dags för napp!

Igår fick Binning sina första nappar. En med en sköldpadda på och en med en liten fisk, jättesöta. Vi tänkte att vi skulle prova med napp eftersom han är så snuttig och hittills har det fungerat super! Han sov tex jättebra inatt, 3,5-4 h åt gången och då hade han snuttat innan han somnade bara. Skönt för mig att han sov så bra också eftersom han ätit/ snuttat varannan timme tre nätter i rad. Man blir rätt sliten efter ett tag..

Igår var ju Binnings morfar, morbror, moster, Pia och morfars mor hit och hälsade på. Kul att träffa dom och Binning fick förstås massa kläder. Han tycker att det är jättekul med kläder faktiskt, eller det tycker iallafall jag :)
Han fick en jeansjacka, ett par jeans och en fotbollsdräkt av morfar o co. Hans morfar sa att han inte ville att Binning skulle vara nån liten mes, det är ju ingen risk med dom kläderna iallafall.. Det var lite större storlekar på grejerna också, det var jättebra eftersom han snart kommer ha storlek 62 och i den storleken har han rätt så mkt kläder faktiskt. Av Camilla fick han en till Bamse t-shirt, jättefin förstås, och en tröja med en apa, en giraff och en elefant på. Det stod "Animal Village" på den med, den var också i lite större storlek.. Som jag sagt tidigare verkar det nästan som att Camilla jobbar på att ordna en helt egen garderob till honom, inte mig emot för hon har verkligen bra smak!

Igår var vi på kalas hos Henkes kusin Victoria också. Hon fyllde 10 år (tror jag), Binning fick en jättesmart bitgrej i present, alla barnen får en liten leksak i present av Eva och Lasse varje kalas för att dom ska ha nånting att leka med. Binnings bitgrej hade nåt material som jag tror hette "Coolice", det ser ut och känns som krossad is. Man lägger bitgrejen i frysen och då blir det kallt men inte hårt och sen kan ungen gnaga på den när han får tänder. Den kommer säkert till användning.

Idag har Binning på sig sin blå dress från Madde och Gunnar (han får använda den mycket nu för det är storlek 50, den kommer snart vara urväxt) + en body och "Born to be a biker"- strumporna för dom är så tjocka och mysiga till hans små tassar..

Just nu sitter Binning på min mage i bärselen, den är superbra! Man får händerna fria och ändå får han vara nära.. Perfekt!

Främmande..

Idag kommer pappa, Pia, David, Camilla och farmor och hälsar på! Dom är förmodligen här vilken minut som helst nu, pratade precis med Camilla på telefon och dom var inte långt borta. Ska bli kul att träffa dom och kul att dom får se lilla Binning med.

Idag har Binning på sig sin gröna body och ett par blå- och grönrandiga byxor, till det har han sina "Born to be a biker"- stumpor (dom är ljusblåa)..

Nu ringde Camilla precis, dom är tydligen utanför Borensberg och yrar omkring, men dom kommer om 20 minuter ungefär. Knasigt!

Idag har jag skrivit och klippt och klistrat lite till Binnings "Den Första Boken", värt att notera är ju att det faktiskt är Binnings andra bok. Den första är ju Händiga Hanna fixar (eller lagar, jag kommer aldrig ihåg vilket ord det ska vara) bilen! Jag har skrivit i allting vi kan skriva i just nu, nu måste vi framkalla filmrullen som sitter i kameran också, då får vi gravid-bilderna på mig och alla de första bildernaBinning som vi har tagit. Hoppas det finns några som blev riktigt bra! Camilla har tagit med sig massa kort som hon framkallat också, det ska bli kul att se!

Poltergeist- Binning..?

Idag har vi hämtat fotografierna från i Tisdags, jag blev inte så konstig som jag mindes att jag blev och det var skönt! Sen har vi varit till mitt gamla jobb (Blandaren, hemtjänsten) och hälsat på, alla tyckte förstås att Binning var jättesöt och liten (?). Men han växer ju så fort!! När vi kom hem efter Linköping spydde Binning som i Poltergeist, sa Henke iallafall. Det är ingen film jag kollar på, ens under hot så jag vet faktiskt inte. Men det sprutade ut mjölk kan jag lugnt säga!

