jag är så trött

Helt slut faktiskt. Idag har jag städat i 6-7 timmar, jag kommer inte ihåg exakt. Idag känns det verkligen i kroppen att jag har varit igång alla dagar den här veckan. Binning har tröttnat på städning nu, han vill ha mer mamma-tid och jag vill ha mer Binning-tid. För tillfället är det färdigstädat på borta-fronten. Imorgon ska vi panikstäda hela hemmet inför dopet. Nästa vecka ska jag ta en låååång sovmorgon och bara slappa hela måndagen i soffan. Jag kanske inte ens borde klä på mig, utan gå i morgonrock hela dagen. Jaja, när jag planerar att slappa brukar det aldrig gå vägen i vilket fall.

Lena är min fröken pastej, om nån undrar.

idag har Binning på sig den blå-randiga Musse Pigg- bodyn han fått av Eva och Lasse, samma jeans som igår och blå PoP-stumpor från Camilla.

Nu ska jag ner och slänga mig i soffan, äta lite av de förbjudna jordnötterna (dom är till dopet egentligen) och invänta kvällen avsnitt av Idol. Tjodiloo

Idol

Igår hann jag ju se lite av Idol iallafall, en kvart. Ikväll kommer jag förmodligen inte hinna se nånting, tyvärr. För vi ska börja städa kl.13. De dom vill ha sina hus städade är så konstiga,först skriver dom önskemål om att dom vill ha städad from den 28:e, sen när Solla och Ann- Sofie planerat, då vill dom inte ha städning förrens den sista eller den första. Då tycker de att de ska hinna flytta ut, vi ska städa och de nya flytta in på en och samma dag. Vad tänker de med? Problemet ligger nog snarare i att dom inte har en aning om att det tar 3 personer åtminstonde 8 timmar att städa ett hus noga. Färdiggnällt om det nu..

Eftersom vi ska börja kl.13 idag är jag uppe hos Eva och hälsar på. Jag har hämtat en färgkopia på Henkes hiss-cert och Eva ska posta hans jobbansökan idag. Kl. 11.30 ska jag vara hos Solla och käka lunch innan vi åker vidare.

Sara och Annika: ja, katten är våran. Findus heter han, om ni är intresserade.

Idag har Binning på sig sin blå- och vitrandiga body med gröna sömmar (Kappahl), de gråa jeansen (HM), tröjan från fam. Fredriksson som "jacka" och ett par vita stickade strumpor från Svempa o Anette m. familj.

Internet-tid?

I don´t think so. 00:22:18 står det på internetanslutningen. Aktiv tid: 00:04:12 max jag har hunnit betala några räkningar. Första gången jag försökte hann jag inte ens logga in förrens det kom ett obehagligt ljud från Binnings blöja, sekunden efter kollade jag ner och det kom upp en present på ryggen på honom. Not nice. Det var bara att bära ner honom, jag var mycket noga med att inte få nåt på mig, och byta.. Väl uppe igen tycker jag att det börjar lukta så äckligt, dock inte som hans vanliga björn-dödar-fisar. Jag kollar blöjan och javisst, som ett brev på posten. Igen. Den här gången hann jag slå in svarskoden till internet och när jag kom upp igen hade jag faktiskt blivit inloggad. Just nu ligger Binning och sprattlar på madrassen här brevid, som genom ett under nöjd med tillvaron.

Nu är det idol, och jag missar det nästan skit!


Cattis mitt i karriären?

Jag har iallafall städat 7 timmar idag, i en lägenhet inne i stan. Det tar lång tid, trots att det "bara" var 75 kvadrat. Idag var Ann-Sofie med och städade, det är hon o Solla som är städpatrullen.

Nu är jag uppe hos Eva och Lasse, Henke fick åka till Västervik idag istället för imorgon. Trist för oss, vi blir ju ensamma hemma, men det finns inget jag kan göra åt saken.

Nu har jag nog inget mer att berätta tror jag..?

min dag idag

Idag har jag kollat på "Sweet Home Alabama", det är såå gullig. Sen såg jag lite av McCahans också, stackars Jessie som träffade en söt kille och fick sin första kyss, men sen visade det sig att han var hästtjuv. Om jag inte missminner mig dör han, jag såg inte klart för vi åkte och handlade slut på alla våra pengar istället.

Jag har fått recept på smörgåstårta av Lovisa med, det var snällt för hon gör alltid jättegod smörgåstårta.

Nu på kvällen har vi kollat på OCC, ett riktigt sevärt avsnitt, dom byggde en chopper till ett fan. Han började nästan gråta, men bara nästan för om han börjat gråta hade han fått spö.

Idag har Binning på sig samma kläder som igår, det beror enbart på att det var Henke som klädde på honom imorse.

Annars är det mesta som vanligt, förutom att jag har en helt enorm häst-ångest.. Jag har inte ridit henne på ett bra tag för att jag trodde att Henke skulle jobba borta = jag har ingen möjlihet att rida. Men han har inte jobbat borta än. Fuck. På torsdag ska hon stallas in och hon behöver skos om med. Ångest ångest ångest.

folk

Max, Eva, lite Alex, Lovisa o Micke påväg till Ljungsbro marknad i fredags.

fredags

Max, lustigkurren Lasse, Henke o Binning som slappar i vagnen. Tänk den som hade det varmt och gosigt och blev omkringdragen i en vagn.. Det vore nåt för ruggiga höstkvällar!

skitkatt

Kattfaaaaaaaan!!!

Tusen tack..

..till världens underbaraste Lotta som har förklarat hemligheten med länkarna för mig. Nu känner jag mig supersmart, som en riktigt bloggare!

Lena! Nu är det inte roligt längre.. Men jag ska självklart fixa till det lilla stavfelet, igen. Jag måste fått en släng av dyslexi på sistonde.

