Daaalarnaaa

Nu är vi i Hedemora, det tog 3,5 timmar att åka imorse. Fick göra tre stopp, det var helt ok. Barnen var jättesnälla, B ville inte sova fast han var väldigt trött. Tycker nog att han är för stor för att sova nu. Vi lunchade med farmor och sen var vi till lekparken en stund. Vi gick på en skön promenad och solade oss lite, det var 10 grader varmt! Efter att vi hämtat David på skolan åkte vi ut till pappa och fikade på en miljard kakor och bullar. Gott, men lite för mycket kanske...

Nu är det dags för barnen att sova och för mig med tror jag. Jag ska läsa lite först bara.

B fotar!






A E i nya skorna!



Kolla! Kromad armbåge, hon är uppenbarligen en äkta Brandow.



Det här är första bilden jag tog. Det är lite klumpigt och vingligt med skor i början.



Skönt med lite stöd.



Min fina, älskade lilla (stora) tjej!
Vad fort det gått... Och går.


Packat...

Jag har packat, matat ungarna men först fick dom klippa naglarna och bada. Skönt att dom är rena och fina när vi ska åka imorgon. Jag ska packa ner utekläder, vantar och mössor till oss allihopa sen ska det nog vara färdigpackat?! Nu ska jag ringa farmor och fråga vad det är för väder, ett av hennes favoritsamtalsämnen. Men det är aldrig bra väder utan det är alltid nånting som inte är helt bra.

Snickerskaka

Mmm, jag har gjort en snickerskaka nu också. Tänkte att det var lika bra när jag ändå höll på. Men nu är jag helt utmattad och orkar ingenting. Jag får vila lite och sen börja packa...

Trötta

Nu är vi jättetrötta alla 3, A E sover middag igen och B ska få kolla på film när jag är klar här. Jag ska göra kola- och citroncheesecake till barnens kalas som blir i nästa vecka nån gång. Dom får ha gemensamt kalas.

2½ timmes städ

Ja och äntligen är det över! Jag började med att plocka leksaker, tidningar, papper och prylar från golv, köksbord, bänkar och vedspisen. Det tog 1 timme bara det. Sen har jag dammsugit, skurat golven och hängt tvätt. A E vaknade mitt i och fick en ny blöja och en kotte att leka med. Smart idé, förutom att kotten tappar kottegrejer överallt. Men det är torrt iallafall så det är väl bara att sopa upp sen.


Solen skiner och det är jättehärligt att det är rent överallt, jag hittade lite gammal Ajax med blomdoft som jag använde idag (använder alltid gul såpa annars) så det luktar vår!

Frukost!

Jaha. Imorse fick vi gå upp med Henke. Kl.5.30. Jag säger det igen: 5.30. Jag hoppas ni fattar hur tidigt det känns och hur mörbultade mina ögon är. Dom är typ hälften så stora för A E har såklart vaknat minst en gång i timmen hela natten. Nångång på natten fick hon komma över till oss och sen gick det bättre.

Planer för dagen är att städa, städa, städa och tvätta. När det är klart ska jag packa allt vi behöver i Heeeedemooora.

I soffan



Henke (till vänster): "mitt fel, mitt fel". Och jag till höger: "mitt fel, mitt fel".
Det var B som lekte med hästarna häromdagen och sa att den vänstra hästen var pappa och den högra mamma och hästarna sa mitt fel, mitt fel och ditt fel ditt fel till varandra. Så nyss när Henke och jag satt och sa samma sak till varandra (båda tog på sig felet den här gången) så låg ju hästarna precis brevid och väntade på att få bli fotade.


Scanner-handled

Som en egen variation på tennisarmbåge. Idag har jag varit sååå duktig på jobbet. Jag har önskat trevlig kväll till höger och vänster, scannat som en tok och haft hökögon på dom som scannat själva. Jag känner att jag har gett det lilla extra.

He he.

Nu ska jag läsa bloggar och sen sova tror jag. Är rätt trött nu faktiskt, A E firade sin pappas hemkomst med att vakna en gång i timmen hela natten. Eller så var hon orolig för hon inte sett mig på hela dagen..?! Hmm hmm, jag ska undersöka den teorin.

Morgens

Jaha, morgon igen då... Jag ska snart åka och jobba. Har vikt lite tvätt och haft familjefrukost.



En gammal bild på B, med långt hår. Söt va?! Lasse har tagit den.


Hidden fantasy

Åhå... En romantisk, spontan present! Precis vad jag efterlyst och precis vad min kära man hade med sig hem till mig.



I en fin låda låg...



... den här sötnosen (kuvertet låg på bordet alltså, inte i lådan). Jag vet inte riktigt vad den luktar, men gott iallafall!


Bilder...



Presenter, presenter... Dödskallepaketet var till B och resten till A E.



B hade "oturen" att få hjälpa sin syster att öppna.



Titta!



Fina skor!


Tack så mycket!!

Tack så mycket för alla grattisönskningar, jag vet inte riktigt om födelsedagsbarnet förstår så mycket av det än... Menmen! Hon har fått sina snygga skor idag och två böcker. Sen blir det kalas om ungefär en och en halv vecka tänkte jag, tillsammans med brorsan.

Jag ska försöka få upp lite bilder från idag, kameran har varit hos Eva, Lasse och barnen hela dagen medan jag jobbat.

Grattis ettåringen!



Världens finaste prinsessa som precis fyllt ett år! Hon har varken fått paket eller ballonger än, jag kan inte hitta nån tejp så jag får slå in ett par paket i Stjärnorp när vi kommer dit.


Findus eller Fuldus?



Jaa, det är ju frågan...


Har du 10.000 över?

Ge dom till mig så lovar jag att bara köpa förvaring för dom. Vi har ingen förvaring. Det är meningslöst att städa när prylarna inte har en egen plats. Meeen! Nån gång i framtiden så ordnar det sig nog. Nu ska jag fortsätta läsa Lantliv, är klar med 25 hem...

Barnen sover och jag har en bröddeg på jäsning, vet dock inte om jag orkar grädda idag eller om jag ska göra det imorgon. Hmm. Jag ventilerar mycket onödiga tankar här på bloggen men det är ju min blogg så jag gör som jag vill.

Jag vet!

Just nu är det väldigt tråkig blogg, I know... Men jag tänker inte engagera mig idag och i helgen är det jobbhelg så på måndag blir det förhoppningsvis en uppryckning. Jag är ju gräsänka idag = tänker inte göra nåååånting!

Strumporna i akvariet!


Vad tror ni?

Somnar barna nu eller? Både ligger i sina sängar, de lyssnar på Blixten McQueen. Hoppas dom somnar för dom behöver verkligen somna i tid för en gångs skull. + att det vore enormt skönt att bara få sitta vid köksbordet och bläddra i dom jätteinspirerande inredningstidningarna hela kvällen. Eller så länge jag orkar vara uppe, vilket kanske inte är så länge till?

Klätterapan!

A E reser sig mot allt nu, hon är jätteduktig. Dessutom släpper hon taget lite då och då, om hon har nånting att hålla sig i.

Morötter och 25 Hem

Mmm. Nu tänkte jag bara blogga en snabbis och sen springa tillbaka in och sätta mig på golvet i köket, hos barnen. Men dom snappar ju såklart upp smitningen på direkten och följer efter. Iallafall så käkar vi morötter, mums! Det har blivit väldigt mycket fika, godis och socker ÖHT den senaste tiden. Men idag blandar jag upp min choklad, mina ostkrokar och min stora godispåse med ett rött äpple och ett par morötter (hittills)...

Nu ska jag läsa Allt i Hemmets "25 hem"-tidning, den är ju jättebra!

Försenad våffeldag

Våffeldagen var ju tydligen i onsdags, trodde det var i söndags... Vi har iallafall ätit våfflor idag. Efter barnsången åkte vi ner till Ica och handlade lite, när vi kom hem insåg jag att det vi hade helt slut på (välling) hade jag inte köpt. Så jag gjorde våfflor och sen åkte vi iväg igen.