Idag har Binning på sig kläder vi lånat från Sigrid; "i am cute"- dressen och en body med en ekorre och en räv på.

Härligt! Nu har Binning precis gjort en bajs-blöja, men det kan ju hans pappa ta hand om eftersom jag haft Binning hela dagen och bytt massa blöjor på hans pass!

barnmorskan på besök

Igår var barnmorskan ute och hälsade på och kollade på Binning. Han har gått upp ännu mer i vikt och väger nu 4850 g! Vilken liten tjockis, han har gått upp 375 g på en vecka! Fast det är ju bra förstås.. Nästa onsdag ska vi till BVC i Borensberg igen för hon tyckte att han var gul och det är han ju, men han äter fortfarande jättebra (vilket märks!) och då gör det inget. Fast jag antar att dom inte ska vara gula i all evighet heller..

Idag har Binning på sig sin gröna body från Camilla och de beiga byxorna från Eva och Lasse. Igår på fotograferingen hade han på sig bodyn med svampar och de ljusblåa byxorna med små hundar på, som han fått av Camilla. Jättesöt!

baby fotograferingen

I tisdags var vi till Fotoateljen i Gamla Linköping och tog foton på oss tre i familjen.. Vi beställde extra kort till morfar, mormor, farmor och farfar, mormors mor och morfars mor med. Binning och Henke blev jättefina på kortet, men jag såg ut som en mupp. Men man får väl "offra" sig för familjen, Henke log och Binning tittade, på kortet där jag blev bra såg Henke sur ut och Binning blundade. Menmen, det finns ju andra kort som är bra på mig..

Igår hade vi mest familjemys och tog det lugnt, kollade på film.

Idag har vi också tagit det lugnt mestadels, Binning och jag gick en promenad runt banvallen.. Det tog ungefär 50 minuter och när vi kommit halvvägs= längst hemifrån började det regna, men det gick ju bra ändå.

Idag fick vi papprena från Skattemyndigheterna också, Binning heter officiellt Binning från 24 april. Kalas!

Bärsele

Idag har Binning och jag varit ute på promenad i 45 minuter. Han satt i bärselen vi fått låna från Micke o Lovisa. Den var jättebra, fast han kommer säkert inte kunna sitta i den särskilt länge antar jag.. Det blir ju bättre när det blir lite varmare och han slipper overallen också. Vi gick ut strax före kl.12 och hann hem innan det började regna alltför mycket, skönt! Bra att ha rört lite på sig också eftersom vi legat i soffan resten av dagen. Soffmys med film: först var det Kopps och sen Men In Black.

Nu på kvällen har Johanna varit här och hälsat på och tittat på Binning med. Kul att träffa henne!!

Idag har Binning på sig sin vita body med blåa svampar på och de beiga byxorna med rosa och vinröda "blommor" på.

Imorrn ska vi till Gamla Linköping och fotograferas till tidningen!!

Binning badar i sina spyor

Binning spydde nyss ner sig TOTALT. Inte för att det gör mig så mycket, det är ju ändå bara mjölk men det är ju hemskt för honom som blir blöt och kall. Sen tycker han inte om att ligga på rygg på skötbordet heller, men det måste ju göras..

Han hade på sig sina ljusblåa HM-byxor, vita strumpor och en vit body med ett litet hus och en svamp på. Nu har han en vit body med blåa svampar och de beiga byxorna från farmor med rosa och vinröda "blommor" på. Han sitter i baby-sittern och blir gungad, som vanligt när jag är på internet. Det är rätt så trevligt tycker han fast nu verkar han bajsa också..

Binning i baby-sittern

Vi har fått låna en baby-sitter av Bert, Kerstin och Sigrid. Sigrid ville inte alls sitta i den, vilket är perfekt för oss för Binning verkar tycka jättebra om den. Man kan ju gunga honom med foten när man skriver i sin blogg tex. Eller om man ska försöka få i sig lite mat och sådär. Perfekt!