Dagen igår: Vi var på Ljungsbro marknad med Micke, Lovisa, Alex, Max, Obelix och Eva o Lasse. Kul, fast mest vanliga marknadsgrejer såklart. Vi köpte lantchips och massa nybakat bröd, mums. På kvällen såg vi "Babas Bilar", den var rolig. Som en svensk gangster-action, kul att Rafael Edholm gjort en sån icke-svensk film! Sånt måste uppmuntras..

Min dag: vaknade sent, åt  frukost (tekaka), klippte gräs fram till att det började regna. Henke har varit till skroten med en bil-last bestående av skräp, framöver ska vi åka till Biltema och köpa färg till garaget. Ja, annars är det väl lugna puckar hittills. Vi kanske åker till Eva och Lasse med, Henke ska skriva en jobbansökan.

Idag har Binning på sig en orange tröja, ett par mörkblå byxor som det står P på högra "skinkan" och ett par gröna strumpor. Camilla har köpt alltihopa och kläderna är från Polarn och Pyret..


Lena!!

Bra att du håller koll på mig, din messersmitt. You know i like u.. Nu har jag åtgärdat den lilla missen.


Prällen i Fornåsa

Idag har prästen varit hos oss och hälsat på, diskuterat dopet.. Vi har valt psalmer och dådär, varje gång jag sa "sång" rättade han mig lite diskret till "psalm". Men för mig är det ju sånger!

Annars har jag diskat och duschat, betalat räkningar åt Solla, pratat med FK om att jag måste ha pengar. Dom skulle fixa det sa dom.. Farmor ringde och tackade ja till dopet också, kul att hon kommer!

Just nu är vi uppe hos Eva o Lasse och kollar på "I Huvudet på John Malcovich". Till ikväll har vi hyrt "Babas bilar", det ska bli kul att se den. Det blir mestadels hyrfilmer när man har småbarn och inte så mkt bio, det gör inget men ibland är det kul att komma iväg och få bio-upplevelsen också.

Idag har Binning på sig den ljusblåa "Baby Mini-agent" bodyn han fått av moster Sarah (storlek 80), de gråa byxorna från Anne i storlek 68 (rätt tajta men tunna och bra, fortfarande). Strumpor från Camilla Pop såklart! Jag har tagit fram hans kläder i storlek 80 nu, alla 74 kläderna var ju i tvätten och hoppsan sa att iallafall bodyn jag tog nu passade perfekt. Storlek 9-12 månader om nån undrade..

jag har blivit utmanad

Tusen tack till Lotta, som fått mig att till sist känna mig som en äkta bloggare, eftersom jag blivit utmanad!
PS) nya inlägg längre ner..

1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

1) Restaurangbiträde, McDonald´s
2) Djurskötare, flera olika ställen
3) Vårdbiträde, Blandaren
4) Städar, överallt

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1) Maid in Manhattan
2) Du har mail
3) Cry baby
4) Bring it On

3) Fyra städer jag har bott i:

1) Hedemora
2) Linköping (om Berg, Vreta Kloster och Ljungsbro verkligen räknas till staden?)
3) Motala (eller ja, "centrala" Fornåsa och på landet Fornåsa)

4) Fyra tv-serier jag gärna ser:

1) Alla animal rescue på Animal Planet
2) det mesta på animal planet

5) Fyra ställen jag vill åka till:

1) Las Vegas, vi ska gifta oss på ett Elvis bröllop
2) en varm strand i typ Spanien eller Grekland
3) Paris
4) nån stans på den franska landsbygden

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

1) blogg
2) lunar
3) hotmail
4) blocket

7) Fyra favoriträtter:

1) laxfilé i gräddfil- och sweet chilisås
2) kött o pommes
3) pizza
4) farmors köttbullar

8) Fyra ställen där jag trivs:

1) hemma
2) i stallet
3) i österby (hemma hos pappa)
4) hos Henkes päron

9) Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna:

åhh vilka ska man välja..?!
1) Helené
2) Camilla
3) Ida
4) Sonja


Henke

Henke säger att jag måste skriva att han är sååå manlig (inte ironi alltså) för att han håller på och hugger ved. Så nu vet ni!



nytt inlägg längre ner


Städat!

Jag har jobbat alltså. Binning o jag, Solla, Cissi o Arvid har varit 7 timmar i Vidingsjö och städat idag. Solla sa att det ändå var ett rent hus, antar att det var ok tidsmässigt då. Skönt att tjäna lite cash! På tal om cash, verkar det vara en helt enorm brist på just det den här månaden. Idag fick jag en insättning från a-kassan på typ 3000 och imorgon får jag 308 kronor från nåt annat ställe? Jag hoppas verkligen att det inte är allt jag får från försäkringskassan. Suuuck, jag hatar när det alltid ska vara så lite pengar jämt, det skulle faktiskt vara skönt om man hade lite över ibland.. Jag ska få pengar från Solla för att jag jobbat med men dom kommer gå direkt till Carmensita.

           

Bild 1: En bild på mig från igår.  Bild 2: Binning slappar medans jag, Solla o Cissi städar.
Bild 3: Camilla skickar MMS till mig, vilken gullunge  Bild 4. Arvid i hinken när vi vuxna städar.

Förut skulle Henke få Binning att somna och då sjöng han "När Cattis har lagt sina elva små ponnys och bundit fast dom i svansen" rätt kul tyckte jag..

Idag har Binning haft på sig den svart- och vitrandiga tröjan från sin mormor, strumpor från Camilla och jeans från mig. Just nu råder lite klädbrist för att Henke inte har tvättat i tid, jag har faktiskt tvättat två maskiner men bara hängt upp en.. Tänkte hänga upp den andra när jag är klar här.

Idag kom det ett paket på posten, doppresent till Binning från min farfar och Gun. Vi har inte öppnat det utan Binning får öppna det på dopet sen.. Kul med paket iallafall (på posten menar jag då)..

