Pepparkakor, Kjell Höglund och 22världens 02b0äs2ta 24Binning

Hehe, vä rlde n sbgyt bästa Binning hjälper till att skriva lite, som ni kanske ser. Gullunge!
Pepparkakorna blev bra, sparade en liten degklutt som Henke kan käka upp sen när han kommer hem. Ibland är jag också en gullunge. Och en blygsam sådan. Hihi.

Ja Kjell Höglund sjunger sånger för oss, jag gillar hans texter, han är lite smårolig, snuskig och ärlig. Det gillar jag. Hans texter påminner lite om Cornelis ibland, men det kanske bara är jag som tycker det.

Ikväll ska vi till Madeleine, Gunnar och Victoria, V var tydligen förkyld men det passar oss bra eftersom B verkar hålla på och få tänder igen. Alltså är inte han heller jätterolig.

Böcker!

Nu läser jag en serie som heter "De fem utvalda" eller nånting sånt. Han som skrivit den, Anthony Horowitz, har typ skrivit manus till Morden i Midsomer också (han var inblandad där på nåt sätt). Det är spännande och intressanta böcker, fast det är en ungdomsserie så det går rätt snabbt att läsa. Tyvärr har jag bara de första 3 böckerna och dom kommer från biblioteket i Hedemora, måste ringa mamma och höra om de har de sista två eller om dom inte kommit ut ännu. Jag läste första boken, "Korpens Port", igår och idag håller jag på med "Ondskans Stjärna".

Men nu ska jag baka pepparkakor av den sista degklutten (ungefär halva satsen). Jag måste prova mina nya fina mått, förra gången var det inte så inspirerande eftersom jag knappt hade några mått. Men nu ska det bli jättekul!


Inte enligt planen..

Det blev inget Biltema och Stjärnorp för Henke har inte mått särskilt bra idag (heller). Jag har läst Lantliv och Drömhem & Trädgård, mysigt och väldigt inspirerande. Just nu vill jag bara ha förvaring, förvaring, förvaring. Och jag blev precis sugen på att börja städa på övervåningen, vi har ju en enorm låda som ska fyllas med grejer. Sängkläder tror jag att det blir.. Täcken, kuddar och sånt alltså. Och kanske röja upp i det lilla förrådet eller vad man ska kalla det. Skrubb kanske? Litet är det iallafall. Sen är det nog en hel del grejer som skulle kunna slängas.. Hoppas det! Jag älskar att slänga saker och Henke vill mest spara.


Lördagsmiddag

Igår hade vi världens tur! Solla hade middag för alla "hennes barn" och deras föräldrar, det skulle börja kl.18 men vi kom vid kl.19 eftersom jag jobbade till 18.30 (extrapass om jag inte sagt det). Vi fick jättegod mat, efterrätt och massa godis. Ungarna sprang omkring och var helt vilda. Kul för dom och för oss med faktiskt. Det blev lite för sent bara, Binning hade svårt att somna på kvällen och imorse fick vi sega oss upp kl.8 för att inte sova bort hela dagen = omöjligt för Binning att somna ikväll också.

Just nu sover han middag och när han har vaknat och käkat ska vi förbi Biltema och sen ska vi till Stjärnorp.

Städat och fint!

Nu har vi söndagsstädat.. Det behövdes verkligen, som vanligt. Jag fattar aldrig hur det kan bli så skitigt.
Det som är kvar: torka golven, städa övervåning (hu, det skjuter vi nog upp ett par veckor till hoppas jag). Annars har vi redan klarat av att plocka undan, lägga in tvätt, dammsuga, diska och städa och plocka ännu lite mer. Och ändå är hela extrabordet i vardagsrummet fullt med prylar. En annan sak jag vill fixa det är att plocka undan alla julgrejer, jag plockar gärna fram julpynt och sånt i tid men efter jul känns det helt meningslöst att ha kvar grejerna framme.

