Gårdagens promenad



Han har själv varlt gummistövlarna, jag har inte tvingat honom på dom i 30 graders värme...
Just nu älskar han att plocka maskrosor och blåsa iväg "fallskärmarna".




Vad, eller snarare vem, lurar i gräset...?



Bärnsta! Inte undra på att han alltid har så många fästingar om han gillar att ligga såhär...


B i klänning



Idag ville B ha på sig min tunika och det fick han såklart. Sötnos!


Piroger...



"Kavla ut rundlar ca 15 cm i diameter", jag tänkte att det blir fint med lite hembakta ojämna kanter.



I fyllningen är det en konservburk majs, en konserv med champinjoner som jag mixat för att inte Henke och B ska märka av bitarna (jag gillar inte heller majs, men slipper man tugga den känner man inte så mycket smak tycker jag) två morotter och en gul lök som jag rev på rivjärnet + två vitlöksklyftor som fått gå genom vitlökspressen. Sen är det ungefär 600 gram köttfärs och en förpackning med krossade tomater, några skvättar soya. Jag ska göra "bara" köttfärsen nån dag också, för den var jättegod. Kryddor jag hade i: örtsalt, vit- och svartpeppar, grönsaksbuljong, oregano. Tror det var dom, kör lite på känn så blir det bra.



Degen är gjord av ett paket jäst, 5 dl ljummen mjölk, 2 tsk salt, 10 dl vetemjöl, 3 dl grahamsmjöl, ½ dl olja. Jag tog lite mer grahamsmjöl för det gillar jag bättre än vanligt mjöl, det blir frasigt och gott. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dom 8-10 min i 225 graders värme.


Fyndbilder

Igår var vi och fyndade lite, jag köpte: myggljus med citrondoft, en randig duk för 15 kr, massa godis (billigt), tvål och 4 bruna säckar att ha saker i. Jag har massa ideer för dom här säckarna, det kommer bli så bra.





Duken var så billig att den får ligga ute jämt tänkte jag...



Ett litet uppläggningsfat för en tjuga och brickan för 30 kr.
Sarah gjorde också fina fynd, jag ska länka till henne när hon lagt ut bilder
(om hon nånsin får fingrarna ur).


Bilderna...

Jag la in massa bilder förut, men nu hänger sig bloggen när jag trycker på det lilla trädet. Så tyvärr inga bilder just nu, därför tänker jag inte skriva om mina fynd heller, men det kanske kommer ett inlägg om dom imorgon. Jag är så nöjd.

A E har precis somnat i babygymet och jag tänkte snart gå och lägga mig, är helt färdig. Det har blivit alldeles för många sena kvällar och varma dagar den senaste tiden.


Sarah har åkt hem igen, innan hon åkte käkade vi köttfärslimpa till lunch och sen hallon- och blåbärspaj till efterrätt. Mums! B, A E och jag gick en promenad precis efter att Sarah åkte, tanken var att vi skulle till kossorna men vi kom bara till grannarna. B lekte ute med A och E som bor där, efter en liten stund fick vi gå hem för A E bajsade och jag hade inga blöjor med. Viktig info till er, jag vet.


Förresten har vi tittat i massa söta affärer och på loppis idag, därav fynden som ni får se en annan dag...


Grisen i säcken



Idag har jag varit och köpt grisen i säcken. Jag blev väldigt nöjd måste jag säga.


Tankar om barn

Nu har jag börjat skriva första bokstaven i alla barns namn istället för hela namnet. Det är eftersom dom inte kan välja själva och när jag skriver inte skriver ut mina egna barns namn känns det fel att skriva ut andra barns namn.

None

Löjtnantshjärta


God morgon!

Jag har lämnat B på dagis och hämtat en lapp om uppsägning av dagisplatsen. Uppsägningstiden var två månader, jag ska fylla i lappen på en gång och posta den såfort Henke har skrivit på. Nu hade jag tänkt bada A E men hon passade på att somna medan jag fyllde upp badvatten, då får jag diska istället. Vi har världens feting-diskberg trots att Sarah slet som en slav med disken igår. Nu ska jag diska upp allt iallafall.

På förmiddagen ska vi åka till Skänninge och kolla i några fina småaffärer dom har där, jag har velat gå i dom länge men det är sånt som aldrig blir av. Alltså såna saker jag försöker ta tag i nu.




Lilla prinsessan i söt hundbody från Vivi och Roffe. Byxorna är B´s gamla från Ann (bilden är från igår).


Hos Solla...

Efter att vi käkat lunch (mest gamla rester), bytt lite blöjor, klippt klart gräset osv. åkte vi till Solla och hälsade på. Maria, L, Jimmy och Johanna var också där. Vi fikade lite på jättegoda bullar, undrar vem som bakat dom... Sen badade vi i tunnan i 2 timmar, det var varmt och skönt eftersom den är vedeldad. Innan vi åkte kom Cissi och A och då fikade vi igen. Nu på kvällen har vi grillat. Nu är det dags att sova känner jag, B har somnat i vagnen redan.


L matar B med kex.



B sprattlar i tunnan, B, Sarah, Jag, L och Solla badade.
Ni får inte se några nakenbilder på barnen för man vet aldrig vem som läser eller hittar hit.


Babygym



Stora bäbisen i babygymet



Lilla bäbisen i babygymet


Vadstena



B var trött och ville åka vagnen.



A E var också trött, såhär låg hon i cadillacen och sov.

Hur rolig är jag då?! Vi åker till Vadstena, träffar massa roligt folk och kollar på bilar. Med hem har jag 2 kort i kameran och båda är på mina barn... Ska försöka bättra mig med bilder nu, scrolla ner och kolla på de gamla inläggen också, de är uppdaterade med bilder.


Ska försöka...

Bättra mig med bilder, vet inte riktigt vad som hänt den senaste tiden. Jag har varit superstressad ända sen i fredags för att jag inte hann städa och sen har det bara rullat på. Är fortfarande helt uppe i varv, ska nog fråga Sarah om hon har lust att massera mig sen, hon är duktig på det kan jag lova!

Underbart!

Vet ni hur underbart det är att min syster är här? Hittills idag har hon dammsugit och tagit hand om vårt enorma diskberg, jag har matat A E och klippt lite gräs med B på ena armen (pust). Nu ska vi ut till trädgårdstraktorn, det verkar som att B blir kvar inne med A E i babygymet som vi precis satt ihop. B fick vara hemma från dagis idag eftersom Sarah är här, vi kom upp rätt sent också. Men imorgon ska han väl dit igen tror jag. Vi ska för övrigt säga upp dagisplatsen eftersom A E inte får börja på dagis förrän om 10 månader och nån måste vara hemma med henne tills dess (just nu är nån jag). Dagis kostar oss 1000 kronor i månaden och det är en sjättedel av vad jag drar in. Inte kul.

Bullar...

Mmm, bullarna blev jättegoda! Har inte räknat hur många det blev, kanske gör det sen. Det blev en rejäl hög och stora är dom också! Nu ska jag åtmindstone städa vardagsrummet innan Eva o Lasse kommer för lille B fick hjälpa till lite förut. (Som att jag behöver hjälp med att  stöka ner när jag bakar)... Hans uppdrag var att lägga på pärlsockret, det blev massa socker på varje bulle, en B-näve ungefär och sen så hamnade en hel del på plåtarna och på golvet med... Men bullarna blev goda och det är huvudsaken! Han blir glad när han får hjälpa till, han ville inte följa med Henke ut sen men det fick han lov att göra ändå eftersom jag skulle börja grädda bullarna och då kan jag inte ha båda ungarna att passa...

Lite update med bilder:



Massa stora, goda bullar. Det blev ca 80 st!



B sockrar...



Jag penslar och B sockrar.


Syster Sarah!

För nån timme sen ringde min lillasyster Sarah och frågade om hon fick komma och hälsa på några dagar, självklart fick hon det så hon kommer ikväll. Kul!

Annars ska vi till Vadstena tillsammans med Eva och Lasse ikväll, det blir cadillacen dit och sen ska vi trängas med alla andra som också vädrar sina fina bilar och vill vara ute i det fina vädret. Henke kanske skulle vara hemma och meka, men vi får se hur det blir med det.

Skandal?

Inga blogginlägg på hela dagen, trots att jag haft möjlighet att blogga. Har dock inte varit särskilt inspirerad här på sistonde, tror det hör ihop med hela penga-grejen. Eller annars är det bara brist på inspiration över huvud taget. Jag tror att jag har järnbrist också, blir rätt yr emellanåt så jag måste nog köpa järntabletter igen... Eller kanske är det hjärnbrist jag har...?

Idag har vi varit på kyrkans barn, idag var det det äldre gardet som var där + jag. Till lunch var jag jätteseriös, det blev kokt potatis, bacon och hemmagjord champinjonsås (typ lika som vi fick hos Emma o Johan i lördags). Och om ni inte tyckte att det var en särskilt seriös lunch kan ni ju jämföra med det jag hade tänkt laga: koka makaroner och tina färdiga köttbullar från frysen. Jag tog fram massa grönsaker också: sockerärtor och morotspengar + gurka.

