Jag vill!

Jag vill verkligen börja rida nu, Carmensita hade inget föl i magen så nu finns det inget som hindrar mig. Möjligen att hon inte har några skor, men det är ju lätt fixat! Ska fixa en pannlampa också, för jag vet inte vart den jag hade förut har tagit vägen. När vi kommer tillbaka från dalarna, då jävlar... Jag känner mig piggare jag bara tänker på det, faktiskt.

Som en filt av lugn

Äntligen! Yes yes yes! Alla sover utom jag. Det är lugnt och tyst, jag älskar det! Och nu slog det lock för öronen också så även om dom skulle börja låta kanske jag inte hör dom..?!

Frågan är om jag ska lägga mig direkt? Borde verkligen ta den här chansen till sömn, för barnen sover alltid bäst fram till midnatt ungefär, sen brukar det stora hostkalaset starta. Ibland med spyor som extra krydda. Men samtidigt är det så underbart skönt att sitta ensam uppe och läsa lite och bara vara mig själv, alldeles ensam. Vilket typ aldrig inträffar annars. Hmm hmm hmm.

När blir det lugn och ro?!

Jag hade precis lagt A E och hoppades att hon skulle somna, vilket hon inte gjorde. Egentligen är det lite väl tidigt att lägga henne men om hon vaknar tidigt imorgon får Henke gå upp med henne. Eftersom han gick och la sig vid kl.15 och fortfarande sover + att jag har nattpasset. Jaja.

A E rapade precis, nu kanske hon vill sova.


Yrsel

Jahapp! Huvudvärk och yrsel + feber är det som gäller just nu. Och halsen förstås. Och hostan. Snoret håller äntligen lite lugnt. Har tagit två panodil kombinerat med en ipren men det verkar inte ha nån större verkan. När jag inte svettas så fryser jag.

A E mår inte särskilt bra heller, hon spydde efter att ha ätit halva sin lunch. Nu hasar hon omkring och spyr upp lite av vätskan hon fått i sig (vatten, blåbärs- och nyponsoppa). Hon är dock väldigt pigg och säger "maa", "mmaaa" hela tiden. Jag försöker få henne att säga MAMMA! Men det funkar inte, men snart så!!

B är rätt otålig eftersom både jag och Henke är dåliga, han får bara titta på film och när han springer omkring vill vi att han ska var

Rolig länk!

Här är en rolig film ni kan titta på. Orkar dock inte engegera mig i att fixa in en bildruta på bloggen idag.

HÄR!

Ha ha ha!

Tempelriddaren

Inga nyheter på sjukdomsfronten. Eller kanske, jag hade feber inatt. Igen. Menmen! Annars har jag fått gå upp minst en gång i timmen, som vanligt. Jag känner mig rätt sliten idag. Nu ska jag läsa "Tempelriddaren".

Risig

Jag är trött, varm och känner mig allmänt risig. Annars har jag känt mig rätt bra idag, på förmiddagen iallafall. Jag diskade förut och orkade inte särskilt mycket, jag hade tänkt diska allt så jag slipper tänka på det men orkade kanske hälften... Trist men sant. Nu har jag precis tagit en Ipren och när Henke kommer hem från affären (andra vändan idag eftersom jag glömde köpa A E mat förut) hoppas jag kunna sova ett par timmar.

Drömvärlden

Jag drömmer mycket konstiga drömmar just nu. Om saker jag inte tänkt på på evigheter. Nästan varje natt drömmer jag nånting om ridskolan, d.v.s. Hedemorabygdens Ridklubb. Inatt drömde jag nån slags kombinationsdröm om pappas gård, min bror Dennis och hans tjej var hemma hos oss och hälsade på (i Fornåsa) och det var allmänt virrvarr.

Ögat

Jag tror att jag börjar få ögoninflammation eller nånting på mitt högra öga. Igår och idag har det var smetigt när jag vaknat och ibland ser jag lite suddigt på det. Det är bara att vänta och se!


Framöver måste jag åka till affären och bunkra panodil, alvedon och nyponsoppa till sjukhuset här hemma.


Bråkungar och man

Åhhh! Jag vill bara sova. Men jag vill sova i lugn och ro. Det vill säga: jag vill inte gå och lägga mig medan B är vaken. Henke och A E sover redan. Men inte B...
 
Jag är så trött, så trött! Jag är helt slut i skenbenen av nån anledning men min huvudvärk (som jag haft hela dagen) har äntligen släppt iallafall.

Och jag förstår att den här bloggen är rätt tråkig att läsa just nu, bara massa gnäll och tjöt från min sida. Men det blir nog bättre när jag får sova lite mer och blir lite friskare.

Tigerbalsamerad

Jag köpte tigerbalsam, min kära vän Soraya har tipsat om det till min nacke. Jag sträckte typ till mig eller nånting i fredags på Busfabriken och sen var det typ noll huvudrörelse som gällde under helgen. I början av veckan var allt frid och fröjd men nu har det börjat smyga sig på igen. Snacka om lömsk nackspärr, jag antar att det kan finnas nåt samband med förkylningen och nacken.

Nu har jag iallafall smort in mig, luktar jättegott. Jag gillar lukten! Stark och fräsch, det kan bero på att balsamet lossar min förkyldningstäppa som sitter uppe i hjärnan. Typ mellan ögonen känns det som. Jag smorde lite på bröstet också, plus tvingade på Henke lite med.


Avundssjuk

Klart som fan att jag är avundssjuk på Henke att han är så sjuk och inte kan lyfta ett finger. Eller jag är avundssjuk på att han har förmågan att bara skita i precis allting runtomkring, sånt som jag måste göra. Oavsett. Hur kommer det sig egentligen?

Huvudvärk och febrig är jag, ska läsa Arn nu istället.

Ännu mer sjuka!

Jaha! Sådär ja. Inatt har jag vaknat två gånger i halvtimme fram t.o.m. kl.2-3 nånting. Härligt! Kl.3 var jag upp och bytte blöja på A E och sen sov båda barnen lite mer hyffsat. Jag vaknade av Henke vid kl.5.30 eller nåt sånt, han åkte in med firmabilen och fick skjuts hem sen för han är dålig idag.

Män är töntar när dom är sjuka, dom behöver en riktigt hård jävla spark i röven för att ta sig samman och skärpa sig lite. Och inga kommentarer om "när en man är riktigt sjuk"- skitsnack, tack!

Och för att det här inte ska bli ett bittert inlägg kanske det är lika bra att jag slutar.