Imorgon kommer prällen och ska planera inför dopet. Vi har noll koll.

torskgryta

idag har jag gjort torskgryta (tror iallafall att det heter så) med dill, torsk, ägg och redning. Det kändes ambitiöst och det blev gott, lite smaklöst kanske men man blir ju smart av fisk. Jag bjöd, för omväxlings skull, Eva på lunch, hon brukar alltid fixa lunch till mig. Skönt att kunna bjuda tillbaka nån gång. Eva skjutsade mig och Binning till banken i Ljungsbro, vi fixade ett till sparkonto till Binning inför dopet. Efter banken var vi till Coop där Eva handlade. Nu är vi uppe hos Eva och Lasse där vi kollar på brittiska tv-program medans vi väntar på Henke.

Idag har Binning på sig en vit långärmad tröja från min farmor, byxorna från dressen som familjen Fredriksson gav honom, oranga strumpor från Camilla.

Annars är det lugnt.. Jag ska jobba med Solla, Cissi och Arvid imorgon. Städa! Jag fick jobb mån-ons också städning med Solla, kalas att dra in lite cash + spara på mamma-dagarna. Det ringde ett okänt nummer till mig förut, jag är jättenyfiken på vem det kan vara!


hörselkåpor någon?

Idag har min rara, underbara och (världens finaste) lilla unge kommit på hur man skriker så det skär i öronen på folk. Han är förstås söt och duktig såklart, men jag tror att jag kommer få migrän om han ska fortsätta tycka det är såhär kul att skrika. Han skriker liksom inte en gång, han håller samma "ton" i flera minuter och gör det flera gånger i sträck.

Annars har vi haft en lugn dag, vi gick en promenad efter frukosten (kom inte upp förrens vid kl.9.30 idag) runt Gullmossen i uppförsbackarna, det tog ungefär 1timme. Skönt att den här veckan också börjar bra på motionsfronten. Förra veckan gick jag på måndagen och söndagen, men jag tänkte att mina rensa ogräs-timmar borde kunna ta ut en promenad..

När Henke kom hem åkte vi och handlade lite, jag köpte frimärken och postade tack-kort till de som skickat/ lämat paket till Binning men inte kommer på dopet. Skönt att få det gjort, jag har tänkt posta breven i 2 veckor tror jag.

Just nu läser jag i "Självkänsla nu!" av Mia Törnblom (är det så hon heter?) den verkar bra och uppiggande.

Idag har Binning haft på sig sin mörkblå-, ljusblå- och vit- randiga body med gröna sömmar, de grå HM-jeansen jag köpt och oranga PoP-strumpor från Camilla. Jeansjackan när vi var och handlade + "mekaniker"-kepsen från Vivi och Roffe, den är verkligen toppen!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag hade jag tänkt att vi skulle åka och titta på fölmönstringen på Vreta ett par timmar och sen åka till Vreta Ägg och kolla på hästauktionen. Men som det står i rubriken, blir det inte alltid som man tänkt sig.. När jag satte in Binning i bilen stank det bensin, ångorna slog verkligen emot mig. Jag ringde Henke och han sa att det nog var bäst att inte åka med bilen och jag höll med, jag tycker det är obehagligt när man inte vet vart det läcker eller hur mycket som kan ha läckt ut.

Jag fick tänka om lite, och då bestämde jag att vi skulle gå en promenad på en gång istället för att jag skulle sitta vid datorn först.. Hade jag börjat med datorn kanske det inte alls hade blivit nån promenad, men nu var vi ute i 1 timme och 20 min. Jag kollade lite när en tant red på ridbanan i kanske 10 minuter, själva promenaden tog väl 1 timme och 10 min kanske. Vi gick rätt så långt, bort runt Långskogen där, det var jätteskönt och nu känner jag mig förstås både hurtig och ambitiös. Jag kom till och med ihåg att stretcha den här gången, förhoppningsvis behöver jag inte få lika mkt träningsverk som jag brukar. Det blev både motion, natur och kultur för efter vägen hittade jag det här:

kultur

Jag kommer inte riktigt ihåg vad det hette, men det var en gammal gravplats iallafall. Trestensröse eller nånting sånt tror jag.

Henke är och kör folkrace idag, han har kommit tvåa i första och andra heatet. Jag tycker det är superkul att det går bra för honom, annars går ju bilarna jämt sönder eller också händer nånting annat som gör att det skiter sig. Andra heatet var klart för bara en liten stund sen, jag antar att det tar ett gäng timmar till innan han är hemma. Hoppas han får behålla bilen om den håller tävlingen ut.

Nyss läste jag ut Linda Skugges bok "Ett tal till min systers bröllop". Den var bra, men det var så trist med huvudpersonens man att jag inte kunde fortsätta läsa boken i början.. Nu ska jag förmodligen börja läsa i "en ny serie för alla Harry Potter- älskare", efter de böckerna blir det nog en hel hög jag lånat av Eva + en liten trädgårdsbok jag köpte på Coop.

Idag har Binning på sig den blå- och vitrandiga bodyn (Kappahl) och de grå jeansen (HM) som jag köpt, den svart (blå?)- och vitrandiga fixonitröjan han fått av sin mormor och gröna PoP- strumpor från Camilla.

lite smått och gott

Nu har jag laddat upp tre nya bilder, två på Amaretto och en på Binning. Bilden på Binning är från i torsdags, men han är sig lik.

För övrigt har jag ny outfit på bloggen också, vilket du förmodligen redan har märkt. Jag tröttnade lite på den andra.. Ibland känner jag att jag vill ha en liten seriösare blogg och betala för den, men sen påminner jag mig själv om att det är rätt så onödigt iom att jag ändå inte uppdaterar särskilt ofta. Tänk den som hade bredband..

        

busy busy

Idag gick jag upp kl.7, för då ringde klockan och jag var pigg. Hör och häpna. Jag kunde sovit en halvtimme till, men jag ville gå upp. En underlig känsla, men samtidigt kände jag mig väldigt nyttig.

