Konstiga tankar, del 2

När man är gravid växer hår och naglar snabbare än vanligt, men varför gör tånaglarna det när man ändå inte når ner till dom? Det blir svårt att klippa dom utan att få andnöd. Inte särskilt smart.

Del 1 kan ni läsa
här.

Sarah och Kristofer!

Sarah och Kristofer har varit här, dom åkte precis nu.. Dom kom igår kväll och då diskade Sarah, sen skurade hon badrummet och gjorde rent i skåpet under diskbänken. Idag har jag tvingat dem att kratta och bära ris och rensa i rabatterna. Dom har varit snälla och hjälpsamma, jag är så tacksam! Det är jättefint ute nu och jag hade aldrig pallat med allt själv i nuläget. Jag hjälpte till så gott det gick och städade lite på altanen, planterade en påsklilja m.m. Mest småsaker från min sida..

Sarah, Binning och jag var till stallet också. Jag hade lovat Nina att komma med stallhyran och hennes vantar idag. Vi fick fika: te och glass och sen kollade vi på nykomlingen Zorba som var jättesöt (förstås) och mysig. Binning red på Godiva och matade Carmensita med hö.

Nu ligger Binning i vagnen och sover, jag tänkte lägga mig på sängen och sova lite jag med.

Ny bok..

Nu läser jag "Choklad" av Joanne Harris. Den är bra, fast väldigt olik filmen. Känslan är densamma och handlingen är i stora drag lika, men många detaljer är annorlunda. Vilket bara är bra, det blir ju roligare att läsa boken eftersom jag redan sett filmen massor med gånger.

Henke kom hem tidigare idag för jag var helt slut och höll på och bli sinnessjuk på Binning. Han tyckte att det räckte att sova middag i 45 minuter, det tyckte inte jag eftersom jag verkligen behövde sova jag också. Nu är grabbsen ute i garaget och mekar, jag tänkte försöka sova en stund.

Vårfräknar!

Jag har suttit i solen i 20 minuter och redan fått massa fräknar, visst är det underbart! Vårfräknar är nice, när jag var yngre var jag såklart irriterad för att jag hade fräknar men nu tycker jag att det är fint. Jag var mest irriterad på mina fräknar för att pappa alltid sa att jag hade spottat snus i motvind. Typiskt honom.

Nu ska jag sova middag en stund och hoppas att huvudvärken släpper. Binning hade precis vaknat och låg och hostade, jag gav honom vatten och näsdroppar för han var helt täppt. Om han ligger ner och blir hysterisk (vilket han gärna blir) så spyr han på en gång och det har han gjort nu såklart. Jag var där och hade förberett med en handduk på kudden i vagnen, så det kom "bara" på handduken och hans tröja, men jag blir så jävla irriterad på honom. Det är såklart inte hans fel att han inte mår bra, men han måste inte hetsa upp sig till hysteri för det. Den här gången berodde hysterin på att han fick nässpray, vilket jag ju ger honom för att han ska kunna andas när han ligger ner = slippa hostan också. Men! Man kan väl inte få allt, han är världens goaste i vanliga fall och han är superduktig på att ta all annan medicin. Jag hatar också nässpray så jag har förståelse.. Fast den tryter lite efter en veckas dålig sömn och en natt med för mycket sällskap i sängen.

Sarah och Kristofer kanske skulle komma idag förresten. Hon hade läst min blogg..

Trädgårdsfix

Binning och jag har varit ute en stund, första gången på väldigt länge eftersom jag inte kunnat röra mig. Det funkade rätt bra idag eftersom Binning är lite hängig även om han mår mycket bättre idag än igår.
Vi hämtade posten och jag klippte ner klätterrosen, iår tog jag i ordentligt. Solla har sagt att jag måste klippa ner den minst en meter kortare än vad jag tänkt att den ska vara för den växer massor sen. Vi får se om den tar sig eller ej. Jag klippte bort fjolårsresterna av kärleksörten också, rabatterna skulle behöva rensas nu för kärsen har redan börjat komma upp. Men det får bli en annan dag.. Jag ser massor av saker som behövs fixas men jag vill inte engagera mig idag eftersom jag hade ont i magen redan när jag vaknade.

Det vore bra om några frivilliga kunde komma hit och hjälpa oss att städa upp ute. Rensa rabatter, elda ris och städa. Sarah och Kristofer, jag tänkte att ni kan anmäla er frivilligt nu. Ok?!

Seg natt

Inatt har Binning vaknat typ hundra gånger igen. Jag känner mig lite sliten nu faktiskt, Binning däremot vaknade kl.7 som vanligt trots lite sömn. Hur kommer det sig egentligen? När han sover middag ska jag också sova, gud vad skönt!

Disk och städ

På kvällskvisten har jag diskat, tvingat Henke att dammsuga. Nu är det rent och fint, ett litet tag till iallafall. Binning slocknade strax efter kl.19 och ligger i sin säng och rosslar. Han fick ipren, bromhexin och nezeril innan han somnade, lilla gullungen.. Han är så sjuk och trött.

Jag håller på och tvättar också, Binning hostade ju så han spydde igår kväll och en gång i eftermiddags. På fårskinnet i soffan, såklart.

Nu ska jag sova!

Kladdkaka!

Nu har jag en kladdkaka inne i ugnen, mums!!