Sjuklingar

Jaha, nu sitter vi här. Eller resten av familjen ligger i sina sängar och jag sitter här. Men jag menar att vi sitter tillsammans i sjukdomsbåten. Båda barnen har fått medicin på kvällen (Panodil-supp för B och flytande Alvedon till A E) mot sin feber. B somnade aldrig, han var vaken och stökade och sen vid 20.30 spydde han, vilket han i princip alltid gör när han har feber, stackarn. Jag märker ju att han tycker att det är jobbigt, han gråter och kan inte slappna av. Efteråt satt jag med honom i hans säng och han la mina händer på var sida om hans lilla huvud och ville att jag skulle hålla så. Han är så fin! Världens finaste lilla unge. Och A E ville inte heller sova, trots att allt var som det skulle. Sen när hon precis hade somnat kräktes ju B så hon vaknade till lite igen. Menmen! Nu hoppas jag på en bra natt och att dom små änglarna vaknar lite piggare och friskare imorgon.

Henke är också sjuk och ynklig, han mår inte alls bra. Och det gör inte jag själv heller. Fast jag har tvättat massor idag och vikt och lagt in tvätt också. Det är tvätten som är viktigast att den blir klar innan trippen till dalarna. Jag och barnen åker till Hedemora på måndag och stannar en och en halv vecka ungefär. Min farfar ska begravas och då kommer vi upp tidigare och stannar ett tag. Skönt att hinna hälsa på alla ordentligt igen, annars blir det att man träffar alla max en gång per resa upp dit. Det ger så mycket mer när vi kan stanna ett tag. Fast det blir ju mer hemlängtan också såklart.

Ett långt kvällsinlägg från mig, som är trött och virrig. Ska ta ett par Panodil och gå och lägga mig nu. Gonatt!

Da da dada djadja

A E har börjat snacka, väldigt mycket. Mest dadadada djadja, men jag tror hon sa titta eller nåt sånt förut också när hon lekte tittut. Hon stjärthasar med ett ben bakom sig och försöker halvstå litegrann mot saker nu. Hon typ lyfter överkroppen lite och stöder sig på armarna. Det är svårt att förklara, det ser speciellt ut.

B vill alltid att jag ska fråga hur det gick när han stojat och ramlat av sin häst eller nånting. Nu har han börjat att säga "ingen fara, mamma" om han tappar nånting eller när jag rycker till för att det händer nånting. Han är söt och omtänksam!

Just nu ligger dom i varsin säng och kommer förhoppningsvis somna snart. Dom är förkylda och trötta, inte för att det är nån garanti för att dom ska somna men man kan alltid hoppas. B lugnade ner sig när A E kom till sin säng med, det är rätt bra att spela ut storebrorskortet mot honom. T.ex. nu ska A E sova så då måste vi släcka lampan och du måste vara lugn. Funkar rätt bra faktiskt...

och trött...

Jaha. Nu är jag färdig för sängen känner jag. Helt utmattad efter matlagning och handling. Och jag glömde köpa halstabletter. Annars har jag pratat med Soraya och Camilla och Soraya tipsade om tigerbalsam, så det måste jag också köpa.

Annars är Bärnsta sååååå nära döden för han har pissat på dockvagnen idag. Ok alltså, jag kan uppenbarligen tolerera att han ibland markerar lite här och där. Främst när han vill påpeka nånting. Men det är aldrig ok att pissa ner hela hjulet på dockvagnen. Aldrig. Vi måste göra nånting åt honom, fast troligen blir det absolut inget som händer. Men han ligger inte bra till. Kommer han inom sparkhåll så... händer det inte heller nånting. Men han får inte komma in! Jag önskar att jag var lite hårdare och bara såg till att avliva honom, men emellanåt är han ju riktigt söt och gosig.

Sjuk sjuk sjuk

Jaha. Jag tänkte att jag är frisk nu, men tydligen inte. När vi handlade var jag helt svettig, vilket jag skyllde på att jag hade så mycket kläder på mig men det hjälpte inte för det slutade liksom aldrig vara varmt. Inte ens när vi var ute. Så jag ska försöka ta det lite lugnt idag med, nu har jag slut på Gilmore Girls så det kan bli lite svårt, speciellt eftersom det ser ut som ett bombnedslag här också. Som vanligt.

Onsdag

Hej! En ny dag då... Vi ska åka till Östenssons och handla lite, panta pant med tänkte jag. Annars är B superförkyld så vi ska vara hemma och ta det lugnt.

BVC

11 530 gram och 77,5 cm lång. Hon har vuxit 3 cm sen senaste besöket. Barnmorskan frågade om hon hade börjat med pincettgrepp än och det var minst en månad sen hon hade full koll på det. Vilken duktig tjej!

Busfabriksbilder...

Bättre sent än aldrig, här kommer några bilder sen vi var i Busfabriken.








Fotgalningen B

B fotar som aldrig förr, mest fötter faktiskt.




Cutiepie



Bananätande prinsessa...


Tisdag

God morgon! Vi har precis ätit frukost och eftersom B också blivit smittad av min förkylning (A Es från början) så blir det en lugn dag.

Gilmore Girls

Jaa, fortfarande. Sista säsongen, det börjar bli riktigt spännanade nu faktiskt. Eller jag börjar bli rätt exalterad för jag tror att jag sett den här förut. Nu ska jag moffa i mig massa snask. Imorgon är jag frisk och på diet igen...

Hemma igen!

Och nu är jag färdig. Jag tänker tillbringa så mycket som möjligt av eftermiddagen på soffan. Känner mig rätt matt efter BVC- utflykten på förmiddagen. Vi var kvar och lekte en stund efteråt, B älskar att leka där och ville verkligen inte åka hem. Fast han skötte sig superbra ändå och klädde på sig när vi skulle åka hem. Till skillnad från en annan hemsk unge som var där, han bara skrek åt sin mamma typ hela tiden. Usch usch!

Byxbrist

Jag har två par mysbyxor och ett par jeans, alla är tvättade igår och nåt par måste ha torkat. Jag har gått runt i bara strumpbyxor och en lång tröja igår och idag på morgon och jag hatar det. Jag måste ha byxor. Och mina enda jeans har börjat gå sönder på ena knäet, jag skulle verkligen behöva ett par till. Samtidigt som jag inte vill köpa ett par till förrän jag har gått ner i vikt klart.

BVC

Idag ska vi till BVC, A E har kontroll idag.

Saknad!

Guuud var jag saknar mina små skitungar när jag är ensam hemma utan dom. Jag trodde det skulle vara skönt att få vara ensam hemma, sjuk och ynklig. Bara göra det jag vill och få vila ordentligt. Men huset är alldeles tyst och tomt. Det är en konstig ödslig känsla. Ett liv utan barn skulle vara så meningslöst (även om jag accepterar andras val att inte skaffa barn, jag menar bara att mitt liv skulle vara tomt utan mina små älsklingar). Och det kommer bli tusen gånger värre när dom flyttar hemifrån sen, herregud! Vad ska jag göra då?!? Tomt och stort och tyst. Vi måste skaffa minst 4 hundar och säkert fler katter också. Eller några andra djur man har inomhus. Eller massa bilobjekt till Henke och massa hästar till mig som vi kan vara ute och pyssla med...

Det är ju ett par år kvar, men den stör mig redan. Tystnaden.

