A E säger

"Vi fåj göja en kompjomiss B"


Krukor i Skattkammaren




En påse om dagen 7

Dagens påse är 2 flyttkartonger med kläder, prylar, pärmar, index, barnkläder, leksaker, gosedjur, ugnsformar m.m. En av kartongerna skänks direkt till en behövande familj och den andra kartongen åker till nån loppis.

1 stor sopsäck med brännbart har det blivit också, bl.a. gamla dunkuddar som var riktigt sunkiga, mitt gamla thermoställ där både jackan och byxorna blivit lagade i flera omgångar men gått sönder på nytt med mycket mera såklart.

Vi har spenderat helgen i nya huset och packat upp/packat om/sorterat massor. Skönt att komma igång där. Imorgon ska barnen och jag spendera dagen där uppe igen och se om vi kan fixa nåt mer. Vi har bättre förvaring inne i huset, fast samtidigt kommer vi inte ha ett helt gästhus att bara slänga in saker i, som tidigare... Då är det skönt att göra sig av med en hel del... Och nu blir det dessutom mycket bättre sorterat. Alla kuddar för sig, täcken för sig, med sängkläder. Osv.

Kistan

 

 

 


Ny kategori

Jag har fixat en ny kategori som heter Från skattkammaren, där tänker jag visa saker vi hittat i vårt uthus!

Hundar!

Idag har vi varit till Solla en sväng och hälsat på. Där finns dom gulligaste små tjockisarna i hela världen, kolla bara:

 

2 veckor imorgon...

 

 

Den bruna heter Frans, han ska bo kvar hos Solla. Tror den svarta är Ciwi/Kiwi. Dom har precis lärt sig gå så dom raglade omkring och gjorde små pip. Jättesöta!!!

 

 

Och som avslutning en bild på Doris, hon sitter i tvättstugan i Tag Till Godo och trycker, hon var så söt för hon gick direkt in och la sig där under bordet (när jag skulle ta kortet kom hon såklart fram istället).

 

 


Hus hus hus

Idag har vi återigen varit i vårt nya hus. Idag var det städat så nu är det bara att flytta in! Det finns en del att måla, vi har bestämt oss för att börja med att renovera vardagsrummet. Taket har såklart fortfarande första prioritet.

Idag såg vi dessutom "Grållis" för första gången för det ingick tydligen två katter i huset också. Eller inte i huset men till huset. En grå och vit som heter Grållis och en svart som heter Sotis. Sotis ska vara rätt skygg så den lär ju aldrig vi få se eftersom Grållis var livrädd för barnen idag... Imorgon ska jag ta med lite mat och sätta ut på trappen iaf.

Vi hittade dessutom en skattgömma idag, i uthuset fanns massa trädgårdsredskap, terrakottakrukor och en fin kista kvar med mycket, mycket mera. Ska bli kul att gå på skattjakt där framöver!!!

Världens finaste present!!!

Alldeles nyss fick jag världens finaste presenter av barnen:


 

Översta bilden är från A E som har ritat sig själv med fingrar och tår. Hon står vid ett äppelträd.

 

Understa bilden har B ritat. Hela familjen och pappa & mamma är kääära <3

 

 


Nyckel!

 

Idag har vi fått nyckeln till vårt nya hem. Vi åkte dit en sväng på kvällen och kollade lite, det finns ju en hel del att göra. Vi kommer försöka ta ett rum i taget när det viktigaste är gjort. Och det viktigaste är att se över taket som inte är i särskilt bra skick...

 


En påse om dagen 6

Nu var det ett tag sen det blev nåt utrensat, jag har en kasse på gång sen sist som jag inte kört iväg än. Idag har jag tömt 4 pärmar på papper som jag aldrig kollar på. Det blev 2 pärmar kvar med mina papper, en med deklarationer (prydligt sorterade: varje år har en egen plastficka) och diplom. Och en pärm med mina senaste lönespecar, försäkringspapper m.m. Skönt!

Saker jag tänkt googla...

Barnen leker med Lego som är sparat sen jag och mina systrar var små. Allt är ihopblandat och man har ingen aning om hur grejerna såg ut från början och vad som hört ihop. Det finns inga ritningar sparade. Jag har tänkt i typ två veckor att jag verkligen borde googla det för det borde finnas en sida där alla ritningar till Lego finns. Idag snubblade jag över den här länken till sidan jag tänkt på men inte tagit mig för att leta reda på... Hurra! Här ska byggas ihop grejer!