Nu har jag precis bäddat rent i sängen, hängt upp tvätt, satt igång tvättmaskinen och slängt ihop en dubbel sats med bulldeg. Jepp, idag blir det bullar. Förmodligen ett gäng med kardemumma och ett gäng med kanel. Mums. På morgonen vek jag och la in 4 blåa IKEA-påsar med ren tvätt, fattar inte hur det kan bli så mycket jämt. Det går iofs ungefär en tvättmaskin om dagen nu när vi har 2 barn, men ändå... Gick upp kl.6 imorse, då var jag pigg och glad så det är väl den nya rutinen antar jag.

City Gross

Nu har vi precis kommit hem från City Gross och packat upp. B ligger i vagnen och kommer förhoppningsvis att somna snart, jag ska diska men först ska jag äta upp min kvällsmat: rabarberpaj och glass. Inte nån vidare kvällsmat. Nu måste jag ta upp A E. Ajöken.



B och A E i
Rockefella-kläder.


A E kan skratta

Det är verkligen underbart med barnskratt och imorse låg A E och var jättenöjd. Hon gjorde massa ljud och skrattade, hur söt som helst... Jag vet att det är lite dåligt med bilder just nu, ska ladda upp fler imorgon eller ikväll. Barnen har jättecoola kläder idag med, jag har pressat på B de supertajta jeansen som vi inte kunnat knäppa i midjan förut. Dom ska töja sig, jag hoppas dom gör det under dagen, jag sa till på dagis att de fick byta byxor på honom om han hade svårt att leka.




Gräs...

Nu har jag klippt nästan allt gräs, det är lite kvar vid träden och B´s sandlåda... Det blir så fint och det är verkligen skönt att klippa gräset, mycket roligare än att städa som sagt. Det bästa med att klippa gräset är att man gör två saker samtidigt: klipper gräs och solar. Gött, jag behöver få lite snygg solbränna så jag slipper vara blekfet, nu blir jag bara fet istället. Ha ha.

Nu ska jag slänga i mig lite lunch (kyckling och couscous från igår, hänga lite tvätt och sen ska vi hämta B. Direkt efter dagis ska vi till några kompisar och leka lite, vi kanske skulle gå till lekparken i Fornåsa.



B och kompis i lekparken.

Städa?

Idag är B på dagis, vi var precis iväg och lämnade honom. Bättre sent än aldrig. Jag vaknar kl.5 på morgonen nu för tiden och är pigg, men jag vill inte gå upp så tidigt och därför somnar jag om igen. Det gör att jag blir jättetrött när det är dags att vakna och då snozar jag hela tiden. Jag får nog börja gå upp kl.5 istället... Tyvärr.

Idag måste jag tvätta nedkissade sängkläder (Henke bytte inte B´s blöja igår kväll så den har läckt) + att A E har legat naken på det lilla täcket och kissat på det. Kiss överallt, inte särskilt fräscht... Jag vill gärna klippa gräset också, det är en sak som är kul att göra, mycket roligare än att städa inne.

Deprimerad

Jag har haft en rejäl humördip nu på eftermiddagen. Men efter att vi käkat lite mat och en rejäl portion med rabarberpaj känns det lite bättre. Dåligt med pengar har vi haft förr, fast inte såhär illa. Men alla kan väl råka ut för olyckliga omständigheter, trots allt... Jag vet inte hur min kära arbetsgivare tyckter att jag ska förstå att min semesterlön inte blir utbetald precis som förra året, trots samma förutsättningar. Jag hade min fasta tjänst from februari förra året och då fick jag ändå semesterlönen utbetald i klump på majlönen, iår måste jag däremot ta ut semesterdagar för att få ut semesterlön. På min lönespec står det att jag har 0 semesterdagar, men en summa intjänad semesterlön. Nu ska jag ringa personalavdelningen och försöka ordna upp det här (äntligen lite bra känsla i magen igen)!

En liten paus, bara...

Hamnade framför datorn för att lägga in lite räkningar (alltid trist) och passade på att kolla några inredningsbloggar. Städningen går framåt, bara så ni vet... Det är snart tomt på köksbordet, vilket inte inträffat på två tre veckor.

Bäst att fortsätta... B sover fortfarande, han måste haft massa sömn att ta igen. Ikväll kommer han inte att somna tidigt, men imorgon är det upp kl.7 som gäller igen och då blir det nog till att sova tidigt imorgon kväll och sen kanske rutinen sitter igen. Ibland är det ett pussel att få ihop sovandet för den lille gossen. Den lilla tösen däremot, där har vi inget att säga till om.

Hemma igen

B hade stora svårigheter med att uppföra sig idag, det var sparkar, hårda slag, stenar och pinnar i dammen (trots flera tillsägningar) så vi fick åka hem istället. Trist. Jag vill ju inte heller åka hem, men när jag sagt till honom att vi åker hem om han inte sköter sig så är det bara att genomföra, han måste lära sig... Nu ligger han i vagnen och sover, förmodligen berodde det usla humöret och dåliga uppförandet på sömnbrist.

Eftersom vi är hemma får jag lov att ta tag i röran här, tråkigt men välbehövligt. När (om) städningen är klar behöver jag skola upp plantor och plantera ut lite pelargoner.



Stökig bänk, den har sett ännu värre ut. Och resten av huset är precis lika stökigt.


Rockefellaungar




Trött

Idag är vi väldigt trötta, jag och A E har precis gått upp och B ligger fortfarande och grisar i sin säng.


Här hittar ni hemsidan för klädmärket Rockefella, det var dom vi var med igår. Jättecoola rockabillykläder för barn, A E har jeans och den gröna prickiga tishan på sig idag och B ska också ha ett par jeans och tisha däifrån, när jag dragit upp honom ur sängen.


Modellen B

Fotografering idag gick jättebra, dom var glada för bilen och vi var glada för att vi fick vara med. B var jätteduktig och fick vara med på massa olika "sets", han hade 3 eller 4 olika outfits på sig. Katalogen kommer i höst och jag antar att bilderna kommer upp på hemsidan då också, därför blir det tyvärr inga bilder nu. Vi fick jättemycket kläder till barnen: två tishor till A E, ett par prickiga tights (de randiga var tyvärr slut) och ett par jeans. B fick 2 tishor, ett vitt linne och tre par jeans. Hur schysst som helst. Bilder på honom i dom kläderna kommer upp efter hand som han använder dom...

Nu är vi uppe hos Eva och Lasse, det ska bli morsdagsmiddag. Och nej, jag har inte fått nån present. Min present är hingstkatalogen men varken jag eller Henke har köpt den. Henke vägrar fråga efter den igen eftersom den var slut sist han frågade och personalen låtsades som att dom inte fattade vad han menade. På Hööks. Dåligt.

Dags att käka lite...


Fotografering

Om en timme bär det iväg med barn och forden ner mot Boxholm där dom ska vara med på Rockabillyfotografering. Om B vill förstås, vi tänker inte tvinga honom men det vore kul om han var med. Det är ju trots allt coola kläder och en väldigt cool bil. Nu måste jag bada ungarna och packa allt vi behöver. Henke håller på och lastar forden.

Rabarberpaj

Fia och Sarah var bakis och beställde rabarberpaj och glass, vilket dom såklart fick. Nu har dom precis åkt härifrån och jag känner att jag förmodligen pratat sönder deras stackars öron. Jag blir så glad när det kommer nån och hälsar på. Som en överentusiastisk liten hund som viftar på svansen, hoppar och slickar folk i hela ansiktet. Typ.

Det gick fort med staketet hos Solla idag, vi var klara vid kl.9 då fixade vi lite annat inför morgondagen. Det är barnens dag i Berg och Solla ska ha barnridning, köra häst och vagn, låta alla barn hälsa på djuren och sälja fika. Det är ett par saker som ska fixas. Vi hann fika också och prata med Cissi och Arvid som kom, kul att se dom!


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börjar det bli dags att åka iväg och grilla lite. Vi ska till Johan, Emma, Hjalmar och Kerstin och grilla idag. Ska bli kul...


Mer buxbom



Före...



Och efter... Ett hjärta ska det vara, kanske lite svårt att se på bilden.

Nu ska jag till Solla och hjälpa henne med ännu mer staket. På förmiddagen kommer Sarah, Fia och kanske Lena.

Gårdagen...



Helené hos Solla.



Oliver och B dricker saft, massor av saft.

Efter besöket hos Solla åkte vi hem eftersom mormor, John, Vivi och Roffe skulle komma. Vi fikade och barnen fick massa presenter. Av mormor och John fick B en liten leksaksmaskin och en gräsklippare, vi fick en plastad rosarutig picknickfilt. Av Vivi och Roffe fick B en snygg keps och en cross med ljud. A E fick jättemycket kläder: två bodysar, ett rosa- och vitrandigt set, mössa och strumpor.

På kvällen åkte vi upp till Stjärnorp där det kördes moped och motorcykel. Och jag fick en present av Lasse: Laura Ashleykatalogen. Inredningsporr på hög nivå! Tusen tack för den, katalogen är helt underbar!


grabbarna grus



B och Oliver kollar i Sollas damm. Skolan var stängd för lärarna åkte Ålandsbåt och hade "konferens", vi åkte till Solla istället.