Städa + feber= nono

Jaha. Jag har precis städat (plockat undan + dammsugit) köket och vardagsrummet. Såhär i efterhand känns det väldigt dumt för jag verkar aldrig sluta svettas. Och dessutom är jag jättetrött och har fått ett utbrott på Henke. Menmen, dom ska snart åka på bilbanarace och då kan jag ligga i soffan och tycka riktigt synd om mig själv. Och titta på Gilmore Girls. Hurra! Jag är jättesugen på att se Kill Bill annars, men det kanske inte funkar.



Våfflor! Mums!


Bad day

Usch, idag har varit en trist dag. Eller inte en trist dag, men jag har mått trist. Har känt mig rätt bra emellanåt, men såfort jag börjat plocka lite eller göra nåt med barnen har nacken gjort sig påmind. Och feber med kanske? Blir väldigt, väldigt varm såfort jag gör nånting. Menmen! Nu blir det sängen och några timmars sömn, förhoppningsvis vaknar jag och mår lite bättre imorgon.

12 timmars sömn senare

Jag gick och la mig kl.18.30 igår. Med dubbla byxor, ett linne 2 tröjor och en kofta, strumpor + sockor och mitt duntäcke och två yllefiltar på det. Och frös.

Imorse gick jag upp och duschade, men jag mår inte särskilt bra än. Jag har förmodligen ingen feber idag, men jag är rosslig och kraxig i halsen och har nackspärr också! Vilket jag har haft sen igår, inte skönt att försöka vända sig i sängen osv.

Har precis ätit frukost och tänkte titta lite på Gilmore Girls. Familjen åker nog upp till Stjärnorp så jag får vara ifred idag. Barnen kommer ju till mig oavsett hur jag mår så det är en fin tanke. Henke ska köpa blåbärs- och nyponsoppa till mig först.

Annars drömmer jag jättemycket om ridskolan hemma. Jag har inte en aning om varför, har drömt om den i flera veckor.


Ynklig!

Det har gått bra idag, jag har varit rätt trött men ändå åkt rutschkana och klättrat omkring. Barnen hade jättekul! Dom sprang omkring massor och lekte överallt och med allt (tror jag). Vi var där 6 timmar och hann både äta lunch och fika där. B var helt färdig när vi skulle åka hem, men ville ändå stanna kvar.

Annars har vi handlat på Coop och sen kommit hem. B och jag delade på en pizza.

Jag mår inte särskilt bra, håller nog på att bli ordentligt förkyld.

Avfärd!

Nu börjar det bli dags att åka. A E är jättetrött eftersom hon vaknade före kl.6 imorse. Jag hoppas hon sover i bilen, men sen har jag tänkt att hon också ska vara med och leka på Busfabriken. Igår sov hon för mycket middag eftersom hon vaknade så tidigt imorse. Skitunge (med kärlek)!


Flickig tjej.



Onsdagens outfit.


Mer B fotar





Jeansen kollar på Gilmore Girls...


Busfabriken

Idag ska vi till Busfabriken med Emma, H och K. Det ska bli skoj. Vi är redan klara för avfärd vilket är lite oväntat, men bra. Vi blir säkert sena ändå i slutändan för det har en tendens att bli så när vi har gott om tid på oss (också).

Mjuka killar

Min mamma (tror jag) har skickat en artikel om mjuka killar, killar i barnböcker som gör mjuka saker. Som Kenta som vill leka med barbie m.fl. Jag har gjort en lista på Pija Lindenbaumböcker som jag vill köpa till B och A E. Dom verkar vara roliga och lite annorlunda. Starka tjejer och mjuka killar, barn som får göra lite oväntade saker. Och det gillar jag. Jag har en lååång önskelista på Bokus, det blir nog några barnböcker var i födelsedagspresent till barnen. Det brukar det ju bli...


HEJ eller?!

Man skulle kunna tro att det här blir ett aggresivt  inlägg till alla som är här inne men inte kommenterar. Men det är det inte (fast en spark i baken kan ni ha ändå så ni börjar kommentera mer, när jag ändå håller på)...

A E har börjat härma lite. När man säger "heeeeej" till henne säger hon nånting som låter typ "eeeeeej". Med precis samma ton! Kul! Snart kanske hon säger nånting. Mamma vore fint! 

Farfar

Min farfar har dött. Och... Jag vet inte riktigt... Jag kände honom inte ens. Och sen var han sjuk de sista åren. Men jaa, det är svårt. Och när någon dör snurrar alltid mycket tankar om livet och döden. Jaa, jag vet inte. Jag känner mig som vanligt och är inte särskilt ledsen. Jag vet inte om jag borde vara ledsen för det? Är det taskigt att inte vara ledsen? Jag vet inte. Jag är väldigt glad för min familj idag, man blir påmind om att livet är skört och ändligt. Och om att vårda de man älskar extra mycket och inte skjuta upp saker.

Paj

Idag ska vi äta broccolipaj (jag) och ost- och skinkpaj (barnen). Jag har gjort ännu lite annorlunda med pajdegen idag, en tredjedel vardera av: dinkelmjöl, vetemjöl special och grahamsmjöl. Hoppas det blir bra.

Trött

Alltså. Saker och ting har kört ihop sig lite. Ibland känns det som att ideen att gå med i förbundet var oerhört korkad. Men vad ska jag göra, nu sitter jag här. I klistret. Och dessutom är jag gnällig. Nu ska jag ta tag i situationen istället. Men visst är det lustigt att jag mailar en person som sen mailar en annan som får vidarebefordra svarsmailet till mig? Varför bara inte svara direkt till mig?!

Det har kört ihop sig med valberedningen, dom tycker att vi ska hitta våra egna ersättare. Fast det är ju en rätt speciell situation eftersom vi har noll kontakt med skolan och därför inte träffar särskilt många som vill hoppa in i styrelsen. Men! Nu ligger det iallafall info ute på hemsidan så jag hoppas vi får in några frivilliga den vägen.

God morgon!!

A E vaknade kl.6.50 och då kände jag att det var lika bra att gå upp, har sovit rätt bra inatt. Vi ska snart väcka B och göra iordning frukost. Förut fick A E igång dammsugaren och blev väldigt förvånad och lite rädd, jag fick le mitt största leende och klappa händerna för att övertyga henne att det inte var särskilt farligt trots allt. Jag vill inte att hon ska bli en av dom där ungarna som är rädd för dammsugaren.

Trött

Jag blev jättetrött nu på eftermiddagen. Helt slut. All ork bara försvann, jag känner mig helt färdig. Men! Efter att barnen gått och lagt sig blir det yoga. Hoppas att jag inte blir alltför pigg efteråt, utan bara lagom så jag kan somna ändå på kvällen. Nu kanske jag skulle kolla på ett avsnitt Gilmore Girls... Om Henke tänker leka med barnen, vi får se...


Pepp!