Jag fixade matsäck och sen åkte Binning och jag, vi mötte Helené och Oliver på Bergsvägen och sen åkte vi i karavan till Valla Fritidsområde och kollade på shettis-utställning. Cissi visade Bibbi, Hällifant och Amaretto. Vi åkte precis efter att hon visat Hällifant, den enda jag vet poängen för är Amaretto han fick 37 poäng och silver. Han är ett sånt charmtroll, jag ska ladda upp lite bilder när jag skrivit klart det här tänkte jag.. Efter ponnyutställningen åt vi på McDonald´s i Vallarondellen (mitt gamla jobb) och där träffade vi lärar- Micke från Vretaskolan, han sa att det var fölmönstring på Vreta idag. Jag tänkte att jag skulle stanna och kolla men jag var så trött när jag åkte förbi att jag tänkte att jag kollar imorgon istället.

Väl hemma igen har jag klippt alla gräsmattor och det värsta i allén, kört med trimmern och snyggat till runt husen, träden i trädgården och på jordkällaren. Innan jag gick in och duschade plockade jag ihop alla björkpinnar i allén till två stora högar.
+ och minus med allén:

+ fint + underbart ljus på sommaren när solstrålarna silas ner genom de gröna bladen
- alla grenar som ramlar ner hela tiden, som jag måste plocka upp

Nehej, nu ska jag plocka upp Binning och ladda upp kort.

Idag har Binning haft på sig dressen från Familjen Fredriksson, Zlatan-bodyn från Birgitta, Åke o co, mössa o strumpor från Camilla, förstås.

Cattis i yrkeslivet..

Idag har jag jobbat några timmar till, vi hann inte riktigt klara igår ju. Idag var vi i Sjögestad. Nästa vecka ska jag följa med Solla, Cissi och Arvid på städning på torsdagen. Det här betyder att jag kommer få ut ungefär 3000 kronor! Skönt, det är två stallhyror och en skoning + kanske lite mineraler till Carmensita.

Just nu är hela familjen uppe hos Eva och Lasse, Henke har mekat hela dagen men han skulle hit och hämta några grejer till folkracebilen och då passade vi också på att komma hit en sväng. Innan vi ska hemåt måste vi förbi Ljungsbro och handla + hälsa på Micke och familjen.

Är det barnbidrag idag?

Imorgon blir det hästutställning i Valla. Vi ska möta Helené och Oliver vid IKEA kl.8.30, det innebär lite sovmorgon = skönt. Cissi ska ställa ut sina tre shettisar, eller ja Hällifant är inte hennes och han ska säljas på auktionen i Vreta Ägg på söndag. Det är inte utan att man undrar vilken stackars familj som ska köpa den jättesöta men inte så välbehandlade ponnyn som inte går att sko. (Han har blivit illa behandlad innan han kom till Cissi alltså).

Idag har Binning på sig massa kläder från Camilla: Mössa PoP, snobbenstrumpor HM, gråa mysbyxor HM och Leksandsbodyn (just nu har han bara bodyn på sig). Imorse hade han jeansjackan från pappa, Pia och David också. Det var bara 12 grader på morgonen, jag hade fleecetröja.

Till Lena

Numer ogillar jag inkorrekt svenska..

Till Matilda Bäck

Tack för din kommentar Matilda, du kan väl skriva ett mail till mig så jag får nånstans att svara på dina frågor!

[email protected] är min mailadress..


Till alla andra: nytt inlägg längre ner!


Jobbe..

rubriken kan ni med fördel läsa på gotländska, en dialekt jag behärskar när jag är full.

Idag har jag varit med Solla, Adina (jag är rätt så säker på att det ska vara d, annars är det l), Madde o Binning i Rappestad och rensat ogräs på skolan/ dagiset. Trevliga rabatter där, trots att det var mycket ogräs. Presidenten i Hot Rod-klubben satt och spelade UNO med dagisbarnen..

Vid kl.12 fick vi åka hemåt, Solla skulle köra turister från kanalbåten "Juno" och jag fick åka med. Kul att åka en vända runt Pålstorp ner till Vreta Klosters kyrka och tillbaka till kanalen. Det var helt underbart väder också, det kändes precis som en sommardag och som rätt sak att göra en sommardag. Det var f.ö. första gången Binning åkte häst och vagn.

Igår frågade jag Micke varför han höll på och mekade med sin 140 (en sedan) och om inte han skulle köra "kombi-racet" på söndag. Han sa att han skulle köra kombi-racet och då undrade jag varför han mekade med 140:in och inte kombi varpå både Henke och Micke började asgarva. Det var en kombinerad tävling, inte ett race för kombi-bilar, vilket ju jag trott och i mitt stilla sinne undrat varför Micke mekat med 140 hela tiden.. Bortgjord med glad!

Idag har Binning haft på sig den svart(?)- och vit randiga tröjan från sin mormor, gråa jeans och vita strumpor som jag köpt och den gröna bodyn med en folkvagn på, den har han fått av Madde. Han har haft på sig sin beiga kepa från "gammelgammelfaster" Vivi med, den är superbra om är lite stor.

Just nu är Binning och jag uppe hos Eva och Lasse, Henke var här för en stund sen men han åkte hem och ska meka. Jag tänkte lite smart att jag kan låna datorn med bredband här + få lite barnvakt istället för att åka hem och glo i väggen. Binning är glad nu när Micke, Lovisa, Alex, Max och Obelix kommit upp, dom verkar roa honom för jag hör hur han skrattar.

trött och frustrerad

That´s me! Idag har jag varit med Solla (arbetsledaren), Adina och Binning o rensat ogräs. Jag ska göra samma sak imorgon också, vilket innebär att det blir ungefär en tusenlapp extra den här månaden. Eller också inte eftersom Carmensita ska stallas in och stallhyran är 900, men den blir ju betalt utan att jag behöver ta av dom "vanliga" pengarna. Det är skönt. Jag är verkligen trött nu, helt slut. Det blir nog sängen när jag är klar på internet..

