God natt

Nu ska jag sova, mår illa och är jättetrött. Hoppas det är bättre imorgon för då ska jag rida o jobba igen.




Ridning och jobb

Jag har varit i stallet och ridit på morgonen, jag fångade Carmensita i hagen. Jihoo!! Framsteg...

Strax ska jag åka till jobbet och resten av familjen ska tydligen till Stjärnorp.

Musikaliska syskon?


Barnskratt

Barnskratt är väl det finaste som finns?! Båda barnen håller på och kiknar av skratt, det är underbart att höra dom ha så kul. Oj nu blev det visst lite gråt, fast jag hann inte mer än skriva det förrän det var skratt igen.

Hushållssysslor: check

Nu har jag tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, lagat lunch och grejat med barnen. B och jag ska strax pussla, fast nu är han upptaget i sin koja. Han och A E verkar leka tittut, dom skrattar jättefint!

Avstängd dator och pussel

Nu stänger jag av datorn en stund, vilket är väldigt ovanligt. Datorn brukar alltid stå på här. Menmen! Vi ses förhoppningsvis inte förrän framåt kvällen.

Klart!

Jaha, nu är det slut med Harry Potter-läsningen. Jag har massa andra böcker på tur som jag kan läsa nu, men först ska jag ta och läsa massa tidningar som ligger och väntar. Kanske slänga ner mina pelargonskott i jord också, vilket innebär att jag faktiskt måste ta in säcken med jord så den kan tina.

Jaja, snart ska jag grädda matbrödet och nu ska jag väl pallra mig ut och starta den där tvättmaskinen... Det blev Harry Potter före tvätt...

Soraya, pirayan!

Jag saknar dig med!!! Jobba klart och kom hem nån gång!!!

MVH Serbokraten.

God morgon!

Idag var vi uppe med tuppen, vi vaknade alla tre innan Henke åkte. Först hade vi lite mys i sängen i ungefär en halvtimme och sen pallrade jag upp oss. Eller hur man ska säga.

Hittills har vi ätit frukost och satt en deg på jäsning, det blir matbröd. Vi har köpt bröd sen vi kom tillbaka från dalarna och det är inte särskilt gott, faktiskt. Men idag blir det ändring då!

Nu ska jag sätta igång lite tvätt och sen läsa ut Harry Potter...

Framsteg!

Idag har A E prickat sin första teckning! Jag försökte få henne att förstå att hon kunde göra lite mer svepande rörelser med kritan på papperet, men det funkade inte.

Trött och gnällig.

Nu har jag jobbat ett par timmar med diskning och städning. Mitt upp i alltihopa blev det nattning av B och välling till A E också. Men nu är det undanplockat och hyffsat fint. Jag har dammsugit av det värsta. Nu ska jag väl läsa lite mer Harry Potter innan det blir den mycket nyttiga kvällsmaten pommes med mycket salt och bearnaisesås. Kanske, kanske att jag orkar steka en laxfilé till men det tror jag inte.

Tråkigt och trist!

Jag måste verkligen diska. Jag hade tänkt göra det direkt efter frukost, men Harry Potter lockade mer. Men det är helt slut på gafflar, frukostskålar och nattflaskor så det vill till att jag diskar nu... Suck...

Åh, presenter också!

Jag har fått presentkort från Micke, Lovisa och barnen i födelsedagspresent. På Body Shop! Så när vi ändå var i stan fikade vi på Linds (efter bokrean) och sen var vi in på Body Shop. Jag köpte en COCOA BUTTER Hand & body lotion, en massagegrej, en VITAMIN E BODY BUTTER och eftersom jag kom över 400 kronor fick jag en present för 400 kronor. Det var en vit necessär med rosa insida med rött rosmönster på. Och inuti fanns: en liten STRAWBERRY BODY BUTTER, DIVINE CALM dushtvål (lavendeldoft), en VITAMIN E moisture cream och en HI- SHINE LIP-TREATMENT. Hurra!

Bara toppengrejer. Nu blir det duschen med min nya duschtvål och sen blir det COCOA BUTTER efteråt. Mums!

Kojakoja!

B och jag har byggt en koja, han har suttit i den och mest suttit. Sen läste han Skrotsamlarskolan, fast nu har han hämtat sina ritsaker och sitter vid bordet och målar. Han fick en Mamma Mu-ritbok av Eva igår, fast han har inte plockat fram den än. Ska hämta den åt honom.

Kamerasladden är fortfarande spårlöst försvunnen...


Det blir till att åka ROD i sommar!

Henke har varit och besiktigat klart forden idag och den gick igenom! Så i sommar ska vi åka FORD för glatta livet!

Henke är en sån duktig bilbyggare!

Grattis till Henke och grattis till mig, nu får jag vara i stallet så mycket jag vill. Hurra!

Bokrea

Igår var vi på bokrea, jag gjorde massa fina fynd!

Barnböcker:
Älskade Ponny, Lin Hallberg 29:-
Bobo handlar, Yves Got 49 :-
Snickra, Johansson & Ahlbom (En Mulle Meck-bok) 45 :-
Morris på landet, Olsson & Jönsson 49 :-
Majas lilla gröna, Lena Andersson 59 :-
Ponnyklubben, Toubon & Schulthess 59 :-
Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti, Adam Dahlin Emma Åkerman 69 :-

Vuxenböcker:
Islam, Markus Hattstien 39 :-
Duktig hund!, Nordlander & Adlercreutz 99 :-
Gräset sjunger, Doris Lessing 69 :-
Visst finns det gudar i Alabama, Joshilyn Jackson79 :-
Krig och fred, Leo Tolstoj 79 :-
Tricia Guilds Inspiration 40 :-
En desertörs bekännelse, Joshua Key 75:-
Hästarna i mitt liv, Monty Roberts 139 :-

Det var en fin skörd iår! Dock fanns det ännu fler fina barnböcker som jag vill lägga vantarna på. Det jag kan känna är att B har enormt mycket egna böcker medan A E har typ en bok. Så B behöver ju inte få alla dessa böcker. Han har fått Skrotskolan och A E har fått en liten bok om lastbilar som jag inte kunde hitta nånstans nu, den ligger säkert kvar i bilen. Många böcker är lite för svåra för B också just nu så jag tänker försöka hålla på de här böckerna, vilket jag aldrig brukar lyckas med eftersom jag är så nyfiken på dom själv. Så vi får se hur det går!