Nu har jag suttit här vid datorn alldeles för länge, det är tråkigt och jag känner mig rastlös. Sugen på den där yogan jag ska göra ikväll... Nu ska jag diska och sen plocka undan lite. Har redan pysslat lite med blommorna, tror de behöver lite näring såhär på vintern. I perioder är jag toppenbra på att ge dom näring, men idag kom jag på att dom inte fått nåt på flera månader faktiskt. Lite taskigt eftersom det är på vintern de behöver extra näring.

Våfflor!

Idag har vi ätit våfflor till lunch, mums!

Mys!

A E vaknade kl.6 idag (vaknar alltid en gång när Henke är uppe) och fick komma över och gosa med mig, sen kom B över också. Vi låg och hade mys i nästan en timme, det var underbart! Jag älskar min familj, jag tänkte bara skriva det eftersom jag mest uttrycker mina klagomål och sällan nån kärlek. Bara så ni vet.



Gullungar.

Igår sa B "sväj inte" (=svär inte) till mig. Oops! Dags att skärpa sig!! Det intressanta är att han inte svär själv, vilket jag såklart tycker är jättebra. Fast lite konstigt med tanke på hur mycket jag svär. Försöker bättra mig...

Äckligt?!

Min syster skickar doftgrejer till bilen men säger sen att vi kan ha den inne. Menar hon att det luktar äckligt här eller? He he. Det luktar inte särskilt äckligt, vi är ju vana vid äggfis-lukten som kommer från gasen nu.

Jaja! Vi ska åka till kyrkans barn alldeles strax. Som ni ser är vi ute i god tid för en gångs skull så jag tänkte läsa lite bloggar så vi blir sena, som vanligt.

Camilla om Äckligt?!:
Hej fisar :) Det kan ju vara trevligare o ha den inne där man är mest, men man väljer själv :) Det luktar ju såå gott! Hoppas ni får det bra på kyrkis! Kram!

B fotar och fot-ar



B har fotat sin fot.



Och lite av sig själv. Han fotade typ 25 bilder igår och idag, jättekul för honom att ha kameran så jag tänkte att han kan väl ta lite bilder då. Det är ju ändå digitalkamera så...


B med Peakmössan



På allmän begäran från Nina, och förmodligen från Camilla, kommer en bild på B i Peak-mössan. Dock ville han inte ha den på sig så jag fick skynda mig och ta en bild innan han slet av sig mössan helt.


Post!

Idag har jag fått jättemycket post. Ett paket från Camilla med en mössa till B (Peak, jättefin), en ansiktsmask och en doftgrej til bilen (clean cotton doft). Sen kom min Yoga- och min PilatesDVD också! Jag älskar att få paket.


Förmiddag

Jag tänkte skriva morgon, men det kändes lite fel kl.11. Vi har varit ner til Ica och handlat frukt, jag har precis ätit ett äpple och B mumsar på en banan. När vi kom hem ville B vara ute och bygga en till snöhäst, vilket inte funkar när det är 1,3 plusgrader. Tyvärr. Jag hängde upp lite tvätt och när jag kom ut igen var B på väg in istället. Så mycket för att vara ute. A E ligger ute och sover i vagnen.



B med sina manligaste attiraljer. Den rosa-lila "My fairy princesss"-bilen och sin blommiga solfjäder. Det är kul att se vad han väljer att leka med när det inte är nån i närheten som talar om för honom vad tjejer resp. killar "ska" leka med. Jag tycker han är så söt. Jag vill att han ska kunna leka med precis vad han vill utan att folk ska vara på honom om det.


Kväller

Nu är det kväll igen, vi har ätit. B och Henke pusslar i köket och A E skuttar omkring och pysslar för sig själv. Jag försökte läsa lite för henne, men det var inte särskilt uppskattat. Jag tänkte på det förut idag när jag läste för B, att när han var i hennes ålder kollade vi säkert jättemycket i alla hans olika böcker medan A E mest får klara sig själv. Det blir väl så med andra barnet samtidigt som det är lite sorgligt att hon kanske inte blir lika intresserad av läsning? Fast det kanske inte är nån risk hos oss...



Tittut!


Lätt humör

Visst är det intressant att bara man har varit ute en liten stund så blir humöret mycket bättre. Så är det för mig iallafall. Dessutom blev det som ett träningspass att rulla iordning dom där snökloten till hästen, jag blev genomsvett. Nu förstår jag varför det var så kul att vara ute i snön när man var liten. För att man höll igång jämt och aldrig blev kall och blev man kall gick man in och drack varm choklad. Mums! Idag får jag dricka te istället, men det är också gott.

Snölek!

Vi har varit ute en stund, vi hämtade posten och sen gjorde jag en snöhäst och ett par snölyktor. Eller en och en halv för sen ville A E hellre gå in. Hon satt och gnällde i pulkan och det kan jag förstå, det kan inte vara särskilt kul att sitta still i en pulka och titta på två galningar som springer omkring och rullar stora snöklot.



I början var det såhär kul! Och vantarna var på också.



B och den vackra (hehe) snöhästen. Eller snölaman kanske det borde vara?!



B gillade snölyktan fast han ville helst kasta snöbollarna på A E. Det fick han såklart inte, han försöke kasta på mig. Utan att lyckas. Jag har dock träffat honom 2 gånger i huvudet och han skrattade båda gångerna. Jag med (känner mig verkligen som en god vuxenförebild).



Syskonritt.


Inne

Vi är fortfarande inne, A E sover i sängen igen, B leker vid köksbordet. Vi har precis diskat lite, fast det är Henkes tur. Det är såklart inget han uppskattar överhuvudtaget. Jag tror jag slutar där för annars blir det ett bitterfitteinlägg.

Det har precis slutat snöa, det har snöat hela dagen. När A E vaknar måste vi gå ut och leka i snön. Hon kan sitta i pulkan medan B och jag pulsar. Nu ska jag läsa Passion For Business.


Gamla rester

Jag ääälskar gamla rester, till lunch idag ska A E och jag äta kycklingpaj och B äter casslergratäng.

Snö!!!

Vi har snö här förresten! Och det snöar fortfarande. Jag tänkte att vi skulle gå ut på förmiddagen, men sen somnade A E i sängen så vi får gå ut sen istället. Och kanske fixa lite bilder med.



STOPP! B vill inte vara med på bild.


Morgon igen!

Just nu sover jag verkligen usel, A E vaknar väldigt många gånger varje natt. Jag hoppas hon slutar med det snart för jag vaknar varje gång hon vaknar.

Föräldrapenning

Nu har jag precis anmält föräldrapenning via internet, det funkar väldigt smidigt men frågan är när jag får pengarna? Jag vet inte om jag hinner få dem den här månaden... Vi får väl se.



En frukt och senaste Bamse i soffan, det är mysigt säger B.


Dags för jobb

Nu ska jag åka och jobba. Vi har städat på förmiddagen så nu är det rent och fint. Vilket det knappast kommer vara när jag kommer hem igen. Kul. Eller inte.