Nu ska vi förhoppningsvis kunna hålla oss hemma resten av dagen. Det har kommit ungefär en dm snö och det skulle egentligen kommit regn?! Men så kan det vara på vårkvisten.

Jag ska ta tag i diskberget nu medan A E sover lite middag tänkte jag.

Snöyra!

Här vräker snön ner... Tråkigt! Menmen. Idag åker Henke till Åland på suparkryssning och vi ska åka till Skeppsås på barnsång. Fast jag känner mig mest deppig faktiskt. Men B är jätteglad eftersom det ska bli barnsång, han har velat åka dit hela veckan. Gullunge! Undrar om jag ska åka in till stan sen och titta på presenter till mina ungar? A E fyller ju imorgon så jag måste fixa lite ballonger även om det inte blir nåt större firande.

Hmm mja mja. Vi får se, som vanligt. Annars har jag precis beställt en prenumeration på Leilas CountryLiving som jag inte hittar att köpa nånstans. Nu måste jag maila och se om jag kan få hem det första numret också.

Stora godisskålen

Jag sitter här och snaskar, är jättesugen på en helt sprillans ny inredningstidning att bläddra i. Jag ville ha Leilas Lantliv, men den fanns inte på Coop. Dåligt. Och sen började B skrika så jag orkade inte engagera mig i att välja ut nån annan tidning. Egentligen har jag ju femtielva böcker jag "ska" läsa först, men jag har inte energi nog att börja på en hel bok. Jag vill ha en lättsmält, fin tidning med mycket fina bilder. Undrar om jag ska åka ner till Fornåsa och köpa senaste Lantliv? Hmm hmm...


BVC

A E är ny 80 cm lång och väger 12,5 kilo. Allt gick bra, hon fick spruta och blev läkarundersökt. Hon var glad hela tiden, även när hon fick sprutan, vilket var helt otroligt för hennes bror skrek som en stucken gris. Men det är skönt när det går bra. Efteråt lekte barnen i väntrummet medan jag läste "Föräldrar och Barn", sen åkte vi och lämnade massa skräp på tippen (två hinkar med glaskross, 3 stora kassar med tapetriv och pappersinsamlingen).

Just nu käkar B och hans kusin O glass, A E har nyss käkat lunch. Framöver ska vi lämna O på väg in till stan där vi ska handla lite och hämta Henke vid jobbet.

BVC och panik!!

Jaha, varför sitter jag här egentligen?! Jag borde ju klä på barn och lasta in dom i bilen. Vi ska till BVC och till tippen i Borensberg, sen förmodligen vidare till Eva i Stjärnorp för vi ska hämta upp Henke i stan när han slutar jobbet. Jag återkommer lite senare!

Tapeter rivna: check

Sådärja. Emma och jag har jobbat i ungefär 4 timmar och nu är det bara lite tapet kvar att riva. Det är bakom modemet så det går inte att göra just nu iallafall. Och bakom elementet är det lite kvar med...

Nu ska jag sova!

Söta killen och stora spindeln

B fick ju naglarna målade häromdagen. Vilket jag såklart fotat, men inte lagt upp...



Stor spindel va?! Jag tycker den har så fina färger. Och till Sarah skulle jag bara vilja säga att jag inte visar den här bilden för att skrämma bort dig från oss... När du kommer och hälsar på slänger jag ut alla spindlar först.

ÄNTLIGEN!

Alltså. Ni läste kanske gnällinlägget imorse, kanske inte. Jag har iallafall varit till IKEA och köpt en skohylla för 49 kronor. Fattar ni! Ett litet steg mot sinnesro, för nu är det iallafall fint i hallen.



Före
Det spelar ingen roll hur mycket man städar och försöker stapla + att jag nästan aldrig dammsuger under skorna eftersom det är så knöligt.



Efter
Tada!! Snyggt va?! Jag kollade på en svart strandväska i typ flätad plast eller nåt, men köpte den inte. Nu när jag kom hem blev jag irriterad på mig själv, den skulle ju stå på skohyllan och vara full med mössor, vantar, sockor och allt annat vinter-tjafs som oftast hamnar på golvet.

Jag är jättenöjd och glad för att nu är det fint i hallen, där man kommer in i vårt hus och det första man ser är ordning. Förhoppningsvis känns det bättre när det första intrycket blir bra.

Ikväll kommer Emma hit och hjälper mig med barnens rum. Jag kände att jag måste vara utan barnen ett tag, dom ska med Henke på Lovisas kalas. När jag sa det till Emma erbjöd hon sig att komma hit och hjälpa mig (sparka mig i arslet) så jag kommer igång i barnrummet igen. Skönt och bra! Vi får se hur det går.

Morgonpaniken

Jaha. Och det fanns inget bröd framme. Jag hatar att micra bröd för sen blir det torrt och hårt. Menmen.

Fortfarande gnällig, så jag ska försöka göra ett kort inlägg. Fast det blir med gnäll så ni som inte känner er hågade att höra mer av det kan ju sluta läsa här.

Det är ingen idé att städa det här huset för det finns ingenstans att göra av alla saker. Jag flyttar bara runt dom = det ser ändå stökigt ut. Alltså är det ingen idé att städa förrän vi gjort iordning barnrummet. Men jag fattar inte när vi ska kunna göra det. Jag kan inte vara däruppe så länge A E är vaken för hon skuttar iväg så jävla snabbt. Jag vill inte att hon ska ramla ut för trappen. När hon sover skulle jag hinna göra lite, men då är det så lugnt och skönt att bara dö i soffan en stund. Jag tror att jag måste skärpa till mig.

En lång ridtur!

Idag var vi ute i över en timme. Det blev alla gångarter och hon var riktigt fin faktiskt, idag kunde hon galoppera normalt och inte helt galet snabbt. Precis enligt planen alltså. Hon är alltid stirrig innan galoppen så jag tror jag ska galoppera henne direkt efter skritten istället, det gjorde jag för länge lääänge sen och det funkade toppen då. Värt att prova iallafall.

Nu blir det sängen för mig, imorgon blir det barntimmar om jag känner att B orkar. Han har varit väldigt trött och på dåligt humör hela dagen. Precis som en annan person jag känner... Tyvärr. Jag har dåligt samvete för idag har jag varit alldeles för lättretlig. Men! Imorgon är en ny dag med chans att bättra sig och det är ju tur.

Ut och resa eller?!

Lovisa är sugen på att åka iväg och resa. Och jag är ju på såklart, så jag föreslog att hon och jag ska åka på SPA tillsammans. D.v.s. utan ungar och karlar. Det vore ju sååå skönt!!

B tvärtemot

Eftersom jag är på uruselt humör och har varit det den senaste tiden är B också helt tvärtemot. Han gör i princip bara sånt han inte får göra och varje gång man säger nånting till honom säger han nej. T.o.m. om jag frågar om han vill ha godis. Så ni fattar kanske läget.

Iallafall så hade jag lovat honom att vi skulle måla hans naglar eftersom jag kom hem och hade målade naglar... Det gick bra att måla och sen torkade dom och allt var frid och fröjd, tills för en liten stund sen. Jag tyckte att det luktade väldigt stark och att det var lite konstigt, sen kom B och var lite lite kladdig på fingrarna. Fast inte alls mycket så jag blev inte särskilt misstänksam. Sen hittade jag nagellacksflaskan(?) på bänken och borsten var inte ordentligt iskruvad. Då visade B att han minsann hade hällt ut nagellack på hallgolvet. Men som tur var hade dom inte kladdat omkring i det. Jag blir ännu mer trött än vad jag redan är. Om det är möjligt. Idag är förresten första gången på flera veckor som jag inte har ont i huvudet och det är en bra början.

Nu måste jag väl göra lite lunch.