Fredag

Nu ska vi slänga oss i bilen och köra till Vreta där vi ska träffa Helené och Oliver. Vi ska hälsa på lärarna och titta på hästarna, jag har sett massa föl busa omkring i hagen så det ska bli kul att se vad det är för stam på dom och sånt. Förhoppningsvis tycker B också att det är kul med hästarna.

Annars måste jag dammsuga och städa undan för i eftermiddag kommer mormor och John, Vivvi och Roffe hit och fikar. Tills dess måste jag göra en rabarberpaj också, men det ska väl gå. Då är jag mer orolig för att städningen inte ska hinnas med (eller orkas med kanske)...


halsband!

Idag har B gjort ett halsband åt mig på dagis. När jag kom dit sprang han fram och försökte dra det över huvudet på mig, det gick med lite hjälp. Dagisfröknarna var impade att han kunde massa färger (fattar inte att dagisfröknar orkar vara så engagerade hela tiden).




Luring!

Vilken luring jag gick på alldeles nyss. Jag trodde att jag rapade A E, men inte då. Hon hade somnat på min axel.

Wok!

Idag är det wokgrönsaker och kycklingfilé till lunch, jättegott. Fast jag har stekt allt i stekpannan eftersom vi inte har nån wok. Jag önskar mig en wok, bara så ni vet. Jag köpte färdiga wokgrönsaker, vilket känns helt onödigt eftersom det ändå bara är morötter, broccoli, minimajs, vattenkastanj och palsternacka i. Det kan jag lika gärna köpa själv och blanda ihop, då får jag dessutom mer broccoli än 2 buketter.

Efter lunchen ska jag slänga ihop en fet bröddeg (1½ sats) så den kan stå och jäsa medan jag snickrar fårstängsel och B rider.


None

Min jättemysiga hemvävda filt som Inez gjort och som alla vill använda.


Choklad

Jag är jättesugen på choklad, men jag får inte köpa nåt godis. Pengarna måste sparas till hunden! Och dessutom ska jag börja föra kassabok, trots att det får mig att känna mig som en pensionär. Jag måste se vart alla våra pengar tar vägen, lagom nu när vi ska spara vartenda öre till hundköp. Och skulderna.

Tur att jag hade en gammal påse med ostkrokar jag kan glufsa i mig, en pyttepytteliten påse alltså.

Världens bästa familj

Igår var vi ju och handlade, när vi kom hem gjorde Henke tacos. Och det vet väl alla att man äter tacos när man är kär? Efter maten dog jag nästan, jag höll på att somna sittandes och mådde jätteilla. Förmodligen p.g.a. sömnbrist, lilla prinsessan har vaknat varannan timme några nätter. Men inte inatt, för då sov hon 6 timmar första perioden och sen 4 timmar. Wunderbar! Jag somnade strax efter kl.20 igår och när jag vaknade första gången kl.00 av att B vaknade var jag helt rastlös och kände mig utvilad. Skönt, fast lite ovant att ha svårt att somna om igen.

Dessutom är det nån som har väckt liv i Henkes tankeförmåga och då menar jag inte om saker som gäller forden, för där är han både klar i huvudet och oerhört kreativ, utan nu pratar vi om hemmet. Igår kom han ihåg att sopbilen skulle komma idag så han gick ut med soporna. På eget iniativ. Jag kan kanske inte förklara hur stort det är. Han brukar i vanliga fall ignorera att soppåsen blir full och bara fortsätta lägga i saker ändå. Den senaste tiden har det varit ett enormt uppsving på hans vardagsfixande här hemma. Jag är så glad. Och lättad att jag slipper tänka på allt själv hela tiden, för tänkandet är så gott som halva jobbet.

Och en sak till som gör mig enormt glad och stolt, det är såklart att B vill rida. Han vill själv, det är inte jag som tvingar honom genom att slänga upp honom på hästarna hela tiden (jag brukar inte tvinga honom att sitta kvar om han inte vill alltså)... Jag tror han tycker det är kul eftersom Solla har två shettisar, dom är i rätt storlek åt honom.

Här hade jag tänkt visa bilder på Nisse Po och Lillan (Sollas shettisar), men mitt bildarkiv har tydligen minskat rejält iochmed bloggflytten. Dåligt av blogg.se måste jag säga! Dessutom hade jag bilder som jag inte använt i mina blogginlägg än som också försvunnit.

Ni får scrolla ner och titta på nåt gammalt inlägg där hästarna är med istället...

Om ni tror att jag dött...

... så har jag inte gjort det. Men jag flyttade min blogg igår och kunde inte logga in på hela dagen. Därav den usla bloggaktiviteten.

Igår var vi på barntimmar, sen köpte vi pizza som vi käkade hos Solla. På eftermiddagen hjälpte jag henne att sätta upp fårstängsel, Staffan var också med. Det gick bra och var bra för mig att få spika lite, jag behöver verkligen träna... B gick omkring och sa att han ville rida hela tiden, nu kan han inte säga just rida, men han kom och sa häst och gnällde tills jag slängde upp honom på Nisse Po. Nisse bet honom i handen en gång också, det var bra så B lär sig att man inte kan bete sig hur som helst med händerna när man ska mata hästar. Han fick inget sår eller nånting, utan bara lite ont. Jag hoppas det var lärorikt.

På kvällen var vi till Coop och handlade upp nästan hela barnbidraget... Det som var kvar efter Oves Plantskola alltså, sen var Henke och köpte nåt relä (typ) igår också. Fast det var rätt billigt.

Nu ska jag sätta igång med städning och diskning i en halvtimme innan B ska vakna. Idag är det BVC för A E, sotaren kommer, jag måste städa hela huset och på eftermiddagen ska vi till Solla och sätta upp ännu mer fårstaket. Jag lovar att uppdatera under dagen...

En fråga

Och det är om jag är snäll eller mest bara korkad. Jag är nog snäll, hoppas jag...

Henke har ändrat sig i hundfrågan, så vi ska skaffa
hund. När vi betalat av lite på våra skulder och sparat ihop pengarna som krävs. Han har lovat att gå ut med hunden två dagar i veckan och/ eller när jag jobbar. Det blir en Cavalier King Charles Spaniel, min drömhund sen jag gick på mellanstadiet. Vi ska ha en blenheimtik (blenheim är typ fuxfärg= ljusbrun för er som inte är hästfolk). Undrar om det är för tidigt att kontakta kenneln jag valt ut? Tror inte det... :)

Egentligen tycker jag att smilysar är för fula för att användas, men nu är jag riktigt, riktigt glad.

Mårbackaknopp

pelargonknopp

Nya planteringar...

cerise pelargon

Vid det trasiga på krukan är det hänglobelia, i krukan är det en ceriserosa pelargon också.

blommor i korgen o trasig kruka

Korgen och ett par krukor. I korgen är det en röd pelargon, två olika doftpelargoner, två lobelia och några penseér.


Rabatten- grande finale!

rabattprojektet

Kommer ni ihåg det här?

Rabatten!

Såhär ser det ut nu... Så fint! Skönt att det (nästan) är klart, jag har fortfarande kaprifolen på högersidan kvar att reda ut. Men det får bli en annan dag. Höstanemonerna är inte planterade heller.


Plantor!

Eva och jag var till Oves plantskola. Jag köpte planteringsjord, blomnäring (som planerat) och 4 st hänglobeliaplanor. Vilket inte var lika planerat, men det kommer bli jättefint. Hoppas Henke håller med om det också, jag är lite tveksam till att han kommer bli lika glad som jag eftersom jag har hela vardagsrummet fullt med blommor och plantor. Men plantorna ska ut i rabatten sen. På tal om rabatt så har jag rensat i den hela dagen, nyss planterade jag rosa akleja och löjtnantshjärtan (de delade sig i 3 delar så jag ställde dom en bit ifrån varandra, hoppas de växer ihop till en stor buske)... Nu ska vi ut igen och plantera höstanemon, malva och purpurklätt. Det kommer bli finfint, det blir bilder senare ikväll.

Vi var till Nina på Liljedahls mattor också, kul att träffa Nina och kolla på deras tyger. Dom har jättefina tyger, synd att jag inte är rik... Efter det skulle vi till Skatbo´t men det var stängt idag, tyvärr. Innan vi hämtade B på dagis käkade vi lunch på Wetternmagasinet. Dagens var rödspätta, potatis och remouladsås. Till förrätt fanns det kycklingsoppa som jag tog av och den var jättegod, så god att jag nästan inte orkade käka nån rödspätta...


Morgon

B har varit vaken en och en halv timme, pust och stön. Jag har vaknat kl.1,3,5 inatt och ville gärna får sova till kl.7 imorse istället för att gå upp kl.6. Jag hade lika gärna kunnat hoppa upp när han vaknade för han låg på min arm och skulle gosa, men han sprattlade mest omkring.

Nu ska jag fixa frukost till oss.

Hälsning från B:

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjyyuuccccccccccccgvhhä

B

b käkar

B käkar varma mackor.


