Allis-Chalmers, bildkavalkad






Det är så jävla lätt att ta bra bilder på katter.



Speciellt på beställning.



En stel och orörlig modell?



Snygg bild...



Där satt den perfekta bilder, eller?



Bärnsta och Allis.



Ett fint kort blev det iallafall. Här ser hon ut som en liten dam tycker jag.


Tupplur

Jag ska ta en liten tupplur för barnen är ute med sin pappa i garaget. Hoppas jag hinner sova en stund.

Seriöst

Nu ska jag diska.

Svull-helg

I helgen var det Peak på IKEA, vilket innebär gratis godis överallt, både till oss och kunderna. Hos oss i kassan fanns det en stor skål med chips, en skål med godis och Toblerone, en stor skål med IKEA-bokstavskex och Delicato-bollar. Bara att ta. Vilket jag såklart gjorde. Och nu har jag nog gått upp det där kilot jag hade gått ner innan, inte för att jag har en våg och inte för att jag vågar dra på mig mina jeans heller. Jag vill helst inte veta. Det värsta är att sockersuget har kommit tillbaka med full kraft, före den här helgen blev jag rätt nöjd efter typ 10 godisbitar. Det gäller inte längre. Likaså har jag svårt att sluta äta mat när jag blivit mätt, är det såhär socker funkar? Socker är så jävla bakslugt.

Tillbaka på noll, suck... Dessutom har all motivation till att göra nånting överhuvudtaget totalt försvunnit. Därför har jag tvingat mig själv att ta tag i tråkiga saker idag. Sånt som jag aldrig får gjort annars, typ boka in VKF-möte. Själva mötet ska jag boka ikväll, idag har jag gjort en dagordning och letat reda på alla papper som behövs.

Jag + bilder= en omöjlig kombination

Alltså, nu kan jag inte öppna filen med bilder på datorn ens... Det känns inte som att det går åt rätt håll.

Jag får diska istället, A E sover i vagnen och B kollar på Nalle Puh. Vi har varit ute och burit bort hur många liter äpplen som helst. Vad är det egentligen meningen att man ska göra med alla äpplen? Jag tänkte ugnsbaka dom med lite kardemumma och honung, räknas det som godis tror ni? Jag tror inte det iallafall.

Tåget avgår nu

Jag tänkte söva A E i vagnen och då ville B ut och åka tåg. Tåget är den raserade stenmuren som är i skogskanten efter vägen. Där ska jag tillbringa min förmiddag. Ajöken.

Pappa-grisen

B har tydligen gått och blivit en riktig pappa-gris. Igår pratade han massor om att han ville att pappa skulle komma hem. Imorse var det första han sa att han ville att pappa skulle komma hem. Vilket såklart inte går. Nu läser B i ett av våra band om djur, det är boken med grodor, fiskar, sköldpaddor och framförallt krokodiler. B´s älskar alla djuren i den här boken.



Söt sprattelunge i pyjamas
(hade ingen ny bild på B).


Film eller sova?

Här tror jag att B sitter och kollar på film när han i själva verket sitter och sover...

Pappa

Vår sjuka lilla kille sitter och längtar efter sin pappa. "Pappa hom", säger han = pappa kom. När jag säger att pappa jobbar får jag till svar att han ska komma hem.

Förut tog B telefonen och ringde, när jag frågade vem han pratade med sa han att det var Suleyman. I den gula barnkammarboken finns det en historia om en lastbil som hamnar i turkiet (lång historia) och då ska han som har den, Suleyman, köra den till Sverige för att hälsa på sin bror. En av B´s favoritsagor uppenbarligen...

En hälsning från B: bvhgyfrdswaasxswhweasasawazaaaqwwwwwwaaa<awwewwwwwwwwwwwwwwwwwww

Film

B kollar på film idag, han har precis sett Hitta Nemo, nu blir det nån annan. Antar jag. Jag tänker att eftersom han är sjuk får han kolla på film, han är jättetrött hela tiden.

Natten inatt

Inatt var det sådär, B vaknade vid 22.50 och gnällde och grät. Tills sist fick jag ur honom att han ville på pottan, väl där fortsatte han gnälla och gråta tills han spydde. Inte särskilt trevligt, förmodligen hade han fått en febertopp (vanligt att barn spyr när febern stiger plötsligt). Så det blev dusch och sanering mitt i natten. Henke fixade golvet i sovrummet och jag duschade B. En supp senare sov han i sin säng igen. Idag är det förkyld och snorigt, båda barnen... Jag får väl samma lagom när dom är friska och jättepigga igen (eller min favorit: lagom till helgen när jag ska jobba). Som vanligt, men that´s life. Nu ska jag äta en frukt och bli lite pigg och glad.



Såhär ska det se ut på natten, tack.


Att fula sig



Fotominer är inte min grej. Idag är det sol och härligt väder, vi kanske skulle passa på att vara ute och njuta av dagen?

Idag håller jag på och bleker soffklädseln, köpte bleksalt igår. Det är en sak jag tänkt göra hur länge som helst, verkligen skönt att få fingrarna ur med det. Andra saker att göra idag:

- tvätta soffkuddar och torktumla dom.
- bleka soffklädseln (alla kuddfodralen är i nu).
- ringa veterinären och boka sterilisering.
- fylla i namnändringsblanketten (jag tar bort Eriksson helt, det blir bara krångligt med två efternamn).
- leka och busa med barnen.


Katzen, kitten, katter.

På onsdag är sterilisering bokad för Polka. Allis får ev. nytt hem i Gävle hos min syster och K. Dom diskuterar saken just nu iallafall, jag fick ett "avliva inte katten"- sms imorse.


Våffelfrukost bokad

På torsdag ska vi äta våffelfrukost med Sarah, det blir nice.



Glufs så var våfflorna borta.



Mmm, första våfflan för A E. Bilderna är från förra veckan.


Läggdags

Nu ska jag borsta och sen göra mina 150 situps. God natt.

Rolig historia

Hur kör man erotisk rysk roulette? Man släpper in en naken man i ett rum fullt av nakna kvinnor, varav en är hans svärmor.


Söndag

Dagens har börjat bra, B var torr imorse igen (vaknade kl.1.30 och kissade på pottan), jag har vikt en stor säck med torr tvätt, gått en promenad och duschat. Ska strax köra iväg till jobbet. Idag har jag utvecklingssamtal, det ska bli kul. Och jag är inte ironiskt. Det ska bli intressant att höra vad dom har att säga om mig. Själv har jag inte så mycket att säga faktiskt, för chefen jag ska utvärdera har jag knappt sett alls under det här året.

