom här iallafall!

Ny bok

Nu är det dags för en ny bok, tror jag ska ta Liza Marklunds senaste.


Hästen och ridningen och jobb och allt

Just nu ligger min ridning på is, för Henkes jag menar vår, bil måste bli klar senast 31 mars för sen ändrar dom byggar-reglerna. Och eftersom jag jobbar varje helg och Henke mekar varje kväll och gärna nån timme på helgen också innebär det bara ett stort stressmoment om jag ska försöka rida också. Därför är det 1 april som är mitt nya datum för ridningen. Och då jävlar ska det ridas.

Min hjärna förstår att det är såhär och varför, men ändå är jag irriterad över det ibland. Men såhär är det just nu, det är inte för alltid utan max 3 månader till. När bilen är besiktigad och klar är det min tur. Då har Henke hållt på med bilen i ett år och då ska jag rida ordentligt i minst ett år också. Han får såklart meka, men det kommer i andra hand då.

Dessutom är jag sugen på att börja jobba ordentligt nu så om nån vet ett schysst heltidsjobb med bra betalt kan ni ju säga till. Provisionsbaserad lön funkar inte för mig (bara så ni vet). Det sägs ju att det ska bli en chefsutbildning på jobbet nu i vår så jag kanske kan söka det?! Lösa spekulationer bara, men nu vet ni läget...

Ifall nån mer än Sandra undrar alltså.

Kärt besök

I eftermiddag kommer Helené, O o Hobbe hit och hälsar på. Det ska bli skoj!


Nu ska jag läsa vidare om Harriet Purcell, snart blir det drama!


Min skräddare

B har börjat sitta i skräddarställning. Jättesöt! Dock hann jag såklart inte ta nåt kort på honom, överlag är det svårt att hinna fånga honom på kort för han springer omkring nästan hela tiden. A E däremot tar sig inte särskilt långt. Framför allt är hon långsam så man hinner med. Nu hasar hon jätteduktigt på rumpan, fast hon hjälper till med händerna.

Bra bok

Boken jag läser nu är så bra att jag inte kollat på Gilmore Girls överhuvudtaget idag. Dock har jag beställt hem ett par böcker av Dostojevskij (stavning?) så jag ska utveckla mitt intellekt lite mer. Jag läste ju "Mästaren och Margherita" av Michail Bulgakov, älskade den, när jag väl kommit in i den. Den är inte som nån annan roman jag läst och det fick mig att inse att jag mest läst svenska, engelska och amerikanska romaner. Vilket känns rätt inskränkt. En rysk (dock inte helt säker på att det är rysk men öststatlig iallafall) författare har en annan rytm i berättandet. Men nu kanske det blir lite ändring, ett besök på biblioteket kanske vore nåt också... Efter jul. Jag har funderat på att börja läsa lite mer nobelpristagare också. Jag gjorde ju ett ordentligt försök med Doris Lessing innan A E kom, hon skriver bra men inte lättasamt. Det är som att kickstarta hjärnan med elchocker, vilket kanske inte var det bästa när jag var gravid för jag blev så berörd hela tiden. Nu kanske det skulle fungera bättre.

Lite yrande såhär på kvällen precis före läggdags. Båda barnen sover och det gör nog vi vuxna snart med. Och jag som skulle lägga mig tidigt idag igen, det gick ju sådär.

Tantsnusk?

Jag har läst ut Harry Potter och börjat på "flickan utan röst" av Colleen McCullough. Den verkar bra. En roman. En som jag inte läst förut. Tidigare tyckte jag det var onödigt att läsa böcker jag läst tidigare. Sen jag fick barn värderar jag min tid lite mer och läser hellre om en bok som jag vet är bra, än att slösa min tid på en ny bok som kanske är dålig. Lite löjligt och inte särskilt vettigt. Efter den här har jag Liza Marklunds senaste, Joyce Carol Oates "Dödgrävarens dotter" som jag börjat på, men mitt bokmärke har åkt ur (= jobbigt att leta reda på vart jag var nånstans). Och jag slår var om att Eva har typ hundra böcker jag inte läst. Minst. Kanske skulle läsa lite mer om jag ändå inte ska rida förrän ivår.