Lite frustrerad är jag för att först skulle jag ladda upp nya bilder, det var 39 st i kön, jag tyckte det verkade vara många och kollade. Hälften var gamla bilder, vilka jag redan laddat upp och dom ville jag inte ladda upp igen. Nu vill det inte laddas upp en enda bild *suck* jag orkar inte bråka med det idag, det får bli en annan dag.

Nu är Carmensita och Cassandra på stora betet igen, maten är slut här hemma, skönt för dom. Jag orkar verkligen inte rida idag och förmodligen kommer jag vara lika utschasad imorgon också. Jag har bestämt att jag inte tänker ha nåt dåligt samvete över det.

Idag har Binning haft på sig sina mörkblåa HM-jeans (som jag köpt), HardrockCafé Sthlm bodyn från Lasse, vita strumpor också HM (jag har köpt dom med) och jeansjackan från pappa o co. Han har även haft på sig mysdressen från familjen Fredriksson i Jakobsberg, det blev lite varmt och otympligt med jeansen när jag skulle byta blöja för 4:e gången eller så. Dom är ju trots allt jeans, även om barnjeans är mycket mjukare och smidigare än vuxenjeans.

Idag har vi köpt Aftonbladet, jag ville läsa om den KRAV- märkta maten. En del verkar tydligen tro att KRAV-maten är nyttigare än vanlig mat och att det är därför dom köper den. Jag köper KRAV-odlat för att det känns som ett bättre val med naturliga bekämpningsmedel i den redan hårt belastade miljön. Det är nyttigt för Sveriges bönder att lära sig tänka efter före i fråga om kemisk shit.

Annars är Johan Hakelius min favoritkrönikör och han hade skrivit idag. Det är alltid en trevlig överraskning när jag hittar hans krönika på baksidan eftersom jag inte vet (och inte vill veta) vilken dag han skriver. Läs själv på:
www.aftonbladet.se och om du vet hur man gör för att få en länk på bara ett ord, i det här fallet skulle det vara kul om man kunde trycka på Johan Hakelius namn och komma till aftonbladet, vore du en ängel om du ville dela med dig av den infon till mig.

På tal om sånt jag gillar har jag kommit på en sak jag verkligen ogillar med mina blogginlägg! Trots att jag alltid läser igenom texten kommer det då och då med små stavfel. Verkligen irriterande. Jag ogillar inkorrekt svenska, speciellt stavfel. (Hur frustrerande är det inte när man inte kan stava ett visst ord?)


BVC

På BVC var allt bra, träffade en gammal skolkompis där också med hennes lilla bebis.

Binning väger numer 9580 gram och är 67 cm lång, huvudomfånget var 44 cm. Barnmorskan sa att han förmodligen haft en amnings-topp i början och att det var därför han gått upp så mycket. Han var lite tidigt också tyckte hon, kul! Som förälder suger man i sig alla såna kommentarer och blir stoltare än den värsta tupp! Han "står" ju massor om han får chansen, typ i gåstolen och sen kan han vända sig både från rygg-> mage och från mage-> rygg.

Efter BVC hälsade vi på Cissi och Arvid, det var jättekul fast Binning blev helt hysterisk och bara vägrade sluta gråta, till slut tog han bröstet iallafall och somnade.Binning vaknar alltid samtidigt med oss på morgonen och sen är han svår att få i sömn längre tider på dagen, ibland kan han somna i bilen men oftast vaknar han igen på en gång när man stänger av bilen. En halvtimme till en timme är normal sovtid för honom dagtid och det blir (max) 3-4 såna ggr per dag.

Vid kl. 16.20 ungefär hämtade vi Henke på jobbet och åkte upp till Lasse (Eva var inte hemma). Jag lånade datorn där, sen åkte vi till Gunnar, Henke ville se han nya superfina moped. "Ett riktigt kap". Jag har bilder på den, men dom får jag lägga upp en annan dag för er som är intresserade.

Idag hoppade jag över ridningen för det hade regnat massor här och Carmensita var genomblöt. Trist, men om det regnar imorgon med får jag gå bort till Nina och säga att jag vill stalla in henne. Det är tur att jag ska jobba två dagar den här veckan, då har jag råd att bunkra lite foder inför vintern + betala stallhyran, förhoppningsvis i förväg..? Vi får väl se!

Nu ska jag sova.. Gonatt!

idag ska vi tll BVC..

Det ska bli kul att se hur mycket och om han har vuxit. Det känns som att han borde gått upp lite i vikt iallafall, nu har jag lagt undan nästan alla kläder i storlek 68, det känns lite taskigt att brotta på honom kläderna. Han har ju massa i storlek 74 som han kan använda, det enda han har lite lite av är bodysar men det är som det är. Han har ju massa t-shirts istället.

Idag har han på sig de beiga hängslebyxorna och den vita tröjan som hör till. Det har han fått av min farmor, sen har han på sig de röda PoP-strumporna från Camilla.

Just nu är vi uppe hos Eva o Lasse, jag tänkte att vi ska hänga här och sen åka direkt till Borensberg när det dags. Efter BVC ska vi stanna hos Cissi o Arvid och kolla när Arvid går. Och hälsa på med förstås, det var jättelänge sen vi träffade dom.

Annars har jag fått lite jobb (hurra) jag ska följa med Solla och rensa ogräs två dagar den här veckan. Kalas, skönt att kunna spara lite på föräldraledigheten, för övrigt hoppas jag fortfarande på IKEA. Madde sa att chefen hade semester just nu.

Igår var Madde och hälsade på oss, vi kollade på film, promenerade, var till Ulfåsa och hade trevligt.. Kul att ha besök hela dagen sådär. På kvällen hade hon hand om Binning medans jag red också, för Henke och Gunnar bytte motor och mekade med Henkes folkracebil. På söndag är det kombiracet i Linköping som både Henke o Micke ska köra om allt går som planerat.


seeeg

jag blev så seg nu när jag satt vid datorn att jag fortfarande inte kommit ut på ridturen som jag hade tänkt. Inte för att det är försent eller nånting, jag ska ta tag i det.. Strax.. Undrar vad det är som gjort mig så seg? Säkert kombinationen mulet väder och att Binning somnade på madrassen här brevid, då fanns det plötsligt gott om tid att sitta kvar vid datorn. Om han är vaken brukar jag inte sitta riktigt lika länge.