Idag har Binning på sig sin So-Cal body och en sparkdräkt med "my best friends"-text och en flodhäst på. Ska lägga upp en bild på honom i dom kläderna så får ni se.. (fick en bild av moster Camilla nyss)

Binnig i sin första bil....

Binnig i sin första bil....


Binning

Binning

Binning samma dag som han föddes! (12 april)

Binning

Binning


badbalja

Idag har vi (mest Henke faktiskt) inhandlat en grön badbalja med tassar på benen. Jättefin! Ikväll ska det bli premiär-dopp om inte imorgon.. Henke håller på med sin Hot Rod, jag vet inte riktigt hur länge vi blir kvar här.

Binning har på sig sin gröna body från Camilla och ett par blå- och grön randiga byxor från HM, ett par mörkblåa stumpor till..

För övrigt äter han som en häst!

besök

Nu har Fia, Lena och Sara precis åkt härifrån. Jättekul med besök fast nu är jag helt slut.. Tänkte gå och lägga mig snart.. Binning fick en Bamse-snuttis av "tanterna", nu har han två, men jag sa att dom säkert går åt..

ensamma hemma..

Idag är Henke på kurs så jag och Binning har fått roa oss på egen hand. Alltså har vi slappat i soffan och halvkollat på tv:n, vi lyssnade på Krister i P3 på tv:n..

Ikväll kommer Fia o Lena och kollar på lilla sötisen Binning, det ska bli skoj att träffa dom. Nu tänkte jag hinna gå en sväng innan Henke kommer hem eftersom solen äntligen hittat fram! Det var så trist och  kallt förut att jag inte ville ut, men nu verkar det ha klarnat upp lite. Skönt!

Idag har Binning på sig en blå-randig body från HM, ett par ljusblåa byxor (även dom från HM) och ett par mörkblåa strumpor.

Binning fyller 1 vecka!

Guud vad tiden går jättefort. Det känns inte som igår han kom ut i och för sig, men det känns INTE som att det har gått en vecka. Hoppas bara att det inte alltid går så här fort för då kommer jag aldrig hinna med.

Idag har vi varit på återbesök på BB i Motala. Han hade ökat 165 gram i vikt så nu landar han på 4475 gram. Stor kille som äter jättebra, sa dom på BB. Sen var han lite gul också tyckte dom (vi har inte tyckt att han varit särskilt gul, jag frågade barnmorskan hur gula dom skulle vara när dom ringde nån dag i början. Hon sa att det var lugnt eftersom han åt så bra, då rensas tydligen det skadliga i det gula ut ändå). Dom tog ett test på honom (gulhet) och det visade 176 vilket vi inte hade en aning om vad det betydde, men det var tydligen bra. Skönt skönt att allt var bra!

Idag har lilla Binning haft på sig en söt blå- randig body, ljusblåa stumpor, mörkblåa mys-byxor och den vita omlottröjan med "I am cute"- text och en liten nalle.

Imorse ramlade navelsträngsstumpen bort också, jättebra för den luktade ruttet! Nu är han ren och fin, det är lite äckel-gojs kvar men det försvinner nog snart det också.

Annars har vi varit ute på en jätteskönt promenad i vårvädret, Binning låg snällt i sin vagn en hel timme medans vi fick pinna på lite. Tänkte försöka gå en vända med barnvagnen varje dag det är fint väder så jag kommer igång lite.

dagens kläder

idag har Binning på sig sitt mörkblåa set från Madde och Gunnar, sina vita Kaxs-strumpbyxor från Eva och världens sötaste Bamse-tröja som han fått av sin snälla moster Camilla! och ja Camilla, jag har tagit kort på honom både i Bamse-tröjan och i dom blåa byxorna som du får se sen!

amning= svältdöden för mamman..

.. verkligen! jag förstår varför kossor som mjölkar äter typ 20 kilo grovfoder om dagen, man får ju inte behålla nånting själv känns det som! Jag äter var fjärde timme som det är nu, även på natten och om jag inte gör det mår jag illa. Knasigt, men jag hoppas det går över framöver. Fast det kanske blir värre ju mer han äter..? Huvudsaken är att han mår bra iallafall och jag får fortsätta äta hela tiden. Jag får ju gå upp och äta varje gång han ammat, det är ungefär var fjärde timme även på natten.