Låg aktivitet

Mmm, jag har varit inne
på bloggen men sen tänkte jag att det skulle vara tråkigt att uppdatera om jag inte hade några bilder. Så här kommer dom:



B och Sira ska ut på promenad.



Sarah körde vagnen = ledigt för mig. Superskönt!
Jag går ju aldrig ensam för jag har alltid vagnen att dra på annars.




Arizona (e.Pentagon-Baloubet du Rouet-Cortez), Carmensitas barnbarn.
Carmensita har nedärvt sin fotomin. Det här var alltså det bästa kortet jag tog.




A E börjar få mycket och långt hår!



Fåren vid Sarahs stall. Dom var av nån utländsk sort och det kan man se på ögonen.



Mollie äter mat (Sarahs häst).



B, Björn, A E, Sarah och Sira utanför stallet.


Sarah

Nu är vi hemma igen, har varit det ett tag faktiskt... Men jag orkar inte skriva nåt mer just nu så jag gör det imorgon istället. Idag hade jag kameran med mig och tog massa bilder. Styr upp lite imorgon.

Moi



Här är jag och nu ska jag ta mig själv, mina separata ögonbryn, mina barn och ett ton packning och påbörja färden mot Sarah.


Thaimat!

I lördags gjorde Lena jättegod thaimat, så nu försöker jag göra nåt liknande själv. Fast jag har inte röd currypasta (var det så, Lena?) eller citrongräs men det får gå ändå. Och sen har jag ju inte receptet heller men jag får väl improvisera.

Doin' The Omoralisk Schlagerfestival



Den första låten våra barn hörde i sina liv... Låten börjar 30 sekunder in på klippet.

Ässkar åka Fååden!

Gissa vem som sa det igår när vi skulle åka hem? Helt frivilligt, ni kan ju lita på att Henke är en mycket stolt pappa. Sen har han sagt det flera gånger spontant både igår och idag. Förut frågade jag honom lite diskret vad han tycker om att åka Ford och då ropade han "ässkar Fååd, ässkar åka Fååd!!". Så det är uppenbarligen kört för B, jag får satsa på A E istället...

Det var ett skämt alltså.

Annars håller jag på och fixar en bra låtlista åt mig.

Trött, trött, trött

Mmm... Vi har städat här hemma så nu är det jättefint. Tvättat och hängt massa tvätt. Fixat och grejat. Skönt! Det blir helt ledigt för mig imorgon då... Inga tråkiga hemmagrejer. Fast nu börjar jag fundera på vad vi ska äta. Jag ska sluta med det och bara slappa istället.

Förvirrad och trött kanske vore en bättre rubrik?

Biltvätt!!

Vad gör man egentligen en bakissöndag när det inte blir som man tänkt sig? Jag har vikt tvätt, startat en ny tvättmaskin och diskat. Detta innan vi åkte hemifrån. Vi var in till stan en vända och nu är vi uppe i Stjärnorp. Jag har tvättat 940n för det var massa lustigkurrar som skrivit "tvätta mig SNÄLLA" och "sug av mig" på den. Inte så vackert och dessutom var det ju hög tid att tvätta den. Fast jag vet inte om det är särskilt vettigt för den kommer snart se likadan ut igen. Vi får köra försiktigt hem. När jag ändå var igång tog jag Evas rosa pärla med, den var riktigt rolig att tvätta för all den fina färgen kom fram.

Söndag

Nu är det söndag. Och det snöar. Trist! Hoppas det inte blir liggande bara.

Kvällen igår var kul, speciellt före Harrys. Mycket prat och seriöst, eller så seriöst det kan vara med sprit inblandat. Jättegod mat och kul att hänga med tjejerna. Jättekul, faktiskt. Det blir alldeles för sällan. Köttmarknaden på Harrys kunde jag dock varit utan men nu vet jag ju det och behöver inte gå dit igen..?! Kvällen var helt perfekt och jag hade himla tur som fick åka hem med Drutten vid 2-snåret! Helt perfekt!

Idag blir det rätt lugnt, jag känner inte för att göra nånting annat än hänga i soffan men jag ska vika lite tvätt. Försöka få min käre man att diska, om det går... Vi ska in till Biltema när dom öppnar och sen till Stjärnorp.

Hos birthdaygirl Lena

Nu är jag framme, har varit på systemet med. En flaska vin till Lena, två Heiniken (stavn?) och 2 Smirnoff Ice. Jag fick såklart visa leg också, säkert för att jag såg så nervös ut. He he. Det är ju typ femte gången jag handlar på systemet och jag känner mig alltid lika skyldig...

Nu ska jag väl vara lite social istället.

Stjärnorp och fika

Nu har vi precis kommit upp hit och ska fika lite. Sen ska vi ut i solen för det var 5 grader redan innan vi åkte! Härligt!

Ridning och pilates...

... på en och samma kväll! Hör och häpna säger jag bara. Nu blir det sängen, god natt.

Klänning!

Wow!! Den passade, kul! Får se om den fortfarande passar imorgon.

Nu blir det snart mat här, kyckling och råris. Sen kanske stallet?


Trött

Nu har vi nyss kommit hem. Jag packade upp all mat, la ut lite i frysen, hängdet tvätt, startade en ny maskin och nu har jag landat här. Henke kom precis hem med. Vi har smakat på våra godispåsar och nu börjar det bli dags för kvällsmat. Jag har köpt en klänning tills imorgon. Får se om den passar, annars får jag väl byta den på dan imorgon. Har fixat en liten present till blivande 25-åringen Lena med.

Frukostdags!

Nu är det dags för mig (också) att sätta mig vid frukostbordet, barnen brukar få lite försprång. Idag var det hemmabakat bröd (bakat igår) och då säger det glufs och sen är mackorna slut. Det är ju skönt att dom gillar hembakt!

Idag ska vi åka till barnsången, det ska bli skoj.

Annars behöver vi handla lite också, vet inte riktigt hur jag ska lösa det menmen... Det skulle vara smidigt att åka direkt efter barnsången, men då kanske A E somnar i bilen och vägrar äta när vi kommit fram (tänkte lunch på IKEA). Ja ja! Vi får se, jag bestämmer mig väl efter barnsången och då blir det säkert att vi åker iväg för jag inte orkar tänka ut och laga lunch.

Mot frukosten!

Fullt upp!

Lena kom ju, vi åt våra chicken nuggets med råris (jättegott) och sötsur sås. A E vägrade vakna, men efter ett par timmar fick hon också lunch. Och vi fick fika innan vi tog en promenad till brevlådan, B hade fått ett vykort från mormor och ett brev från Folktandvården. Lena åkte och vi gick ända bort till Helen och Fredrik. Vi hälsade på både hästar och får. Det fanns två små jättesöta lamm! B är rädd för alla framfusiga djur så han tyckte det var lite jobbigt med Pricken (får) som ville nosa honom i ansiktet.

Väl hemma igen var det bara att slänga ihop lite kvällsmat, det blev falukorv, stekt potatis och stekt ägg. Det har blivit mycket falukorv den senaste tiden, men så blir det ibland (när Coop har extremt billig falukorv). Efter maten kom Solla, hon har sågat ner massor från våra träd.

Nu har träden fått på sig sommarkostymen, det ska bli kul att se hur det ser ut med alla löv sen. Och jag ska gnugga bort mossan med en borste, så jag ska försöka ordna det.

Nu är det läggdags för mig, Solla och jag har druckit te och ätit cheesecake tills för en liten stund sen. Kul, kul. Jag älskar verkligen när det kommer folk och de här senaste dagarna har det kryllat av folk här ute! Jättekul och uppskattat.

Dagens prestation var Bs promenad till och från Helen och Fredrik, jag trodde inte att han skulle orka ända hem och det var segt på slutet. Men han klarade det! Duktig kille. Nu ska jag sova, som resten av familjen. Förhoppningsvis är jag lite mindre yr imorgon.

yr!