Brödtips

Häromdagen bakade jag ett snabbt och smidigt bröd med ingredienser jag hittade hemma i skafferiet. Det var min mormor som tipsade om receptet, tusen tack för det! Här hittar ni det. Barnen gillar inte det här brödet, men vi vuxna gör det. Vi hade inga vetegroddar så jag hoppade bara över dom. Brödet var klart redan efter 1 timme, så man får hålla lite koll.

Tjoho!

Internet är fantastiskt! Nu kan jag förminska bilder i Paint=fritt fram att publicera bilder i bloggen igen!

Såhär ser jag ut idag, efter snaggning och avlusning igår. Orkade ju inte ha kvar mitt långa tjocka hår:

 

Behöver jag nämna att jag känner mig som ett geni nu när jag lärt mig förminska bilder? Undrar lite för mig själv varför jag skjutit på det när det tog typ 1 minut att googla, läsa hur man gör och sen fixa... Hrm...

 

 


Snaggade och avlusade!

Idag har vi klippt oss, B och jag har 7 mm och A E har ungefär 5 cm. A E hade en lus på sig i fredags och sen har B haft 2 st morgon och kväll under helgen. Idag blev det klippning och avlusning för hela familjen. Skönt. Om en vecka ska vi köra en omgång avlusning till och sen är det helt klart.

En påse om dagen 5

Idag åkte 10 armband och en tisha ner i påsen från igår. Idag har jag jobbat och städat inför visningen på söndag. Det blir väldigt fint. Skönt och enkelt att städa när man slipper lägga en halvtimme på att plocka undan innan man kan börja! Igår kväll hjälptes min man och jag åt att plocka undan och det tog typ 1 minut. Det har aldrig gått så snabbt tidigare. Jag älskart :)

En påse om dagen 4

Den här påsen är inte full, vilket mitt schema däremot varit idag (jobb, massage, kompishäng med bästa Sarah och Milton och sen kurs på kvällen). Jag har dock lyckats skrapa ihop lite igår och lite idag: min hästpärm som jag alltid hade med mig på tävlingarna när jag tävlade ponny (år -96-00 typ), en bricka, några kaffemått m.m. som vi inte använder längre, ett gäng grytlappar och en bricka.

Ska se om jag kan fylla den påsen under morgondagen!

Jag har däremot tagit mig tid (eller frigjort tid till att läsa istället för att t.ex. städa) att läsa ut två böcker: "Rensa i röran med Feng shui" och "Den absoluta sanningen om mitt liv som halvtidsindian". Båda är läsvärda!

Evil Mama

Det är jag det. Jag håller på och skänker bort av barnens saker nu också. Och det bästa är att dom inte ens märker nånting. B reagerar på att det är mer städat, men ingenting annat. Och vi har så mycket roligare nu! Innan så lekte dom med leksaker precis hela tiden. Nu är dom ute, sitter inne och gör sina egna riddarmasker eller Halloweenpumpor och spindlar. Skönt familjehäng med massa kreativitet istället för var och en lek med sin egen lilla grej. Jätteskönt och bra och precis som jag vill ha det för oss! Härlig känsla!

Barnen har fortfarande massor med saker kvar, en tidsskriftssamlare med tidningar, ca 10 böcker, flexi-tracks-grejer, My Little Pony, kulbana, Star Warslego och lego sen jag var liten. Massa pennor och papper. Och pussellådan är kvar, docklådan är kvar. Så det är inte så att jag snott alla deras grejer precis utan jag har mest rensat bort sånt som dom vuxit ifrån och sånt dom aldrig leker med utan bara sprider ut på golvet: t.ex. alla McDonald´s leksaker. Saker som Lego, Playmo, Duplo osv kommer vi spara men dom kommer istället få tillgång till kanske 2 leksaksbackar åt gången och resten kommer stå undangömt så man kan byta och få "nya" leksaker ibland istället. Ungefär hälften av det vi kört bort kommer jag skänka bort (dom sakerna är inte ens med i uppräkningen ovan).

Vad är det med talgoxen?!

