Lurad av mig själv

Vi åkte till Motala och Godishuset, köpte godis. B fick en sån där värdelös liten bil i papp att ha sitt godis i.

När vi var på väg hem kom jag på att vi måste till Ica Fornåsa och köpa pepparkakor. Och chips och fingerMariekex till mig, eftersom jag egentligen var sugen på nåt knaprigt och inte godis. Yeah.

Sömnbrist

Det är vid den här tiden på dagen det märks allra mest att jag sovit dåligt. Jag blir lättretlig (mer än vanligt), trött, huvudvärken kommer smygande och jag vill helst vara ifred. Vilket självklart gör att barnen vill klänga, klänga, klänga på mig. Absolut inte vara ensamma en minut utan alltid vara precis på mig, annars är det gnäll, gråt och sura miner.

Puuust. Längtar tills Henke kommer hem, då ska vi åka och köpa godis i Motala.

Pipparkakor

Kolla här då.

Läsvärt

Kolla här och här.

Baka nåt gott

Jag är sugen på att baka nånting gott. Typ minicheesecakes med hallon eller en morotskaka. Vi får se vad det blir, nu ska jag göra en köttfärslimpa först och främst, tror jag... Nåt med köttfärs iallafall.

Fixat igår!

Igår såg det ut som faan på köksbänken, det var solrosfrön överallt, eltejp(!), skruvar, verktyg, mitt paket med den vita burken (längst till vänster), diskade skålar, odiskade skålar med mycket mera. Nu ser det ut såhär iallafall:



I den vita skålen (IB Laursen från
Uthuset) har jag mjöl, enkelt och lätt att komma åt istället för att försöka forcera barnspärren och sen hantera en 5 kilossäck med mjöl. Skålen längst till höger fick jag av min farmor, det är en Anders Dolk (keramiker från Hedemora som gjort min teservis också). Jag gillar verkligen den blåa nyansen och formen på skålen.


Snö!

Igår kväll skulle det bli "snöstorm" enligt säkra källor. Och det kom en hel del snö, på väg hem från Stjärnorp var det en bil som hade kört i diket. På Älvanrakan. Där det är typ en extra fil utanför körbanan. Men! Det kan hända den bästa, antar jag. Idag ser det ut såhär:




Simpson stol

Henke har beställt en sån här stol till A E. Hon har nästan vuxit ur bilstolen hon har just nu, när hon har vinteroverallen på sig får man ta i allt vad man kan för att kunna knäppa fast bältet.



Bild från simpsonshop.se


Stjärnorp

Igår kväll åkte vi upp till Stjärnorp och åt pizza. Eller kebabtallrik för mig, mums. B skrek "utan lök" hela tiden inne på pizzan, rätt spännande eftersom Lasse vill ha pizza med mycket lök.

Luring, igen!

Gissa vem som sovit en 4 timmar lång tupplur? Jo, A E förstås. Alltså har hon tagit igen den nattsömn hon förlorat. Vilket man inte kan säga om mig eftersom jag diskat, vikt tvätt, hängt tvätt, satt igång ännu mer tvätt (man kan tro att jag älskar tvätt), städat iordning på bänkarna (halleluja) och plockat iordning i skafferiet. Nu är det jättefint på den ena bänken och sådär på den andra. Jag har diskat ur min födelsedagsburk som Sarah köpte åt mig på Uthuset, jag öppnade paketet idag också... Paketöppning är alltid trevligt, även om man vet vad som finns i tycker jag. Nu kom jag på att jag borde fotat paketet för Helena hade slagit in det fint med tapet istället för presentpapper.


"Morgonstund har guld i mun"

Är det första som möter mig när jag loggar in på bloggkoll.com. Just idag vet jag inte om jag håller med. Visst är det lustigt att A E kan missa två timmars sömn mitt i natten och ändå vakna i vanlig tid på morgonen? Jättelustigt, jag skrattar nästan ihjäl mig faktiskt.

Annars är det rätt bra faktiskt, vi har ätit frukost och det är jättefint ute. Frost precis överallt, det är fint så länge jag slipper gå ut. Jag hade tänkt åka till stallet och förbereda inför nästan vecka (putsa upp alla lädergrejer, mocka ur boxen m.m). Men det får vänta. Nu ska jag diska och sen kanske städa undan lite. Vi får se vad jag "har lust med". B ska kolla på film iaf.

Luring!

Jag var lite misstänksam förut idag eftersom A E inte alls verkat haft ont trots att hon fått en tand. Dessutom sov hon toppen natten mellan förrgår och igår. Men nu förstår jag ju varför, eftersom hon är vaken och skriker inatt. Hon har precis fått en omgång Ipren, väntar på att den ska verka och sen hoppas jag att vi sover resten av natten.

Napoleons hatt i mitt hem!

En historisk hatt i mitt hem, fast två st:



Kopiorna...



... och the real hat.


En tand!

A E har fått sin första tand! Vänster framtand är det som kommit fram, jag tyckte jag kände en liten tagg igår men kunde inte se nånting. Idag hade det kommit fram tre små taggar och en liten bissing. Jättesöt är den, fast jävligt vass så nu blir det till att hålla tuttar och fingrar borta.

Hoppning!

Nu ska vi göra oss klara för att åka till Segorp och kolla på när Björn, alias ponnypojken, ska hoppa några hästar. Sarah har lovat att roa mina barn så jag ska få titta på hästarna. Det ska bli skoj! Ska försöka ta några bilder också...

Update:



Richard 4 år e. Rambo - Jaguar om jag minns rätt.
Björn a.k.a. ponnypojken a.k.a. lillgurkan(?)


Frost

Inatt har vi haft frost här, första frostnatten tror jag. Jag var uppe vid kl.6.20 och slängde ut Findus och då vågade jag inte kolla på termometern, när jag gick upp vid kl.8 var det 0,1 grader plus iallafall.

Kyrkans barn

På förmiddagen har vi varit på kyrkans barntimmar. B tyckte det var skoj, vi var kvar till sist idag. A E somnade i stolen och sov typ 1 och en halv timme. Skönt. Nu ska vi göra lite lunch!



Ett bad eller en dusch är aldrig fel, så länge man inte måste tvätta håret förstås.


Sen kväll

Jag var egentligen redo för sängen, men sen somnade B (till slut) och jag kunde mysa lite med Henke innan det är sängdags. Skönt med lite vuxentid, för en gångs skull.


God natt!


Lunch o fika på stan

Idag har vi träffat Soraya och hennes systerson A, som snart är 3 år. Vi käkade på Waynes i stan och då var Anna också med, men hon hade bara en halvtimmes lunch så hon försvann rätt snart. Vi stannade kvar flera timmar och fikade också. B åt typ två gurkskivor och en gaffel av sin lunch. Great. På eftermiddagen när vi släppt av Soraya och A hemma hos Soraya sa B i bilen: "annan dag leka Lale(hans versin av A´s namn)". Gulligt va?! B blev helt hysterisk när vi skulle lämna dom, ville bara följa med dom och leka mer. Men det är skönt att veta att han haft roligt och trivts med sällskapet.



A med sitt spel.



B spexar till det lite.



Mmm, sked.



Rätta posen för matätning?



Den här bilden lägger jag ut för att reta Soraya lite, om du nu läser bloggen..?!
Underbar min. He he.




Nere på Akademibokhandeln hade de ett hörn för lek, det var den här trappen, ett litet bord med Mollys (en liten mus) hus och en Mollyklippdocka. B tyckte det var jättekul och ska tydligen åka tillbaka dit imorgon och leka mer. A skrämde B med ormen massor, B var rädd för alla gosedjuren. På den här bilden gräver A efter sitt spel medan B och en annan tjej lyssnar på saga.


Busfabriken

Maria, jepp det blir busfabriken nästa vecka. Pratade med Solla förut, vi kan alla dagar utom tisdag.

Alla barn!

Jag var inne på den här sidan och då kommer B och ropar: "alla barn"! Jaa, typ.

66 kilo och annat

Nu väger jag 66 kilo. Konstigt va?! Jag har gått ner ett kilo fast jag varit i dalarna och fikat varje dag, ätit snask och glass. Och inte slutat med det bara för att jag kommit hem.

