Hemma med halmen

Nu är vi hemma igen. Vi stannade på McDonald´s i Mjölby och käkade och sen var vi på CityGross och handlade också. 4 kg köttfärs bland annat, jag har precis gjort köttbullar av 2 kg. Det låter faktiskt lite mer ambitiöst än vad det verkar eftersom jag inte stekt dem utan gjort i ugnen. De smakar jättegott, jag har haft i nejlika och koriander. Koriandern eftersom vi köpte färsk på kruka och nejlika för att få lite jullukt! Köttbullarna är till jul, om ni undrar. Jag tänkte göra lite i taget så jag slipper göra precis allting sen när det är dags.. Jag har köpt en jullykta på Coop också, det är en liten röd stuga med vita knutar. Jättesöt och julig. Jag älskar jul, om nån missat det... Nu när det börjar bli mörkt på kvällarna (typ kl.17, hjälp) måste jag julpynta och lyssna på julskivorna.

Nu måste jag ner och umgås med min älskade familj, kanske sova tidigt också eftersom vi ska skjutsa in Henke till jobbet imorgon. Hans sista 4 dagar på det här jobbet... Det ska bli skoj att ha honom hemma i 3 veckor även om jag mest tänkte försöka jobba och rida. Jag har redan varnat honom för att han verkligen borde ta tag i alla halvfärdiga saker som dräller omkring här, och han verkade hålla med vi får se hur det går... Idag när vi kom hem var vi, och är, väldigt inspirerade: Henke har äntligen dammsugit, jag har gjort köttbullar, städat lite och diskat lite, städat undan i gästhuset och då bar Henke och Lasse ut sängen från vardagsrummet ditut. Äntligen lite ordning så man har lust att fortsätta hålla fint! Nu behöver vi "bara" förvaring. Jag tänkte köpa några plastbackar i glada färger till Binnings grejer på IKEA nån dag. Förmodligen nästa gång det blir pengar eftersom jag redan är pank, hur går det till? Jag har såklart lite pengar kvar till mat, men det är bara några hundringar. Om nån rik givmild person läser är det bara att slänga hit lite cash, tack.

söndag..

Idag är det hemfärd på planeringen. VI har precis käkat frukost, Binning åt gröt och en macka. Han gillar verkligen bröd fast det går inte så enkelt för honom jämt. B plockar upp brödet så det hamnar mitt i handen och då är det svårt att få in det i munnen sen. Men Wilda blir glad varje gång han gör så, eftersom allt hamnar på golvet istället.

Dopet igår gick smärtfritt, Felicia skrek när prästen hade henne men annars gick det bra. Efteråt var det smörgåstårta och fika i församlingshemmet brevid. Igår kväll drack killarna öl och kollade på film, jag var med och såg "Bandidas" och "The Fast and The Furious Tokoyo Drift".

Jag är så trött! Trots att jag sovit bra inatt, men en natt hjälper förmodligen inte upp en hel veckan sömnbrist antar jag..?

Nu ska jag läsa en artikel om hur mycket ens barn kostar sina föräldrar från 0-18 års ålder.Hjälp!

God morgon bloggen

Underbart med bredband, det kan faktiskt inte sägas för många gånger känner jag.

Vi har precis gått upp, båda har hunnit duscha och vi ska strax äta frukost. Binning fick ligga naken på en handduk medan jag duschade och passade tydligen på att lägga en korv på golvet. Tur att jag duschade, Henke fick ta sitt ansvar.

Lite senare...

...och ännu lugnare i Svenljunga. Superskönt, jag är verkligen avspänd känner jag och det behövs efter den här terror-veckan. Jag har inte hunnit med nånting, tvättkorgen blev bara fullare och fullare men jag hann inte ens slänga in en maskin. Binning vill helst inte vara själv på golvet nu och jag kan inte bära ut båda honom och tvättkorgen till andra huset samtidigt. Dilemma.

Jag håller med
Helené, som kommenterat det förra inlägget, att vi hårt arbetande mammor förtjänar lite nya kläder! Det gör alla mammor, tycker jag. Oftast köper man ju massor till sitt/ sina barn och inte alls särskilt mycket till sig själv. Mina prioriteringar är oftast: mat först, sen kläder till Binning, efter det kommer väl grejer till huset och sist kläder till mig tror jag.