Jag är jätteyr i huvudet. Det känns som att jag ska ramla när jag går, det är rätt obehagligt. Annars håller jag på med lunchen, Lena är på ingång. Vi har varit ute en timme och städat lite på altanen och lite i rabatterna.

God morgon!

Idag blev det en rätt tidig morgon, kl.6.50 vaknade A E och röjde omkring (hon har sovit hos oss inatt). Hon drog mig i håret och nöp mig i näsan så jag fick gömma mig under täcket, vilket funkade bra men hon lyckades hoppa ner i Bs säng istället så han nitade henne för hon nöp honom i näsan också. Så kan det vara. Jag har legat vaken flera timmar inatt, A E har sovit oroligt och nu börjar hon dessutom bli förkyld igen = sover ännu sämre om det nu är möjligt. Jag är så oerhört trött.



A E älskar katterna, hon vill dra dom i pälsen, morrhåren och öronen.
B har däremot gått från snudd-på-kattplågare till katternas beskyddare,
när A E är på dom kommer han och visar hur man ska göra och säger åt
henne att klappa "f´siktit" (försiktigt).


Kära vänner!

Just nu är jag så glad för Sarah har varit här och imorgon kommer Lena med. Och Solla Det är ju underbart med kompisar, eller hur?! Speciellt när dom orkar åka ändå ut till oss för att hälsa på. Jag är inte lika duktig på att åka till dom, men jag antar att det är hyffsat ok ändå eftersom jag har två illbattingar och just den här säsongen är det svårt att packa ihop oss och komma iväg. Framåt sommaren kommer vi gärna... Speciellt till Sarah som ju ha sjööööutsikt och badplats!

Tulpanmårbacka

Sitter och kollar bloggar när den dyker upp. Den vackraste pelargon jag sett. Den är underbart fin och rosa. Kan det bli bättre? Här kan ni se en bild:

Naturliga Ting

Jag fick såklart ringa Eva på en gång och på fredag ska vi åka till Oves Plantskola och titta på blommor. Om ungarna kan hålla sig i skinnet vill säga. Men det funkar säkert. Mer eller mindre. Kul ska det bli iallafall!

Äntligen

Äntligen, äntligen är disken klar. Det fanns två rena assietter och ett rent glas, resten var i disken. Gafflarna var såklart slut sen länge (Henke tar med gafflar till jobbet, men oftast kommer inte lika många hem igen). Nu är det iallafall klart, barnen har ätit våfflor ända tills nu, alla har gått åt.

Nu ska vi gå ut och hämta posten och götta oss i solen medan den fortfarande är framme.

Längtar till 18.30

För då är kola- och citroncheesecaken klar, Sarah är här och hälsar på, B sover förhoppningsvis och A E är också på väg till sängen. Henke är väl och åker Ford, antar jag... Jag gör våfflor, vi får se hur det funkar att göra våfflor samtidigt som jag bloggar. Vi har varit på barntimmar idag, allt gick väldigt smidigt. Handlade lite inför lunchen imorgon, det blir chicken nuggets. Hoppas det blir bra, Lena.

Nu ska jag kolla våfflan och sen läsa lite bloggar. Idag har vi strålande sol, så vi kommer vara ute efter maten!

ÄNTLIGEN ridit

Den enda komplikationen idag var Konvalj som var på fel sida av staketet när jag kom. Inte var hon inne på gården heller utan ut mot skogen så jag fick knalla iväg och hämta henne och leda tillbaka henne genom skogen och ut på vägen. Det tog väl 10 minuter att gå runt med henne, som tur var hade jag fått in Carmensita och "Gäddan" innan. Själva ridningen gick toppen, jag hade bestämt mig för att bara trava henne rakt på. Det brukar vara skönt att göra det ibland både för henne och mig, hon kom ner i jättefin form efter bara några minuters trav rakt fram. Sen när vi kom fram till grusvägen galopperade vi, det gick inte att hålla ett sansat tempo för hon verkar ha längtat länge efter att få galoppera. Så vi typ skenade genom en gård, skrämde en katt men som tur var såg jag inga människor som blev rädda... Hade lite svårt att få stopp på henne då. När hon hade galopperat av sig lugnade jag ner henne med lite trav, hon var jättefin. Sen var vi in till Henke och barnen och hälsade på innan vi skrittade hem till stallet igen.

Äntligen en toppenridtur. Imorgon blir det nog ingen ridning, men på torsdag är det väl dags igen (om hon vill komma in från hagen)!

Vår dag och vårdag

Idag har Emma, H och K varit här, jag hann inte blogga imorse. Det kom en gubbe och bytte fjärravläsaren också, bra att ha det gjort. Annars har vi haft det bra, barnen har lekt och haft det bra. Vi åt lunch (lax och potatis) och sen gick vi en promenad, klappade en häst. Sen åt vi hallon-, blåbär- och äpplepaj med glass och choklad- och kolasås. Alla fick ta vad dom ville ha så det blev bra. Snart kommer Henke hem och så ska jag åka till stallet och göra ett nytt försök. Hoppas hon kommer in idag för det är soligt och fint, jag vill gärna rida. Lika gärna som igår alltså.

Annars är det lugnt, nu ska jag ringa Sarah.


Hästkräk

Jag skulle ridit men efter en timme gav jag upp. Då hade jag matat alla New Forrestarna + Amadeus med havre, Camensita vägrade komma in. Så jävla tråkigt.

Nu tröstar jag mig med choklad, ostkrokar och senaste Family Living, har precis läst om Caroline Af Ugglas.

Dagens enda plus är att jag börjar komma lite bättre överens med NInas skygga häst Yrsa. Idag ledde jag ut henne i grimma (och grimskaft) och det gick finfint.

Nelly!!

Mmm... Nelly Furtado får mig på lite bättre humör iallafall. Planen är att åka till stallet när Henke kommit hem, fast det vet han inte om än.

Sex and the city-boken

Jag har den på pocket, men den är inget att ha. Skittråkig, faktiskt. Jag kommer inte alls in i den, har provat att börja läsa den två gånger men det går bara inte. Nu har B den och leker med, han verkar gilla rosa. Han kommer med den och bläddrar och har sig. Skönt att han äntligen roar sig själv för han har varit skittråkig hela tiden när jag städat. Bara gjort sånt han inte får göra eller varit i vägen. Mitt i allt passade han på att bajsa (på toan, vilket var bra) mindre bra var dock att han rullade upp hela den nya toapappersrullen. Det tog typ 5 minuter att rulla tillbaka den på, då var jag inte på särskilt bra humör...



Coola killen en annan dag.

Trött och grining är jag. Väldigt tråkig, men jag har fått en hel del gjort idag. Nu ska jag se vad vi ska äta till kvällsmat, det blir en salig blandning: kyckling, lax och köttbullar/pannbiff. Man får ta det man gillar... Vi kanske borde äta potatis till det?

Jag måste vara världens tråkigaste bloggare idag, men ni får härda ut. Som vanligt.

Städa?

Jag har läst ut "Lögnernas labyrint", den var rätt långdragen. Ska bli skönt att börja på en ny bok nu. Annars behöver jag städa här, för imorgon kommer Emma och barnen hit och hälsar på. + en snubbe som ska byta fjärravläsarmätaren eller nåt sånt. Så det vore ju fint om det var lite städat... Ska kolla bloggar nu och sen börja plocka.

Sovmorgon!

Idag sov vi till kl.8, skönt!! Efter frukosten var vi ut på en promenad i ungefär en timme, skönt att komma ut. Det är 5 plusgrader här, underbart. Nu ska jag vika massa tvätt och lyssna på Nelly Furtado.

Bra, Sarah!

Min syster Sarah har hittat ett underbart gott recept som jag ska prova. Nån gång... Framöver. Snart... Nu ska jag kolla ett par bloggar till, Henke ska lägga barnen och jag ska städa! Så jag slipper det imorgon tänkte jag.

Fina barn också

Idag har jag längtat jättemycket efter dom här gullungarna.



B läser biltidning.