Sarahs(?) mårbackastickligar

mårbackasticklingar

8 små pelargonsticklingar som jag tagit till Sarah, fast nu har hon ändå köpt egna Mårbackapelargoner så jag kanske får behålla dom... Det vore kul, fast jag har ju ett par pelargoner innan.


Vackra ting...

nya grejer

Kolla vilka fina saker! Inte soffan, den gröna krukan och det, utan de nya sakerna (nya för mig iallafall). Jag har fått allt av Solla idag, hur snällt som helst. En del kanske skulle kalla det skräp, men jag tycker det är personliga grejer som kommer bli så fina! En blå plåthink, massa lerkrukor (en del är lite trasiga men det kommer bli bra sen när blommorna väller ut över kanten), en korg och några trälådor. Jag ska ha allt att plantera blommor i, det kommer bilder efter hand som jag planterat ut mer blommor. Funderar på att måla lådorna vita.

Imorgon ska jag och min kära svärmor till Oves Plantskola, där ska jag köpa mer plantjord och blomnäring.


Solladag!

Solla rensar

                 

Idag har vi (Solla, Maria, Johanna och jag) städat, rensat och fixat kring Sollas två växthus.
Det blev jättefint! Tyvärr tog jag inga före- och efterbilder, det hade varit nåt att se kan jag lova.
Jag har fått massa växter: höstanemon, rosa akleja, löjtnantshjärta, purpurklätt (tror den heter så).
Hmm, kanske nån mer blomma som jag inte kommer ihåg just nu.
Det märks imorgon när jag ska plantera allt...


Imponerande!

Idag måste jag säga att Henke verkligen ligger bra till. Först visade det sig att han äntligen fixat Carla Bruni-låtar åt mig (ni vet hon som är gift med Frankrikes president, eller vad dom har, hon är sångerska också). Jag älskar låten "Quelqu'un m'a dit", lyssna på den och njuuut för det gör jag. Det är som meditation, B satt åt fel håll när han käkade och jag bara brydde mig inte. Och som grädden på moset frågade jag Henke om han hade tänkt gå ut till garaget idag och då svarar han: "ja, när jag har lagt B". Wunderbar! Och som kolasås på grädden på moset kom han själv ihåg att jag lyckades få honom att lova att diska idag. Ännu mer wunderbar, det är faktiskt helt perfekt. Och eftersom han läser bloggen kommer han säkert bli helt odräglig nu, men det får han väl bli (bara du fortsätter på det inslagna spåret, Henke).
 

Det går (lite) framåt

Idag har jag inte varit lika inspirerad som igår. Den här bilden tog jag innan jag började idag och nu hållet jag på vid kaprifolens rötter, det är en jävla härva där. Jag vill få bort allt kirskål för annars blir det lika mycket ogräs igen på en gång. Kirskål är helvetes avkomma.

rabatten II

Rabatt och rensningsattiraljer.

Bilder!

alla

           
           

Stora bilden: Alla utom jag uppställda framför Cadillacen.

Bild 1: B på ett leksaksplan.
Bild 2: Jag, A E i sjalen o B framför "beep"-en (B säger beep till jeep).
Bild 3: B flyger upp och ner. Jag matar A E i bakgrunden.
Bild 4: B i planet.
Bild 5: B på planet och Henke brevid.
Bild 6: A E i sjalen innanför jackan och jag med konstig min.
Bild 7: B åker rutschkana utanför Max (obligatoriskt varje gång man är där, oavsett väder).

Flygvapenmuseet

Idag har vi varit på flygvapenmuseet (första gången jag kollat på utställningen). Det var nån modellplanuppvisning, men det blev inte särskilt mycket för det blåste. Jag är inte särskilt intresserad av just flygplan, men det var en del historia kring planen, vilka krig de varit med i osv. Historia gillar jag ju...

På vägen hem stannade vi på Biltema, Jula, Max och K- rauta. Vi åkte med Eva och Lasse i Cadillacen, det var toppen!

Nu är en gammal jobbarkompis till Henke här och tittar på bilarna och moppen, när dom kommer in igen ska vi fika. Jag har en kladdkaka i ugnen och dom får gärna tro att jag gör den för deras skull, men jag gör den bara för att jag är sugen på choklad...

Pågående projekt (som vanligt)...

rabattprojektet

Det här ska jag ut och ta tag i idag idag, jag har jobbat mig fram typ en meter från liljorna och åt höger. Barnredskap är skitbra när man ska rensa bort kirskål.
Långa skaft och bra redskap i metall som man kan använda med en hand.
Helt perfekt, jag försöker lära B vad låna innebär vilket inte alltid är så lätt.
Det kommer fler bilder på den här rabatten framöver för nu jävlar ska det bli ordning.
På´t igen bara!


Aaah

Nu är vi uppe i Stjärnorp, vi har fått lunch: köttbullar och potatis. Jag har nyss vaknat från min tupplur, har sovit en timme, gött! Henke är i garaget och  barnen sover. Framöver ska vi till stan också, då ska jag köpa en fet påse med godis och svulla. Vilka framtidsplaner!

Tidig morgon

Idag är det tidig morgon för en som somnade vid kl.00 och fick vakna och amma nånstans i mitten av natten, råkade visst somna om trots att jag hade lovat Henke att jag minsann skulle stänga spjället på kakelugnen eftersom jag ändå skulle behöva vakna och amma. Kl.5.30 var det frukost för prinsessan och då klädde jag på henne också, vi har haft ganska kallt i vårt sovrum inatt (17-19 grader) så hon har sovit med en filt på sig, plus mitt duntäcke och en ullpläd som Inez har vävt. Och när jag ändå nämner pläden så måste jag säga att den är världens bästa, Henke försöker alltid sno den för den är supervarmt. Det finns bara bra saker med pläden, den är grå med mörkgrå ränder, jättesnygg.

Nu börjar det bli dags att väcka B, det är alltid skönt att få en stund helt ensam på morgonen. Det enda problemet är att den stunden alltid känns för kort. Men om jag inte väcker B före kl.8 kommer han aldrig att somna ikväll, jag har börjat klura på att kanske väcka honom när han sovit middag en timme för att han ska somna tidigare på kvällen. Men när han väl sover sin middag är det så skönt att jag aldrig kommer mig för att väcka honom. Idag måste jag också sova middag på tal om det.

Nu blir det frukost!

A E ler

Världens finaste leende ♥

B spexar

♥ Vår lilla spexare


Jo: höst!

Jag har inte skrivit fel i rubriken på förra inlägget. Det är regnigt ute, lampan i fönstret är tänd och värmeljus brinner i fina små ljusstakar på bordet. Precis som en höstkväll.

Sen höstkväll

Jag sitter alltid uppe så länge när Henke är borta, jag hatar att gå och lägga mig själv i vår stora säng. Det är kallt och ensligt, trots att världens goaste ungar är där. Henke utstrålar nån slags trygghet, trots att jag ofta är irriterad på honom. Oftare än vad han förtjänar faktiskt och när jag är trött får han väldigt mycket skit. Jag blir omotiverat gnällig och sen skäms jag. Jag vill inte gnälla och vara på dåligt humör, fast ändå hamnar jag där... Det är som att munnen bara går och går av sig självt och ibland slår det mig, en sak jag läste i Mama (tror jag) att vad Henke än gör så tycker jag att det är fel. Om han gör på sitt sätt är det inte bra och om han försöker göra på mitt sätt duger det inte heller. Sjuka krav från min sida. Den senaste tiden känner jag att jag oftast varit på bra humör och inte fastnat i "gnällfällan", jag har försökt vara positiv över lag. Gnället blev mycket värre under graviditeten, det var mest gnäll och tjat hela tiden, det blev till en dålig vana. Nu kanske jag börjar hitta tillbaka till mig själv lite mer, nu när jag slipper dela min kropp med en liten bäbis. Inte för att det inte var mysigt alltså, men det är trots allt påfrestande.

Henke är faktiskt guld värd, trots att han jämt är i garaget. Gissa vem som ska vara i stallet hela hans semester?! Förutom när vi är ute i forden och åker förstås. Nu har jag flummat klart för idag, ska väcka lillsnurpan och gå och lägga mig.


Lillan

En häst, men inte min häst... Lillan är en riktig sötnos. Idag ledde B och jag in henne från hagen.
B blev jättearg när jag tog ifrån honom grimskaftet. Lillan började studsa omkring när den andra hästen försvann in  stallet och B hamnade precis vid hennes bakben,
det var onödigt att utsätta honom risken att bli sparkad tyckte jag.
Han höll inte riktigt med, men slutade iallafall tjuta när jag förklarade läget.


Syskonen tunga

Ser ni nån likhet mellan dessa små sötnosar?

syskonen med tungan ute

A E har en av bodysarna från Lovisa (det står lillasyster på), B har tisha från moster Camilla (PoP)


Bilder från vår dag...

Idag har vi varit hos Solla hela eftermiddagen och kvällen. Jag har läst massa tidningar, vi har kollat på djuren, hämtat in hästar från hagen, B har mockat, lekt osv. Vi har fått både fika och tacos.
 Det har varit en toppendag, som alltid hos Solla.