Nä! Nu ska jag kolla om Carmensita är kvar i hagen då, eftersom jag bara ser Cassandra.

mest mat..

Idag har jag lagat mat: köttfärssås o spaghetti, gott.. Jag har gjort en paj också (på bilden är den halvklar). Det är en marängpaj (marängen är översta lagret och är inte ditklickat på bilden). Det är rabarber, svarta och röda vinbär och röda krusbär som fyllning. En riktigt sommarpaj, gott förstås. Jag hittade receptet i "Land" hos Madde o Gunnar igår och tänkte att jag skulle prova det på en gång.

 paj

Dagens bild på Binning, han ligger i babygymmet förstås, tränar lite.. Han har på sig den röda Laban-bodyn som jag tror är från både Camilla och Sarah..? Rätta mig om jag har fel. Stumporna är iaf PoP från Camilla. Eftersom det inte varit speciellt varmt idag har han haft på sig dressen från familjen Fredriksson också (mammas kusin Sussie med familj).. Jag kan inte riktigt säga vad det är för färg på den, men typ grå-grön och sen är det en drake på med, jättesöt!

Binning


         

Här är ett par bilder på tidsskriftssamlarna jag tapetserat med, närbilden är för att man ska kunna se tapetmönstret lite bättre. Jag gillar verkligen den tapeten.

Nu tänkte jag sticka ut på en ridtur, hoppas regnet håller upp och att Carmensita inte är alltför pigg. Igår blev vi kvar hos Madde och Gunnar efter grillningen hos Eva o Lasse. Vi fick mat där och sen hyrde vi film o käkade snask. Trevligt och gott. Vi såg "Att göra en pudel" med Eva Röse, den var bra och speciellt kul eftersom det var en bra svensk film.. Många svenska filmer är så trista och överseriösa, det är skönt att dom släppt loss lite mer och gjort en skön komedi.

fixat o fejat

Igår kväll provade jag att tapetsera ett par tidsskriftssamlare, det gick jättebra med den andra (fast den är inte riktigt klar än), den första blev däremot inte sådär superbra.. Menmen övning ger färdighet som dom säger.. Jag har plockat undan massa grejer utomhus hemma också, saker jag stört mig på i evigheter men inte gjort nånting åt. Typ en gammal jordsäck som jag planterat slingerkrasse i, men sen kom det massa sniglar (tror jag) å käkade upp allt slinger som hunnit växa upp= skabbigt.. Jag staplade lite ved och tog undan lite andra grejer också. Jättefint!

Idag har jag dammsugit och skurat golven på nedervåningen + vädrat alla mattor och tvättat massa tvätt. Det blir verkligen jättefint. Vi har bäddat rent i sängen också, det är verkligen helt underbart när man får gosa in mellan rena lakan.

Jag har gått en promenad med Binning i vagnen med, det innebär att jag hargått 3 ggr den här veckan och det var målet. Skönt att veta att man är "klar", fast jag har tänkt gå lite oftare än 3 ggr men då kan det vara utan måste.

Just nu är vi uppe hos Eva o Lasse, vi har fått grillad mat (mums) och Micke, Lovisa och barnen är här med.

Ikväll ska jag rida, om inte Henke får jour och åker iväg förstås. Undrar om det blir regn idag? Ser så ut, det blåser med fast det är ju inget säkert tecken.

Nu lite bilder:




Bild från igår, Binning ligger i vagnen och här är hans små fötter i de gröna PoP-strumporna från Camilla



Binning (igår) i Zlatanbodyn från Birgitta o Åke



Binning i dagens utstyrsel: body från Eva o Lasse, byxo från moster Sarah..



.. och röda PoP-strumpor från moster Camilla.

mumselimums

Idag har jag mumsat på massa goda saker, t.ex. gjorde jag bacon och makaroner (fullkorn, vad annars?) till lunch. Till middag panerade jag rödspättefileér och stekte potatis. Mums! Förstås åt jag egenodlad sallad till. Jag känner verkligen hur min IQ skjuter i topp nu när jag käkat fisk, skönt att vara smart!

Annars har Binning och jag varit ute på promenad, åkt ner till Fornåsa och handlat, lagat massa mat. Jag håller på och tvättar med, läser i gamla nummer av Lantliv som jag fått av mamma + att jag håller på med en grej till Eva också. Jag kan inte skriva vad det är, eftersom det ska bli en överraskning..

Henke har inte kommit hem än, han fick åka till Västervik på jourfel och nyss ringde han och sa att han måste stanna i stan och laga en hiss med. Han borde komma hem inom ett par timmar iallafall. Förmodligen blir det ingen ridning, även om det verkligen behövs idag. Igår travade och galopperade (lite galopp bara) vi runt Gullmossen, hon var jättefin. Kul.

Idag har Binning haft på sig Zlatan-bodyn från Birgitta, Åke o co och ett par gröna Polarn och Pyret strumpor som han fått av Camilla. Jag tog några bilder, men jag laddar nog upp dom imorgon istället för telefonen ligger nere på laddning.

När Henke kommer hem tänkte jag prova att tapetsera en tidsskriftssamlare, jag har inte riktigt fått fingrarna ur med dom än.. Fast jag har börjat, jag har klippt ut en opassande bit tapet. Jag kanske skulle göra iordning lite tapetvåder då..?

bildet från kusinträffen..

Lite bilder från kusinträffen 5 aug (jag har några fler som jag inte har laddat upp också, Christer  fastnade tydligen inte på ett enda och Patrik blev bara med på ett hörn men annars är nog de flesta med, förutom Sarah och Henke):



Camilla, Fanny och Max



Alva, Adrian, mormor och Felix



Todde, Bert, Sigrid och Kerstin



Mats, Tony, Sussie, mamma och lite Patrik

Det finns ett nytt inlägg från idag längre ner!