Go och glad, ensam uppe med mamma och pappa igår.
Skönt att vara själv med all uppmärksamhet, kan man tänka sig.




B med sin robothand.


Hästbilder



Mussie gör sig bra på bild.



Jag förstår att ni blir förvånade att se hennes röda öga, oftast är det ju en blått öga när dom har vitt tecken vid ögat.
Men inte på den här, hon fick ett rött istället.
Konvalj är verkligen en liten raring!

Plats för foto på Carmensita. Hon såg ut som en mupp på korten hon var med på, förutom det här



och det säger ju inte så mycket.


Stall

På morgonen har jag varit i stallet och ridit. Mockat iordning lite med, fast bara lite... Nu är det strax dags att åka till jobbet, jag tar med min godispåse så det inte blir uppäten under tiden. Henke undrar om jag inte blivit uppfostrad att dela med mig...

Ha en bra dag, vi får se om jag orkar blogga nåt ikväll.

MVH Snåljåpen.

Lögnernas labyrint

Heter boken jag läser just nu, Marklunds bok var bra men lite väl Camilla Läckberg"inspirerad" som sagt var... Nu ska jag läsa.

Kul sagt!

Imorse sa B "Binni inte ha pusselbit stäätten (stjärten)". Och det tyckte jag var bra, såklart. Sen sa han "en dåtta (råtta) ä dä" Ok sa jag då. För vad ska man säga när man hör sin son säga att det minsann inte är nån pusselbit i stjärten, men en råtta??

A E sa titta också. Sen har jag försökt få henne att säga det igen, vilket hon såklart inte gjort. Men när vi satt i bilen försökte jag med "titta A E, lampan, lampan är där" varpå ungen säger DÄÄ istället. Men det var ju bra det med, fast jag var ute efter ett titta.

Bilder

Hade tänkt lägga upp ett par bilder på min brunbjörn och den lilla raringen Konvalj, men jag kan inte hitta kamerasladden.

Godissugen

Jag blir alltid extremt godissugen när jag är trött, det måste ju vara nån av kroppens reaktioner för att man ska kunna hålla sig någorlunda vaken eller? Nu har B precis vänt upp och ner på både duplo- och big blocksbacken. Härligt.


Helvetesnatt

Inatt har dom vaknat minst en gång i timmen. Det var ett klockslag jag inte såg och det var 3 tror jag. När klockan var 1.30 hade jag varit upp 3 gånger och det är lite väl mycket när man lagt sig kl.21... Dessutom vaknade A E kl.5.30 och vägrade somna om. Som tur var gjorde Henke en insats och gav henne välling, men inte ville hon somna om för det. Till slut somnade hon faktiskt om, men sen vaknade jag strax före 8. Typiskt, när ändå båda barnen sover och jag haft en usel natt så ska jag vakna i tid...

Idag blir det en dag med Annika Bengtzon, jag har läst halva nu och jag tror jag vet vem mördaren/ skurken är. En sak jag tycker är dålig är att Liza Marklund verkar ha läst lite för många Camilla Läckberg-deckare innan hon skrev den här boken för den är lite väl "inspirerad" av Camillas stil...

Knäppa häst

Har precis kommit hem från stallet. Det hade gått jättebra att rida om jag inte lyssnat på Carmensita. Hon ville trava och i vanliga fall brukar jag alltid rida igenom henne först, men det gjorde jag inte idag. Dålig idé. Till slut gav hon upp och blev jättefin iallafall! Inatt får hon stå inne och mumsa hö för Mussie och Konvalj skulle ändå vara inne. Det var jättemysigt att pyssla omkring i stallet med hötuggande hästar. Konvalj är en annan inackordering och hon var helt näpen och söt.

Nu ska jag duscha tänkte jag.

En bra ursäkt?

Jag har lagt in en räkning på internetbanken och då passade jag på att titta in här också... He he. Jag har iallafall lyckats slänga en stor påse med skräp, en hel del i pappersinsamling och sen ska jag skänka iväg lite böcker också. Jag har aldrig öppnat dom så det kan vara lika bra att dom får glädja någon annan istället. Jag behöver en kartong att lägga böckerna och jag grämer mig lite, för jag hoppade nyss sönder en kartong jag kunde använt. Så är det när man är ivrig att slänga!

Jag hittade dessutom "Rensa i röran med Feng Shui" när jag städade, ett tecken på att jag ska fortsätta städa kanske? Nu ska jag ringa ett par telefonsamtal och sen får vi se om det blir mer städning. Jag har en hög med böcker jag vill läsa (hittade tre till nu) och massa tidningar att bläddra igenom. Och jag skulle behöva åka och lämna böckerna, pappersinsamlingen m.m. Men det blir nog en annan dag.



Söt när han sover, också.


Datorfri dag

Fast inte riktigt datorfri, men det skulle bli en så lång rubrik: "dagen då jag spenderade mycket mindre tid vid datorn och mer med mina barn" eller "mindre tid vid datorn-dag"...

Idag tänkte jag försöka städa lite på mitt skrivbord (ja, jag har ett sånt, kan aldrig sitta vid det eftersom det är fullt med saker på det). Dessutom tänkte jag fixa anmälningsblanketter till dagis och det innebär att vi faktiskt måste åka dit och hälsa på så jag kan kolla vad avdelningen som alltid är ute heter. På en av avdelningarna jobbar det tydligen en tjej/ tant som inte tål höga ljud särskilt bra och därför är alltid den avdelningen ute antingen förmiddag eller eftermiddag. Då blir det inga fler dåliga ursäkter till varför dom är inne jämt. Som det var förra gången B gick på dagis: "det var så varmt ute", "det var så kallt ute", "dom hade redan börjat leka så bra inne" osv osv. Jämt dåliga ursäkter och det var rätt uppenbart att just den dagisfröken inte ville gå ut själv. Jag behöver ju inte skriva exakt vad jag tycker om det för då eldar jag bara upp mig.

Ajöken då. Vi ses framåt kvällen igen, antar jag.

Det var bättre förr

Det mesta var ju faktiskt sämre förr, men jag har kommit på en sak som var bättre. När B var liten hade vi inte bredband utan "vanligt internet" eller vad man ska säga. Surfa efter kl.18 alltså. Då satt jag vid datorn ungefär en timme/ dag. På dagarna var jag med honom och lekte nästan hela tiden. Nu är det däremot rätt ofta så att barnen får  vänta medan jag gör klart nåt på datorn. Hemskt egentligen. Jag måste skärpa mig, men det är så svårt att slita sig från datorn. Ska stänga av nu och se om jag kan hänga lite med A E innan Henke kommer.



Hon kan inte ställa sig upp än, men går lite med hjälp av bordet


.

Ny bok...

Undrar om jag ska läsa Liza Marklunds senaste nu då? Det kanske vore lika bra så jag får den ur världen...

Äntligen handlat

Det funkade fint att handla, hade tänkt köpa lite smågodis men jag ändrade mig när vi kom fram till hyllan och en tant stod och raffsade runt med händerna i en av lådorna. Och det var liksom inte så att hon tog en liten bit i taget utan hon körde ner hela näven och rörde om, noga. Usch! Jag fick lite färdigförpackat godis istället och sen uppmuntrade jag B att välja en tidning istället för godis. Vilket han gärna gjorde eftersom han hittade en "Bilar"-tidning.



Det var rea på dom här fina skålarna. Jag har kollat på dom förut, då 39:- st och nu slog jag till. 25:- st kostade dom. Vi hade dåligt med frukostskålar, men nu finns det 4 gröna och 4 rosa. Vårfina!



Den här har jag också suktat efter tidigare. Men jag tycker att 129 kr var lite väl dyrt... Och jag väntade på rean så nu fick jag den för 49 istället. Prisvärt!


Lugna huset på lugna gatan

Där bor jag, tydligen! B har somnat i soffan, A E sover i sängen och jag sitter och läser i "Stanna hos mig". Luuugnt och skönt, men jag måste nog ta och väcka mr. B snart, annars kommer han aldrig somna ikväll.



