Fixar- söndag

Idag var planen att vi skulle fixa och ärligt talat är det mest Henke som har gjort grejer idag. Han har gjutit igen hålet där kulverten kommer in i huset, han har fixat listerna runt golvkaklet i sovrummet och massa andra saker. Jag har börjat måla brädorna till vattenpumpen, klippt en del av gräsmattorna, vikt tvätt och tvättat. På tal om det måste jag hänga upp massa blöt tvätt nu. 


Upp och ner i diket

Ahh nyduschad och fräsch sitter jag och tittar ut på regnet. Jag har precis kommit hem från stallet, Carmensita och jag har verkligen bråkat idag. Hon satte sig upp mot mig och då är det bara för mig att se till att hon skärper sig. Hon går emot skänkeln (vitsen är att dom ska gå undan när man trycker) och hoppar tvärs över vägen- åt fel håll. Det slutade med att hon hoppade ner i ett vattenfyllt dike typ 1 meter djupt. Rätt åt henne, tur bara att hon inte trampade snett eller nånting, då har jag hamnat under i vattnet. Men hon lärde sig en läxa iallafall och det var bra för efteråt var hon jättesnäll och fin.

Nu ska jag åka och jobba, la på ett extrapass så jag går 11.10-20.25

Uppe med tuppen..

.. var vi idag. Kl.7 gick jag upp och käkade frukost, Binning fick gå upp 20 över 7 och ta med sina mackor till stallet. Carmensita och jag red ut med Linda och Manilla. Det gick bra idag också, vi galopperade idag med. Skönt att komma igång igen, förra veckan blev det knappt nån ridning alls, tyvärr.

Eftersom vi gick upp så "tidigt" har vi redan käkat lunch och Binning har nyss somnat. Skönt! Jag ska läsa ännu mer i Harry Potter tänkte jag, men först ska jag kolla lite på bloggarna jag läser..

Hur ska det gå för Harry Potter?

Just nu läser jag "Harry Potter och fången från Azkaban", alltså den tredje boken. Jag ska läsa om alla på svenska innan jag läser den sista boken på engelska. Det tar hundra år innan den sista kommer ut på svenska och jag är lite orolig att jag ska hinna läsa nånting avslöjande nånstans, eller att Henke, som håller på med den sista delen just nu, ska råka försäga sig.

Idag kom senaste HM- katalogen också, jag har bläddrat igenom den och det fanns en del fint. Fast jag vill gärna känna och prova kläder innan jag köper nånting. Det fanns mycket fina saker till Binning däri, vi ska nog beställa ett extra regnställ till honom, för han måste ha ett som ligger på dagis jämt.

Sen dag..

Idag blir allting sent. Först vaknade vi kl.10, jag var helt säker på att klockan var 9 menmen. Det var skönt med sovmorgon och såklart gos i sängen innan vi gick upp.

Före frukosten ringde jag till Tina och Linda, Tina ville vara barnvakt till Binning så Linda och jag kunde rida ut tillsammans. Jippie! Jag har inte ridit sen i söndags om man bortser från idag. Det var en toppenbra ridtur, Carmensita var jättefin.

Just nu håller jag på med lunch till mig (kokar två små potatisar), Binning fick en burk eftersom vi var så sena. Nu ligger han ute i vagnen och sover lite middag.

Trååk

Idag ska det diskas och tvättas. Inte så mycket tvättas egentligen, utan jag ska mest försöka få igång torktumlaren.

Idag ska jag jobba 15-20.25, Binning ska vara hos Solla. Jag tänkte att vi ska åka dit tidigare så han kan sova där och hinna kolla på alla hennes djur. Hon har jättesöta kycklingar just nu. Binning är så söt när vi är där eftersom han hittar till alla djuren, när vi går förbi grisarna börjar han alltid grymta.

Jag håller verkligen tummarna för att det är lika fint i huset när jag kommer hem ikväll som när jag åker!!


En 10 av 10 möjliga på typisktskalan!