Jag blir rätt deprimerad av att vara hemma för det är så mycket saker precis överallt och det går som sagt inte att städa för det finns ingenstans att göra av allt. Det blir bara att man flyttar runt allt. För att få lite ordning skulle vi till att börja med ha en garderobskombination i sovrummet, till mina och Henkes kläder. Då skulle garderoben i hallen bli ledig, då kan man hänga in alla ytterkläder och kanske t.o.m. ställa in skorna där = rent och snyggt i hallen. Vi behöver såklart göra klart barnens rum uppe för att få dit alla deras leksaker och böcker. Sen vore det ju toppenbra om vi kunde fixa iordning "biblioteket" i hallen däruppe också. Då kan vi ha resten av våra böcker, pärmar, fotoalbum och lådor med prylar i där... Smart plan va?! Det är massa tid och en hel del pengar också, jag får väl fortsätta drömma och göra lite i taget.

Jag vet att jag tjatar mycket om det här, men det behövs massa förvaring så det slipper vara så rörigt här. Jag lider rätt mycket av hur det ser ut och det känns meningslöst att städa.


Duktig på att sitta, inte sant?


Tisdag

Och jag har ingen rubrikinspiration, vilket märks ganska rejält känner jag... Idag kanske vi ska åka in till stan där B ev. får leka med en jämnårig kille och jag får leka med hans moster, Soraya. Hoppas jag. Om jag får tag på henne. Vi får väl se. Annars tvättas det för fullt, som vanligt. Vi har precis käkat frukost. Hembakt bröd är ju det bästa, mycket godare än det man köper...



A E gillar både köpt och hembakt bröd.


Orka...

Laga kvällsmat. Nej det gör jag inte, men eftersom jag måste baka bröd får vi äta färskt bröd till kvällsis. Mums!

Hemmadag

Idag var egentligen planen att vi skulle åka till Blacka för att träffa Helené, O och Hobbe. Men jag vill hellre vara hemma idag, det känns som att jag inte varit hemma på hundra år. Jag var ju bara hemma torsdag och fredag så jag har knappt varit hemma alls på två veckor. Vilket är ovant.

Nu på morgonen har jag (förutom att utfodrat monstren) dammsugit lite och idag måste jag: diska, baka bröd, hänga tvätt, tvätta mer tvätt och laga mat. Det är väl måstena. Sen finns det saker jag vill göra också. Som t.ex. hinna riva tapeter i barnens rum för det måste bli klart snart. Vi har noll förvaring, det enda vi gör när vi "städar" är att vi flyttar runt massa grejer. Det är så jävla irriterande, jag vill bara spy på skiten! Om vi skulle få undan alla barnens grejer till ett rum skulle det vara en stor förbättring. Sen finns det massa andra saker att fixa också, men vi får ta en sak i taget...



Mmm, yoghurt.


Husets geni!

Henke och jag har kommit överens om att han ska kalla mig husets geni tills vi får hans resultat från högskoleprovet. Fast sen ändrade jag mig och vill hellre bli kallad "Catharina den söta och den fina". Så sa Henke ibland när vi var "nykära". Gulligt va?!

Min lilla gris!

A E har börjat låta som en gris. Världena finaste, tjockaste lilla gris som försöker käka upp min kind och dra mig i näsan. Hon är så tjock, så go och så stor. Jag saknar min pyttelilla bäbis, men är glad så länge hon inte kan gå.

Sovtider

Alltså igår somnade B kl.21.30. Om ni undrade, då hade jag precis börjat piggna till igen. Fast jag somnade rätt snabbt ändå eftersom jag var så trött. Men, jäkla unge alltså! 21.30, en och en halv timme efter att vi gått och lagt oss.

Nu är jag nyduschad, golvet är nyss dammsuget och det börjar bli dags att åka till jobbet. Jag ska skala ett par morötter och ta med mig.

Morgon igen

Jag blev väckt kl.6 inatt och funderade på om jag skulle ändra alarmtiden på min telefon. Men det behövde jag inte eftersom man ändå ställde om klockan inatt!! En timme extra sömn, så skönt!

Idag är det jobb som gäller, ett kort pass. Innan jag åker tänkte jag försöka plocka undan lite och duscha. Eller riva lite tapet kanske?

Nu, kanske, kanske...

Tror ni A E har somnat? Det har varit tyst en liten stund nu. B pratar dock för fullt, men han kanske somnar ändå. Det brukar ju vara knall och fall. Han är jättetrött men vägrar slappna av, vilket är jobbigt. Men så är det ibland med små barn!

God natt (hoppas jag)!


Roliga saker B säger

När vi låg i sängen och gosade ropade B: BÄSTA PAPPA! Sen sa han Ässka pappa, ässka dig mamma och Awa Dejj lukta nuusk (A E luktar snusk). Fast hon luktade rätt gott, hon hade åtminstonde inte bajsat (han rynkade näsan och luktade på blöjan när han sa det).

Dessutom säger han "utan lök" hela tiden. När han skulle få hamburgare i Hedemora sa han att han ville ha en utan lök, idag beställde jag en kebabtallrik utan lök och sen fick vi höra att allt minsann skulle vara utan lök.

Ibland säger han "tå mena du" eller "jasså mena du" vilket betyder: så menar du resp. jasså menar då. Urgulligt.

Så trött

Jag vill bara sova. Vilket inte barnen vill. Alla har gått och lagt sig, jag sitter här och väntar på att A E ska somna i vagnen, hon är ute på altanen. Men hon pratar mest och är pigg tydligen. Hoppas hon somnar snart ändå. Jag är spytrött, det känns som att klockan är mitt i natten.

B är också vaken, förstås.

God natt

Nu ska jag ta min bångstyriga ungar och ev. min man och krypa ner i sängen och sova.


Resultat högskoleprovet

Det gick helt ok. 79 rätt av 122 möjliga. Första mattedelen (ekvationer m.m.) gick inte bra, jag räknade med max 6 rätt men fick 7! Bra jobbat tycker jag. På engelskan hade jag 14/20, på ordförståelsen (svenska) hade jag 31/40. Där hade jag kunnat göra lite bättre. På svenska läsförståelsen hade jag 15/20 och på sista mattedelen (statistik och diagram) hade jag 12/20. Jag hann inte riktigt klart och fick chansa på ett par frågor + att jag hade några som jag tänkt återkomma till i slutet. Om ungefär en månad får man hem resultatet med uträknat medeltal eller vad det heter.

Högskoleprovet

Så var det dags då, inatt när jag vaknade (en av gångerna) blev jag jättenervös och stirrig. Konstigt nog för jag är inte alls nervös. Men! Så kan det vara. Önska mig lycka till, strax åker vi till stan.


Baba bababu baba

A E har lärt sig prata, snart säger hon pappa. Hon kan säga "uuuuuhhh" också, inte bara bababababa. Dessutom kan hon sitta rätt stadigt nu.

Rolig snuskig historia

En f.d. jobbarkompis till Henke skickar snusk- SMS dagarna i ända. Här kommer en rolig berättelse som Henke fick idag:

4 sextips för att piffa till det i höstmörkret.
Indianen
Ta tjejen bakifrån. Byt hål utan förvarning och tryck in den så hon skriker. Ta snabbt handen till och från framför hennes mun.

Piraten
Ta tjejen bakifrån. Precis när du ska komma drar du dig ur och spottar henne på ryggen. När hon tror att det fick för dig och vänder på sig så skjuter du satsen i ögat. När hon springer iväg med ena handen för ögat så knäar du henne på låret så hon hoppar på ett ben som en pirat.

Spöket
Ta tjejen bakifrån. Ha en gömd kompis i garderoben och byt snabbt utan att hon märker nåt. Spring sen ut och runt huset och vinka till henne genom fönstret

Rodeo
Ta tjejen bakifrån. Ta ett ordentligt tag samtidigt som du lutar dig fram och viskar "det här gillar din mamma också". Sen är det bara att se hur länge du kan hålla dig kvar.

Roligt, men snuskigt som sagt. Och inget jag själv vill bli utsatt för...

Prinsen

Min lilla prins åkte precis till affären med sin pappa. I pyjamas, eftersom han har spenderat en timme i badet. Jag fick en puss och ett glatt "hej Å". Han är så fin, den lilla ungen!

Henke frågade: vill du ha godis. Självklart ville jag skrika, men neej svarade jag. Bra va?! Nu ska jag skära grönsaker till vår kvällsmat: tacos. Mums!

Ny napp till prinsessan



Min lilla prinsessa.


En omgång pasta senare...

... A E sover i vagnen och B ska få kolla klart på Bilar. Hans favorit. Jag ska bläddra i senaste Lantliv.

Hemma igen

Jag ska packa upp all mat och B ska kolla på film. Han är på uruselt humör efter att jag fick lov att bära honom till bilen. Han skulle inte gå brevid vagnen som jag sagt till honom och det funkar liksom inte att vara ensam med två barn och kundvagn och den lösa ungen kutar iväg på parkeringen.