Lustigt

Min väntan var inte särskilt lång för typ en minut efter att jag skrev det förra inlägget kom dom. Vi käkade lunch och åt cheesecake. Mums! Efter jul ska jag sluta med socker igen. För alltid. Typ. Försöka ordentligt åtminstonde.

Annars är det som vanligt. Vi väntar på att Henke ska komma hem till oss. För att gå ut i garaget, men det är ändå alltid kul att han kommer hem. Jag har börjat läsa "Harry Potter och De Vises Sten" igen. Det är Henkes fel för han är på "Harry Potter och Fenixorden" nu. Tror jag.

Väntar...

Just nu väntar jag på Sarah och Lena som är på väg hit. Vi ska äta mat och äta jättemycket kola- och citroncheesecake.

Frukost

Henke har snott brödet så vi fick äta lite konstig frukost idag. Men det funkar. Nu ska B borsta tänderna o sen kolla på film.

Jag vaknade med huvudvärk imorse och började dagen med ett par panodil. Inte riktigt min vanliga frukost, som ni kanske förstår. Och inte riktigt min grej att äta tabletter överhuvudtaget, vilket säger en del om huvudvärken.

Gilmore Girls

Nu har Jesse äntligen kommit in i handlingen. Wiii!

Äntligen!

Nu har jag fixat allt som jag skulle... Så nu är det dags för Gilmore Girls. Äntligen!

Binning vill varken läsa eller sjunga med mig, kanske senare i eftermiddag...

Lunch

Det kanske börjar bli dags för lite lunch? Idag blir det torsk- och äggsås med kokt potatis. Gott och enkelt att göra, perfekt alltså. Jag har röjt bort all disk från spisen så nu är det fullt på alla andra bänkar, men det var spisen jag ville åt så det är lugnt.

Nu ska jag äta lite Marabou Digestive och sen börja med maten.




Skriva av sig

Ibland känner jag bara för att vräka ur mig precis vad jag tänker och tycker och känner om att jag är som en husalv i det här huset. Men det gör jag inte. För det kommer finnas kvar för alltid och bla bla bla. Jag har plockat undan (jävligt mycket), dammsugit och torkat golven. Resten av dagen ska jag sjunga barnsånger, läsa barnböcker och busa med mina barn. Och hänga tvätt, vika tvätt, laga mat och kolla på Gilmore Girls. Om nån ville veta vad jag håller på med.

Lite bittert på slutet, men det får ni ta.

Idiot?

Plats för ett bittert inlägg.



Söta B har hämtat pepparkaksburken och sitter och mumsar...


Gris-palt!

Och "mamma förtjänar ett pungslag om hon hade haft nån"... Så säger Henke att B ska säga till mig. För att jag sa till Henke att han inte skulle sätta sig här vid datorn eftersom jag skulle sitta här. Nu ska jag titta klart på Gilmore Girls-avsnittet jag började på imorse. Och äta varma mackor.

Advent

Advent igen, tredje t.o.m. Vart tar tiden vägen? Nu ska vi elda lite adventsljusstake innan jag måste åka till jobbet.

Lite sömn, någon?

Det skulle vara så gött att få sova lite. Själv hade jag tänkt gå och lägga mig direkt efter maten. Men inte då. Jag läste en bok för B så han skulle kunna somna sen, vilket han såklart inte gjorde. Henke har också läst boken (Mamma Mu och Kråkans jul), det har inte heller hjälpt. Så nu ska jag väl lägga mig och låta B hålla mig vaken i två timmar till innan jag får somna för att sen behöva vakna vid kl.1.30 av att A E vaknar till. Det brukar gå till så. Och ursäkta om jag verkar väldigt bitter men jag är så trött, så trött. Vill bara att barnen ska somna så jag får sova.

Trött

Har jobbat hela dagen, tänkte snart sova för jag är jättetrött.

Fredag kl.20 vad gör ni?!

