En kul grej!

Förresten hände det en rätt kul grej idag. Eller kanske inte riktigt så kul som jag får det att verka, snacka om att trissa upp stämningen. Iallafall så gissade alla försäljningen igår, d.v.s. hur mycket varuhuset skulle sälja för under dagen (den som gissar närmast får två biobiljetter), och den här gången var det jag som vann! Hurra! Nu ska jag och min äkta man gå på bio. Jag tänkte att Arn vore kul att se! Tror att Henke håller med också, får se när vi kan fixa barnvakt till kidsen och komma iväg.

Tråkblogg

Jag vet att jag är usel på att uppdatera just nu, det kan ha nånting att göra med att jag jobbat hela dagen. Det gick bra iallafall, skönt att dra in lite cash, eller hoppas det blir mycket pengar såklart.

Nu är det dags att sova... God natt!

Städa, fixa, jobba

Det är min dag i tre ord det... Jag har dammsugit, plockat, plockat och plockat, startat en maskin med tvätt och snart är det dags att åka till jobbet.

Nu ska A E få prova gåstolen för första gången!

Mamma obba IKEA

När jag frågar B vad han gjort idag säger han: mamma obba ikea. Sötnos!

Har jobbat 8 timmar idag, det var långt men helt ok. Nu ska vi sova hela familjen.

Vigseln

Vi hade inga ringar, ska inte åka på bröllopsresa och det var bara en person som visste förutom oss och vigselförrättaren. Dock blir det förmodligen en lite seriösare fest nästa sommar, då menar jag typ fest med band inget jätteavancerat... Det var väl det, jag vet inte vart jag har gjort av kameran så ni får vänta på bilder. Men vi ser ut precis som vanligt på korten ändå. Glada och gifta bara.

Surprise! Vi har gift oss!

Idag var vi till gamla Linköping och gifte oss. Syster Camilla och svärmor Eva var vittnen, Eva fick inte veta nånting förrän strax innan, men Camilla fick jag ju lov att ta hit på nåt sätt så hon fick veta lite tidigare... Jahaja. Nu är jag en äkta Brandenkorv. Ha ha. Fixar bilder ikväll eller imorgon, fast det blir såklart ingen speciellt.

Till Lasse: Javisst finns det bilder, eftersom vi först var upp och hämtade Eva för att käka lunch (och lura med henne in till stan) passade Henke på att ta med din egen kamera till stan. Så det finns ett knippe bilder, dock inte lika många som du skulle tagit själv säger Eva.

Liten tjockis

Allis-Chalmers har faktiskt börjat få en liten kulmage, något de andra missarna har haft sen de föddes. Typ.




B fixar

Igår fick B en skål med typ en näve med russin. Senare såg det ut såhär:



Vilket gav mig anledning att tro att Henke hade fyllt på skålen åt honom. Men det hade han inte gjort, sa han. Mystiskt tänkte jag, tills jag hittade den tomma russinburken på kökssoffan. Det är så charmigt när B kan själv.


Det är kärlek!



Igår kom Henke hem med världens fetaste påse med bara mintkulor.
Hur gulligt som helst av honom!


Räddaren i nöden!

Igår stolpade Henke in och sa bestämt att B inte kan sluta med napp förrän nattningsrutinerna sitter. Smart tänkt, men jag blir lätt enkelspårig när jag har tänkt en tanke. Så nu har B napp igen men förhoppningsvis ska han kunna somna tidigare på kvällen. Och vi kan försöka fixa en rutin som funkar, vilket vore toppenbra.

Plan för idag: BVC, hämta en hemlig gäst vid tåget, Stjärnorp, luncha i stan, slappa, till Micke o Lovisa och käka kvällsis och sen Ljungsbro marknad. Vet inte hur mycket jag kommer uppdatera under dagen, men förmodligen blir det ett par inlägg i Stjärnorp sen...