Jag bestämde mig för att jag skulle rycka upp mig och måla lite, trots allt. Men då kan jag inte hitta stämjärnet. Nu undrar ni kanske vad jag ska använda stämjärnet till, jag måste ha det för att öppna färgburken. Jag har försökt med skruvmejslar och en kniv i typ 10 minuter jag och får ändå inte upp locket på burken. Suck. Nu blir det soffan med Harry Potter-läsning istället.

För övrigt har Binning och jag varit ute på promenad på förmiddagen, vi var ute i en timme och kom ungefär 200 meter bort. Om det ens var så långt, det tar en stund när Binning ska gå eftersom han vill kolla på allting.

Att rida eller att inte rida?

Jag hade tänkt åka och rida nu, tanken var att Binning skulle sova i vagnen medan jag red. Nu får vi se hur det blir med ridningen eftersom det regnar. Jag kanske kan rida ikväll när Henke har kommit hem..? Han skulle komma vid kl.19-20. Hmm.. 

Jag är negativ och oinspirerad, jag har trots det tagit i tvätten. När jag är på det här humöret brukar jag alltid tvinga mig själv att göra nånting vettigt, då känner jag mig nöjd ändå. Men jag kan inte uppbringa nån som helst ork. Uuhh..

Omotiverad

Idag hade jag tänkt fixa lite smågrejer, typ målning och sånt. Men jag har noll motivation iochmed att det regnar. Det finns inget bra ställe att vara på, det är kallt och rått i garaget och i gästis. Inne kommer Binning åt grejerna och då blir det antagligen färg precis överallt.

Jag har börjat läsa "Harry Potter och de vises sten". Jag vill läsa om alla Harry Potter- böckerna innan jag läser den sista nu, jag måste vara up to date med allt.

Jag vill ha choklad. NUU!

Yes!

Idag har jag börjat ännu ett nytt liv. Jag har gjort några övningar på morgonen, fast jag vet inte vad dom heter. Jag gjorde 40 stycken och det känns bra faktiskt. Vi får se om det blir träningsverk imorgon, jag är hemskt otränad just nu. Idag har jag tänkt att vi ska cykla eller gå 45 minuter. Det blir nog cykeln eftersom vi inte har nåt regnskydd till vår vagn.

Väckt av pussar

Imorse väckte Binning mig med massa pussar, hur gulligt som helst. Det var riktiga pussar också, med pussmun och utan massa dregel. Han är så go! Han vaknade faktiskt före mig, jag brukar alltid vakna samtidigt som honom, men jag har sovit uselt inatt.

Idag får vi se vad vi hittar på eftersom det regnar/ hänger regn i luften. Jag ska försöka måla lite brädor till vattenpumpen. Trist med regn eftersom man inte kan göra speciellt mycket utomhus.

Kurirerna

Idag fick vi agera kurirer åt alla som kom i vår väg. Först hämtade vi babybilstolen hos Micke och Lovisa (den skulle Maria och tratten ha) och sen på kalaset hos Henkes farbror frågade dom ifall vi visste nån som ville ha en kanin. Så klart vi visste det, Solla, vi åkte dit och lämnade "Fläckis" på direkten. Fläckis var inte precis det mest kreativa namn jag hört i mina dar. Lite bättre genomtänkta namn på kaniner: Torkel, Torsten eller Titti. Mycket vackra namn, om jag får säga det själv. Det bästa med hela alltet var att vi fick ta Fläckis gamla bur, nu har Titti fått en jättefin innebur hon kan bo i istället för den gamla krokiga som Binning lätt öppnar själv (han misstar kaninpluttarna för russin).


Med risk för att bli liiite självgod.

Hurra, en trapp!

Just nu håller Henke på med de sista detajerna på trappen han bygger idag. Det blir helt perfekt, äntligen har vi en trapp ner från altanen. Nu är det bara framsidan kvar att fixa trapp till. Och dra upp dom där plintarna som det är tänkt att man ska bygga en till farstubro på. Men det ska vi inte göra, det skulle bli jättefult. Vi får hitta på nånting annat där istället.