Nu skulle vi fika lite och efter det ska vi klura ut nån middagsmat. Killarna pratade om tacos, men vi får se vad det blir!

Fortfarande fullt upp..

Fast inte stressigt på nåt sätt alls faktiskt och det är skönt! Nu är vi nere i Svenljunga utanför Borås, hos Johnny, Lena och lilla Felicia. Vi åkte från Lkpg vid kl.7 imorse ungefär, vi fick gå upp sjukt tidigt men så är det ibland.. Kl.10 var vi i Gällstad och köpte massa kläder på Lager 157. Jag köpte: ett par Pour-jeans, med hög midja, stuprör. En Frank Dandy- tröja med tryck på ryggen, grå. En "mörkt" mintgrön Paul Frank t-shirt med roligt tryck, två par svarta trosor, en röd mössa med en vit stjärna på, ett nytt nyckelband (också rött- jättefint). Sist men inte minst köpte jag ett vanligt vitt trikå-linne med brottarrygg. That´s it. Ungefär 1100 kronor fattigare, men mycket rikare på roliga kläder..

Fröken Pastej: Ja tack gärna, jag slår en pling på typ måndag när jag pratat med jobbet och lagt upp min vecka där.

Nu måste jag gå och umgås lite känner jag, men eftersom det finns bredband här kommer jag förmodligen uppdatera lite oftare under helgen än vanligt, så håll utkik!

Totalt fullt upp

jämt, känns det som. Hela veckan försvann i ett nafs, hinner inte ens skriva nu egentligen.

Imorrn: Svenljunga och på vägen Lager 157= nya jeans.

Guud nu måste jag ruuusa. Måste hänga tvätt o ta över Binning, packa och städa tills imorrn.. Hjälp, vart är min polska städtant när jag behöver henne? Maria Borelius har du tagit henne?

Jobba..

Så jobbade jag hela dagen igår, det var lugnt påstod de som vet. Skönt iallafall, jag tyckte det var lagom mycket att hålla koll på ändå. Jag har fått lite mer tider: tisdag och onsdag kväll. Skönt att få lite jobb= lite mer pengar..

Idag har vi "skjutsat" in Henke till jobbet och sen åkte vi (dvs Binning och jag) direkt till stallet och skötte om Carmensita med lite rykt och sådär.

Nu väntar jag på att Binning ska vakna och få lite lunch, efter det ska vi åka till Solla och hjälpa henne med lite papper.

Idag har jag sett "Girls just want to have fun" också. Den var skoj.. Det är filmväder idag- regn.


Dop

Idag är det dop, vi har varit till Borensberg och plockat upp ett dopkort och dumpat lite sopor (tv:n och micron). Nu är vi hos Eva och Lasse och väntar på att vi ska åka ner till kyrkan här i Stjärnorp, passar på att surfa lite under tiden.

Igår jobbade jag, köpte present till Obelix och Eva (fyller år idag), handlade mat, matade Binning i panik i mataffären och var i stallet. Det kändes som att jag hade alldeles för lite tid på mig men det ordnade sig ändå!

Yeye nu ska jag surfa runt medan tid är. Ajöken!

ps) idag känner jag mig lite trendrätt för en gångs skull, jag kanske kan fixa en bild lite senare..

I love new stuff!

Idag har vi varit med Madeleine och shoppat, trots att jag var och fortfarande är, jätteförkyld. Jag hade ju presentkort på HM, hittade en lila v-ringad tröja där. Jag köpte en guld- och vitrutig sjal och ett "pärl"-halsband också. På barnavdelningen köpte jag en röd jul-pullover med marinblå, vita och rosa rutor och en vit tröja till Binning. Binning fick en bok på bokhandeln också, djuren och deras ungar. Medan vi väntade på Henke (Madeleine började jobba kl.15) gick vi på IKEA, jag köpte 4 söta värmeljushållare och ett 5-pack med vykort. Jag ska fixa kort på åtminstonde värmljushållarna framöver, men först ska jag undersöka varför det står "Databasen behöver mer minne!" i en inforuta på min blogg. Dom vill säkert få mig att betala för att blogga, så jag får mer utrymme. Hmm, jag antar att det finns fler fördelar också med att betala för bloggen, men alltså jag ska börja betala på mitt gymkort nu.
Jag har inte ens varit på gymmet.