Softar i soffan, har käkat pizza, kollar på Idol och har godisskålen i närheten kanske? Det får stå för er, själv pratade jag med min kära syster Sarah precis fram till kl.20 och sen har jag dammsugit av här nere. Barnen somnade medan jag dammsög så nu blir det soffan och lite mer Gilmore Girls. Jag längtar efter Henke... Visst är det rätt lustigt att jag saknar honom nu när han är borta på julbord, men i vanliga fall brukar han vara i garaget och ändå inte inne i huset. Det kanske är skillnad på att ha honom inom skrik-håll. Jag vet inte.

Nu är det rent och fräscht här och jag kan sitta med gott samvete en stund. Eller hela kvällen... Om jag skulle vilja...

Beroende

Jag är såå beroende av Gilmore Girls. Nu ska jag dra igång dagens skiva. En skiva om dagen, 4 avsnitt, är min dos änsålänge. Men som ni vet brukar ju addicts behöva öka dosen efter hand som toleransen ökar.

Schnööö!

Idag är det snö. Hurra! Eller typ. Jag hade tänkt åka ner till loppisen och kolla priset på divanen och samtidigt köpa pizza, så jag skulle slippa laga mat. Nu får jag värma gamla rester istället och hoppas att Henke kan köpa pizza på vägen hem. Han ska på julbord idag, nämligen... Känner inte för att laga mat.

Det är fint med snö iallafall! Ljust och allt ser mjukt ut. Fast det är plusgrader och ändå snöar det, jag vet inte vart världen är på väg. Vet ni?

Pepparkakor!

Nu ska B och jag baka upp resten av pepparkaksdegen. Wish us luck. Förhoppningsvis kommer A E sova sig igenom hela proceduren.

Update:








Kedjereaktion

Guuud, jag kan inte sluta tänka på den mycket söta lilla divanen jag såg på loppisen i Fornåsa i fredags. Jag har inte en aning om vad den kostar men jag är helt säker på att den kostar alldeles för mycket. Överpriser är ju liksom grejen där, medan jag tycker att själva poängen med loppis är att det ska vara billigt. Tyvärr har tankarna på divanen, vart jag skulle kunna ha den, den är ju grön, egentligen passar den inte in nånstans osv osv lett till att jag börjat tänka på ett annat hus. Inom en mils radie från vårt hus finns ett stort gammalt hus som står tomt, jag brukar rida förbi där. Fast nu var det ju ett tag sen jag red. Iallafall! Det här huset är så stort och väldigt skruttigt, förmodligen vore det bättre att riva det och bygga ett nytt hus. Men i mina ögon är det så fint! Det har jättemycket potential, tyvärr ligger det precis utmed en asfaltsväg, men man kan ju bygga ett staket, eller hur? Och renovera (i hundra år innan det blir beboeligt). Det finns ett litet hus också och ett uthus, lite mark.

Ja, ja. Vad är väl en bal på slottet, va?! Om hundra år kanske... Men jag håller ögonen på stället!

Om jag bara kunde bli rik... Eller vi förstås! Vi kunde bli rika... Och leva lyckliga i alla våra dagar. Hmmm.

Present!

Jag älskar att få presenter! Idag fick jag min födelsedagspresent av Eva och Lasse, det var pengar. Så på vägen hem från Stjärnorp stannade vi hos Solla och köpte hennes sista grå-vita fårskinn. Mysigt! Det ska jag sitta och värma skinkorna på ikväll, om ni vill veta. Nu har jag två stycken och barnen ett varsitt. Det är perfekt, varmt och skönt. B har sin på puffen och A E sitter på sitt om hon behöver sitta på vardagsrumsgolvet. Och nu har vi två stycken i soffan också. Jag skulle vilja ha ännu fler så vi kan ha två på soffan i köket också. Men det får bli nångång i framtiden när jag känner mig rik.

Hos Eva

Nu är vi uppe i Stjärnorp hos Eva (och Lasse såklart, fast han är ju på jobbet). Vi ska väl äta lite lunch framöver. Och läsa Mamma Mu och Kråkans Jul som B har tagit med sig hit. Han läste den i bilen också. Och i soffan igår kväll osv. Det är hans nya favorit!

