Tre-ords-mening

Det är tydligen stimulerande med en lillasyster för idag sa Binning en tre-ords-mening för andra gången, den löd: "ja va de". Och det var svar på frågan "var det gott?". Första gången han sa en tre ord i följd var när vi var i dalarna över jul, då sa han "pappa äh hä", vilket betyder "pappa är här".

Det är skönt att han fortfarande mår bra "trots" sitt syskon. Vi försöker vara som vanligt mot honom och det verkar ju funka bra, även om han blir tvungen att acceptera att vi är upptagna på annat håll ibland.

Syskonkärlek

Binning har (hittills, ta i trä) varit helt underbar mot Ava Estelle. Han vill pussa och krama henne hela tiden. Imorse slog han till henne i huvudet med en liten leksaksbil fast då skämdes han jättemycket. Han tål inte att andra barn blir lessna och gråter. Han fick blåsa på henne, krama och pussa henne och sen var det bra. Det enda som man får passa är att han är så stark, han har inte riktigt koll på sin styrka mot en liten bäbis.

Nu är det dags att mata Ava Estelle igen, så det är bäst att jag gör det.

Förlossningen och första dygnet

Torsdag kväll kl. 21.35 började jag få sammandragningar var 5:e minut, vi åkte mot BB vid kl.00.30. Först lämnade vi Binning i Stjärnorp och vi kom väl till förlossningen vid kl.1.10 ungefär. Då var jag öppen 4 cm och allt var helt ok, smärtan uthärdlig och sådär. Pekade med hela handen på barnmorskestudenten och sa bestämt att hon absolut inte skulle få göra några undersökningar (Henke sa att dom såg jätteförvånade ut). Omkring kl.3 fick jag värkar och då ville jag ha lustgas för det var inte riktigt lika lätt att anda sig igenom. Jag satt upp/ gick omkring/ stod på knä/ stod upp/ satt på en boll och snurrade och allt möjligt. Förra gången låg jag ju still hela tiden p.g.a. droppställningen + lustgasen. Kl. 6.45 fick jag krystvärkar och krystade 2 gånger, sen var hon ute. Skönt!! Hon kom kl.6.59 och var helt blå för hon hade legat och tryckt på nåt speciellt sätt när hon skulle ut. Ava Estelle hade båda händerna vid huvudet när hon kom ut, hon har ett blåmärke på ena handen och två sår på andra. Hon fick normal färg snabbt och ville nästan äta på en gång. Hon sa inte alls mycket, Binning var helt tyst när han kom ut och Ava Estelle gnydde lite, men inte mer. Jag hade en liten bristning som inte behövde sys, skönt att slippa det.

Kl.10.30 var jag duschad och klar, sa till att vi ville åka hem. Läkaren kunde komma tidigast kl.13 och kolla på henne för barnet måste vara 6 timmar, det är nånting med hjärta och lungor. Sen efter kl.13 var det såklart fullt upp på barnavdelningen och vi fick vänta till kl.15.20 ungefär men sen fick vi äntligen klartecken att åka hem. Allt var bara bra med prinsessan. Hon hade ätit, sovit och bajsat under dagen. På vägen hem stannade vi på Ica Maxi och handlade blöjor m.m. Vi stannade hos Solla också.

Vi hann vara hemma en liten stund innan Binning, Eva och Lasse kom med pizza. Madeleine och Victoria kom också. Victoria var helt plötsligt rätt stor, för att inte tala om hur stor Binning är. Vi är ändå mest förvånade över att Ava Estelle är en sån liten bäbis, Binning vägde ju 4310 gram när han föddes mot hennes 3600.

Vi gick och la oss vid kl. 19.30 eftersom varken jag eller Henke sovit nånting under natten. Binning hade också sovit dåligt efter att blivit väckt mitt i natten och skjutsad till farmor och farfar. Ava Estelle har mumsat mest hela natten, efter midnatt blev det lite bättre och då sov hon några fler timmar i sträck. Som mest 3 tror jag. Binning vaknade vid kl.6.15 och då var jag redan vaken. Ava Estelle har bajsat och kissat på morgonkvisten så allt är som det ska på den fronten också.

Framöver ska vi väl städa iordning lite mer här (det är typiskt att hon ska komma när jag inte städat på ett par dagar). Henke har diskat och jag ska sätta igång en maskin med tvätt. Vi behöver verkligen dammsuga.

Var är all släkt?!

Vi är hemma och är pigga, väntar på att folk ska komma och hälsa på oss. Så gör det nu.

En bäbis!

6.59 imorse föddes lilla Cornelia Ava Estelle (Ava Estelle i förnamn). 3600 gram och 51,5 cm lång, hur söt som helst. Henke kallar henne mest för Skruttan.

Just nu väntar vi på att Binning ska komma tillsammans med sin farmor och farfar. Det blir pizza ikväll och mest ta det lugnt. Vi får se hur Binning reagerar på bäbisen. Hon har varit förutseende att köpa en leksak åt honom iallafall, smart tjej den där ungen.

En ängel?

Nån vänlig själ har satt in pengar till mig, nu måste jag snoka reda på vem det är... Jag har mina aningar, vi får se hur det går...

Nytt soffbord?

År 2032 kanske vi kommer köpa ett nytt soffbord och då vill jag ha det här. Det är fint, lagom stort och har två stora lådor med massa bra förvaring. Det är det perfekta soffbordet, jag hade för mig att det kostade 2995 kr men det kostar 3995 kr, jag får härda ut tills (om) det kommer på rea nångång. Då kanske jag kan köpa det. Måste fråga Henke om han gillar det först, hoppas hoppas...

Fler pappadagar?

Kristdemokraterna har kommit med ett jättebra förslag: att dubbla pappadagarna. Nu är det ju 10 dagar som pappan får vara hemma tillsammans med mamma och barnet efter förlossningen, men i det nya förslaget skulle det alltså vara 20 dagar istället. Det behövs! Jag kommer ihåg när Henke började jobba igen efter att Binning hade fötts, jag var helt slut och förvirrad och kände mig ensamoch övergiven. Henke hade ändå varit hemma i 3 veckor eftersom Binning föddes precis före påsk, jag hade hoppats att lilla bäbisen skulle komma ut före påsk den också så Henke kunde vara hemma länge den här gången med, men så blev det inte.

Henke ska vara pappaledig 3 veckor i sommar i samband med semestern (3 veckor). Om jag hade haft högre föräldrapenning hade han kanske kunnat vara hemma en dag i veckan hela tiden eller nån annan variant. Beroende på hur jag mår och vad bäbisen är för en filur får vi se när jag kan börja jobba igen. Hoppas på att kunna jobba lite helger ganska tidigt för att spara dagar och få in lite mer cash. Men det beror som sagt helt på hur vi mår och hur jag känner mig...


Utvärdering av barnaffärer

Den bästa barnaffären är Polarn och Pyret för där är kläderna uppdelade efter ålder och inte kön. Det är inte "uppenbart" vilka plagg som är till kille/ tjej förutom kanske klänningar som brukar vara till tjejer. Men man vet aldrig, vill Binning ha klänning går det väl bra det också. Jag såg en del söta klänningar som skulle passa bra till en liten tjej, om det är en sån som gömmer sig i magen. Oftast gillar jag inte klänningarna för det är alltid så mycket detaljer på. Den allra finaste jag såg var enkel och randig i massa glada färger. Inte uppenbart "tjejig".

Startpaket från Babyproffsen

Nu har vi precis kommit hem, Binning ligger i vagnen och jag sitter här och läser bloggar...

Eva och jag har varit i massa affärer: Indiska, Batinki, Gröna Arken, Lilla jag, Polarn och Pyret, Babyproffsen och Hööks. Nu är jag rätt osäker på en hel del av dom affärsnamnen, men det var ungefär så dom hette. Mycket barnkläder har vi sett, Eva köpte ett par röda Tretornstövlar som Binning ska få när han fyller år. Dom hette "Optimist" och var såå fina. Innan affärerna öppnade var vi och fikade, jag tog ett wienerbröd och en chokladkaka (såklart).