Sovmorgon

Idag har vi sovit till kl.9. Igen. Jag fattar inte vad som pågår, inte för att jag klagar alltså. Barnen har turats om att vakna inatt. Det gillar jag inte. I dalarna vaknade A E och då väckte jag B och kissade honom och sen sov dom bara. Hmmm. Vi kanske behöver ha kallare i sovrummet? Jag höll på att förfrysa hos mamma, det kanske var därför de sov så bra?

Nej, mamma, jag höll inte alls på att förfrysa. När jag höll alla kroppsdelar innanför täcket klarade jag mig fint :)

City Gross

Efter frukost ska jag slänga in mina fina ungar i bilen och åka till City Gross och storhandla.

Det går bra nu!

Var precis in på internetbanken och kollade hur mycket jag skulle få i lön. Det går bra nu! Så jäkla gött att vi börja komma på rätt sida i livet igen. Nu ska jag kolla på vår månadsbudget, sån roar jag mig med... Och skriva in alla kvitton från dalarna i kassaboken måste jag fixa med. Japp kassabok och månadsbudget, kul värre va?! Fast det är bra att veta vart pengarna går. Så det så!


Tidningar

Jag läser i Mama just nu, hoppas hinna läsa ut den innan vi ska åka och gratta min svärmor som fyllde år i tisdags. Hon har fått en blomma som Henke fixade till det officiella kalaset i söndags. Då fick hon en hjärta på tråd, vilken duktig man jag har som köper en sån fin blomma till sin mamma. Om han hade köpt en till mig samtidigt som han köpt crossen hade jag nog ändå varit rätt nöjd. Min svärfar tycker att Henke är väldigt ekonomisk, men tipsar om att nästa gång borde han köpa nånting till mig/ hushållet samtidigt för då skulle jag fortsätta vara på bra humör. Hoppas du läser det här, Henke! Annars är ett bra alternativ att vi hjälps åt att göra klart barnens rum och sen gör iordning biblioteket när vi ändå är igång. Då kan jag förlåta ett cross-köp anytime (nästan)!

Kamera?!

Jag kan inte hitta kameran, ska fråga städkungen Henke om den när han kommer hem sen. Jag hade tänkt ta massa kort på promenaden, nu blev det inte så...

1 timmes promenad senare

Vi har varit ute i skogen i en timme. Det var skönt, fast rätt kallt i skuggan tyvärr. I solen var det såklart varmt och skönt, önskar att det kunde vara samma temperatur överallt, det skulle vara lite lättare med kläder då. A E sov nästan hela tiden, nu sitter hon i gåstolen och river köket. B vill kolla på Hitta Nemo och det ska han få göra när jag bloggat klart.

Jag ska kolla frysen om vi har nåt ätbart till lunch. Vi har tyvärr inga grönsaker hemma, det blir nog en tripp till affären. Jag är rätt sugen på makaronipudding, vi kanske skulle slå till på det. Måste köpa falukorv också alltså.

Utedag

Idag ska vi vara ute så mycket som möjligt eftersom vi sovit till kl.9. Om vi är inne kommer B aldrig att somna ikväll och det onda cirkeln är igång igen. Han har redan somnat alldeles för sent två dagar irad. Vi kanske redan är i den onda cirkeln.

Trött och förbannad

Ibland är det väldigt tur för Henke att han inte är hemma på morgonen, för jag är jävligt förbannad. Eftersom jag inte tar ut det på barnen skulle jag lätt ta ut det på honom. Speciellt efter crossen. Nu ska jag äta frukost och förhoppningsvis bli på lite bättre humör.

Barnen har sovit skit inatt och B har kissat i sängen två gånger, vilket var mitt/ Henke fel eftersom vi inte vaknade och kissade honom, det är ändå jobbigt när han kissat ner både sig och hela sängen.

Cross, igen.

Jo, det är helt sant. Tyvärr. Men det är ju en fiddy, alltså inget han kan åka på själv. Och Henke har köpt den för att "motorn ska sitta på hans 15-årsmoped förstår du. Annars hade jag fått köpa en ny motor för 7000 kronor så egentligen sparade vi ju 6000 kronor". My ass. Jag ser ett enkelt sätt att spara in dom 1000 kronor som crossen kostade, kan nån mer se den enkla grejen?!

Läsvärt!

Läs Pernilla Wahlgrens blogg från 19 oktober. Sjukt roligt!

Tidningsmani

Här kommer jag hem från dalarna med senaste numret av Mama och Lantliv (mamma, säg till om du vill ha tillbaka den) i bagaget. Plus ca 5 olästa böcker (minst). Och ändå: på vägen hem köper jag senaste Ridsport. Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte där. Dessutom har jag fått senaste numret av Glamour (min gratisprenumeration, remember?). När vi varit i dalarna har jag läst senaste och näst senaste numret av Family Living, typ de 3 senaste VeckoRevyn, Tove och HemTrevligt (skittidning). Jag gör inget annat än läser tidningar känner jag. Fast det är trevligt också, gratis är gott som vi brukar säga.

Matlagning av den högre skolan

Japp, idag blev det pizza. Det var gott, faktiskt. Vi äter trots allt pizza så ofta att det i vanliga fall inte är särskilt gott. Men jag hade ingen lust att laga mat idag, och inte Henke heller tror jag. Jag orkade inte ens kolla frysen för att se om det fanns nåt. Nya tag imorgon!

Cross

Henke har köpt en cross till B. Jag vet inte vad jag ska säga.

Hemma!

Nu är vi hemma i Fornåsa igen, vi har varit hemma i ungefär en timme. Det gick bara bra att åka.

Hemlängtan?

Inte direkt, dock har jag Henke-längtan förstås. Även om jag försöker undvika att tänka på honom när vi är här uppe, då slipper jag sakna honom så mycket. Jag ska ringa honom nu och sen blir det väl sängen. Och kanske t.o.m. lite sömn, om ungarna godkänner det. Imorgon åker vi hem efter lunch, för den som vill veta. I övermorgon kommer det nog lite nya bilder, dock inga härifrån eftersom jag inte har kameran med mig.

Choklad

Min kära syster Sarah var och köpte 6 bitar crispy bites till mig förut. Trots dom ska jag nog lägga mig nu, känner mig lika pigg som en klubbad säl. Och imorgon måste jag dessutom sluta med snask och socker igen. Piska mig själv in i ledet. Men det ska säkert gå bra och jag kommer dessutom få må mycket bättre då. Det ser jag fram emot.

Ungarna gör mig GALEN!

Nu på kvällen har de vägrat sova, A E har sovit hela dagen och behöver verkligen sova nu. Vilket hon inte alls hade lust med, tills alldeles nyss då hon somnade. Ute, i vagnen såklart. Jag orkar inte tjafsa mer med B, han sitter i sängen och läser bok istället.

Update: klart att dom inte gör mig galen, men jag har blivit rätt bortskämd med att B somnar direkt av sig själv på kvällen och A E brukar också somna snabbt och lätt. Men idag har båda två varit vakna och spexat, det är lite svårt att hinna lägga två barn precis exakt samtidigt. Som tur är har mamma och systrarna ryckt in lite, men båda barnen vill ju helst ha mamma förstås.

10 % på H&M

Idag var vi på H&M också, jag köpte massa reaplagg. Mest till B, i storlek 122 som är nästa storlek för honom. Försöker köpa lite på rean för att spara pengar, snål som man är. Eller smart, kanske. Jag fick en röd och vitrandig sjal som jag kollat på förut + ett par bruna strumpbyxor från Lindex. B fick en väska med en nyckelpiga på också, jag har tänkt köpa en liten väska till honom och nu fanns det en på H&M som han själv hämtade, det blev perfekt. Annars är han väldigt, väldigt duktig på att alltid lägga tillbaka saker han plockar på sig i affärer. Han vill nästan aldrig köpa nånting. Vilket är bra, men när han SKA få nånting kan det bli lite lurigt. Jag köpte 2 par långkalsonger till B och ett underställ i ull till ordinarie pris och sen blev det väl en tisha, en långärmad tröja till honom och en liten klänning till A E. Nån gång ska väl jag också få köpa nåt till henne, tänkte jag...

Nu ska jag (eller Camilla) snart åka och hämta thaimat till oss, mums!

Kupolen...

Vi har precis käkat lite lunch: korv och bröd.

b Här har B tryckt B för sitt namn.

Det jag skulle skriva var ju att Sarah har kommit och vi ska åka till Kupolen en vända när A E käkat upp sin lunch. Indiska here I come!!!