Innan vi åkte hit har jag vikt tvätt och startat en ny maskin. Nåt måste jag göra åt smutstvättssituationen.



A E smakar pepparkaka för första gången...


läggdags?

Hmmm. Det känns som läggdags men eftersom klockan bara är strax efter sju blir det lite te, ullpläd och mer Gilmore Girls i soffan. Nice.

Helt jävla misslyckat

Jag har bakat nötkakor. Jag skulle baka nöttoppar, men dom blev helt platta. Jag antar att mitt smarta "det spelar väl ingen större roll vad man blandar först"- trick inte funkade på det här receptet. Dom smakar lika iallafall, nu ska jag äta upp allihopa själv. Och kolla på Gilmore Girls.

Gilmore Girls...

Nu ska jag titta på ett par avsnitt av Gilmore Girls. Jag är löjligt exalterad.

Bildupdate!

Har uppdaterat ett par gamla inlägg med bilder nu, så spana in dom. Scrolla ner...

Barntimmar och lunch

Håller på och gör falukorv och makaroner till lunch idag, eller det blir lite mixat. Jag tänker äta broccolipaj men eftersom B inte gillar det måste han ju få nånting annat och då gör jag en makaronipudding också. På förmiddagen har vi varit på avslutning av barntimmarna, det var helt ok. Jag är så trött, B somnade vid typ kl.23 igår kväll, andra natten i rad och i förrgår gick jag dessutom upp kl.6 av nån oklar anledning.

Ska ladda upp lite bilder sen och blogga lite mer, nu måste jag kolla till falukorvarna så dom inte blir helt svarta...

God natt min skatt

A E sover i spjälsängen, efter sina två flaskor med välling somnade hon och jag hoppas hon sover hela natten. Hon har ju börjat med det nu, det är skönt. B är fortfarande uppe, eftersom han ändå var vaken fick han öppna sin julklappsbok från sin mormor, Mamma Mu och Kråkans jul (inte helt säker på att det är det den heter men jag ska kolla det imorgon).

Nu är det dags för mig att sova, hoppas B kan somna rätt snabbt...

God natt




PS. Jag skruvade ihop spjälsängen, men fattade inte hur man skulle sätta i botten så det fixade Henke. Han är en sån fixare, jag är glad att jag har honom!




Soraya!

Idag har vi varit hemma hos Soraya och hälsat på! A...
 


...och hans lillasyster A var fortfarande kvar, de bor ju i London egentligen. B och A lekte lite och bråkade och slogs en hel del. Men dom är söta ändå. Jag har träffat Sorayas mamma och två av hennes systrar och ett par av hennes kusiner. Det var trevligt och skönt att hänga där.


Innan vi kom dit var vi på IKEA och köpte madrassen, ett par lakan och några små presenter till A och lilla A (måste ju skriva nånting före hennes namn så ni vet vilken unge som är vilken). Vi har fått jättemycket mat och fika hela dagen så vi är jättenöjda. A E har blivit ompysslat hur mycket som helst så hon har varit lycklig. Så lycklig att hon inte ville somna fast det gjorde hon ändå efter ett tag... Just nu leker hon i köket, B ligger i sängen och ska sova, Henke är i garaget och jag tänkte bygga ihop spjälsängen och ställa den på plats. Dags att sätta fart då kanske!

God morgon!

Idag var planen att vi skulle gå upp kl.8, men det blev 8.30 för mig och A E vaknade precis nyss. B ligger kvar i sängen fortfarande så jag ska strax väcka honom. Idag ska vi till IKEA och köpa madrassen till A E och några lakan med tänkte jag. Sen får vi se vad som händer.



En kväll hade Bärnsta o jag soffmys


Glamour



Idag har jag fått ett till nummer av Glamour, jag fick ju en gratisprenumeration förut. Den har tagit slut, jag antar att det är nån pr-grej att dom är så generösa eller nånting eftersom jag fått ett fjärde nummer. Kul att ha nåt att läsa, men jag tänker ändå inte börja prenumerera. Jag är ju mer en lantis, B har däremot stil, som ni ser... Han har kombinerat själv.