Vi har flyttat ut en liten hylla till andra huset också, där bor det massa pelargoner just nu. Jag kommer på mer och mer saker som behövs göras efter hand som jag skriver här, alltså tänker jag sluta nu.

Lunch!

Hemmagjort potatismos med en morot i (det blir lite finare då), falukorv och rårivna morötter. Jag var verkligen sugen på hemmagjort potatismos, mums!

Henke och Binning sover middag just nu, jag läser lite tidningar: Vi föräldrar, Ridsport, Drömhem & Trädgård + bläddrar igenom senaste HM-katalogen som kom igår.. Jag har massa böcker att läsa också + senaste Lantliv. Jag vet inte riktigt hur det blev så mycket tidningar men det är trevligt med omväxling till böcker..

Dagens Binning-outfit

Svart t-shirt med rosa My Little Pony, gråa mysbyxor och svarta strumpor. Allt från HM. Han är jätteglad för sin Pony-tröja, förutom ponyn är det massa fjärilar på också, han pekar på dom hela tiden.

Dagens shopping!

IKEA: två vita plädar (till soffan), två lampor, glödlampor, doftljus (vanilj),  sängkläder till Binning, en stor låda med lock (till sängkläder m.m.), ett litet lack-bord till Binnings små stolar. Jag ska göra iordning en liten pysselhörna till honom där han kan sitta och rita m.m.

HM: två huvtröjor (en brunrutig och en grön med Tiger på), ett par bruna byxor och ett par mörkblåa, en blå pikétröja med skjortkrage innanför, två polotröjor: en rosa och en brun med smala rosa ränder. Och sist men  inte minst: en svart tröja med en rosa My Little Pony på. När jag visade den för Binning sa han "ha" och klappade sig på magen. Första starka reaktionen på kläder från honom. Vi får väl se vad Henkes reaktion blir, inte för att jag är särskilt intresserad egentligen, han blir säkert sur. Men jag anser att en riktig man kan bära allt! Och jag hatar att begränsa mitt barn ifråga om kläder bara för att de enda färgerna som finns på pojkavdelningen är blått, grått, brunt och grönt betyder det inte att det är de enda färgerna han kan använda.

Åhléns: 6 små pepparkaksformer och fem stora: häst, gran, klocka, stjärna m.m.

Sist men inte minst var vi till Apoteket också, där köpte jag mer järntabletter och Folsyra så det räcker hela graviditeten + lite efter. Skönt att ha hemma..

Nu ska vi snart åka hem, är hos Eva och Lasse nu. Vi har fått låna tvättmaskinen och tvättat snart 2 omgångar.. Skönt.

Citat

"jag hoppas på ett jättebra år 2008. Jag hoppas att min bebis i magen föds till en frisk liten människa och att det inte blir alltför jävligt med två ungar." från Annikas blogg. Det hoppas jag också och sen ska vi införa lördagsgodis nu (nyårslöfte). Och lördagschips och lördagsläsk. Alltså bara snask och läsk på lördagar, inte att allt är obligatoriskt varje lördag..

Imorgon tänkte jag åka till IKEA och Ikano. Jag har flyttat in i min garderob nu och rensat ut alla Binning gamla kläder = mycket tomma ytor.. Han fick lite kläder i julklapp men inte så mycket som jag hade trott faktiskt. Så jag ska kolla rean åt honom och på IKEA tänkte jag köpa några förvaringskorgar, ett litet bord till Binning och några lampor. Det kommer väl uppdatering i bloggen imorgon skulle jag tro..

Mina julklappar

* Pengar (som ska bli förvaringssaker på IKEA) och pengar som redan blivit en del i mitt klädskåp
* Presentkort IKEA
* Strumpor: 3-pack Hello Kitty-sockor från HM och ett par jägarstrumpor. Varmt och skönt!
* Body Shop-grejer: 3 olika Body Butter (Granatäpple-röd, passionsfrukt-lila och Moringablomma-gul), ett fempack med små flaskor med duschtvål, en stor duschtvål (Moringa) och skrubbvantar
* "Om katter" av Doris Lessing
* "The Holiday" och "Love Actually"
* pepparkaksformer: stjärna, höna och en kamel

Jag är mest nöjd med.. det mesta tror jag.