Findus sov också, glömde honom...


En väldigt fin låt!


God morgon, eller?

Barnen har turats om att väcka mig under natten och på morgonen har de gnällt i kör. Världens jobbigaste gnällljud typ "eeeöööö" jättelångt men det gnager sig in under huden och gör mig helt jävla vansinnig. Dessutom försöker jag lära B att om han mår lite konstigt så ska han gå till hinken. Vilken han tolkade som att han måste sitta brevid den hela tiden, tydligen... Vi måste handla också. Det känns ju sådär att dra iväg med sjuka ungar till affären, men vi får se.

Ny bok!

I helgen läste jag ut "Visst finns det gudar i Alabama" och samtidigt passade jag på att låna en ny bok av Eva. Jag har för mig att jag började på den igår. Den heter "Stanna hos mig" av Lindsay Nicholson och det är, som Eva sa, inte den mest välskrivna boken. Men det tar den igen på att den är verkligehetsbaserad... Handlar om en kvinna som förlorar först sin man och sen sin dotter i leukemi. Jag ska fortsätta läsa den nu!

Here we go again

B kräktes rätt rejält vid matbordet förut, som tur var inte på bordet utan ner på golvet. Nu sitter han och badar, han har själv hällt i allt som var kvar i sin schampoflaska i badvattnet så han är slemmig som en liten ål. Förut idag sa han att han var trött, nåt han aldrig brukar säga annars så det måste ju betyda att han är väldigt trött. Han ska få lägga sig snart.

A E vill inte äta, hon har precis klämt i sig 2 dl nyponsoppa men före det ratade hon både pannkaka, barnmat från burk, fattig riddare och macka med leverpastej. I vanliga fall äter hon ju allt man sätter fram så hon har väl inte nån speciell aptit. Henke var jätteglad för pannkakor iallafall, han hade köpt glass så nu kan jag äta marängsviss ikväll igen (han köpte glass så han kunde äta pannkakor och glass, alltså). Åt det igår kväll med. Vaniljglass, chokladsås, maränger och banan, mums!!


Uppdaterat!

Nu har jag äntligen fått fingrarna ur och fixat massa bilder, det finns gamla inlägg som blivit uppdaterade med bilder med. Kolla gärna dom. Ni som vill köpa skor till barnen, eller om ni snubblar över nåt fint på rean, så finns skoschemat på bild också. Ett litet "f" vid kryssen i stövel-kolumnen innebär att det paret är fodrade stövlar.

Vårtecken!!

Titta vad som fanns vid husväggen då!



När jag hittar Snödroppar brukar det oftast finnas Vintergäck också, så jag gick bort och kollade där dom brukar växa.



Kolla, kolla! Både Vintergäck o en kratta. Det som göms i snö...



Några andra som växer är mina pelargoner... Såhär såg dom ju ut när dom precis var nerklippta.



Och såhär fin är en av dom nu! Alla har ju inte tagit sig, men dom såg döda ut redan innan jag satte saxen i dom.
Det är väl sånt man får räkna med. Jag har fortfarande inte fått mina skott i jorden, men det blir väl av snart hoppas jag!


Promenad!

Vi kom precis in efter en skön promenad. Vi har varit ute i en timme ungefär.



Vi kom fram till en stor timmerhög...



... som B klättrade upp på...



... och sen kanade/ klättrade han ner på andra sidan.



Nöjd och glad klättrarkille.



Den här bilden är från igår, men hon har samma mössa, overall och vagn idag.
Idag sover hon, vilket hon vägrade göra i vagnen igår...




B gick i skogen tillbaka, det blev lite jobbigt vid det här partiet med hallonsnår (?) och massa grenar på marken.
Men han kom ut till slut.


Tvätta, dammsuga och göra fattiga riddare

Kommentar överflödig.

Update:



Visst ser dom smarriga ut? Med kanel och socker på, jag kom på sen att A E kanske inte behövde varken det ena eller det andra. Fick borsta bort lite...



Lite tveksam först, men sen gick det bra...


En hemlighet

I lördags fick jag veta en hemlighet, och nej, det är inte min syster Sarah som är gravid trots att jag drömmer om det typ varje natt. Det är nånting annat, hemligt. Hihi. Jag älskar hemligheter!



Fina tulpaner från Sjövik och en gulleunge som gömmer sig bakom.


Fattiga riddare?

Hmm hmm. Vi ska åka och handla, jag funderar på att göra fattiga riddare, jag har aldrig gjort det förut men vi åt det ofta som mellanmål(?) hos min dagmamma när jag var liten.

Ute!

Vi har varit ute ett bra tag, först hämtade vi posten och bar grenar i allén. Sen kom trevliga grannen Sussi förbi, hon kom tillbaka från en promenad med deras hund. Så vi pratade med henne ett tag, B gick bort och lekte på stenmuren, hans tåg. B gick tillbaka in på gården och så tyckte jag att jag hörde att han grät, så jag skyndade mig in och då hittade jag honom precis innanför dörren med overallen runt knäna. Han hade kissat på sig och var jätteledsen, men nu sitter han i badet så allt är bra igen. A E och jag käkar lite äpple, hon har inte nån aptit just nu och jag tjatar inte särskilt mycket på henne heller utan försöker erbjuda lite olika saker... Det vänder väl snart antar jag (hon spydde i bilen igår efter att vi kommit hem, hon spydde nog i sömnen för hon satt och sov och helt plötsligt var det fullt med kräks på bröstet)!


Planer

Idag tänkte jag läsa i Vi Föräldrar och Trädgård & Blommor som jag köpte igår. Annars håller jag på och tvättar för fullt. Vi har haft en bra natt, A E har vaknat bara 2 gånger!




Promenadprinsessan!

A E har precis gått från sovrummet, fram och tillbaka genom köket och sen in i vardagsrummet. Duktigt va, hon ville verkligen gå nu! Jag höll henne såklart i händerna, men tidigare har hon inte varit särskilt pigg på att gå såhär mycket.

Bilder hörreni

Håller på och laddar upp bilder, det har ju varit bildtorka på bloggen den senaste tiden och jag vet hur tråkigt det är att läsa då... Nu blir det bättring ett tag igen!



Nybadade Pippitröje-ungar!

SCROLLA NER, JAG HAR UPPDATERAT GAMLA INLÄGG MED NYA BILDER!!!


Skoschema

Nu ska jag göra ett skoschema till barnen, så vi har lite koll på vilka skor vi har i vilken storlek och vad vi behöver. För B har fått jättemycket skor och stövlar i större storlekar, kan vara bra att ha lite koll. Och roligt för mig att göra ett schema.

Update:
Nu är det klart... Det blev bra men det saknas en hel del stövlar i olika storlekar, det beror väl på vilken årstid B haft vilket storlek antar jag.




Kolla!

Lasse har lagt upp en film när Henke och B åker Forden!

Här kan ni se den, hoppas jag!


Köp Vi Föräldrar!

I senaste numret av Vi Föräldrar är B med på bild precis i början av tidningen. Kul va?!

Ja, det är ungen längst till vänster i keps! 

Kamratförbundsfest

Det var jättekul på festen igår, det roliga låg väl mest i att träffa allt folk igen. En del har jag inte sett på 5 år, medan andra passerat förbi på IKEA. Vissa utan att gå i min kassa, WTF! Maten var god också. Årsmötet gick inte särskilt bra för det dök inte upp nån valberedning så vi ska ha ett extra årsmöte sen. Trist och jobbigt, jag har verkligen inte tid att fortsätta... Hoppas få det ur världen den 19:e.

Aj

Jag mår riktigt dåligt idag, har ju haft ont i magen till och från hela natten. Trots det tänkte jag jobba, för ibland blir det ju bättre under dagen, efter ungefär en timme gav jag upp och åkte hem hit, till Eva och Lasse. Jag har sovit en timme och försökt ta det så lugnt som möjligt. Jag antar att vi ska åka hem till oss framöver också.