Lång natt och lång dag

Det blev dåligt med sömn inatt, A E vaknade mycket med feber, fick dricka och Alvedon. Katterna röjde runt. Sen upp och jobba, vilket har funkat bra hela dagen. Henke och jag har precis sett klart en film så nu blir det sängen. Hoppas på en bra natt, A E verkar inte ha feber längre. Skönt!

BrunettBella, eller?!

Igår fick jag en lång blick från Henke, följt av ett "BlondinBella är snart ekonomiskt oberoende". Jahaa svarade jag och frågade om han menade att jag också borde vara påväg att bli ekonomiskt oberoende? Och det tyckte han att jag borde. Jag lovade att jobba på saken... Så har ni några bra tips är det bara att ni delar med er!

Eld!

Jag försöker elda lite i kakelugnen, det går faktiskt bra med tanke på att all ved är fuktig. Vi var upp till Eva och Lasse och hämtade på förmiddagen.


Ingen Ipren

Vi var till Ica Fornåsa och där fanns bara alvedon, som vi redan har hemma. Ipren är bra för då behöver man bara ge 2,5 ml. Av Alvedon och Panodil behöver dom 5 ml. Inte för att det är några problem med A E alltså, hon smaskar glatt i sig medicinen för den är smaksatt. Nu ligger hon och sover lite middag.



Mmm, skorpa.


Feber!

Igår kväll hade A E 40 graders feber och nu imorse hade hon 39,3. Det går iallafall åt rätt håll, men det blir inget Busfabriken idag som det var tänkt. Däremot måste vi nog ta en tripp till Apoteket och köpa mer Ipren.

Jag idag




Gissa!

Vad tror ni att det här är? Gissa på...




Kolla vad hon kan!



Nu kan A E både hålla upp och tippa i sig vattnet själv. Hon är så stor och duktig.


Matfixerad



God och nyttig.


Nya bilder!

Nu har jag laddat upp massa nya bilder!



Sötbarn.


Tråkigt fix

Jaha. Nu ska jag väl ta tag i frimärkessituationen och sen diska antar jag. Det finns snart lite tvätt att hänga igen, det är helt proppfullt med smutstvätt så det känns som att det aldrig ska ta slut... Men det gör det väl. Kanske. När barnen flyttat hemifrån.

Sandra bloggar

Här hittar ni Sandras blogg, hon har precis skaffat en så ni måste kolla in till henne!

Dagens lunch

Idag blir det hemmagjord potatismos med persilja i och ugnsstekt falukorv, tänkte jag. Jag vill göra nåt enkelt och snabbt och det här funkar ju bra. Och sen är det väldigt gott också!


Just nu äter jag kardemummaskorpor och röda vindruvor. B har också ätit skorpor och typ 3 clementiner. Jag tyckte att jag köpte en hel del frukt, men clementinerna försvinner i rasande takt så jag kanske får handla fler imorgon eller nåt. B äter extremt mycket frukt just nu. Igår åt han 3-4 äpplen och sen delade vi på 2 apelsiner. + att han åt två morötter. Det är bra.




Frimärken

Nu har jag köpt frimärken till alla festinbjudningar som ska skickas iväg. 100 st. Eftersom alla är med klister på tänkte jag försöka engegera B att hjälpa mig, det borde gå en liten stund och om jag håller koll på honom...


Bilder?

Det är nog läge att bjuda på lite nya bilder, ska försöka fixa lite under dagen...




Gammal bild på B.


Torsdag

A E vaknade med 39,4 graders feber så hennes frukost blev 5 ml Panodil. Nu äter hon macka och gröt, med väldigt bra aptit faktiskt. Jag är förvånad. Vi får se hur hon mår under dagen...

Eftersom hon har feber blir det en väldigt lugn dag, vi måste åka ner till affären och köpa lite frukt och mjölk nu efter frukost och sen ska vi mest ta det lugnt. Jag ska försöka få nåt gjort medan hon sover middag sen. Igår dammsög jag av och vek massa tvätt så det är klart för tillfället iallafall.

Dags för en dusch

Nu ska jag förhoppningsvis hinna duscha utan att bli avbruten. Henke har inte kommit hem och A E har nog feber, hon var väldigt varm så jag gav henne alvedon. Hoppas det hjälper.

Jag ska åka förbi Segorp och hälsa på Sarah och sen vidare på mötet. Eller möte och möte, vi ska skriva adresser idag så det blir nog inte särskilt mycket mer sagt.

Vår!!

Lite vårinspiration är ju aldrig fel: GreenGate o House Doctor...

Härliga dag!

Aahh, solen skiner in genom fönstrena och jag sitter och häckar framför datorn. Det känns inte helt vettigt om jag får säga det själv! Så snart ska vi gå ut och hämta posten istället. B och A E leker tillsammans med Duplo just nu, det har börjat komma korta stunder då de faktiskt har lite glädje av varandra i lekarna. Det är fint att se.

Onsdag

Jag har lite inspirationstorka på rubrikfronten för tillfället, vilket ni säkert märkt. Idag ska jag fixa med tvätten och försöka gå ut så mycket som möjligt med barnen. Om vi bara är hemma på gården har B börjat säga att han är kissnödig, gått in och sen stannat inne och lekt istället. Lurig unge. Menmen! Idag går vi iväg på en promenad istället.

Skrutt



A E i fina kläder från Johanna. Kommer ej ihåg vilken dag det var.


Brisingr

Igår kväll började jag läsa Brisingr, den är jättebra. Kom ungefär 300 sidor så nu ska B få se på Bob och jag tänkte läsa. Vi får se om A E tänkt sova eller ej.


Tisdag

Nu är vi uppe hos Eva i Stjärnorp, jag fixat med lite Kamratförbundsbusiness. Eller en hel del faktiskt. Det blir lite att styra upp när folk som skulle fixa ditten eller datten helt plötsligt blir sjuka. Så är det att vara ordförande. Framöver ska vi åka ner till skolan och kopiera papper och fixa lite telefonnummer.

Mmm paj

Vi har precis ätit lunch. Jag provade ett nytt recept, mexikansk kycklingpaj. Den blev jättegod, jag kanske lägger ut receptet senare om jag orkar. Jag tror att jag håller på och bli sjuk för jag känner mig helt matt. Fast jag blir knappast sjuk, menmen. Nu blir det ett avsnitt av ni vet vad.


Måndag

Jaha, så var det måndag igen. Vad ska vi hitta på idag då? Jag tänker kolla på ett Gilmore Girls-avsnitt, jag har inte sett den här säsongen så det är spännande... Ungarna skuttar omkring på golvet. Imorse vaknade vi kl.5, fast vi somnade om. Jag undrar om det hade varit smartare att gå upp då och sen låta båda B sova middag också. Vem vet?!



Mmm, fruktsallad.


Fina!