B o L på bilen

B skjutsar Leo på bilen. B tycker det är jättekul tills Leo drar honom i håret.
Söta va?!


glad L och M

Sprattelungen Leo och lite av mamma Maria

knaskatt

Vi fick citrontårta till fika, den galna katten gillade kartongen bäst...


Godis!

Idag förtjänar jag världens fetaste godispåse för hittills har jag diskat, hängt tvätt, skakat mattor, dammsugit och skurat golven. Nu käkar jag lite GI-inspirerad lunch (fläskkotlett och sallad) och A E sover på det rena golvet.

Skönt, nu tänker jag inte göra nåt mer här hemma idag, förutom att läsa i mina tidningar... Högen hinner precis försvinna innan den fylls på igen. När jag hämtat B på dagis bär det av till Solla idag igen eftersom Henke ska på jobbfest i Ulrika (det är mitt ute i ingenstans) och inte kommer hem förrän inatt nån gång.


Nisse Po

Sollas söta shettis Nisse Po och lite av Lillan i hörnet.


Drömhem & Trädgård

Idag kom senaste numret av Drömhem & Trädgård, jag läste precis ut senaste Lantliv igår. Det var bra tajming, nu har jag 3 olästa tidningar att ta tag i igen och en del artiklar kvar att läsa i senaste Lantliv också...

Jag ska göra iordning en kopp te med honung och läsa lite nu... Jag har världens finaste tekoppar, tror jag måste fixa bild på dom.

Favoriter just nu

Min favoritbloggar just nu: Sarah, Tin och Amys. Kolla gärna in dom, för dom är väldigt läsvärda.

Trött argbigga

En beskrivning som passar på både mig och A E. A E har precis somnat i bärsjalen efter 10 minuters skuttande från min sida. Hon var skrikig och gnällig, när jag la ner henne på skötbordet skrek hon så hon blev illröd i ansiktet och tårarna sprutade. Hon var såklart spänd som en stålvajer också, stackars liten. Just nu verkar hon ha jättestort närhetsbehov, vilket är ok eftersom vi har sjalen men det känns lite konstigt att alltid behöva bära henne. Man blir liksom lite bortskämd när hon varit så nöjd med att ligga på golvet hela den första tiden.


Jag hoppar grävandet idag, det blir nog på lördag istället. Imorgon ska vi till Solla och om jag får med mig växter hem då måste jag sätta igång och gräva på lördag. Kan vara en bra spark i arslet, annars blir det lätt att man skjuter det på framtiden.


Inspiration!

Hurra, jag har fått massa inspiration (stavas? jag har mjölkhjärna just nu)! Jag ska ut och gräva upp allt ogräs från vår största rabatt och sen ska jag fråga Solla, min kära trädgårdsmästarvän, om jag kan få lite växter och kanske nån pion av henne också. Hon har helt underbara vita och rosa doftpioner, en sån kan stå i rabatten tills jag hittar på nån mer permanent plats. Om hon fortfarande vill ge mig pioner vill säga. Sen tänkte jag fråga henne om löjtnantshjärta också, det är en kär växt som jag minns så väl från min barndom (den var trots allt inte för så länge sen). Klyschigt men sant, fast jag har inte kunnat namnet på dom förrän nu. Rosa och vita, precis rätt färger...


Och på tal om projekt så har jag tapetserat klart 5 tidsskriftssamlare, dom har ju varit påbörjade ett tag men nu är dom alltså klara. Dom blev jättefina.


projekt


Brödbaket...

Medan Sarah och Kristofer shoppade bil i tisdags bakade jag tekakor, såhär såg det ut då:


jäsning

Jäsningen får ske på bordet, det var dubbel sats och vi har bara två plåtar.

färdiga

Gissa vad jag åt till lunch den dagen?

massa bröd

Massa bröd blev det...

kökshandduk

Min fina kökshandduk från Åhléns, den är fin tycker jag...


Presenter och paket!

Idag har vi fått massa presenter: först fick B ett coolt linne och A E fick två bodysar av Lovisa (glömde ta kort idag, men det kommer imorgon). När jag sen kollade brevlådan här hemma hade vi fått ett STORT paket från min syster Camilla också. I det fanns det dom här grejerna:

paket!

Gul t-shirt till B, jeanstunika till A E, prickig kökshandduk, tidningar och lotter till mig.

grön fjäril

Två gröna fjärilar...

rosa fjäril

... och två rosa fanns också i paketet, det var helt perfekt eftersom jag hade tänkt köpa
liknande fjärilar som jag tänkte ha på rottinghyllan.


Hemma!

Nu är vi hemma igen. Hos Lovisa och Obelix gick vi till affären, barnen lekte massor ute och i vattenpölar, det är alltid populärt. B tyckte dock att det var väldigt obehagligt med blöta jeans... Vi fick jättegod lunch: grillade kycklingspett, potatissallad och vanlig sallad. På vägen hem stannade vi hos Maria och Leo och lämnade en overall, B var jättegullig mot Leo och lät honom åka med på en sån här typ bobby-car fast med tippskydd och lära gå-handtag bak. Dom fick precis plats båda två, om typ 13 år åker dom moppe istället...

B, A E o jag stannade på Preem och köpte glass och snask och sen handlade jag mjölk, frukt och grönsaker på Ica Fornåsa.


Leo

Gullungen Leo. Bilden är från i måndags (glömde kameran hemma idag).


Hoppgalen

Binning har blivit helt galen på att hoppa. Han hoppar istället för att gå lite då och då, men nu ska han hoppa från så höga saker som möjligt. T.ex. hos Solla i måndags hoppade han ner från en jättehög kant. Igår föreslog han att han skulle få hoppa ner från loftet på gäststugan. Det tyckte inte jag var en bra idé. Själva hoppandet går oftast bra, det är landningarna som han inte riktigt har koll på. Han sätter i fötterna olika, vilket gör att han alltid ramlar i landningen om man inte håller honom i händerna. Varje morgon hoppar han ner från toalettstolen efter att vi borstat tänderna, en dag lyfte jag ner honom istället och då blev det ramaskri.

Vi får se hur det här utvecklar sig, så länge han inte landar på huvudet är det väl ok.

Algot

Algot (en av Sollas getter) gillar också att hoppa.


Pigg?

Jag kanske har järnbrist eller nåt för jag är fortfarande trött, trots att A E sover bra på natten och jag sover middag på dagen också. Ikväll måste jag lägga mig samtidigt som B och se om det gör nån skillnad.

Idag ska vi åka till B och A E´s kusiner i Ljungsbro, det är bäst att vi packar ihop och drar iväg.

rockabillytjejen


Sova...

Det enda jag skrivit om idag är sömn... Men det är vad jag sysslat med också. Sovit, tapetserat klart de påbörjade tidsskriftssamlarna och nu är det dags att sova igen. Det ska bli så skönt!

Jag har läst klart Allt om Trädgård också...

Gonatt

Knappt vaken...

Nu är jag vaken igen, harsovit en halvtimme. Jag ska tapetsera tidsskriftssamlare nu

haren

Formklippt buxbom hos Solla. Kan ni se vad det är?


Trött

Nu har vi precis käkat lunch (fryspizza från Ica) och jag ska sova lite, barnen sover redan...

Efter barntimmarna följde vi med Magdalena och Agnes hem till dom, vi gick husesyn i deras jättestora hus. Barnen lekte massor och slogs lite om grejerna också, som det kan vara ibland.

Jag uppdaterar mer senare för nu håller ögonen på att åka igen här...

Strul strul

Igår hade vi en riktigt struldag  med bredbandet, det funkade inte på hela dagen och precis på kvällen när jag hade loggat in funkade det inte på blogg heller. Men nu är jag här och snart är B, A E och jag nere i Fornåsa på barntimmar istället. Jag har lyckats ladda upp lite nya bilder från Solla i förrgår. Sen finns det massa bilder i kameran också, hoppas det funkar att ladda upp senare med.

Emil och griseknoen

Just nu är det matiné hemma i Björkelunda, Emil och griseknoen. Hela familjen kollar, det är ju kalasbra!

Jag har nyss kommit tillbaka från en promenad runt Fornåsa, hann in på Ica precis en minut innan dom stängde. Annars har vi haft det jättebra hos Solla idag, Maria och Leo var också där. Nina och Minou kom och hälsade på Lillan också, det kommer kort framöver för jag tog några riktigt fina kort på Lillan och Nisse Po. Jag fick sova middag i en och en halv timme idag, det var toppen. Nu ska jag kolla klart på Emil, sen blir det till att bädda iordning i gästis innan jag går och lägger mig för Sarah och Kristofer kommer och sover där inatt.

Solladag igen!

Nu är vi hos Solla idag igen, det känns som att vi nyss var här och det var vi ju också. Det är alltid lika kul att komma hit. Hon köper alltid massa tidningar åt mig som jag kan läsa, fast nu hinner jag nästan inte läsa nånting med båda ungarna. "Det var bättre förr", fast jag vill såklart inte vara utan mina underbara barn. B sover i vagnen just nu och A E i bilstolen. Imorse fick vi gå upp kl.5 (snosade liiite bara) för vi åkte med Henke, det är skönt att slippa köra själv så tidigt på morgonen. Det är förresten alltid skönt att slippa köra.

