Binnings hångel

Idag har Binning hånglat upp sin första tjej. Verkligen hånglat också, han slukade henne nästan hel. Jag tänker mig att hon blev väldigt förfärad. Han började med att krama henne lite, höll henne om halsen så hon inte kom nånstans och sen öppnade han munnen för att pussa henne och då kom skiljedomarna in och avbröt showen. Binning var glad ändå och tjejen också, hon hette Bella om jag inte missminner mig.

Och våra grannar har fått sitt andra barn nu, en liten flicka. Grattis till dom.

Mamma o Camilla

Nu åker strax mamma och Camilla hem igen, de kom ju i måndags kl.12.30 ungefär. Då var vi på IKEA och Ikanohuset, på kvällen var vi hemma och slappade.
tisdagen var vi också hemma i Björkelund, vi gick en promenad och på eftermiddagen var jag i stallet och red ut med Linda och Manilla. När jag kom hem från stallet hade mamma och Camilla gjort revbenssojäll och potatisgratäng, mums! På kvällen blev det snask framför "House".
Idag var vi först till IKEA, mamma sprang in och köpte ett par grejer. Camilla började med att handla utekläder till Binning på PoP och sen åt vi pastabuffé på Linds. Jag fick en fin svart klänning på Indiska av mamma, den ska jag ha på lördag på Kamratförvbundsfesten. Vi kollade i lite andra affärer också, Camilla köpte en svart skjortklänning på HM och mamma köpte en skjorta till Binning i födelsedagspresent. Nu hoppas jag att de sitter på tåget för det skulle gå kl.18.. Det har varit jättekul att ha dem här och det vore kul med lite mer besök. Förhoppningsvis kommer Sarah från Mora i helgen.

Just nu är Binning och jag uppe hos Eva och Lasse, Henke ska åka till Gunnar en sväng men vi stannar nog här ett tag till tror jag.

Tack för alla kommentarer ni skriver!

Öroninflammation

Binning har öroninflammation. Jag har en känsla av att jag inte skrivit det, men nu vet ni. Vi var till vårdcentralen i fredags på undersökning och sen fick han medicin. Han var jätteduktig förstås, det går faktiskt hyffsat att ge honom medicinen också. I början gick det super, men nu vet han att det smakar äckligt. Nu blandar vi upp det med fruktpuré istället för att ge det direkt i munnen.

Idag kommer mamma och Camilla. Wiiiii!!

Äntligen..

lite tillgång till datorn. Henke sitter på "PimpLand" hela tiden, känns det som. Just nu sitter han i fängelse och eftersom han inte kan göra nånting så är han nere och plockar undan alla grejer som ligger och dräller. Jag har redan plockat undan massor av mina och Binnings grejer.. Sen ska jag dammsuga och Henke ska diska, vi håller på med tvätten också. Allt måste bli rent och fint för imorgon kommer min syster Camilla och mamma ner hit och hälsar på. Det ska bli sååå kul!

Andra planer för dagen är att åka till stallet och förhoppningsvis ta en ridtur tillsammans med Nina och Jade, vi har bara ridit tillsammans 2 ggr tidigare trots att Carmensita ju faktiskt stått där sen i september.

Igår var det kul på Rockabilly-festen, vi åkte hem tidigt vid kl. 00 ungefär eftersom vi skulle hämta Binning hos Eva och Lasse på vägen hem.

I läsväg går det framåt också, jag är på 4:e boken nu och tydligen finns det sex böcker i serien. Hurra!!

Kan själv

Kan själv


B äter

Min lilla sjukling..

Ligger ute i vagnen och sover. Inatt har han inte haft det bra, han har varit jättesnorig och vaknat massor. Jag kände ändå att det var bättre att låta honom sova väl inbäddad ute i vagnen för han sover mycket bättre ute. B har förutom sina vanliga kläder, overallen och åkpåsen en varm fleecefilt på sig med. Och ibland en värmande katt på benen. Än så länge äter han som vanligt vilket han inte gör om han har feber, då vill han inte ha sin mat. Jag hoppas att han slipper febern den här gången. Nu vill han vara på golvet och bus som vanligt vilket han inte vill med feber. Vi får se hur det går..

Chokladbrön

Idag har jag varit såå huslig att ni knappt kan tänka er. Jag har diskat en hel del (det var ett enormt berg med disk), tvättat en maskin tvätt och kommit ihåg att stoppa in den blöta tvätten i torktumlaren efteråt. Allt detta och lite till: jag har bakat chokladbröd också. Mums. Fast nu när jag tänkte äta en hel hög så blev jag illamående-mätt. Trist. Chokladbröd är mina favoritkakor.. Bara så att alla vet.

Och på tal om saker alla borde veta så hälsar fröken Pastej att kycklingpastej finns på tub nu, vilket kan vara bra att veta till nästa gång man vill bjuda in en halvvegetarian till sin smörgåstårtebjudning.