Jag har trimmat idag igen, under staketet till den lilla hagen. Trimmersnöret tog slut efter halva ungefär så det blir till att trimma mer ikväll eller imorgon. Annars har jag ridit, vi har varit till ByggMax och handlat material till trappen + brunnen. Vi var förbi Eva och Lasse och hämtade en såg, sen har jag lagat mat och försökt plocka undan lite, en sak man aldrig blir klar med: städning.

I eftermiddag/ kväll ska vi till Henkes farbror som fyllt år.

Jag- en inspiration

Just nu verkar många hänga på diet- vågen. Jag känner mig stolt som var först, men tyvärr gick jag "bara" ner 0,4 kilo själv. Nu är jag klar för den här gången, ska försöka låta bli godis i fortsättningen. Nu börjar projekt motion istället. Minst 45 minuter rörelse utöver ridningen varje dag.. Eller ja, minst 5 dagar i veckan iallafall. Det projektet får jag börja på imorgon, för nu ska jag ner i soffan och mysa med min familj. Jag har precis varit ute och kört trimmer i 45 min.

Är det här jag?

Utåtriktad Planläggande Abstrakt Tänkare  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
| 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


Det var
Sarah som hade gjort testet först. Vi fick väldigt lika resultat faktiskt.


Trött

Idag är jag trött och seg, Binning däremot är väldigt pigg och alert. Vi har varit ut på en promenad, han fick gå själv hela tiden och jag hoppades att det skulle trötta ut honom lite, men inte då. Just nu sitter han i vagnen ute i garaget medan Henke mekar. Planen är att vi ska vara här, Henke ska meka fram tills vi ska åka till Skärblacka och hälsa på Helené och Oliver. Det blir grillning med dom, jätteskoj. Vi har inte träffats på hur länge som helst.

Pust. Jag hör Binnings skrik ända hit, det kanske är bäst att jag hämtar honom och fixar lite aktivering?!

Överraskningsfesten för Gunnar

Han läser förmodligen inte min blogg, men ändå. Är det hemligt så är det. Igår var det alltså överraskningsfest för Gunnar, vi var i "klubbis" i Stjärnorp. En hel del folk, det var trevlig och Madeleine hade fixat det hur bra som helst. Det fanns mat, öl, fika och allt man kunde tänkas behöva. Grattis Gunnar som fyllt 25!


Konstigt!

Jag skrev ett blogginlägg tidigare idag, men det har tydligen försvunnit helt. Väldigt konstigt.

Idag har vi iallafall varit till stan och handlat massa saker, bl.a. lister till allt golvkaklet. Henke har satt upp listerna i köket nu, det är bara sovrummet kvar. Jag har kört lite trimmer i trädgården och runt huset. Camilla körde under staketet i ena hästhagen när de var här, jag har den andra kvar. Trimmning är verkligen en sak som aldrig tar slut.

Ikväll ska vi iväg på en hemlig grej. Just nu är vi uppe hos Henkes mamma och pappa, de ska vara barnvakt åt Binning ikväll och sen ska vi sova här inatt också.

Lager 157 och Ullared?

Idag hoppas jag att det bär iväg mot Lager 157 och Ullared. Vi får se om vi får bo hos Johnny, Lena och Felicia. Annars ska vi åka till Vingåkers Factory Outlet och shoppa lite. Jag hoppas verkligen på Ullared eftersom jag måste ha nya ridbxor och de har billiga (och bra, hoppas jag).

Sen är det här min enda semestervecka också, snart är det tillbaka i ekorrhjulet som gäller, och då hinner man ju knappt med nånting. Trots att jag "bara" jobbar halvtid.

Städat, igen..

Nu har jag dammsugit, diskat (lite), lagat mat, vikt tvätt, burit upp stolar ovanpå det andra huset (dvs på en stege) och målat lite på altanräcket m.m. Om jag ska kunna göra klart altanräcket måste jag ha hjälp med resten. Binning ville inte sova mer, men det var ok ändå. Jag har gjort massor medans han varit på gott humör och lekt omkring mig. Skönt! Gunnar har varit här och börjat gräva ner kulverten, han skulle komma tillbaka imorgon och göra klart.