Har pratat med Nina och nu pratar jag med Eva också. Trevligt.

Hemma igen

Nu är vi hemma igen det blev ungefär en timme på barntimmarna sen var Binning helt slut. Vi åkte hem efter fikat och nu ligger han här i soffan och vilar lite. Han ligger still i max 5 sekunder i vanliga fall, nu har han redan legat här i typ 10 min.. Stackarn..

Jag lyssnar på P3 populär på datorn, det funkar inte perfekt men det går väl.

Barntimmar?

Nu är det ju barntimmar nere i Fornåsa, jag har precis bestämt att vi ska åka dit. Jag har tempat Binning (det känns elakt att tempa sin älskade unge i rumpan, men man måste ju veta) och han hade ingen feber (37,4 grader). Han hostar lite, inte så mycket när han är uppe som när han ligger ner och snorar. Han är jättepigg och springer omkring som en stolle och leker. Det brukar alltid vara massa snoriga ungar på barntimmarna så det borde ju gå bra.. Annars får jag åka hem igen helt enkelt.

Tänker på min kära syster Camilla som förmodligen är framme i thailand nu (första tanken på att resa fick hon i fredags och nu är hon där, härligt). Hoppas hon har fint väder för här är det regn!


Hög som ett hus

på hormoner. Jag tror faktiskt att trötthet också har en betydande roll, de senaste 5 nätterna i rad har Binning vaknat var tredje timme ungefär. Jag måste alltid vakna lite innan han hinner vakna till, då kan jag klappa och lugna honom och stoppa in nappen så han ligger kvar i sin egen säng och inte kommer över till oss. Jag är som en valross, jag ligger uruselt på natten och är stor och tung. Allmänt otymplig, kan bara ligga på ena sidan och sova för annars får jag ont på undersidan av magen, det är skitkonstigt. Och sen svettas jag som en jävla gnu i nacken också. Varför inte om tårna istället liksom, dom är lite enklare att vädra än nacken. Jag blir gaalen.

Och sen försöker jag komma ihåg vad det underbara trädgårdsprogrammet heter, men det slinker undan hela tiden. Som tur är kom minnet nyss tillbaka och jag skrev en liten påminnelse till mig själv: "Söderläge, söderläge. Kom ihåg!". Ska kolla på svts hemsida när det börjar igen, i värsta fall får jag väl hålla på och kolla på Bygglov, det går idag.

Fler exempel på hormonförvirringen: satt uppe i soffan och pratade med Eva igår när jag helt plötsligt kom på att jag måste komma ihåg att ringa Eva om hårklipparen. Jag tänkte inte att jag kunde prata med henne på en gång eftersom hon ändå satt en meter bort, fast jag frågade såklart på en gång. Lite orolig för mitt huvud blev jag dock. Hjärnan kanske har runnit ut och det är bara bomull kvar. Det är ingen fara i sånt fall, det håller säkert bara i sig ett halvår eller så om det ska ammas också.

Shopping

Eftersom vi ändå var på stan passade vi på att kolla Indiska också. Jag har lääängtat dit och inte orkat ta mig dit, men det har jag skrivit om förut. Idag köpte jag en svart tunika, jag kan ha den nu men tanken är ju att jag ska kunna ha den sen och framförallt i sommar. Jag hittade ett superfint grått linne också, med knappar hela vägen ner på framsidan och sen är det typ stickat, ribbstickat med mönster kanske man kan kalla det? Till sist köpte jag en fin vas också, genomskinligt glas med massa bubblor i.

På Lindex hittade jag en amningsbh (inte särskilt glamouröst) och en jättefin rosa paislymönstrad sjal med vita fransar. Egentligen skulle jag inte ha nån sjal men jag vet att jag hade ångrat mig så mycket om jag inte hade köpt den.

Bokrea!

Hurra, jag älskar verkligen bokrea.. Eller böcker över huvud taget förstås, men när det är billigt som på rean då är det ju rena rama paradiset.
Jag har köpt:
"Choklad" (boken som filmen Chocolate är gjord efter), "En doft av apelsin" och "En smak av vin" av Joanne Harris
"Mina resor med Diana" av Cecila Hagen, förra eller förförra året köpte jag "De osannolika systrarna Mitford" som jag gillade skarpt.
"Tätt intill dagarna" av Mustafa Can, den ska handla om hans mamma.
Sen köpte jag två serieböcker Lucky Luke går över gränsen och en Asterix-bok; Himlen faller ner över hans huvud.

Till Binning blev det två böcker om Morris, en söt liten hundvalp. "Morris på stora ängen" och "Morris på morgonen". Jag köpte "Det första året, berättelsen om ett föl" med tanke på Binning också, även om han inte har så mycket glädje av den just nu. Binning får sina böcker i födelsedagspresent sen, idag fick han en bok som hette "Tippen" av sin farmor. Han fick massa saker av sin snälla farmor: en höna (till påskriset), en groda med badskum, boken och fika. Jag fick också fika som tur var, morotskaka på Wayne´s. Mums!

Uppe med tuppen

Idag vaknade Binning kl.06.. Jag tänkte att han kanske skulle somna om, men det gjorde han inte. Vi gick upp vid kl.6.30 och nu har vi precis käkat frukost. Nu är det dags att åka till bokrean, Binning får följa med för han har lite feber och hosta. Han är jätteduktig på att ta medicin, han får Bromhexin mot hostan och den smakar skit. Jag mutar honom med saft, har funkat super både igår och idag.