Film, gos och godis

Nu ska vi se Transporter 2 och käka godis. Nice. Jag måste bläddra igenom senaste Ridsport också, köpte den här om dan..

Hittills har jag fått massa fina julklappar, imorgon ska vi få av Henkes släkt också. Och ge till dom med, det ska bli nice att komma hemåt och jag ska till IKEA nån dag och shoppa inredning till min nya garderob + flytta in allt i den. Sen måste jag rensa ur alla gamla kläder ur Binnings garderob och kanske köpa mer kläder till honom (mellandagsrea, here I come). Jag tänkte plocka fram lite bäbis-kläder snart och kolla vad vi behöver komplettera med på den fronten. En overall åtminstonde..

Nu ska jag göra en fruktsallad!

God Jul!

God Jul till alla..

Vi ska snart åka upp till min morbror med familj och fira jul tillsammans med mammas sida av släkten. Det blir säkert massa snaps för det äldre gardet och massa tjafs, hoppas det blir kul att kolla på dom och lyssna. Dom är inte alltid helt kloka i huvudet..

Fina namn

Jag har hittat ett till fint pojknamn: Didrik. Nu ska vi bara se vad Henke tycker om det..


Kul om julklappar..

Jag satte över pengar från Henkes konto till mitt (ja, jag kan hans koder) och han sa att jag fick ta så det räckte till julklapparna. Igår när vi åkte hit till dalarna pratade han om att jag hade länsat hans konto för att att köpa julklappar till honom och att han kommer bli så förvånad när han bara får en sne hemvirkad grytlapp i julklapp.

I Hedemora

Jahapp! Nu sitter vi här i Hedemora, hos min mamma. Det tog 3 timmar att köra ungefär och det var ju lagom. Skönt att åka i mörkret så man slapp tänka precis vart man var hela tiden. När vi kom hit åkte vi först till Waynes Coffee och hämtade upp Camilla och sen var vi hem till henne och lämnade inflyttningspresent och fikade lite. Nu är vi hos mamma och här ska vi sova inatt.

Pust pust.

Det är full fart idag, vi har redan varit till Solla fikat, fått julklappar och tvätt (det sista kom Eva med). Annars har jag packat klart det som går = den blöta tvätten hamnar väl i en påse i sista sekunden sen. Julklappar och barnstol är inknölade i bilen och jag ska väl lasta i resten också framöver, måste vila ryggen först bara. Binning har sovit middag i en halvtimme, vaknade säkert av sin hosta efter det. Trots att han sov i bilstolen. Nyss hostade han så han spydde och det gjorde han igår kväll och inatt också. Usch och BLÄ! Jag hatar spyor. Hoppas han får må bättre snart.. Nu ska jag ner och fixa lite makaroner och bacon vi kan käka till lunch..

Julklappar

Nu har jag varit till stan och shoppat julklappar till Eva, Lovisa, mamma, Alex, Max, Binnig, (gamla) John, John och Victoria. Ja just det: en klapp till mig med..  Jippie! Jag älskar presenter och klappar.. Jag köpte en del gå borts-presenter också och värmeljus till Waynes Coffee i Hedemora.. Så går det när man ringer sin syster när man är på IKEA. Jag hittade en bra present till Binning också.