Det var skoj att rida ut också, vi red en sväng som bara tog en halvtimme idag. Mycket trav, det gillar vi. Carmensita gick väldigt fint och avslappnat faktiskt. Imorgon är det på det igen bara.

Idag har jag pratat med mormor också, det var trevligt (och om du undrar hur det gick med papprena så gick det bra. Henke hade "lånat" blocket som de låg i, jag hittade alltihopa uppe vid datorn precis efter att vi hade lagt på).

Nu är jag trött och har början på lite otrevlig huvudvärk känner jag. Det kan bero på sömnbrist eftersom Binning vaknade kl.2, 4 och 6 inatt/ imorse. Usch.

Taget.

Idag tog jag IKEA- jobbet. Kommer det några andra uppslag på jobb kan jag alltid säga upp mig om det vore så. Jag ska prata med Peter om att ha ett utvecklingssamtal framöver med, man måste ju lägga upp en plan nu så att vi jobbar mot Aspiranten båda två.

Vårt tangentbord har blivit mycket konstigt. Man kan inte göra stora A:n genom att trycka på den vanliga "pil upp" knappen och "A" samtidigt. Det kan bero på att Binning alltid är där och pillar, men det fungerar ju med alla andra bokstäver. BCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYÅÄÖ ni kanske ser att "A" saknas..?utropstecken. Jag kan tydligen inte göra utropstecken heller. Hmm. A: n kan jag ju fixa vi caps lock.. Vi får se vad framtiden bär i sitt sköte för tangentbordet. Förmodligen blir det väl skroten.

Nu är det dags för sängen. Imorgon ska vi till Solla och på eftermiddagen ska jag rida ut tillsammans med Linda och Manilla. Kul(plats för utropstecken)

Intervjun

..idag gick bra. Det kändes bra och Jessica var förstås proffsig och trevlig. Hon sa att jag "skulle passa bra in i deras gäng". Kul!
Det jobbet är som sagt 20h/ vecka, men det är ett vikariat. Förmodligen blir det en fast tjänst, men det är inte säkert. Jag är ute efter en fast tjänst förstås, men samtidigt verkar Hemtex-jobbet vara roligt och mycket varierande, till skillnad från IKEA-jobbet där det kommer vara samma samma hela tiden. Vilket också kan vara skönt, men jag börjar känna lite "jag kan det här nu". Jag pratade med Peter på IKEA idag och han hade pratat med personalavdelningen som sa att man inte kan göra nånting åt lönen, vilket jag ju faktiskt råkar veta att man (läs: dom) visst kan. Han skulle prata med dem igen och sen ska vi diskutera det hela imorgon och jag utgår ifrån att han vill ha mitt ja eller nej då också. Svårt. Verkligen ett dilemma. Men ett angenämt sådant eftersom jag aldrig varit i en liknande valsituation. Jag har alltid fått ta det som erbjuds och nu är det två val. Jag försöker tänka framåt också: för att få gå IKEAs chefsutbildning måste man vara flyttbar och jag känner mig inte flyttbar med man, barn och häst här. Det är en sak jag vet de trycker hårt på. Vi får se, tipsa mig gärna..

Jobbstatus

Lite uppdatering kanske, för er som vill veta. Jag har blivit erbjuden fast tjänst 20h/ vecka på IKEA, då svarade jag att jag vill ha 5 kr mer i timmen i lön. Det förtjänar jag! På tisdag ska Nicky prata med personalavdelningen, vi får se hur det går.

Imorgon ska jag till Hemtex på intervju, även det jobbet är halvtid 20h/ vecka alltså. Det ska bli roligt och spännande att gå på intervju där, håll tummarna för mig!

Jag har jobbat hela helgen (fre-sön) därav den låga aktiviteten på bloggen, förhoppningsvis blir det ändring på det nu!

Jag måste säga att i torsdags var Binning och jag till Solla och hälsade på, hon har fått dvärgangorakillingar!! Bocken är angoraget och mamman (vad heter mamma get?) är afrikansk dvärgget. Dom är sååå söta och sen har hon två kullar med kaninungar också. Såklart supersöta. Utöver dessa har hon ett litet lamm och två renrasiga angorakillingar, dom är en månad ungefär. Vi ska dit igen på onsdag och då kommer förhoppningsvis Lovisa, Alex, Max, Obelix och Eva och Lasse med också. Vi får se!

Världens bästa ridtur

har jag och Carmensita precis varit ute på. Först var det mycket tjafs för hon var superpigg (jag har inte ridit på fem dagar eller nåt sånt) och när hon är pigg villl hon bara springa. Efter ett tag gav hon med sig och gick stadigt och mjukt framåt. Skönt, för ibland tror jag att jag inte kan rida henne i den där underbara formen hon gick i när jag var gravid.. Men det är klart att jag kan få henne att gå lika bra igen, jag är bara så otränad nu. 