Anna Gavalda

Just nu läser jag Anna Gavaldas "Tillsammans är man mindre ensam", den är bra och mysig och handlar om några kufar som bor ihop.

Bäbisdrömmar

Inatt drömde jag att vi hade fått bäbisen, min mamma bar honom i hennes hus och skulle ge honom till oss. Han var precis nyfödd och hade dom underbaraste gröna ögon. Fast jag kände mig ledsen för att mamma var den första att hålla honom, det är föräldrarnas privilegium tyckte jag.

Sen drömde jag att jag var i en skolsal / förlossningsrum och värkarna var igång, Britt- Marie från barntimmarna var min barnmorska och hon hade ett extraknäck där i förlossningssalen. Hon hade en blomsteraffär, sängen där jag skulle föda stod liksom bakom disken med alla blommor på och så var det massa skolbänkar också. Jag påpekade att jag faktiskt haft bildlektioner i just den salen (har aldrig sett den i verkligheten) och visade massa teckningar som låg på en hylla. Jag tyckte att det verkade ohygieniskt att nån hade målat med kritor på bänkarna som var i samma rum som jag skulle föda i.

Efter det drömde jag att vår underbara bäbis hade blivit kidnappad och jag stal en polisbil för att åka och hämta hem bäbis (i den här drömmen hade inte bäbisen nåt bestämt kön, men den såg likadan ut som i den första delen). Det var en amerikansk polisbil och den gick fort som fan, jag hade en pistol men var lite kreativ och högg folk i ena ögat med en bläckpenna när vi åkte förbi. Nästan alla var fiender utom en gammal barndomskompis till mig som slapp bli huggen i ögat (tur för honom för alla andra jag högg dog).

När jag hade räddat bäbisen åkte jag tillbaka till skolsalen/ förlossningsrummet och fortsatte med förlossningen, fast värkarna hade avstannat. Jag passade på att smita ner till en stor sal där det var smockat med folk. Björn och Benny från ABBA uppträdde fast man fick absolut inte ta kort på dom. Jag tror att det var en idrottshall för på vägen tillbaka till förlossningsrummet hittade jag en dusch som jag använde, det var jätteskönt att duscha. När jag kom ut ur duschen var det Lenny Kravitz som spelade "I Love Rock ´n´ Roll", då var alla lampor tända och man fick knäppa hur mycket kort som helst.

Sant eller falskt?

Henke håller på och klipper sönder alla frågekort från spelet "Sant eller falskt", han sparar bara de påståenden som är sanna så man lär sig nåt. Nyss kom han med det här påståendet "De tidiga eskimåerna var mycket generösa. Det var en given sak att manliga gäster skulle erbjudas att tillbringa natten med mannens hustru". På baksidan står det sant (såklart, eftersom jag bara får läsa sånt som är sant) detta hedrade både kvinnan och mannen och demonstrerade mannens generositet.

Men inte kvinnans tydligen. Kvinnan fick ge sin kropp, men det var hennes man som var generös. Herregud. Varför blir jag inte ens förvånad?


Binnings kissvanor

Idag har Binning sprungit utan blöja i massa timmar, vi tog av honom blöjan efter att han hade sovit klart och han har gått på pottan en gång och precis missat pottan alldeles nyss. Jag tycker att han har varit jätteduktig, alldeles nyss kände han att han behövde kissa och sprang till toan men hann inte fram till pottan. Nu sitter han i badet..


Harjakt

I förmiddags (kl var runt 9 men vi har varit vakna sen 7) när jag kollade ut genom fönstret fick jag se nåt komiskt. Det sprang en hare i hästhagen och efter kommer Polka i full fart. Mot en dubbelt så stor hare och förmodligen var den dubbelt så snabb också, jag antar att Polka inte riktigt förstod vad det var. Hon trodde säkert att det var en annan katt.

MVC

Idag är det v. 34+6, alltså v.35 imorgon. Vilket jag visste eftersom jag vet att det är på söndagar jag har gått en vecka till. Världens koll, jag har aldrig haft sån stenkoll förut! Allt var bara bra sa Annika (barnmorskan), blodvärdet var det bästa på hela graviditeten. Hon tyckte att jag såg pigg och fräsch ut, jag sög åt mig som en svamp av komplimangen. Idag känner jag mig rätt fin faktiskt (för ovanlighetens skull) jag är nyduschad och har rena kläder på mig (inte så vanligt som man kan tro, oftast blir jag nedsmutsad redan vid frukost varje dag). Jag har min ljusgröna Paul Frank t-shirt som jag har tvättat i veckan (har legat i tvätten i ett halvår eller nåt), mammajeansen och en grå kofta. Nice att vara lite normalt klädd för en gångs skull..

Vaxduk

Jag måste köpa vaxduk.. Vart finns det fina? Jag köpte på Åhléns sist.. Den här gången vill jag ha en blommig eller rutig vaxduk, det är till vårt köksbord. På det runda bordet vi hade innan sitter "kafferep" (jag tror iallafall att den hade ett namn) det är massa kannor, tallrikar och koppar på. Jättefin.
Jag får kolla på tisdag, då är det bokrea med Eva som gäller + att jag verkligen vill till Indiska, jag har svår Indiska-abstinens eftersom Indiska bara finns på stanstan och inte på Ikanohuset (= jag orkar aldrig halta dit, det är alldeles för långt från närmsta parkering). Indiska har alltid så fina saker, speciellt nu på våren.. Hoppas jag..