Jag har en talgoxe som förföljer mig. Om jag sitter vid köksbordet sitter den på kanten av fönstret och tittar uppfodrande på mig. Lutar huvudet åt höger och sen åt vänster. Hoppar över till den andra fönsterkarmen.
Nyss hörde jag nån som knackade på ett fönster i vardagsrummet. När jag kom dit kunde jag inte se nån, jag öppnade fönstret och där var den igen!!! Det finns väl mat till fåglarna ute fortfarande??? Talgoxar som tigger... Vart är världen på väg?!

En påse om dagen 3

I dagens påse till välgörenhet låg: 1 cd-skiva, 6 pennor och 15 böcker.

En påse om dagen 1+2

Jag läste en oerhört inspirerande blogg häromdagen, 100 things 100 days. 100 saker känns rätt mycket för mig just nu eftersom vi inte har så mycket saker kvar i huset (hrrrm) men istället tänkte jag kombinera inspirationen jag fick från den bloggen med baby-steps och min version blev: en påse saker om dagen.

Igår hittade jag en urvuxen tröja, ett par skor jag aldrig använder, en fin plastburk, några marcheller, en tavla, ett ritblock m.m. På väg till dagis stannade jag och slängde påsen i Myrornas insamlingsgrej. Skönt. Direkt när jag kom hem ställde jag fram en vanlig papperskasse och däri åkte det ner lite mer grejer, en McDonaldssmurf, ett par örhängen, en plånbok, ett par flipflops. Och idag jag har fortsatt på den påsen. En tygkasse jag aldrig använt, vår wokpanna (för hur ofta använder man den egentligen? stekpannan funkar lika bra för min årliga wok), en plättlagg, en ugnsform, två plåtlådor m.m. Det är så skönt och det känns som att man kommer nån vart trots att man egentligen inte gör särskilt mycket. Idag minns jag inte ens vilka saker jag gjorde mig av med igår: alltså var dom helt onödiga att ha. Kom ihåg: det man inte använder och/eller älskar finns det ingen anledning att ha kvar.

Project 333 uppdatering

Jag har hittat 2 tröjor till, en svart klänning och en grå tisha i garderoben också. Så jag landar på 37 plagg totalt. Får se vad jag ska göra åt det!

Och jag har ett skärp också. Det ska ju räknas med. Och alla halsband... Och armband. Så jag landar nog på närmare 50 saker men jag jobbar på att få ner antalet saker efter hand.

Bilder

Jag vet att det har varit dålig med bilder den senaste tiden, jag kan inte ladda upp nya av nån konstig anledning... Försöker varje dag att ladda upp.

 

Polka som liten misseunge, bild från arkivet (2007)


Maddes limpor

Maddes limpor (4 st 175 grader 40 min längst ner i ugnen)
1 påse rågsikt
1 l 37-gradigt vatten
1 förpackning farinsocker
4 pkt jäst                            1 pkt jäst
4 tsk salt
½ påse brödkryddor            1 tsk vardera av anis, kummin, fänkål

Lös upp jästen i vattnet. Häll i alla andra ingredienser. Mjölet sist. Knåda 10 minuter eller kör i hushållsassistent eller liknande(vi fyndade vår assistent från ca tidigt 80-tal på en loppis för 50 kr, verkligen prisvärd)! Första jäsningen är i bunken, degen ska bli dubbelt så stor. Sen bakar du ut limpor och då ska dom få jäsa och fylla upp långpannan du lagt dom i. Grädda längst ner i ugnen i 35-40 min på 175 graders värme.

Den feta texten brevid är så mycket som jag brukar ta. Brödkryddor är i själva verket anis, kummin och fänkål som man blandat. Jag har helt enkelt köpt en påse av varje krydda istället och krossar dom tillsammans i min mortel precis innan jag slänger i kryddblandningen i degen. Och jäst då. Om man tar mindre jäst behöver man öka tiden degen får på sig att jäsa. Jag brukar baka det här brödet när jag vet att jag ska vara hemma hela dagen. Jag brukar sno ihop degen före frukost, det tar ungefär 10 min. Sen jäser den (under bakduk) fram till lunch. Vid lunch bakar jag ut degen till 4 limpor och lägger dom i långpannan. När de jäst och fyller ut formen gräddar jag dom i 40 min i 175 graders värme. Sen får dom svalna på galler med en bakduk/kökshandduk på sig och före läggdags brukar dom vara svala och redo för frysen.