Ont om tid

Jag som tänkte blogga lite mer om igår, men nu måste jag åka iväg till jobbet. Har ett extrapass idag, men jag har nåt så jävulskt ont i magen emellanåt. Men det ordnar sig nog!

Storsnaskaren

Mmm, jag äter massa godis. Det är gott. Ska fortsätta med det och läsa i en av mina bokrea-böcker: "Visst finns det gudar i Alabama". Snart ska jag grädda bröd med.

Finbesök, igen!

Idag har min syster Johanna varit här, det var toppen att se henne! Det var jättelänge sen sist, alldeles för länge trots att hon faktiskt bott relativt när. Först Vadstena i tre år och sen ett eller två år i Vimmerby. Vi hängde mest, hon hade med sig massor med fina presenter till oss! Jag fick en bok, "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Jag har läst den förut men tyckte den var bra så det var toppen för jag vill gärna ha ett eget ex. B fick en bok som hade ett pussel på varje sida, barnen fick en mätgrej som B tyckte att vi skulle sätta upp mittemot den andra mätgrejen. Sen fick barnen kläder också: varsin väst, A E fick tights och B fick två tishor. Jättefina grejer... Vi är så oerhört bortskämda med paket och presenter varje gång det kommer hit nån. Det är vi förstås väldigt tacksamma för, men det går bra att hälsa på utan presenter med. Vi blir bara lite besvikna. Ha ha!

Sång!

Idag har vi hunnit med massor på förmiddagen. Jag har vikt tvätt, tvättat tvätt, hängt tvätt, plockat undan och dammsugit. B har hjälpt till jättebra och städat undan leksaker. Vi har dessutom varit i Skeppsås på sångstund, B var eld och lågor! Han älskar verkligen sång och att spela på alla instrumenten. Maggans (ledaren) dotter Sara kom förbi en sväng och spelade lite piano och B fick sitta i hennes knä, det tyckte han var jättekul!


Nu ska jag hjälpa B att bygga en koja och sen ska jag koka lite pasta. A E sover i bilen.



Glad A E på sångstund.


Ford!

Ikväll har vi åkt en sväng i Henkes fina Ford (eller i famiiiiljens Ford, kanske). Den gick fin-fint. Min karl är en hejare på att bygga bil, jag är så stolt!

Promenad och fika

Ja, rubriken säger ju faktiskt allt.



Nu kollar B på Playhouse Disney, han tycker det är jättebra. Just nu är det Musse.







Tulpaner och pasta

Vi stannade i Sjövik och köpte tulpaner, vita till oss och gula till Eva. Dessutom hade dom söta påskiga plastägg på pinne som vi köpte ett blått och ett rosa av. Tanten vi betalade till tog för givet att A E var en flicka eftersom B la beslag på det blåa ägget, lite irriterande eftersom jag valde de två finast färgade äggen, inte rosa till A E och blått till B. Jag kommer störa mig på det varje gång jag ser äggen nu bara för det. Ska försöka tänka bort det. B har ändå redan haft sönder sitt ägg, så snart har vi nog inga kvar...

Vi har fått lunch här, falukorv och färsk pasta med pastasås. Mums!

Nu ska jag prova nya hästsockor, vilken lyx!!

Välförtjänt paus

Nu har jag diskat och startat en ny maskin med tvätt. Nu ska jag vika den torra tvätten och plocka undan. Först ska jag kolla en blogg och anmäla föräldrapenning, en liten paus vid datorn är ju inte fel när man redan har fått nåt vettigt gjort och klockan bara är 9.

Tulpansugen!

Igår hade jag bestämt mig för att muntra upp mig själv genom att köpa tulpaner, tror ni det fanns några kvar i affären då? Nej, såklart inte. Nu kom jag precis på att jag kan svänga förbi nån plantskola och köpa tulpaner på väg till Eva... Om dom har öppet, hoppas det! Jag vill verkligen ha lite tulpaner för vårkänslans skull och för knirret! Rosa eller vita vill jag ha.

Nu då?

Jag ska ta tag i disken och sen kanske städa också. Vi ska till Eva och hälsa på idag, men jag vet inte om jag vill komma hem till upp-och-ner-vända-huset sent ikväll. Alltså lämpligt att städa nu.

Gravid syster!

Inatt drömde jag att min lillasyster Sarah var gravid. I åttonde månaden. Och hon hade inte sagt nåt tidigare. Och så blev hon sur för att jag inte sa grattis utan ställde tusen frågor, precis som min mamma skulle gjort (eller hur mamma?!) Hmm hmm. Det säger tyvärr mest om mig tror jag, jag måste förbereda mig på att "bara" säga grattis om/när hon blir gravid...

Alldeles för tidig morgon

Idag vaknade B av Henke, strax före kl.6. Vilket är alldeles för tidigt för att det ska vara ok. Vi var i sängen och försökte somna om ett tag, men både B och A E var klarvakna och sprattlade så det var bara att gå upp. Tyvärr. Jag är på dåligt humör redan innan, förmodligen eftersom A E vaknar typ 5 ggr/ natt. Sista gången A E vaknade (eller om det var näst sista) tog jag över henne i vår säng och då blir hon mycket lugnare. Hon kanske har extra stort närhetsbehov just nu eller nåt. Inatt ska jag flytta över henne första gången hon vaknar istället, då kanske jag kan få sova. För en gångs skull... 

 

B sjunger!!

B har nog aldrig direkt sjungit, han har ibland gjort lite gester till sånger. Speciellt till "I ett hus i skogens slut" och Krokodilen i bilen. Idag har han sjungit och klappar för mig: "Häj äj Cattis, sjunga la la la dig" (Vilket ska vara "där har vi Cattis, där har vi Cattis, nu ska vi sjunga och klappa för dig, trala la la la, trala la la la, trala la la la la la la la la"). Och när han var på toa hörde jag honom sjunga "umpa umpa" som i "tänk om jag hade en liten, liten apa, umpa umpa fallerallera". KUL! Jag är glad och stolt över honom.

Finbesök!

Sarah har varit här, det är ju toppen att hon kommer hit så gott som varje onsdag. Jättekul tycker både jag och barnen, B har pratat om "mammas kompis Sarah" idag, eftersom jag måste ha nåt sätt att skilja på kompis-Sarah och hans moster Sarah. Idag orkade jag inte baka nånting, jag har inte nån ork överhuvudtaget känns det som. Men jag ska inte gnälla om det nu, utan ta mig i kragen och göra ett inlägg om vad B har pratat om idag, det är en hel del saker...

Vitaminkick

Jag tror att jag är såhär trött och sur för att jag har vitaminbrist eller nånting. Jag börjar med att fylla på (h)järn. Till lunch har jag ätit broccoli och druckit apelsinjuice. Dessutom har jag stått och solat mig i fönstret, jätteskönt!

Barntimmar

Vi ska strax åka till barntimmarna så barnen får leka lite. Sen brukar A E alltid somna i bilen på vägen hem och sova lääänge. Det ser jag fram emot. Jag är så trött och på dåligt humör hela tiden just nu.

Konstnärlig



A Es första teckning som hon gjorde häromdagen. D.v.s. prickarna har hon hackat dit själv och sen har jag styrt hennes hand för att visa att man kan rita streck, vilket inte verkade gå in för hon ville hellre äta på kritan. Men lite hann hon måla först.


Va nääll!

B sitter och snackar goja: "Nej mamma, låta bli min tröja. Va snääll". Detta kom sig av att jag sa "Halvan". Det är mycket snack och rappakalja ur den lilla munnen just nu, jättekul! Ibland blir man förvånad över saker han lyckats snappa upp eller saker han gör.