Snart ska vi åka hemåt, jag ska rida och om jag hinner tänkte jag prova att tapetsera några tidsskriftssamlare. Eva och Lasse hade en skvätt tapetlim kvar som jag kunde ta, toppen.

Jaha, Henke kom precis in i 5 sekunder och meddelade att vi ska stanna en timme til, han ska tydligen greja i garaget. Tur att Eva köpte senaste numret av Lantliv som jag kan läsa!

dags att uppdatera lite kanske..

Igår träffade Binning o jag Lena, vi gick på IKEA. Jag köpte en skärbräda, deciliter-mått och en sockerströare. Som Lena sa: "Du är den enda jag vet som har ett akut behov av en sockerströare". Efter IKEA käkade vi korv o glass, sen åkte vi till Rusta. Jag köpte en rulle grå tapet med medaljonger på och ett ritblock. Senare åkte vi upp till Eva och Lasse och hälsade på, dom hade fått bredband och ändå var jag inte ut och uppdaterade bloggen. Jag hade fullt upp med att göra iordning inbjudningar till Binnings dop 2 september.. Nu kom jag på en till som jag glömt att fixa inbjudan till jaa, men det får väl bli en muntlig inbjudan istället eftersom jag är så förvirrad.

Idag har Eva, Binning o jag varit på stan, kollat lite inredninsbutiker och Eva köpte en klänning till dopet. Vi har handlat på Coop också, jag köpte lite kattmat till Bärnst och två balkonglådor i typ pil. Jättefina!
Nyss gjorde jag precis klart alla tack- kort till de som grattade när Binning kom till världen. Det var ju på tiden kan man tycka. Nu ska jag kolla lite adresser så jag kan skicka iväg dem med..

Jag har lagt upp lite bilder från kusinträffen, jag kanske lägger ut dom på bloggen efter att jag kollat adresserna..

Idag har Binning haft på sig sin keps, den har han fått av Vivi och Roffe (Vivi är min morfars syster). Han har blivit buren i bärsjalen idag, jag tyckte det skulle bli väldigt varmt med både sjal och kläder.

Snabbis..

Det blir ett snabbt morgoninlägg medans jag kollar Banken Via Internet. Idag har jag pratat med banken, Binnings konton ska komma upp på våran internetbank lovade dom oss i maj fast än har vi inte sett nånting. Nu skulle dom fixa det idag iallafall, vi har ju varit lite sega på att ringa med.

Idag blir det IKEA, jag tänkte spana in alla nyheter och drömma lite. I eftermiddag ska vi till Eva också.

Dala- och Nusnäsbilder

           

Bild 1: Binning ligger på köksmattan hemma hos min farmor, tisdagen 1 aug.

    Bild 2: Binning sitter på dalahästen i Nusnäs. Som Henke sa "vi kan inte vara i den här delen av Dalarna utan att ta kort på Binning när han sitter på dalahästen i Nusnäs".

        Bild 3: Binning på dalatuppen, vi var i Nusnäs 4 aug.

            Bild 4: Binning sitter (nästan) själv på dalagrisen.

Det finns ett vanligt nytt inlägg längre ner!

Nya bilder!

Idag har jag varit hos Helen och hälsat på, jag fick lunch med: torsk- och ägggryta (tror jag?) och färskpotatis. Hemlige hovslagaren Kjell var också där, det var verkligen trevligt. Och jättegod efterrätt (maten också), det blev världens fest med blåbär, svart vinbärs- och körsbärspaj och glass. Efter att Binning och jag hade varit hos Helen i typ 3 timmar eller så gick vi en omväg hem, det innebär att jag faktiskt börjat mitt nya lite hälsosammare liv med promenader. Det som utlöst viljan att leva ett hälsosammare liv var att jag läsa om nån kändis (kommer inte ihåg vem) som påstod att om hon kände sig lite otrimmad och fet gick hon powerwalks 3 gånger i veckan 40-60 minuter per gång. Alltså har jag tom. 1 sep på mig innan jag måste se nåt resultat. Jag känner mig taggad! Jag har bakat en cheesecake, inte för att jag vet hur den passar in i mitt nya lite hälsosammare liv, men jag kan säkert komma på nåt sätt ett få den att passa in, det är ju frukt till: hallon. Mums!

Igår åkte vi med Henke in till stan när han började jobba, jag fick ha bilen. Jihoo! Först åkte vi till Solla och var där i ungefär 5 timmar. Jag vattnade hennes enorma, fina växter med blomsternäring och mockade i stallet. Kl.13 var jag och ungen uppe hos Eva och sötis-missarna. Innan vi åkte hem på kvällen stannade vi till på Segorp och tittade på de "nya" fölisarna från i våras, fölfölisen (det borde ju helt logiskt bli fölföl eftersom det heter barnbarn om människor).. Här på bilden är Carmensitas fölföl (den till vänster med det vita brända huvudet); Arizona e. Pentagon, Baloubet Du Rouet- Cortez. Stackarn var alldeles solbränd på hela lyktan, som en skär liten gris..

Carmens barnbarn

Här har vi några fina års-föl. Det längst till vänster är Hennas hingstunge e. Poet- Rebell Z, den i mitten är e. Szkopul (stavning?)- Alpen Fürst (tror jag), det sista är e. Poet

kusar

Vi fick ju med Davids gamla gåstol från Dalarna i söndags, Binning provade den första gången igårkväll men idag verkar han förstått hur han ska göra för att ta sig fram och omkring. Han tycker det är jätteskoj!

Gunga

Idag har Binning haft på sig sin söta Bamse-tröja från moster Camilla och ett par turkosa Polarn och Pyret-strumpor också dom från Camilla.

Nu skiter jag i integriteten, det är helt ute att hålla på den. Det har jag bestämt, för vem vill egentligen läsa massa kryptiska inlägg där man ändå inte fattar vem det handlar om..?!