Ett tänkvärt citat

"Have nothing in your house that you do not know to be useful, or belive to be beautiful"


William Morris

Project 333

Jag är med på project 333, idag har jag kollat igenom garderoben igen och räknat och jag landar inom gränsen (33 plagg). Jag har rensat bort kläder jag aldrig använder från garderoben, skänkt bort minst en kartong med kläder och när vi har flyttat klart blir det nog en kartong till som åker iväg (jag har packat ner 2 kartonger med kläder från min garderob och 1 till med ytterkläder).

1. Gummistövlar
2. Vagabondskor
3. Gympaskor
4. Beige trenchcoat
5. Handskar
6. Mössa
7. Halsduk
8. Randig skjorta
9. Rutig skjorta
10. Svart klänning
11. Kavaj
12. Grå kjol
13. Blå kjol
14. Svart linne
15. Ett till svart linne
16. Röd tisha
17. Raggsockor
18. Svart Gant-tröja
19. Gråmelerad Gant-tröja
20. Brun kofta
21. Svart Adidaströja
22. Svarta tights
23. Svarta mönstrade strumpbyxor
24. Mörkblåa Levisjeans
25. Mörkblåa Curve Id jeans
26. Svarta Crocker Pep jeans, dock har jag målat med dom här på så dom har vita färgfläckar...
27. Blommig Cath Kidstonväska
28. Svart liten handväska
29. Hjärthalsband
30. Ugglehalsband
31. IKEA-tröja
32. IKEA-byxor
33. Jobbskor

Sånt som inte är inkluderat: underkläder, sovkläder/myskläder och träningskläder.

Jag känner redan nu att jag verkligen måste jobba för att använda dessa få plagg. En del plagg har jag inte alls använt under utmaningen. Så nu får jag skärpa upp mig och börja kombinera mer! Och klä mig lite "finare" till vardags med kjol och klänning. Första gången jag skrev listan var för några veckor sen och då blev det väl ca 40 saker inkl.jobbkläder. Nu däremot när jag varit med ett tag på utmaningen hade jag nästan svårt att hitta 33 saker att skriva upp! Coolt.

Jag har sålt ett halsband på tradera, gett bort några och resten ska jag nog packa ner och sen kanske göra mig av med dom i framtiden. Jag har inte gått igenom mina armband än, det kanske blir nånting för morgondagen? Man pratar mycket om babysteps på bloggarna jag varit inne på, att t.ex. ta 10 minuter varje dag eller en byrålåda per dag eller liknande för att komma igång och göra det till en vana att rensa igenom och sen skänka bort/sälja/slänga.

En bra film

Gå in på den här bloggen och scrolla ner till inlägget från 1 oktober. Verkligen se- och tänkvärd film.

Och en annan favoritblogg om minimalism

Hjälp!!!

Igår gick jag igenom kylskåpet, skafferiet och frysen. Idag har jag skrivit en matlista för nästa vecka. Om jag handlar det som står på köplistan här neranför kan vi laga minst 7 middagar.

Min köplista inför nästa vecka:
8 körsbärstomater
vitkål
8,5 l mjölk
disktrasor
falukorv (jättebilligt på Coop den här veckan 800g för 15 kr)
ost
morötter
frukt (äpplen)
tomater
gurka

Vi har snart slut på grönsaker också, då funderar jag på att göra en stor omgång med pizzasallad. Vi äter alltid samma grönsaker: morot, gurka och tomat (ibland köper jag sallad men den äter vi aldrig upp). I den ordningen. Jag gillar alla grönsaker, barnen är lite si och så. Vitkål gillar alla och
pizzasallad (vi hoppar över den italienska salladskryddan) är en favorit så det kan vara ett bra sätt att få i oss andra grönsaker än våra vanliga. Dessutom är ju vitkål väldigt billigt och odlas i Sverige.

Det jag behöver lite hjälp med är vad vi kan göra med allt vi har i skafferiet. Vi har mängder med mat där t.ex: buljong, couscous, bulgur, basmatiris, jasminris, champinjoner, gröna linser, röda linser, ett par dl penne, lasagneplattor, tacosås.