Nytt hem sökes



Allis behöver ett nytt hem, liten söt kattunge. Gosig och rumsren.
Kan uppenbarligen spela keyboard så cirkusar är också välkomna att höra av sig.
Om ingen vill ha henne kommer vi avliva henne, jag ska boka tid på måndag.


Jobb

Idag ska jag jobba,ett bra pass (7 timmar). Resten av familjen ska till Stjärnorp på V´s 1-års kalas. Det blir säkert kul, jag hade också velat följa med, men idag är det jag som är familjeförsörjaren.




Mina älskade barn



Den här stora killen har sovit i kalsonger inatt.
Och inte kissat i sängen, duktigt va?!



Go och glad.
A E åker omkring i gåstolen och fastnar under soffbordet.


Lördag

Om nån undrar är det lördag idag, för idag snaskar jag. Fast när Henke kom hem med mitt godis (en påse Maltesers och en ask med miniwinegums sour) kom jag på att ju hade bestämt mig för en låda Ben & Jerrys glass som lördagsgodis. Det måste jag kom ihåg till nästa helg! Och ni måste kolla in hemsidan, för den är kul.

Och på tal om lördagsgodis går jag hela veckan och funderar på vad jag ska njuuuta av när det är dags för snask. Den här veckan har jag tänkt mycket på den där glassen alltså, vilket jag ändå glömde när Henke ringde. Men nästa vecka, !


Mammalyx




Planer

Jag måste diska nu och sen hoppas jag hinna måla konsollerna och hyllplanen vi shoppade på IKEA häromdagen. Dom ska bli vita och blanka med takfärgen som är över. Jag måste fråga Henke om han kan bygga ett par mini-konsoller också, för annars blir det rätt dåligt med det största hyllplanet. Det ska sitta precis över fönstret och de riktiga konsollerna kommer sitta för långt ifrån varandra, jag vill inte att hyllplanet ska bågna. Tanken är att vi ska ha massor med böcker, det kommer bli rätt tungt kan jag tänka mig. Där ska alltså alla böcker som vi inte vill att A E ska gnaga på vara. Sen får jag fixa en liten hylla eller låda till de lite mer gnagvänliga böckerna...



Före...



En diskning och en trasig skål (snyft, inte en till) senare ser det ut såhär.


Barnbilder

Här kommer ett gäng opublicerade (tror jag?) bilder på barnen (som är minst 2 veckor gamla):



B älskar att leka på sin bilmatta.



Gosigt att sova i vagnen.





Det blev lite bättre väder igen och då upptäckte vi att B´s fötter vuxit lite.
Han blev jätteglad för sina "nya" skor.




Tittut!


Bilder, bilder...



Min svärmor varnade mig för frosten för flera veckor sen, då blev det såhär fullt i fönstret.
Och på bordet. Måste fixa nåt bra sätt att vinterförvara alla pelargonerna på.




Bilderna är rätt gamla eftersom jag inte kunnat ladda upp bilder som jag velat på ett tag. Nu är det mer städat på bordet, alltså alla mina projektgrejer och allmänt skräp + bäbisgrejer är borttagna. Har dock fyllt på med fler blommor.


Babysång

Idag har jag tagit med mig mina bäbisar och varit på babysången i Skeppsås. Det var trevligt, det jag gillar mest är att det är strukturerat. Det finns en seriös, lång sånglista med olika sånger för varje tillfälle. Vi sjunger i två omgångar och det finns plats för spontana önskesånger också. Allt är bra helt enkelt. Nästa gång måste vi åka eftersom jag ska fixa fikat, tur att jag bakade bröd igår.



Isbjörnen fick inte följa med på babysång.



Däremot fick den här glada ungen följa.


Dagens outfits



Älskade barnen, B med sin "isbönn" (isbjörn) som absolut skulle vara med på kortet.



Jag i "dagens outfit", jag har mina vanliga jeans också. Eftersom jag har ett par menar jag.
Därav att jag aldrig har dagens outfit egentligen.

Nu ska vi käka frukost.




IKEA, IKEA

Idag har det tjatats nåt enormt om IKEA. När vi skulle ut och hämta posten skulle vi bara åka en sväng till IKEA först, tyckte B. Sen på kvällen när vi skulle åka upp till Eva och Lasse skulle vi också åka till IKEA.

Internet?

Vårt internet funkar kasst just nu, därav dålig bloggaktivitet. Att det är uselt med bilder har jag dock ingen ursäkt för...

Vem har köpt vad?!

B har full koll på att det är mamma som köpt stövlarna och pappa som köpt "Bumblebee" från Transformers.

Min bäbis kan

äta macka själv! Jag har gjort iordning en limpmacka med lite smör och skurit den i bitar, nu har hon käkat upp hela alldeles själv. Snyft, vart tog min pyttiga bäbis vägen? Fast det är såklart kul med allt hon lär sig också. Det kanske inte skulle behöva gå så fort bara..?!

Sömnbrist

Den senaste tiden har barnen, som ni kanske vet, vaknat 1 gång i timmen. Varje natt. Det är mest A E som vaknar, skriker, tuttar och sen somnar vi om igen. Det gör såklart underverk med mitt humör (åt det negativa hållet) och just nu är jag som i koma, har haft typ blodsockerfall hela kvällen och är som en klubbad säl. Säkert inte så kul att umgås med heller. Idag har jag undantag från situps (första gången) och jag har dessutom lite lillördag med en BabyRuth (vi har varit på City Gross), en skål med nötter (alltid ok), lite chips och en satsumas... Nu ska jag se om bloggkoll funkar för mig, datorn har varit jätteseg idag.

Våfflor

Idag har vi käkat våfflor till lunch, mums! Vi kom iväg på barntimmarna mellan kl.10-12 iallafall, B ändrade sig. Jag ska läsa lite tidningar nu tänkte jag. Och kanske försöka hinna röja av det värsta innan Henke kommer hem. Om jag orkar, är sååå trött idag.

Barntimmar

Just nu är det kyrkans barn, men B säger att han inte vill åka. Det gör inte mig särskilt mycket, men det hade varit kul att träffa lite folk.

Shoppat...

