Bokrea! (Åhléns)

Barnböcker:
"Krakel spektakel köper en klubba", Lennart Hellsing
"Linas tokiga dag", mArgareta Fridén
"Gittan och fårskallarna" Pija Lindenbaum
"Mirabell", Astrid Lindgren

Ungdomsböcker:
"Silverhästen", "Hermelinen" pch "Ormens gåva", Lena Kaaberböl (hur gör man danskt ö?)

Vuxenböcker:
"Gabriellas trädgård", Gabriella Dahlman
"Berlinerpopplarna", "Emermitkräftorna" och "Vila på gröna ängar", Anne B. Ragde.

Hoppas hinna springa in på Bokia idag!

Två B citat

Igår: "Mamma, vi har ingen stövelknekte, på dagis har vi en stövelknekt".

Imorse: "Mamma, jag har ett hjärnkontor".

Han är så smart och duktig. Säger nya svåra ord hela tiden. Jag är jätteimponerad! Och stolt.

Memory Lane 080403


Husmorsornas mummakyckling

Emma Hamberg och Anette Rosvalls fantastiska kyckling:

3 dl matyoghurt
2 rejäla bitar färsk riven ingefära
4 hackade vitlöksklyftor
½ tsk chili
1 ½ msk kardemummafrön (eller malen kardemumma)
rivet skal av 1 citron
½ msk svartpeppar
salt + 1 tsk socker
4 rejäla kycklinglår eller klubbor (jag tog kycklingfileér)
3 msk neutral olja
1 burk kokoksmjölk (400 g)

Fram med mixern och mixa yoghurt, ingefära, vitlök, chili, kardemumma, citronskal, svartpeppar, salt och socker. Fint! Häll såsen över kycklingen och låt den riktigt gnida in sig i den goda röran. Värm oljan i stekpannan eller woken. Bryn kycklingen tills den får färg på alla sidor och bredder. I med kokosmjölken. Låt godsakerna koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av. Kanske behövs det mer salt eller svartpeppar? Eller chili? Servera med råris, en Mango lassi och en grönsallad.

Jag hade ingen citron sist så jag hoppade över den. Kryddorna slänger jag i på en höft och oftast tänker jag att det är ju faktiskt nån annan som hittat på receptet från början. Så det blir lite som det blir. Husmorsornas bok kan jag verkligen rekommendera, det är lätta, bra recept på vardagsmat. Inget krångel utan bra, fin mat. Det är den enda kokbok jag haft såhär mycket användning för. Använder den flera gånger i veckan, ibland bara som inspiration för att få ny lust att laga god mat och ibland använder jag recepten rakt av. Försöker prova sånt jag inte gjort förut också...

Nya picsSötungarna. A E gör precis som B, har fingrarna i munnen och allt.Polka vaktar Hot Rod-ölen.Lager på lager med snö, det här är taget innan dom metern som kom i helgen eller hur mycket snö det nu kom.Findus slappar.Jag.B är kaxig.A E låtsas sova i favoritklänningen.


Vinter och snålblåst

Det har verkligen varit underbart med vinter iår (och -09), riktigt svinkallt och massor med snö. Men idag och igår har det bara varit -3 grader, det känns som riktigt mildväder. Och det är dåligt för det har börjat blåsa igen. När det har varit jättekallt har det varit vindstilla och skönt, men nu börjar våra vindliga vägar här på landet blåsa igen. Får se om jag kommer ut till dagis/jobb imorgon.

Annars är det väl lugnt, jobbar sjätte dagen av 6 imorgon och sen är det ledigt i 8 dagar. På torsdag ska vi till Solla och hänga, dessutom ska jag packa in barnen i bilen och åka till Sarah i Norrköping nån dag också.

Nu är det sängen, kanske försöker uppdatera med bilder om jag orkar nån dag. En negativ sak med att ha minneskort med typ 400 bilder på kameran är ju att man nästan aldrig kommer sig för med att tömma den...