5-åringen is in tha house

 
 
 
 
 
 
 

Bäst just nu

 

Påskgubbar

Vi brukar alltid måla ägg varje påsk. Det är min svärmor som ser till att det blir gjort. Häromdagen hittade jag ett fint inlägg hos Leila som gav mig inspiration att stjäla den gär idén rakt av:
 
 
Kycklingen har jag ritat helt själv, de andra motiven är som sagt direkt stulna. Och inspirationen från början kommer från Tovalisa.
 
 
 

Välkommen bagels!

Igår bakade jag bagels enligt Leilas recept, det blev jättebra.
 
 
 

Kartor

Jag har haft min gamla skoatlas i vårt pysselskåp i evigheters evighet och tänkt klä in Bs skrivbordsskiva (+lacka) med sidorna därifrån. Kul projekt, som jag aldrig tar tag i. Idag tipsade Leila om det här blogginlägget som visar lite olika saker man kan göra med kartor. Så nu har B en flaggvimpel uppsatt ovanför sitt skrivbord och en flagga (grillpinne+utklippt flagga som jag häftat på) i sin blomma. Hoppas han blir glad när han kommer hem...

Tänka olika

Jag: Det är bara fantasin som sätter gränser
A E: Ja, det är den som korsar gränser
 
 

Flow

En liten uppdatering... Jag är inne i ett grymt flow just nu, har massa inspiration att baka, laga mat, sy och fixa. Billigt, såklart. Jag har sytt om en klänning till en kjol, en tunika till en kjol, börjat på ett lapptäcke som just nu är ca 50 x 70 cm, sytt 17 små påsar som ska bli bönpåsar (tips på vad man köper till alla barn i klassen när de har kalas mottages tacksamt- och det ska vara BILLIGT men ändå kul), sytt klart vimplarna jag började på nån gång för länge sen. Hrm. Jaja. Här hos mig är kl.8.20, jag har 3 limpor med filmjölksbröd i ugnen, en formfranskedeg och en pizzadeg på jäsning. Jag håller på och testar att göra egen fil, jag har skrivit en lång lista på alla maträtter vi kan laga på enbart det vi har hemma. Här är en fin inspirationsblogg om man gillar att sy och en om att leva billigt och fixa själv. Ofta när jag läser bloggar får jag mest ångest och orkar inte ta tag i nånting själv, men när jag läser dom här 2 fina bloggarna får jag eld i baken att skapa lite själv istället. Och det är alltid kul!
 
Annars är A E sjuk för tillfället, så igår vabbade jag med henne, idag är jag ledig och i eftermiddag ska jag plocka upp B och en klasskompis som ska hit och leka. På jobbet är det full fart, förra veckan var jag i Älmhult på möte i två dagar det var väldigt kul och inspirerande. Chefsutbildningen går bra och framåt, det är ca 4 tillfällen kvar på den. Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen, snart är det sommar. Även fast sommaren och våren känns rätt långt borta idag -15 grader här på morgonen... Hur har du det?