Startpaketet från Babyproffsen verkar helt ok, lite onödiga grejer t.ex. blöjhinken, den ska jag slänga tänkte jag... Tänkte först att jag skulle ge bort den men man fick inte med några specialpåsar till den och då känns det lite trist att ge bort den också. Varför skulle nån vilja ha den egentligen, alla som väntar barn just nu kan hämta ut ett eget startpaket så...

Torsdag

Binning är en sån liten raring, varje morgon vill han hjälpa mig att borsta tänderna. Det är 3 st tänder som blir väldigt rena och fina, men resten blir nästan inte alls borstade.

Idag ska jag träffa Eva i stan, vi ska kolla i en ekologisk affär och fika m.m. Det ska bli skoj. Förmodligen kommer Kjell idag också, men jag vet ju hur det kan bli med den saken.

Nu är det dags för dagis.

Trolleri!

Binnings favoritgrej just nu är trolleri. På morgonen brukar jag t.ex. "trolla" bort hans nappar och säga att det är trolleri. Det accepterar han fast han går alltid och kollar sidofacken på vagnen ifall det finns nån extranapp där. En annan "trollerigrej" är ju att sätta ballonger i taket eller på väggarna efter att man gnuggat dom i håret. Det är skönt att han är så liten och lättimpad, än så länge... Just nu känns det som att jag verkligen njuter av att vara med honom när jag vet att det snart kommer en liten bäbis som kanske (?) tar all min energi och kärlek istället.

Nytt mellannamn

Mmm, mitt nya mellannamn är rastlös. Jag tänker att jag ska sitta still och läsa i boken, men sen går jag ändå omkring och pysslar med nåt annat istället. Ändå är det 3 dagar kvar tills beräknat datum så nedräkningen borde inte ens ha börjat än. Jag har räknat ner ända sen 1 mars... Jag är nyfiken på hur det här barnet kommer vara, hur Binning kommer reagera, om det kommer kännas som att vi aldrig nånsin mer får sova... Massa tankar och samtidigt inga alls. Förvirrat, jag vet. Nu ska jag kolla kladdkakan och vattna blommorna!

Kladdkaka

Nu har jag (snart) en kladdkaka i ugnen, väntar på att den ska bli varm först bara... Igår skrev jag in några recept i min receptbok, bl.a. på kladdkakan jag brukar göra (har lagt ut receptet här på bloggen förut) men jag glömde skriva upp ingredienserna. Jag skrev bara upp hur man skulle göra, som tur var låg receptet kvar i pappersinsamlingen. Om jag inte hade hittat det igen vet jag inte vad jag hade tagit mig till... Eller jo det vet jag, då hade jag fått köpa hela boken som receptet kommer från, men det hade inte varit till nån större tröst när jag vill ha min kladdkaka på en gång och inte om en vecka.

Djur med hjärtan

Kolla här och här. Sååå söta! Den där lilla hunden är så söt att man vill äta upp den.

Barntimmar

Idag har vi varit på barntimmar, som vanligt på onsdagar. Binning har haft jättekul: lekt och målat med vattenfärger. Nu ligger han i vagnen och sover, jag sitter här och glor. Tänkte läsa lite i min bok framöver.

Brödet blev gott igår, vi käkade en halv limpa framför House. Nu finns det bara en limpa kvar, gjorde bara halva receptet för vi har så små bunkar...

Produktiv dag

Idag har jag gjort massor massor! Och nu är precis brödet klart, det är säkert supergott... Jag hoppas det för det var gott när vi var hos Madde och Gunnar och fick det där. Nu är det upp till bevis om jag är lika duktig som Madde på att baka...

Pust

Nu är jag (fortfarande) helt genomsvett efter all städning... Det började bli varmt medan jag diskade eftersom det är 23 grader i köket... Nu tänkte jag göra iordning morotsstavar som Binning och jag kan käka till eftermiddagsfika. Under tiden ska vi sjunga sånger, fast Binning svarade nej när jag frågade. Han säger ju nej till allt.

Framåt!

Det går framåt med min lista måste jag säga. Nu tänkte jag dammsuga och kanske hinna torka golven innan Binning vaknar...

Idag blev det lax och potatis till lunch, hur smarrigt som helst!

Listan (uppdateras under dagen)

* Städa: plocka undan, dammsuga, torka golv, lägga ut mattor
* Tvätta sängkläder
* Diska
* Skriva köplista
* Vika och lägga in tvätt
* Ringa försäkringskassan
* Ringa Kjell
* Hämta B på dagis
* Handla lunch
* Laga lunch
* Läsa alla bloggar
* Läsa "En smak av vin"
* Storhandla på City Gross (?)
* Baka bröd
* Slänga ut påskriset, plocka ur påskpyntet.

Pengar?

Krångel krångel, försäkringskassan kanske skulle byta namn till krångelkassan? Det är alltid problem, den här gången skickade jag in begäran om föräldrapenning för typ 2 månader sen för att det inte skulle bli några problem. Men det blir det såklart. Jag måste friskanmäla mig från min sjukskrivning (som ändå var tidsbegränsad t.o.m. 1 mars) innan jag kan få föräldrapenning (from 2 mars och framåt). Nu har jag alltså fått 2000 kr att leva på hela månaden, det räcker inte ens till räkningarna... Och när jag frågar när utbetalningen kommer eftersom jag verkligen behöver den nu i mars kan dom inte svara på det. Handläggarna ska kolla på ärendet inom 48 timmar efter att jag ringt, alltså måste jag ringa igen och tjata mig till utbetalning.

Jag fattar inte hur de som är helst ensamstående utan familj eller släkt, som kan hjälpa en tillfälligt, klarar sig? Inte undra på att folk tar kortsiktiga lån med sjuka räntor och sen sitter fast i skiten med enorma räntor och skulder de inte kan betala.


Strålande sol och snö

Idag är det superfint väder, strålande sol och massa snö. Det är ljust så man nästan blir blind. Det verkar vara plusgrader också för det droppar överallt. Vi får se hur länge snön blir kvar, jag trodde den skulle ligga hela veckan men kanske inte...

Idag har jag tänkt tvätta, städa, diska, hänga vid datorn och baka bröd. Vi får se hur mycket jag vill göra... Jag har börjat läsa en ny bok också: "En smak av vin" av Joanne Harris. Den är bra faktiskt, jag är rätt irriterad på böcker annars eftersom jag inte kunde göra annat än läsa när jag var sängliggande.

Snö!!

Inatt har det kommit jättemycket snö: säkert en och en halv decimeter. Det ser jättefint ut, men det blir jobbigt att pulsa och dra skottkärran... Det snöar fortfarande så vi får se hur mycket det är i slutändan.

Henke och Binning spelar bilspel på x-boxet och jag läser Mama. Jag ska väl till stallet framöver.

Henkes ryck

Jag äääälskar verkligen när Henke får sina ryck. Sist körde han massa skräp och "bra-att-ha"-grejer till tippen (och skurhinken, som vi faktiskt använde menmen). Idag har han fått för sig att såga ner allt sly / halvskog som växer precis på vår tomtgräns. Det är ser illa ut eftersom det fått växa sig så högt och utbrett (det såg ut så när vi flyttade hit). Men nu ska det bort! Hurra! Sarah och Kristofer, de stackarna får hjälpa till att släpa allt till ena hästhagen där det blir en rejäl brasa framöver. Jag har varit ute och försökt hjälpa till, men jag orkade inte med särskilt mycket.

v.39

Idag är det v.39+0. Ett steg närmare förlossning, hoppas jag. Det intressanta är att vi har beräknat datum 29 mars som är på lördag. Då är det v.39+6, med tanke på att Binning vägde 4310 gram vill jag helst inte gå över tiden lika länge den här gången (10 dagar över med honom). Igår var jag och Sarah ute på promenad i 40 minuter och trots det hände inget. Fast jag börjar bli rätt van nu... Nu ska jag läsa Mama och Family Living som min snälla syster Camilla fixat åt mig!

