Nytt dagis!!!

I höst när B börjar förskoleklass och fritids kommer A E börja på dagiset vi ville ha från första början! Jippie! Dessutom kul för henne att börja på ett nytt ställe eftersom B gör det, hon vill ju helst göra lika som honom... Hoppas hon kommer trivas där, det blir ju lite smidigare för oss att lämna och hämta.

Annars har A E magsjuka så vi är hemma och tar det lugnt. Jag försöker få henne att göra så lite som möjligt, men hon är ungefär lika pigg som vanligt.

Strax blir det lite lunch här och sen en lugn eftermiddag, hoppas jag. Jag uppmuntrar A E att gå ut och lägga sig i hängmattan och läsa deras nya Kalle-tidning som kom idag, men jag verkar som sagt inte lyckas särskilt bra med det...

Hoppas ni har en skön dag i solen!

Sommar och sol!

Idag är andra dagen med 30 grader varmt och sol. Igår var vi hemma hela dagen, Sarah och Milton var på besök och min syster Sarah var också med såklart. Vi hängde mest, barnen fyllde upp sin pool med iskallt vatten där dom kunde plaska. Vi hängde upp hängmattan och provlåg den, en riktigt härligt slapp sommardag med andra ord!

Astma, cross, fotboll, ridning m.m.

Ahh. Jag är ledig 3 dagar i rad, det är så härligt! i fredags var min mormor & John här på lunch och fika. Sen tog jag det lugnt. Igår var A E och jag till stan och fikade med en kompis och hennes 3-åring, sen åkte vi direkt till A Es ridning. Det gick jättebra för henne, hon satt fint och hade korta tyglar nästan hela tiden. Vi red ut och A E fick rida först. Sen fick de trava 2 varv i ridhuset som avslutning. A E var rätt hängig på förmiddagen, hon är förkyld och har astma just nu, jag trodde dock att hon var bättre efter fredagen men igår hade hon nog t.o.m. feber igen. På kvällen åkte hon med sin pappa till jourcentralen så hon kunde få mer astmamedicin att ha hemma.

Idag då. B är med sin pappa på bollek just nu, A E tar det lugnt, hon börjar hosta såfort hon springer. Det är inte särskilt enkelt att försöka hindra en pigg 4-åring från att springa kan jag säga... Speciellt när vi är mest ute. När mannen och sonen kommer tillbaka från fotbollen ska vi till stan och fixa en present, B ska på kalas på eftermiddagen. Temat är prinsar och prinsessor, man fick gärna klä ut sig och B har bestämt att han ska vara jägare. Alltså en prins som är jägare alltså. Vi ska åka förbi och kolla på barnens kusin som kör cross-SM och jag ska hämta min syster vid tåget också. Fullt upp idag, med andra ord.

Det har verkligen varit skönt med 3 dagars ledighet i rad, oftast brukar jag vara ledig en dag åt gången och då hinner man mest fixa det allra mest nödvändiga, typ baka bröd, städa av och tvätta. Nu var dom sakerna redan gjorda när ledigheten började. Skönt!

Mer bilder

Johanna!
Jag vet att det har varit dåligt med bilder den senaste tiden, det är för att datorn pajjat så Kristofer har fixat den. Just nu har vi lånat en dator och jag vill inte ladda in massa bilder på den här... Men när Sarah kommer på söndag har hon kanske med sig datorn och då har jag lite bilder jag kan lägga in :)


Plankan, godis & stjärnan

Jag kör på 100 stjärnan och 3 x 1 minut plankan varje morgon. De senaste två dagarna har jag varit sååå godissugen men jag har stått emot! Jag planerar att sova middag idag för jag blir alltid väldigt sugen när jag är trött.

Vård av barn

Idag är jag hemma med A E som är sjuk, väldigt mycket hosta och feber. Vi slappar i soffan, framöver kommer hon säkert ta en liten tupplur. Jag surfar runt lite så länge, framöver ska jag baka ut lite bröd. Jag överraskade A E med Piggelinglass, det var en bra överraskning, den hade kunnat vara ännu bättre om det varit Sandwich-glassar istället tydligen :)

Lördagsgodis!

Idag är det lördag och då blir det lördagsgodis. Jag har funderat hela dagen på vad jag ska äta, för jag vill att det ska vara riktigt gott och "värt det" nu när jag inte ätit nåt på 6 hela dagar... Så det blir Leilas Rocky Road, fast såklart har jag fixat receptet lite efter hur jag vill ha det. Jag använder 1 kaka Marabou mörk choklad som jag smälter och sen häller i en form där jag redan haft i Dumlekolor, pistachenötter och jordnötter. Blanda om så allt får choklad på sig och sen in i kylen tills det stelnat ordentligt. Mums. Eller mums och mums, jag sitter här och väntar på att det ska stelna. Under tiden har jag provsmakat några Dumle. Inte riktigt så goda som jag hade tänkt mig, men så är det alltid när jag inte ätit godis på ett tag. Det blir nog bra iallafall.

Hur går det för er andra? Nån mer än jag och mina systrar som kör godisförbud förutom lördagar? 

B citat

"Det viktigaste i livet är inte att kunna trolla, det är pengar"

B har sett filmen Prinsessan & Grodan och kommit fram till att pengar, tydligen, är det viktigaste här i livet...

Plankanutmaningen!

Jag föreslog godisstopp och då kontrade min ena syster med en planka-utmaning. Man ska göra plankan på tå i 3 x 1 minut morgon och kväll. Den här första veckan kör jag bara på morgonen, men from nästa vecka ska jag köra både morgon och kväll!

Idag var vi hos Solla, där jag träffade Maria som föreslog att man ska göra stjärnan istället för plankan. Man ligger på rygg (t.ex. i sängen) och drar upp höger arm och vänster ben mot varandra samtidigt. Sen växlar man sida och kör 100 st. Det lät så oerhört jobbigt att jag börjar med plankan och sen när det funkar bra kanske jag provar den där mördarövningen, som tydligen är jättebra för snygga magmuskler... Snygga magmuskler låter ju lockande, men som sagt. Först plankan några veckor.

Godisstopp!

Nu är det dags igen, från och med måndag ska jag endast äta godis/glass/fikabröd/chips/dricka läsk/saft på lördagar. Jag är trött på humör som går upp och ner, att pengarna rinner iväg på nåt sött varje dag, att ha massa plitor i ansiktet och svullen mage. Ja och jag får inte glömma att jag har ont i tänderna också. Så imorgon får jag rota igenom alla mina gömmor och göra mig av med allt sött som finns i huset och ladda upp med nötter och morötter så jag klarar mig. Målet är endast lördagsgodis fram till Rom-resan, vi flyger 28 maj, så det är inte alls långt. Men en bra början tänker jag mig.

Vem är Du?

Alla ni som läser min blogg kan väl säga hej i kommentarerna och skriva en rad om er själva??? Vem ni är, hur ni hittade hit och om ni har nån egen blogg! Kom igen nu!

Heja Floortje!

Jag vet, du var den enda som ville gissa också tydligen! Den svarta och vita kavajen kostade 80 kr, så helt rätt på den :) den guldiga kostade bara 50 kr. Härliga fynd!

Kom igen och gissa nu!

Jag vet ju att ni är massor med folk som läser, gissa vad mina loppisfynd kostade i inlägget här nedanför!