Fina barn! Redo att åka till Solla (d.v.s. bild från igår). A E har tunika som Camilla köpt, Po.P. B har en tröja som mormor köpt till honom på samma ställe. Han ville inte ha skjorta på sig, men det gör inget när han har den här fina tröjan tycker jag. Hennes byxor är från Sarah (kompis) och hans är från Sarah (moster).

Kväll

Jag har varit trött och redo för sängen sen vi åkte från Stjärnorp, därför blev kvällen väldigt lång. Vi kom hem vid kl.15.30... Barnen har ätit, badat och nu ligger A E i sin säng och sover och B läser Bamsetidning med sin pappa. Jag har diskat, det var världens berg. Skönt att ha det klart.

Nu ska jag titta lite på Gilmore Girls och sen blir det sängen tidigt idag. Hoppas jag.



B gör solkatter med sin Byggare Bob film.


Big blocks



En av Bs julklappar, en riktig höjdare. Vi byggde ihop det här häromdagen så jag skulle få kolla på Gilmore Girls. Funkade perfekt! Han älskar att leka med det, han har två till oöppnade paket på övervåningen.


Julgransplundring hos Solla!



Alla barn fick kronor med sitt namn på och varsin ballong när vi kom.



A, B och Solla läser.



Dans runt granen, L visar hur man ska göra.



Mums, vitlökssalami.



En skorpa till A E...



...och en smällkaramell. Undrar vilken som var godast?


Fina bilen!

Idag ska forden besiktigas, spännande...

Vi är alltså uppe i Stjärnorp, vi har ätit frukost här, A E har sovit middag och B tittar på Stora Maskiner. Henke byter olja och bromsbelägg (?) på våran bil, han är så duktig.

När jag inte sitter här försöker jag plöja igenom massa nummer av Hemtrevligt, Tove och andra tidningar som systrarna hade med sig till mig.

Bilder

Nu har jag precis laddat upp massor med bilder, dom får ni se imorgon för nu ska jag gå och lägga mig. Måste hålla handen med B som kissat i sängen och är lite nervös. Ibland gråter han i sömnen (alltså gråter förtvivlat och hysteriskt) för han känner väl att han är kissnödig men han kan inte vakna. Det hände idag och han kissade, men det var lugnt för täcket klarade sig och vi har ju ändå madrasskydd så...

Jag kör med ättika istället för sköjlmedel nu, det funkar super! Ättikan tar bort dålig lukt tydligen. Skönt!

Jäkla blogg!

Tänkte skriva lite förut men kunde inte komma in då, tyvärr. Visst är det rätt intressant att jag aldrig bloggar om hur bra blogg.se funkar annars. För det går bra att klaga men inte att ge beröm tydligen... Hmm.

Iallafall! B har sett Byggare Bob medan A E sov en middagslur och jag duschade.

På förmiddagen städade jag bort alla julgrejer, dammsög och skurade golven. Sen blev det torsk i äggsås till lunch och nu väntar vi på att bli hämtade (vilken lyx, va) och skjutsade till Solla för att vara med på hennes julgransplundring. Det ska bli skoj! Barnen är jättefina i nya kläder, får se om jag hinner lägga upp några bilder...

Fixa

Jaha. Som vanligt har jag fått äran (???) att städa. B och jag har plockat undan det mesta och jag har börjat dammsuga. I eftermiddag kommer Solla eller nån och hämtar oss så vi kan vara med på julgransplundring hemma hos henne. Kul! Egentligen skulle vi åka med Henke imorse men jag orkade inte gå upp. Jag vaknar kl.5 varje morgon och är pigg. Det funkar liksom inte eftersom jag lägger mig så sent och får vakna på natten. Jaja, ikväll kanske blir första kvällen jag skärper mig och kommer i säng tidigt. Inte för att jag tror det själv, men kanske...

Skadade barn!

Förut satt B på pottan och A E var i gåstolen utanför och hon har precis lärt sig hur man öppnar upp toadörren helt. Vilket inte var en särskilt bra kombination med Bs fingrar... Han klämde ett finger rejält och två stycken en hel del, fast inte så det blev märken. Stackars liten. Dessutom var han jättejättetrött så det var skrik och panik ett bra tag. Jag tyckte dock att det kändes bra att det inte var jag som klämde hans fingrar för första gången, det skulle känts så hemskt. A E vet ju faktiskt inte riktigt vad hon gör. Eller också är hon en elak varelse sänd från helvetet. Fast troligen vet hon inte... Man kan aldrig vara säker.

Och på tal om skador så undrar jag om mina söta ungar blir skadade av all Gilmore Girls-musiken. Varje gång ett nytt avsnitt börjar hajar dom till och kan inte sluta glo. B sitter t.o.m. och skrattar väldigt konstigt och exalterat varje gång han hör den. Han tar väl efter mig antar jag... Ibland kompletterar han med lite hopp i soffan. Precis som mig...

Soffmys

Idag har B, A E och jag myst i soffan.Solen sken och värmde genom vardagsrumsfönstrena, Carla Bruni sjöng på datorn och vi kastade mjuka bollar i taket. Det var underbart, barnen var så glada och jag med. Det var jätteskönt med sol, det behövdes verkligen.

Tänder

A Es två framtänder växer och gör ont, jag tror det är därför hon kräks mer eller mindre regelbundet. Hon har dessutom ingen aptit när det gör ont. Det är rätt intressant med henne för hon verkar alltid få två tänder åt gången. Det har hänt två gånger hittills så vi får se hur det blir i framtiden... En förälders spännande vardag.

Jag är inte ironisk alltså.

Fredag

Idag hade jag tänkt att vi skulle gå ut på en promenad nu på förmiddagen, fast det blev inte riktigt så. B vill kolla på Byggare Bob och jag håller på och eldar. Jag ska egentligen vika tvätt, jag har bara börjat med det än så länge. Jag håller på och tvättar massor med tvätt, bl.a. Bs regnkläder och sånt som hängt framme som barnen ändå inte använder just nu. Skönt att få det gjort även fast det kanske är lite sent påtänkt? Det blev mycket plats kvar för våra vinterkläder nu iallafall.

Annars har A E redan hällt ut katternas vatten 2 gånger och B har spillt en gång när han skulle vara snäll och lyfta ner vattnet till Findus förut.

Att återvända till livet

Under december har jag känt mig rätt dålig, inte fysiskt alltså utan psykiskt. Jag har sovit lite och dåligt och därför gått som i koma på dagarna. Knappt "orkat" ta tag i nånting eller vara en bra mamma (min definition: leka och skoja, dansa, sjunga med barnen. De har självklart fått mat, men B har mest sett på film under dagarna).