Den Stora Musjakten

Ställningen just nu:
Skafferiet: II
Kastrullskåpet: II
Under diskbänken: I

Den Stora Musjakten
har pågått sen i torsdags då vi köpte 4 musfällor med artificiellt bete på, dom verkar ju fungera "like a charm". Enligt Henke ska det finnas en mus per person i hushållet, hittills har vi tagit en mus per person och per katt. Katterna borde ju minska musbeståndet inte bidra med varsin egen mus, vi får sluta mata dem, tror jag.

Riesen

Världens godaste godis tror jag. Min favorit just nu.

Annars har jag inte nånting kul att komma med känner jag. Förutom att jag fått ett presentkort på HM som jag vill handla upp, helst nuuu! Ska kolla
HM på internet tror jag.

Viktig uppdate!

Idag har Binning dragit Findus i svansen, han blev väldigt förolämpad. Findus var jättesnäll och försökte bara streta för att ta sig därifrån, vilket inte var nån höjdare eftersom draget i svansen blev ännu hårdare då. Findus är inte känd för att vara smart (Findus är vår ena katt).

Köttfärslimpan..

Idag har jag gjort hemmagjord barnmat till Binning och han älskade den. Köttfärslimpa, potatis och morötter mixrade till puré, det såg inte så gott ut men Binning gillade det skarpt. Bra det..

Annars har jag mest känt mig trött och varit täppt i näsan. Jag har läst i alla mina tidningar och kollat på "Gone in 60 seconds" och kutat runt i köket: lagat mat, diskat, matat Binning osv. Nina mockade åt mig idag, vi har alltså inte varit i stallet. Hon skulle mocka åt mig imorgon med sa hon eftersom jag inte vad särskilt pigg, men jag borde pallra mig iväg dit ändå och rykta henne iallafall. Vi får se hur det blir med den saken, Henke har nämligen bilen.

Jag längtar till en varm sandstrand vid ett turkost hav och ljumma vindar. Annars vill jag åka på en weekend till typ Prag eller nåt. Resa..

Dagen idag..

Jag har badat mr. B, när han var halvt påklädd ringde Helen och sa att Carmensita var hemma hos henne. Jag klädde på barnet klart och sen åkte vi mot Helen och stallet. Helen gick med henne och jag åkte i förväg och mockade och gjorde klart. Carmensita hade blivit jagad av Picasso i hagen (första dagen han var i hagen) och sen hade hon hoppat ut. När hon hade stått i boxen och lugnat sig ett tag + blivit ryktad tänkte vi att det var lika bra att släppa ihop henne med de andra hästarna i den stora hagen ändå. Picasso och Amaretto jagade in henne i skogen och där hoppade hon över staketet och sprang till Helen igen. Sen fick hon stå inne i några timmar och efter det gå ut i sin vanliga hage tillsammans med Manilla, som vanligt. Jag har inte hört nånting mer och då antar jag att det är lugnt. Jag hoppas att hon inte tänker hoppa över staketet i tid och otid nu bara för det här. Som det ser ut just nu får hon gå själv i hagen med Manilla och Godiva.

Annars har jag diskat, lagat mat, bäddat rent i sängen (såå fräscht!), läst tidningar, hämtat posten, tvättat, burit in ved, städat och förstås tagit hand om Binning också. Världens finaste unge, trots att han vaknade två gånger inatt och gallskrek. Stackars..

Jaha, nu ska jag väl läsa lite i
Cosmo tänkte jag och sen ska jag duscha innan jag kryper ner i de rena lakanen.. Jag längtar.

PS) jag har eldat också, det kommer vara superskönt att lägga sig och sova sen..


Utmaningen från Ida

Tio första
Första bästa kompis:
Ida förmodar jag.
Första bil: Ingen egen, just nu "familjens" 740s
Första kärlek: Anders
Första husdjur: katten Cattis och hunden Stoja
Första semester: vet ej, kanske tyskland?
Första jobb: plockade jordgubbar
Första köpta skiva: svårt, kommer inte ihåg.. förmodligen Roxette tror jag, annars nåt pinsamt.
Första riktiga kyss: kommer inte ihåg.. är det ett måste att komma ihåg sin första?
Första piercing: öronen är det enda jag haft, om det räknas.
Första konsert: Rocktåget skulle jag tro.