Idag blev det hyllor, konsoller (som ska målas vita), doftljus, lakan och ett plastskydd till B (tänkte att han kanske vill prova att sova utan blöja med). Vi köpte nya strumpor till B på H&M också, alla hans strumpor har blivit försmå helt plötsligt. Och alla på en gång, visst är det konstigt egentligen?

Ikano-huset

Idag ska vi till Ikano och IKEA med svärmor/ farmor Eva. Det ska bli skoj, nu ska jag klä på oss och fixa frukost.

Eva har tyvärr migrän och kan inte åka, jag kände att vi lika gärna kan vara hemma men B säger glatt "åka KEA". Han ler och nickar och före frukost har han redan börjat prata om pastan han ska äta. Så det är bäst att vi åker in en sväng eftersom jag sagt det.

Mama

Snart är jag klar med senaste numret av Mama, läsandet går i snigeltakt. Jag hade tänkt att jag bara skulle bläddra igenom tidningarna lite snabbt, men det finns alltid nånting kul att läsa.

Disk o tvätt!

Jag ska försöka ta tag i disken och all vikning av torr tvätt nu. Henke och B är ute i garaget och mekar.

Dags för...

... Hitta Nemo respektive en stor kopp te och tidningsläsning. Gissa vem som ska göra vad?! A E sover ute i vagnen en stund till, hoppas jag.

2-års trots

B är så jävla trotsig. Idag vägrade han gå hem när vi var ute på promenad. Vad fan gör man då som förälder?! Inget funkar, inte mutor, inte hot, inte hjälp. Jag tänker bara inte bära honom, för då får jag göra det varje gång. Jag blir så oerhört arg, jag får lust att sparka honom allt vad jag orkar i magen när han ligger och ålar sig på grusvägen eller i dikeskanten. Vilket jag självklart inte gör, trots att jag blir så oerhört frustrerad. Nån som har nåt smart tips?

Barnrummet on the go

Nu ska jag gå upp och måla det sista på taket. Om jag får upp färgburken förstås.

Update: check. Nu är taket helt klart! Om ett par dagar (eller när färgen torkat) ska jag börja riva tapeter.

Barnrummet

Eftersom mina kära systrar köpt presentkort på IKEA till A E i doppresent känner jag att jag fått en spark i arslet att sätta fart med målningen igen. Idag var vi till K-rauta och köpte mer (förhoppningsvis rätt) färg. Den kändes rätt, det var rätt blankhet och färg. Ska kolla gamla burken imorgon och förhoppningsvis börja måla då med.

Tidningar

Jag har fått massa tidningar av min kära syster Camilla, Family Living, Mama och VeckoRevyn. Idag på mina lediga dag ska jag bläddra i dom och njuuuta av att vara ledig. Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, vi har fått god lunch och jag antar att vi snart ska ut på kantarelljakt i skogen. Hoppas jag!

Konstnärssjäl

Idag har vi varit hos ett par konstnärer och fikat. Henke och barnen hittade dom irrandes uppe i Stjärnorp för nån helg sen och skjutsade tillbaka dom till deras bil eftersom de hade gått vilse. Nu ville de tacka Henke ordentligt så vi fick komma dit på fika och Henke fick en snidad båt i trä, jättefin. Jag fick en burk "hemmagjord" honung och ett nummer av tidningen "Åter". Jag har varit nyfiken på den här tidningen länge, den handlar om självförsörjning m.m. Såhär står det på framsidan: "Forum för självförsörjning och alternativt boende på landsbygden". Nu ska jag kolla deras hemsida, den hittar ni här.

Jultidningar

B´s kusin A säljer jultidningar, d.v.s. Henke och jag måste shoppa loss i dom. Jag har hittat två grejer jag vill ha iallafall, Henke hittar säkert också nånting.

Dopet avklarat

Nu är A E döpt, maten slut och tårtorna nästan slut. Alla har åkt hem, Johnny, Lena och barnen åkte nyss och vi ska väl snart gå och sova antar jag. Jag är trött och det är nog alla andra också. A E har fått enormt mycket presenter, jättefina saker alltihopa. Tyvärr var vår kamera borta så vi har inga egna bilder, men vi ska få från de andra.

Klart och betalt

Nu är alla förberedelser klara inför dopet... Några små detaljer kvar som vi fixar när vi kommer tillbaka efter dopet. Kl.11 ungefär kommer Eva, Lasse, Lovisa och några av kusinerna och då ska vi stryka klänningen som ska vara dopklänning.

Nytvättade jeans

Nu passar dom perfekt, fast det lär ju ändras innan dagen är slut... Tyvärr har vi slarvat bort vår digitalkamera, jag kan alltså inte ladda upp några bilder. Men det är förmodligen andra som har kamerorna redo en sån här dag.

Shoppat!

På eftermiddagen har jag varit till Ikano-huset och shoppat barnkläder till ett par barn som kommer imorgon. Det var skoj, det fanns så mycket fint att jag hade svårt att välja. Jag fick en lång skjorta som jag ska ha på mig imorgon. Nu ska jag lägga mig, gonatt.


Fusk

Tisdag: en kryddmuffins, en oreo cookie.
Onsdag: två teskedar chokladkaka.
Torsdag: en mintkula och en röd godis från Henkes påse.

Pepp: Sarah ska också sluta med socker, vilket gör att jag måste skärpa till mig.

Det enda positiva är att när jag fuskat har jag inte fått nåt sug, jag måste inte ha mer. Men om jag ska fortsätta gå ner i vikt är det lördagsgodis som gäller. Jag skulle behöva en våg också, det hade varit rätt smart om jag börjat med att väga mig. Tror att jag gått ner ett kilo ungefär. Rumpan är det som försvinner först och det är trist när man är platt-rumpad som jag, magen får gärna ryka istället.


God morgon och god dag

Typ. Farmor har skurat alla utemöblerna i garaget, jag har pysslat med blommorna och ställt iordning bord och stolar på rätt ställe. Nu har vi 41 platser vilket ska räcka. Vi får väl se hur det blir imorgon, det brukar alltid bli konstigt oavsett hur man räknat och fixat tycker jag. Just nu jäser vi en deg till pizzabullar, tänkte ha några st till dom som inte gillar smörgåstårta och vi ska käka det till lunch också.



Gos.