Ikväll ska Sarah och Kristofer laga mat. Underbart!

Tacopaj

Idag till lunch gjorde jag tacopaj, vi hade köttfärs kvar från igår och lite andra grejer också. Såsen var gjord av lite creme fraiche, tacosås, en tomat, lite majs (varken Henke, jag eller min syster gillar majs men det funkade bra när man slapp tugga den).

På förmiddagen har vi varit ute, Sarah och jag har kört in ved. Vi var till stallet också, alla utom Henke var med, jag mockade åt Carmensita och sen åkte vi hem igen. Nu är Sarah och Kristofer i Linköping och badar. Vi kanske ska till Stjärnorp, det beror lite på när jag ska träffa Sarah (från Mora) och Lena.

Nej!

Binning

Binning leker med Duplo och tränar på att säga nej: "Neeej, neej, neeeej, neee, neej, neeeej". Verkligen söt!

Sarah och Kristofer

Nu är Sarah och Kristofer här, dom kom igår kväll.Vi käkade tacos, Sarah och jag gick en promenad och sen kollade vi lite på King Arthur medan Sarah masserade mig. Det var superskönt, jag är verkligen stel.

Just nu sitter Binning i mitt knä och kollar på jävla Pokemon. Han slog på tv:n och då var det Pokemon på fyran. Han är jätteintresserad, tydligen. Jag hatar Pokemon, det blev ju populärt när min brorsa David var liten och han och hans kompisar brukade slå och sparka varandra och kalla det för att leka Pokemon. Nu har jag precis bytt till barnkanalen istället. Det verkar också vara poppis.

Annars väntar vi på att Sarah och Kristofer ska komma upp och käka frukost, dom har låst in sig i gästhuset så vi kan inte hoppa på dom tills dom går upp heller. Idag har jag tänkt åka till stallet och vara ute en hel del, det beror lite på vad S o K har tänkt sig också. På eftermiddagen ska jag fika med Sarah och Lena...

påsklunch

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi har käkat påsklunch här. Micke, Lovisa och barnen har också varit här och efter maten har alla barn varit ute och lekt massor. Nu kom precis Henke in med en skrikande Binning, jag ska kolla vad som pågår...


Glad Påsk!

Påskafton alltså. Binning vaknade 6.30 idag, det är rekord. Fast rätt skönt också faktiskt, nu är dagen jättelång.

Jag tänkte tända en eld i kakelugnen och sen åka till stallet.

Långfredag

Och det är verkligen en lång dag. Henke och Binning skulle gå upp kl.6.30, men då var det jag som gick upp. Och sen tillbaka till sängen för lite gos med Binning, mysigt! När dom hade kommit iväg åkte jag till stallet och skötte om Carmensita. Hon var gosig, som vanligt nuförtiden. Skönt att vara i stallet och mysa och pyssla lite.

När jag kom hem städade jag: har dammsugit och torkat alla golven + skakat mattorna och lagt tillbaka dom. Jag har klyvit lite ved och eldat också. Nu tänkte jag åka upp till Stjärnorp och hälsa på Eva, på vägen ska jag förbi Ljungsbro och skicka tillbaka ett paket och kanske köpa socker till Eva. Ska ringa och fråga henne nu.

Världens finaste unge

Lite sliten rubrik, jag vet, men det är sant!


påskkärring

Igår var Binning påskkärring på dagis, söt va? Han var gladare än han ser ut på bilen, han ville in till de andra barnen och leka när vi tvingade honom att posa.

Binning med påskriset

Vårt fina påskris... Binning tyckte det var kul att sätta i grejer i typ 1 minut så jag fick sätta i alla fjädrar. Inte för att jag klagar alltså, jag älskar att pyssla med påskris och klä julgranen och sånt.

Skärtorsdag...

Idag har Binning varit påskkärring på dagis, han var jättesöt. Har tagit bilder som kanske kommer upp en annan dag. Henke och jag var till Coop och handlade. Jag var till stallet och mockade och sen har jag diskat och eldat också. Henke har burit in massa ved.

Efter att vi hämtade B på dagis var vi upp till Stjärnorp hela eftermiddagen och nu har vi precis kommit hem. Binning fick sitt påskägg medan han kollar på Bolibompa.

Nu tänkte jag sova för jag är helt slut... Imorgon ska Henke och Binning till Elmia på bilutställning.

Binningbilder!

B i garaget

B

Binning

Några säkra vårtecken

blåsippa

ölburk

Tussilago

Brunbjörn?

Carmen och Aniara

Carmensita och Aniara

Carmen

Carmensita i hagen (Mussie i bakrunden)

Videkissar & björkris

Binning och jag har precis kommit tillbaka från en liten promenad, vi skulle ut och leta efter videkissar. Som tur var hittade vi en stor buske, jag trodde inte att vi skulle hitta några alls så jag blev jätteglad. Nu står dom i en vas och är sååå fina. Vi hämtade björkris också, det ska vi sätta fjädrar, låtsasägg och små hönor i lite senare ikväll.

Nu ska jag till stallet och mocka, det blir ingen Kjell idag för blablabla. Han har alltid nån halvdan ursäkt.


God morgon!

Nu ska jag väcka Binning, hoppas verkligen att han vaknar på rätt sida idag. Igår var han skitsur när han vaknade på eftermiddagen. Han skulle ha saft, men den var slut och då började han stortjuta. Inte alls likt honom, men det kanske är nån förkylning eller nåt på gång för han har varit lite extra mammig idag med.

Framöver tänkte jag vika tvätt och åka till stallet. Tanken är att Kjell ska komma och verka Carmensita idag, men jag märkte på honom (på telefon) att han inte var särskilt sugen. Det bästa är ändå om han kan komma idag, då kan jag föda barn i lugn och ro sen (i relativ lugn och ro).


Frön!

Nu har jag sått massa frön. Bl.a. två sorters blomstertobak, sibirisk vallmo, brudslöja m.m. Dom ska stå på golvvärmen inne på toan tills dom grott är tanken. Sen får dom väl flytta ut i solen i vardagsrummet. Jag har en liten känsla av att det är mycket som kan gå fel här. Först måste vi se till att hålla toadörren stängd så inte katterna börjar använda lådorna som toalett och sen när jag flyttat ut dom kommer säkert Binning vara på dom. Pust och stön, det blir ett heltidsjobb med det här och jag måste komma ihåg att vattna varje dag, annars blir det inte några blommor... Vi får se hur det går, önska mig lycka till för jag kommer behöva det.

Binnings favorit...

... just nu är ju Pippi. Iallafall sångfavorit, han kanske skulle få nån Pippi-grej när han fyller år. Dom har jättefina pussel med Pippi-motiv hos Micki. Jag kommer hela tiden på massa saker som jag bara måste köpa till Binning, fast egentligen behöver han inte så mycket. Han är mest glad om han får vara med oss och hjälpa oss med grejer. Igår lagade han t.ex. lasagne tillsammans med sin pappa och kvällen före det gjorde han kladdkaka med mig.

Igår städade han undan alla sina duplo-grejer själv också, det var imponerande. Tyvärr var jag inte hemma och fick se det, men jag såg ju hur det såg ut före och efter.

Jackan

Lite update om jackan: det verkar som att jag kommer få den, update kommer när den är inhandlad... Och bild kanske?