Replay

B är så duktig på att sätta igång DVD:n igen, så snabb att jag inte ens hinner fatta att filmen tagit slut förrän den rullar igen. Men efter det här kapitlet är det dags att åka. Eller när Mama är färdigläst.

Indiska

Jag är toppensugen på att åka till Indiska i Kupolen, det är ett stort och bra Indiska där. Både mycket kläder, accessoarer (stavn?) och inredningspryttlar. Jag vill har en sjal, storslaget jag vet, men det är nånting som jag inte kommer krympa ur när jag ska gå ner i vikt.

Spegelpojken

B stod och pratade ivrigt med sin spegelbild, han nickade och babblade på. De verkade ha en intressant pratstund. Det bästa var nog att dom kom så bra överens.

Nu ska vi åka till stan, gå på apoteket och sen hälsa på (barnens) mormor på jobbet tänkte jag.

Handla!!

Idag kom barnbidraget och jag hade en hel del pengar över. För att vara jag alltså. Det brukar alltid tajma sig perfekt att jag måste åka och handla precis samma dag som barnbidraget kommer. Men inte den här månaden, dels p.g.a. bra planering (för en gångs skull) och dels för att vi är i dalarna och gratissnyltar på all släkt. Det är nice, fast alla är förstås välkomna ner till oss och gratissnylta tillbaka när ni vill!

Mitt Österby

Idag har vi, som sagt, varit till Ida och hälsat på. Eller mest till familjen Stam, eftersom Ida trots allt har en egen etta med kök i stan. När vi hade varit hos Ida gick vi tillbaka till pappa, B fick åka med i traktorn och mata kossorna. Det var dagens höjdpunkt för honom (dagens höjdpunkt för mig var nog chokladkakan). Efter traktoråkning var det dags att mata kalven innan vi fick komma in. Vi fick mat och sen var det dags att åka hem till mamma och sova, för B var helt utmattad. Han somnade på typ 2 minuter. När jag skulle borsta tänderna på honom hade han redan krupit ner i sängen och lagt på sig täcket. Han är så söt när han gör så tycker jag.

Nu ska jag se om A E vill sova i vagnen och sen kanske jag åker över till Camilla en sväng och har lite mys framför tv:n, om hon är hemma vill säga.

Ida

Vi promenarade bort till Ida o co i eftermiddags. Det tog typ 45 minuter, kan det ta 10 minuter utan barn? Jag vet inte exakt, men det tog en stund med B iallafall. Han hittade pinnar som han tog sönder och tröck ner i vattenpölar, släpade i backen m.m. Hos Ida var det lite födelsedagskalas för hennes syster som fyllt år. Toppen tyckte jag, för Ida hade bakat jättegoda kanelbullar och en chokladkaka. Sen fanns det en mumsig sockerkaka också, fast jag vet inte vem som bakat den? B var glad och åt massa fika och det gjorde ju jag också = det går utför med mitt viktprojekt. Men nu är det nya (bättre) tider, jag får skärpa mig fr.o.m. nu. Eller efter att jag haft tv-kväll med min syster och käkat upp Ben&Jerry glassen?!


B snackar

B säger massor med nya ord. T.ex. vuxensaft om mormors vinflaskor och "lilla musen akta dig". Många, långa meningar blir det. Och en hel del "eh eh eh" när han inte får fram orden tillräckligt snabbt. A E stretar med huvudet och försöker komma upp till sittande, än så länge är det bara huvudet som kommer upp. B har lärt sig hur mormors DVD-dosa funkar, han kan starta filmen själv så den går nonstop just nu.

Snart är det lunch och sen ska vi till Österby och hälsa på min pappa/ barnens morfar. Vi ska bort och hälsa på Ida också.

Mmm god mat

Vi har precis käkat kvällsis: potatisgratäng och kött. Det var gott, speciellt potatisgratängen, jag älskar potatisgratäng.

Annars har vi haft det bra idag, A E fick lunch uppe i Garpenberg och sen sov hon nästan hela tiden vi var där. Kerstin och Camilla fixade med ett protestbrev (föräldrarna i Garpenberg protesterar mot att kommunen tänker lägga över 2 miljoner på att bygga ett nytt uppvärmningskök istället för, som föräldrarna vill, ett tillagningskök), B lekte med S och jag. Jaa, vad gjorde jag egentligen? Inte särskilt mycket faktiskt. Vi fick mat också, korvgryta med potatis och rotfrukter. Jättegott och toppen eftersom jag längtat efter potatis- och löksoppa ett tag, men inte gjort slag i saken. Det här var ungefär som p- och lsoppa, fast med mer saker. Mums. Vi fick fika med, hemmabakade bullar, också jättegott!

Adidas-barn

Idag har barnen sina Adidas-dressar på sig. Från moster Camilla, såklart! Jag tycer det är lite kul och löjligt när dom är likadant klädda även om de har olika färger. B har svart med gulddetaljer och A E har sin rosa med oranga detaljer. Jag måste tvinga nån att ta ett kort på dom sen.

Morgens!

Imorse vaknade A E kl.7, som vanligt. Hon är som en klocka, den där ungen. Och söt såklart, hon "pratar" massor på morgonen. Idag är planen att åka upp till Garpenberg och sen ska vi äta här ikväll, en gäng med folk. Eller vi, Camilla och min morbror, Kerstin och S. Om nu planen följs, vilket inte är säkert. Nu ska jag ringa Kerstin iallafall!

Tacos!

Just nu är mamma och co borta och handlar tacos till ikväll. Sarah är på väg hit från Gävle, så det blir lite familjekväll här idag. B är redan trött och behöver sova, han får väl käka och sen lägga sig antar jag. Han är inte riktigt på g, lite snorig och kanske febrig också för han är jättetrött. Förut tog vi ett långt, skönt bad tillsammans. Jag gick upp först, jag gillar inte att sitta kvar till vattnet blir helt kallt, vilket B inte har några problem alls med.

Camilla har köpt typ 10 st crispy bites till mig, nice. Fast hon kanske hade tagit fel, vi får väl se.

Farmor

Vi har käkat lunch hos min farmor idag, det var jag och barnen, Camilla och mamma. Mamma och B hade gått dit tidigare på förmiddagen medan vi var i stallet. De hade hunnit leka i lekparken också, det gillade B! Vi fick mat, efterrätt och fika. Jag tog efterrätt men ingen fika, nån måtta får det vara iallafall (fast bara lite när jag är på semester). Jag vägde 65 kilo på farmors våg också, om ni undrar. Jag ska lägga ner vikthetsen om ett par kilo (eller 5).

När Camilla, mamma och B hade gått iväg igen spelade farmor och jag massor med chinaschack, det var kul. Trots att jag fick stryk, som vanligt. Jag har slagit farmor en eller två gånger och vi brukar spela minst två omgångar varje gång jag kommer dit. Förutsatt att barnen är lugna och sådär.


Hästpromenad

På förmiddagen var A E och jag med Camilla ut till stallet i Husby. Hon rider en stor häst där, Buddy. A E sov i vagnen och jag knallade brevid medan Camilla red, det var jätteskönt! Det var ovant att kliva på lite, jag går alltid i B´s takt annars fast jag vill alltid gå på. Antingen går man på eller också står man still tycker jag. Då är det rätt frustrerande att alltid behöva gå i en två-årings takt. Men ibland springer han ju, då får jag gå normalt.

Lyxfällan

Just nu (inte exakt nu eftersom det är reklam) kollar jag på Lyxfällan, det är rätt kul faktiskt. Eller vad man ska säga. Jag läser i VeckoRevyn och käkar lite godis också. Jag köpte 12 bitar... Snask är snusk egentligen, menmen. Jag är ju på semester.

Trötta

Som jag skrev sover båda barnen redan och jag tror att jag ska lägga mig brevid B en stund för jag är också väldigt trött.

Torsdag

Idag hade vi en rätt slapp förmiddag, B kollade på film och jag fick hänga en stund vid datorn. A E sov i vagnen. Efter lunchen åkte vi ut till pappa en vända, där fick B kolla lite på Långben-film. Sen hittade vi hem till Sandra och lilla A i Säter också, det var kul att träffa en smal och glad Sandra och en glad och söt A för första gången. Han blev dock rädd när A E skrek till, och det gjorde hon en hel del men det funkade ändå. Sandra hade bakat jättegott: bullar och morotskaka, mums!