Annars har vi bestämt att när vi fått pengar den här månaden ska vi in på banken och fixa ett sparkonto till Binning. Det är säkrast att göra det på en gång och med regelbunda överföringar, annars blir det säkert inte av. Man vill ju att han ska kunna få saker i framtiden typ körkort och sånt. Cross säger hans pappa, men vi får väl se vad han vill själv oxå.. Ponny säger jag! (om han vill det)..

superfräsch mamma!

Idag har jag duschat och rakat benen! Jag har ju liksom inte nått ner till benen på ett tag så det var välvuxet, kan jag lova.. Känner mig som en ny människa. Jag har ju förstås duschat efter förlossningen också, det var mest benen som varit försummade, så ni inte tror att jag är hur äcklig som helst.

Tänkte att jag skulle skriva lite vad Binning har på sig för nånting varje dag också. Idag har han på sig sina ljusblåa "Newborn" - byxor som han fick av moster Camilla och under har han en vit långärmad body med blåa svampar på, som vanligt är han jättesöt!

Nu kan jag nog inte skriva så mkt mer, för Binning ligger i mitt knä och jag får snart kramp i armarna om jag ska skriva mer.

Framöver, när jag fått lite bilder av mina systrar så ska jag försöka lägga upp nån, så ni får se underverket.


sprängfyllda bröst

Nu har mjölken verkligen runnit till, samtidigt som lilla Binning inte äter riktigt lika ofta som tidigare. Det gör ju att mina bröst blir sprängfyllda mellan varje amning, vilket inte alltid är så skönt. Binning åt nyss så nu är dom avslappnade o sköna, jag förstår verkligen Charlotte Perelli vars bröst vars bröst "växte" i sändning när hon hade babyn bakom scenen. Man går liksom från en stor B (kanske) till säkert D på tre timmar! Nu är jag verkligen tacksam för att jag inte har så stora bröst till vardags för brösten är verkligen överallt när dom är så stora. Jag vet inte ens hur jag ska ligga när jag sover!

Idag har vi varit hos kusin Alex på kalas, han fyllde 8 år och fick massa lego i present. Binning fick också massa presenter: en Bamse-snuttefilt av farfarsfar och Margit, ett kam- och borstset av farmor o farfar och massa kläder från Peo, Marie, John o Victoria. Kläderna var två par byxor, tre bodys och ett par "born to be a biker"- strumpor- jättefina saker alltihopa! På förmiddagen var Madde och Gunnar här och kollade på Binning och då fick han en jättesöt mörkblå dress med en nallebjörn frampå, två par strumpor och en hak-klapp med bilar på. Egentligen är det helt sjukt att folk köper så mycket till nyfödingar, fast jättekul för mamma och pappa när dom får öppna så mycket paket förstås.. Tur att vi var smarta och inte köpte några kläder alls innan, utan bara lånade lite saker. Helt perfekt!

hos farmor o farfar

Nu är vi uppe hos Binnings farmor o farfar o hälsar på, det ska bli påskmiddag om ett par timmar. gott!

Annars är det lugnt, allt fungerar jättebra och Binning är så rar. Nu är mjölken helt igång också så nu äter han bara en kvart åt gången ungefär, det var en halvtimme förut.. Han är så duktig!

Det är verkligen jätteskönt att Henke är pappaledig också såhär i början, förstår inte hur de som är ensamma hemma med först barnet klarar sig. Eller jo, klart att dom klarar sig men det kan ju inte vara mer än det. Nu kan man ju turas om och sova om det behövs och så.

Idag har Binning fått en So Cal-body och en Hard Rock Café- body av Lasse och en stickad mössa och ett par sockor i angoragarn av Eva. Henke o jag fick ett påskägg, mums!

B.O.M.B.