Äntligen ordning

Vi har städat och fixat. Jag har tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, burit tvätt. Jävla tvätt. Iallafall har jag städat iordning på mitt inspirationsjox som var utspritt på det runda bordet, en sak jag tänkt ta tag i länge. Typiskt sånt som aldrig blir av. Skönt att det är klart. Vi har dammsugit och plockat massor på hela nedervåningen och farmor har diskat och pysslat med blommorna med. Snart kommer Henke hem och då ska vi möblera iordning garaget och tvätta av alla utemöblerna.

Hemma igen

Nu är vi hemma, har precis käkat lunch och snart ska vi väl börja hets-städa antar jag. Jag är trött och irriterad idag.

Roadtrip

Idag ska vi till BVC och sen förhoppningsvis till Solla och hämta trädgårdsmöblerna.




Gröna bilen har åkt till IKEA.


Glamour-surprise

Jag har blivit utvald att få tidningen Glamour gratis (tre nummer). Spännande... Glamour är inte nånting man förknippar med mig annars, men det ska bli kul att läsa tidningen när den kommer. Självklart kommer jag inte fortsätta prenumerera sen, vilket säkert är själva grejen med det här gratisutskicket.

Nicke Lilltroll?

Jaa, farmor är så rolig. "Vad heter den här då, är det Nicke Lilltroll?". Njaaee Bamse brukar vi kalla honom.

Morgens

Idag bestämde A E att vi skulle vakna kl.6.15, jag tyckte däremot att vi skulle sova till kl.7. Det är nog inte så svårt att gissa vem som vann den "fighten".


Gammal bild, Henke håller på och ger henne bilar hela tiden.

Dagen idag
:
Emma klipper B (jag har inte särskilt höga krav, hoppas det går att klippa överhuvudtaget).
Hämta farmor vid tåget.
Äta lunch och shoppa på IKEA (saker till dopet förstås).
Hämta hästtransporten hos Solla, den ska vi lasta full med trädgårdsmöbler först.
Sen orkar nog inte jag nåt mer idag...

Jag tänkte ta med massa frukt som vi kan äta under dagen, jag tappar humöret och orken om jag inte äter massor. Och då är frukt bra, mycket bättre än t.ex. godis som jag ju ändå inte får äta förrän på lördag.

Äppel-kor

I förmiddags gick vi en promenad bort till kohagen och matade kossorna med äpplen. När vi kom fick vi ta med oss ett par äpplen bort och mata korna med, sen följde de efter oss tillbaka till trädet. Jag räknar iskallt med att de snart kommer springades till trädet i full fart när de ser oss komma.

Jag hade tänkt ha en bild till inlägget också, men jag får tydligen inte markera den bild jag vill använda och därför kan jag inte lägga in den här.


Prällen

Idag har prällen varit här och fikat. Och jag har syndat, lämpligt nog med en präst i huset. Jag fikade en kryddmuffins och en Oreo cookie. Snacka om självbehärskning! Jag är imponerad att jag inte stjälpte i mig hela kakfatet när jag väl hade börjat. Det finns hopp trots allt.




Mmm, smarrigt på lördag. Blivande smörgåstårta (dock inte laxfileérna och broccolin).


Recepten!

Här hittar ni receptet på kola- och citroncheesecaken, den med hallon och blåbär gjorde jag samma smet till. Istället för att ringla i kolasås hade jag först i blåbär och sen nästa gång ett lager med hallon. Det sista kolalagret ersatte jag inte med nåt, tänkte garnera med lite citronmeliss och hallon precis innan servering.

Receptet på glasstårtan hittar ni i Amys blogg. Den garnerar man med vispad grädde och sen strössel, krossad choklad, krossade Oreo-cookies eller vad man vill. Jag tänkte ha krossade kakor och strössel den här gången.

Framtiden!

Jag har gjort intressetestet på arbetsförmedlingens hemsida. Jag är mest intresserad av djur/ växter / lantbruk eller bild/ form. Jag hittade inget aktuellt inom det första området, men jag hittade grafisk formgivare/ webdesigner som verkar intressant.

Låtar på hjärnan

Det här är delar ur två låtar jag har på hjärnan:

"Vargar ylar i mitt bröst, köper prostituerad tröst" (Kjell Höglund)

"Vill du smaka på en morot? Från min egen lilla odling. Och vill din ulliga nos, smaka på ett glas med morotsjuice? Eller kanske en smaskig morotsefterrätt, den gjord på mormors sätt" (Kanin i Nalle Puh)

Kontraster kan ju uppenbarligen förgylla vardagen.


Mmm, fika



B gillar te med honung, fast han säger att det är "kaffi".



Hmm, vad är detta?!



Det kanske går...



... att äta?


Smart tips

Här kan ni läsa hur svårt jag hade det med att inte slicka i mig smeten förut när jag bakade. Min svärfar Lasse har kommit med ett bra tips på hur man ska undvika att slicka på fingrarna:

Peta dig i örat först, så smakar det illa ;-)

Smart! Tack för tipset Lasse.

Nalle Puh

B´s senaste favorit är utan tvekan Nalle Puh, han sitter och tittar på Nalle Puh- film just nu. Fast det är med mjukisdjur och typ dataanimerat eller nånting. Det är inte riktigt som den vanliga tecknade varianten.

Svårt

Hur svårt är det inte att låta bli att slicka bort smet från fingrarna när man bakar? Jag kan svara själv: jättesvårt. Jag har faktiskt gjort det flera gånger, för det är så det går till när jag bakar. Jag tänker inte på det ens. Helt sjukt, men jag har hejdat mig hälften av gångerna. Problemet är att jag tänker på annat och när jag får nåt på fingrarna hamnar dom automatiskt i munnen. Vad göra?!

Stora bakdagen

Hittills har jag gjort två cheesecakes: en med kola och citron, en med citron, hallon och blåbär. Hoppas det blir bra. Jag tänkte göra en glasstårta idag också, om jag får tag på min rådgivare...

   
 

Den sista bilden är på glasstårtan, som ni kanske förstår blev även en sån gjord. Fast det var supersvårt att stå emot de krossade Oreo-cookiesarna, men jag klarade det. Chokladkakor är mina favoritkakor.


130 situps

Jag har gjort mina dagliga situps, ökade till 130 igår. Många bäckar små, eller nåt. Nu måste jag ta en snabbdusch innan det blir sängen.