Skamklippt

Sådärja! Nu har jag toppat min lugg lite och det känns bra trots att det nog inte blev ett så lyckat resultat.. När jag har håret uppsatt ser luggen ut som bröderna Lejonhjärtas page (fast inte med så mkt volym, tack och lov). Luggen går liksom hela vägen ner till örat, det var ju coolt när hon klippte den, men inte bra för mitt ogräshår som växer hur fort som helst. Nu har jag toppat delen över ögonen iallafall, det är skönt att kunna ha luggen hängandes rakt ner istället för att tvingas ha den i en liten mittbena. Om jag har tur kanske nån i dalarna kan jämna till den lite före jul..

Min övre magmun..

.. fungerar inte som den ska. Jag känner att innehållet i magen är på väg upp varje gång jag böjer mig så huvudet hamnar upp och ner.

Städat!

Jag har skrivit en lista på saker som ska fixas innan vi åker till Dalarna, det är mest städning och sånt tråkigt. Igår torkade jag av alla öppna ytor och städade undan alla grejer som låg framme, Henke dammsög. Det blev kalasfint! Idag har jag diskat, gjort rent kaninburen och senare tänkte jag börja packa. Idag skulle jag egentligen jobba 12-20.25 men Binning har 38,7 i feber och är hemma. Han är rätt pigg ändå måste jag säga fast hostig och snorig. Nu ligger han i vagnen och försöker sova, det verkar inte gå särskilt bra. Han hostade jättemycket inatt, det kändes som att jag vaknade minst 2 ggr i timmen, det var jättesynd om honom. Han var varm också, men ville inte dricka.

Imorgon ska vi åka till Eva och tvätta, eftersom vår tvättmaskin har pajjat helt nu. Tomten! En ny riktigt bra tvättmaskin står överst på listan nu, tack! Jag vill gärna ha rena byxor på mig under jul och just nu använder jag mitt sista par. Som egentligen är pyjamasbyxor..

Pepparkakor

Nu har jag bakat pepparkakor, en plåt vardera med: katter, gummor, gubbar, bockar, grisar och små hjärtan. Jag saknade verkligen en stjärn-forn. Var till Ica Fornåsa efter MVC och kollade om de hade några formar, men det fanns bara stora hjärtan och en sån form hade vi redan. Till nästa år ska jag köpa en häst-form och några andra också. Det kanske kommer på rean efter jul, då får jag hålla utkik..


Annars gick det bra på MVC. Allt var som det skulle förutom Binning humör som inte var att leka med.


Pepparkaksdeg!!

Jippie! Idag har jag gjort pepparkaksdeg efter vårt jättegamla recept. Hittills har 5 generationer bakat efter det här, men om jag ser till att Binning käkar lite deg imorgon så blir det 6 generationer! Coolt.

Degen är absolut godast, men det ska bli några pepparkakor också har jag tänkt. Solla skulle ev. komma och fika på torsdag och då sa jag att det skulle finnas pepparkakor.. Det blir till att stå sitt kast. Det enda som är lite trist är att vi inte har särskilt roliga former, jag har för mig att jag har köpt en häst-form nåt år, men kanske inte. Jag måste köpa en iallafall, just nu har vi typ 5 olika och det känns lite väl lite. Det kommer bli trist. Men om det blir trist behöver jag inte göra mer utan då kan jag käka deg istället. Nice!

Imorgon 8.30 blir det MVC..

Hormon-monster

That´s me! Herregud, den senaste tiden har jag varit en hårsmån från konstant gråt. Igår lurade Henke mig att köpa fel glykol till bilen, då började jag nästan tjuta. Idag kom jag på att vi hade missat MVC-tiden på förmiddagen och började stortjuta. Sen fick jag ta mig samman och ringa till landstingets växel och tjata mig till att bli kopplad till en barnmorska på Motala sjukhus.