Läggdags

B sitter i badet nu, han har sett två filmer och när han har lagt sig ska jag läsa för honom, sjunga ett par sånger och sen hålla tummarna för att han somnar. Han borde vara jättejättetrött, men för det är inte garanterat att han somnar fort ändå. Tyvärr. Vi får se hur mycket det ska pratas om napp, jag hade en bra plan för hur vi skulle sluta med napp och den var inte såhär. Planen var väldigt pedagogisk.

Sommaraster



I den här korgen kommer det astrar i olika färger.



En lila håller på och slå ut. På påsen stod det att det skulle vara vita, rosa och lila blommor.
Har mest sett vita hittills, men det är helt ok. Så länge det blir några blommor är jag nöjd.


Pizza

Nu ska jag åka ner till Fornåsa och köpa pizza till oss. Här kommer lite bilder som inte alls passar till texten:



Egenodlade astrar som äntligen slagit ut...



Fler är på gång.


Frysen



1-liters kastrullen går knappt in...



nu går det in lite större grejer. Glasspaket t.ex. det viktigaste.



Behöver jag säga att det är första gången vi frostar av frysen?
Vi har inte hittat nån avknapp, den här gången drog jag ur sladden bara.




Såhär fint blev det! Jag hoppas allt i kylskåpet klarat sig, men det brukar inte vara några problem om man inte öppnar dörren. Jag la in ett par frysklampar innan jag drog ur sladden också. Det är svärmor Eva som tipsat om att ha skålar av nåt slag med varmt vatten i för att isen ska smälta snabbare. Superbra tips!


Dagens projekt

Idag ska jag:
* frosta ut frysen
* tvätta två maskiner tvätt
* försöka låna en epilator och tortera mina ben för att bli lite hårfri
* hoppas att Henke kommer hem tidigt (stackars Henke förresten för igår fick jag världens elakaste och sårande utbrott på honom i min trötthet och frustration).

Sömn-update

B somnade vid kl.22.30 igår kväll. Jag fick såklart vakna med A E ett antal ggr (3 tror jag) under natten fast hon sov ändå över förväntan. Imorse vaknade jag vid kl.8 ungefär och kl.9 väckte jag B.

Vad ska jag GÖRA?!

Vad fan gör jag när jag och B tillsammans har slarvat bort hans sista napp?! Han ligger i sin säng och ylar "maaaaaammaaaaaa", vilket han iofs alltid gör. Jag antar att han får skrika tills han somnar. Det finns ju inget annat man kan göra. Han är så jävla jobbig bara och dessutom kan jag inte somna före honom. Hoppas han lugnar sig lite när jag går och lägger mig, om jag inte får sova ordentligt inatt kommer jag slå ihjäl nån av ungarna imorgon (obs ironi).

Hör och häpna och ta i trä, det blev tyst. Fast nu börjar han smågnälla lite. Jag har sagt att han får sova ute på altanen om han kommer upp ur sin säng igen för A E ligger på sängen och ska sova. Det var p.g.a. min konsekvens vi blev av med den näst sista nappen. Jag sa att om han slängde nappen på golvet igen skulle jag slänga den jävla nappen i soporna. Sagt och gjort förstås, han har alltid skärpt sig innan när jag hotat med det men inte nu. Han har för övrigt en period då han vägrar tro på att jag ska göra det jag har hotat med att göra. Vilket innebär att jag alltid måste genomföra det jag har hotat med. T.ex. ingen Musse-film om han inte städar först. Det funkar skitbra. Jag är riktigt glad att jag kom på den grejen. Fast mindre glad för det här med nappen som ni kanske anat. När det gäller viktiga saker funkar det inte lika bra som med de oviktiga sakerna. Fast han prioriterar Musse rätt hårt.

Gonatt (hoppas, hoppas jag).

Håret!



Gamla håret, långt och jaa långt mest.



Nya kortare håret. Visst är det nice?!



I profil.

Tusen TACK till Emma som klippt mig!


IKEA-shopping

Det blev ett gäng barnskålar och 3 tennisbollar.



Söta ungar, bild från igår...


Blixtvisit

Hemma och hämtar blöjor, ska till IKEA med Helené...