Paj...

Det blev en ost- och skinkpaj och en broccolipaj. Mums! Skönt att göra två st när man ändå håller på, den här gången gjode jag lite tjockare deg i bottnen för jag har fått klagomål på att det bara är fyllning. Som att det skulle vara nåt fel på fyllning..?! Hmm. Det blev bra iallafall, jag har i turkisk yoghurt i äggstanningen, det blir smarrigt.

Paj?

Tror jag ska göra ost- och skinkpaj till lunch idag. Det vore ju gott. Sen har jag tänkt en tanke på att baka lite mer pepparkakor också...

Utestund

Idag efter frukost (vi sov till kl.10) var vi ute en stund. Jag hade tänkt städa undan på altanen (full med grejer som kan frysa sönder). Men vi hann bara få in leksakerna, vilket jag ansåg var det viktigaste. A E ville inte alls vara ute och sittligga i vagnen.



Det var 1,4 plusgrader och småregnade lite. Inte det skönaste vädret. Binning var väldigt nöjd och glad, han pumpade däcken på sin räserbil. Han kan så mycket och fixar och grejar. Jag blir jätteimponerad.



Själv är jag mest trött, disträ och oduschad. Jag tänkte ta tag i det där med duschen och sen kanske börja titta på Gilmore Girls..?! Det vore sååå mysigt.



Såhär ser jag ut idag, med uppspärrade ögon.


Spjälsäng

Idag har vi fått en spjälsäng av en av mina jobbarkompisar. Tusen tack för den... Nu återstår bara ett madrassinköp och sen ska A E få sova i egen säng istället för i vagnen. Det kan ju vara trevligt så hon slipper ramla ur menar jag (hon har inte ramlat ur vagnen än, jag vill förekomma henne eftersom hon börjar bli så rörlig), hon är duktig på att ta sig fram på rumpan nu. Fast oftast inte när man tittar på, såklart.





Söt


zzzzzzzzzzzzzzz

En liten kvällshälsning från A E... Menar hon att hon är trött eller?


Söndag kväll

Äntligen är helgen över. Jag är inte särskilt aktiv på bloggen under helgerna eftersom jag jobbar då... Jag har inte söndagsångest utan fredagsångest. När alla skriver på sina bloggar att det är så skönt med fredag känner jag mer: ååh nej, inte fredag. Menmen! Det funkar ju, trots allt, och det är bättre på flera sätt för mig och oss att jag jobbar på helgerna.

Idag skjutsade Henke och barnen in mig till jobbet, sen har de varit uppe i Stjärnorp medan jag jobbat och sen hämtade de mig igen. På "vägen hem" stannade vi hos Madde, Gunnar och V som har flyttat. Kul att träffa dom och se deras nya ställe. Nu på kvällen har jag vikt jättemycket tvätt och snart är det sängen som gäller...

Toppenkväll!

Efter jobbet var jag hem, bytte kläder snabbt och sen gick jag över till våra grannar Anna-Carin och Jonas + barn. Henke och barnen var redan där och hade varit där i två timmar, det var fullt ös. Vi käkade mat och sen glass till efterrätt, allt var supergott. Riktigt lyxig födelsedag för min del, och allt var Henkes förtjänst eftersom han lagat deras bil... Nu är vi hemma igen, det blir snart sängen. B gick precis och la sig i sängen helt på eget initiativ. Dock ville han inte alls borsta tänderna, på den fronten kan det vara riktigt stora protester. Såna är dom barnen, egensinniga och det är väl en del av charmen.


Jag har faktiskt världens bästa familj, även om jag oftast skriver om de negativa delarna så är jag väldigt glad och stolt över Henke, B och A E också. Bara så ni vet...


Födelsedag!

Hurra! Idag fyller jag år, igår fick Henke kyssa sin 23-åriga fru farväl... Jag har fått superbra presenter!! Se själva:



Kort från mamma och farmor. Body butter med passionsdoft och Ginger Whipped Body Suffle + Gilmore Girls The complete series boxen från min kära familj! I det hemliga paketet var det snygga pinup-kortet och underbara Body Shop julprodukter. Och det var *fanfar* mina kära systrar, Camilla och Sarah som skickat det!
 