Jag: "Jag måste prata med en barnmorska i Motala". Växeln: "jaha är du gravid så får du ringa förlossningen i Linköping" J: "Nej, jag måste prata med en barnmorska i Motala" V: "Jaha har du precis fått barn?" J: "Nej" V: "Det är ingen där nu" J: "jo, jag vet att dom är där eftersom jag precis har missat min tid där och inte kan komma fram på det vanliga numret." Och där höll jag på att börja tjuta igen, men sen fick jag bli kopplad till barnmorskan (YES, jag visste att dom hade nåt hemligt nummer man inte får tillgång till) och jag fick en ny tid direkt imorgon bitti. Och såhär i efterhand kan man undra varför jag blev så upprörd. Men det är väl så det är att vara gravid antar jag.. Suck. Så här var det inte förra gången, men alla graviditeter är olika och jag tror (??) att jag föedrar att stortjuta för minsta lilla framför att spy efter varje klunk med vatten.

På smällen

Igår såg vi "På smällen". Den var helt ok och riktigt rolig ibland också. Jag var jättetrött men ändå blev jag kvar framför tv:n till kl.22.30 och såg filmen med Sandra Bullock och Hugh Grant på 1:an. Skönt att se film på 1:an eftersom de inte bryter för reklam precis hela tiden.

Idag blir det jobb några timmar, har tagit extrapass idag och imorgon.

Svart vatten

Imorse började det med att vattnet var lite grått men nu är det svart istället. Inte så fräscht, jag hade tänkt diska och starta en tvättmaskin men det får vänta lite. Henke höll på och grejade med gasen och brunnen igår, det kan vara därför vattnet är svart nu, vi hoppas att det går bort snart.

Skåp- jubel!

Ni vet skåpet jag har tjatat om i evigheter.. Nu har jag köpt det!! Eller fått det också, mamma gav mig halva i julklapp. Jag hittade det på fyndet för knappt 1200 och då var det utan den där metallgrejen ovanpå, som vi ändå måste ta av eftersom vi har så lågt till tak i sovrummet. Great! Just nu ligger skåpet i bilen, vi ska väl bära in det när Henke kommer hem, tror att han slutar kl.14 idag när bygget stänger, vi får se.

Jag önskar mig ändå presentkort på IKEA i julklapp, för jag måste köpa massa lådor och korgar jag kan ha i skåpet. Och stora stora plastlådor vi kan ha på övervåningen. Det ska vara dom med lås till så inte B kan sprida ut alla saker hela tiden.

Jobba och jobba

Den här veckan blir det mycket jobb eftersom jag tagit extrapass. Imorgon förlängde jag mitt pass (11-16.55) till 20.25 och på lördag och söndag ska jag jobba 12-17.30 båda dagarna. Annars har jag ju jobbat igår och ska jobba idag också (15-20.25).

På förmiddagen var på avslutningen av barntimmarna, det var skoj. Tomten kom med godispåsar till alla barnen, det var uppskattad. Idag var B verkligen på hugget under sångstunden, han ville sjunga imse vimse spindel och blinka lilla stjärna.

Nu tänkte jag gå ut och kolla pannan och hämta posten.

Vad är det för fel?

Varför kan inte mina pengar föröka sig mellan gångerna jag loggar in på internetbanken? På nåt underligt sätt hoppas jag alltid att det ska finnas mer pengar, men det gör det nästan aldrig.

Jag längtar till januari-lönen kommer, då blir vi "rika". Lite mer pengar än vanligt iallafall, om jag kan jobba som jag tänkt mig, hoppas på 3 helger ni i december och det blir svinmycket pengar då.

Nu ska jag läsa klart senaste Drömhem & Trädgård och kanske vila lite, jag skulle behöva sova men jag tror inte det blir av..

Pust och stånk

Har precis brottat ner Binning för trappen och ner i barnvagnen, han var nog rätt trött för han har slutat gallskrika. Skönt. Men jag är helt slut, min rygg blir helt förstörd när han inte hjälper till nånting själv. Jag måste ändå säga att jag är imponerad av barns förmåga att göra sig helt lealösa, det är nästintill omöjligt att få med sig dom i det tillståndet.