Bokmalen

Undrar om B har blivit en riktig bokmal? Han bläddrar och läser och berättar för mig hela tiden. Kul! När man själv är en bokmal är det kul att ens unge tar efter...

Nu ska vi åka till ett par kompisar och leka, jag ska få håret klippt.

Byggare Bob

När Bob är slut är det läggdags för mig och B, A E sover redan i vagnen men hinner säkert vakna igen.

Hjälp!

Jag blir uppäten av en drake




Ett rån!

Idag var det premiär för smörgåsrån, det var poppis.



"Det är lite svårt att få in rånet i munnen"



Det går bättre med små bitar.

YES!

Nu är hela dagens att göra-lista avklarad och struken. Förutom att jag ska hänga lite tvätt och vika ihop ännu lite mer. Men det kanske blir imorgon istället. Jag tänkte läsa lite böcker för B nu, vi har redan sjungit och pusslat. Härligt att göra nånting tillsammans när jag bara fixat annat hela dagen. Han är väldigt duktig på att leka själv, det har vi uppmuntrat honom att göra också eftersom det inte funkar att ha ett barn man måste leka åt jämt.

Livstecken



Bolinder Munktell och Allis-Chalmers på deras nattställe.


Dagens att göra:

Diska
Dammsuga
Ev. Skura golv
Vika tvätt (håller på just nu egentligen, har bara en stärkande paus)
Koka morötter till A E
Tvätta tvätt
och hänga den
Baka bröd står och jäser sista gången, ska snart gräddas

Det går framåt med listan, men utför med orken. Jag är faktiskt inte riktigt frisk, känner jag. Dock är jag mycket glad över att min käre son somnat i sängen och sover middag idag. Även om det innebär att han kommer vara vaken längre ikväll. Nu ska jag passa på och skura golven också, innan barnen vaknar.

Vem ska lägga mig då?

Jag har lagt båda barnen och de sover, men vem ska lägga mig och stoppa om mig när inte Henke är hemma? Därför kommer jag förmodligen aldrig i säng... Det är skönt att sitta uppe själv, men delvis sitter jag nog här för att jag drar mig för att sova nästan själv i den stora sängen. Fast B kommer alltid över och gosar hos mig kl.4 på morgonen nuförtiden. Inatt vaknade jag av mig själv kl.2 och A E käkade vid kl.1, 3 och 7 ungefär. Härligt. Eller inte.




En tuff tjej.


Färdigt

Nu är vi hemkomna efter en handlingstripp till City Gross. Det blev inte alls särskilt dyrt, bara 1500.

B ligger i vagnen och har förhoppningsvis redan somnat. A E sitter i mitt knä och vill nog ha lite mer mat innan det är gonatt för henne. När B har somnat är det sängen som gäller för mig med, är helt slut nu...



En läskig tiger..?


Smart eller dumt?

Imorse satte jag undan alla pengar på mitt e-sparkonto. För att jag inte ska kunna nalla. Vilket är en bra tanke, men sen tänkte jag åka till City Gross och handla och då funkade inte Banken via Internet. Jag fick sitta där med skägget i brevlådan och åka till Ica Fornåsa och handla för mina tillgängliga 200 kr. Snålt. Nu funderar jag på att åka till City Gross efter maten istället. Jag är trött, B är trött och jag vet inte om det är en bra idé att åka och handla då... Men vi får se, samtidigt måste vi göra nånting och han har redan sett en film idag. Det är mer än tillräckligt. Vi har slut på en hel del grejer här hemma och då kan jag lika gärna åka till CG och handla massor som att åka femtielva gånger till Ica.



Bilder!



Kattungarnas nya favoritplats...


Dags för bilder?

Nu har det blivit bildlöst igen, ska försöka bättra mig och ladda upp lite bilder... Gräset är färdigklippt, nu finns det bara massa andra saker kvar att göra. Fast jag har inga fler måsten idag, förutom kvällsmat förstås.

