skon

skon

Här har vi nu den nyinköpta jättesköna skon. Och ja, det finns en till.

Fult!

Igår klappade Henke mig på magen och sa förväntansfullt "Ett kärleksbarn till!?". Nej, ditt pucko, jag är bara fet!!

Förkyld och trött..

... är jag just nu. Idag har jag jobbat några få (5) timmar (tack Sandra Lindell för att du gör mina arbetsdagar lättare genom att berätta hur länge du måste slita).. Det är inte särskilt kul att jobba när man är förkyld, men eftersom jag var avbytare var det helt ok ändå. Före jobbet var jag till Stadium och köpte ett par bruna Everest vinterkängor + impregnering (vuxenpoäng). Jag hade fått pengar av en ängel till att köpa nya vinterkängor, tack för det!

På lunchen hann jag springa bort till Siba (som öppnade kl.12) och hämta ut 4 filmrullar som jag lämnat in på framkallning för 3 veckor sen. Det var kort från juni fram till december, rullen som sitter i nu innehåller nog också lite julbilder tror jag för det var inte särskilt många på de här rullarna.

I fredags var hästtandläkaren till Carmensita också. Det var ungefär 2 år sen sist och hon hade hunnit få skapliga hakar sen sist. Jag får se till att ta ut tandläkaren en gång om året iallafall. Härnäst är det dags att omvaccinera henne. Det blir nu i februari!

Nu har jag inga fler tider inbokade på IKEA förrens helgen nästnästa vecka. Det känns skönt men samtidigt lite jobbigt eftersom jag inte får särskilt mycket pengar om jag inte jobbar. Det är ju strax ny månad, men jag får ringa i veckan och fråga om tider. Det vore superskönt med ett bättre betalt jobb känner jag. Nu är jag hemifrån massor, Binning får vara jättemycket hos barnvakt och ändå känns det som att det inte är värt besväret. Det kostar bensinpengar också.

Nu är det "En annan del av Köping"! Dom är sååå sköna!

Min älsklingsunge

Kan säga mamma nu. Visst är han duktig?! Och världens sötaste också förstås, jag tycker dock att det är lite jobbigt att han har lärt sig säga det ändå. Såfort det är nånting eller om han hellre vill bli buren än sitta på golvet och leka med sina grejer t.ex. så sätter han igång "mamma mamma mamma mamma mamma". Pust och stön! Menmen, snart lär han sig säkert ett nytt ord som är mycket roligare än mamma. Han säger mamma till maten också. Tjockis!

Idag är han sjuk, stackaren, jag är hemma från jobbet med honom. Han har feber och är snorig, nysig, hostig. Han spydde upp sin lunch också efter första skeden. Förra gången han var förkyld, (precis före jul) hade jag nästan dygnet runt kontakt med sjukvårdsupplysningen, dom sa att när febern stiger snabbt kan det göra att dom spyr. Han fick fruktpuré till lunch istället, förra gången levde han på bröstmjölk och gröt. Hoppas det inte blir så den här gången.

I helgen ska jag jobba. Det är långlördag imorgon och jag jobbar 11.30-20.30. Ett mördarpass, men det är bra betalt och då tänkte jag att det var bäst att jobba. Jag har räknat ut ungefär hur mkt jag kommer få i lön för januari och det ser mycket lovande ut. För en gångs skull!


Livet

Jag vill utbilda mig och använda min intelligens. Jag vill ha ett eget framgångsrikt företag, jag vill skriva böcker och bli lika tät som JK Rowling.



Vad är min unika företagsidé som jag är bäst på? Hmm.. Jag har skrivit en liten början på min bok för länge sen, även om det inte är boken jag tänkt att jag ska skriva. Jag får väl sparka mig själv i arslet och sätta igång med alla mina bokideer snart. Jag har trots allt några stycken (vilket jag inte ens var medveten om själv). Jaja. Nu ska jag ta Binning lite, Henke ska dammsuga.

Vinter i Björkelund

B i pulkan



Björkelunda

Idag var en ny dag..

Idag har jag ridit (Nina är min ängel som vaktar Binning), varit på Vreta med Helené och Oliver. Framåt eftermiddagen hämtade vi uppe Sara och ett gäng pizzor i Ljungsbro och åkte ut till Fia och hälsade på..

Nu ska vi strax åka till Ljungsbro där Henke ska hjälpa Micke att lyfta in deras nya tvättmaskin. Vi ska lämna Sara också, hon är här och hälsar på.


Kul jobbdag!

Idag har jag gått ett avbytarpass, jag hade världens tur för det var bara två personer på min lista. Inkl. mig själv = slappt! Då får man göra andra roliga grejer, typ tömma gula påsar och plocka returer. Idag var det verkligen lugnt, därför blev jag utlånad till fyndavdelningen. Jag fick stå och prismärka lite varor, hur slappt som helst. När jag kom upp till lunchen var jag helt lugn och avspänd, det gjorde att jag insåg att jag faktiskt blir stressad av att stå i kassan trots att jag inte känner av det annars.