Nu ligger B i sängen och vill sova, A E sover redan i vagnen och jag tänkte bläddra igenom ett par tidningar. Jag är sugen på nåt gott och knaprigt, nånting som känns fräscht. Typ en liten, liten bit cheesecake, vilket jag inte har och inte kommer få heller.

Onsdag

Igår åt vi lunch med mormor och min kusin S (som är tre år) hemma hos mormor. Efter det gick vi till lekparken och var där ungefär en timme, barnen lekte som tokar (fast inte A E förstås, hon sov i vagnen). Sen blev det lite film och fika innan det var dags för S att möta upp sin mamma vid bussen. B ville också åka buss, han har aldrig gjort det och det är lätt att förstå att det är ett stort äventyr för barn. Vid bussen träffade vi Camilla (min mamma hade mött oss vid mormor tidigare) och vi gick hem till Camilla en sväng innan det var dags för kvällsmat hos mormor också. Lyx att hänga hos henne hela dagen och få mat, tycker jag! Och kul att hinna träffa henne ordentligt eftersom hon åker till Stockholm idag.

Senare på kvällen, när B hade somnat och min mamma var barnvakt åt A E åkte jag helt själv till Camilla. Vi hängde, kollade på tv och käkade Ben&Jerrys glass i smakerna Fish food (helt klart min favorit, tack Soraya för tipset) och Fossil Fuel.

Arga Cattis



Här är en gammal bild på mig, från Henkes födelsedag 2004. Jag är uppenbarligen rätt sur, Henke sa att jag fortfarande har den minen.  Då sa Camilla att Henke måste gilla det eftersom han fortfarande är ihop med mig. Jag gillar verkligen den här klänningen, fast jag vet att jag har slängt den. Jag hade väl räknat med att väga 60 kilo resten av livet eller nåt. Vilket kanske inte komma inträffa? Fast igår vägde jag bara 64 kilo på min mormors våg, det var verkligen en riktig glädjevåg (eller också har jag blivit ännu smaaalare)!


Hedemora

Nu är vi i Hedemora, vi åkte från Gävle vid kl.9 och har hunnit handla åt mormor och byta om och sådär. Vi ska snart käka lite och sen ska vi till Sveaparken och leka.

Inatt har barnen sovit perfekt, B vaknade kl.00.30 och ville kissa. Kl.01.30 vaknade A E för första gången och fick komma ner till mig (sov i vagnen tills dess, underbart) sen vaknade hon en gång kl.3.50 och på morgonen kl.7. En jättebra natt alltså! Ska försöka hålla i det här tänkte jag (inte för att jag har särskilt mycket att säga till om).

Skohylleinspiration



Bild från den
här hemsidan.
Visst är den fin?! Jag gillar att det finns olika höga fack beroende på vilka skor som hör hemma vart. Vi skulle behöva nåt sånt här i våran hall, gärna med plats för gummistövlar och allt. Eftersom vi lider av platsbrist skulle det nog behöva vara en skohylla som är hög och smal istället för lång och låg. Men det kanske säkert Henke fixa, jag vet att du läser bloggen, vad tycker du?



Sängdags

Jag fick väcka A E förut för att hon inte skulle sova bort hela kvällen = vara vaken hela natten eller vakna kl.4 (stön) på morgonen. Hon fick ta ett bad med Sarah, ligga och sprattla på madrassen, käka välling och bli rapad. Nu tycker jag att det är dags för sängen. A E ligger i vagnen, förhoppningsvis somnar hon där nu. Hon sover alltid bättre om hon somnar i vagnen. Eller om det är jag som sover bättre de timmar jag får sova lite ensam.

Allis!

Här hittar ni annonsen som Sarah och Kristofer lagt ut på Allis. Just nu är dom nere och visar upp henne för nån tjomme som nyss ringde. Och nu har dom ångrat sig och vill behålla henne. Så vi får se hur det blir, jag sa att dom får väl säga till personen i fråga att dom hör av sig imorgon eller nåt.

Sömntutor

Båda barnen sover sött just nu. Fina ungar. I såna här stunder älskar jag dom så himlans mycket, fast B vägrade somna igår och A E bara skrek och skrek (och vaknade mitt i natten och skrek lite till). Det är så svårt att veta vad hon vill, jag längtar lite tills hon börjar prata men samtidigt vill jag att hon ska vara en liten bäbis. Men det är redan försent, hon har blivit så stor. Äter riktig mat, sitter nästan själv nu och snart kommer hon åla iväg över golvet. Jag längtar tills jag blir moster och får klämma på en riktig liten nyföding igen. Och jag längtar tills (om) jag blir farmor/ mormor också. För det blir inga fler bäbisar för oss iallafall. Om vi inte vinner massa miljoner kanske. Så man har mycket tid över och inga måsten att jobba. Så alltså blir det inga fler.

Chicken

Ikväll ska vi äta kyckling och ris, det är jag som lagar maten och Sarah som sköter barnen. Det är underbart att få vara helt själv (i deras pyttelilla kök) och hålla på med maten. Å andra sidan får man inte plats fler än en. Eller kanske 2 om en är ett barn. Nu ska jag kolla på kycklingen.

Uthuset!

Idag har vi varit till Helena med Uthuset och shoppat lite. Helena har en jättemysig liten affär med inredningssaker. Jag köpte en present till Eva som fyller år snart (nu får du vara nyfiken ett tag, Eva)! Och jag fick en födelsedagspresent väldigt mycket i förskott av Sarah, en jättefin vit burk. Jag lovar att fixa bilder när jag kommer hem igen... Om vi inte fixar bilder idag, med Sarahs kamera vill säga.

Nu ska vi åka upp till Kristofers mamma och hälsa på. Hon har massa djur.

Update: Vitsen med förra inlägget var ju att ge er adressen till Uthuset, så ni kan titta lite själva. Den är: http://www.uthuset.com den här gången får ni klippa ut adressen och klistra in.

Angelina Jolie

Nu vet jag varför Angelina Jolie och jag var så lika, för när hon var gravid hade hon fritt frosseri. Precis som jag. Och sen hade hon jättesvårt att sluta äta allt det goda och flottiga efter förlossningen. Sen har ju hon skitmycket pengar så hon har råd att betala dietister, kockar och personlig tränare som kan få henne på banan igen. Vilket jag inte har, men tänk ok. Jag får kämpa på så gott det går. Och tänka att jag komma bli lika snygg som Jolie...

Jobbig natt

Inatt vaknade A E kl.00 och var helt hysterisk, massa skrik. Hon hade tydligen ont i magen för efter ca 3 stora rapar kunde hon somna om igen. Hon sov rätt oroligt sen, vaknade för morgonen kl.7. Lite väl tidigt om du frågar mig, men det var ett bra tag sen jag fick välja själv.

Utkörd ur sitt eget hem

Sarah har blivit inkörd i sovrummet eftersom vi huserar i vardagsrummet. Nu ska jag försöka få barnen att sova. Det vore toppen om min käre man kunde höra av sig nån gång också. Det är liksom läggdags nu för den som varit vaken sen kl.4.

Aj, aj, aj!!

Förut när vi hade kisspaus på vägen upp skulle jag vara snabb på toa och slängde igen dörren rakt på tummen. Aj, aj, nu har jag blånagel och det kom massa blod också. Det som var mest irriterande var att jag knappt kunde hålla i ratten på typ en timme. Jag fick t.o.m. ont i handleden, men nu är det nästan bra. Det gör bara ont i hela överdelen på tummen.

Inte för att gnälla alltså ;)

Utelek

På eftermiddagen har vi varit till en jättebra lekpark alldeles i närheten, jag gick en liten promenad med A E i vagnen medan Sarah och B lekte. När jag kom tillbaka sov A E så jag lekte också, vi gungade på gungorna, gungbrädan, åkte rutschkana och klättrade. Sarah och jag samlade ihop massa löv i stora högar som B sprang rakt igenom och slängde runt med. Jättekul, jag älskar hösten! Fina färger på alla löv och härlig luft. Man vill vara ute mycket, när man väl pallrat sig ut.

Just nu kollar B på "Bilar", hans nya favorit tror jag. Han har redan sett den en gång idag, när den är slut är det dags att sova.

Framme!

Nu är vi i Gävle, det har gått bra att åka. Barnen har varit snälla och hyffsat glada, B sov 45 minuter och A E har också mest varit vaken. Vilket är bra, eftersom dom vaknade så jäkla tidigt imorse. Ska försöka rätta till det här med sömnen under dagen om det går.

Vi kollar på Mysteriet på Greveholm (gaaaammal, rolig julkalender) och B jagar Allis runt lägenheten.