Klipper gräset

Paniiik! Hur ska jag hinna göra nåt när jag är ensam med två barn? Fast det går ju ändå, konstigt nog. Jag är mitt uppe i gräsklippningen. A E sov i vagnen, men nu har hon vaknat och fått mat. B leker i sandlådan och på altanen. Nu ska jag försöka fortsätta. Det skulle vara så skönt att få allt gräs klippt för det sägs att det blir regn imorgon.

Sekreterare

Nu har jag betalt räkningar och vi ska ut på promenad...

Slut

Slut, trött, utpumpad. Jag har precis fått mat, serverat. Underbart. Jag ska duscha och sen sova, är så oerhört trött. Förkylning + jobb + för lite sömn = en omöjlig kombination. Och i veckan är jag ensam hemma igen med barnen. Vi har fortfarande ett enormt tvättberg. Fast Henke har tvättat och fixat massor idag, han lär ha jobbat massor för det är fint här hemma nu. Det värsta är att gräset inte är färdigklippt sen förra helgen och nu måste det klippas igen. Vi får se om jag kanske kan klippa lite varje dag när A E sover, om B får åka med. Puuuuuust.

Hur klarar man att vara ensamstående förälder? Jag pallar knappt inte fyra dagar själv!  


Ekorrhjulet

Sist att somna, först att vakna. Jag har vaknat x antal ggr inatt, varav en gång av mig själv. Varför?! Helt onödigt! Nu ska jag käka lite frukost och sen åka till jobbet, idag ska jag vara först på plats. Det brukar vara väldigt lugnt på söndagsmorgonen som tur är, det bästa med det här passet är ändå att jag får gå hem innan varuhuset stänger. Det känns väldigt skönt att slippa stanna kvar och vänta på alla som går och drar benen efter sig (och tro mig, de drar verkligen benen efter sig på söndagarna).

Frukost!

En arbetsdag senare...

Fortfarande lika förkyld. Det gick skapligt att jobba eftersom det bara fanns lite småplock till mig att göra. Jag gick hem en halvtimme tidigare men jag hade inte behövt jobba alls egentligen. Vi får se hur det blir imorgon, jag vill helst jobba mina pass ändå, jag vill gärna ha pengarna...

Förkyld

Igår hade jag ont i huvudet och började snora lite, idag är jag helt täppt, har ont i huvudet och känner mig allmänt risig. Stackars mig. Men jag ska ändå försöka jobba, det är ju ett kort pass idag... Får se om det funkar, har knaprat Panodil både igår kväll och nu på morgonen.

Duplo-farfar

B leker med Duplot, han har två gubbar som är farfar. En cirkusdirektör i röd kavaj, hög svart hatt och mustasch och en brandsoldat med bygghjälm och mustasch (förstås). Dom har precis stått på bordet och kissat. Farfar och farfar gör alltid samma saker och B pratar väldigt mycket med dom. Det är skoj att lyssna på allt han hittar på, funderar över och vad farfar och farfar får göra.

Filmkväll

Idag har vi sett "Boiler Room", den var bra... Jag har såklart ätit massa snask, nu ska jag ta min dästa buk och gå och lägga mig.

Glad!

Jag blir så glad varje gång jag öppnar skåpdörren under diskbänken och ser hur rent och fint det är där nu. Inne på toan ser det nästan ut som innan jag städade. Redan. Suck. Men jag vet ju att det är nystädat så det känns rätt bra ändå.

En påse snask

Vi har varit till Godishuset i Motala och köpt snask inför helgen. Jag har köpt 4 skopor Mintkulor, en skopa Hemkola Choklad och lite annat. Det kanske framgår vilken godissort som är min favorit? Henke tyckte det var konstigt att det tog så lång tid för mig att plocka ihop min påse med tanke på vad jag hade köpt. Jag valde kanske resten av godiset med omsorg...

Städfamiljen

Disken är avklarad, jag har skurat hela badrummet (väggar, golv, handfat, toa, dörr och duschgrejer) och Henke håller på och skurar ur skåpet under diskbänken. Han har fixat en plåt så inte vår jävla husmus kan komma upp till soporna igen. Jag blir irriterad på den där musen, jag fattar för det första inte vad den har att göra inomhus på sommaren. På vintern kan jag förstå att dom kommer in (även om det innebär att dom måste dö) men inte på sommaren.