MVC

Allt var bara bra, Annika (barnmorskan) sa att vi säkert ses den 2 april som är nästa bokade tid. Jag sa att jag hoppades att jag slapp se henne då, inte för att det inte är trevligt att träffa henne, men jag är rätt less på att vara gravid. Sandra har redan fått sin bäbis, GRATTIS, och hon skulle ha tre dagar före mig. Klart att jag är avundssjuk!

Dags för barntimmar

Nu är det dags att åka till barntimmarna, vi ska möta Eva på parkeringen kl.9.15 så ska hon vara med Binning. Jag ska till MVC kl.10.

Kattplåg

Om man frågar Bärnst-Gunnar är det garanterat klassat som plåg, om du frågar mig är det för hans egen skull. Han har stora tuffsar som Henke klippt bort, imorgon är det dags för andra sidan. Det såg jättekul ut när Henke klippte honom för han hade lindat in framdelen i en handduk. Bärnst blir ju rätt aggressiv när han ska klippas annars. Imorgon tänkte jag köpa lite burk-kattmat åt honom, då blir han glad. Och han har förtjänat den.

Jag har bildbevis, det kanske kommer upp på bloggen imorgon.

Modeblogg?

Haha! I don´t think so. Men man kan nästan tro det: jag har hittat en vårjacka jag verkligen vill ha. Om jag hade varit en modebloggare hade jag såklart redan köpt den, men inte jag inte. Jag måste nog börja med en fjäskningskampanj mot Henke eftersom det är han som har cash i den här familjen...
Jackan finns på Indiska och heter "Mary" för er som vill kolla, det funkar inte att länka just nu. Den är sååå fin, jag har suktat efter den ett bra tag. Jag har inte ens en vårjacka utan bara en sunkig gammal väst, den är t.o.m. uråldrig.

Min dag...

Idag har jag varit i stallet, där jag borstade Carmensita (och mockade åt henne såklart). Hon var gosig och gav mig en mineralpeeling i ansiktet. Jag var inte riktigt lika sugen på att få den där peelingen, men hon insisterade. Jag borstade bort massa lös päls, hon blev riktigt fin. Det ska bli kul när all päls är borta, hästar i sommarpäls är alltid finast. Jag ska försöka ta ett par bilder på henne också, vilken dag som helst nu. Om du scrollar ner finns det nya bilder på mig och Binning!

Jag har diskat, tvättat, hängt tvätt och lagat mat. Precis som vanligt... När Binning har vaknat tror jag att vi ska gå ut en sväng eller kanske åka till stallet och knäppa kort? Jag har lovat dagis att skicka en bild på vårat hus också, temat just nu är tydligen hus och det vore kul om dom fick ett kort innan de byter tema... Hmm. Jag är ju inte den snabbaste, tyvärr.

Bilder!

Binning med sjalen

                     

Här kommer lite nya bilder.. Binning kör Blixten McQueen och leker med sjalen. En bild på magen, såhär stor är den nu (bilden är från söndags och då var det v.38+0). Den sista bilden är på mig och Binning i sjalen...


Måndag

Idag har vi varit hos Solla och hälsat på, det var fullt hus där. Två praktikanter, 2 inneboende, en mamma med två barn, Sollas dotter med barn o kille. Vi kollade på alla djuren och jag fotade lite med digitalkameran... Vi hade världens tur och fick våfflor med sylt och grädde. Jag älskar våfflor och äter det max en gång per år. När det var dags för Binning att sova åkte vi hem. Kollade på "En riddares historia" och början på "Monster´s ball", ska se klart den alldeles strax.

På eftermiddagen har jag varit i stallet och mockat. Jag tog in Carmensita också för hon var blöt och ville in. Hon stod och kollade in genom fönstret och då gick jag ut och frågade henne om hon ville komma in. Hon var söt och stack bara fram mulen bakom hörnet, men sen följde hon med in och fick hö att mumsa på och ett skönt täcke på ryggen.


killingar


Några av Sollas killingar. De här är korsning dvärgget/ angoraget. Jättesöta, eller hur?

Yeye!

Henke och jag har precis sett "Lords of dogtown", det blev en riktig filmdag idag tydligen. Efter att vi åkte från Stjärnorp var vi förbi Coop och köpte en ny skurhink. Vi har inte hittat den gamla trots att vi hade två och att vi har letat överallt, men dom kommer säkert fram nu båda två. Det är alltid så när man köper en ny istället. Iallafall så har jag skurat golven och lagt ut alla mattor + en ny röd- och vitrandig matta vi fick av Eva idag. Nu är det superfint här hemma, skönt!!

Läggdags...


Filmväder?

Henke och jag kollar på senaste Rambo-filmen, när vi började kolla var det mulet ute och nu är det strålande sol. Vi har sett "Meet the Spartans" också, en parodi på 300, den var rolig. Binning är ute med Eva, för vi är i Stjärnorp.

Fixa, fixa

Som vanligt. Jag har diskat och lagt in räkningar på internetbanken... Nu ska jag dammsuga och sen tänkte jag åka till stallet och mocka.

Lördag

Idag har jag varit i stallet och pysslat med min raring Carmensita. Hon hade faktiskt inte rullat sig igår utan var ren och fin, glansig i den långa pälsen var hon också. Jag borstade henne med både piggborsten och gummiskrapan för att få bort så mycket päls som möjligt, det blev rätt bra faktiskt. Hon var hur gosig som helst, ville bara stå och mysa och inte alls bli borstad. Det var skönt för jag var på rätt dåligt humör.

Vi har precis kommit hem från Ljungsbro och Lovisas kalas, vi var kvar flera timmar. Henke och Micke spelade Wii och Binning lekte med grabbarna. Före kalaset käkade vi på McDonald´s och var på Sjögestad där vi tittade på Fia och Painter som tävlade dressyr. Dom var så fina så. Det är kul att se alla klippta, vältränade hästar samtidigt som Carmensita framstår som ett skogstroll i jämförelse.

Nu ska vi snart käka, Henke lagar lövbiff och pommes. Ikväll blir det väl melodifestivalen antar jag. Jag har ont ovanpå magen just nu, irriterande.

Vi får se om det blir nån promenad efter maten idag...


Henke värper

VI har ju inte hönor, det behöver vi kanske inte heller. När Henke reste sig ur soffan för att slå på tv:n hade han värpt ett mintgrönt litet ägg.

Jag blev jätteglad förut, för Henke kom hem strax före kl.12. Egentligen skulle jag vara arg på honom, men idag har jag tydligen massa gladhormoner för jag blev jätteglad när han kom och jag har inte ens kunnat vara arg på honom under förmiddagen. Anledningen är såklart att han lovade att diska i tisdags men inte har gjort det och nu var alla rena tallrikar och glas slut. Eftersom han kom hem tidigare idag har han diskat (äntligen), vi hämtade B på dagis och sen var vi och handlade också. Ikväll ska Henke på after work, B och jag tänker åka till Solla några timmar för det blir trist att sitta hemma och glo ensamma.

Cattis vs Pixie

Inatt drömde jag att jag slogs med Pixie från LA Ink. Vet inte varför vi slogs, men jag visste att hon var mer vältränad och vig än mig. Jag var starkare, men det räckte inte. Det blev liksom ingen avslut på fighten utan den var över helt plötsligt och sen var vi kompisar istället. Typ.

Lantliv och Drömhem & trädgård

Idag har alltså båda tidningarna kommit, vilken julafton! Jag börjar med D&T för Lantliv är min absoluta favorit...

Annars händer det inte mycket, sitter i soffan hos Eva och Binning sover i vagnen. Jag hade världens tur som fick potatisgratäng och kött när vi kom hit förut, framöver blir det väl fika också skulle jag tro.