God morgon!

Idag blir det ett kort inlägg före frukost. Planer för dagen är att åka på barntimmarna, B är jätteglad för det. Sen blir det Stjärnorp för att hälsa på Eva och kanske bokrea om hon mår bra. Kl.16 ska jag hämta Henke på jobbet och sen ska han lasta forden och fixa för den ska ombesiktigas imorgon kl.7, det är rätt spännanade för om den går igenom är den helt klar!

Nu ska jag utfodra mina små änglar, dom har vaknat på rätt sida idag för i vanliga fall måste jag slänga åt dom varsin macka såfort som bara möjligt på morgonen. Men inte idag alltså.

Ahh, pyjamas.

Nu har båda barnen pyjamas och B ligger i sängen och lyssnar på Blixten McQueen. A E hoppar omkring och morrar, hon morrar så mycket att jag kallar henne Morris nu. Inte särskilt fyndigt kanske, men det passar henne bra.

B och jag pusslade hans svåra tredimensionella Blixten-pussel förut, fast jag gillar inte när han vill vara med. Det är kul att pussla, jag vill helst ha det helt för mig själv. Måste skärpa mig lite känner jag.

Nu ska jag pussa på Morris och sen ska jag läsa lite i senaste Allt om Trädgård som jag fått låna av Solla, det är bra att jag lånar den så hon får av plasten på den nån gång. Ibland när jag kommer dit har hon plasten kvar på de 3 senaste numrena.

Semlor

Vi har precis fikat på varsin semla, eller B åt bara upp locket på sin. Jag lyckades faktiskt äta upp min, men jag tog bort det mesta av grädden.

Jag funderar på vad vi ska äta till kvällsmat, jag är sugen på pizza men det lär det ju inte bli.


Pelargoner och köttbullar

Jag har tagit in nästan alla pelargonerna, klippt ner dom, tagit sticklingar och vattnat och fixat. Dessutom har jag tagit massa kort, men nu är överföringssladden mysiskt försvunnen istället.

Nu ska jag rulla lite köttbullar, eller kanske blir det pannbiffar? Det beror på hur mycket ork jag har. Jag tänkte ha i kikärtor och morötter också.

Yoga!

Som att det inte var nog med att ha ridit en sväng blev det ett poweryogapass på kvällen också. På Henkes initiativ. Kul och välbehövligt för jag var väldigt stel, nu är jag däremot utdragen och avslappnad.

Idag håller jag på och läser klart "Riket vid vägens slut", tredje boken om Arn. Jag läste ju halva innan vi åkte till dalarna och sen har boken legat bortglömd i en påse. Hittade den igår när jag letade efter nånting att läsa, Henke läser förhoppningsvis ut Harry Potter och dödsrelikerna idag.

God morgon!

Återigen är det förmiddag,  men det blir god morgon idag ändå. Vi har ätit frukost och imorse satte sig A E upp alldeles själv! Tidigare har hon satt sig upp om hon haft en huvudkudde, men idag låg hon på rygg, vände sig på mage och sen satte hon sig upp. Vilken duktig tjej! Jag är jättestolt, förstås. Just nu är Bs favoritsak pussel, han lägger pussel som är för större barn än honom själv, 50 bitars klarar han bra! Jag är lika stolt över honom.

En ridtur senare...

Det är verkligen toppen att vara igång med ridningen igen! Jag är på mycket bättre humör, jag känner mig t.o.m. pigg när jag kommer hem. Idag var hon som hon alltid är. Efter typ halva ridturen tycker hon att det är dags att arbeta, sen blir hon sur när jag kortar tyglarna (oavsett hur mycket jag driver så stannar hon upp och trampar på stället eller saktar in till snigeltakt). Sen tjafsar vi om att man visst ska gå undan för innerskänkeln och ta stöd på yttertygeln, efter ett tag ger hon sig och går jättefint. Carmensitas rutin, charmigt va?! Den där surhetsfasen hoppas jag ska bli kortare och kortare, för ibland är hon på väg ner i diken eller ut i snön. Fast hon är ändå rätt lugn nu,  jag har varit med om värre. Hon står åtminstonde inte på bakbenen.

Ridbyxor på

Sitter här och väntar på Henke, han är sen från jobbet idag... När han kommer ska jag slänga mig iväg till stallet och rida en vända tänkte jag. Ridning två dagar i rad, det känns ju toppenbra!

Barnen leker på det rena golvet (dammsuget och skurat). Dom är sams för det mesta, men B tycker att A E förstör lite tror jag. Det är Duplot som de leker med.



B spexar.


Franska och luugn.

Lyssnar lite på Carla Bruni och barnen leker på golvet. Skönt. Fast det luktar som att det är dags att byta blöja. För er som ville veta...

God förmiddag!

Jag hade tänkt skriva god morgon men det känns lite sent för det. Vi har ätit frukost och jag ska sätta igång en maskin med tvätt. Sen tänkte jag läsa lite, snart är den här boken slut också... Bara en kvar, men Henke måste få läsa klart den först. A E ska förhoppningsvis sova lite nu och B vill titta på film.

Snöbarn

Mina fina små ungar, igår åkte dom kälke och pulka tillsammans med Henke, Micke, Lovisa och kusinerna. Jag ville inte vara med för jag hade inte mina thermobyxor med mig. Jag åkte ändå kälke en gång och blev blöt... Här kommer en bild på gullungarna...