Nu ska jag ner och läsa i Gossip Girl: Allt och lite till + mysa med Binning. Det blir tidigt i säng idag tänkte jag, imorgon ska jag rida! Om jag hittar en mejsel så jag kan brodda henne förstås, Nina har lovat att vakta B på morgonen.

Jag och Howlin' Pelle

Vi lyssnar såklart på P3 nästan hela tiden och det var det ett inslag med Pelle inför P3 Guldgalan ikväll. Då säger Henke "hör du, det är din kompis på radion". När Henke säger att nån är min kompis kan det vara av lite olika anledningar. T.ex. om det är nån som går på Vreta, kommer från Dalarna eller så. I det här fallet menade han att Howlin' o jag skulle vara kompisar för att P kommer från Fagersta och jag kommer från Hedemora. Jag måste säga att jag tycker det känns liiite långsökt. Men det kanske bara är jag..?

Igår kom en snubbe från Hedemora och handlade av mig. Jag hatar när det händer, det var andra gången jag råkade ut för en föredetta Hedemora-bo. Obehagligt.

Nu ska jag glida iväg i den underbara 940:n och lämna lite gamla kartonger på återvinning, sen blir det jobbet.


B o jag är med i tidningen idag!

Corren och Extra Östergötland, fast dit har jag inte hittat nån länk..

Kära Sarah..

Klart vi inte har! Han har fått den i present från sin moster, visst är den fin?!

Nu ska jag ringa banken och sen tänkte jag åka till Solla och hjälpa henne med en grej innan jag börjar jobba kl.16.30.

Idag har jag varit hos Helen o Fredrik, dit både Corren och Extra Östergötland kom för att få underlag till sina artiklar om gasen. Allt publiceras imorgon, läs tidningen då.

Bildserie!

B


B


B

Bredband är motion

Eftersom vi har datorn på övervåningen blir det ett antal vändor upp och ner för trappen, oftast med Binning i famnen också.


Vi har köpt ny bil också! En jättefin 940, vit med massa bra finesser, Henke är mest nöjd med turbon tror jag. Jag körde den igår, den var som en dröm att köra. Förstås. Jag ska försöka fixa lite bilder till bloggen framöver.


Idag blir det jobb, Binning ska vara hos Solla tills Henke slutar. Nu måste jag börja dra mig tror jag..


My name is (not) Earl

Men tv-programmet heter ju så, vi såg "första" avsnittet på 6:an igår. Jag ville se serien redan när den gick på 3:an, men det var väl precis när vi hade flyttat till huset den började tror jag. Vi hade ju bara 1:an, 2:an o 4:an då. Earl o co är iaf ett gäng assköna lirare, mitt nya favoritprogram!

Annars letar numer både Henke (!!!) och jag efter Gilmore Girls boxen för säsong 1 till bästa pris. Ginza 449:- har jag för mig.. Jag fick avsnitt 1-4 i julklapp av Binning, det har gett lite mersmak..

Sydkraft -> Eon -> E-off numer?

Jag vet inte vad Sydkraft tänkte när de bytte namn, säkert att ingen skulle komma ihåg att det var de som skötte sig sämst (och hade mest otur?) under stormen Gudrun? Hmm. Vad ska de byta namn till nu då? Jag tycker Eoff kan vara lämpligt..

Idag tänkte jag åka till stallet. Vi kom rätt långt faktiskt, sen var det två traktorer på vägen och jag antar att de höll på att ta reda på alla nedfallna träd (jag kände inte igen mig när jag åkte vägen fram). Vi vände och åkte hem igen, Binning somnade i vagnen medan jag bar in ved, högg till tändstickor, satte igång en tvättmaskin, vek torr tvätt och nu har jag precis kommit ur duschen. Kalas!

Ikväll ska jag, som sagt, jobba. Binning ska vara hos Micke, Lovisa och kusinerna.


Cattis - musjägaren

Idag fick jag fånga in en liten liten mus på jobbet, alla andra var världens mesar (ibland skäms jag över att vara kvinna). Jag fångade musstackaren och släppte ut den i stormen igen.
Det var ungefär 10 flaggstänger som knäckts idag och på vägen hem fick jag åka under en kraftigt lutande gran. Det var läskigt faktiskt. Efter våran infart såg jag tre granar som vält över vägen, tur att vi bor så pass nära åkrarna ändå..

Annars har det gått bra att jobba idag, imorgon ska jag jobba 16.30-20.25 och efter det är jag ledig tisdag. Sen är det jobb igen ons-sön, mycket kvällstider i veckan. Det är bra, ingen barnvakt och lite extra OB på kvällskvisten. Jag ska skriva ihop lite ansökningar till de nya jobben som är ute just nu. 3 st 20h/ vecka och 6 st 6h/ vecka. Jag ska söka 20h/ vecka tänkte jag.