Min "konstiga" musiksmak

När jag diskade satte jag på en skiva med Manu Chao, jag vet inte vad den heter men jag har haft den i evigheter och den gör att man blir glad och vill dansa. Fast dansa väldigt fult, till den spanskinspirerade musiken... Det går lätt att både diska och städa när man lyssnar på den här musiken, jag har dammsugit också. Och startat en tvättmaskin och hängt upp lite annan tvätt jag tvättat. Det är så underbart med den här tvättmaskinen för det blir rent och fint. Trots att det var blåbärssyltsfläckar på duken blev den helt ren (jag veeet att jag tjatar om den här tvättmaskinen men den är bra).

Nu tänkte jag lägga in lite räkningar på internetbanken innan jag hoppar in i duschen.

Före jag hämtar B på dagis ska jag förbi återvinningen och skicka tillbaka ett paket (borde skickat det för typ två veckor sen)...

Pigg och alert

Det är jag. Snoret rinner, men idag känns hjärnan och kroppen lite piggare, skönt! Jag har lämnat B på dagis, varit i stallet hos superlortgrisen Carmensita. Jag borstade henne senast i söndags och i tisdags smet hon ju ut utan täcke och rullade sig. Det är rätt lustigt egentligen för hon älskar att rulla sig, men hatar att bli borstad med piggborste (borsten man tar bort lera med).

Jag trodde att muggen skulle blivit mycket sämre eftersom jag inte kollat den heller sen i söndags men där hade jag fel (skönt)... Det såg riktigt bra ut på alla ben, faktiskt. Det märks att hon är torr om benen hela tiden.

Nu ska jag diska lite (Henkes jobb egentligen, men det är så mycket och jag vill ha det gjort), duscha och sen ska B och jag åka upp till Eva och hälsa på.

Svull

Jag är ensam hemma och passar på att ha storsvull när jag slipper dela med mig. Ego men sant! Jag har precis käkat pizza och nu ska jag äta ballerinakakor, ostkrokar och daim snacks. Jag har en Marabou daim-kaka i kylskåpet också, den köpte Henke åt mig på vägen hem. Förresten köpte jag glass med, det blir glass och persikohalvor också. Jag sa ju att det skulle bli storsvull. Henke är på folkracemöte och Binning är nog hos sina kusiner och leker tror jag (han är Henkes ansvar ikväll).

92 %

Enligt familjeliv föds 92 % av alla bäbisar i v.38-42. Jag är i v. 37+3 idag. Ett tag kvar alltså, jag börjar bli lite uppgiven och nu tror jag att det blir en aprilbäbis. Fast jag hoppas såklart fortfarande på en marsunge. Vi får se. Jag är sugen på choklad. Jättesugen. Igår åkte vi till Skänninge och köpte snask, men det finns inte en godissmula kvar i huset nu. Undrar hur det kan komma sig?

Förresten! Jag har ju en halv påse med Werthers orginal i köket, kalla mig gärna för farbror men nu tänker jag käka upp dom!


Idag är vi hundar

Jag har glömt att skriva om en viktig sak: idag är Binning och jag hundar. Binning sa "vov vov" när han vaknade imorse och då frågade jag om han var en liten hund och det var han. Det var tydligen jag med och hundar äter inte frukost tyckte B. Fast sen åt den lilla valpen 2 mackor, flingor och mjölk trots allt.

Barntimmar

Idag har vi varit på barntimmarna, det var bara två andra mammor där med sina barn. Sammanlagt 5 barn, lugnt och skönt tycker jag. Binning var lite grinig och kastade grejer, men för det mesta lekte han snällt. Han är verkligen inne i en trotsperiod just nu, Nina säger att den håller i sig upp i 6-årsåldern ungefär. Fast jag väljer att tänka på det som hans frigörelseperiod, att han vill mycket mer än han kan eller kan kommunicera att han vill göra. Just nu när jag är förkyld är det dock bara trots, för jag orkar inte med riktigt. Det är trist att vara tjock, orörlig och förkyld samtidigt, jag känner mig inte som världens bästa mamma direkt. Men det går över (snart hoppas jag)!

Nu ligger B i vagnen och ska sova, vi har precis käkat pasta och pastasås till lunch. Gamla rester, Binning älskar den här maten så han var supernöjd. Och det var jag också eftersom jag slapp laga mat.

Jag tänkte kolla lite bloggar och sen sova lite, hoppas att förkylningen lättar lite.

Binnings lekar

Just nu gillar Binning att leka prickleken. Det går ut på att man pekar på alla prickar man kan hitta, prickar = födelsemärken. Jag har rätt många så han tycker det är skoj att t.ex. hålla på med en av mina armar. När han hittar prickar på sig själv blir han jätteglad.

Andra grejer han gillar att göra är den här leken jag alltid lekte med mina systrar när jag var liten: först lägger jag min ena hand och sen lägger Binningsin ovanpå min och sen har jag min andra hand ovanpå hans och han har sin andra hand överst. Sen drar man undan handen som är underst och lägger den överst hela tiden. Binning älskar verkligen att leka den, även om det blir lite långtråkigt för mig i längden.

En sak han inte gillar däremot är när han leker med sin lastbil och skjutsar iväg den, då kommer den tillbaka mot honom eftersom golvet i vardagsrummet lutar så mycket. Han blir skiträdd och slänger sig upp till mig och klagar. Men sen provar han att fortsätta leka tills den kommer mot honom igen och han blir rädd för den, igen.

Att ta tag i skiten

Nu har jag dammsugit (lite kvar i vardagsrummet), hämtat Binning på dagis och plockat undan. Strax är lunchen klar, det blir pasta med bacon och sås (sk. "Kajsa-mat"). Jättemumsigt!

Jag är på lite bättre humör, det är skönt. Jag gillar inte att vara sådär gnällig, men det är skönt att få det ur sig. Det ända irritationsmomentet nu är vart fan skurhinken är. Den är inte inne i huset och jag tror inte att den är i gästis heller. Ska kolla upp det när jag hämtar tvätten... Jag vill skura golven nu när jag dammsugit noga, då håller det sig renare mycket längre tycker jag. Och då kan jag lägga ut alla våra fina mattor också, dom har legat ihoprullade i flera månader bara för att vi skulle torka golven innan dom åkte ut igen.

Vad göra?!

Jag vet inte vad jag ska göra.. Allt är så tråkigt och fult. Henke är en ful fisk som vägrar städa för det är sååå synd om honom som är förkyld och allt. Men han kan meka i garaget i 100 timmar, fast dammsuga är såklart inget man kan göra när man är föööööörkyyyyyld. Ojoj stackaren. Fast en väldigt trevlig sak med Henke är att han kom över till min sida av sängen och trängdes imorse, det var gosigt. Binning bredde ut sig på Henkes sida och vi fick dela på min. Niiice.

Det ser ut som ett bombnedslag här: lera, kläder och matrester på golvet. Jättemycket smutstvätt. Stackars mig som har ont i huvudet och ingen nässpray. Och ingen lust att städa har jag heller. Jag har verkligen varit på toppenhumör ända sen 1 mars när jag fick börja röra mig igen, men idag känner jag mig inte särskilt munter. Jag brukar kunna tvinga mig själv till att göra saker med motiveringen att förlossningen kanske börjar ju mer jag gör och det blir fint också. Men idag vill jag bara äta glass, fast glassen är så gott som slut för jag har ätit så mycket redan.

Det bästa kanske vore att fly fältet istället. Då slipper jag se skiten, men samtidigt blir jag extra irriterad när jag kommer hem igen. Aja. Nu ska jag vara lite vuxen istället för barnslig och gnällig: jag ska starta en maskin med tvätt.

Trött och irriterad

Igår gick jag och la mig kl.18.30 men inte hjälpte det. Eller jo det gjorde det visst för Binning har vaknat en miljon gånger inatt och då är det toppen att ha fått några timmars sammanhängande sömn före kl.00. Han vaknar kl.00.16 varje natt, varför undrar jag.