Kälken åkte Lasse på när han var liten (om jag fattat det rätt),
nu är den nyrenoverad med nytt trä och går jättebra!


Trött på bloggar

Just nu är jag jättetrött på att läsa bloggar, inte mina kompisars såklart men alla andra inrednings- och "kändis"-bloggar jag har med på min bloggkoll. Nehej! Nu ska jag läsa lite Harry Potter då...

Stjärnorp

Idag är vi i Stjärnorp, igen. Eva och Lasse har åkt på kalas och vi är här ändå. Vi har snyltätit frukost och nu sitter B nere och leker med Lego. Han pratar massor, det är så kul att lyssna på honom. A E ligger i resesängen och håller förhoppningsvis på att somna/ sover. Jag har röjt på bänken, plockat in all ren disk och startat en ny diskmaskin. Nu ska jag jämföra priser på bokrean och sen läsa Harry Potter, nu är det Halvblodsprinsen.

Vårväder?

Idag är det plusgrader! Eller nollgradigt iallafall, det blir säkert varmare under dagen. Synd, för det kom en decimeter snö till igår och jag tycker det har varit toppen med massa snö och minus! Riktig vinter... Det är inte precis så jag längtar efter snöslask.

Iskörning

Idag har Henke, Micke och jag (bara lite) kört och sladdat på isen på en sjö. Det var väl ok, jag var inte särskilt duktig men Henke och Micke är verkligen duktiga! Å andra sidan kanske jag hade varit lite bättre om det inte hade varit första gången.

Nu ska jag läsa vidare i Harry Potter, har typ en sida kvar i Fenixorden.

Update:



Henke och Micke kör, Henke tyckte att jag skulle ta "lite fräna bilder med snörök".
Det var ganska svårt att få till några bra bilder, det blev mest suddigt eller med pyttesmå bilar.


Min hjälte Harry Potter

Vi har varit hos Solla mestadels av dagen, jag gick ponnyridning och B var ledsen för att han inte fick rida. Barnen som la upp cash måste ju få rida först. Sen fick han rida och då var han jätteglad, han sa "Binni rida Nisse Po". Jättegulligt! Sen fick han rida på Lillan/ Nissan också (jag säger alltid Lillan för det hette hon när jag lärde känna henne, men Solla kallar henne för Nissan). Vi käkade korv och A E sov nästan hela tiden. Sen var vi inne och fikade. Barnen fick vara hos Solla medan (mest) jag och Henke (lite) handlade mat på Coop och sen åkte jag tillbaka till Solla och fikade lite till.

Nu ligger båda gullungarna och sover, kakelugnen är "glöööans" och jag tänker fortsätta läsa Harry Potter. Men först ska jag uppdatera min andra blogg och kolla om nån spännande person uppdaterat sin blogg.

Till Solla!

Idag ska vi till Solla och hjälpa till lite. Det fanns ingen som kunde gå barnridning, vi får se hur det går med barnen. Annars får jag väl göra nånting annat. Ska strax åka iallafall...

Rubrik

Jag har inte så mycket tankeverksamhet på g här, tänkte mest rapportera att ridningen gick fin-fint. Fast jag fick påminna henne om att innerskänkeln och yttertygeln samarbetar mot henne. Vilket gick in efter ett tag, hon behöver arbetas lite varje pass även om det är precis i början. Vilket jag kom ihåg idag, men inte sist. Så dagens pass var riktigt lyckat och hon var väldigt nöjd i stallet efteråt. Och inte genomsvett heller, skönt.

Nu blir det Harry Potter och godis, jag vet... Jag är hopplös med godiset.

Ridning!

När Henke kommer hem ska jag till stallet och rida! Så nu är det nog dags att jag börjar byta om, jag vill vara klar att slänga mig ut genom dörren när han kommer...

Lugnt

Idag är vi trötta alla tre, vi har det lugnt och skönt hemma. B ska få titta lite på film medan jag läser vidare, nu är det Harry Potter och Fenixorden.

Äckligt ris

Igår åt vi ju casslergratäng med bulgur istället för med ris, som vi brukar. Då säger B "äcklit his, mamma". Vilket betyder äckligt ris, mamma. Charmigt va?! Jag sa att det inte var ris, utan bulgur och då åt han lite ändå. Imorse sa han också att pappa har en stor pung. Ha ha.

Trött och ensam

Jag är så trött. Barnen sover och Henke har inte kommit hem än. Så jag är ju inte riktigt ensam, men det är så lugnt och tyst i huset. Och det var bara ett konstaterande, inte ett klagomål.

Nu ska jag läsa lite. Fastnade på Facebook och bloggar.

Sarah!

Precis efter att vi ätit lunch dök Sarah upp här som planerat. Vi har lekt, barnen tyckte det var jättekul att det kom en till att leka med, gått promenad, fikat jättemycket (Evabullar från frysen, Ballerinakakor och hallon- och blåbärspaj) och pratat. Eller jag kanske mest har tjatat hål i hennes huvud men eftersom hon kommer tillbaka antar jag att det är ok.

Nu är jag helt slut, barnen med. De ligger i sina sängar men A E är fortfarande vaken. Jag är sugen på ostkrokar och choklad. Mmm. Nu ska jag kolla om A E vill rapa och sen ligga i soffan och läsa Harry Potter. Vi har haft en fin dag idag!

Mer bilder!



Kort från nån dag sen... A E har fått en macka.



B tog ett äpple först och sen lite macka på det.


Min goda frukost! Mums, mackan är jättegod. B och jag brukar dela på gröten.


Barntimmar

På förmiddagen har vi varit på barntimmarna. Jag har vattnat mina pelargoner, jag ska snart ta in dom. Det stod jättebra i Drömhem & Trädgård hur man kan väcka pelargonerna efter vintern så jag tänkte prova deras sätt. Steg 1 är att ställa dom ljust, vattna och ta bort allt visset.