Nu ska jag gå ut till Solla i stallet och se om hon vill ha hjälp med nåt där.

Lamm

Sollas får, två av hästarna o ett gethorn.


Loppis

Idag har jag tjänat storkovan på loppis: 60 kronor, cash! Fan vad gött, nu ska jag fira. Det kostade 50 kronor att hyra ett bord, fast det betalade Eva, snällt nog.

Vi fick en film av Lovisa o co: Emil och griseknoen, en pyjamas till A E och sen på slutet var det gratisbord också. Då hittade jag en halvgammal skolplansch med en bondgård och bondgårdsdjur på. Jag hade inte betalat för den för jag gillar den inte riktigt, men jag tänkte att B kommer gilla den och han ääälskar den. Jag tog några träslevar också, dom ska jag ha i nån gammal kruka eller nåt på bänken tänkte jag. Precis som alla andra.

Nu är det dags att plocka in allt från bilen, packa om allt till imorgon (Solladag), plocka in alla pelargoner som är ute på grönbete och sen blir det sängen. Som vi måste bädda i först. Och jag måste hänga upp dom blöta sängkläderna och tvätta alla kläder B kissat ner idag eftersom han fått gå med kalsingar. A E kaskadspydde i bilstolen så den klädseln behöver också tvättas...

B med plansch


Fler ord

B kan säga "doppa" och "mä" också. Doppa betyder just doppa, att han vill ha sås att doppa sin pizza i t.ex. Och mä säger han när han vill följa med.


Underbara unge!

Det går så fort fram med B just nu. Idag har han kalsonger på sig, jag försökte spexa till toabesöket lite imorse. Jag sprang först och sa att det var tävling och slängde mig ner på toan (är det pedagogiskt att kissa först själv för att visa hur man gör?) sen sjöng jag för honom medan han satt där och det gick jättebra. Nyss planterade jag om blommor och B vattnade i utekrukorna, sen försvann han. Han var inte i vardagsrummet, men jag hörde honom inne på toaletten och tänkte att han kanske ville ha hjälp med kalsongerna om han skulle gå på pottan. Det skulle han inte för han hade varit inne och fyllt upp sin lilla vattenkanna alldeles själv. Sen vattnade han alla nya små plantor också.

Alldeles precis innan jag satte mig här (anledningen att jag satte mig) satte jag ut en höna och en tupp i en av utekrukorna och då säger ungen "pupp" när han får se tuppen. Som att han säger tupp varenda dag, men det var första gången! Och såhär håller det på hela dagarna, det är två eller tre helt nya ord varje dag. Jag är så stolt över honom och glad att han finns i våra liv! Färger han kan nu: blå, grön, vit och idag sa han brun också (första gången) . Förut när han lekte med sina bilar sa han "jojohaha" hela tiden, också nytt. Tiden bara rusar iväg, trots att jag försöker njuta av nuet...

B i fem myror

B i gårdagens outfit. Han älskar det här linnet.


Viktig hälsning från B

B med solkräm

Kom ihåg att smörja in er ordentligt när ni ska ut i solen!
B har solskyddsfaktor 30, Bamses solkräm.
Här har han smort in sig själv.
Bild från i förrgår eller nåt sånt.


Äntligen, äntligen bilder!

Jag blev utkastad typ 5 gånger medan jag försökte ladda upp bilder och fick typ 5 st "websidan kan inte visas". Jag vet inte vad det är för fel, men nu är bilderna på plats iallafall. Jag har lyckats ladda upp några andra bilder på barnen också, det kommer alltså inlägg med bilder hela dagen idag.

Annars är planen ungefär: väcka B, käka frukost, försöka göra nåt vettigt. Kanske skola upp lite tobaksplantor (d.v.s. blomstertobak), vi ska upp till Stjärnorp och käka lunch innan det blir loppis i Sandvik kl.14-17. Är ni intresserade av blomkrukor och böcker kan ni komma förbi mitt bord, Lovisa har massa barnkläder och sen blir det såklart massa annat också. Eva kommer bl.a. sälja en likadan rosa- och vitrandig matta som vi har i sovrummet, där kan ni göra ett klipp. Jag hoppas på många fynd för egen del!

B dagisväska

B påväg till dagis med extrakläder i Pippi- väskan.


God morgon!

Jag ska försöka ladda upp dom där bilderna nu... Kl. 6.30 på en söndagsmorgon borde det ju funka, ingen vettig människa är uppe och bloggar såhär tidigt. A E ligger på sin pappas mage och sover, hur söt som helst! Jag har varit uppe en timme, jag har startat en tvättmaskin (A E kaskadspydde på min sida av sängen), hängt tvätt och tagit ut alla blommor på altanen. Nu ska jag försöka ladda upp bilder, sen blir det mammakvalitetstid med mig själv, en kopp te och alla tidningar. Det är värt att missa lite sömn för det! Jag blir ändå bara slöare om jag sover en timme till, det är ungefär det jag kan få...


A E sover sött

En bildpå A E tidigare i veckan, här ser ni lite av hennes nya prickiga rosa leggings
från min gudmor med familj. Visst är dom söta..?!

Min "systers" blogg hittar ni
här (min gudmors dotter).


Altanen

Som ni vet hade jag en jättebra idé till vår altan, den var lite tom och tråkig och vi har en konstig vägg som inte passade att ställa ett bord vid. Då kom jag på den mycket briljanta idén att vi skulle ha en gammal dörr där, vi har två gamla vita dörrar uppe på gästis. H tyckte däremot att det var en jättekorkad idé, "varför ska du ha en gammal skithusdörr på altanen?!" var reaktionen. Och han var ju såklart den som måste klättra upp på stegen för att ta ner dörren = svårt att motivera honom att ta ner den när han dissade idén totalt. Igår kom iallafall dörren ner och nu är det jättefint, jag har städat klart det sista också. Min systers gamla rottinghylla står i ena hörnet och däri har jag staplat alla krukor. Jag har försökt ladda upp bilder på allt det här nu igen, men det kommer efter hand för det funkar fortfarande inte att ladda upp.

Update: ÄNTLIGEN BILDER!!!

Förebild I

Före... Här finns lite potential.

halvklart

Kära H har tagit ner dörren, det börjar ta sig. Lite städning kvar.
B har hjälpt oss att måla altandörren lite, vilket ni kan se till höger.


klart!

Klart! Där blommorna och hinkarna står kommer det se annorlunda ut sen,
 vi har en liten vit träbänk som kommer stå där med blommor på. Har jag tänkt iallafall, hur det blir vet jag inte förrän det är klart. Jag tyckte det blev kalasbra,
Henkes åsikt vet ni redan.
Vad tycker ni?! Fint eller fult? Kommentera!


hyllan

Hyllan försökte jag ställa i ett skyddad hörn eftersom det egentligen är en innehylla.
Det blev lite bättre när alla krukorna är snyggt uppradade.
Ovanför hyllan kommer det hänga en ampel full med prunkande växter.
Såfort H satt upp krokarna och växterna börjat prunka...


B ammar

B kom precis med sina små fåglar (dom sitter på små blompinnar) och sen fick fågeln äta från hans tutte, han satte dit fågeln och smackade lite. Hur söt som helst. Nu matar han ena fågeln med russin istället.

Svull, svull och mera svull.

Igår blev det ju massa svull och idag fortsätter jag i samma andra, tyvärr... Har precis tagit fram lite cheesecake (man vill inte låta den förfaras) och före det har jag käkat en skål med chips (jag har ätit ett äpple och massa mandlar också). När vi ska åka till Stjärnorp i eftermiddag får jag gå iväg tidigare och sen hoppa av och gå sista biten upp också. Annars blir det aldrig nån ordning. Nuförtiden (de senaste två dagarna) har jag gjort 120 situps istället, fast nu kör jag superfuskvarianten där man sitter upp och sen lutar sig bakåt och sen upp igen. Det är därför jag måste göra många fler, jag gör 20 fuskarmhävningar också.

Annars idag har Henke och jag diskat (det blev lite disk igår, hela diskbänken och spisen var full), B har gnällt hela tiden sen han vaknat vilket börjar bli rätt jävla jobbigt nu. Han lekte för sig själv ute på altanen i ca 10 minuter nyss och det var underbart. Jag antar att han har lite feber, för han är jätteklängig också. Han får sova middag snart... A E har varit vaken i över 3 timmar på förmiddagen, hon låg och jollrade jättegulligt på sängen förut. Det är kul att hon börjar göra ljud som inte är gråt, hon gör ett speciellt ljud när hon är nöjd och då smälter hjärtat till en liten pöl.

Nu har B gått och satt sig vid Duplot (hurra!) och jag ska läsa i mina tidningar... Håller på med Allt om Trädgård nu, den fick jag låna av Solla. Jag har bara börjat läsa i Mama och Lantliv sparar jag till sist.


Förresten har jag försökt ladda upp bilder idag igen, det funkar fortfarande inte.