Idag har jag varit till dagis med Binning, till stallet och nu är jag hemma igen. Käkar finskorpor och glass med persikohalvor. Mums. Carmensita, den förrädaren, smet ut i hagen när jag hade både boxdörren och dörren ut ur stallet öppen. När jag tänker på saken får jag nog skylla mig själv lite... Menmen! Hon fick klara sig utan både täcke och borstning, hon verkade nöjd för en av de första sakerna hon gjorde var såklart att rulla sig i leran.


Stallet: check

Binning och jag har varit i stallet och mockat åt Carmensita. Jag mockade och Binning stampade på sin mössa när det låg i leran och sen "tvättade" han den i en hink med regnvatten. Det är så härligt med barn ibland. Fast det var bara en mössa och den var ändå skitig så egentligen spelar det ingen roll. Det är bättre att han tvättar mössan än att han står och håller i eltråden eller nåt.

Nu ska jag gå en liten promenad innan det blir helt mörkt. Henke och Binning är i garaget och mekar.

Idag har jag varit trött och lättretlig hela dagen, jag sov sådär inatt och B vaknade kl.6 när Henke gick upp och vägrade såklart somna om. Han blir så glad när Henke är hemma när han vaknar. Imorse ropade han "pappa" med jättelycklig röst när han såg Henke.


Solla

Idag har Binning och jag varit hos Solla. Där har vi, som vanligt, tittat och klappat alla djuren. Binning ramlade ner i gödselvagnen (usch) som tur var landade han på halm och bajs och inte nere i den äckliga kisspölen. Det var tur att han inte ramlade ner mellan vagnen och muren också! Vi fick lunch av Maria och Leo, Solla hade några praktikanter också som var ute hos djuren och mockade och borstade m.m. Kul att träffa lite folk.

Nu är vi hemma igen, B sover i sin säng och jag sitter här och glor. I eftermiddag måste jag till stallet och mocka + sköta om Carmensitas mugg, vi får se om det blir när B vaknat eller när Henke kommit hem.

En riktig skogspromenad

Idag har vi varit på en riktig skogspromenad, vi gick in på skogsvägen bakom garaget och sen längs med vår gård (gud vad mycket bilar vi har) och kom ut borta vid "Southpark ranch". I skogen fanns det blåsippor och tussilagosar, tussilagosarna var inte utslagna men på gång. Binning hittade massa kottar (surprise), rävbajs och så ville han stå på alla stenar och visa hur lång han blev. Det fanns ju ett par stenar i skogen så det tog väl ungefär 1 timme idag också. Men det är skönt att vara ute och kul för Binning att se lite nya grejer. Vi hittade en kotte som en ekorre hade käkat på också.

Ha ha åt Carola

Henke kollade ju på andra chansen här om dagen och just nu är det repris. Henke lovade att Carolas min skulle vara obetalbar och det var helt sant. Hon hade verkligen förväntat sig att hon skulle gå vidare! He he... Det finns inget som skadeglädje...

Påsk-kasse

Jahaja, nu har jag precis varit den perfekta storasystern och beställt en påsk-kasse med blommor av min lillebror. Det skulle vara en tulpanbukett, en pärlhyacint och två påskliljor i om jag kommer ihåg det rätt. Annars blir det en överraskning sen när Sarah levererar den.

Nu har jag diskat (jättemycket disk) och städat ur skafferiet. Jag trodde att det skulle vara superofräscht där eftersom jag har hört en mus, men den hade bara gnagt på några oanvända ischokladsformar. Konstigt. Nu är det rent och fint där iallafall. Jag tror att jag tänker slappa ett tag nu, om jag kan. Jag blir rastlös när jag sitter still, jag kanske skulle prova att läsa den där boken...

En liten galning.

Nu springer Binning omkring med en tom colaflaska som han slänger över hela rummet. Idag har han gått på pottan och kissat en gång, vilken duktig kille.

På morgonen var jag till stallet, Carmensita var jättegosig och nojsig ända tills jag råkade ge henne en stöt på mulen, hon blir laddad med statisk elektricitet när jag borstar henne. Efter den lilla incidenten ville hon  inte gosa nåt mer... Muggen var mycket bättre på tre ben idag, fick nästan bort allt på ena bakbenet och jag behövde bara använda hälften så mycket salva som tidigare. Skönt att se lite resultat när man smörjer varje dag.

Framöver ska vi käka lunch (falukorv och makaroner) sen tänkte jag diska och städa lite, Henke ska ut i garaget och B ska sova middag. Jag funderar på att plantera om lite blommor också. Vi får se!

Kvällspromenad

Nyss kom vi hem från en härlig kvällspromenad i skogen, eller på vägen i skogen iallafall. Binning sprang nästan hela tiden och jagade Bärnst och Findus som följde med oss. Binning hittade lite kottar som han kastade med och Henke tog med honom upp på en timmerhög. Det tyckte han var superskoj. Jag tänkte att en liten promenad kanske vore bra för barnafödandet, men förmodligen händer väl inget ändå.
Snart ska Binning sova och jag också tror jag, jag blev trött av att vara ute i friska luften.

Handla

Jag sitter här i soffan och slappar, när Binning har vaknat ska vi åka och handla. Helt plötsligt är det slut på allt på en gång, jag förstår inte hur det har gått till. Henke gick ut i garaget, han har haft SFRO - besiktning (tror det heter så) på forden idag och det verkade som att det gick bra. Det var en del grejer att fixa, men det blir det väl alltid.

Nu ska jag läsa klart senaste Hus & Hem som jag fått låna av Nina och om jag hinner tänkte jag läsa lite i boken också. Annars är jag inte särskilt motiverad att läsa böcker längre, jag är lite mättad sen dom här stillaliggande månaderna då jag inte kunde göra nåt annat än att just det. Tidningar går bra däremot, dom är lagom lättsmälta.

Om jag orkar tänkte jag ta tag i disken också, vi får se...

Stallet

Imorse gick jag upp kl.7 och åkte till stallet, det var supermysigt att komma dit och fodra hästarna. Dom gnäggar och är så glada när man kommer på morgonen. Carmensita blev borstad, gosad med och fick muggen omskött. Jag mockade åt henne med såklart... Det är skönt att vara i stallet när man har "hur mycket tid som helst" på sig, jag gillar att pyssla i stallet. Inte för att jag hann göra nånting mer än det jag skulle idag men jag tänker att jag ska hinna greja lite extra varje dag. Nu i veckan som kommer ska jag ta och städa ordning på alla mina saker i sadelkammaren, sopa och putsa upp mina lädersaker. Det blir kanske på tisdag när B är på dagis...

MVC

Idag var det MVC-besök hos Annika igen. Allt var bara bra, Binning fick låna ett eget måttband så han kunde mäta lite. Han mätte Henkes hand och avståndet från min hand till golvet m.m. Annika är verkligen toppen med barn, hon sa att det var lugnt om jag kom själv med Binning också. Jag tycker det är svårt att hålla styr på honom och samtidigt bli undersökt, sist jag försökte hade jag ju en riktig surkärring till barnmorska som inte verkade gilla barn + att B var på uselt humör. Efter det har jag bara valt helgtider eller sent på eftermiddagen så Henke kunnat vara med.

"Did"

Imorse när Binning vaknade sa han faktiskt inte "Pappa?" som han brukar, utan "Did?". Först fattade jag inte vad han menade, men sen insåg jag att han sa "Arvid". Då sa jag att vi ju faktiskt var där igår och att idag skulle Binning till dagis.

Blomtips!

Jag är glad att vi var till Oves plantskola i tisdags, jag läste på skyltarna hur man ska sköta blommorna jag redan har och dom har redan blivit mycket finare och fått jättemycket blommor sen jag flyttade dom till ett annat fönster... Det är kul för annars brukar jag vara bra på att döda mina krukväxter.