Annars är tvätten i full gång och lunchen står i ugnen. Det blir casslergratäng med bulgur. Ska bli kul att se om det blir bra eller ej.


Morgonsysslor

Imorse hann jag faktiskt med en hel del tråkiga grejer innan vi åkte till Solla. Det var disken, tvätten och dammsuga av lite. Så nu är det rent och fräscht, skönt att komma hem! Jag ska tillbringa kvällen med Harry Potter (och den flammande bägaren), en kopp te och en chokladkaka. Kanske lite glass också? Det låter som en prima idé tycker jag!

Sportlov hos Solla!!

Resten av sportlovet har Solla öppet mellan kl.10-14 om man vill åka dit. Vi har varit där idag och åkt pulka, häst & släde, B har ridit på Nisse Po, vi har klappat alla djur, grillat korv m.m. Lovisa och kusinerna var också med, jättekul. Här kommer bilder från dagen:






A, Lovisa och M grillar korv.



Lillan och Nisse Po käkar lite hö i väntan på att få gå barnridning.



M gosar med en 8-veckors kaninunge.



O spanar på kaninerna.



A med sin papegoja-kanin, den satt på hans axel sen.



A E var jättenöjd och glad. Hon satt i vagnen för det mesta.



B tyckte att Viola var lite väl närgången på hans overall.


Gissa vad jag gjort idag?!

Jag har ridit Carmensita! 45 minuter i skogen blev det, hon blev svettig och fick ha täcke på sig i hagen sen. Hon var rätt pigg och ville inte slappna av ordentligt på slutet. Konstiga lilla häst, det är nästan så man önskar sig en lugn valack ibland. En lite mer avslappnad häst... Å andra sidan måste man ju göra rätt på den här, man får aldrig hänga henne i munnen för då blir hon hysterisk. Kanske lite väl ibland men...

Nu ska jag läsa klart dagens Harry Potter, idag är det Fången från Azkaban men den är snart slut. Igår var det Hemligheternas kammare.

Gravid-dröm

Igår natt drömde jag att jag att jag var gravid och att bäbisen sparkade med båda fötterna samtidigt så huden typ tänjdes ut så man såg hela fötterna och alla tårna precis i detalj. Fötterna var ungefär 2 cm stora.

Konstig dröm...

Te och juice!

B kommer med sina tekoppar och bjuder först på te och sen går han och hämtar juice. Han är så söt och omtänksam när han leker!

Sömntuta

Eller inte! A E vaknade kl.6.15 imorse. Av sig själv. Henke var extra tyst imorse just för att hon inte skulle vakna men det var tyvärr inte till nån nytta eftersom hon ändå vaknade typ en halvtimme efter att han åkt. Just nu sover hon middag och B leker på bilmattan. Jag hade tänkt att vi skulle ut och leka i snön, men vi får ta det sen.

Jag tänkte läsa lite en stund och sen fundera ut vad vi kan äta till lunch idag.

"Sluta hata, mamma"

I bilen på väg hem idag sa B: "sluta hata, mamma". Det är inte riktigt så illa som det låter för hata betyder tjata i det här fallet och han sa det när jag hade sagt "jag älskar dig" till Henke. Ganska snopet att få höra sluta tjata från sin unge i det läget... Så jag provade att säga "jag älskar dig" till B också, men han fortsatte säga till mig att sluta tjata så jag fick vara tyst istället.


Mina fina ungar (bilder)



Tog dom här bilderna i fredags när vi precis kommit hem. B satte på A E halsbandet.



Min medhjälpare, han hämtar också ved. Han älskar sitt linne med tärningarna, han vill ha det på sig jämt.


Dåligt samvete vs dålig pension

Jaa ni. Det är inte lätt det här med barn, pengar och jobb. Jag skulle behöva ett bra jobb, helst som jag kan jobba hemifrån med och t.ex. en del på dagen och en del på kvällen efter att barnen gått och lagt sig. Gärna nånting som ger mycket pengar, men å andra sidan om vi slipper betala bensin och dagisavgift så behöver det inte vara överdrivet bra betalt. Som det är just nu känner både Henke och jag att det är alldeles för tidigt för A E att börja på dagis. Därför kommer jag förmodligen inte kunna söka nån chefsutbildning just nu. Vilket känns jävligt trist för mig för jag känner att jag behöver komma igång och komma nån vart för att kunna tjäna lite mer pengar i framtiden. Samtidigt vill jag ju inte missa hela A Es liv och utveckling (det jag vill är att antingen jag eller Henke är hemma med barnen ett tag till). Hon är alldeles för liten för dagis, när B började var han 1 år och 4 månader och det var alldeles för tidigt, han kunde inte ens säga ja och nej.

Jaa ni, just nu är det mest trötta tankar från mig, jag ska gå och lägga mig istället. Men det är typ pengar som upptar mina tankar nu och det känns inte värt att få dels dagisavgift och dels ännu högre bensinräkning för att åka så långt till jobbet. Ett jobb lite närmare vore ju bra. Fast finns det några jobb för en sån som mig i dessa tider? Jag skulle kanske kunna tillverka nånting hemma. Kom gärna med förslag!!

God natt.

PS! Om nån känner att ni vill skänka en miljon till oss så är det helt ok, för det skulle lösa en del problem faktiskt. Tack på förhand.

Jobbe

Framöver blir det jobb och resten av familjen ska till Stjärnorp och hälsa på. B har pratat om farmor och farfar sen vi kom hem igår.


Pizzakväll

Igår åt vi pizza och massa godis + kollade på lite film. Sen la vi oss tidigt, skönt. Jag var jättetrött...

Packa upp!