Det känns underbart att ha fått så mycket gjort, ikväll tänkte jag ta en skön dusch efter att Binning (förhoppningsvis) somnat tidigt. Nu ska jag påbörja projektet Binning läggdags: med först lite päron att äta, sen kvällsdoppet och efter det förhoppningsvis insomning. Förstås med mycket gos och läsning av några böcker också.


Vad är det här för väder?

Va?! Imorse var det strålande sol och blå himmel, alltså lätt att skutta ur sängen. Carmensita och jag red en sväng med Linda och Manilla, när vi var nästan hemma igen började det stänka regndroppar på oss. Eftersom det ändå inte gick att måla nånting åkte Binning och jag till stan där vi handlade en torkvinda och lite skruvar till växasängen. Äntligen ska Binning få sova i en egen säng! Förhoppningsvis stannar han där hela natten också, vi får se hur det går. Efter stan åkte vi till Eva och Lasse och käkade pankisar.

Nu är vi hemma igen, jag tänkte placera Binning i vagnen och hoppas att han sover typ en timme till. Han har sovit en timme idag och behöver faktiskt sova lite mer. Under tiden tänkte jag försöka hinna måla och kanske köra lite trimmer. Vi får se hur det går.

Fortfarande samma vikt..

.. men det gör inget, huvudsaken är att jag kan ha mina jeans. Jag planerar att börja träna lite på nåt mer sätt än ridningen också, det är tiden som är problemet. Jag hinner inte med att åka till "mitt" gym i Linköping, utan det måste vara nånting man kan göra hemifrån. Jag tänkte börja med att gå en promenad om dagen, idag får väl bli första dagen antar jag. Vi får se om det gör någon skillnad!

Dag 6

Dietdag nummer 6, det går bra. Jag provade ju mina Pour- jeans, som satt perfekt! Äntligen! När jag köpte dom var dom liiite för små egentligen, jag fick t.ex. andnöd när jag körde till stan i dom och sånt. Men nu är dom som gjutna efter min kropp.

Fusk hittills: ett vinegum, en fejk ferrari, en drickyoghurt och en halv kula vaniljglass från Bosses. Och det var inte ens gott. Godisarna smakade jag för att se om det stämde som Tina sagt: att man bara tuggar och tuggar på godis, det är inte ens gott. Glassen fick jag slänga efter halva kulan eftersom det inte var gott längre.

För tillfället är planen att hålla dieten tom söndag.

Sluta dissa, börja hissa. Igen.

Nu måste jag skärpa till mig. Igen. Camilla och Sarah har påpekat att jag gnäller på precis allt hela tiden och jag vill inte vara en gnällig person. Alltså är det dags för skärpning, under devisen: "Sluta dissa, börja hissa". Jag hade en sluta dissa, börja hissa- period förut också och den var alldeles, alldeles underbar. Nästan inget bråk utan massa mys istället. Mycket bättre alltså, men när jag börjat gnälla kan jag liksom inte få stopp på min mun. Nån som vet hur man stoppar en skenande mun? Tipsa mig!

Bio

Ikväll blir det bio med systrarna, Die Hard 4.0, vi hade ju tänkt gå på den igår men då flyttade vi hit Carmensita och Manilla för att beta ner gräset i hagarna.

Idag har jag klippt färdigt gräsmattorna (Henke började för några dagar sen), Camilla har trimmat runt den stora hagen och Sarah har rensat bort ogräs från grusgången. Nice!

Binning håller på och smörjer in mitt ben med Camillas Nivea. Gullunge!

Nu har det hänt, igen!!!

Igår skulle vi äta på IKEAs restaurang, då frågade en kvinna mig om jag var svensk och jag sa ja. Då sa hon att jag skulle kunna kommit från Bosnien, som dom, och att jag hittat en svensk kille och fått ett så ljust barn. Sist var det Jugoslavien, nu Bosnien. Vad kommer härnäst?!

Jag måste bli rik!