Annars är jag sugen på att plugga lite. Läsa någon ledarskapskurs för att visa att jag är intresserad av chefsutbildningen på IKEA framöver, det kan vara bra att visa att jag gjort nånting åt min situation själv under tiden tänkte jag. Det är först till hösten jag kan söka isåntfall och då måste jag göra högskoleprovet i vår också. Vart anmäler man sig till högskoleprovet egentligen?

bredband = livsfarligt..

.. för ekonomin. Jag beställer glatt massa roliga grejer (böcker och t-shirttryck) från internet, sen undrar jag varför jag har fått så många mail. Det är alla bekräftelser.. Hjälp! Det är bara att hålla tummarna för en fet lön den här månaden också, även om det är tveksamt. Jag får kompletera med lite mammadagar..

På måndag ska Henke kolla på två bilar och tanken är att vi ska köpa en av dom. Vi får se hur det utvecklar sig, jag håller er uppdaterade..

Idag har jag varit och jobbat, samma visa igen imorgon. Idag var det en idiotkund som tyckte att jag skulle bete mig som hans slav bara för att "han var kunden". Jag blir så ställd när det kommer såna idioter, jag kan aldrig ge svar på tal. Tänk om
Lasse hade varit där och kunnat hjälpa mig, han är jätteduktig på sånt!

Äntligen igen!!

Nu har vi bredband! Ljuva himmelrike: här kommer jaaaaaaag!








(Idag har Binning och jag mockat hela stallet, Binning sov mest dock. Jag tog in Carmensita och ryktade henne grundligt + gjorde rent hennes sår. Vi har lagat mat och gått en promenad också).

Äntligen!

Har min älskade prinsessa börjat blogga läs hennes blogg här!

Tatuerad

Inatt drömde jag att jag hade massa stora tatueringar på kroppen. Bland annat Marilyn Monroes överkropp på hela den övre högra sidan av ryggen. På vänstra sidan av halsen hade jag en "röntgen- bild" av halsen med tre halskotor tatuerade. Det var coola tatueringar faktiskt, jag hade ännu fler också t.ex. största delen av min högra arm var också tatuerad, men jag kommer inte ihåg vad det var.

julen är utstädad

och jag har uppdaterat hela två gånger idag, scrolla ner för att läsa om mitt spännande liv!

Det blir mindre mysigt nu när julgranen står på altanen istället för i det trista hörnet i vardagsrummet. Jag måste köpa en jättestor växt från IKEA så fort jag har råd (= aldrig). Menmen. Båda jag och Henke är för övrigt extremt sugna på att fixa klart alla smågrejer som det aldrig blir av att man gör. Problemet är att vi har 300 kronor kvar den här månaden. Och jag har fortfarande inte betalt min fackavgift för december.. Jaja.

Idag har jag duschat nästan alla våra växter. Dom tyckte det var såååå skönt.

Nu ska jag gå ner och mysa lite med Binning som är supergnällig. Han spydde skitmycket förut, han fick nån obehaglig rethosta som han inte blev av med, konstigt.

rullar!

Jag rullar fram, har inte gått ner nånting sen förlossningen. Idag har jag gjort ett nytt försök att börja mitt nya lite bättre liv dock. Jag har gått fram och tillbaka till stallet, alltid en start. Men jag skulle ridit nu ikväll också, men jag hoppar över det. Det blåser halv storm här och att ge sig ut i mörkret på världens stirrigaste häst känns som överkurs just nu.

Annat som rullar fram är tiden, det går hur fort som helst och jag hinner aldrig uppdatera bloggen (känns det som). Jag har precis min första lediga dag på evigheter, jag har jobbat 7 dagar i sträck från förra tisdagen tom igår. Det har gått rätt så bra förutom att jag var rätt trött igår..


Binning kan hur mycket grejer som helst. Nu ställer han sig upp mot allting och försöker gå med eller utefter grejerna. Han ramlar och slår sig ungefär 10 gånger per dag också förstås. Det var nånting mer jag tänkte skriva om, men det har jag redan glömt bort.

Imorgon får vi bredband, hurra! Det blir det långsammaste men ändå: bredband..


jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv (tror jag)

Igår kväll kom vi äntligen i säng i tid, vilket var första gången iår (hehe). Jag somnade vid kl.23 ungefär, jag hade jättesvårt att somna. Binning är hostig och vid kl. 2 vaknade han och efter det somnade vi inte om igen. Slumrade lite i bästa fall, en kvart åt gången. Hmm. Inte kul. Jag ska jobba fram t.o.m. måndag nu och behöver verkligen sova lite, så nu är planen att vi ska vara vakna nästan hela dagen (vi gick upp ur sängen vid kl.5) för att somna lättare ikväll. Förhoppningsvis vid kl. 20 ungefär. Jag längtar tills dess: men först blir det jobb några timmar.

Nu är vi hos Eva och Lasse, Henke lämnade oss här imorse (6.25) så han kunde ta den nybesiktade 240:n till jobbet.

Annars jobbar jag mest hela tiden faktiskt, på måndag tänkte jag börja rida igen, då har Carmensita vilat i ca 2 veckor. Jag var och köpte broddar på Hööks igår, nu är vi snart broddade och klara!