Om nån har ett bra brödrecept som innehåller fler av följande: Rågmjöl, dinkelmjöl, rågkross, vetekross, grahamsmjöl, vetekli, skulle jag vara väldigt tacksam om Du delar med Dig av det. Eller om Du vet en bra receptsite där man kan skriva i några ingredienser man har hemma och sen vips kommer det fram ett recept som passar just mig. Jag vet att det finns nån sån som ska vara riktigt bra, men jag kan inte hitta den själv...

Jag vill helst inte köpa så många fler ingredienser heller för att krångla till det lite. Vi har väldigt mycket kryddor hemma som man säkert kan använda för att göra maten lite roligare bl.a: oregano, chili, paprikapulver, svartpeppar, vitpeppar, citronpeppar, vallmofrön, gurkmeja, cayennepeppar, kanel, spiskummi, koriander, ingefära, muskotnöt, kardemumma, lagerblad, senapsfrö, tacokrydda, kryddpeppar, kummin, anis, fänkål.

Matsedeln ser ut såhär:
Söndag: Fläskfilé, potatis och morötter i ugn.
Måndag: Ost- och skinkpaj, spenat- och fetaostpaj (jag brukar alltid göra två pajer samtidigt för det är enkelt och smidigt när man ändå mixar ihop en deg kan man lika gärna göra två).
Tisdag: Kycklingklubbor, fullkornscouscous och grönsaker
Onsdag: Rester, ev. pannkaka om det inte finns några rester. Det finns också en omgång färdiga köttbullar i frysen som man kan äta med nånting vi har hemma, t.ex. lite pasta, eller spexa till det med nånting som "inte alls passar till" som couscous eller bulgur.
Torsdag: Henke lagar mat (=pizza).
Fredag: Falukorv i ugn med senap, äpple och ost, potatismos, grönsaker.
Lördag: Hemmasnickrat recept med inspiration av Husmorsorna fast mitt är lite enklare än deras. Kycklingfilé med koriander, ingefära och kokosmjölk, ris och grönsaker.
Söndag: Våfflor
Måndag: Rödspättafileér (från frysen), kokt potatis, bearnaisesås och rårivna morötter
Tisdag: Korvstroganoff (från förra veckans falukorv), ris och rårivna morötter.

Och varför gör jag en matsedel då? För att spara pengar och använda det vi har hemma. Det står en hel del på hyllorna som vi bara använt enstaka gånger och jag vill inte slänga det vi redan köpt.

Minimalism

Den senaste tiden har jag blivit väldigt intresserad av minimalism. Eller, jag har tröttnat på alla grejer. Det finns väldigt många olika bloggar om minimalism och på kvällarna brukar jag surfa runt och läsa lite här och där. Jag länkar till mina favoriter i slutet av inlägget. Det som tilltalar mig mest med minimalism är att istället för att samla på sig massa saker vill man få loss tid till att umgås och göra roliga saker. Själen är viktigaren än prylar. Hittills har vi sålt saker på loppis, slängt en del trasiga saker och i garaget står ca 10 flyttkartonger med saker vi ska skänka till Återvinningen. Det känns så skönt. Just nu har vi det väldigt rent och snyggt hemma sen mäklaren var här. Vi har packat och flyttat det mesta, bänkarna i köket är tomma och ytorna i sovrummet med. Om jag lägger nånting på bänken nu tycker jag att det stör och därför tar jag bort det ganska snabbt igen. Antingen för att kasta det eller för att hitta en egen plats för just den saken.

Dessutom har jag väldigt mycket tid över. Dels
tog jag bort facebook vilket har fått mig att inse hur mycket tid jag faktiskt spenderade där. Otäckt mycket. Och dels så har vi inga saker att fördriva tiden med. Det gör det väldigt enkelt att ta en promenad, skriva en matsedel för nästa vecka eller spela spel med barnen. Det gör det enklare för mig att göra dom roliga sakerna först istället för att börja med att städa eller plocka med alla prylar som bara hopar sig överallt. Jag upplever att jag har färre måsten. När vi nu flyttar in i vårt nya hus ska jag, när jag packar upp, direkt packa ner saker att skänka bort i egna kartonger och köra iväg dom. I en extrem blogg läste jag att man bara ska spara det man skulle rädda från en brand. Lite för extremt för mig, men ändå en rätt effektiv metod. Jag kommer spara lite mer än så såklart, men en hel del grejer har man bara sparat för att man inte gjort sig av med dom. Det låter lite flummigt men jag hoppas ni är med på hur jag tänker.