Tusen tack för alla fina presenter, det kan inte bli bättre. Jag har redan provar alla cremerna, dom luktar underbart! B har också provat lite. Jag sa till Henke att nu kan han vara hur mycket han vill i garaget... Jag har annat att pyssla med! Wiii!


Loppis

När Henke kommit hem käkade vi lite mellis och sen åkte vi till loppisen i Fornåsa. Där är det halva priset på allt fram t.o.m. söndag. Jag köpte tre seriealbum (en hemlig last jag har, speciellt Buddy Longway) och Henke hittade en Ford-fläkt som vi får se om den funkar eller ej. Jag såg en jättesöt divan som jag inte kan sluta tänka på, vi / jag måste nog åka dit igen och se vad han ska ha för den. I vanliga fall brukar vi inte handla särskilt mycket på loppisen (inte för att vi gjorde det nu heller) för det är så dyrt där. En loppis ska ju vara billig, det är själva grejen tycker jag. Men här är det tyvärr rätt dyrt.

Efter loppisen åkte vi till Borensberg och handlade lite, på vägen hem stannade vi vid Emma och Johans hus som dom håller på och bygger. Sen blev det pizza hemma hos dom och vi kom hem för en timme sen. Båda barnen sover som små grisar och det tänkte jag också göra alldeles strax.

Och imorgon fyller jag år...

Tråkigast?

Vad är tråkigare än att skura köksluckorna? Att skura insidan av köksluckorna. Det syns ju inte ens. Men, men. När jag torkar av köksluckorna annars blir dom ju ändå bara skitiga igen, på insidan kanske dom håller sig lite renare? Nu ska jag försöka fixa lite lunch, det blir gamla rester. Spexigt va?!

Plats för en bild, om inte blogg hade krånglat...

What to do?!

Det behövs göras massa tråkiga saker här hemma och som vanligt faller sånt på mig. Är jävligt trött på skiten faktiskt. Men det här ska inte bli ett gnäll-inlägg. Jag tänkte börja med att diska. Så det så. Tvättar redan, så jag ska väl hänga upp det och sen tvätta ännu mer.

Hej Anonym!

Jag vet, jag har tänkt skriva om paketet. Jag har t.o.m. redan laddat upp bilden på det:



Mmm, paket till mig! Det kliar verkligen i fingrarna, vill verkligen öppna det översta (eftersom jag själv inhandlat det understa är det inte lika spännande). Dock var det översta paketet lite skadat av posten, typ uppmosat i ena kanten så jag har kollat ner, men det hjälper ju inte. Det kliar, kliar, kliar, i mina fingrar att få öppna paketet (mest nyfiken är jag på vem det är ifrån). Men jag har ju karaktär (typ) och ska hålla mig tills på lördag. Meeeen det är svårt!

Läggdags!

Äntligen läggdags för barnen. A E sover i vagnen och B sitter och duschar i badbaljan, han har borstat och är klar för sängen såfort han har badat färdigt och blivit torkad.

Idag har vi ätit pizza och Henke köpte en Marabou Digestive åt mig på vägen hem, mums.



Såhär glad är jag för min chokladkaka.


Snorunge

Idag har vi inte gjort nåt särskilt. A E är förkyld, snorar och har ont i halsen. B är lättretlig och trotsig antar jag. Han har sett på en hel del filmer för jag är jättetrött och orkar inte ha massa tjafs och bråk. Snart kommer Henke hem, det ska bli trevligt!!



B väntar på att hästen ska bajsa.



A E äter själv.
Gick väl sådär


Dagens citat

"Experience is what you get when you didn´t get what you wanted".


Vinterland!

En decimeter snö har det kommit inatt, ska ta kort på det sen så ni får se. Dock är det redan plusgrader så förmodligen försvinner snön under dagen, tyvärr...

Update:




Aahh, snö.



Fast det håller på och töar nu. Det faller snö från träden hela tiden.
Dessutom har det ramlat ner en gren i allén också,
eller den har ju inte ramlat ner helt utan den hänger ner och är i vägen.
Sopbilen backade rätt in i den imorse.
Om ni ville veta.