Morgonpigga ungar

Read my lips: båda barnen är vakna. Fattar ni?! Klockan är halv 6 på morgonen och båda barnen är vakna. Det kommer bli en helvetesresa till Gävle sen. Eller en väldigt bra, för jag tänkte att B kan få sova lite middag när han ändå vaknat så tidigt: jag slipper lyssna på barnsånger hela vägen.

Jag är Angelina Jolie

... fast jag kommer inte alls ihåg varför. Jag tycker att jag borde komma ihåg det eftersom jag varit vaken sen kl. 4 och tänkt på det här blogginlägget. Men tydligen har jag tänkt för mycket, jag återkommer när jag kommer ihåg vad jag skulle skriva.

Jeans och glädjevåg!!!

Idag har jag köpt nya jeans. På H&M. Dom är toppenfina, först provade jag ett par som var mörkblåa med hög midja. Men sen kom jag på att det kanske är lite onödigt att köpa ett till par som är precis likadana som de jag har.

Dessutom köpte jag en glädjemätar-våg på IKEA. Först provade jag den dyrare vågen, då vägde jag 69 kilo men på den billiga vägde jag bara 67. Great! Jag köpte såklart den billiga, glädjemätande vågen!

Packåsna

Jag tror att jag packat klart det mesta nu. Dessutom hade jag packat in det mesta i bilen, vilket var ett misstag eftersom A E alltid somnar i vagnen på kvällen och jag hade grundat med den. Jag har en lista på prylar som ska plockas ihop imorgon också. Jaa, jag ska väl ta en dusch och sen gå och sova. Tänkte försöka gå upp väldigt tidigt imorgon och komma iväg. Eller också går jag upp som vanligt, kring 8. Vi får se hur natten blir.

Jag och epilatorn

Jag måste bara säga: HERREGUD jag döööör! Fy fan vad ont det gjorde. Och det bästa var ju när benet domnade bort efter ett tag, men då var det mesta håret redan borta. Men jag antar att det här ger ett bra resultat som håller länge, annars fattar jag inte hur folk kan göra det två gånger. Eller på båda benen ens. Jag föredrar nog vaxning, då rycker man iallafall snabbt, det här var mer som att segdra ut hårstråna och ärligt talat: jag är inte mycket för sån tortyr.

Total förvirring!

Tror ni jag kunde logga in på bloggen eller?! Har bytt både användarnamn och lösenord så nu är jag totalt förvirrad. Och jag lär fortsätta vara det ett bra tag till också dessutom.

Ny mail!

Idag har jag fixat en ny mail i mitt nya namn... Ska försöka styra om så alla viktiga mail kommer dit istället, problemet är bara att jag har min gamla mail som användarnamn typ överallt. Det kommer irritera mig, men det är inget att göra åt. Antar jag.

Glass och ljus

Idag testar jag Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie, den var väldigt chokladig så det räcker med lite. Vilket är toppen för mig.

Imorgon ska jag till IKEA (alltså före jobbet) och köpa en våg och doftljus i glas för 9 kr st (10 kr rabatt). Just nu är dimmern till vår taklampa i vardagsrummet trasig, vilket gör att det går åt en hel del ljus på vardagsrumsbordet. Som tur är blir det ännu en anledning att tända ljus, det är bara mysigt. Kanske lite jobbigt om man vill läsa, men då får man väl sitta i köket då.

Söndagsfrukost

Idag blev det rostmackor till frukost, lite utav en söndagsfrukost eftersom vi aldrig brukar ha rostbröd. Söndagsfrukost: massa smarriga grejer, vi hade dock "bara" rostbröd. Det räckte bra för mig iallafall. Annars har jag vikt massa tvätt och packat kläder till mig och barnen. B´s regnkläder ska också med, men dom behöver han säkert imorgon när han ska kolla på kusinerna som kör KM i cross.

Nu håller jag på och tvättar det sista som ska med, funderar på att tvätta ett par filtar och ta med också. A E har alltid en filt på sig i vagnen. Jaha, nehä. Nu ska jag väl ta tag i nåt igen innan det är dags att åka till jobbet.

God natt

Nu är det dags att sova, igen. Dagarna går så fort. Det har varit jättetrevligt ikväll, trots att barnen var rätt trötta. De fick kolla lite på film och så.

Det fanns inte vit choklad med smak i Fornåsa, jag köpte vit blockchoklad och en citron. Tog saften från en halv citron och blandade med 100 gram riven vit choklad och 5 dl turkisk yoghurt, det blev smaskigt (tillsammans med digestivekex och hallon).


God natt alla.


Jättemycket mat

Idag är det mycket mat-prat. Nu har jag alltså gjort köttfärslimpa, potatis och sås till lunch och vi har ätit. Alla tre, A E var väldigt nöjd med maten. Hon fick såklart kokta grönsaker också, idag var det paprika, ärtor och majs. Jag har alltid i riven morot i köttfärslimpan så slipper jag göra grönsaker till... Lat, javisst! Jag har gjort iordning en stek också, den står på spisen nu och jag har även gjort en potatisgratäng. Den ska vi värma på ikväll sen när Emma, Johan och barnen kommer hit och äter. Jajamän, vi bjuder på uppvärmd gammal mat. Men det får dom ta. Ha ha. Nu ska barnen och jag åka ner till affären och köpa snask och efterrättsattiraljer. Turkisk yoghurt, vit blockchoklad med lemon-limesmak som man river och blandar i yoghurten. Till det ska man äta färsk frukt. Vilket i vårat fall innebär hallon från frysen, men det är inte så mycket att göra åt. Vi får se om Fornåsas lilla Ica-butik har nåt av det jag vill ha i sortimentet, man är snäll om man säger att deras sortiment ibland är lite eh... begränsat? Men så är det väl i en liten affär på landet. Jag är iallafall glad att den finns!

Sarah Syster

Sarah, vi måste gå på affären Uthuset när jag kommer. Ligger på Norra Järvstav. 53, fast nu ser jag att det inte är öppet när vi är där. Men hemsidan är fin.

Mat

Det finns ingen mat till A E, pulvergröten tog slut imorse, all färdig puré är slut. Hon har fått en satsumas, ett rån och nu får hon äta lite på tutten. Dagens lunch står i ugnen, det blir köttfärslimpa. Matlådor till Henke och pure till A E.

Nu ska B få titta på fiskfilmen före maten.

Spartansk frukost?

Igår precis före läggdags upptäckte jag att det är slut på bröd. Idag får vi äta knäckebröd till vår havregrynsgröt. Precis som förr i tiden, kan jag tänka mig.

Idag har vi inte några speciella planer, åker förmodligen på barnsången.

Fika

Jag har precis fikat på en bulle och lite kladdkaka och vaniljglass. Det var faktiskt ingen höjdare, jag trodde att det skulle vara mycket godare än vad det var. Det kanske är ett bra tecken på att sockret är på väg ut ur kroppen? Jag måste köpa en våg också, jag vill se om jag går ner minsta lilla kilo (om jag går upp får jag väl blunda eller nåt).

Vår dag

Idag har vi varit till Sarah och käkat lunch, tack Sarah. Sen åkte vi till H&M och handlade bl.a. en vinterjacka till B.

Sist men inte minst var vi till IKEA. Jag köpte en trådkorgsställning till tvättstugan, det var faan på tiden. Just nu ligger tvätten på golvet och det är inte det bästa känner jag. Ibland blir det lite fuktigt och vi tvättar inte allt på en gång, skönt att Henke slipper trampa på allt när han ska in till pannan också... Bara fördelar alltså, jag har svårt att förstå hur jag tänkt innan när jag inte köpt en?! B valde en mjukisfotboll istället för hunden han blev lovad förra fredagen och A E fick en groda (som jag valde). Jag provade två nya doftljus i glas också, ett som skulle dofta typ rosor (?) och en som luktar äpple och kanel. Just nu är det rosorna som sprider tvållukt här, det luktar rätt fräscht men tyvärr är det lite huvudvärksframkallande.



A E spottar och spexar på soffan.


Nice



Såhär tänkte jag lägga mig på soffan nu.


Vid hästhagen



Sibborps Willemo, söt va?!
Ja, hon är ett russ.
Jumping Cookie i bakrunden.




Carmensita gillar mineralerna.
Russen äter helst äpplen.


B älskar...

Imorse sa jag "jag älskar dig" till B och då sa sötnosen såhär: "B älska pappa".  Så jag fick såklart ringa Henke och berätta vad han hade sagt.