Nu ska jag ner och sätta på Binning pyjamasen, borsta hans små bissingar och sen sätta mig i soffan och slappna aaaaaav. Då brukar B somna och Henke och jag kan få lite tid för oss själva. Framför soffan alltså, för idag är det House.

Binning säger "agagag" hela tiden och ibland "gacktackack", det betyder "tacktack" och det har hans farmor och farfar passat på att lära honom så det ska vara lätt att ta av honom saker han inte får ha, eftersom han tror att han får tillbaka allting han ger en när han säger tack tack. Han är söt!

Gulligt..

Min syster Sarah har precis uppdaterat sin blogg och skrivit så gulligt om mig, läs det här!

Imorse ringde Jessica från Hemtex och bokade in en intervju med mig på måndag nästa vecka. Idag borde det komma besked om IKEA- jobben också. Jag tänkte att jag skulle ringa vid kl.16 ungefär och höra mig för. Jag vill visa att jag är intresserad samtidigt som jag inte vill tjata.

Idag hade jag tänkt åka till stallet på dagen, men vagnen är i 940: n som Henke har till jobbet. Det händer rätt så ofta att vi glömmer lyfta ur vagnen tyvärr. Men då får jag städa, diska och vika tvätt idag, det är bara vardagsrummet kvar att dammsuga. Det blir snyggt här hemma iallafall och det är ju nåt bra.

Nu tänkte jag strax lägga Binning i reserv- vagnen (den har ingen sele) och hoppas att han somnar om vi går en liten promenad. Han är jättetrött.

Jag är så trött

Jag har knappt sovit på två nätter och idag har jag jobbat också. Fast det gick ju bra, som vanligt, jag fick nya tider nästa helg också. Imorgon får vi reda på vilka som får de 3 jobben! Wiiii spännanade!!! Idag fick jag en jättefin komplimang av Karin, nånting om att jag säkert kommer få ett av jobben för jag är så social, trevlig och duktig. Jag blev jättejätteglad, det är inte ofta man får höra sånt rätt i ansiktet.

Jag kom precis hem från stallet, Carmensita ville inte komma in och bli riden. Tönt. Jag har inte ridit på två dagar, jag antar att hon har massor med överskottsenergi och försöker ta ut den genom att inte låta sig fångas. Vi får se om jag får sova inatt för isåntfall kan jag åka till stallet före jobbet imorgon. Vi får se..

Nu vet jag inte om jag ska läsa i min Diana Gabaldon- bok eller kolla på Gilmore Girls.. Det är som pest eller kolera fast med bra alternativ.. Stor beslutsångest kommer med på köpet.

För övrigt var jag ute med Fia, Lena, Sarah och Sara på Yogi igår. Indisk mat, mums! Och vuxenpoäng för att gå ut och äta med sina kompisar också. Jag åt lamm, det var såå gott! Allt var jättegott.

Ett kul citat!

"Är man inte dalmas får man försöka komma upp sig på annat sätt"


jag har väl sagt att jag kommer från Dalarna???


Intervju!

Idag har jag varit på intervju för ett 20 h/ vecka jobb i kassan på IKEA. Det kändes bra men det var 53 st som hade sökt jobbet, vi får se hur det går. På torsdag ska jag in på en annan inredningsaffär och lämna in en ansökan om jobb. Cissis kompis är chef och de behöver ev. en till på 20 h/ vecka. Det här ska bli spännande och se hur det utvecklar sig.

Nu är det "My Name Is Earl" som gäller!

Del II

"Slända i Bärnsten" av Diana Gabaldon har precis påbörjats. Tyvärr läste jag på baksidan och fick ont i magen innan, men sen tänkte jag att det är faktiskt en lång serie och det är klart att allt kommer sluta bra. Hoppas jag, annars vill jag inte läsa.. Eller?!

Idag har jag varit på Kamratförbundsmöte i Norsholm, sen till Eva och Lasse (Hela familjen åkte dit på morgonen så Henke kunde meka). Jag har ridit också, det gick rätt så bra måste jag säga. Skönt att det går åt rätt håll. Jag har minskat kraven på mig själv ang. ridningen nu, om jag kommer ut 20 min per dag är det bra och sen får vi se hur det går. Den här veckan har jag ridit alla dagar utom en hittills och det känns bra.

Nu ska vi kolla på Melodifestivalen (Henke vill se det), jag ska väl sitta i soffan och läsa min bok. Förhoppningsvis somnar lilla plutten snart, för han är jättetrött (och det är jag med).

Imorgon ska jag följa med Cissi och träna med Amaretto, hennes superduktiga 4-års shettishingst. Det är körning imorgon, spännande.

Världens bästa bok..?

"Främligen" av Diana Gabaldon. Jag säger bara l ä s d e n!! Den är underbar och det bästa av allt är att det är en hel serie på 5 supertjocka böcker. Eva sa att den sista var på 1200 sidor ungefär. Underbart! (Främligen är på 725 sidor ungefär).