Färdiggnällt...

Eftersom jag ändå inte hittade nån film jag ville se tog jag tag i vårt enorma diskberg. Jag fattar inte att det alltid finns så mycket i diskhon. Henke och Binning gjorde iofs pannkakor igår och Binning hade lite egna grejer att pyssla med. Men han diskade också, han är bäst på att diska sånt som redan är rent. Henke hade diskat stekpannan, torkat den och ställt den på spisen när Binning passade på att slabba ner den med äckligt diskvatten. Haha, det var kul när det hände Henke och inte mig..

Nu ska jag sätta igång vår fenomenala tvättmaskin med en omgång tvätt tänkte jag. Vi har massa tvätt nu igen, det är också konstigt.

Vad ska jag göra?

Ibland känns det lite hopplöst att vara hemma hela dagarna. Jag tänkte kolla på film, jag vill se Notting Hill, men den har vi inte. Suck, pust och stön. Vi har inga roliga filmer, de som är bra har jag redan sett typ 3000 gånger. Det blir lätt lite trist när man kan alla repliker utantill. Vi behöver helt klart införskaffa lite fler DVD´s. Fast å andra sidan är det snart sommar och sol och då ska man vara ute. Eller åka till stallet och rida, då kommer jag ändå inte ha tid att titta på film.

Mössor

Camilla bloggar om att hon tänker köpa mössor till Binning och bäbisen.. Kolla här får ni se. Jag gillar den svarta, röda och den gröna bäst.

Stackare?

Glassen är slut, boken är äcklig och mina slemhinnor i näsan är förstörda av nässprayen. Imorse började jag blöda näsblod och nu vill jag inte ta mer nässpray..

Nu tänkte jag vattna blommorna.

"Smuts"...

... av Katarina Wennstam läser jag nu, hittade den i bokhyllan. Det kommer från Camilla eller mamma, jag fick låna den samtidigt som Stieg Larsson-böckerna.

"Smuts" är bra, fast äcklig och hemsk såklart. Det stod i en recension på boken att den inte lämnar nån oberörd och det är inte särskilt konstigt, jag är snarare alldeles för mycket berörd. Usch!

Skrik och panik

Jahaja. Det är bara 50 st anmälda till Kamratförbundsfesten 1mars.. Panik, panik. Förra året när vi bara drog ihop en fest skitsnabbt var det 100 pers som kom. Det svåraste är att jag inte alls har nån som helst koll på nåt eftersom jag har tillbringat min tid i sängen.. Menmen, det går väl bli som det blir iår och nya tag nästa år. Fast det känns lite trist.

God matdag

Idag har vi ätit jättegod mat. Stuvade makaroner och falukorv (falukorv för 4:e dagen i rad, jag skojar inte) till lunch. Jag har aldrig gjort stuvade makaroner förut, det var en av min favoritmaträtter när jag var liten. Binning tyckte att det var ok, huvudsaken för honom är falukorven. Igår kväll gjorde jag en kladdkaka också, den har vi käkat upp nästan allt av idag. Den blev så bra, jag har ett gammalt recept som jag brukar använda men det blir aldrig riktigt bra eftersom jag inte vet hur länge kakan ska vara inne i ugnen.

Här kommer det perfekta kladdkakereceptet:

100 gram smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 ägg
1½ dl vetemjöl
eventuellt mandelspån

Gör såhär:
1) Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
2) Ta kastrullen från plattan och häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda. Sockerkornen hjälper till att mosa kakaoklumparna.
3) Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en härlig smet. Smaka!
4) Häll smeten i smord och bröad form, prova med mandelspån istället för ströbröd.
5) Grädda i ugn i knappa 20 minuter. Skaka lätt på formen så ser du om kakan är klar. Gungar den alltför mycket får du ge den några minuter till.

Receptet kommer från "Sannas kafferep" av Sann Töringe.

Tankar om bäbisen

Jag har tydligen läst fel, det är i v.35 det handlar om ev. nån dag i kuvös för värmens skull för bäbisen. Och tyvärr är jag inte i v. 35 förrens på typ söndag. Lovisa skrev att man alltid hamnar på förtidigtfödda-avdelningen (kan inte stava till det flashiga ordet) om barnet är fött i v.36 eller 37. Det är inget bra alternativ. Bäbisen får gärna komma för tidigt, men på villkoret att den kan äta och är frisk och att vi får åka hem när vi vill. Alltså får vi vänta ett tag till. Jag vill gärna inbilla mig att jag kan välja när bäbisen ska komma, den kommer säkert två veckor för sent ändå. Men förhoppningsvis inte. 1 mars ses vi i spåret, då jävlar ska jag ut och gå!

Vårdcentralen

Idag vaknade vi skapligt, konstigt nog. Vi gick upp vid kl.7.30 (Binning har vaknat typ varannan timme hela natten) och jag kom ihåg att ringa vårdcentralen. Som tur var hade dom en återbudstid kl.9.30 som jag fick, men jag var frisk. Eller jag låg precis på gränsen mot en infektion så förmodligen har jag väl självläkt eftersom jag haft huvudvärk sen förra måndagen (och varit förkyld i en månad). Iallafall så köpte jag nån nässpray som dom tyckte jag skulle ta i ca 5 dagar och sen trappa ner försiktigt. Om jag inte varit gravid hade jag fått kortisonspray, men den var inte bra för bäbisen så vi hoppar den nu.

