A E mys och kompishäng

Idag är jag ledig hela dagen, A E och jag har myst och fixat lite här hemma. I eftermiddag ska vi åka till stan och träffa Lena och Isabelle i lekparken, det ska bli skoj. Men först ska vi göra smällkarameller :)

Börja skolan igen

Igår var det Bs dag: först var jag med honom i skolan och såg hur han hade det. På rasten lekte vi kull, jag orkade i 10 minuter sen trodde jag att jag skulle kräkas, jag är inte riktigt i lika bra form som gänget med 7-åriga killar... Dom orkade hela rasten (= en halvtimme längre än mig). Jättekul att vara med och se hur han har det på dagarna, hur klassen fungerar och vilka som är hans kompisar. Jag har börjat skriva en lista på feedback till hans fröken också. Kan inte låta bli :)
 
På eftermiddagen var vi till Toys´r´us och spanade på leksaker inför julen. Vi handlade godis så vi kan göra smällkarameller, mossa och dekorationer till adventsljusstaken som A E fixade på kvällen. Och fika såklart, oftast är det jag och A E som fikar på stan eftersom vi är lediga tillsammans på mina lediga dagar men igår var det Bs tur att fika på stan.
 
Vi hade en så mysig dag, B är inne i nån slags "trotsperiod" (försöker tänka att han bara testar gränser och vill hitta sin egen väg men han har så otroligt mycket attityd) just nu, förmodligen är det för att jag först varit borta och sen inte haft tid för bara honom. Vilket han såklart behöver och jag med känner jag, jag är nog också lite "trotsig" ibland... Så nu försöker jag prioritera barnen mer (och att vara ensam med var och en) och det känns mycket bättre redan.

Ödmjuk? Knappast!

Vi har varit med B på utvecklingssamtal i skolan, till jul har han gått en termin i ettan. Han kan läsa helt själv och imorse hörde jag honom läsa en spelinstruktion för sin syster, så han är väldigt duktig på det. Han är också jätteduktig på matten, som han dessutom tycker är rolig. Vi var så stolta över honom på utvecklingssamtalet när det kröp fram att han var en av de bästa i klassen (vi är såklart alltid stolta över honom).
 
Idag hos mina svärföräldrar återberättade vi utvecklingssamtalet och B fick frågan om det finns nån annan i hans klass som är lika bra på att läsa varpå den ödmjuke lille gossen snabbt svarade: "knappast!"
 
Men varje gång vi säger till honom att vi är stolta över honom tycker han att det är väldigt pinsamt.

Tack

Till er 6 gullisar som kollar in här varje dag trots att jag i princip aldrig uppdaterar... Vad önskar ni se för inlägg? Önska hejvilt så kan jag fixa.