Dock har det blivit ändring nu för idag har jag läst 5 böcker för B, inte sjungit några sånger för han ville inte höra några. Han har fått hjälpa till att diska, vilket han älskar men oftast inte får hjälpa till med för det är så jobbigt med allt plask. Vi har hoppat och verkligen varit tillsammans. Skönt! Såna här saker får mig att känna mig som en bra mamma, medan om jag inte gör nånting sånt här med honom (och A E fast hon uppskattar liksom inte de här sakerna på samma sätt än) känns det nästan som att jag misshandlar honom på nåt sätt. Nu när jag skriver det känns det bara som att jag borde skärpa mig och inte tycka att jag är så kass bara för att jag inte orkar leka med honom. Oftast gör vi ju massa roliga saker tillsammans. Fast när man är lite nere ser man inte klart.

Tänkte bara säga att jag känner mig mycket gladare nu iallafall...

TACK

Tack för alla bra tips på mat. Jag har fått in: Wokad kycklingfilé, kålpudding, pytt i panna, soppa, tacopaj, hemmagjord pizza, kalops, korvstroganoff, stek, våfflor (vilket vi faktiskt åt idag, innan jag kollade bloggen), pommes o korv m.m.

Lill-Lasse


Alltid kexchoklad



Pratar med syster.


Mmm?



A E o bajsen.

Kludd




Jaha. Nehej.

Det är väl dags att hänga tvätt, starta en ny maskin tvätt, diska och kanske plocka undan julsaker. Om ni har tur kanske ni får se ett par teckningar jag gjort senare. Jag har fått lite inspiration förstår ni. Jag köpte färgpennor för hundra år sen och tänkte att jag skulle försöka teckna lite. Vilket såklart inte blivit av. Dock har jag haft lite inspiration de senaste dagarna, tyvärr precis när jag egentligen borde gå och sova. men det är smällar man får ta.

Potatislåda

Ikväll ska jag göra nån potatislåda, igen... Den jag gjorde igår var verkligen smaskens. Det är bara ett problem: hela diskohon och spisen är full med disk. Nån måste diska och jag har verkligen ingen lust.


Handling!

På förmiddagen har vi varit till City Gross och handlat. Det gick rätt bra, förutom att B tycker det är skoj att gömma sig för mig. Dealen är ju liksom att om han ska gå själv istället för att sitta i vagnen, då ska han alltid ha mig och vagnen inom synhåll. Detta funkade inte så bra idag, men det blev lite bättre när han fick hämta varor och lägga i vagnen.


Nya recept?

Nåt jag saknar är vardagsinspiration, det sägs ju att varje person har 5 maträtter de ständigt återvänder till. Det tycker jag känns väldigt tråkigt, därför måste jag prova lite nytt. Oftast är recepten jag hittar alldeles för krångliga, det är massa ingredienser jag aldrig har hemma. Men nu har jag hittat ett par nya recept jag ska testa... Så vi får se hur det går. Lite omväxling vore trevligt. Vi äter oftast: köttbullar, pastasås, pizza (skärpning krävs, jag vet), ost- och skinkpaj. Jag har svårt att ens komma på fem maträtter vi brukar göra... Så kom gärna med bra tips på enkel vardagsmat och då menar jag inte "stekt falukorv och makaroner" utan sånt man gör helt och hållet hemma.


Torsdag

Jaha, redan torsdag. Det känns lite konstigt för den här veckan slipper jag fredagsångesten. Jag ska nämligen vara ledig i helgen. Underligt, men förhoppningsvis skönt!

Vi har ätit frukost, jag håller på och eldar och nu ska vi åka iväg och handla.

Kvällsmat

Idag gjorde jag pannbiff (med morot, scharlottenlök, bara liite vitlök och kryddor) till kvällsmat och en potatislåda från Carolas bok. Den blev jättebra, fast jag hade inte särskilt många av ingredienserna hemma. Man skulle göra en sås med Parmesanost och vitvinsvinäger och sen skulle det vara svamp i, men det fick gå utan idag. Det blev gott ändå!


Hur man gör mamma glad enligt A E

Man skuttar obemärkt fram till kattmatskålen och börjar pilla med kattmaten, helst äter man lite också. Då kommer mamma som ett skott. Works like a charm.



Henkes nya klocka.


Diska och fixa

Nu ska jag diska, sen hänga tvätt och vika klart tvätten som jag började vika förut. Sen blev jag lite distraherad av övervåningen. Jag gick upp med alla vikta handdukar och sängkläder och la dom på plats och sen började jag röja lite i misären där uppe. Det blev jättemycket plats helt plötsligt! Och det bästa är att det känns så bra att ha gjort det eftersom jag tänkt på det i hundra år...

Friska?

A E har fått behålla sin lunch och B verkar helt som vanligt. Skönt! Tack för tipset, Lovisa! Jag utgår från att vi får en ny chans att prova ditt tips.

Vi firar!

Vi firar in onsdagen med lite magsjuka för barnen. Härligt! A E spydde lite imorse före frukost, vilket jag antog berodde på att hon hade slem i halsen eller nåt. Men inte då. Vid frukosten åt hon glatt ända tills hon började kaskadspy, som tur var kom det bara på golvet. Och på hennes byxor förstås. Menmen! Vi har varit ner till Ica och köpt nyponsoppa, blåbärssoppa och cola. Så nåt ska A E väl få i sig. B kräks inte utan verkar ha den andra varianten.

Te!

Igår var vi ju på Tehuset, där jag hade presentkort. Tack så mycket Aliyah (stavning pls, Soraya) med familj! Det här inhandlades (inte den vita burken):



Och tesorterna citron/mumma (ingen höjdare) äpple/kanel (mums) och ekologisk fläder/ äpple.
Jag är väldigt sugen på att åka dit igen och köpa meeer te! Och fler fina burkar!

Elda

Henke kom hem med ett par säckar torr ved så nu eldas det för fullt. Mmm, varmt och skönt! Jag ska lägga in lite nya bilder nu och sen läsa vidare i min bok (Carolas Ekokök) eller tidning (Tove just nu).




Ahh, värme.


En sten föll från mitt hjärta

Är det så man säger när man blir lättad efter att ha gjort en sak man tänkt göra jättelänge, men skjutit upp hur länge som helst. Ni vet den känslan? Nu har jag precis skrivit klart ett brev jag tänkt skriva väldigt, väldigt länge. Jag ska sluta som ÅF med aloe veran. Jag har varken tid eller lust med den längre och jag har inte haft det på länge. Jag har hela tiden tänkt att jag ska skriva ut min uppsägning på datorn, därför har det inte blivit av. Nu skrev jag för hand istället. Det enda som återstår är att slänga brevet på lådan. Skönt!

Dessutom har jag äntligen strukit B´s fårtröja som väntat på att bli färdig i flera månader. Jag har några andra såna här grejer på mina lista också, ska försöka städa upp lite i min "saker som jag tänkt göra i hundra år, men aldrig gör"- lista. Det är så skönt varje gång man prickar av en sak! En del saker är t.o.m. riktigt enkla och det är nästan det värsta känner jag. Varför skjuta upp dom när det är så enkelt att bara fixa dom direkt.