Nu måste jag käka lite lunch innan B vaknar igen. Hoppas det blir pizza till kvällsmat, jag orkar inte laga nånting, jag vill till Motala och köpa godis på det där stället vid McDonald´s som har jättemånga sorter. Vi får se vad Henke säger...

Hurra!

Det hade faktiskt tagit sig, efter typ 700 försök. Nu har jag kört in massa ved till vedlåren också. Den var helt tom, tyvärr. Jag försöker få Henke att förstå att det är bättre att man fyller upp den när det är varmt i huset så veden hinner torka tills man behöver använda den. Budskapet har säkert gått fram, men viljan att bära in ved har nog inte har ökat för det... Jag körde två vändor med ved i skottkärran och sen fyllde jag vedlåren via fönstret istället för att bära famn efter famn genom köket till sovrummet. Det blir lite smidigare faktiskt.

Vad gör jag för fel, va?!

Försöker få fart på en skön brasa i kakelugnen (gasen la tydligen av imorse så det börjar bli lite kallt inne) men det funkar inte så bra med eldningen. Trots att jag har tagit bort allt gammal sot och klyvt till "tändstickor" av några torra vedklabbar jag hittade i vedlåren. Jag har offrat ungefär hälften av tidningarna vi hämtade hos Eva igår (som skulle användas till fröplanteringen) och ändå vill det inte ta sig riktigt. Grrr. Vissa dagar funkar det bara inte och vissa dagar säger det bara "tjoff", trots att jag inte använder bensin. Kan vara viktigt att förtydliga det p.g.a. ljudet tänkte jag..

Nu ska jag kolla om det har tagit sig!

Grattis mormor!

Stort grattis till min mormor som fyller 70 år idag!! Det verkar inte bli nåt barnbarnsbarn i present, men än är inte dagen slut...

Härlig dag

Idag är det en underbar dag igen, solen skiner och jag har redan varit i stallet. Carmensitas mugg har blivit lite bättre, det på frambenen är nästan borta. Idag var hon jättegosig också, höll på och snusade mig i håret och grejade. De andra dagarna har hon väl tänkt att jag inte kommer några fler dagar, vilket inte är konstigt eftersom hon varit försummad under så pass lång tid.

Menmen! Nu ska jag åka till Fia en sväng innan det är dags att hämta lillprinsen på dagis.

En heldag hos Cissi och Arvid

Jepp, idag har vi varit hos Cissi och Arvid från kl.8.30 till kl.16. Binning och Arvid lekte jättebra tillsammans, vi var ute nästan hela förmiddagen och sen lekte dom inne precis före lunch och efter lunch var det dags att sova. B sov 2 och en halv timme för han vaknade kl.6.20 imorse..

En kul grej som hände inatt: Henke gick upp och snöt sig och märkte inte att jag smög efter honom och stod utanför toan och väntade på att han skulle bli klar. Han trodde att jag var ett spöke men han skrek inte utan sa bara "waa" helt matt. Inne i hans huvud skrek han däremot till berättade han idag.

På kvällen var vi till Eva och Lasse en sväng, nu har jag precis varit i stallet. Jag slapp mocka idag för Pia hade tydligen tagit Carmensita box också. När jag tänker på saken så har vi glömt berätta för henne att jag ska mocka själv... Jag orkar bara med att mocka en box / dag, annars hade jag gärna mockat 1-2 dagar i veckan åt alla 4 hästarna.

Mitt stackars bäcken

Nu känner jag att jag låter som en pensionär, men det är verkligen inte bra ställt med mitt bäcken. När jag har legat ner halva natten och måste upp och kissa då stapplar jag fram. För det första kommer jag nästan inte ur sängen och sen kan jag inte lyfta på fötterna när jag går heller. Det är lika på morgonen, det händer nånting konstigt med bäckenet när jag ligger ner. Det kan vara att det är så uppluckrat inför förlossningen, men det är sjukt att jag får så ont.


Henke, min ängel

Idag köpte Henke kexchoklad till mig på vägen hem från jobbet. Det var niiice! (Han köpte vinegum till sig själv, dom äter jag också)...

Dagen idag...

Jag försökte blogga när vi var hemma på lunch förut, men Binning lessnade. Idag har vi varit på barntimmarna, där var det jättehög ljudnivå trots att det bara var 6 barn där. Det var väl allt utrymmet som gjorde dom galna för det var fullt med leksaker på golvet också, mycket värre än vanligt.

Till lunch slängde jag ihop falukorv och makaroner lite snabbt och sen åkte vi till stallet där B fick sova i vagnen medan jag mockade och pysslade med Carmensita. Nina var hemma idag, eftersom det är onsdag, det var superkul att träffa henne och pladdra om allt och inget. Vi gosade med Zorba också, det är verkligen en urgullig häst. Henne kan Binning ha om typ 10 år sa jag!

När Binning vaknade matade han hästarna i stallet (Aniara, Carmensita, Godiva och Mussie) med morötter och sen åkte vi hem. Nu sitter jag här och käkar kexchoklad och vinegum (mums), Henke och Binning är i garaget. Framöver har jag tänkt diska.

Binning och fåglarna

Binning har fått några hasselnötter som han kan mata sina fåglar med, han käkar mest upp dom själv faktiskt. Men det är kul för honomatt pyssla med nåt. Han är på jättedåligt humör och jag har ont i ryggen = vill helst vara ifred. Henke är hos tandläkaren, han kommer väl om en timme ungefär.

Fröresultat + Carmensita

Jag köpte: Roseneternell, rosenskära, blomstertobak (2 sorter), aster,sibrisk vallmo, sommarslöja, rosenkrage och fingerborgsblomma. All blommor är vita eller rosa, astrarna var lila också. På vägen tillbaka stannade vi på Ulfåsa möbler och tittade lite, jag köpte 4 fåglar till Binning. Det är blomdekorationer på pinne, han älskar sådana och snor alltid mina och har sönder dom. Dom här var i trä så förhoppningsvis ska dom hålla..

På eftermiddagen har jag varit i stallet hos min stackars häst. Hon hade mugg på båda bakbenen som jag gjorde rent + borstade hela henne och gnodde. Nu ska hon få byta till en torrare hage och bli insmord varje dag så hoppas jag det blir bättre snart.

Nu ska Binning och jag gå ut en vända.

Fröer

Nu sitter jag och väntar på att Eva ska komma, vi ska till Motala. Eva ska köpa mattrasor (tror jag) och vi ska kolla på fröer. Nice. Jag måste springa upp och kolla vad jag har också, annars köper jag säkert samma som jag redan har. Det är inte så kul, omväxling förnöjer.. Lite plantjord behövs också antar jag. Iår tänkte jag ha fröerna typ en vecka inne i badrummet först, där är det golvvärme och då kommer dom ta sig jättesnabbt. Om jag kommer ihåg att vattna förstås.

Julklappar

För ett tag sen har jag faktiskt fixat klart julklapparna till Camilla, Sarah, mamma och pappa. Dom fick varsitt presentkort på ett inramat kort på Binning i julklapp och nu ligger dom klara här.. Det var på tiden.


Städa!

Nu håller jag på och städar i vårt lilla gästhus. Mamma har städat i själva badrummet / tvättstugan för några veckor sen och nu tar jag tag i själva rummet. Det är mycket skräp, rummet blir som en avstjälpningsplats för oss speciellt medan Henke har byggt pannrummet och installerat skorsten m.m. Och det finns typ 1000 par gamla skor därute, mest Henkes, han får välja själv vilka som ska slängas och sparas.

Jag ska städa lite till innan Binning vaknar.

Äntligen långa steg!

Jag brukar alltid tänka att antingen står man still eller också går man snabbt (det är Pillans fel). Vilket har varit oerhört jobbigt den senaste tiden eftersom jag bara kunnat halta fram med halva steg och långsamt till på köpet. Nu kan jag traska på som vanligt och det är underbart! Jag behöver inte begränsa mig hela tiden, för trots att jag gått sakta och med korta steg under en lång period har det ändå inte blivit nån vana. Jag har hela tiden behövt tänka på att gå sakta och inte göra saker som jag ser behövs göras, men nu är det slut på det. Jag är så glad och känner mig hur energisk som helst!