Julklappar

Följande är klara: Camilla, Sarah, David, Binning, nästan Henke, Obelix, farfar, farmor, mormor. Tror att jag har lite koll nu, ska skriva en ny köplista framöver och se hur det blir med allt. Först måste jag få föräldrapenning innan det blir några mer julklappar eftersom pengarna nästan är slut och Henke kommer få en riktig skitlön i december.

Jag har slagit in julklappar i säkert en timme, medan Binning sov i bilen. Idag har vi varit på Ikano-huset och ÖB. Imorse var vi på möte på IKEA först, Binning uppförde sig helt ok förutom att han sprang bort till julgrejerna hela tiden när vi var i kassalinjen och kollade.

Nu måste jag hjälpa Henke att laga 240:n!


Fint tills imorgon

Nu har jag diskat all jävla disk (som Henke hade lovat att diska). Det var en del kvar sen kalaset i torsdags och sen dess har jag jobbat = varken tid eller ork att ta reda på det. Henke ska få göra nånting annat istället. Hmm, jag ska tänka ut nånting som han tycker är riktigt jobbigt att göra. Och det finns en hel del sånt faktiskt. Det är massor som skulle behövas fixas, som alltid. Jag har torkat och städat iordning på bänkarna också, nu är det superfint tills imorgon.

Imorgon blir det möte på jobbet och sen ska Binning och jag shoppa julklappar.. Idag har jag slagit in ett paket till Henke (från B), ett till mig (från B) och ett till Binning.. Det börjar arta sig. David är också klar. Men sen är resten kvar, några vet jag vad jag ska köpa till men inte alla. Suck, det blir hårt iår. Förra året gick jättesnabbt och smidigt. Vi får se, jag kanske har tur och lyckas med det iår igen. Hoppas hoppas!

Förvirrad

Det är mitt mellannamn. Efter jobbet åkte jag till Borensberg för att hämta ut ett paket, passade på att handla lite också. När jag väl kom till kassan hade inte Henke fixat klart överföringen till mitt konto eftersom vårt internet var så segt. Så jag stod och väntade, efter typ 10 minuter ringde jag igen och då fungerade det. Jag betalade med mitt kort och när jag sen ska lägga ner det upptäcker jag att jag har kontanter. Alltså hade jag inte behövt vänta som ett fån. Menmen! Så är det att vara gravid och förvirrad efter jobbet.

Annars funkar det väldigt bra att jobba nu, det är bra för mig att stå i självscanningskassan. Jag har tagit lite extra tider eftersom jag ska vara ledig på jul också.


Gonatt

Egentligen vet jag inte ens varför jag skriver ett inlägg, jag ska ändå gå och sova nu..

Idag har det gått bra att jobba, jag var fortfarande pigg när jag kom hem och det har typ inte inträffat sen innan jag blev gravid. Och knappt ens då heller. Självscanningskassor is the shit!

Imorgon ska jag jobba igen..

Vad hände med tidsuppfattningen?

Imorse lämnade jag B på dagis och åkte mot jobbet, halvvägs där kollade jag på klockan i bilen och det slog mig att den var tio i tio. Alltså 9.50. Jag skulle börja jobba kl.11.25 och kollade klockan på mobilen, den visade 9.46. Då ringde jag till jobbet och kollade hur mycket klockan var där och den var också 9.50. Jahaja. Alltså hade jag lämnat B en timme för tidigt och sen börjat åka mot jobbet, ingen på dagis tyckte att det nåt konstigt med det och inte jag heller. Jag vände, åkte hem och hämtade mina presentkort och födelsedagspengar för nu var det shopping på agendan! Wiii! (Ringde såklart dagis och frågade om det var ok för dom att B kom för tidigt, men det spelade ändå ingen roll för dom. H hämtade honom tidigare på em sen också så antalet timmar blev ändå mindre än det skulle varit).