Jobb, jobb, jobb, jobb

Det känns som att jag aldrig nånsin är ledig. Och jag skulle så gärna vilja vara helt ledig en liten, liten stund. Kanske en hel film igenom. Bara jag och tv:n. Alla ni som inte har barn borde verkligen njuta av er tid med tv:n... Jag tror att jag börjar bli förkyld, annars är det "bara" det här med sömnen igen. Inatt har båda barnen och Allis turats om att väcka mig.

Smart?

Var det egentligen så smart att anmäla mig till högskoleprovet? Jag börjar redan känna mig som en idiot. Tänk om jag inte förstår nånting? Det är redan uppenbart att jag inte fattar ett enda skit av mattedelen iallafall. Suck.

Söndagsstädning

Jag har dammsugit och torkat golven. Henke har också bidragit, men det kanske är bäst att jag inte skriver ut vad han gjort för i hans värld är hushållssysslor nedvärderande. Nu är det strax dags att åka till jobbet igen.

Lördagsgodis

Eftersom jag åt mitt lördagsgodis igår blir det inget idag. Henke köpte en BabyRuth när vi handlade igår och den var sååå god. Jag stornjöt av min halva och nästa helg ska jag ha en sån som lördagsgodis. Jag har en hel del smågodis kvar med, men det är ju ett stort no-no nu. Annars går det bra med sit-upsen, ligger fortfarande på 140 per dag. Det börjar kännas som att det är dags att öka på med några fler igen. Jobb-byxorna satt rätt löst idag, jag behöver göra extra hål i skärpet tror jag. Det är verkligen en uppmuntran att stå emot godissuget, som trots allt knappt finns idag.


Små missar



Sista bilderna på
Grållen, Sven...



... och Bolinder Munktell, som numer heter Dolce Banana.


IKEA

Idag, före jobbet, var jag in och handlade lite. En ny dörrmatta, ett par ramar, lite nya glas och en cheesecake-form. Kul att shoppa lite, vilket inte händer alltför ofta (om du frågar mig). En dörrmatta har jag tänkt köpa hur länge som helst och efter att vi haft gräsklipp i hela huset i ett par dagar kändes det som att det var hög tid för en ny.

Köldknäpp

Imorse var det bara 4 grader ute när jag vaknade, som tur var hade jag tagit in de flesta pelargonerna igår kväll eftersom min svärmor hade varnat mig. Jag var så glad imorse, förra året var jag lat och tog inte in alla pelargonerna så det var en hel del som frös. Men inte iår, ha ha!

Välling

Henke köpte välling till A E idag och nu har hon käkat det för första gången. Det verkar vara en riktig höjdare.

Ålaren!

A E kan komma framåt!! Hon har ålat iväg från bilmattan till katternas mat- och vattenskål massor med gånger alldeles nyss. nu är det slut på friden...

Handling

Idag på eftermiddagen har vi varit på ÖB i Skänninge och på City Gross och handlat inför A E´s dop. Det är bara lite kvar att handla, men mycket kvar att göra. Jag ska börja med tårtbuffen vilken dag som helst nu, tänkte jag.


Duplo

B och jag leker med duplot, A E sover i vagnen och jag har klippt klart gräset med. Skönt. Jag borde diska och dammsuga men det skiter jag i, orkar bara inte ta tag i situationen just nu. Dammsög det värsta före frukost imorse så det ser nästan ok ut ändå.

100 afrikaner

Gå in på youtube och sök på 100 afrikaner - farbror blå. Jättekul!

Klipp klipp säger saxen...

... tripp tripp säger taxen. Hoppsan sa, så säger jag. Men ingenting säger braxen.

Min favoritdikt av Lennart Hellsing. Eller den enda jag kan utantill kanske, avgör själva.

B och jag har klippt gräset, det är bara lite kvar (klippte ungefär hälften igår). Vi har varit till Nina med stallhyran också, till sist. Bättre sent än aldrig, men jag har haft pengarna hemma i två veckor.

6.56

Idag vaknade B kl.6.56, varför? Jag har inte en aning, men jag utgår ifrån att det innebär att han tänker somna tidigt ikväll också. Alltså är det superviktigt att han inte somnar på dagen för då kommer han aldrig att somna i tid ikväll. Jaaa, det är väl ungefär det som upptar mina tankar. Nu ska jag fixa lite frukost till oss.

Muffins!

Jag var ute och klippte gräset, Henke var inne och lagade mat. När jag kom in igen hade han dessutom bakat kryddmuffins och ni kan lita på att jag har viljestyrka idag för jag har inte smakat. Inte ens på smeten som Henke tyckte att jag skulle smaka på. Jag har däremot gjort iordning en påse med muffins som jag ska spara till lördag, då blir det muffinssvull kan jag lova!



Söt och smart. A E har redan lärt sig läsa.


Bajsfingrar

B kom precis gåendes in i vardagsrummet med ena handen vid rumpan. Han sa att han hade bajsat och det hade han ju precis gjort på toan så jag tänkte såklart: va faaan (typ det enda jag tänker och säger nu). Sen tog han fram leksaksbajsen och sa att han hade bajsat. Gissa vem som drog en suck av lättnad?! Jäkla unge alltså. Ibland är han för rolig... Han kan prata så mycket nu, det kommer massor med ord. Imorse sa han "Dinni dicka mä, mölk" (B har dricka med, mjölk). Gullunge.



"Mimmi så, aaj, aj", vilket betyder att Emil gör så.
Då sa jag att vi visst måste åka till doktorn i Mariannelund och det var verkligen populärt!


Orkeslös

Herregud, jag orkar ju ingenting. Är det för att jag slutat med socker eller?! Allt går segt och sakta. Jag har inte lust med nånting. Inget alltså. Jag känner mig ändå rätt duktig eftersom jag diskat, lagat mat (inga halvfabrikat här inte) och lekt aktivit med barnen idag. Det händer inte särskilt ofta längre, jag måste skärpa till mig på den fronten. Ibland är jag en jättebra mamma och är bara med barnen och gör saker för deras skull och ibland gör jag bara annat. Och jag vet inte för vems skull jag gör det.

Jag är på dåligt humör också, det måste vara sockret eller hur?!



Goa ungar, men orättvist behandlade...
B har stylat A E i mössan.


Mat!

Idag blir det mat! Surprise... Det blir rödspätta, potatis och bearnaisesås. Förhoppningsvis gott och förhoppningsvis vaknar A E när maten är klar och inte mitt i paneringen.