Sarah ska ut och resa. Till Thailand, Paris och USA. Jag vill också resa och se världen. Jag har inte råd, tyvärr, men min tanke är att när jag blivit smal och snygg igen, då borde allt gå min väg..?! Det tror jag. yes!

Idag har jag jobbat lite (10-15) slutade tidigare efter att ha varit utlånad till textilavdelningen i 4 timmar. Kul att göra nånting annat, men samtidigt ville jag ju sluta ännu tidigare eftersom Sarah var med och Camilla kom vid kl.16.

Framöver ska vi grilla entrecote tror jag det var, det blir nog gott. Med sallad till förstås!

Igår köpte jag en drickyoghurt och fick dåligt samvete. Men det var faktiskt inte alls särskilt god om jag får säga det själv. Sötsliskig, jag drack knappt upp halva faktiskt. I vanliga fall tycker jag inte alls att de är söta, så nån skillnad måste min diet göra. Jag skulle vilja väga mig och se om det blivit nån skillnad, byxorna på jobbet har t.ex. "ökat" i midjan. Skönt att redan märka skillnad! Nu ska jag ner och prova mina jeans som brukar vara en aaaningens lite för små, jag köpte dom ändå eftersom jag skulle gå ner i vikt. Men det var förra året och det hände inte nånting mer efter det. Men nu jävlar (som vanligt). Mitt nya motto: Nu jävlar!

Dag 3

.. och jag måste säga att det går hyffsat. Idag hade jag hur mycket energi som helst på jobbet. Skönt! Det är svårt att inte ta typ potatis och ris till maten av gammal vana. Idag t.ex. stod riset precis brevid mig när vi skulle äta, och då höll jag på och ta av det förstås. Till frukost har jag käkat massa ägg: 2 stekta och ett kokt och en morot också. Frukosten är det svåraste målet känner jag. På lunchen och middagen är det ju bara att ta sallad + kött, kyckling eller fisk.

Jag går på diet

Jepp, inga kolhydrater och inget socker för min del. Det gäller i minst en vecka och max 2, som jag förstått det är det lätt att bli lite prillig eftersom man tvingar kroppen att använda de lagrade fettreserverna istället för att tillföra ny näring. Det passar mig skitbra, en snabb viktnedgång (hoppas jag) och sen måste man stabilisera. Idag är dag två, jag klarade hela gårdagen galant, om jag får säga det själv.

Anledningen till att jag gör det här är såklart att jag behöver gå ner i vikt (väger lika mycket som direkt efter förlossningen: 70 kg) och min målvikt just nu är 65 kilo, men gärna lite mindre. Typ 60-62 om det går, men det är inget måste. Jag är nöjd på 65, när jag kommer dit!

Sparken i arslet för att komma igång fick jag av Tina i stallet som gjort så här i flera omgångar och sen lyckats hålla sin nya vikt. Hon säger att det viktigaste är att man verkligen bestämt sig och det känner jag att jag har gjort. T.ex. igår var det en tjej på jobbet som mumsade på en mjukglass, det såg verkligen gott ut, men jag tänkte "det är inget för mig". Fungerade jättebra, lika när jag var i affären och gick förbi godishyllan. Jag är stolt över mig själv och nu jäävlar ska jag hålla i det här! På torsdag nästa vecka får jag äta "vad jag vill" igen, men jag funderar på att skippa godiset i fortsättningen också. Önska mig lycka till, nu ska jag strax åka till jobbet.

Morgonpigg

Jag kan inte påstå att jag är särskilt morgonpigg egentligen, men den senaste tiden har jag gått upp omkring kl.7 varje morgon. Det är toppen, för dagen blir jättelång. Nu har jag t.ex. redan varit i stallet och ridit + duschat.

Framöver är tanken att jag ska åka och käka lunch tillsammans med
Helené i stan, eller om hon kommer hit. Det beror lite på. På eftermiddagen ska jag jobba ett pass också, efter det ska jag hämta min kära syster Sarah vid tåget.