Nio sista
Sista alkoholdrycken: Smirnoff Ice på min systers student -05
Sista bilfärd: till och från stallet idag
Sista filmen du såg: X- men III the last stand
Sista bubbelbadet: jättelänge sen
Sista spelade cd: Christina Augilera Back to Basics
Sista gången du grät: inte så länge sen, förra månaden.
Sista måltiden: varm macka med kantareller

Åtta har du nånsin
Dejtat en av dina bästa kompisar?
nej
Blivit arresterad? nej
Blivit kär vid första ögonkastet? nej
Varit på tv? möjligen Bengan´s lokalTV (hehe)
Fått ditt hjärta krossat? ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? nej
Haft ett one night stand? nej
Busringt till nån? ja

Sju saker du har på dig:
bh
två strumpor
mysbyxor "haremstyle"
trosor
tröj-jacka
hårsnodd

Fyra personer du kan berätta allt för
Henke
Sarah
Pappa
Helené

Tre val
Svart eller vit?
vet ej
Sommar eller vinter? vinter
Choklad eller chips? choklad

Två saker att göra innan du dör
Resa och skaffa ett stall.

En sak du ångrar
Hemligstämplat

Nu utmanar jag
Lotta, Annika, HelenéSonja och Malin

På dåligt humör

Jag vill bara gnälla gnälla gnälla och det gör jag också men ingen lyssnar på mig... Som vanligt... Mina åsikter räknas inte, eller helst lyssnar de jag som jag vill ska lyssna och skiter ändå i allt jag sagt sen.

Jag tror blir v a n s i n n i g av allt lovande och hit och dit som ändå är skit samma sen. Förutom att jag är en gnällkärring också och hur kul känns det?! Inte alls kul.






nytt inlägg längre ner . . .


Slapp dag..

Idag har jag ridit, tänkte rida till skogen innan jag kom på att det är älgjakt just nu, jag vill inte bli skjuten. Jag red på en åker istället, det gick rätt så bra fast jag var mer spänd idag än igår, Carmensita var jättefin på slutet iallafall. Det fungerar rätt bra trots att hon är barfota, på grusvägen är hon bara öm när hon kliver på stenarna (nästan allt grus är borta).

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse för Henke mekar med amazonen, tanken är att vi ska ha två bilar nästa vecka så jag också kan jobba. Om dom nu ringer nånting förstås, jag tänkte ringa imorgon och fråga efter tider.

Nu måste jag hjälpa Henke med bilen säger han..

idag är första dagen på resten av mitt liv

och vad har jag då gjort?! Jag gick upp och åt havregrynsgröt (tack Camilla för tipset) och efter den nyttiga frukosten åkte jag och Binning till stallet, B somnade i vagnen och jag red Carmensita i "paddocken". Paddocken är en inhägnad del av gräsmattan som sluttar väldigt mycket- perfekt att rida i just nu eftersom hon inte har några skor. Det gick bra både med hennes hovar och ridningen, jag red alla ridvägar jag kunde för att fördriva tiden, sen red jag lite slalom m.m.

Annars har jag diskat, hittat den andra döda musen som Henke ska ta bort när han kommer hem, plockat in i skafferiet igen. Det ser fortfarande ut som kriget här hemma, Henke har lovat att dammsuga (i måndags förra veckan) och det ska han väl göra imorgon tror jag. Det gick kasst på folkracetävlingen, bilen gick sönder efter första heatet där han f.ö. kom 4:a.

Nu ska jag strax ringa och gratta min mormors man John på hans födelsedag tänkte jag. Kanske kika efter om Binning vaknat.

Idag har Binning på sig röda PoP-byxor, gröna PoP-strumpor, den ljusblåa stålmannen-bodyn, hoodien från "little dragon"-setet + fleecetröja och byxor när vi är ute.

Binning!