Annars väntar vi på en tjej från Linköpings Universitet som ska ta vattenprover här och sen får vi en kopia på vad vårt vatten innehåller. Vi har ju gjort en flourundersökning (gratis), men nu får vi reda på alla mineraler och sånt också. Det är toppen tycker jag, det kan vara rätt intressant p.g.a. gasen i vattnet.



Är B en blivande fotograf? Han gillar att ta kort iallafall...


Duktiga B!

Som ni vet har jag tidigare skrivit om nattningen av B. Det har ju funkat lite si och så med det, nu har vi dock världens smidigaste läggningar. Varje dag! Igår och idag har han somnat kl.19, jag har gett honom en godnattkram och sen lagt honom i sängen, gett honom 2 nappar (viktigt att det är två så han har en att pilla med), stoppat om honom och sen sagt godnatt och gått. Han har sänglampan tänd och somnar på typ 2 minuter. Jätteskönt för alla i familjen!

Onsdag är min sämsta dag

På onsdagar orkar jag inte laga mat, vilket gör att det faller på Henke, som alltid köper pizza. Hmm, men så är det just nu. Jag känner att jag måste komma ut och springa eller göra nånting. Sen när hästarna bor hemma vid stallet igen tänker jag försöka rida två dagar i veckan till att börja med. Det känns realistiskt att jag borde hinna rida 2 dagar, kanske mer om jag har tur.

Aja.

Riva!

Nu ska jag sätta igång en film till snorungen B (förkyld) så jag kan gå upp och skrapa tapeter en timme eller två.


Om det inte var för att A E vaknade hade jag säkert rivit lite mer tapet. Nu har jag vikt all tvätt (2 proppade IKEA-påsar) och målat hyllplanen. Och såklart haft lite kvalitetstid med B, vi har pusslat och läst böcker.



Ska målas två ggr till på den här sidan.


Doll



Här är B´s docka. När jag var liten hette dockan Eva, men nu vet jag inte vad hon heter. Jag tror t.o.m. att hon blivit en han. Den är iallafall B´s lilla "bäsi" som får åka vagn, gåstol och bli avklädd. Dock aldrig påklädd av honom igen, men det kommer kanske.


Rädd, rädd, rädd

Inatt drömde jag att Henke hittade en annan snärta som han hånglade upp när vi hade fest. Inte kul, jag högg honom med B´s gula färgpenna, knäade honom två gånger på pungen, drog honom i håret, slog honom, rev honom och försökte skada honom på alla sätt. För att han inte brydde sig, han sket fullständigt i att jag var helt förstörd över det han hade gjort. Det här är min största rädsla, att Henke inte ska bry sig om mig mer och att han hittar nån annan. Sen är jag rädd för att det ska komma pedofiler och antasta, skada och utnyttja mina barn. Det är väl det jag är rädd för.


Onsdag

Onsdag igen alltså, idag ska vi åka på kyrkans barn. B är sugen på att åka, vilket inte har inträffat på länge. När vi kommit ner har han tyckt att det är kul men han har inte velat åka när jag frågat. Jag ska duscha och sen åker vi.

Igår tänkte jag ät fetmycket sockerkaka, men mådde illa efter två bitar. Det var ju bra fast oväntat.

Idag har B sagt "tack så mycket", det var när A E kom och kramade honom på morgonen. Gulligt!


Mmm, nybakat

Henke kom precis in och undrade om jag hade bakat. Ehh, nej, det har jag inte. Men det står ett gäng doftljus på bordet: choklad, vanilj och en som ska lukta bulle(?) det är iallafall en bulle på bilden och dom luktar huuur smarrigt som helst! IKEA förstås.



Mmm, kex.


Orka

Vi har varit iväg och handlat, nästan hela dagens lista är avbockad. Jag är trött och börjar dessutom få huvudvärk.

Nu ska jag sno ihop en broccoli- och en tacopaj. Fia kommer och käkar ikväll och har önskat mat.


Aah, rent!

För mig gör det jättestor skillnad om golvet är rent, nyss var det fullt med smulor, löv och annat löst krafs överallt. Då var jag rätt grinig och neggig, nu är jag däremot lätt om hjärtat! Konstigt egentligen, men jag gillar verkligen att ha det fräscht.

Nu ska vi käka lite lunch och invänta att A E vaknar. Om jag hinner ska jag göra rent hennes bilstol också.

Dagens lista

* Måla hyllplan
* Diska
* Tvätta
* Hänga tvätt
* ev. Tvätta mer tvätt
* Handla
* Lämna äpplen och mineraler hos hästarna
* Ta ut pengar till stallhyran (den här månaden måste jag slagit rekord i sämsta hyresgästen, igen)
* Baka bröd
* Dammsuga av
* Riva tapeter



Bärnsta snor bästa platsen, vid datorn.


Halleluja!

Inatt har jag legat i sängen hela natten. Det inträffar inte heller särskilt ofta. Det har varit skööönt!

Vid dörren...

... ser det ut såhär:



Blomman fick vi av min mormor i samband med A E´s dop, den stod i sin plast tills jag fick nog en dag och slängde ner den i en ledig zinkhink. Det blev ju mycket bättre, tycker jag.


Fixar!

Idag fixar jag lite, jag har målat hyllplanen till barnens rum en gång till och när Henke kommer hem tänker jag börja riva lite tapeter. Om jag inte har blivit helt färdig före det förstås, jag brukar oftast tappa all ork under eftermiddagen.

Jag känner att jag måste hinna göra iordning lite innan det är dags för dalarna. Förhoppningsvis har jag hunnit riva all tapet och kanske kommit längre innan vi åker. Jag använder Hedemora-trippen som en deadline för att få lite mer motivation, det verkar fungera.

A E´s doppresenter

Eftersom vår kamera var försvunnen har vi inga egna bilder från A E´s dop. Idag har jag iallafall tagit mig i kragen och fixat lite bilder på ett par presenter, tog dom jag såg... Tusen tack för alla fina presenter!



Söt grön stol från min morbror Bert, Kerstin och kusin S (min kusin är 3 år, alltså är nästan hon och B jämngamla, rätt kul tycker jag)!


Bok från min mamma, skallran är från Johnny, Lena och barnen.



Jättefin dopängel från Henkes farbror Peo med familj.


Sömntutan



Det går bättre och bättre att lägga B på kvällarna nu, han somnar oftast med lampan tänd.
Igår låg han såhär när Henke gick och släckte. Söt va?
Senare på natten vaknade han, kissade på pottan och sen spydde han också.
Som tur var hulkade han en stund innan så jag hann ta fram pottan så han fick spy i den.
Han hade feber igen, fick en supp och somnade om sen.
Idag är han lite hängig så det blir film och lugnt idag.



Här har vi ett snyggt kort som B tog nyss, alldeles själv!


Pics



Sorry att jag varit så dålig på att ladda upp bilder på sistonde. Nu är det skärpning...


4 kr i timlön

Yes, fett nice att städa bilen eftersom jag får så bra betalt. Sammanlagt hittade jag 8 kr, direkt ner i fickan, bara. Det är rätt trist när man håller på och städar, men nu är den urplockad, allt skräp är slängt (två soppåsar). Jag har dammsugit överallt och torkat med bilrengöringslappar. Efter lunchen ska jag tvätta klädslarna till barnens bilstolar och skura rent golvmattorna. Då är bilen nästan som ny, nu gäller det bara att inte skita ner den igen på en gång.

Update:




Framsätet...



och baksätet.

Det känns som overkill att skura rent golvskydden så jag tvättade dom lite under pumpen istället. Det lossnade massa gammalt grus, nu räknas dom som rena. Klädslarna ligger i tvättmaskinen, snart är bilen helt klar. Gött!

Dagens to do

Idag ska jag städa ur bilen:
Slänga allt löst skräp.
Dammsuga.
Torka överallt (det är jättedammigt).
Tvätta barnens stolklädslar.

Älskad, idag igen.

När vi satt vid frukostbordet kramade B mig och sa: "Ässka dig, mamma. Ässka dig, mamma." Mmm, jag kan vänja mig vid den här behandligen. Visst är hans världens bästa?!

Såhär glad är jag

Jag är så full av glädje (eftersom B sa att han älskar mig) att jag skulle kunna flyga till månen själv (utan rymdraket alltså). Så glad är jag, slå det om ni kan!

Thaimat

Och dessutom ska vi käka thai när jag är i Hedemora, för jag älskar thaimat, men Henke är mer för italienskt. Vilket iochförsig inte heller är så dumt.