Utmattad

.. efter min ridtur med Carmensita, det var underbart väder med strålande sol och mycket trav. Vi red den långa vägen runt Varv vilket tog ungefär 45 minuter. Vi travade på asfalten, hon var jättefin och avspänd faktiskt. Men hon kräver så mycket ben, den där rara hästen, jag är helt slut. Men det var det värt! Nu väntar jag på Kjell som borde dyka upp när som helst, idag ska det bli nya skor.

Kan man..

.. blanda cement kan man göra köttbullar, säger Henke som gjort kvällsmaten idag. Köttbullar, makaroner och broccoli till mig. Mums!

ge mig choklad

NUUUUUUUUUUUUUU!

Grejar

Mmm.. Det går framåt för mig faktiskt.. Nu har jag soppan på spisen, tvätt i tvättmaskinen, nytorkade golv + rent bakom och ovanpå kylskåpet (det är andra gången jag städar där- på 2 år).. Jag har vikt tvätt också. Nyss pratade jag med Kjell som skulle komma idag vid lunchtid ungefär, men det blir framåt kvällen för alla hans elstaket stod under vatten.

Jag vet inte riktigt när jag ska rida idag, jag hade tänkt åka precis efter lunch men då kanske jag inte får tag på henne senare? Det är nog bäst att jag åker framåt eftermiddagen. Vi får se..

Family Living

När Linda Skugge bloggade skrev hon alltid om tidningen Family Living, därför köpte jag den igår när jag var uttråkad i affären. Så nu är det dags att läsa den och se om den är nånting att ha!


God Morgon?

Jag vaknade omkring kl.7 av att Henke var uppe och diskade. Gosade in under täcket ett tag, men gick upp samtidigt som Binning. Idag är det typ 4:e eller 5:e dagen jag dricker Aloe Vera igen, jag dricker massor, ett halvt dricksglas på morgonen. Jag tror mig märka skillnad, igår när jag jobbade 4:e dagen i rad (har bara jobbat långpass) var jag ändå pigg och på rätt bra humör. Skönt, det behövde jag, annars är jag alltid sur och grinig (fråga Henke)..

Aja. Jag har iallafall dammsugit hela huset (tom övervåningen), skakat alla mattor och soffplädar, kuddar, fårskinn osv. Innan jag började dammsuga fick jag så klart lov att plocka undan allt skit som låg och drällde överallt. Framöver tänkte jag göra lök- och potatissoppa + vika tvätt.

Kondition

Om det var lätt att skaffa sig en kondition, då hade jag skaffat en direkt!

Städat!

Imorse åkte jag till stallet för att hinna rida före jobbet. Men eftersom Carmensita var genomblöt och jag slö så red jag inte. Jag borstade henne, sen städade jag lite i sadelkammaren, mockade i alla boxar och tog in alla hästar och gav dom hö. Alla ville in, dom stog och köade vid dörren när jag hade hämtat Carmensita. Om jag hade varit ute lika länge som dom, i regnet, hade jag nog också velat komma in och torka lite.

Dagis vs dagmamma

Jo, vi ville ju att Binning skulle vara hos Cissi som dagbarn. Men det ville inte Motala Kommuns sura personal (varför betalar jag då skatt?!) Vi fick dagisplats i Fornåsa. Det blir säkert bra också, han ska bara vara där 15 h/ vecka och oftast blir det ungefär 12- 13 timmar.

Update: I Motala Kommun har dom bestämt att man inte ska få välja vilket dagis man vill. Nu har inte jag kollat upp lagen, men jag har fått för mig att man ska få välja själv.

Jobba

Idag har jag jobbat hela dagen. Pust och stånk och stön. Alla människor var på IKEA idag, min chef trodde att det skulle vara perfekt bemannat, men hon hade inte räknat med fullständig invasion. Efter en sån här dag vill man mest kollapsa i sängen eller soffan. Vilket jag planerat att göra alldeles strax, jag blev bortskickad av Henke för att jag busade upp Binning när han skulle sova. Hmpf! Binning är inte så glad i mig just nu, när jag kom till Henkes mamma både igår och idag typ ignorerade han mig istället för att komma och krama och pussa mig. Snyft. Min lilla bäääbis!