Minimalism handlar för mig om att fokusera på vad man tycker är viktigt i livet. Och för mig är det viktigt att vara med mina barn (gå en promenad, spela spel, gosa, läsa eller tillverka nånting), kunna göra roliga saker och frihet att kunna göra vad jag känner för, när jag vill göra det. I vårt nya hus vill jag att vi ska ha saker vi älskar, inte sånt som råkat hamna hos oss av nån anledning som vi inte ens själva minns.

Den här helgen fokuserar jag på att vara ledig och göra det som faller mig (eller mina barn) in. Jag är rätt dålig på att vara ledig och ta dagen som den kommer. Jag har gärna en lång att-göra-lista redo för såna tillfällen och nu iochmed flytt och förberedelser inför husförsäljning har det varit massor att göra. Ett tips jag såg om att få in minimalism i vardagen var att min att-göra-lista bara fick ha 3 punkter. Det ska jag börja med när vi har flyttat klart.

Minimalist Mom, becoming minimalist & ett jättebra inlägg på Köpstoppsbloggen med massor med länkar till andra bloggar. Här är ett bra inlägg på en blogg jag hittat till idag, hittills har jag bara läst just det inlägget så det finns säkert fler bra inlägg där.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag få fram en matsedel där vi köper så lite "ny" mat som möjligt, vi har väldigt mycket mat i skafferiet, kylen och frysen (jag har inventerat idag).

En perfekt promenad

På förmiddagen tvingade jag med barnen på en promenad till Kilenstugan (verkligen tvingade dom, B skrek och A E grät). Som tur var kan det ju bara bli bättre därifrån, först såg vi en liten fågel med skadad vinge som hoppade fram på vägen (hoppas den klarade sig). Vi mötte en häst, gick upp till kurvan vid Kilen och tittade på sladdspåren som "någon" sladdat fram kvällen innan. Det är såklart obligatoriskt att gå ett varv i trädgården vid Kilenstugan så det gjorde vi och B som stolt hade varit kissnödig ända sen farmor och farfar kunde låna dasset. Och då måste såklart A E göra det med. Sen kunde båda två klättra upp på den största stenen alldeles själva! Första gången för A E, hon var väldigt stolt och glad! Och jag med såklart, min lilla plutt kan klättra upp på en jättehög sten (säkert 2 meter hög), däruppe plockade dom med sig lite mossa, pinnar, löv, ekollon m.m. som dom kunde visa farmor. På hemvägen tittade vi på alla spår på vägen. Det hade åkt en traktor där, bilar, hjortarna hade gått på vägen och bajsat, hästen vi såg tidigare hade lämnat massa spår. Och sen nere i sista kurvan såg vi ju jättestora sladdspår igen... Såklart. Nästa gång kanske jag kan få med mig kameran, jag har slarvat bort den igen fast som tur är kom jag preeecis nu på vart den är. Så imorgon kommer kanske lite bilder igen.

 

Jag hittade den här jättegamla bilden på A E i arkivet som ni kan titta på så länge... Min stora unge! Jag är en väldigt stolt mamma :)

 

 


Storsmisk

Hela familjen fick precis spö av A E på Rapunzelspelet. Hon är 3 år. Spelet är från 6 år. Övriga familjemedlemmar är 5, 26 och 30 år gamla . . . Men det var ju kul att spela iallafall :)

Mina pågående Tradera-auktioner

Här hittar ni de jag har visat er förut och här och här är dom andra två som är igång just nu. In och bjud bara!!!

Kvällsprat

Jag: "Tack för att du finns"
B: "Tack för att du finns, ända tills du blir gammal och dör"

Jag: "Jag älskar dig"
B: "Jag älskar dig ända till öknen"

B: "Darth Vader och Luke har flyttar. Nu bor dom i Borensberg (sägs med mycket bestämd röst). Förut bodde dom i Motala, i ett hus som var i alla regnbågens färger. Deras nya hus är vitt, grönt, blått och svart"

B: "Du är gammal mamma"
Jag: "Jaha, varför tycker du det? Jag tycker inte att jag är särskilt gammal"
B: "För att du har vita hår"

-mamman förklarar fenomenet med färgat hår för sonen-

B är inne i en period när han är brutalt ärlig och rakt på sak. När man pratar om att av barn får man höra sanningen då syftar man på den här perioden känner jag! Hej och hå. Det är roligt att lyssna på allt han har att säga!

