Uno

På barnens önskemål har vi börjat spela spel efter kvällsmaten. Igår var det Uno, min käre man och jag trodde aldrig att omgången skulle ta slut, den varade ända till läggdags :) Nån som vet hur många kort man ska börja med i Uno förresten?
 
Idag spelade vi djurspelet, man ska samla hona, hane och unge av massa olika djur. Efter det fick vi köra en omgång finns i sjön också. Kul och mysigt att göra nånting tillsammans som alla gillar, kanske t.o.m. min käre man eftersom det var han som vann.
 
Nu ska jag surfa lite på kabinväskor inför vår Dublin-weekend om två veckor. IKEAs är tydligen liiite förstora, trist...

Världens bästa ungar!

Nu blir det skryt på hög nivå så ni som inte gillar det kan stänga ner direkt ;)
 
Idag fick vi ett mail från Bs fröken med en lista på olika ord som barnen ska känna igen och inte behöva ljuda sig igenom. Det var ord som: i så på du av ja se gå, han hon sen den, säga nära blir m.m. Först ska dom klara de enstaviga, sen de tvåstaviga och sist de trestaviga. Eftersom B läser väldigt bra själv (t.ex. spelinstruktioner för A E m.m.) tänkte jag att det skulle vara kul att skriva dit några skämt-ord också (ord som vi alltid skojat om att barnen ska kunna säga precis när de börjat prata), längst ner på pappret. Orden jag skrev var:
 
nationalencyklopedien
bruttonationalprodukt
ljusrörsarmatur
återvinningsstation
 
Och han läste dom allihopa, det enda som var lite krångligt var nationalencyklopedien, men det var nog mest för att det var första gången han läste det. Duktig va?! Jag är världens stoltaste mamma (det är jag ju alltid men ibland blir man lite extra stolt).
 
Och jag vill ju inte glömma bort A E heller som gjorde lappar till charader i lördags och skrev pingvin, lejon och sombi (zombie). Hon är väldigt duktig på att ljuda ord och bokstavera dom!