Våran vårdag

Idag har vi (hittills) varit förbi stallet där vi träffade Nina och hämtade Carmensitas täcken.

Hos Solla kollade vi på alla djuren, hjälpte till att mocka lite + slänga ner hö och halm. Binning fick hålla Håkans koppel när vi gick på promenad och mötte Maria och Leo. Vi hann fika också, vi hade tagit med chokladmuffins och nöttoppar från igår.

Nu tänkte jag göra broccoligratäng och sen får vi se vad jag hittar på medan Binning sover. Han somnade i bilen på vägen hem och ville inte somna om i sin säng så jag fick ta in vagnen. Han är så söt och tycker att han är så smart, han "smet" från sin säng men när han hörde att jag var på väg skyndade han sig allt vad han kunde tillbaka igen. Tyvärr hann han ju inte hela vägen och då blev det plats i vagnen istället.

Härligt väder!

Idag ser det ut att bli en toppendag, solen skiner och himlen är blå. Här är det nollgradigt, men det blir nog lite varmare när solen kommer fram. Binning och jag ska åka till Solla idag och före det ska vi till stallet och hämta Carmensitas täcken som Solla lovat att tvätta. Iår är det smidigt att tvätta täcken eftersom hon bara använder ett regntäcke.

Just nu leker Binning med en mjukisigelkott, den håller på och pussar och kramar mig: på magen, på bäbisen, på tuttarna, på munnen. Den har pussat datorn också. Igår visade jag Binning att bäbisen sparkade, man ser ju en utbuktning på magen ibland, då blåste Binning på magen eftersom man faktiskt inte får sparkas. Inte ens små bäbisar uppenbarligen.

Oväntade pengar

Jag har alltid trott att jag skulle bli helt överlycklig om jag skulle få pengar oväntat, nu har jag fått lite pengar (800) men det känns inget speciellt. Snarare blev jag misstänksam när jag kollade banken via internet och undrade vart pengarna kom ifrån.. Men extra pengar är aldrig fel!

Kalsongkillen Binning

Binning hämtade ett par av Henkes kalsonger idag och då sa jag att han kunde få prova ett par i sin egen storlek. Han var jättestolt och fin, sen kissade han i kökssoffan. Jag hade förklarat att man inte kan kissa när man har kalsonger på sig utan att man måste ta av dom först och sen sätta sig på pottan. Långt resonemang som inte gick in, man måste prova att kissa lite först tror jag. Han fick på sig ett nytt par efter kisset och var lika stolt igen.  Våran stora kille!!

Smidigt med blogg!

Ibland är det bra att ha sin blogg att läsa på så man vet vad man har tänkt göra (börja läsa en ny bok).. Jag har precis diskat jättemycket disk. Det var mest mitt "fel" att det var mycket för jag har precis bakat chokladmuffins och nöttoppar. Mums! Men nu är det rent och fint igen + att det finns massa goda kakor.

Nu ska jag ta tag i den där boken då..

Vad göra?

En vanlig söndag, fast nu får jag röra mig. Jag har varit ute med Binning, han ville gå in till pappa efter en stund så jag var ute själv. Har gått några varv runt gården, det kanske inte låter mycket men jag brukar inte gå alls i vanliga fall. Jag har dragit fram presenningarna som legat i skogskanten i typ ett år (har stört mig på dom jättelänge), putsat fönstren lite, samlat ihop gamla målarfärgsburkar och glykoldunkar i en sopsäck. Nu är det ännu finare ute, jag har inventerat utemiljön lite också, det ligger massa gammalt skräp precis utanför vår tomtgräns som nån av de som bott här tidigare förmodligen dumpat där. Vi skulle verkligen behöva slänga allt det skräpet för jag stör mig varje gång jag ser det.

Annars läser jag i Ninas gamla tidningar, kollar mest på bilderna.. Det är fint. Framöver tänkte jag börja läsa en till Joanne Harris-bok, vi får se vilken det blir.

Förlossningsberättelser

Förra gången ville jag inte veta nånting om hur det kunde bli på förlossningen, då var det verkligen bara "det blir som det blir" som gällde. Den här gången är jag mer orolig för att det inte ska bli som förra gången. Jag är mer nervös för att det ska bli helt annorlunda, kanske kejsarsnitt eller att det ska ta för lång eller kort tid. Jag läser massor med förlossningsberättelser på familjeliv, jag vet inte om det är bra eller dåligt...
Nu är väskan packad och klar, jag glömde nästan kameran. Inte för att det kommer bli några äckliga bilder, det är kul att ta kort första gången man håller bäbisen. Jag känner mig rätt redo att föda barn, inte just inatt (när Henke är borta eller hemma och full) men från och med imorgon går bra, jag hoppas det blir rätt snart. Känner mig redan rastlös, men jag kan ju lika gärna gå över tiden två veckor igen. Och i sånt fall är det 6 fucking veckor kvar av graviditeten. Det känns som skit!

Vi får se, det blir som det blir. Nu blir det sängen för mig och Binning iallafall. Gonatt med er!

Vardag igen

Nu har jag vikt in all tvätt, det var två blåa ikeapåsar. Tvättmaskinen är jättebra och just nu har vi 25 grader varmt i köket, vilket gör att tvätten hinner torka över natten om man hänger den på kvällen. Sen ska den "bara" vikas också, vilket inte blir av lika snabbt. Jag har städat iordning på hatthyllan och börjat tvätta lite vinterkläder. Binnings overall som är för liten och min vinterjacka som jag inte kan ha just nu p.g.a. magen. Skönt att få undan lite. Framöver tänkte jag packa BB-väskan också, det skulle vara skönt att ha det klart.

Annars läser Binning och jag massa inredningstidningar, som jag fått av Nina. Det är Sköna Hem, Hus & Hem, Allt i Hemmet, Lantliv och Drömhem & Trädgård. Kanske nån mer tidning.

Henke goes Borat i mankini


Såhär kan man tänka sig att Henke springer omkring i simhallen ikväll, han har skaffat en mankini inför året Simhallen Trophy med moppegänget. Gunnar har såklart en likadan, dom kommer göra succé...
That´s niiiiice!

Vreta

Binning och jag har varit på Vreta idag, kollade lite på dressyrtävlingarna som var där (vi såg ett ekipage). Träffade en gammal klasskompis i vita stallet och sen ringde jag Fia och frågade om hon var på Sjögestad och det var hon. Kul att träffa henne och se det nya fina KY-stallet! Tänker på dig, Fia...
B och jag var upp till stora stallet och hängde efter Karin ett tag med, Binning klappade hästar, pussades med shettisarna och krattade iordning på höet ute på logen. Vi fick lov att åka innan Pernilla och Roger kom för B var supertrött, han somnade t.o.m. i bilen på vägen hem. Det händer inte särskilt ofta nuförtiden. Nu har han precis vaknat i vagnen, ska gå och kolla om han vill komma upp.

Doing the omoralisk schlagerfestival

Jepp.. Ikväll är det schlager igen, inte för att jag kollar. Fast jag har sett lite av alla deltävlingarna hittills (pinsamt) men idag ska jag sova istället. Det är tjatigt och mycket b-artister med dåliga låtar. Det är så uppenbart att de flesta bara är med som utfyllnad. Björn Gustavsson är väldigt rolig däremot, hans inslag gör det nästan värt att kolla, men det går alltid att se på youtube senare.

Och på tal om rubriken på det här inlägget så var det den första låten Binnings små oskuldsfulla barnaöron hörde, vi tänkte att bäbisen också ska få lyssna på den i bilen på väg hem från BB.