Nu ska jag börja packa upp... Jag har dammsugit, skurat golven, torkat av borden, datorn, tv:n, fönsterbänkarna m.m. så det börjar bli lite fint nu. Henke hade städat, men han hade nog inte tänkt på att han varit hemma själv i två veckor och stökat  ner lite extra. Speciellt eftersom han fortfarande inte är frisk. Menmen! Jag ska packa upp, förhoppningsvis hinner jag klart innan Henke hinner hem för då ska vi åka och handla. Plus att jag ska inviga honom i mina planer... Ha ha! Det kan behövas att han får veta lite också.

Min älskade fina barn sitter och leker tittut nu. A E har verkligen fått in snitsen, B har gett henne en handduk som hon sätter över huvudet och sen rycker av. Då skrattar dom samtidigt båda två, det är så fint att se när dom kan leka tillsammans!

Hemma!

Nu är vi hemma igen, det gick bra att åka fast A E bajsade två gånger. Nu håller jag på och gör våfflor, sen ska jag packa upp allt.

Inlägg som försvann

Jag skrev ett inlägg förut, men det försvann tyvärr. Bert, Kerstin och S (min treåriga kusin) var hit på "söndagsmiddag". Min kära syster Sarah hade gjort en jättegod skinkstek och potatisgratäng som vi åt. Till efterrätt hade jag gjort en chokladkladdkaka, hittade ett recept på internet som jag provade.

Mormor kom hit med gamla bilder på farfar och morfar till oss, det var kul att få lite bilder på dom för jag har nästan inga. Jag har en förstoring på mig, Camilla och morfar och mormor och morfars bröllopsfoto. Inga kort på farfar egentligen. Så det är kul att ha. En fin bild var på mormor och morfars mor Anna Kristina också. Det ska upp nånstans hemma sen. Det är kul med gamla kort, jag har på både mamma och pappa när dom är ungefär 15 år...

Nu har jag packat in nästan alla våra saker i bilen, imorgon ringer klockan vid 6. Om inte A E hinner vakna före vilket hon kanske gör. Vi får väl se.

Snölek

B har haft lite quality time med morfar, först körde dom ut ensilage till korna, matade "kalven" (det var en kalv i somras iallafall) och sen åkte dom pulka från en av snöhögarna. Och grävde ut en koja också, precis sånt som jag gjorde när jag var liten. Det såg kul ut, jag hade begravningskläderna på mig så jag var verkligen inte med och lekte. Camilla och jag gick en promenad iallafall, A E somnade i pulkan. Sen sjöng jag lite singstar mot David innan vi åkte tillbaka hit (till mamma).

Begravningen gick också bra, Sarah och Kristofer hämtade barnen när vi var klara i kyrkan och efteråt åkte vi ut till pappa.

Matuppror!

Snart är det 100.000 underskrifter, gå in och skriv på du med om du inte redan gjort det!

Camillas matuppror



Hemsida

Här hittar ni till Lager 157 och Lager 70.

Dags för begravning

Och jag är verkligen i tid. Jag ska bara hoppa i klänningen, koftan och skorna och sen är jag redo. Och det börjar kl.10.30, vi ska vara där strax efter kl.10. Jag trodde det skulle ta hundra år för barnen att bli klara på morgonen så jag hade klockan på 7.30 (A E ville helst gå upp kl.4) men A E vaknade för morgonen vid 6.30 eller nåt sånt. Plus att hon vaknad en miljard gånger inatt. Pust. En gång drack hon vatten varpå hon spydde upp allt vattnet över min sovtröja och sin pyjamas.

B åka pappas dold

B letade precis igenom sin påse med fynd-kläder och hittade Mini rodini-linnet med tärningarna på (från Sarah). Han slet av sig sina tröjor och skulle ta på sig linnet, sen klappade han sig på magen och sa "B åka pappas dold" (dold=ford). Jättenöjd. Han ville dock inte ha några utav dom coola, snygga jeansen på sig men det kommer väl.

Alla mina fynd

Till mig:
1 grå v-ringad långärmad tröja
1 svart som ovan
2 vita ribbade linnen
2 svarta som ovan
1 par svarta chinos
1 par beiga chinos
1 par svarta tights
1 rosa munktröja med dragkedja
Ett par bruna platta sandalar från Scoretts outlet

Till Henke:
En röd De Palmatisha
En röd De Palmacollagetröja
En svart Pacetisha
Två par Pacekalsonger

Till B:
Svarta smala jeans
Mörkblåa smala jeans
Två farfarströjor
En Byggare Bob cd med blädderbok (ska bli födelsedagspresent tänkte jag)

Till A E:
En vit tunika (40 kr)

Barnen fick 3 porslinshästar och varsin plastkasse med muffinsar på. Och såklart fick dom massa fina kläder av sina mostrar. A E fick en Bondelidtröja, en svart stickad kofta, en PoP klänning (svart, vit och rödrutig), 2 par PoPstrumpbyxor, en blå finstickad tröja med hjärtan i mönstret, en röd och vitmönstrad tunika också PoP. Allt det var från Camilla. Sarah köpte ett Minirodini linne, vitt med tärningar på. Så B har sina nya jeans och linnet, han är en riktig liten rodder.

På vägen hem stannade vi hos Sandra i Säter, A E fick en fin rosa klänning från Fem Myror är Fler Än Fyra Elefanter.

Det var väl all shopping. Först var vi på Lager 157 och Scorett outleten (Sågmyra), sen till Lager 70 (Insjön) och till sist på Kupolen. Vi åt lunch (jag åt kycklingpaj) + fikade lite på Lager 157, dom hade världens godaste snickerskaka där. Det sista vi gjorde på Kupolen var att fika på Waynes, där åt jag en brownie. Mums!

Sågmyra!!

Nu ska jag duscha och sen ska vi åka till Sågmyra, hoppas på många fina fynd. Jag redovisar mina ev. fynd när jag kommit tillbaka hit, det här ska bli så kul!!!

Syskonhäng!