Binning på sin halvårsdag, 12 okt.


nytt inlägg längre ner . .

en grävlingsanekdot

när jag var liten sa jag alltid att jag var allergisk mot grävlingar. det gjorde jag för att nästan alla människor jag kände var allergisk mot nånting och jag ville också vara allergisk (kanske inte om jag hade vetat vad det innebär). jag valde att hitta på att jag var allergisk mot just grävlingar eftersom jag visste att chansen att jag skulle stöta på en var minimal.

Hos Solla..

Nu är Binning och jag hos Solla och hälsar på. Idag har vi varit på stan med Camilla och Åsa, innan vi skjutsade dem till tåget kl.13. De kom igår och fick börja med att ta hand om Binning medan jag var på kurs på IKEA i 4 timmar. På kvällen käkade vi pizza, som de gjorde till oss, och kollade på Medium.

Annars går det bara bra med Carmensita också, jag har varit där och grejat lite med henne igår morse och sen ska Binning och jag dit ikväll med.


Imorgon ska Henke köra KM i Folkrace, på Dunteberget.. Vi får väl se om vi åker och kollar, det beror lite på väder också.


Nu ska jag kolla om Banken via Internet funkar, det blir nästan som en följetong från förra inlägget.


Jobbar och sliter..

Måndag: jobbade 12-16.45 med Zelkja (stavning?) och det gick bra, jag stod själv för det mesta och körde, skönt att ha någon att fråga om/ när man klantar till det.

Tisdag: jobbade 15-18 med Britta, det gick lika bra som i måndags.. Jag var till Solla innan jag började och plastade in Carmensita stamtavla, namnskylt och täckesschema. Före jobbet köpte Solla ett par jättebra (och svindyra) arbetsskor till mig med. Halva lönen för städningen i september rök där.

Onsdag: dvs idag. Jag har varit i stallet och pysslat om hästen på morgonen, städat och fixat lite hemma och snart ska vi åka till stan. Jag ska möta Henke och ge honom Binning kl.16.15 i stan.

Nu: kolla banken.

Min helg..

Vart tog blogg-helgen vägen? Helt plötsligt är det söndag och jag har inte bloggat sen i fredags vid lunchtid.
Fredag: Det gick bra att jobba, vi hade säkerhetsutbildning, ergonomi m.m. Jag såg
Lotta (hårt arbetandes) i köket när vi smet igenom köket till personalrestaurangen. Vi slutade lite tidigare, jag hann hem till Idol, skönt att varva ner i soffan när hjärnan är lite överarbetad sådär.
Lördag: Stallade in Carmensita när Eva och Lasse var hemma hos oss. Eva vaktade på Binning och Lasse hjälpte Henke med folkracebilen, som fortfarande inte är klar.
Söndag: Binning och jag åkte till stallet till kl.9 imorse och sen släppte vi ut Carmensita tillsammans med Godiva, det svarta new forrest-stoet. Framöver är det tänkt att Amadeus (ridponny) också ska gå med dem i hagen innan vi släpper in dem till resten av gänget: Lillan- shettis, Donna- nordsvensk, Jade- new forrest, Picasso- korsning, Amaretto-russ och Manilla (den andra inackorderingen) också korsning.
Idag städade vi iordning lite, flyttade min garderob från sadelkammaren till det gamla stallet. Jag kunde inte ta fram min sadel för garderoben stod i vägen.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi har käkat pizza. Jag åt en Babylon, mumma. Kl. 19 ska jag vara i stallet och ta in kusen också, sen blir det väl lite mer rutin för henne så de kan ta in henne. Jag har tänkt att jag ska vara i stallet på morgonen för det mesta, den här veckan ska jag jobba mån (12-16.55), tis (15-20.25) och onsdag (16.30-20.25), jag ska gå brevid nu och sen kanske jag får fler tider i veckan med. Vi får se hur det blir. Lite cash blir det iallafall! Måste komma ihåg att ringa försäkringskassan..