Grillat

Nu har alla precis åkt hem, det har varit jättetrevligt. Det kommer upp bilder imorgon... Vi käkade grillad fläskkarré, potatisgratäng och bearnaisesås. Efterrätten var kola- och citroncheesecake till vuxna och glass till barnen, GB´s tresmak.


Mot sängen...


Fötter

Nu har jag Sveriges näst fräschaste fötter, fräschast av alla har Katerina Janouch! Jag kanske borde köpa ett snyggt rött nagellack? Eller kanske inte eftersom jag förmodligen ändå knappt kommer hinna måla naglarna och om jag hinner (eller tar mig tid) blir det säkert bara av en gång och sen kommer jag springa hela sommaren i halvt avskavt nagellack istället. Och då är det bättre att inte måla alls.

Bildkrångel

Jag har försökt lägga upp bilder, men det funkar inte. Det funkar aldrig att lägga upp bilder på eftermiddagen, irriterande. Jag försöker förmodligen igen imorgon...

hönan

En bild på hönan...


Check

Hänga tvätt: check
Starta ny maskin med tvätt: check
Skaka mattor: check
Göra köttbullar: Henke har fixat, skönt och bra eftersom han är bäst på att göra köttbullar...
Skala potatis: check

Kvar att göra: lägga in mattor och göra sallad. Jag ska väl ta in mattorna nu, kanske göra salladen och sen ska jag ta ett fotbad och läsa senaste Mama. Jag köpte den för intervjun med Caroline Af Ugglas, hon verkar vara så skön tycker jag! Båda barnen sover och Henke klipper gräset. Det är lugnt och skönt och det kommer bli så fint i trädgården, som Solla för övrigt lovat att hjälpa mig att få ordning på. Solla är trädgårdsmästare för er som inte vet...

BVC

Idag var det BVC för A E. Nu väger hon 5770 gram, är 58,5 cm lång och huvudomfånget är 39 cm.

Duktiga jag

Jag har varit till BVC med A E (all viktig info kommer i separat inlägg), handlat, dammsugit, torkat golven, tvättat och när jag hämtat Binning ska jag hänga tvätt, tvätta ännu mer, skaka mattor och lägga ut dom, göra köttbullar, sallad och skala potatis. Ikväll blir det grilla, som sagt, kötten ligger i marinad (rapsolja, soja, sweetchili-sås och citronsaft).

B fixar

Här har jag piffat lite häromdagen, B hjälpte till genom att lägga dit hönan och sen
tyckte han att dom här hamburgerbröna var pricken över i.


Resten av torsdagen

Efter Sollabesöket (Henke lämnade oss på väg till jobbet och hämtade oss när han jobbat färdigt) åkte vi upp till Stjärnorp. Henke hämtade grejer i garaget, jag lämnade lite ull från Solla till Eva och sen fikade vi också. B åkte Cadillac med Lasse, kommer bild på det sen. Efter Stjärnorp åkte vi till Coop och handlade till grillningen ikväll. Igår började jag städa, därför blev det ingen blogg.

Idag ska vi till BVC resp. dagis. Efter BVC ska jag läsa i Lantliv och Mama och bara njuuuta. Kanske baka bröd och dammsuga också, vi får se.


Dags att åka. Uppdaterar det här inlägget med lite bilder sen.

Update: Jag måste fråga Lasse om han vill vara med på bild på bloggen innan jag kan lägga upp bilden på honom och B i Cadillacen...
 

B
Långa killen B på väg ut från kaninhagen.

Gottfrid

Sollas hingst Gottfrid, visst är han fin. Sollas drömhäst, hon älskar fuxar med ljus man och svans.

Solla o B matar kaniner

B och Solla matar kaninerna.

Solla o A E

Solla och A E i Sollas kök. A E fick nya fina kläder av min gudmor på posten, jättesöt tunika med leggings till.
Hon kunde inte ha allt på sig samtidigt för jag höll faktiskt på att spy av färgchocken. Så det blev jeans till tunikan igår och idag har hon en vit body till sin leggings.


Torsdag hos Solla.

Idag är vi hos Solla och hälsar på. Vi har precis fikat och nu ska vi ut och skola upp plantor igen, vi började lite förut men jag fick gå in med A E och sen hämtade Solla Maria och Leo i Ljungsbro.

Nu står det en rabarberpaj i ugnen, A E sover på Sollas säng, B är ute nånstans och jag ska vattna blommor. Det kommer mer blogg sen!

björk II


Inspiration!!

Jag satt och kollade på den här underbara bloggen, hittade dit idag. Och när jag satt här och tittade fick jag plötsligt en skitbra idé till lite "pynt" på altanen. Vi har ett ställe där det är lite svårt att hitta på nåt bra, men nu har jag fått en superidé. Däremot kommer inte H gilla den, för han ska få bära och släpa. Jag återkommer med lite före- och efterbilder senare!

Update: fick lite mer inspiration när jag läste den här bloggen, fast det är en betydligt mindre grej som jag enkelt kan fixa själv. Skönt för H...

Det finns så många fina inredningsbloggar, jag hämtar gärna inspiration från alla lantliga dansk- och franskinspirerade hem. Hemma hos oss är det lite mer färg som gäller och därför blev jag toppenglad när jag hittade Kullan Pullans blogg (första länken). Precis sånt jag gillar och väldigt inspirerande, som sagt. Några andra som jag tycker borde blogga är min morbror och hans fru, dom har ett underbart hem som de renoverar efter hand. Jag ringde och frågade dom igår om de hade en blogg, men de skulle inte hinna med det, vilket jag helt förstår. Jag får helt enkelt åka dit och hälsa på lite oftare.

Nu ska jag se om jag kan få den där beryktade tuppluren...

Läggdags

Dags att sova lite middag, båda barnen ligger och snusar. Jag knoppar nog in här på soffan ett tag, altandörren står öppen och det fläktar ljumma vindar, fåglarna kvittrar och solen skiner. Underbart!
Och igår vann vi 250 kronor på triss, fler zinkhinkar tänkte både jag och H (konstigt nog) men tyvärr tror jag vi måste vara vuxna och köpa mat för pengarna, nästan allt är slut och det är ett tag kvar till barnbidrag. Det får bli ett par zinkhinkar efter helgen, om loppisen inbringar några cash vill säga. Det är tveksamt men man kan alltid hoppas!

björk I

En björkbild från promenaden igår.


Ungarna

A E i coola tröjan

A E är nybadad och har fina tröjan på sig...
Present från farbror Micke,
Lovisa, Alex, Max och Obelix.

A E i bilstolen

A E håller ställningarna medan B och jag gungar

B gungar

Gung, gung. Första gången på en stor gunga, han ramlade bara ur en gång. Vi gungade tillsammans också, han älskar att gunga och det gör jag också.


Välförtjänt

Idag sitter jag här igen, har diskat på morgonen. B hjälpte också till, han är en sån gullunge! Nu kan han säga grön också, det låter "ghhön" ungefär. Han härmar jättemycket vilket såklart är roligt. Han säger blomma också: "oomma".

Nu ska vi åka till barntimmarna...

en stig


Lite bilder

sängkläder

Sängkläderna vi fick av Nina. Marimekko-inspirerade. Jag har letat efter fina sängkläder i grått så dom här blev ju toppen. Jag får återgälda Nina i rabarber och gamla Polluxböcker. Vilket kanske låter som ett väldigt fördelaktigt byte för mig, men jag tror att det är en win-win situation.

ballerina

Vår prima ballerina blickar framåt.

B

B posar i sin nya tröja (söndags kväll). Det är storlek XS, den minsta, men "klart grabben ska ha".


Altanen!

altan före

Förebild på altanen...

skura

Bordet blir lite fräschare med svamp, disktrasa och såpvatten. Rostfläckarna efter sågen går tyvärr inte bort... Så går det när man har en klåfingrig unge och en såg som ingen orkar lägga tillbaka i garaget. Nu har jag lärt mig det till nästa gång.



Nu måste den andra soffan bli klar och inta sin plats. I hörnet innanför soffan står bordet du ser på bilden nedanför.

murgröna

Murgrönan får stå i skuggan under bordet. Bordet har stått ute under vintern för att bli lite rostigt. Gillar egentligen inte att det är silverfärgat, men med lite rost blir det finare! I krukan ovanpå bordet är den en röd pelargon och några blåa penseer.

fåtöljer

Förebild i den här hörnan, nu står de renskurade fåtöljerna och bordet (vi har två) på framsidan istället.

blomlåda

Efterbild. En gammal verktygslåda jag fått av Eva och Lasse. Har målat på lite vit färg och nu är det lite penseer däri också. I mitten ska det bli röda pelargoner tänkte jag. Kombinationen röda pelargoner och blåa penseer är jättefint!


Lyck-Annas

Vi har precis kommit hem från socialkontoret i Motala, nu har vi gemensam vårdnad och A E får Henkes efternamn... Jag har fått förhållningorder av Henke att jag inte får skriva ut barnens namn eftersom dom har så ovanliga namn och i framtiden kanske min blogg kommer ligga dom till last och bla bla bla. Från och med nu blir det alltså första bokstaven i namnen istället.