Idag har mamma, Mats, Camilla o Sarah varit här o kollat på lilla Binning och Camilla undrade om vi hade tänkt på att hans initialer blir BOMB! Det hade vi ju förstås inte, men det var roligt.. Lilla Binning fick massa fina kläder av Camilla o Sarah, ett Bamse-babygym av sin mormor och ännu mer kläder av sin gammelmormor. Jättefina saker förstås, Camilla sa att hon skulle köpt mer om hon hade haft mer pengar och jag tror henne, trots att hon verkligen hade köpt massa kläder, bla en supersöt bamse t-shirt..

Mamma o Mats klippte ner en häck i trädgården o grejade med träden o städade lite, jättefint! Eller som jag sa till Henke: det blir massa jobb gjort men vi behöver inte göra nåt, det är ju perfekt.. ja annars så har vi käkat tacos allihopa och sen gick vi bort till Helen o Fredrik, Camilla ville hälsa på Akilles o så fick Helen o Fredrik se lilla Binning oxå.

Ikväll blir det soffmys med hela lilla familjen :)

ÄNTLIGEN!!!

Nu har lilla Binning kommit, efter mkt jobb.. 4310 gram och 54 cm lång, med MASSA hår.. Kl.04.01 den 12:e kom han och han ska heta Binning Olov Mikael Brandow för er som vill veta.
Allt gick bra med det gjorde förstås jätteont men det "glömmer" man ju efteråt så det är ok. Jag kan ju sitta o gå på toa osv som vanligt och då är det väl ok. Har lite ont i halsen med efter all lustgas jag drog i mig, lustgasen var min bästa vän!

Nu skulle vi åka och handla lite, måste ju ha mer mat det finns nästan inget hemma och jag måste äta som en häst hela tiden.

ÄNTLIGEN!!!

Nu har lilla Binning kommit, efter mkt jobb.. 4310 gram och 54 cm lång, med MASSA hår.. Kl.04.01 den 12:e kom han och han ska heta Binning Olov Mikael Brandow för er som vill veta.
Allt gick bra med det gjorde förstås jätteont men det "glömmer" man ju efteråt så det är ok. Jag kan ju sitta o gå på toa osv som vanligt och då är det väl ok. Har lite ont i halsen med efter all lustgas jag drog i mig, lustgasen var min bästa vän!

Nu skulle vi åka och handla lite, måste ju ha mer mat det finns nästan inget hemma och jag måste äta som en häst hela tiden.

på gång..?

hoppas jag verkligen, menmen! vi får väl se hur det blir. idag är det ju den rätta dagen enligt dom första beräkningarna..

jag är supertrött, har precis sovit en timme på sängen. underbart skönt, ska strax återvända dit!

husmusen!

i typ två veckor har det gnagt o mumsats på natten, jag tänkte att det säkert var vår lilla (jag hoppas iallafall att den är liten!) husmus som bor under tröskeln till vardagsrummet som satt där och åt (i väggen eller golvet) men tänk så fel man kan ha! igår när Björn o Amanda skulle komma på fika tog jag fram Chocolate Chip Cookies ur fläktskåpet och det ena paketet var halvt uppmumsat av små husmus-tänder!
men det gör inget för vi sparar dom till Henkes mormor Siggan, som ändå är halvblind.. skojje!

nu ska vi strax till barnmorskan på kontroll!

främmande

Idag har Björn o Amanda varit här och hälsat på, stackars barn! Vi pratar helt öppet om allt och hon får lyssna på allt möjligt som hon kanske inte skulle höra egentligen. Menmen.. Henke kollade på Björns lilla skruttbil också och hittade lite fel som han ska fixa framöver.

Jag har tänkt på en annan sak med; från början var ju datumet barnet skulle födas beräknat till den 10:e april och kanske är det det rätta datumet?! Man kan ju alltid hoppas. Och sen tycker jag att barnmorskorna borde tvingas lägga på extra dagar på det beräknade datumet också eftersom dom flesta går över tiden med första barnet. Det skulle ju varit lite skönare för mig tex!

sugen

jag är verkligen jättesugenglass! som tur är pratade henke om att vi skulle till biltema idag o köpa nånting till hans hot rod, då kan vi köpa glass med. yes yes yes!! dagen är räddad!

lugnt

här är det lugnt, som vanligt.. läser i tredje delen i "Sagan om Mallorea" nu, "Demonen i Karanda" heter den, spännande..