Världens finaste häst

Igår var Nina och jag till Lotti och löshoppade Carmensita.  Hon var jätteduktig och alla tyckte att hon var sååå fin! Jag är så stolt över henne, jag tycker såklart också att hon är fin och duktig.

Ikväll ska vi rida ut tillsammans med Linda och Manilla.

Henke fixar

Idag har Henke prickat av 2 saker på sin att göra lista: han har vänt på toalettdörren, det kommer bli skoj att se de som försöker öppna genom att ta handtaget uppåt (som man fått göra i 2,5 år) misslyckas med att ta sig ut.. Men vi skrattar med dom isåntfall, inte åt dom.

Om det är fint väder (dvs inte risk för regn) imorgon ska jag fortsätta måla utemöblerna. Det vore skönt att få komma till ett avslut med dom nån gång. Sofforna ska båda grundas och målas, bordet och fåtöjlerna ska målas en gång och sen är de klara.

Nu ska jag titta på en
fin hemsida!

Inredning!

Eftersom Henke och Binning är i stan, eller vart dom nu kan vara, passar jag på att surfa runt på alla inredningssidor jag tänkt kolla upp i hunda år. Jag har hittat massa fina saker bl.a: den här, den här och den här. Sen tidigare har jag ett gott öga till kronan och glasklockan. Jag gillar den här tapeten! Och mängder av fler saker förstås. Typ allting på den här sidan.

Henke är bäst..

.. på att göra tårta. Jag äter upp tårt-resterna från hans kalas i måndags, mums!

Broccoligratäng

Mums! Nu käkar jag lite lunch här framför datorn, idag är det broccoligratäng. Supergott, det är en av mina favoriträtter faktiskt. Idag råkade jag koka broccolin, i vanliga fall tar jag bort den innan den blir mjuk.. Men det går ner ändå.

På förmiddagen var Henke, Binning och jag till förskolan i Fornåsa och fick höra på massa prat om rutiner och inskolning. Henke lekte mest med Binning så jag fick lyssna. Menmen. Dom verkar vara jättenoga med inskolning och sånt, vi brukar ju alltid bara lämna Binning när vi ska nånstans eller så. Men det blir säkert bra. Vi börjar inskolningen den 22 aug.

Tjut och vrål

.. från Binning, nu åker jag till stallet och lämnar honom med sin pappa!!

Konstig dröm

Inatt drömde jag en jättekonstig dröm. Henke och jag var förlovade, men sen sket det sig pga nån anledning, våra familjer var typ mafiosos. Så det blev världens hat mellan våra familjer och dom dödade mig, fast det var inte jag utan min syster som hade på sig mina kläder när hon skulle hälsa på vår sjuka mamma (alla personer utom Henke, jag och Micke har jag aldrig sett förut fast det var min familj i drömmen). Vår sjuka mamma bodde uppe i en stuga på en höjd där vi hade massa stora preem-bensintankar (som dom kör på långtradare och fyller på bensinstationernas tankar från).
   Jag var 22 år när bröllopet med Henke sket sig och sen när jag var 38 skulle jag gifta om mig, då var jag gravid och jag hade en 16-årig dotter med Henke, men alla trodde att det var mannen som jag tvingades gifta mig med istället för Henkes, barn (jag tror att jag hade två till yngre döttrar också, men jag är inte säker). Nu var jag iallafall gravid igen, det visste ingen om, det var också Henkes barn. Trots att jag inte skulle sett honom på 16 år menmen.
   Så när det var dags för bröllopet då åkte typ hela Henkes släkt förbi på deras väg (den gick parallellt med våran) alla förutom Henkes brorsa Micke som åkte upp till vårt vatten förråd och vår sjuka mammas stuga. Jag fick gå upp dit och då hade Micke nästan tömt ut allt vårt vatten. Sen gick jag in till min jättesjuka mamma som hade fått tortyr under många år, men inte så det syntes och därför kom jag tydligen på det precis när jag kom upp dit och upptäckte en lönndörr i ena väggen som Henkes släktingar använt för att komma in och tortera henne. Henkes pappa och tortyrhantlangaren kom dit precis när jag var där och dom tog med mig hem till sig (dom hade min pappas hus och gård).
   Där hjälpte Henkes familjs personal mig att hitta Henke och sen typ rymde vi ut för att få vara för oss själva. Men då kom det fler ur deras personal och gav oss varsin konstig liten pizza som vi var tvingade att äta upp på en gång för Henkes pappa skulle komma ut och skjuta mig eftersom jag hade gjort att det första bröllopet med Henke inte blev av. Då tog Henke av sin pappa pistolen och skjöt sin pappa istället. Sen fick hantlangarna i uppdrag att gömma kroppen och sopa igen alla spår.
   Sen levde Henke och jag tillsammans med vår dotter och det nya barnet som var en pojke (det var en förbannelse Henkes släkt lagt på mig när det första bröllopet inte blev av: att jag inte skulle kunna föda nån pojke förrens den sanna kärleken segrat). I våra mafiososläkter var det bara pojkar som kunde ta över och bli mafiosos och därför var det jätteviktigt att det blev en pojke nu för vi var de sista i vår generation och det hade inte fötts några pojkar på massa år. Henkes släkt höll på att dö ut av en konstig hand- och fotsjukdom (det visste jag fast det var topp-hemligt). Och det här barnet skulle ju förena våra släkter så det kunde bli slut på all blodshämnd.