Jag tänkte lägga mig och sova middag en stund, Binning sover i vagnen. Igår kväll hade han tagit sig loss och stod på knä i vagnen och slet ut kläder från min garderob. Det är så härligt med barn ibland!

Skottdagen

Jag har lite funderingar kring vår bäbis. 29 februari finns ju iår eftersom det är skottår, då borde ungen komma ut. Det skulle vara så typiskt. Nog för att det blir en egen födelsedag, men den finns bara vart fjärde år. Inte särskilt kul. Men! Vi får se när den behagar komma. Henke föreslog att jag skulle gå ut på promenad med honom nu ikväll för han jobbar i Nyköping och Krokek den här veckan och vill helst slippa åka dit. Fast jag tycker det vore bra om bäbisen väntade lite till, en vecka ungefär, så den slipper ligga i kuvös (barn som föds i v.34 får oftast ligga nån dag i kuvös för värmens skull,står det på familjeliv.se)..

Det allra bästa vore ju om bäbisen kom precis före påsk, så var det med Binning, Henke var hemma i 3 veckor då (10 dagar pappaledigt + påskledig). Skönt och det var behövligt också, vi var helt förvirrade kan jag lova. Den här gången vet man iallafall vad det handlar om med en liten bäbis, men nu har vi Binning också. Det kommer nog bli rätt intensivt kan jag tänka mig.

Nästa MVC-tid är på lördag.

Binnings önskelista!

Snart fyller ju Binning år igen (2 år, tiden går undan) och det är några som har efterlyst en önskelista, här kommer den:

*
Gummistövlar från Tretorn i strl 25
* En fin trehjuling
* Överdragskläder (jacka + byxor) från PoP storlek 104
* Sommarkläder i storlek 104

Norah Jones

Jag har inte lyssnat på musik på evigheter. I normala fall brukar jag nästan alltid ha en skiva som jag lyssnar på. Just nu är det Norah Jones första album som går på x-boxen, lugnt och skönt!

Städlust!

Nu ligger jag inte alls lika mycket i sängen, t.ex. har jag inte legat i sängen sen jag gick upp imorse. Det måste vara nåt slags rekord. Det bästa är såklart att det känns bra, fast när jag är klar här ska jag lägga mig en stund annars kommer ryggen att pajja.

Idag har jag: vikt massor med tvätt, tvättat, dammsugit (köket, sovrummet och hallen), städat ur vitrinskåpet, börjat städa på övervåningen och såklart har jag plockat undan massa grejer.

Hittade en overall till Binning på övervåningen, strl 104 = perfekt nu eftersom den han har är strl 92 och sitter som en andra hud. Jag kan inte ta på den för jag får så ont i ryggen. Om jag visste att overallen var strl 104 och inte 110 (som jag trodde) hade jag letat reda på den tidigare. Menmen! Så kan det vara. Jag plockade ner påsen med påskpynt också, kul!! Jag älskar påsk!

Världens bästa Binning!

Binning springer omkring utan blöja, jag frågade honom om han hade bajsat förut och då sa han ja, men han hade inget i blöjan. Nyss sprang han iväg och satte sig på pottan där han både bajsade och kissade. Första bajset på pottan, det är stort för en förälder! Jag kanske borde ha sparat det så Henke får se när han kommer hem? Njaee.. Det skulle nog klassas mer som galet än att man är en stolt förälder.

Annars kan Binning säga både ja och nej ordentligt nu. Och han säger nästan glass, "lass" blir det men budskapet brukar gå fram.

En underbar dag!

Idag har vi varit hos Solla hela dagen. Det har varit soligt och fint väder t.o.m. jag har varit ute massor. Skönt! Och fint att kolla sig i spegeln när man har lite normal färg på kinderna, jag har varit så blek den senaste tiden.. Sollas får hade fått lamm, getterna killingar. Dvärggeten hade fått 3 supersöta killingar med angorageten, dom var pyttesmå och urgulliga. Binning har varit på jättebra humör hela dagen, han verkar nöjd att jag har hängt med honom och gjort nånting för en gångs skull. Fast han älskar alltid att vara hos Solla och springa omkring o mata djuren och leka. Vi släppte ut grisarna också, Binning tycker att alla djuren är jätteroliga förutom när dom kommer direkt mot honom.

En normal söndag

Eller?! Henke ska göra pannbiffar men smiter iväg från stekpannan där han lämnat värmen på och stekspaden i stekpannan. Hela köket var rökfyllt när brandvarnaren började tjuta, fläkten var inte på heller. Men nu är det lugnt, lite korsdrag och full fläkt senare. En helt vanlig dag alltså.

Annars har jag inte gjort nånting idag, läst Lantliv och just nu läser jag "Dotter önskas" en bok jag inte alls kan identifiera mig med. Visst att jag har känt att jag verkligen vill ha en dotter i början av graviditeten, men nu spelar det ingen som helst roll. Vi vill ha två barn och det blir ingen trea "även" om det skulle bli en pojke till den här gången. Det enda som är synd är ju att mitt fina flicknamn inte kommer till användning om det blir en pojke, men då får jag väl skaffa några hönor och döpa dom till Cornelia Ava Estelle istället.. Om det blir en pojke blir det nog en Charlie Olov Lars om jag inte sagt det..