Igår kväll åt vi pizza/ viking kebab alla syskonen och mamma var med också. Efter det spelade vi spel, först Från Robinson Till Ronja som är ett kortspel där man samlar familjer. Sarah vann och jag kom klart sist. Sen spelade vi Så Det Kan Låta, där Camilla och jag gjorde en snygg spurt förbi Sarah och Davids lag och vann! Det var jättekul, hela kvällen var toppen och det är såklart synd att man inte gör sånt här oftare. Att spela spel var tusen gånger bättre än att titta på en film tillsammans tycker jag.

Sing star

Sarah, jag och barnen hämtade upp Davve vid ishallen i eftermiddags, åkte hem till pappa och körde lite Singstar. Det var jättekul! Vi fick mat också, korv och makaroner som barnen vräkte i sig av. Sen hoppade B på Davve, knäade honom här och var och slog honom på pungen. Rätt åt honom för Davve har alltid varit jättebråkig mot alla och nu får han igen av sin egen medicin.

Ensamfika!

Eller inte helt ensam, för det var pappa och jag som fikade. Men jag var ensam, utan barnen och guuud vad skönt att bara sitta där och slippa tänka på allt annat. Bara hinna prata lite med pappa istället för att passa på barnen, byta blöjor, underhålla B och A E eller lägga och ta upp osv osv.

Jag har varit till farmor med medicin också, hon har blivit jättesjuk så jag var hennes kurir från apoteket. Jag har tittat in till Camilla på Hud & Kroppsboden 2 gånger också. Framöver ska vi åka ut till pappa och äta kvällsmat där. D.v.s. barnen ska äta kvällsmat, jag ska väl äta ett äpple eller nånting eftersom vi ska äta thaimat respektive pizza ikväll.

Storsittaren

A E kan sätta sig upp! När hon har huvudet på en kudde kommer hon upp till sittande. En gång igår och en gång idag! Jag hade lagt henne i resesängen, Sarah frågade varför hon satt upp och viftade med armarna och jag förstod ingenting. Charmigt.

Allt väl

Natten har varit lugn, jag har väckt A E några gånger och kollat henne. Allt har varit bra. Hon vaknade själv också vid kl.4 så då slapp jag ställa klockan och greja. Annars har vi precis ätit frukost och Sarah har kommit hit. När Apoteket öppnat ska jag dit och köpa medicin till farmor som ligger hemma och är sjuk.

Mer...

Jag tror att jag hade nånting mer jag hade tänkt göra ett blogginlägg om, men det försvann när A E ramlade ner för trappen. Så det kanske kommer en annan gång.

3 volter ner för trappan senare...

A E voltade ner för trappen för en stund sen. Hon satt precis på trappavsatsen och svajade när jag tittade dit och skrek. Jag hoppades att hon skulle titta upp mot mig, men det gjorde hon inte utan skuttade glatt framåt istället. Usch, usch, usch. Det är helt otroligt att hon klarade sig, jag var helt säker på att hon åtminstonde brutit nacken för det såg hemskt ut när hon ramlade ner. Hon har en bula och två blåmärken i pannan + att hon blödit lite näsblod.
På sjukvårdsupplysningen sa dom att jag ska hålla koll ifall hon kräks och hålla kolla på medvetandegrad. D.v.s. kolla henne en gång i halvtimmen fram till midnatt och sen en gång i timmen ungefär. Just nu är hon pigg och glad för hon har fått välling. Nu sitter hon hos mamma och Mats i köket och har det bra.

Det här är ju sånt som händer med barn, men det skär ändå i mitt modershjärta (och nu känner jag mig som kossan i Ferdinand, ni vet "hon var klok trots att hon var en ko")...

Gjort är gjort och nu lär jag hålla stenkoll på grinden efter det här. Men jag tror att alla barn ramlar ner för trappen nån gång, även om jag självklart inte vill att mina barn ska göra det så tror jag att det är en sån sak som alltid inträffar nån gång. Och ja, jag har såklart dåligt samvete men jag försöker att inte ha det. För hur mycket dåligt samvete jag än har så har ramlingen redan inträffat och jag kan ändå inte göra det ogjort.

Nu ska jag försöka sova nån timme så jag orkar vakna massa gånger inatt.

Storbrand

Det brinner i Hedemora... Nån 500 kvadratmetersbyggnad som brinner, det är nåt kylföretag m.m. som håller till där. Det är avspärrat. Branden är nog resans höjdpunkt för B eftersom vi såg typ 7 brandbilar, 3 ambulanser och 3 polisbilar. När vi skulle gå tillbaka till mormor hade polisen spärrat av vägen in till branden, fast jag vet inte om B fattade att det var poliser. Jag pekade ut dom för honom, men han kanske tror att poliser mest finns i böcker och på film..?! Det är svårt att veta med barn. Han var iallafall jätteglad i snön och i att åka pulka.

Bildbrist!

Japp, kameran ligger kvar hemma därför får ni inga bilder. Jag hade tänkt låna lite bilder från nån här, men både farmor och mormor använder old fashion-kameror och mamma har mest tagit badbilder på barnen hittills.

Skön natt!!

Inatt har A E vaknat en gång. Det är allt, B har sovit som en stock och det har A E också gjort, förutom den enda gången. Skönt, skönt!! Jag känner mig faktiskt utvilad för en gångs skull. Det är underbart! A E vaknade kl.06.30 imorse och det kändes helt ok, i vanliga fall vill jag bara sova en stund till men imorse vad det ok. Äntligen.

Idag ska vi till min mormor på lunch och sen har vi inga fler planer. A E sover middag just nu, när hon vaknat åker vi nog.

Nu ska jag läsa lite för B.

Frossa!

Camilla och jag blänger på tv, fast just nu är det Gossip Girl och det tittar inte jag på. Annars har vi ätit chips, glass och jordnötskolor. Dom blev tyvärr inte särskilt bräckiga utan väldigt kladdiga. Men det funkar ju också! Nu ska jag kolla lite bloggar och sen läsa Lantliv. Båda barnen sover nu...