Nehej, nu ska jag ringa farmor och mormor och tacka för julklapparna.

Bilder

Visst är det kul med bilder? Mindre kul är att de enda bilderna jag har från mina systrars besök är den där när dom ligger och sover. Jag måste bli bättre på att ta kort.

Nya sängkläderna

Igår köpte jag nya sängkläder till barnen, som sagt var. Såhär ser det ut nu när jag bäddat med dom:





B fick girlangen från Indiska också, den är full med små bjällror.
Han älskar den och leker massor med den.
Hoppas det finns fler nästa gång jag är där så ska jag köpa några till.


Tidningsskörden

Jag har enormt mycket tidningar att läsa nu. Camilla och Sarah har lämnat nummer av följande tidningar: Glamour, Tove, Cosmo, Mama, Family Living. + att jag har Julhem, Ridsport Special och senaste Drömhem & Trädgård kvar att läsa. Och jag som tänkt sluta med tidningar och bara läsa böcker. Troligt.

Lite sömn

Inatt har jag sovit från kl.1 till 6. Alldeles för lite, vi får se hur humöret utvecklar sig under dagen. Jag har kommit på att jag måste lägga mig före kl.22 för att få en bra natts sömn, vi får se när jag lägger mig i fortsättningen. Helst ännu tidigare.

Nu ska mina systrar, jag och barnen ut på en vinterpromenad.



Såhär såg det ut i sovrummet när jag kom hem imorse (Henke hämtade firmabilen i stan).
Sarah, Camilla och B sover, A E vaknade när jag smällde i dörren när jag kom hem.


Eldning pågår

Igår eldade jag ju två gånger, en gång på morgonen innan vi åkte och sen när vi kom hem. Just nu försöker jag elda i vedspisen, men det går dåligt... Veden är fuktig så det vill inte ta sig riktigt och det måste tokbrinna i vedspisen för att det ska bli nåt varmt. Men! Gasen är iallafall igång så det är 20 grader i köket. Det varmaste rummet. Typ 17 grader i sovrummet (för er som ville veta).

B´s nya kläder

Idag har vi varit först på Ikano, IKEA och sen på stan. Jag har köpt lite kläder till B på rean, mest strl.122. På IKEA köpte jag massa ljus och sängkläder till barnen, de behöver ett ombyte för det blir ju lite svårt att tvätta annars tycker jag. Sen åkte vi till stan-stan (enligt Henke) där vi var på Po.P, Indiska, Tehuset (köpte massa te och 3 olika fina burkar), H&M (ja,igen).

Nu spelar vi kort. Kul!

Julklappar!

Nu har jag precis öppnat lite julklappar till mig och massor till A E. Mest kläder, sen hade Camilla med sig en påse från sitt "förråd" med tjejkläder till A E och en lite mindre påse med kläder till B. Jättefina saker såklart, Camilla har jättebra smak, bättre än mig (om nån nu trott nåt annat).

Jag har precis ätit lite mat, Camilla och Sarah har gjort pasta och bacon. Nu äter de andra tyvärr chokladpudding, jag blir jättesugen men ska hålla mig borta från den. Kanske göra en fruktsallad?

På väg

Systrarna åker snart från Hedemora och jag ska snart åka till jobbet.

Soffmys

Härom dagen hade vi det såhär mysigt i soffan framför Gilmore Girls.



B kröp upp i mitt knä, in under filten och satte sig med händerna lika som mig.
Fast när kameran kom fram blev det mer spex.


Nyårsbilder

Här kommer ett par nyårsbilder på barnen.






Tidig morgon

Imorse ringde klockan 6.30. Kl.7 gick jag upp och då undrade Henke vad jag höll på med för han hade minsann ställt om sitt alarm. Jahaaa. Men igår sa han att vi måste åka senast kl.7 så jag tänkte att det nog var dags att gå upp.

Nu har vi precis ätit frukost här uppe i Stjärnorp, framöver ska jag jobba. Det är -14 grader här förresten, alltså riktig vinter! Trist att jobba, jag skulle hellre vara ute. En liten stund iallafall.

Jobb

Idag har jag jobbat, visserligen ett kort pass men ändå. Imorgon är det på´t igen! Som tur är har jag ju min homegirl, Soraya, som lättar upp stämningen.

Nygräddat bröd och fruktsallad

Mmm, nu äter jag nybakat bröd med ost och fruktsallad på apelsin, banan och äpple. Mums! Ska kolla på Gilmore Girls så snart A E gått och lagt sig. B sover redan.

Vi har varit i Skänninge och handlat lite. Det behövdes!

Brödbak

Jag har fått låna svärmors hushållsaassisstent så idag ska det bakas bröd. Först gör jag 4 st "Maddes limpor" och sen efter det ska jag göra iordning en omgång med Kajsabröd. Det ska ju jäsa över natten.

Trött kille

Igår eftermiddag somnade B på golvet. Rätt trött,alltså.



Skön matta...



Jag lyfte över honom till soffan istället.



Det ser inte så mysigt ut med magen mot det kalla golvet. När det fanns fårskinn och en filt att välja på liksom. Från början tror jag att han hade huvudet på puffen och sen gled ner...


Lite bättre

Jahaja. Vi har precis varit ute på en promenad sen förra inlägget. Först kollade vi på fåren och fårbajset.



Mycket intressant. Sen gick vi bort till Southpark Ranch och sen genom skogen hem igen. Vi har tydligen varit ute i en och en halv timme. Skönt! Det är minus 6 grader här, skönt när man har ordentligt med kläder på sig. Och går genom skogen och får dra vagnen så man får upp värmen.



Eeekta perler

Nu är det lite film för B och jag ska börja med maten.


Bitterfitta

Idag började bra men sket sig helt när jag öppnade micron och upptäckte att den var helt inkletad med välling. Mycket välling. Och det var inte jag som gjorde välling igår.

Men. Jag tänker inte spy galla här. Nu ska jag och barnen gå och titta ifall vi ser några får.

Gilmore Girls

Idag är en soffdag med Gilmore Girls...


Ånej, hosta

Det verkar som att jag börjar få hosta. Jag hatar hosta. Det är ok att vara förkyld, ha ont i halsen och snora. Men inte att hosta. Jag vet inte riktigt varför, förmodligen för att man måste vakna på natten och att det inte går att styra särskilt mycket. Snor kan man torka bort och halsen kan få honungsvatten... Nu ska jag sluta gnälla, hämta en varm, skön tröja och sätta igång Gilmore Girls.


Nytt, nytt

Nu har jag startat en viktblogg...

kolla här.

God morgon!

Idag blir det en väldigt, väldigt lugn dag. Har precis kört upp B, han ville åka hem strax efter tolvslaget så det gjorde vi. Han somnade vi bilen på vägen hem, Henke och jag somnade väl vid kvart i 1 eller nåt sånt. A E vaknade som vanligt vid kl.8.