Utmaningen från Lotta

k l ä d e r & s k o r :

ytterplagg
: En grön gammal jacka från Intersports barnavdelning.
pumps: Nej
boots: Nej
jeans: Ett par stuprör, gråa från HM. Jag måste köpa jeans när jag får pengar! Lager 157, here I come..
underkläder: Mest billigt och enfärgat.
festblåsa: Nej
kostym: Nej

b a d r u m :

doft: Elisabeth Arden "Provocative Women" och Hugo Bss "Deep Red", båda används sällan.
hudkräm:LdB Mineral Active Care
hårprodukt: Äger en Dove-inpackning, jag har använt den en gång.
mascara: Aco´s bruna (fått från VR)
läppglans: Aloe Lips
rouge: Använder inte smink
underlag: Se ovan.

a c c e s o a r e r :

klocka: på mobilen
plånbok: en brun i läder, jättefin.
väska: Just idag en vit "stickad" med trähandtag och en gul blomma på. Annars mest skötväska faktiskt, tragiskt men sant.
solglasögon: ett par svarta flugisar från HM
scarf: nepp
smycke: ett guldigt halsband med en häst på
bälte: gammalt svart som var inne för typ två-tre år sen.

t e k n i k :

mobil: en sony ericsson v600i
tv: en liten 15 tums tror jag
stereo: En liten silvrig sak.
transportmedel: Vit volvo 740 med "sportavgassystem" som bullrar nåt enormt, det låter trasigt alltså.
digitalkamera: Ja

Jag utmanar:
Ida, Helené, Sonja, Camilla och Annika, fast Annika har redan blivit utmanad av Lotta. Jag har inga fler vänner att utmana.. Om jag har det: tveka inte att säga till!

Boktips

Tack för de bra boktipsen jag fått i mina kommentarer. "Små Citoner Gula" har jag redan läst, fast man kan läsa om, speciellt en så bra bok som den. De andra tipsen ska jag kolla lite närmare på när jag beställer böcker nästa gång. Av Karin Wahlberg har jag läst "Ett fruset liv", den är med i serien om Claes Claesson, det är förmodligen värt att läsa resten av böckerna om honom också. Jag måste dock vara på rätt humör för att kunna läsa böcker med mord och otäckheter i.

Idag har vi hunnit med ett stopp hemma hos Cissi och Arvid, där var det fullt hus. En liten tjej var där och provred Bibbi, hon hade sin mamma och en till tjej med sig, sen var Kim där och hälsade på med. Kul att träffa lite folk, Cissi bjöd på lundh innan jag och Binning åkte upp till Eva. Stuvade makaroner och korv till mig och Binning fick smaka lite mosade morötter, han sa "mm" hela tiden det verkade vara en riktig höjdare.

Nyss beställde jag en A-skatteblankett från Skatteverket, jag ringde dit och då var det hur lätt som helst. Jag har inte hittat rätt sida på hemsidan, men nu är det klart iallafall. Skönt att slippa tänka på det.

Idag har Binning på sig den vita långärmade tröjan med en beige rand på ärmen, vita strumpbyxor, röda och vita raggsockor, mörkblåa byxor, gul- brun- och turkos tröj-jacka med luva. Det är rätt kallt nu tycker jag, bara 6 grader igår kväll när vi gick och la oss och imorse var det ungefär lika.

Imorgon ska Helen stalla in Cassandra och då får Carmensita flytta till sitt nya stall. Jag vet inte om dom har nåt strö än, men om inte kan hon gå ute ändå fast med täcke på natten tänkte jag.

Inlägg..

Igår skrev jag ett bra inlägg, men det fick inte vara kvar.. Hela internet var konstigt på vår dator, jag la ner projektet istället. Igår på utbildningen fick vi lära oss hur man tar bort felslag och sånt, nu vet jag vilken blankett jag ska ha från Skatteverket också. Vi fick passerkort och kläder, nu har vi blivit inrättade i mainstream IKEA-ledet..

Idag har Binning och jag varit med Eva till Motala och köpt mattvarp och trasor, vi käkade lunch på "Baltzar von Platen" och sen kollade vi om Henkes nya däck hade kommit med Bussgods. Det hade dom inte, då åkte vi hem istället.

Just nu håller jag på och beställer lite nya fräscha böcker från Bokus: "Martina-koden", "Hej Lättja..." och sen ville jag beställa del tre i "Gossip Girl"- serien också, men den hade inte kommit ut på svenska än tyvärr. Jag är ute efter lite roliga, lättsamma böcker.

Idag har Binning på sig ljusblå byxor och en röd långärmad body, från HM och citrongula PoP-strumpor. Han har smakat ärtpuré idag, det var ingen höjdare, han fick gröt när han började bli lite tveksam.