Choklad

Jaha, jag tänkte ju att jag skulle äta mörk choklad och sen ha godisförbud.Men alltså, jag fixar inte den här sockerskiten mer, när jag äter lite måste jag bara ha mer och mer. Iallafall! så provade jag en mörk choklad från Lindt "intense mint". Den räknas helt klar som godis och inte mörk choklad för den var jättegod och såklart kom sockret etta på innehållsförteckningen. Jag får helt enkelt hålla mig till den beska Marabou pistagechokladen (70 %) för den smakar inte alltid så gott... Jag tänkte att jag får typ ta lite fikabröd när jag blir bjuden, inte aktivt åka iväg och kräva fika hur som helst. Vilket jag inte ens behöver anstränga mig för, eftersom vi snart ska till dalarna och där kommer alla vilja proppa i mig fika. Mums. Fast inte särskilt bra.

Men en bra sak är att Henke lagat all punka på barnvagnen (två däck, den har varit asjobbig att köra) så när vi är i dalarna kan jag knalla ut på promenad. Eller lämna barnen hos nån och gå ut helt själv. Hmmm... Bra idé!

ÄLSKAR DIG!

Nyss sa jag "jag älskar dig" till B, och gissa vad han svarar då?! "Ässka dig. Ässka dig, mamma" och klappar mig på kinden. Jag är så glad, jag kan inte ens beskriva hur glad jag är. Visst har jag världens gulligaste unge?!

Dags att bocka av

Idag har jag till sist fått fingrarna ur och postat min namnändringsblankett (för att ta bort mitt gamla efternamn), snart kommer jag bara ha Henkes och hela familjens efternamn. Det ska bli skönt, men det är ovant. Jag har börjat träna på att säga mina namn, det blir en helt annan rytm än den jag är van vid, säger fortfarande alltid fel. Och ibland undrar jag vem den här människan är.

Dalarna!

Nu har jag bokat in en tripp till Dalarna i höst, det ska bli skoj.


En härlig natt?

Inatt har jag sovit väldigt bra, faktiskt. Bara vaknat typ 3 gånger och då har jag knappt vaknat till alls. Igår kväll bestämde jag mig för att B får säga till mig om han behöver kissa, jag har hållt på och frågat honom varje gång han vaknat till men no more! Han var torr nu på morgonen igen, duktiga killen. Däremot var inte Polka särskilt torr, hon hade gjort nr 2 över hela badrumsgolvet. Igår hade hon kissat. Vi tror att hon typ kissar eller bajsar på sig när hon landar efter att ha hoppat efter dörrhandtaget för att försöka ta sig ut. Det här var sista natten hon var inne, inatt får hon gå ut istället. Nu har hon varit inne i 3 dagar och ärret ser jättefint ut.

God natt

Sängen kallar på mig också, hela familjen har redan lagt sig. B somnade själv i sängen förut, det fungerar bättre och bättre med nattningsrutiner, det är skönt. Dessutom har han bara kissat i sängen 2 nätter av 6. Det tycker jag är godkänt resultat. Imorgon ska jag försöka ladda upp lite nya bilder.

Jul

Nu är jag klar med nästan alla inredningstidningarna, jag har sparat 4 julnummer till sist. Det ska bli så kul att bläddra i dom, jag gillar att starta med julen rätt tidigt nuförtiden. Förut var jag helt anti julen fram till slutet av november (inte anti, men väldigt traditionell).

Robotar

Just nu är Robotar nummer 1 här hemma. Ska sätta på Transformers åt sonen och kolla om A E fortfarande sover i vagnen.

"Noll, noll, mamma noll"

En liten söt herre här intill tjatar väldigt mycket om att få trycka på nollan så nu kör vi:

0

Visst är han söt som bara trycker en gång, annars håller han alltid in knapparna...

Gissa vem!

Gissa vem som äter det här:
Frukost: hemmagjord havregrynsgröt, två mackor med ost.
Lunch: Pasta, köttbullar, ärtor, majs och broccoli. En halv banan.
Middag: Pasta med pastasås. En satsumas.
Kvällsis: En flaska välling.

Det sista antar jag var rätt avslöjande, men visst är hon duktig, stora tjejen! Det är såklart puré det handlar om, men hon mumsar glatt i sig allt med lite smak på. Köttbullarna är t.ex. med vitlök och persilja och i pastasåsen är det massa vitlök. Hon gillar inte potatis, antagligen för att det är smaklöst.

Trendiga B

Idag upptäckte jag att B faktiskt har ett par coola märkesjeans! De ekologiska jeansen han fått av sin moster Sarah är från Novastar, märket som både Pernilla Wahlgren och svenska mamman skrivit massor om. Kul, jag ska nog försöka leta reda på en hemsida också... Det var inte särskilt svårt, hemsidan hittar ni här!

Godisfunderingar

Jag funderar på att helt sluta äta godis, med undantag av mörk choklad. Ni vet sån besk, äcklig mörk choklad med superhög kakaohalt. Och sen äta fikabröd typ om man blir bjuden, men i lagom mängd, d.v.s. en bulle och en kaka. Det svåraste för mig är att jag är sugen på godis (socker) jämt, men om jag då äter en liten bit äcklig mörk choklad borde ju suget avta. Jag har funderat på godisbeting istället för lördagsgodis. T.ex. en halv mörk chokladkaka i veckan, då kan jag äta en liten bit per dag istället för hela på lördagen. Hur låter det här? Jag skulle gärna vilja ha lite feedback från er på om det här borde räknas som fusk eller om det låter lite vettigt?

Alltså: istället för fritt svull på lördagar, en liten chokladbit per dag.

Kanelbullens dag

Imorgon är det kanelbullens dag, dags att börja ladda?!

Barnsång

Idag ska vi till Skeppsås på barnsång igen, idag har vi med oss fikat. Jag hoppas det räcker med en limpa, det finns smörgåsrån och digestive-kex kvar sen förra gången... Vi får se om vi blir kända som dom snålaste i bygden eller ej.

Tidningsfrossa

Igår kväll bläddrade jag igenom en hel del tidningar jag fått av Nina. Ja, igen. Jag har inte hunnit igenom dom och jag har fortfarande en hög kvar. Dom tänkte jag kolla i idag, i den här högen är det Drömhem & Trädgård, Lantliv och Allt i Hemmet vilket innebär att det säkert kommer ta dagar att titta igenom allihopa. Dessutom kom senaste Drömhem & Trädgård i brevlådan idag. En kopp te till kanske inte vore så dumt?

Köpa cross?!

"Döpa doss" säger B, han har sagt det en gång om dagen de senaste tre dagarna. Idag frågade jag vad han skulle ha crossen till: "döra bana" (köra på banan). Jag passade på att fråga om han ville ha en häst också, men då svarar han sin nya favoritmening: "inte nu, sen". Uuungee!!!!

Wok

Idag är jag så nyttig. Har precis käkat wokad kycklingfilé och wokgrönsaker till lunch. Det kanske kan väga upp våffelfrukosten lite. Nu ska jag packa in ungar och mig själv i bilen, vi ska åka till Emma och barnen och leka. Jag ska lämna över ett gäng med mammatidningar också.

God morgon!

Idag ska det bli våffelfrukost med Sarah...

B gillar satsumas



Han kan skala dom själv också.



När han vill käka en tar han alltid fram en till sig själv och en till mig. Gulligt!


Liten sjukling

A E är sjuk, hon rosslar när hon andas och hon är jättehes. Hon har säkert ont i halsen. Jag tycker så synd om henne, jag vill harkla mig åt henne men det funkar såklart inte...



Bild från igår, här ligger hon och luftar snippan. Och håller sig i fötterna såklart, det är en favoritgrej.


Äpplen, äpplen, miljooner äpplen



Igår bar jag bort tre såna här omgångar från vårt stora äppelträd och en full svart hink från det lilla. Det är alltså äpplen som ramlat ner på marken. Vad är det egentligen meningen att man ska göra med alla äpplen?? Vi äter inte äppelmos och jag äter ju inte socker = inga pajer eller äppelkakor.


B tittar på bajs



Björn säger alltid att gamla tanter som tittar på bajs sitter såhär.
Fast jag tror inte att B passar in i kategorin tanter...


No more kattungar, ever.

Nu är Polka steriliserad. Hon skulle fått nya ungar alldeles i dagarna, för veterinären sa att han fick göra ett extra långt snitt för dräktigheten var rätt långt gången.

Så det var ju bra att hon blev steriliserad nu, annars hade vi säkert fått avliva kattungarna senare. Alla vi känner, som vill, har redan fått kattunge av oss. Idag flyttar Allis till Sarah och Kristofer i Gävle.