jaa. annars är det väl som vanligt. kommer på mig själv med att längta efter att få ont eftersom det förmodligen innebär att det är lite närmare tills ungen ska ut!


enligt pampers så har jag fått barn

men inte enligt mig.. konstigt va..?! fick ett mail idag från dom där det stod att jag hade lämnat graviditen bakom mig, men än har jag inte märkt nåt. dom kanske bara glömt att säga till mig? tur att jag vet bättre nu *S*

annars är det luuugnt.. läser i "Murgoernas Konung", andra boken i "Sagan om Mallorea" den är intressant förstås men jag har ju redan läst den två ggr.

jaa nu ska jag fortsätta att vänta på att graviditen ska ta slut!!

jag håller igång

Jag gör mitt bästa för att ungen ska vilja komma ut. Idag har jag dammsugit och skuttat omkring i rask takt, tyvärr verkar det inte hjälpa nåt vidare. Men än är inte dagen slut!

Mellan mina "skuttningar" läser jag i Sagan om Belgarion också, det är ju skoj, men jag skulle hellre vilja att ungen kom ut nu!

Imorrn ska jag gå på Coop med Eva, om inte ungen kommit ut före dess så borde den ju komma ut efter en kraftig språngmarch där.. Vi får se hur fort jag orkar gå med magen i vädret :)


ingen unge!

inte än.. tyvärr! känns som att jag bara väntar o väntar, idag har jag iaf varit o kollat på barnkläder tillsammans med blivande farmor o kusinernas mamma. dom har verkligen supersöta o mjuka kläder till småbarn o på lindex hade dom jättefina men lite opraktiska bamse-kläder som jag gillade.. köpte inget dock, får ju spara på pengarna!

nu tänkte jag motionera upp o ner för trappen några ggr o se om det kommer igång. inte för att det ska hjälpa enligt expertisen men det kan ju vara värt ett försök..?

nästan jämt..

har jag sammandragningar nu fast det spelar ju ingen större roll om det inte är några värkar till. menmen! jag utgår ifrån att ungen kommer imorrn, 4 april eftersom min lillasyster Sarah fyller 18 då. hon har ju så vänligt lovat att döda mig om jag ser till att föda barn på hennes födelsedag. som att man får välja själv liksom.

annars så har vi fått "inbjudan" till släktträff med morfars syster o hennes barn i augusti, skoj! min tremänning Fanny har hunnit bli 12 år och jag har inte träffat henne en enda gång. kanske är dags nu då!

kopplat in bilbarnstolen

så nu är en sak till klar då. nu väntar jag bara på att Henke ska dammsuga och plocka undan grejerna utanför toan för jag tänker inte föda barn om det inte är snyggt här hemma. vill ju inte komma hem till världens misär liksom.. fast å andra sidan så är det ju inte jag som bestämmer när ungen ska ut heller.

nu har jag beställt ett par böcker med: "Händiga Hanna lagar bilen" och "Nära föräldrar" 
 Omslagsbild                                   
  Omslagsbild

sammandragningar

som vanligt men inget annat, tyvärr. Fast å andra sidan vet jag ju ändå inte hur det känns med värkar så!
Har nästan precis gått upp, sov ändå till 12 hur skönt som helst, fast magen var spänd ändå så man kan ju hoppas att det händer nåt snart! Vill verkligen att den ska komma idag för sen är det bara massa andra folk jag känner som har alla födelsedagar.. o min lillesyrra fyller ju 18 den 4:e o blir förbannad ifall jag får ungen då. *haha*

soffmys

ikväll blir det soffan med massa gott godis o henke med förstås.. :)
jag är verkligen supertrött, förstår inte varför jag har ju sovit halva dan. men ungen kanske vill ut snart så kroppen laddar..? hoppas hoppas!!

äntligen helg!

imorrn smäller det! kan man ju hoppas, jag var ju faktiskt säker på att ungen skulle komma idag eftersom det är 1.a april så den skulle bli kallad aprilskämtet hela sitt liv.. menmen än verkar den inte vara på väg iaf!