Gamla kompisar

Idag kom två av mammas kompisar hit och fikade, det var kul att träffa dom. Jag har inte sett dom på säkert 10 år eller nåt sånt. Det här är ju folk jag vuxit upp med, alltid kul att träffa dom. Och kul att de fick se barnen.

Pris per användning

I modebloggarna kan man ju ibland läsa om PPA, pris per användning (tror det är så). Mina Adidasbyxor måste ju vara väldigt billiga nu, eller hur?! Ett par till Adidasbyxor, sen har jag byxor så jag klarar mig 10 år till... He he. Fast jag behöver jeans också.

Ops!

B har visst somnat i soffan framför Benny-filmen. Han har varit med moster Camilla, gammelmormor och min kusin S och åkt pulka i Sveaparken. Sen har ju A E väckt honom två mornar i rad också. Ska flytta över honom till sängen nu istället. Jag har gjort jordnötsbräck också, hoppas dom blev bra. Ska provsmaka sen. Camilla vill köpa Ben & Jerrys och jag vill titta på film, så förmodligen kombinerar vi dom två i soffan.

13 år gamla byxor!

Camilla frågade mig precis hur gamla mina byxor var (mina Adidasmysbyxor), "dom måste ju vara jättegamla". Jaa, jag hade dom när jag gick i sexan. Alltså är dom 13 år gamla! Sinnessjukt! Jag måste köpa nya. Fast kvalitet håller ju i längden, uppenbarligen. Synd att jag inte har kvar jackan som hör till. Hur som helst! Det är hög tid att köpa fler, nya byxor, jag ska hålla utkik när vi åker till Sågmyra på onsdag. Det ska bli så kul, kul kul!!

Mors dag?!

Är det mors dag idag eller?! Det står lite här och var på olika bloggar, men det känns inte riktigt rätt. Nån som har info om detta?!


Knädjup snö eller?!

Det har kommit typ 2 dm snö, rätt svårt för barn att ta sig fram ute. Så det blir inget Sveaparken, men kanske lite pulka häromkring istället. Camilla skulle komma hit sen, det ska bli skoj att träffa henne.

Just nu är det barnkanalen för B och jag läser senaste Lantliv. A E är nere och terroriserar sin mormor.

Morgon!

Det snöar här igen, det har kommit jättemycket snö och dom har inte plogat. Det är jättefint! Fast jag vet inte om jag är särskilt sugen på att köra bil i den här dårpippi-stan. Dom ända som stannar och släpper fram en är bilskoleelever, ingen blinkar nånsin och dom kör allmänt livsfarligt utan minsta tanke på trafikregler. Så jag kör i 30 och känner mig som världens fegaste kärring. Men jag vill ju inte dö.

Idag ska vi till Sveaparken och åka pulka, det ska bli skoj fast vi skulle behöva några fler pulkor.

Morrprinsessa

A E hoppar omkring på golvet, med tandborsten i munnen och morrar. Ett tydligt tecken på att hon mår bra, skönt! Hon sov en och en halvtimme från kl.16 och framåt så hon måste vara vaken en stund till (jag vilade också då, jätteskönt och välbehövligt). När hon lagt sig ska jag göra yoga tänkte jag. Det ska bli kul, jag känner mig laddad!

Thai!

Ikväll åt mamma, jag och Mats thaimat. Jag åt äggnudlar, fläsk, morötter, broccoli m.m. Jättegott!

Kennelprat

Nu har jag pratat med kenneln. Iår blir det två chanser att få "vår" hund, en blenheimtik. Spännande! Nu är det bara att vänta och hålla tummarna.

Upp i ottan

A E vaknade klockan 6 idag. Klockan 6... Vi har ätit frukost, B kollar på Snuttefilm och A E ligger och ska sova middag. Framöver ska vi åka till farmor, vi ska äta lunch där idag. Och hänga såklart.

Tidningar!

En av de bra delarna med systrar är att de alltid har massa roliga tidningar till mig varje gång vi ses. Mamma och jag fick en stor påse med Mama (de senaste två numrena), Vi föräldrar, Glamour och Tove att läsa. Underbart! Jag har senaste Mama kvar att läsa, men det blir nog imorgon.

Jag har precis sett Dr Phil, jag tycker det är rätt kul för han styr och ställer i folks liv till höger och vänster. Kul, kul!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det sängen.


Mmm mat!

Vi ska snart äta. D.v.s. vi vuxna eftersom barnen redan ätit. A E sover i resesängen och B tittar på Snuttefilm, han ska sova såfort den är slut.

Mamma har gjort ugnsbakad potatis, hon är väldigt bra på det. Hon har alltid på massa goda kryddor, mums!

Hundträning

Äntligen planerar dom valpar på "vår" kennel. Jag tänkte ringa dit och prata med dom ikväll så får vi se... Spännande!

Fika med sis!

Nu ska jag strax åka och fika med Camilla. Esam. Utan barn. Fattar ni?! Gött!! Dessutom ska jag köpa en påse smågodis också, mums.

Annars har vi varit ute i snön lite. A E satt i pulkan och B stod på knä på stjärtlappen bakom. Jag satte ihop pulkan och stjärtlappen med ett skärp, det blev bra fast lite tungt att dra båda ibland.

Ny dag

Idag är mamma ledig för att hänga med oss. Vi ska gå ut och åka pulka framöver, mormor har lånat ut en pulka och en stjärtlapp till oss. Nice. Fast det lär ju vara barnen som åker hela tiden men ändå.

Jag ska läsa lite i Tove och sen duscha. B tittar på Snuttefilm.

Dirty Dancing

Det blev inte tidigt i säng igår heller för Sarah och jag tittade på Dirty Dancing.

Små, små barn

Nu ligger båda barnen. B verkar dock inte vilja sova. Förmodligen för att jag vill lägga mig tidigt idag, då brukar han alltid ha svårt att somna, tyvärr. Sarah kollar på Glamour, usch! Jag ska bläddra i ett par tidningar och sen blir det förmodligen sängen. Vill gärna sova tidigt idag eftersom barnen brukar sova bäst fram till kl.22.