Jag vet inte riktigt hur jag kunde missa hur mycket (eller snarare) lite klockan var. Menmen, det är skönare att det var åt det hållet än att jag kom en timme försent till jobbet. Det har gått bra att jobba idag, det var lite utbildning mellan kl.13.30-15.30, skönt att få göra nånting annat ett tag.

Nu ska jag sova!

Konstig dröm

För ett par nätter sen drömde jag att jag flydde, jag bodde på ett hotellrum och sen hoppade jag och en annan ung kvinna med ett barn ut genom fönstret och kravlade över Göta Kanal (som bara hade lite vatten i och det mesta var som hackad is för det var så strömt i kanalen). Sen satt vi uppe på en av bryggorna och bytte till torra kläder för att vi sen skulle kunna hoppa på tåget som skulle ta oss till säkerheten. Vi var judar och det var andra världskriget. Precis när vi hade bytt kläder kom en gammal klasskompis förbi och jag visste att han tillhörde nazisterna (fast han är moderat i verkligheten). Han la sin hand på min axel och sa "se till att komma hem nu" och då pussade jag honom på handen som "tack" typ. Han visste ju att jag var jude men ändå släppte han iväg mig. Konstigt.

Jag antar att jude/nazist-inspirationen kom till mitt undermedvetna från "Tyskungen" av Camilla Läckberg men dom andra grejerna har jag ingen aning om vad dom kom från. Allra först var jag på Globen Horse Show, jag bodde på ett hotell som låg i Globen och jag hade den finaste sviten. Den var mer som en lyxig lägenhet och det var bara att springa ner till föreställningarna när det passade mig.

Presenter!

Hurra, jag älskar presenter. Igår fick jag: pengar, presentkort (IKEA och Ikano), Britneys senaste skiva, stövlar. Idag fick jag Body Butter med olivdoft, de sista två böckerna i "Sagan om klanen Otori", trisslotter och ett urgulligt halsband. Av pappa och Camilla ska jag få presenter när vi kommer upp på jul. Kul att ha det att se fram emot också!

Idag har jag köpt en lång grå kofta som också kan användas som klänning (den går alltså ner och täcker hela rumpan ordentligt, jag vill inte gå omkring halvnaken), två par gråa leggings i olika nyanser, en grå- och vitrandig tröja. Allt från HM, en riktig toppenaffär.

Efter jobbet handlade jag två kuddar och 2 ramar på IKEA för presentkortet jag fick där. Det var 50% på kuddar för sortimentet skulle tydligen bytas ut, då är det bäst att passa på. Ramarna var nedsatta från 99:- till 39:- det kändes lite prisvärt.

Koll på läget?

Har precis käkat smörgåstårta till lunch, idag igen. Det är gott! Annars har jag diskat, hängt tvätt och tvättar ännu mer. Ska väl börja försöka få nån ordning där nere snart. När Henke kommer hem får han bära in bord och stolar..

Hmm.. Det innebär att jag kan slappa ett tag, tror jag, och börja med tårtorna vid kl. 15 eller nåt. Gött! Vad ska jag hitta på nu..? Vill gärna ha en bok eller nånting att läsa om jag ska sitta still, annars blir jag kanske fast här tills B vaknar? Vi får se..

Kåcka

Binning har en julkalender med Mamma Mu och Kråkan på, han vill kolla alla öppnade luckor varje dag. Idag skulle vi öppna luckan som var vid Kråkan och då sa jag att det var där luckan var. Och då sa Binning: "Kåcka". Guuuud vilken duktig unge!

Annars lyssnar vi på Britneys "Blackout" som jag har fått av syster Sarah idag. En riktigt höjdarpresent!

Bakat hela dagen

Och nu finns det en stor hög med lussekatter, en marängtårtbotten och nästan färdiga smörgåstårtor tills imorgon. Alla tårtorna ska garneras och sen är det klart. Skönt, allt mellansmojs i smörgåstårtorna är klart så dom hinner safta sig tills imorgon. Vi åt en liten smörgåstårta till lunch, mums! Eva var här och tog hand om Binning, det var toppenbra så kunde jag göra klart det som gick idag. Nu är det bara en omgång disk kvar att ta hand om + städning.. Men det får vänta ett tag, jag måste vila ryggen.