Min kära pappa

Pratade nyss med min pappa och han höll på att bädda sängen. Och han hade redan hängt upp tvätt och jag kan väl inte vara sämre jag, tänkte jag, sängen är bäddad och så snart A E sover ska jag hänga upp tvätten. Sen blir det väl till att diska igen.

Sockerberoendet

Idag har sockermonstret verkligen gjort sig påmint om och om igen, jag har fått lyssna på de mest fantasirika utläggningar om varför jag ska få äta bara eeeen liten godisbit idag. "Jag har varit så duktig hittills", "jag har fått för lite sömn den senaste tiden", "men det ÄR ju faktiskt lill-lördag det vet ju alla" and so on. "Bara ett litet smaksipp på Henkes läsk, det är ju nästan ingenting, det är ingen som behöver få veta". Det där sockermonstret vet verkligen vad det gör. Fast jag är stark och har stått emot hela dagen. Jag är så enormt jättestolt över mig själv för det här har utan tvivel varit den svåraste dagen nånsin (jag vet inte om jag borde lägga till ett hittills på slutet).

Nu blir det sängen!



Den sovande ungen (inte på bilden men just nu).
B är fortfarande vaken för han somnade i bilen på väg hem förut.
Och nu svär jag en lång ramsa eftersom han promt vägrar somna på kvällen.


Vad jag förtjänar!

En fet godispåse och att få sitta en hel film igenom i soffan och pilla i min godisskål och titta på en romantisk komedi. Sen en hel natts sömn på det.

Nu kollar jag på "Sweet home alabama", dricker te och håller en arg A E i famnen. Henke är och hämtar pizza för han har lovat att laga mat idag.

Cry-Baby

Nu kollar B och jag på Cry-Baby. En riktig höjdarfilm!

Sarah

Direkt efter barntimmarna åkte vi in till stan och hälsade på Sarah och Grållen (utan kamera såklart).Lena kom också dit och vi fick lunch: spaghetti och köttfärssås. Sarah gör jättegod köttfärssås, bara så ni vet... Innan vi åkte hem gick vi en promenad längs Kinda Kanal och tittade på fåglarna m.m. Det var skönt och uppskattat av B, han kramade lyktstolpar, pratade med hundar och gick ivägen för cyklar.

Nu ska jag göra lite popcorn för jag vill ha nåt gott och jag är desperat. Men inte så desperat att jag tänker käka nåt med socker. Jag har faktiskt ätit en banan, men det verkar inte hjälpa.


Kyrkans barn

Idag har vi självklart varit på Kyrkans Barntimmar. Det var massor med nya mammor och barn, det är alltid skoj med lite nya ansikten tycker jag. Vi fick åka strax efter kl.11 för då var A E så trött. B blev såklart arg och besviken eftersom han vill stanna kvar länge, länge. Så länge A E vägrar somna där måste vi ju åka.

Soffmys

Just nu har A E och jag soffmys, väntar på att B ska somna så Henke kan komma hit och mysa med oss.



En banan sitter aldrig fel.


Lite framsteg

Jag har prickat av en sak på listan, resten har min personliga ängel fixat. Dessutom går det inte att dammsuga för det saknas en grej som håller fast slangen vid den där grejen man håller. Om ni förstår? Så om jag ska dammsuga måste jag hålla i med båda händerna och kul är det faktiskt inte.

Just nu lagar jag skinkstek och potatisgratäng, seriös tisdagslunch va?!

Till Lasse: Jag säger också silvertejp, men Henke undrade minsann vart den där grejen var nånstans. Varför han undrade det, vi har ju redan silvertejpat dammsugaren på ett annat ställe så lite mer gör ju varken från eller till.

Dagens (tråkiga) planering

Diska.
Dammsuga.
Förmodligen är det lika bra att skura golven när jag ändå håller på.
Hänga tvätt.
Tvätta mer tvätt.
Läsa, sjunga för och leka med barnen.
Gå promenad med B och trötta ut honom lite, vilket förmodligen inte behövs eftersom han somnade kl.22 igår och imorse väckte jag honom kl.7.30.

Jag vaknade när Henke gick upp (vid 6-hugget) och gick upp vid kl.7, A E och jag låg och snackade tjejsnack och myste en stund.



B går i stora maskinens spår och är en liten stor maskin.
Allt enligt egen utsago.


Halleluja mum-moment



Jag matade den här lilla skrutt-ungen och sen somnade hon i min famn.
Det var hur mysigt som helst eftersom hon har slutat somna i famnen för länge sen.
Hon har även slutat somna i sängen, just nu är det bara vagnen som funkar därför var det så skönt att hon somnade hos mig nu. Bara sådär.


Film?

Henke och B är ute och mekar, jag hade tänkt titta på film men vet inte om jag är särskilt filmsugen. Jag funderar på att se "The Holiday" eller "Love actually", men jag tror det blir "Sweet home Alabama" istället. Jag har varit rätt sugen på att se "Cry-Baby" ett tag nu, så den är ju också ett alternativ.

Vårdcentralen

Nu på eftermiddagen har vi varit till Vårdcentralen med barnen eftersom båda är fulla med röda prickar. Det är tydligen vanligt med såna här "höstprickar", som dom kan få på hösten efter eller i samband med en förkylning. Jag fick inte klarhet i om det skulle smitta eller inte för först sa hon att när prickarna väl hade brutit ut skulle dom inte smitta och sen sa hon att det kunde smitta i ett par dagar. Vilket innebär att vi åker på barntimmarna som vanligt på onsdag.

B!



Det är inte bara språket som utvecklas varje dag, det är minerna också!


En gammal promenadbild

Det kan t.o.m. vara så att den här bilden är en hel vecka gammal. B håller på och snurrar. Värdens finaste unge, jag älskar när han ler sådär fint. Tänk om det var lika soligt och fint idag, vi har duggregn här. I eftermiddag ska vi ut på promenad tänkte jag, men nu ska jag vispa ihop lite våffelsmet eftersom min riddare i skinanade rustning är på uppdrag och hämtar våffeljärnet i Stjärnorp.



Stövlar från Skopunkten.


Det är SÅ härligt med barn



Det är så härligt att vara förälder ibland.
Vi trodde att B satt på toan, det gjorde han också, men det var nog mest det här han gjorde.


Medfött hån?!