I väntans tider...

... jag väntar på att vårt hus ska komma ut på hemnet, det ska dyka upp idag vid lunchtid. Spännande, spännande. Idag har vi varit hos Maggan i Skeppsås på barnsång och där var en tjej som var intresserad av huset.

Update!!!

HÄR kan ni kolla på ett jättefint hus som är till salu, det är bara att börja buda och slåss om det :)

Homestylat sovrum...

... eller betydligt bättre än före mäklarens besök iallafall :)

 

 

 


Husförsäljning

 

Idag har mäklaren varit här och tagit bilder på vårt hus, det kommer förhoppningsvis ut på hemnet till helgen.

 

Den här bilden har jag dock tagit själv för att visa hur det ser ut nu. Vi har redan kört bort alla möbler så vi satte "bara" upp lite gardiner och ställde in lite blommor och ljuslyktor. Vardagsrummet är ett så fint rum nu (nya tapeter och nytt golv)! blogg.se samarbetar inte riktigt med mig just nu, jag har tagit bilder på vårt sovrum och köket också som jag tänkte lägga upp men det får bli vid ett senare tillfälle.

 

Så alla som letar efter en liten hästgård, mysigt ställe på landet eller om du kanske är biltokig: det här är rätta stället för dig!!! Slå till bara :)

 

 


Får jag presentera min nya bästa vän:

*trumvirvel*

Tradera!

Här hittar ni mina pågående auktioner. Just nu bl.a. en oanvänd
ACNE-skjorta, en jätteskön Adidasdress och en Popskjorta med stjärnor på. Jättefina grejer, kom och kööööööööööp!!!

Ideer till vardagsrummet

Nu när jag inte har facebook längre har jag sååå mycket tid över och eftersom jag är hemma idag (superförkyld) så verkar hjärnan tänka inredning. Och nu ska ni får se hur jag tänkt att det ska se ut i det här hörnet av vardagsrummet. En del saker är realistiska och en del saker är lite mer som drömmar så ni får stå ut :)

 

Till att börja med måste vi ha några soffor och då har jag hela tiden tänkt en svart eller mörkbrun skinn eller lädersoffa, hörnsoffa. Men dom är ganska dyra och jag är rätt snål. Så jag tänker att två Klippansoffor skulle funka, en med ryggen mot väggen där matgruppen står nu och den andra mot bokhylleväggen.

 

 

Inne i hörnet, mellan sofforna, finns plats för nån läslampa på fot eller så. Eller en stor växt! JA!

 

 

Jag älskar stora växter. Tänk typ ett litet träd. Och snygga krukor,

 

 

som den här: Hasselnöt.

 

I det vänstra hörnet på bilden tänkte jag ha en piedestal som är målad, kanske i samma färg som väggen så den smälter in. Framför den en blomlåda på ben, samma sak där att man målar den så den inte syns. Och sen massa växter, typ monstera, murgröna, porslinsblommor m.m.


Och på golvet borta på sofforna vill vi såklart ha nån mjuk och skön matta, där har jag några olika alternativ:

antingen en kohud:

 

 

fast mer brun tror jag.

 

Kelimmatta:

 

 

den här är det väldigt mycket blått i, jag vill hellre ha en som är mer röd.

Och sista alternativet är en persisk matta:

 

 

och den ska inte heller se ut exakt som på bilden, jag vet precis vad jag vill ha.

 

Jag skulle gärna vilja måla taket vitt, väggen i nån lite mörkare nyans. Grå kanske. Och sen mörkbetsa golvet.

 

Alla bilder från IKEA!

 

 


facebook

om nån undrar så har jag avaktiverat mitt facebookkonto! maila mig om det är nåt eller ring, eller hälsa på vettja.
jag kände att facebook tog mer och mer av min tid och att jag hellre vill lägga den tiden på nåt annat, lite vettigare. så nu får vi se om det blir nåt vettigt gjort!













([email protected])