Henkes hjärntumör

Idag när vi åkte till stan blev Henke helt till sig över att det är Melodifestivalen ikväll. Nu på kvällen kollade han på sporten, Henke kollar aldrig på sport och där sa dom att Charlotte Kalla hade tagit pallplats. Vad säger Henke då om inte "hon kom trea". Vad faaan, säger jag?! Varför vet han det? Han påstår att han hörde det när han var i garaget.. Jag blev orolig och frågade om han inte skulle ta och röntga hjärnan.


Stora killen Binning!

Idag har Binning skalat ett kokt ägg helt själv. Han är ju superduktig!

Henke hittar på

Henke kallade mig för sin fru och då sa jag att han skulle sluta med det eftersom vi inte är gifta, då sa han sambo istället och sen frågade han lite fyndigt:
Eftersom alla tror att du är från Bosnien betyder det att du är min serbo då?

Annars håller jag på att bli galen på tangentbordet för bokstaven k fungerar bara ibland.

Städa och fixa!

Idag har vi lite städdag här hemma. Jag har diskat, möblerat om lite i vardagsrummet och plockat undan. Slängt in all panten i bilen och plockat undan tvätt. Det är en del saker jag har kvar att göra men det kanske inte blir idag. Närmast tänkte jag slänga mig på sängen ett par timmar och vila.. Henke har plockat undan alla sina grejer (väldigt mycket prylar) o Binning leksaker. Han ska dammsuga också..

Stieg Larsson

Den opålitlige författaren, nu har jag läst ut "Flickan som lekte med elden" och den var superbra! Spännande så jag inte kunde sova igår. En mycket bra bok vilket gör att jag blir ännu mer irriterad på den första boken och undrar varför alla recensioner är jävla positiva? Så bra var den faktiskt inte. Så det så!

Vår!

Vilka vårkänslor, strålande sol och ett besök på Plantagen.. Jag köpte 2 rosa våreld och två fredskallor och 5 krukor + jord att plantera om fredskallorna i. Det blev kalasfint.

Den stora tvättdagen.

Dags för byk, för att få lite gammeldags känsla, men det är så långt jag sträcker mig. Jag tänker inte hålla på och handtvätta i stora vedeldade tunnor ute på gården. Vår nya tvättmaskin är sååå bra, den har inbyggd torktumlade, har jag sagt det? Först tvättar man och sen tumlar man i 30 minuter eller tills det blir helt torrt eller vad man vill. Perfekt, underbart, super! Jag älskar tvättmaskinen.

Bok-betyg

Jag gillar inte att ge böcker dåliga omdömmen, även fast dom är dåliga.

Men: "Män som hatar kvinnor" var verkligen överskattad, alldeles för lång och seg att komma in i. Det hade räckt om den var hälften så tjock för det var mycket onödigt i början som man ändå inte hade nån nytta av senare i boken. Nu läser jag "Flickan som lekte (leker?) med elden", den verkar däremot lovande. Jag kunde nästan inte somna igår eftersom jag anar lite handling. Jag planerar att läsa ut den idag så jag kan somna ikväll.

Självömkan

Guuuud jag har så ont i huvudet. Det verkar aldrig gå över och även när jag tog panodil igår så kände jag av den (vill inte ta panodil för jämnan heller). Bajs.

Idag har jag ändå försökt ta tag i mitt liv. Jag fick lov att ringa jobbet och fråga om en adress dit jag skulle skicka nån försäkringslapp eftersom jag är sjukskriven (borde tagit tag i det för typ 2-3 veckor sen).. Bokade tid att komma till personalavd. på fredag så dom kan fylla i några papper från försäkringskassan åt mig. Sen har jag registrerat lite räkningar på min internetbank och nu måste jag sätta in dom i pärmen också.

Binning och jag har vattnat blommorna + försökt beskära pelargonerna. Jag hatar att göra det, för mina pelargoner brukar inte ta sig igen. Vi får se hur det går.

Böcker igen..

Jag orkade inte läsa "Framgångens pris" av Nora Roberts, jag börjar tröttna på Nora, i hälften av böckerna jag läst börjar hon med en prolog som avslöjar hur landet ligger längre fram i boken. Jag vill oftast inte ens läsa baksidestexten eftersom jag vill veta så lite som möjligt om boken när jag börjar. Sen är jag rätt trött på att det alltid är samma rytm i böckerna, det är alltid nån välkänd person men inte allt för närstående som är mördaren och mannen och kvinnan får alltid varandra i slutet. Och dom har såklart OTROLIGT bra sex.

Ändå har jag läst tre böcker till av henne, men de var rena romaner. En trilogi som hon släppt under pseudonym tidigare. Dom heter: "Att våga drömma", "Om drömmen blir verklighet" och "En dröm blir sann". Dom rekommenderar jag glatt till alla som vill läsa vanliga, hederliga romaner, utan mord och med massa tantsnusk.