Som jag kanske sagt försöker jag göra situps varje dag (120 st per dag är jag uppe i nu). Det går jättebra, förutom igår då jag bara hann göra en tredjedel. Därför håller jag på och tar igen resten idag. Men! Det jag egentligen ville säga var att såfort jag sätter mig vid skåpet och ska göra mina situps kommer min lille son och gör låtsassitups, komplett med händerna på magen och astmatisk andning. Fötterna är såklart under skåpet också. Han tycker att det är en väldigt rolig lek eftersom jag alltid börjar skratta när han kommer, vilket gör det helt omöjligt för mig att fortsätta med situpsen.



Söt.
Trots allt.


Söt när hon sover

Igår kväll kl.22 tänkte jag att den här natten kan ju bara bli bättre än de två föregående (A E har vaknat en gång i timmen), oj så fel jag hade! Kl.00.47 vaknade jag för fjärde gången. 2 gånger var det B som väckte mig och sen A E två gånger också. Dessutom somnade jag inte förrän kl.23...



Visst är hon söt när hon sover?
Jag önskar hon sov lika gott på natten.


Late night ride



Och med den här bilden säger jag godnatt för idag.
Jag har laddat upp lite bilder igen, nu blir det roligare inlägg framöver.


Tacos

Idag har vi käkat tacos till kvällsmat, det är aldrig fel. Får se om det blir nån trevlig film såhär på kvällskvisten.

En härlig dag!

Idag kommer det bli en härlig dag på jobbet, säkert massor att göra p.g.a. vädret (regn här). Det är skönt när det är fullt upp.

Saknad

Nu har Bolinder Munktell (Dolce Banana), Sven och Grålle flyttat till sina nya hem. Huset är stort och tomt utan dom men jag kan redan se ett par klara fördelar. Nu kanske jorden får stanna i blomkrukorna. Fast det var ungefär det som är det positiva. Det kommer inte vara en hel flock med kattungar som kräver gos på morgonen, inga små lurvbollar som kommer och myser i soffan. Jag ska sluta nu... Men än så länge är Allis kvar och eftersom hon är själv numer så är hon rätt gosig. Det är skönt! Innan var hon rätt anti och ville inte sitta i knäet och så, men det har redan förändrats.

Barnsången

Det var jättebra på barnsången i Skeppsås, väldigt engagerad ledare som hette Maggan. Det var nästan bara nya sånger för mig, men lätt att hänga med. Det var trevligt folk, lugn och mysig stämning fast Anna-Karin sa att det var rätt stökigt idag. Alltså måste det vara väldigt lugnt annars och det kan vara en trevlig kontrast mot allt stök och skrik i Fornåsa, även om det är skönt för barnen att få göra både och. B verkade trivas väldigt bra förutom en liten incident i början då han verkade tro att jag hade lämnat honom där alldeles ensam och blev jätteledsen.

Dessutom blev man inbjuden att sjunga i en kör i Skänninge, nåt jag skulle vilja prova åtminstonde en gång och se hur det är. Om det är väldigt kristet är jag inte särskilt intresserad, men det verkade vara lite olika teman.

Dagens promenad

Eftersom vi varit på barnsången har vi inte varit ute på vår vanliga morgonpromenad. Istället blir det en efter-lunch-men-före-kompisar-promenad bort till ett par grannar som var här och letade efter sin hund för 1-2 månader sen. Då var de sugna på en kattunge, men jag har inte hört nåt mer och därför tänkte jag gå bort och trakassera dom lite och se om de fortfarande är intresserade.

Så svårt...

Alltså, hur ska man klara att inte äta socker när det bjuds på fika till höger och vänster? Problemet är inte att det är frestande, vilket det också är, utan att jag tar fikabröd utan att tänka efter. Det är så man gör, sätter sig vid bordet, häller upp det man ska dricka och sen börjar man plocka från kakfatet. Idag, som tur var, stod kakfatet långt bort och därför blev det inga kakor för mig. Jag hade tänkt ta en kaka, men sen kom jag på att jag inte äter socker längre. Iallafall inte i nästan ren form som kakor, godis, läsk, glass, fikabröd i allmänhet. Jag antar att jag ska införa lördagsgodis för mig, annars kommer jag bli komplett galen. Men absolut inget socker de andra dagarna! Bara för att klargöra för mig själv så innebär "de andra dagarna" måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och söndag. Annars vet jag hur min klyftiga hjärna funkar. Det blir kringelikrokar och slingranden, dåliga ursäkter och fuskförsök.

Nu ska jag fixa lite lunch och ta fram fikabröd till Lena och Sarah som ska komma i eftermiddag.

En ny dag, igen...

Idag ska vi åka och sjunga i Skeppsås, det är Anna-Karin (med A, E och M i grannhuset) som frågat om vi vill följa med. Det ska bli kul att se vilka som är där och höra vad de sjunger för sånger, förhoppningsvis några som jag inte kan.

Så JÄVLA roligt!

A E vägrar blankt att somna i sängen. Hon blir jättearg, skriker och spänner hela kroppen. Jag har lagt över henne i vagnen, knappt vaggat alls och hon håller på och somnar utan ett knyst. Jag blir bara så trött. Trots att jag var ganska säker på att jag inte kunde bli nåt mer trött eftersom hon vaknat varannan timme inatt. Jag har huvudvärk också, som grädde på moset! Ska vi slå vad om att när jag nu lyfter över henne från vagnen till sängen kommer hon säkert vakna igen?! Jag kanske skulle kunna låta henne ligga kvar i vagnen, fast grejen är den att jag inte kan få mig själv att vakna till ordentligt på natten (och om jag gör det kan jag inte somna om igen) jag tappar henne säkert i golvet om jag ska flytta över henne när hon vaknar av sig själv och jag är dötrött.



Här är hon ju väldigt söt och charmig,
just nu vill jag mest slänga ut henne genom fönstret (obs! ironi).


Glada laxar



Glada och söta.