Det jag skulle komma fram till var att på vägen hem såg jag en skylt
www.lyck-annas.se vid ett jättegulligt litet hus och eftersom jag har sett att många inredningsbloggar har länkat till Lyck-Annas tidigare blev jag jättenyfiken. Nu sitter jag som klistrad och kollar sortimentet, den här vill jag ha! Och massa annat förstås... Jag måste tvinga Eva (det kan inte vara särskilt svårt) att åka dit och titta i den riktiga affären framöver, inget går upp emot att se sakerna i verklighet...


Cheesecake!

Nu har jag gjort en cheesecake till helgens grillfester. Om det nu blir fint väder, om nån vill komma osv... Men det ordnar sig alltid!!

Kola- och citroncheesecake

Till bottnen:
10 digestivekex
50 gram smör
Krossa kexen, smält smöret och blanda ihop allt. Klipp till en rundel av bakplåtspapper till din form med löstagbar kant. Tryck sen ut smulorna och grädda bottnen 5 min i 175 graders värme.

Till fyllningen:
3 ägg
1½ dl socker
3 dl vispgrädde
saft från en citron (eller lime)
2 dl creme fraiche
kolasås
Dela äggen, vispa äggvitorna till ett fast skum. Ta en egen skål till grädden och vispa den (grädden alltså, inte skålen). I en tredje skål (den största) vispar man äggulorna och sockret pösigt. Blanda i citronsaft och creme fraichen, efter det grädden och till sist äggvitorna.
Häll i ca 1 cm fyllning, ringla över kolasås, 1 cm fyllning, kolasås igen osv (brukar bli 3 lager av varje). Avsluta med ett lager kolasås. Viktigt att inte blanda i kolasåsen för då skär det sig.
Spexa gärna lite o gör ett roligt mönster sista omgången med kolasås. Jag gör en ospexig spiral, men det blir jättefint. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 6 h, ta fram en stund före servering.

Receptet har jag fått av Sollas dotter Maria. Tusen tack till henne, för det är en supergod cheesecake!

cheesecake


Straff och belöning

Jag har infört en ny regel för mig själv: varje gång jag ska sitta vid datorn måste jag göra en huslig sak först. T.ex. imorse diskade jag innan jag satte mig vid datorn och den här gången har jag vikt tvätt (2 skitfeta blåa IKEA-påsar fulla). Det som är lite trist är att jag måste åka och hämta Binning nu, vilket innebär att jag alltså måste göra nånting innan jag får sätta mig igen... Vad ska jag hitta på... Hmm. Jag återkommer...

änglar


Motivation?

Här sitter jag och käkar morötter och non stop som det vore godis... Idag tänkte jag ta med mig A E på en promenad runt Fornåsa, nån gång måste jag kolla hur lång tid det tar att gå runt och tydligen har den dagen kommit idag. Det borde ta typ 1½ timme eller så. Nu ska jag stänga av datorn innan jag fastnar här hela dagen idag också.

Jag håller på och gör en köttgryta också, den får puttra på spisen medan vi är på promenad. Jag känner mig som en tv-kock när jag slänger mig med såna uttryck som "puttra"... Ajöken!

Heeeej

På kvällen har vi varit uppe hos Henkes päron en sväng, han skulle hämta nåt i garaget och sen kollade dom ute i förrådet och hittade massa roliga grejer. Bl.a. Henkes mycket konstnärliga teckningar från högstadiet som håller på att falla i glömska.

På vägen hem hoppade jag av lite tidigare och gick sista biten hem (från asfaltsvägen), det tog typ en halvtimme och väl hemma igen hittade vi en påse med sängkläder utanför dörren. Tack Nina! Jag berättade för henne att vi bara har en uppsättning förut idag och att jag glömde hänga upp den på tork innan vi åkte till henne. Bild kommer imorgon... Nu ska jag sova!

Heeej

Här säger B "heeeej". Vilken sötnos! Han kan dessutom räkna ett, två, tre.
Fast han säger helst bara "de" som betyder tre.



Bloggberoende?

Det är verkligen illa, så fort jag har tillgång till dator igen sitter jag här hela dagen. Inte bra!
Idag har jag mest suttit här, Binning, Ava Estelle och jag åkte till Nina med rabarberpaj och glass förut. Det är alltid lika kul att träffa Nina, hon är en glad prick med väldigt fina gardiner och kuddfodral. Och fina
hästar förstås!

Nu ska jag stänga av datorn, sova en stund och sen ska jag fixa lite med tidsskriftssamlarna, kanske möblera iordning på altanen. Kort sagt: göra nånting vettigt med min dag också.

höna

En liten höna som blomprydnad.

Fynd!

tapet o tidsskriftssamlare

Nästan färdiga tidsskriftssamlare och en zinkhink med tapetrullar i.

lampan

Den här fick vi för 40 kronor.
fynd

Zinkhinkar för 25 kronor styck, världens fynd! Lampan är med ovanför och amplarna kostade 49:- st på Rusta. Kan tyvärr inte avslöja vart jag hittat zinkhinkarna eftersom jag måste tillbaka och köpa fler såfort jag får pengar. Dom är helt underbara! Sen fanns det stora koffertar i läder, underbart fint slitna... Det fanns kort sagt massa riktigt bra fynd! Jag har hållt utkik efter fina zinkhinkar ett bra tag, de billigaste jag hittat förut var IKEAs för 99:- st och jag tyckte inte riktigt om dom. Dom här älskar jag!


Senaste dagarna

coola killen


Binning fick coola solbrillor från moster Sarah

projekt

Projekt: tapetsera tidsskriftssamlare har startat, en är klar och 4 påbörjade. Jag har målat klart ena utesoffan, sen tog färgen slut. Ska köpa ny färg och måla klart den andra också...

bak

Brödbak. Jag har gjort rabarberpaj och rabarberkräm, det finns hur mycket rabarber som helst.

Fia

Var ute och käkade med Fia...

Sarah o Ava

... och Sarah. Ava Estelle var såklart också med. Det var hur trevligt som helst.

Igår var vi i Spångsholm på Flatlandesträff, det var en reporter/ fotograf från Bilsport Classic där och fotade bilarna. Henke har jobbat som en galärslav hela helgen för att få ihop bilen och kunna åka dit. Vi får se ifall 32-an kommer med i tidningen eller ej. Fotografen var jätteimpad av att  Binning var så lätt att få upp på bilen, han brukar alltid klättra runt på bilen så det var kanske inte så konstigt...

Back in business

God morgon! Äntligen är datorn igång igen, det var musen det var fel på. Skönt att det är fixat nu! Vi har en gammal mus istället, utan scroll, det känns lite konstigt men jag vänjer mig snart... Det är dags för frukost, just nu gör barnen det här:

Binning morgon

Binning i sin säng

Ava Estelle morgon

Ava Estelle nedbäddad på köksgolvet


datorhaveri

Datorn hemma ligger nere, därav den dåliga bloggaktiviteten...

Mot stan!

Efter att Ava Estelle fått lite käk och ny blöja ska vi dra oss mot stan. Jag tänkte hinna in på Rusta, Plantagen och kanske IKEA, Hemtex m.m. innan det är dags för middag på BQ med tjejerna. Jag älskar att gå ut och äta, god mat tackar man inte nej till och när det är med såna toppentjejer som ikväll kan det inte bli bättre!

Blommor

mårbacka, foto, lampa

Ett omedvetet stilleben... En mårbacka som vi fick när Ava Estelle föddes, från Eva såklart. Min mormor och morfars bröllopsfoto och lampa från IKEA. Och såklart mina odlingar "jag har inga blommor" säger jag och Henke säger att vi lika gärna kan slå upp ett par brädor framför fönstret och fylla upp med jord, för jag har så mycket växter, fröer och plantor. Då sa jag att jag hellre ville ta bort trädäcket utanför fönstret och göra ett orangeri med golvvärme och delvis tegelvägg med fasta odlingsbäddar utefter fönstren. Det var inte populärt eftersom han snickrat ett oerhört vacker och praktisk trapp åt mig förra året. Ett orangeri är ändå inte aktuellt förrän vi vinner miljoner på triss eller att jag skaffat ett jobb med vettig lön... Vi får se vilket som kommer först.

pelargonblad

Pelargonskott från Eva, jag är ute efter den här pelargonen eftersom den har fina blad och rosa blommor.

våren är här

Ännu fler pelargoner, längst till vänster är en doftpelargon och den till höger är min äldsta pelargon, en mårbacka som jag köpte första sommaren Henke och jag var tillsammans (2004).


Evas trädgård

lås?

Detaljer på Evas fina låda, jag är verkligen avundssjuk på den här lådan. Den är jättefin, jag håller ständigt utkik efter liknanade lådor. Jag har ett par lådor hemma som jag ska fota så ni får se, tids nog...

Evas påsklilja

En påsklilja


1 maj

Den enda i vår familj som demonstrerar är Ava Estelle, hon vill komma upp nu... Klart att hon får som hon vill, hon sitter i mitt knä och bajsar. För den som är intresserad.

Henke är ute och mekar, jag kollar runt lite här och Binning är ute nånstans och leker.

Evas prylar