Nu har jag precis börjat läsa Stieg Larssons millennium-serie, första boken är "Män som hatar kvinnor" och jag är lite irriterad på den eftersom jag läst 65 sidor och ändå har det inte börjat hända nånting. Ibland kan det vara bra att få massa bakrundsinformation, jag hoppas att resten av boken är värd väntan.


Ont i huvudet

Jag har inte varit särskilt rolig de senaste dagarna, jag har haft en sån jävla huvudvärk. Som tur är försvinner den när jag sover, så jag får vila i lugn och ro. Jag tror det är nån slags förkylningshuvudvärk, jag måste ta ett par panodil idag, det här är tredje dagen. Annars försöker jag undvika tabletter.

Böcker..

Idag har jag läst ut "Det ödesdigra arvet", den var riktigt bra. Nu tänkte jag läsa "Framgångens pris" istället. Båda är såklart av Nora Roberts. Jag har läst "Flammande skyar" den här veckan också, kommer inte ihåg om jag har bloggat om det eller inte. Men nu vet ni.

Gissa vad vi har..?!

Eftersom Henke ändå hade släpet igår åkte han till Siba och köpte en ny tvättmaskin. Hurra!! Just nu är han och Binning nånstans och ska hämta en koppling så vi kan använda tvättmaskinen också. Det ska bli sååå trevligt att slippa flänga omkring med tvätten. Eva har verkligen varit en pärla den här tiden! Tusen tack till henne för all hjälp med tvätten.

Fruktsallad

Idag har jag verkligen tagit mig i kragen, jag har duschat, diskat och gjort fruktsallad. Så nu blir det sängen resten av dagen för jag kommer säkert få ont. Men det är det värt.

Igår var vi upp till Eva och Lasse, Micke o co åkte också dit efter att vi hade varit på tippen i Borensberg med lass nr två. Jag satt bara i bilen, men de andra var jätteduktiga på att slänga grejer! Det blev alltså ett fullt lass med skräp från gästis och ett fullt lass från garaget. Det finns mer skräp att slänga från garaget, men det får väl bli fler gånger.

Trevligt värre!

Igår var Sarah och Lena hit och fikade, jag hade varit på ICA och bakat.. Kul att se dom, dom var smala och snygga.
Sarah undrade hur många böcker jag hade läst och det var 20 st, men nu är det 21 för jag läste precis ut "Flammande skyar" av Nora Roberts, jag har inte så många böcker kvar av Nora nu.. 4 st här hemma som jag täntke läsa, men en av dom var tydligen den första i en triologi och jag tänker inte läsa bara första boken. Alltså "bara" 3 st kvar att läsa, i nästa vecka tänker jag åka till Britt-Marie (hon som håller i barntimmarna) och låna böcker.

Skräp och städning

Idag har jag faktiskt städat lite, plockat undan tusen grejer från bordet i vardagsrummet. Vi har ju två bord där, det runda som vi använder och det avlånga som har blivi nån slags avställningsyta. Tyvärr. Det ser så skabbigt ut och nu tänkte jag att vi skulle slänga ut det ena bordet och möblera om lite (innan vi fyller på med grejer igen).. Få lite ordning innan bäbisen kommer.

Henke och Binning är i Borensberg och slänger skräp, Henke lånade en släpa från jobbet igår och har fyllt upp den med grejer från gästis. Bl.a. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och massa annat skräp som var där ute. Skönt, jag älskar att slänga och Henke verkar också rätt nöjd. Han hoppas kunna köra nån vända med skräp från garaget också, när han ändå har släpvagnen hemma.

Glada gubben

På vägen till oss bor en glad gubbe, igår mötte vi glada gubben ute på rakan (han var ute och gubb-spatserade med händerna på ryggen). Henke och jag kör alltid som svin på rakan (minst 70 km/h), eftersom den är lång och rak. Efter rakan kommer det ett par svängar och sen åker man förbi glada gubben. Han tycker att vi är roliga för han hör att vi kör som svin men när vi åker föbi honom kör vi sakta (typ 30). Han är rolig för han är alltid så glad och han hälsar alltid jätteglatt när man kör förbi.


En bra läkare

Idag hade Binning en jättebra läkare, hoppas det är "hans" läkare. De andra som har undersökt Binning när vi varit inne akut har alltid sagt åt mig att hålla fast Binnings huvud medan dom undersöker örat men inte idag. Han lyste lite på Binnings och mina fingrar och lät Binning pyssla lite med lampan och sen kollade han jättesnabbt i öronen. Binning fick ett klistermärke med Pluto på, jag har tyckt att det varit lite konstigt de andra gångerna eftersom han inte har fått nånting då. Men nu är ordningen återställd.

Och som vanligt när jag ska tvinga mig på doktorn så känner jag mig jättepigg och lätthostad. Hur typiskt är inte det då?

Konsten att tvinga sig på...

I eftermiddag har Binning tid på vårdcentralen, det är återbesök sen hans senaste öroninflammation. Jag tror att han kan ha öroninflammation nu också, för jag tröck på örat igår och det gillade han inte alls + att han har sovit dåligt inatt.  Nu till saken: jag ska tvinga mig på läkaren och tvinga henne/ honom att lyssna på mina lungor också, dom är nog fulla med slem (fräscht, jag vet). När jag ligger ner och ska sova på kvällen väser jag värre än Darth och om jag harklar mig gör det ingen skillnad. Men när jag hostar då kommer det upp slem minsann. Jag har tagit Bromhexin i tre dagar och det hjälper bra i en halvtimme efter att jag tagit det, sen händer det inget mer. Förutom att jag håller på att hostar ihjäl mig förstås.