Jaha! Vad tror ni? Borde jag låsas in när jag drömmer så konstiga drömmar ;)

Klumpfoten Cattis

Jag kan verkligen inte smyga. När jag smyger dunsar det ändå, trots att jag verkligen anstränger mig för att tassa försiktigt och smyga framåt. Det hjälper ju inte att vårt gamla trägolv och vår gamla trapp knarrar för varje steg heller.

Jaja, jag ska träna på att smyga. Adios!

Kalas

Nu är det kalas för Henke som fyller 26 år. Han har bakat, städat och fixat hela dagen.

Binning och jag har inte köpt nån present än, för när jag skulle köpa nåt coolt från en affär i Linköping så fanns den inte på adressen den skulle finnas på och inte närheten heller. Suck. Men jag får hitta på nånting annat åt honom, han har önskat sig en grej från Biltema som jag ska kolla på så får vi se sen.

Grattis Henke!

Bromsarnas tid är nu

Båda igår kväll och imorse när jag red var det jättemycket flugor och bromsar. Usch! Jag glömmer alltid bort dom under vintern, det blir en lika obehaglig överraskning varje sommar. Iår tycker jag iochförsig att dom tagit god tid på sig innan de dök upp.

Igår kväll red jag en sväng och det gjorde jag imorse också, båda gångerna gick lika bra. Carmensita var helt underbart fin, finast idag faktiskt. Riktigt avspänd och lösgjord kändes hos. Kul! Idag har jag varit med Nina, Hanse och Minou till Lotti för Nina har sålt Picasso dit. Kul att se hur Lotti hade det med stall och allt eftersom jag hört så mycket om henne. På onsdag ska Nina och jag åka dit och löshoppa Carmensita, hon kommer bli glad!


fixa o feja

Nu har jag precis dammsugit, diskat och städat lite i köket här hos Eva och Lasse. Vi har varit här sen 8.15 ungefär. På förmiddagen såg vi på massa "My Name Is Earl"- avsnitt från första säsongen och jag har läst ut "Arvet efter Arn" + senaste Veckorevyn. Det enda som är kvar är att lösa fler av korsorden, det var 4 st i det här numret, nice!

Nu ska jag höra med Eva om hon vill ha hjälp med nånting och sen surfa runt lite. Om jag inte hittar en bra bok eller nånting annat att pyssla med.

Binning "i" garaget

Henke skulle ha med sig Binning ut till garaget en liten sväng. När jag kom ut efter typ 10 minuter så står Binning i Ford -42:an och leker och Henke är i garaget och mekar. Binning var jätteglad, han hade satt på blinkers och allt.