Lunch

Idag har vi förhoppningsvis ätit gamla rester för sista gången. Vi har ätit 2 maträtter sen vi kom, det blir lätt långtråkigt tycker jag. Ikväll säger Sarah att vi ska göra rödspätta, det blir gott.

Narnia, prins Caspian

Det blev inget Top Model igår. Vi såg Prins Caspian istället. Den var bra. B hostade tills han spydde mitt i filmen så vi fick ta lite paus. Suck. Sen har dom turats om att vara vakna inatt, jag känner att jag aldrig får sova... Trist!

Sarah har kommit hit idag, jag tänker tvinga henne att vakta barnen så jag kan sova middag sen.

Farmor och pappa

Vid lunch kom min farmor hit (vi bor hos min mamma) och hälsade på ett tag, kollade på film och läste böcker för B. Sen åkte vi till pappa där vi fikade och lekte. A E sov en stund och sen åkte vi hem hit igen. Nu har jag precis ätit, båda barnen har somnat och mamma och jag ska titta på tv eller film och äta fruktsallad.

Jag vill gärna se Americas Next Top Model...

Hablan, bra idé!

Jag satte på en film till B, Halvans brandbil, bärgningsbil och nån mer. Polisbil kanske? Det är väldigt populärt iallafall. Min mamma har lånat den här och en annan DVD om grisen Benny. Jag tog med en DVD med Byggare Bob också, men den verkar inte behövas.

Dålig natt

Usch. Barnen har vaknat minst 100 gånger tror jag. Jag ser tröttare ut idag än vad jag gjorde igår kväll. Idag ska vi få låna en resesäng till A E så det blir nog bra. Och sen tror jag att det blev lite för mycket action för barnen igår, dom hade behövt en lugn dag till efter all sjuka. Så idag blir det väldigt lugnt, efter lunch ska vi åka ut till pappa och hänga lite men tills dess är vi här och tittar på film.

Läsning och god natt

Nu ska jag läsa lite i Arn, tänkte jag. Sen blir det sängen. Båda barnen sover redan som klubbade sälar, hoppas det håller i sig. A E har ju en tendens att vakna till efter ett par timmar. Hon har inte ätit nån välling heller och det talar ju för att hon säkert vaknar igen.

Nu ska jag leta reda på några filtar och mysa i soffan eller fåtöljen. Eller somna där kanske, för jag är rätt trött. Bäst att ringa Henke med.

Hedemooora

Nu är vi i Hedemora, vi kom vid kl.10.30. Det gick bra att åka, efter Riddarhyttan fick vi åka en omväg för dom håller på och bygger om vägen där. Igen. Suck. Men det gick rätt bra ändå, uppenbarligen. Barnen var väldigt snälla! Skönt det... Vi har plockat upp Camilla, handlat och gjort lunch. Camilla och A E sover middag och B kollar på film om grisen Benny.

Packat och nästan klart!

Nu är det mesta ute i bilen. Lite rena kläder som hänger på tork och lite grejer i torktumlaren är kvar också... Men annars är det mesta klart. Tänkte att vi går upp med Henke och åker direkt vid kl.6, om vi nu kommer upp så pass tidigt. Vi får se! Det finns en plan iallafall.

Nu ska jag äta risifrutti och läsa om Arn och Cecilias ljuuuvliga kärlek.

Tvätt

Försöker tvätta iordning alla kläder vi behöver ha med oss till dalarna men nu är det slut på tvättmedlet. Får tvätta och torktumla ikväll sen.

Kommentarer?!

Vad har hänt med mina kommentarer?! Blogg verkar ha slarvat bort alla kommentarer skrivna efter den 18 november...

Nyponsoppeoholic

Kan man säga så? Det är iallafall A E i ett nötskal. Hon ääälskar nyponsoppa och eftersom det är det ända hon fått i sig de senaste dagarna är det kanske inte så konstigt. Men nu är det slut med det, jag vill ju inte att hon ska vara en white trash-unge!

Pusskaam och deans

Igår kväll ville inte B somna, han hade fått sova på dagen eftersom han hade så hög feber. Han hoppade omkring i sängarna och delade ut "pusskamar" (pusskramar), fast det var mest pussar faktiskt. Imorse hämtade han ett par Adidasbyxor från lådan och satte på sig dom (bakochfram såklart) och sa att det var jeans. Eller deans som han sa, men jag vet ju vad han menade... Charmigt va!

Äntligen feberfria!

Både jag och barnen vaknade utan feber imorse!! Hurra. Så idag är vi hemma och tar det lugnt, packar och plockar iordning lite. Imorgon åker vi till dalarna.

Kräkskatastrofer

Igår precis när jag trodde att jag skulle få gå och lägga mig började A E med lite konstiga ljud, varpå jag tog upp henne på skötbordet. Som tack för det kaskadspydde hon, jag hann hoppa undan och det mesta hamnade på golvet. Sen var hon vaken ett par timmar och fick bada osv.

Alldeles nyss spydde B. Han hade jättehög feber och ville inte dricka: vatten, mjölk, saft eller äta glass. Väldigt suspekt. Eftersom han hade så hög feber (39,7) så åkte Henke iväg och skulle köpa cola och lite barnvänligare glass (vi har Ben & Jerrys cheesecake brownie). Medan Henke var borta grinade/skrek A E konstant samtidigt som B passade på att kräkas. Härligt!! Dessutom mår inte jag särskilt bra heller, jag är fortfarande genomblöt av svett efter den här pärsen.

VI kommer iallafall inte till dalarna imorgon utan vi får se när vi mår bra igen.

Barn kräks ofta när de får febertoppar, så det borde inte vara nån magsjuka eller nånting. Men vi får se hur det blir resten av dagen!