Gnäll, gnäll, gnäll

Idag är jag bara trött och gnällig. Förmodligen borde jag fixa lite mat nu och sen slänga på mig ridbyxorna och sticka till stallet såfort Henke sticker näsan innanför dörren. Meeeen jag har varken ork eller lust. Just därför borde jag göra det ännu mer, för såfort jag kommer dit kommer det kännas så mycket bättre.

Det jag tänkte blogga om var att B numer är nyklippt och jättefin!! Det gick hyffsat att klippa honom idag, han sprayade vatten på mig medan Emma kämpade på. Ska fixa bild, men inte just nu.

Badbarn

Igår badade barnen tillsammans. Dom hade jättekul och plaskade och hade sig. B var jättestolt när han berättade att han kissat på A E. Vi tyckte dock inte att det var riktigt lite fräscht, men efter byte av badvatten så var dom på g igen. Ni får inte se några badbilder, men en annan rolig bild på A E. Hon älskar att leta med katterna nu, hon spanar efter dom, förföljer dom, drar dom i pälsen och morrhåren m.m. Och dom biter henne förstås, men bara när hon förtjänar det. Hon verkar väldigt medveten om att dom bara säger ifrån för hon ser lite bekymrad ut och sen fortsätter hon igen.




Hjälp!



Hjälpsamma B i farten igen...


Tvätt, tvätt och mera tvätt

B har kissat i sängen inatt så det blev en hel del tvätt, ska ta tag i det nu tänkte jag...

Aj aj

Har jag sagt att B har börjat läxa upp oss? Om han håller på med ett pussel eller nånting och går därifrån så säger han flera gånger: "de ajaj, mamma" och pappa också när han är hemma. Dessutom har han börjat Alfons Åbergasig, han "ska pussla därdit döst" (pussla färdigt först) innan han kan gå och lägga sig eller göra nånting annat som vi tycker att han ska göra.

Ny bok!

Igår började jag läsa en ny bok: "Guppy till kvällsmat" av Marika Cobbold Hjörne. Den är riktigt bra och jag har bara läst 3 kapitel.

Hemma och borta

Barnen sitter fortfarande vid frukostbordet. När dom är klara ska vi åka till Emma, H och K och hälsa på. B ska få håret klippt också, det är verkligen på tiden. Han borde klippt sig före jul, menmen! Då blev han förkyld så det inte gick och sen har det runnit ut i sanden.

Vart tog våren vägen?!



Mina nedklippta pelargoner, får se om dom klarar sig nu då... En del hade dött under vintern, speciellt doftpelargonerna verkar behöva lite mer omvårdnad än de andra även vintertid...



Massa, massa sticklingar blev det!

Jaha hörreni! Hur blev det med våren egentligen? Här vräker snön ner och har gjort så ett bra tag. Jag hade ju beställt plusgrader tills all is var borta, men det fick jag inte.


Städ och fix

Henke kommer hem sent idag, därför har jag diskat (hans tur) och städat. Dammsugit och skurat golven, det blev jättefint! Nu har jag börjat med maten, det blir falukorv och hemmagjort potatismos, mums. 

När A E sov middag andra gången passade B och jag på att ha lite qualitytime i soffan med ett helt gäng böcker. Det var skönt att få mysa med bara honom utan att tänka på A E.

Tidig morgon

Imorse vaknade mina små gullungar kl.6.45, jag tänkte att de kanske skulle ta lite sovmorgon eftersom dom somnade vid 19.30 igår men inte då. Vi har varit ute en timme precis, jag har hunnit vika massa tvätt, börjat tvätta nytt m.m. Sågat ner lite grenar och sådär. Solla ska komma nån dag och beskära träden på riktigt. Så det blir fint och bra!

Annars hade jag tänkt ha datorn avstängd hela dagen, men det gick inte särskilt bra... Får stänga av den igen nu och hålla på med annat istället. Man har väldigt mycket ledig tid om datorn är avstängd, har jag märkt. Mycket blir gjort och det är ju skönt.

Jag har läst ut "Hästarna i mitt liv" också, den var bra såklart.

Hemma

Jaha, ännu en jobbdag avklarad. Det känns bra. Allt har funkat, det var jättemycket folk idag och fullt upp hela tiden. Det är bäst, för då går tiden fort.

Mina planer för ikväll är väl typ att snart gå och lägga mig, kanske läsa nåt mer kapitel i min bok först.

Jobbe

Jag ska ta en dusch och sen ska hela familjen åka mot stan.

Prosit

Jag har varit i stallet och ridit en sväng. Det gick bra, hon var... som vanligt. Men det gick bra, dock var det halt på vägen. I skogen gick det bra, men jag vill att all is ska försvinna nu. Samtidigt vill jag inte det för hon kommer säkert bli ömfotad om det blir barmark, det är mycket asfalts- och grusvägar häromkring. Idag har vi skrittat och travat, det funkade fint. Jag behöver klippa henne lite om jag ska kunna trava ordentligt för hon blir helt blöt på halsen, vid sadeln och under magen. Så Nina, om du läser, funkar klippmaskinen och får jag hyra/låna??



Pusselkungen.


Hästarna i mitt liv

Ja det blev ju en knölig rubrik. Just nu läser jag Monty Roberts bok "Hästarna i mitt liv". Den är jättebra och intressant, tror jag ska köpa nån utav hans andra böcker som handlar om join-up också. Vore intressant att läsa. För alla hästmänniskor vill ju ha en lösgjord häst som arbetar i en bra form, oavsett vilken vägen dit är...

Hästarna i mitt liv har varit Warrior, den lilla tjockisen utan några som helst förutsättningar men med ett stort hjärta och mycket envishet. Han såg ut som en fjording i kroppen, med ståman fast han var skäck, ljus fux och vit. Och ål... Som vaniljglass med kolasås sa jag alltid då... Vi vann KM i hoppning tillsammans, fast det skulle vara "omöjligt" för oss. Han gjorde allt för mig och sen fick han en annan ryttare efter mig som dunsade på honom när han hoppade, han slutade hoppa oxrar och sen slutade det med att han blev utdömd. Utslitna framknän... Kan bero på att han var så tung och behövde gå lite mer i rätt form än vad han fick på ridskolan. Världens snällaste, gick handikappridning och massa barnlektioner. Sen efter honom fick jag rida Sirocco, jag var lite tveksam till honom först men vi blev ett bra team. Han var busig och rolig. Jätteduktig på att hoppa. Passade alltid på att bralla och busa när han fick chansen, fast utan att vara dum. Typ i galoppombyten och sånt. Honom flyttade jag ifrån och sen blev han utdömd för nånting med bakbenen har jag för mig. Kommer ihåg sista sommaren när jag hade satt igång honom (förstaskötarna på ridskolan fick ofta hjälpa till och sätta igång hästarna), jag hade småjobbat honom hela tiden och det var väl på 5 dagen eller nåt sånt som Lena (ridlärare) skulle rida honom och stämma av lite. Hon tyckte att han var som smör att rida och det var ju inte så konstigt när han fått gå på rätt sätt. Det är svårt med ridskoleponnyer och hästar tycker jag för dom gör ofta mycket ensidigt arbete. Jag kommer ihåg så väl att jag ville ha både Warrior och Sirocco för mig själv, hade gärna köpt dom istället för att dom skulle slaktas. Men det hade jag inte möjlighet till då...

Men nu har jag ju min prinsessa, Carmensita. Hopplös och underbar på samma gång. Eller snarare inte alls hopplös eftersom hon är jätteduktig på att hoppa. Jag har lite dåligt samvete att jag inte utvecklar hennes talang men samtidigt är hon ändå 13 år nu... Jag skulle vilja ta ett föl på henne, men det ligger  några år framåt i tiden. Vad kan man säga om henne mer då, hon är vacker. Och helt konstig att rida. Det är jätteviktigt att driva mycket för annars går det inte alls, hon hoppar gärna ner i diken och ut i skogen för att hon tycker att man är jobbig. Jag ska försöka sätta igång henne ordentligt nu och försöka träna lite också. Det vore skoj...