Uppe med tuppen!

Jag har varit vaken sen klockan 6 idag. Eftersom jag inte kunde somna om tänkte jag att jag lika gärna kunde gå upp och få lite ordning på livet, jag har tänkt att jag faktiskt borde börja gå upp tidigare igen. Jag blir ändå inte piggare av att sova till kl.9... Så here we go, vi får se hur kul jag tycker att det är vid lunchtid när jag är helt slut. Idag ska jag försöka sova middag. Det brukar gå som det går med det, men idag ska jag verkligen försöka.

Sanningens ord

Äktenskap är ett förhållande där den ena personen alltid har rätt och den andra är mannen.

Maten

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Utan det blev kyckling och ris. Gott det med. Det var kul att träffa Sarah och Björn, länge sen jag träffade Björn faktiskt. Vi ska åka och hälsa på dom nån dag med. Se hur dom bor och titta på hästarna. Och hälsa på världens finaste Grålle såklart!

Jag har slagit in lite julklappar idag också.

Nu ska jag läsa lite i "Den äldste".

Dags!

Nu är det dags att ta tag i situationen. Vi börjar med att åka och handla.

Kan, vill, ska, borde, måste?

Jag borde diska, måste handla och ska läsa lite först bara. Lite Alfons Åberg... Men en liten stund med läsningen innan jag kan åka och handla och sen börja med maten. När jag tänkt ut vad det ska bli. Till att börja med blir det potatisgratäng iallafall, det är gott. Och sen ska jag hitta på nåt mer också...



Jag gjorde två såna här hjärtan igår. Visst blev det fint?


Barntimmar

Idag har vi varit på barntimmarna, B kan säga barntimmar nu med. Det var lagom mycket folk och vi kom väl dit kl.10 ungefär. Nu ska jag försöka värma på lite lunch till oss, sen måste jag diska allt och tänka ut vad vi ska äta ikväll när Sarah och Björn kommer. Vi kanske borde ha nån efterrätt också?! Vi får se hur det går...

Baka, baka liten kaka, rulla, rulla liten bulla.

Vi har bakat både lussekatter och pepparkakor. Det blev kalasbra! Kul att träffa Fia och göra nånting tillsammans med såklart. B tyckte det var skoj att baka, han gjorde lussekatter som såg ut som bajsar och sen käkade han massor av deg. Av båda sorterna. Men än har han inte fått ont i magen.



Mmm visst ser det gott ut?!

Fixar mer bilder imorgon när det går att ladda upp lite snabbare...


Morgon!

Idag har vi faktiskt gjort lite. Vi har varit till Borensberg och hämtat ut ett paket med julklappar som jag beställt från internet, handlat mat. Jag glömde såklart bort saffran eftersom B sprang iväg med sin lilla kundvagn och parkerade den fast jag hade sagt åt honom att vänta på mig. Han har börjat med mycket egna initiativ nu, t.ex. berättar han för mig vilka grejer som är ajaj och sen pillar han ändå på dom. Om Henke glömt sin bettskena framme lägger B ner den i asken, han packar upp matvaror också. Han är stor och duktig alltså, jag har inte riktigt hunnit med i svängarna och blir mest nervös. Ska försöka skärpa mig.

Nu vill B kolla på "blå bil, räserbil" så det ska han väl få. Jag ska läsa lite innan det är dags för lunch.

Pepparkaksdeg!

Jag har gjort en pepparkaksdeg nu, för imorgon kommer Fia och vill baka både lussekatter och pepparkakor. Pust! Vi får se hur det går.

Nu ska jag läsa lite bloggar, lite bok och sen blir det sängen.

Den Äldste

Nu blir det en ny bok, "Den Äldste". Vi har ätit lite lunch och A E ska sova igen. B kanske får se en film till eller nåt.

Film och bok

B tittar på Långben, jag läser Eragon och A E sover i vagnen.

Brööd

Nu står brödet på jäsning, det blir en jäsning den här gången. Det blir Maddes limpor, mums!