Andra dagen på jobbet..

Igår fick vi lära oss hur man gör med olika betalsätt, typ kontant, kort, utländsk valuta, personalrabatt osv. Idag ska vi lära oss hur man gör om (när?) man gör fel. Det känns bra iaf, i början var det verkligen knöligt men vi fick träna massor (typ 4 timmar) igår på olika övningar och det började flyta efter ett tag.

Idag har vi varit på Kyrkans Barntimmar i Fornåsa och sjungit lite. Det var en massa mammor, 2 pappor och en hel hög med barn där, kul. Jag tänkte försöka åka lite oftare nu, vi var förra veckan också men före dess var det väl en månad eller nånting..

Shit, jag har blivit utmanad av Lotta också, jag kanske hinner med utmaningen strax först måste jag dock leta reda på nån blankett på skatteverkets hemsida. Jag har inte en aning om vilken, vet du så kan du ju berätta för mig!

Jobbe..

Idag är ju första dagen på jobbet. Utbildning på IKEA mellan kl.15-20. Det ska bli kul och intressant, om jag har tur kanske jag hittar 100 000-kronorsmannen på IKEA innan jag börjar? (Nån tävling på Mix Megapol).

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi ska snart käka lunch. Jag tänkte åka vid kl.14.15 ungefär, det känns viktigt att komma i tid, speciellt idag när det är första dagen.

Idag har Binning på sig de ljusblåa mysbyxorna från HM, en röd långärmad body också från HM + strumpor från PoP. Jag har på mig gråa stuprör, ett vitt linne, en grön "farfarströja", ceriserosa strumpor och allt är från HM + ett par gråa sockor från Estland med små katter på.

Chokladkakan..

Om ni har väntat på att få höra fortsättningen om chokladkakan så kommer den här: Det blev ingen chokladkaka för jag köpte en dagens istället. Det var pasta med fläskfilé och currysås, med wokgrönsaker till. Mums! Kul att träffa Ellinor och Moa, Erica och Theodor (stavning?), vi fikade/ lunchade och sen gick vi lite på stan. HM, Kappahl, Sportif och en nyöppnad barnaffär med märkeskläder och möbler m.m. Därifrån kommer Binning önska sig några grejer i julklapp tänkte jag (det gäller att vara ute i tid)..

Annars har jag och Binning varit i stallet och städat ordning på alla grejerna vi kastade in där igår. Det blev kalasbra och allting fick plats också, konstigt nog.

Jaha, just nu är det total hysteri på nedervåningen. Jag måste förmodligen ner och avlösa herr fader som försöker söva herr hysterisk. Varför är han hysterisk? Varför vaknar han på natten och är hysterisk? Och hur ska det gå att jobba när man knappt får sova?


Mammafika imorgon

Jag tänkte bara påminna alla ensamma, övergivna mödrar som inte har nånting för sig imorgon kl.13 att då är det dags att ta med ungen/ ungarna och möta bl.a. mig utanför Åhléns i Linköping för då ska vi fika och beundra varandras ungar. Jag längtar mest efter en supergod chokladkaka som jag tänkt köpa för mina sista pengar, men vi får väl se hur det blir med den saken!


Lite nya bilder..

Idag och igår har jag promenerat.. Igår var vi till Regina och Anders, dom var här först och hämtade nån grej till Anders folkracebil och sen hängde vi på dem hem. Dom flyttade in i sitt nya hus i augusti om jag inte minns helt fel, sen ska dom ha barn i februari också. Kul. Vi stannade till hos Solla och hämtade mina täcken på vägen upp till Eva och Lasse, sen var vi till Madeleine och Gunnar och käkade pizza.

Idag har jag gått bort till stallet och pratat med Nina, sen körde vi dit massa stallsaker, jag får köra en vända till imorgon. Nu är garderoben och de flesta grejerna där iallafall. Vi har handat lite med. Nu tänkte jag slänga mig i soffan och slappa eftersom Binning vaknat och varit otröstlig flera gånger under natten.

Bilder: Carmensita äter äpplen, bilden är från igår..

hästen

Binning och Henke hos Regina och Anders.

Binning