Sockersug

Jag har kommit på att jag måste sluta med socker. Helt. Eller möjligen äta typ lördagsgodis, för jag tar skada av allt sockret. Det låter rätt dramatiskt men det funkar inte med kroppen och socker varje dag, som det blivit nu ända sen Henkes semester. Dessutom är jag på g med situps igen, ungefär 100 om dagen ligger jag på nu (har gått ner 1 kg och kan faktiskt ha mina jeans utan att känna mig som en stoppad korv). Det är bara att köra på! Känner mig riktigt motiverad med situpsen, motivationen kommer från en film jag såg med Angelina Jolie. Hon har verkligen snygg kropp och när jag gör mina situps fokuserar jag på hur hon ser ut och då går det lite enklare. Hon är min positiva målbild, antar jag. Det är desto svårare med sockersuget, framförallt eftersom vi har rätt mycket godis i huset just nu. Min hjärna är dessutom på sockerjakt. Den skickar smaker av sockerkaka med vaniljkräm m.m. Mycket godisbilder blir det. Men jag ska vara stark och stå emot.

Newsmill

Idag har jag fastnat på Newsmill och läst och kollar lite vad det är för nåt. Det verkar intressant.

Bröllopsfoto

Jag har laddat upp bröllopsfotot, redan igår kväll, men jag kan inte få in det i ett inlägg. Förhoppningsvis kommer det igång igen under dagen och isåntfall uppdaterar jag det här inlägget senare...




Dagens promenad

Idag hade vi riktigt mycket tur på promenaden eftersom vi fick se en skotare (tror jag) som lastade av massa timmer. B fick t.o.m. klättra in och provsitta stolen sen. Det var stort, han var inte ett dugg blyg för gubben som körde, trots att han annars kan vara rätt blyg mot okända. Fast inte okända med en skotare, tydligen. B ville såklart inte gå hem sen.


Dagens shoppingrunda

Henke, jag och A E var på IKEA och köpte nya matlådor, ett par doftljus och några saxar. Sen köpte Henke två par nya skor och B fick fler kalsonger så vi ska slippa tvätta så ofta. Det skulle inte förvåna mig om han aldrig mer kommer kissa på sig.

Hos svärmor i Stjärnorp

Nu är vi uppe i Stjärnorp, vi har fått god lunch (broccoligratäng) och glass till efterrätt. Framöver ska vi säkert fika också, Eva bakade bullar igår. Mums! A E sover i vagnen och B pusslar med Eva. Jag passar på att kolla lite bloggar nu eftersom bloggkoll låg nere imorse, det är helt sjukt hur snabbt jag har vant mig vid bloggkoll. Det tar jättelång tid att kolla bloggar på "det gammeldags sättet". Och det känns dessutom onödigt att titta på bloggar som inte uppdaterat.

Kyrkans barn

Idag var det säsongsstart för kyrkans barntimmar. B tyckte det var jättekul, det tyckte A E också. Det var så mycket som hände överallt att det först var svårt att äta och sen var det helt omöjligt att somna. Vi åkte efter sången, kl.11.20 ungefär.

Morgens!

Idag tänkte jag gå upp medan Henke var hemma, men det blev inte riktigt så. Jag har varit vaken sen kl.6, men A E har ätit. Vi har mest varit i sängen. Jag har gjort några situps också, ska strax göra resten och sen hoppa in i duschen före frukost.

Springa?

Henke är ute och springer. Jag är mest förvånad. Nu ska jag gå och vika tvätt och fortsätta vara förvånad.

Paj

Till kvällsmat blir det broccolipaj till mig, ost- och skinkpaj till B och tomtegröt till Henke.


Mysteriet med den försvunna kameran

Är inget mysterium längre eftersom den är uppe hos Eva och Lasse i Stjärnorp. Så imorgon kan ni hoppas på bilder från bröllopet. Fast det är ju bara vanliga bilder på Henke och mig, i helt vanliga kläder med den enda skillnaden att vi är gifta nu. Men! Det kanske är kul att se ändå.

Update: Ha ha, Lasse, jag veeet. Eva hade sagt till Henke att kameran var hos er men han berättade det inte för mig. Och hittills har han bara sagt "Life´s a bitch, then you marry one" en enda gång. Jag är imponerad över att han inte sagt det i tid och otid.

Succé x 2

Igår kväll gick det också jättebra att lägga B, det var Henkes tur och allt gick hur smidigt som helst. Han låg inte ens kvar brevid B utan han somnade av sig själv. Själva nyckeln till hela lösningen (tror jag) är att nu får B lägga sig kl.20 och inte tidigare, han är alltså rätt trött när han lägger sig i sängen och då somnar han efter en eller ett par böcker.

Pensionärssnack

Idag är det gudomligt fint väder, verkligen alla pangisars favoritsamtalsämne. Men det är fint väder, strålande sol och blåsigt men det gör inget. Igår var det ännu finare väder, vi var ute nästan hela dagen och idag har vi varit ute hela förmiddagen. Alltså blir det inte särskilt mycket tid över att blogga.

Korna

Jepp, vi fick se massa kor, tre hästar och ett gäng får som låg och gömde sig bakom en gran. Nu har vi käkat lunch och vi borde åka ner till affären och handla lite. Jag har dessutom lovat B att vi ska gå över till grannarna och höra om de vill leka. Hmm, en smart tanke, vi kan ta bilen dit och stanna en snabbis (om vi får såklart) och sen åka ner till affären... B vill aldrig gå därifrån annars.

Promenad

Idag ska vi gå till kohagen, förhoppningsvis ser vi några får på vägen också.

Dagens komplimang

"Du är så läcker, Cattis, nästan lika läcker som min kycklinggryta". Henke gjorde kvällsmat idag: kycklinggryta och potatis, det var gott. Uppenbarligen.

Fia har varit här och hämtat Krusmynta ikväll, lycka till med kattungen. Jag hoppas att allt går bra. Krusmynta är en jättemysig liten katt så det blir säkert bra, om Kissan godkänner henne förstås...

Nattningssuccé

Igår läste jag ett par böcker för B, sjöng "trollmor" en gång och låg sen brevid honom i ca 5 min och sen somnade han. Äntligen! Nu ska vi försöka göra det här till en vana också...



Grållen.


Dagens...

... aktiviteter har varit: promenad, diskning, lunchfixning. Just nu klipper jag gräset och sen hoppas jag kunna trimma när Henke kommer hem.

Jag slängde B´s stövlar förut för han hade bajsat på sig och det hade kommit ner i stöveln och bajset hade typ gnuggats fast. Mycket äckligt!

Frukost

Nu ska vi käka frukost och sen blir det en promenad eller utelek.

Tusen tack!!

Tack så mycket för alla gratulationer för vårt bröllop... Jag blir så glad varje gång jag loggar in och det bara kryllar av "grattis"-kommentarer.