Daimglass

Nu måste jag strax kila ner till min daimglass, den var stenhård nyss och det vore ju bra att få loss en sked eller två så man kan käka lite. Idag har jag jobbat jättelänge, skönt att jag orkade med det fast egentligen orkar inte kroppen med att jobba så pass länge. Har jättemycket sammandragningar nu och ont i ryggen. Menmen.

Igår läste jag "Tyskungen", den var verkligen jättebra, den också.. Hehe. Det är nog den jag gillar bäst av Camilla Läckbergs böcker. Nu måste jag bara hitta "Olycksfågeln" också och sen tror jag att jag har läst alla hennes böcker. Hoppas det kommer en ny snart.

Imorgon kommer Eva och är med Binning så jag kan baka o greja inför kalaset på torsdag. Gött med kalas :) Binning ska få spruta imorgon förmiddag med.

"Stenhuggaren"

Nu har jag läst "Stenhuggaren" (av Camilla Läckberg) och idag tänkte jag börja med "Tyskungen" också. Jag hittade dom i Evas bokhylla igår när vi var där. Great! Annars tycker jag oftast att jag har läst de av hennes böcker som verkar intressanta men eftersom jag undviker deckare hade jag inte läst dessa två. Toppen!

Annars är det förkylt, ska ner till soffan och halstabletterna tänkte jag. Binning är jättegnällig och vem kan klandra den stackars ungen?! Han har inte fått göra nåt kul på över en vecka eftersom vi varit sjuka. Idag tänkte jag att vi skulle åka till stallet en sväng, måste hämta mat till kaninen.. Och vi behöver handla också, på torsdag är det kalas och jag måste baka massor. Funderar på att baka pepparkakor tills dess faktiskt, det vore kul.. Och lussekatterna är snart slut och det är ju ett måste. Vi måste äta smörgåstårta med och sen ska det ju vara tårta.. Hehe jag låter som en gammal husmor, men det är så gott med kalas!

Önska och önska..

Nedräkning: på torsdag fyller jag år. Wiii! Älskar att fylla år, jag blir alltid så ovuxet pirrig och förväntansfull. Det tänker jag inte sluta med! Ska skriva en önskelista till Henke nu tänkte jag.. Hmm.. Cranberry Body Butter från Body Shop vill jag ha, sen en kofta kanske.. Inte för att han får välja ut den själv isåntfall.. Sen nånting mer, jag vet inte riktigt. Jag vill alltid ha massa saker, men när man väl får önska sig då är jag urusel på att komma på grejer. I januari kan jag t.ex. fylla ett helt a4 med saker jag behöver eller vill ha men inte i början av december..

Är det nån som vet om julkalendern ikväll är nånting att ha? Jag borde nog kolla. Nu ska jag släpa ner julkartongerna och kolla om det finns några fina tomtar att ta fram!

PS) Jag önskar mig ett stall och en
Cavalier King Charles Spaniel-tik.

Boklös

Hjälp! Vad ska jag läsa nu? Känner mig helt naken och vilsen när det inte finns några olästa (intressanta) böcker kvar att läsa. Jag är inne i ett flow just nu. Det är skönt att känna att hjärnan också får lite stimulans ibland.. Helst vill jag inte läsa om några böcker som vi har hemma, isof hade jag hittat dom förrförra helgen när jag städade bokhyllorna och det var ingen som klickade då. Förutom "Sagan om klanen Otori" och den har jag ju läst nu, dock inte dom sista böckerna men jag får köpa dom efter jul sen. Om jag inte får dom i julklapp (tips till dig som inte vet vad du ska köpa till mig)