Nu ska jag ladda upp bilder från Dalarna tänkte jag!

släktträff o hemresa

nu är vi tillbaka i Östergötland efter ungefär en vecka i Dalarna. Vi är uppe hos Eva och Lasse just nu, vi har lämnat två söta kattungar till dom, vilket dom inte har en aning om eftersom dom inte är hemma. Dom är iallafall på ingående så vi får se om det blir deras kattungar eller våra.. Jag antar att det blir deras, men om dom inte vill ha missarna måste dom ju ha ett hem! Vi tänkte ta med Bärnst-Gunnar o Findus med hem igen idag.

Hemresan gick bra, fast det var jättevarmt..

Igår var vi på hästhoppningar på HBR och på kvällen var det en liten släktträff hemma hos mamma. Det var mammas kusiner Tony, Sussie och Patrik + Sussies familj: Todde, barnen Fanny, Max och Felix. Sen var det mina morbröder med familjer också. Det var supertrevligt och kul att träffas, jag har inte träffat Sussies barn förrens nu och Fanny är liksom 13 år. Bilder kommer i veckan, i bästa fall ikväll men det beror på hur pigg jag är efter att vi packat upp och målat garaget. (Vi har sagt att vi ska måla garaget idag, vi får se om det blir av eller ej).

Binning har fått jättefina kläder i present av Sussie o co och från Vivi o Roffe med. Det kommer förstås bilder på det med efter hand.

Massor..

Idag har vi haft en dag i lite-mer-norra Dalarna.. Först åkte vi till Rättvik där det är Classic Car Week, vi kollade på Hillclimbing men det tog lång tid och var försenat, vi kollade ett par timmar och sen åkte vi till Mora och träffade min kompis "mora-horan" (hihi) och hennes familj. Det var roligt att träffas och se hur dom bodde.. Vi käkade pizza på Picasso i Noret med, gott förstås..

På vägen hem stannade vi i Nordansjö och hälsade på en kompis mamma o hennes nya man, det var trevligt och kul. Ikväll ska vi förmodligen in till mamma eller nånting liknanade, vi ska skjutsa lite folk in till stan med..


Det blev inte så mkt skrivet men vi har hunnit med en hel del iallafall. Just det vi stannade i Nusnäs och tog kort på Binning när han satt på dala-hästen, -grisen och -tuppen. Henke sa att det var obligatoriskt när man var i den delen av Dalarna..

Binning har varit naken nästan hela dagen..


lat dag..

Mm, härligt lat förmiddag iallafall.. Jag i hammocken läsandes ELLE och Henke i soffan, han läser "Den Magiska Trappan". Det är första delen i en ny serie för alla Harry Potter- älskare..

Framöver ska vi förmodligen träffa min tredje "lillesyrra", jag ser henne som min syster iaf, sen hoppas jag att mormor är hemma när vi åker förbi där före middagen på Akropolis..

Nu är det fika!

Grejat..

Idag har vi hjälpt pappa o co att riva den gamla boden som var byggd mot lillstugan, det tog 4 timmar ungefär och det var jag o Henke + mina systrar o lillesyrrans kille.. Som tack fick vi pizza efteråt, mums! Nu på kvällen har vi varit uppe hos min morbror med familj och hälsat på. Vi fick se både min morbror och hans fru rida, jättekul och en trevlig häst som har på prov. Efter och före ridningen fikade vi lite och pratade, mycket trevligt. Dom hade ett jättegulligt föl i stallet med, fast det var lite väl ouppfostrat för min smak, det kanske berodde på att det var ett så gulligt "litet" ponnyföl. Man kan ju tänka att dom blir stora dom med, och inte lika kul då..

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen är det sängen. Imorgon tänkte vi träffa min mormor, kanske farfar(?), min lillesyrra och på kvällen blir det Akropolis (grekisk restaurang) med farmor, ena syrran o lillebrorsan. Mums, jag längtar redan..

Idag har Binning på sig sin Leksandsbody, eftersom vi var i Dalarna tänkte jag att det skulle passa och förmodligen kommer han bara använda den när vi är här och sen sätter Henke stopp för ev. fortsatt användning.

Vår Dala-dag

Det är en rubrik som skulle kunna bli en följetong om man inte aktar sig. (följetång eller följetong det är frågan).

Vi började som sagt med lunch hos farmor, vi åt rester: jag fick köttfärs- och svamppaj och köttbullar och potatis. Till efterrätt var det blåbärspaj och marsansås. Mums, allt var gott som alltid hos farmor. Vi spelade några omgångar China-schack, hon visade alla sina blommor och växter. Binning fick ett paket med jättefina kläder av henne också, kul.

Efter lunchen hos farmor var vi in till mamma på bibblan (Jag lånade nya Linda Skugge- boken, den verkar jättebra), träffade en kompis (försöker hålla på integriteten igen då), var hem till mamma o co, träffade mina systrar och så. Vi såg V för Vendetta, den var spännande och bra förstås. Sen var vi upp till en annan kompis och kollade på alla hennes hästar, 3 st i hagen och Calista och fölis i stallet. Jag vill verkligen betäcka Carmensita i vår, men då går det åt att ha ett jobb! Jag ska jobba på saken..

Innan vi åkte ut till landet igen köpte vi kebab. Nu på kvällen har vi gått bort till grannen och kollat om det var nån hemma där, det var det men inte rätt person. Vi får väl prova nån mer dag.. Nu har jag lovat att spela poker med min lillebror och Henke.

Idag har Binning på sig blingbling-tröjan och de gråa byxorna också, även om han för det mesta "bara" har t-shirten på sig..

Planer för dagen..

Idag är planen att först åka till farmor och käka lunch, man måste ju faktiskt äta. Vi får se vad hon hittar på, hoppas verkligen att det blir nåt gott bara! Efter farmor tänkte jag att vi kanske kunde hälsa på nån kompis o så, vi får se om det är nån som har tid..