Läs ikväll för en slem-uppdatering!

Baby-shopping

Idag blev det lite babyshopping eftersom jag ändå skulle till jobbet och göra medarbetarundersökningen.. Eva mötte upp mig på Ikano vid kl.10 (snacka om att hänga på låset, men vi var inte ensamma). Vi kollade Kappahl, Lindex och HM. På HM köpte jag (allt i strl 50) en brun dress (med öron på luvan och fötter på byxorna) som det står "milk built this body" på, litet och diskret. En ljusgrön dress och två vita bodys i ekologisk bomull. På Kappahl köpte Eva en overall, strl 62, till bäbisen, en vit med en grön gubbe på och med jättesött foder.

Nu känns det som att vi har BB-kläder så vi klarar oss, kanske några par små strumpor till. Jag såg massa fina tjejiga kläder bl.a. söta Hello Kitty-dressar och en superfin jeansklänning. Eva har koll på dom ifall det blir en tjej, det är bäst att vara förberedd..

Astrid är bäst!

Nu ska Binning och jag kolla på "Kalas i Katthult" och "Kajsa Kavat". Vi hittade en dvd på City Gross som vi köpte men nu verkar det som att ljudet inte funkar som det ska.. Vi får se hur det går.

Henkes hemsnickrade ordspråk

"Om man bajsar som ett svin får man lida pin". Binning gillar inte att byta blöja när han har bajsar, vilket ju är väldigt konstigt för jag skulle nog tycka att det var skönt att bli av med bajset.

"När det regnar hö från himlen har den fattige ingen grep". När vi slängde ner hö på Segorp och Björn (tror jag) inte hade nån grep att fodra ut det med.

Jävla hosta

Jag blir helt galen, vad ska jag göra? Just det, leta efter hostmedicin i vårt lilla husapotek.. Det var det första jag skulle gjort imorse men det glömde jag. Hur yr får man vara. Jag har vaknat typ 5 ggr av att jag har hostat, jag brukar aldrig ens få hosta och nu har jag haft det i två veckor. Jag blir sinnessjuk! På torsdag ska Binning på återbesök på vårdcentralen och då tänker jag tvinga av doktorn hostmedicin till mig om det inte blivit bättre.

Nu ska jag försöka sitta bekvämt i soffan (Mission Impossible).


You´ve got mail...

... ska jag se nu. Den är ju så mysig. Igår handlade vi massa gott: glass, kakor, godis och jättemycket frukt. Nu ska jag käka vindruvor, bragokex och kolla på filmen.

lill-Gudrun x 2

Det är jag och Camilla. Vi pratade i telefon då jag råkade se att det var "Prinsar och prinsessor" på fyran och det bara måste vi se båda två. Hehe. Men det är nog så mycket lill- Gudrun det blir, hoppas jag..


Binning, en katt?

Binning lekte lite i köket och stod vid diskbänken, jag tänkte att det var bäst att kolla till honom så han inte smutsade ner all ren disk. Men det var ingen fara för disken, han stod och drack ur en kattmatsburk (katterna har fått burkis idag). Usch..

Annars är Sara här och hälsar på lite, trots att jag inte är särskilt rolig. När Henke kommer hem tänkte vi åka till City Gross och handla..

Korsord

Idag tänkte jag försöka lösa lite korsord, jag har två korsordstidningar (som jag fått av min kära syster Sarah) och en annan tidning med lite korsord i. Vi får se hur det går..

Igår hade jag ont i magen från typ kl.18-03. Härligt! Jag tog ett par panodil vid 21 och sen tvingade jag Henke att värma vår vetekudde (en dalahäst) som jag hade på magen. Det var jätteskönt. Jag kunde sova skapligt ändå, konstigt nog. Binning sov superbra hela natten så det var skönt. Vi har det svinkallt i sovrummet (14 grader i min ända- i min del av sovrummet alltså inte i mitt arsel) så igår kväll eldade jag och det har jag gjort nu också. Och stängt spjället, så nu jävlar ska det bli varmt. Eller 18 grader nånting iallafall!

Ett par böcker till

Nu har jag läst "Farliga vidder" och "Sanna lögner" av Nora Roberts.. Är uppe hos Eva och Lasse, Henke och Lasse är på BBN möte hos presidenten. Binning och jag är här med Eva.. Kollar på simhoppning fast jag sitter här just nu. Dagen har varit lugn och så kommer det att fortsätta också. Lugnt och tråkigt nu när boken är slut. Har ju ett par till hemma, som tur är.

Lugna puckar..

Både Camilla, Sarah och Nina har frågat om det är nåt fel eftersom jag inte uppdaterat bloggen på flera dagar. Men det är inget fel eller inget mer fel än vanligt. Binning har varit hemma från dagis torsdag och fredag så det har varit alldeles för mycket för att jag skulle kunna sitta vid datorn. Idag har jag legat i sängen nästan hela tiden, vi var upp till Eva och Lasse en sväng och sen köpte vi pizza.

Just nu springer Henke omkring och är helt galen för han har slarvat bort nyckeln till Björns bil. Jaja, vi får se om den kommer fram igen eller inte.