Sitta

När B säger ska säga sitta säger han alltid si-sitta. Och nu på morgonen har han sagt si-si-sitta. Charmigt. Jag vet inte varför han gör så, det är bara på just sitta också.

Jag ska diska och sen har vi inga planer alls. Henke är jourledig idag, skönt att ha honom hemma igen, det hade varit ännu trevligare om han inte stökar till. Just nu ligger han på sängen och läser.

Näsdukarna

B är genomförkyld, nyser och snorar om vart annat. Eftersom jag får torka snor precis hela tiden har jag gett honom en av näsdukarna istället, det funkar prima.



Miljövänlig snoruppsamlare.
B har den längst uppe till höger.
Intresseklubben antecknar...


Vem?!

Vem var det som sa att jag skulle säga till om jag ville ha hårsnoddar? Nu vill jag ha iallafall, om erbjudandet står kvar.

Dammsuga, dammsuga

Nyss dammsög jag för andra gången idag. Denna gång "bara" köket, hallen och vardagsrummet. Det kom fram massa skräp medan barnen och kattungarna lekte, varifrån kan man undra eftersom jag redan dammsugit en gång idag. Annars är hela diskbänken och spisen full med disk, det orkar jag inte ta tag i just nu. Jag skulle behöva sova middag en stund, jag får vänta tills Henke kommer hem. Han kanske har andra planer också.

Update

Tvätten är inte vikt, men jag har dammsugit hela nedervåningen. Nu ska jag diska, vi får se hur långt jag hinner innan Emma och Jenny kommer med barnen.

God morgon!

Och jag har redan början till huvudvärk. Jag har inte sovit särskilt bra inatt, A E vaknat rätt ofta på natten nuförtiden. Inte särskilt nice. Imorse vaknade hon kl.6 och då tänkte jag att det är lika bra att jag går upp eftersom jag bara blir tröttare av att slumra till kl.8... Jag har gjort situps, fixat med katterna (de kräver mycket gos på morgonen) och hängt upp tvätt. Nu ska jag städa undan här i vardagsrummet och vika tvätt tänkte jag.



Polka och musen.


Ett till

Bara ett inlägg till för jag glömde nästan visa de fina kläderna vi fick i present från mina jobbarkompisar:



Vi fick paket idag när vi var och handlade.
Det är alltså kläder till A E eftersom hon fötts. Eller vad man ska säga.
Jag gillar dom faktiskt, annars brukar jag inte vara mycket för orange,
men den här kombinationen var fin!


Dags?

Det kanske börjar bli läggdags, jag behöver verkligen sova. A E vaknade kl.5 imorse och jollrade glatt, tur att hon är söt... Och ännu mer tur att hon somnade om!

Det blir nog sängen snart, fast först ska jag kolla bloggar! Det är underbart med egentid, jag vill aldrig gå och lägga mig. Oftast brukar det gå till så att när jag väl bestämt att jag ska gå och lägga mig då brukar en unge vakna och väcka den andra. Inte för att jag brukar ha ensamma kvällar särskilt ofta, men de andra gångerna har det blivit så.



Söt.


Vackra näsdukar...

... som jag inte har en aning om vad jag ska ha dom till... Dukar kanske, eller snora i (fast det tycker jag känns rätt ofräscht). Det är så fina mönster tycker jag, det var halva rea-priset så jag slog till på 8 st för 49 kr.



Jag vet inte riktigt vilket mönster jag gillar bäst.



Jag har olika favoriter varje gång jag ser dom...


New stuff och mammalyx

Ahhh.

Båda barnen sover. Samtidigt. På kvällen. Detta brukar typ aldrig inträffa. Om A E sover är B vaken och tvärt om. Jag har njutit av en skål med vaniljglass, ovanpå är det strössel och krossade chokladbröd. Det var supergott!



Ni får tänka bort kvittona i bakrunden.

Här kommer några bilder på nyförvärven:



Vaniljdoftljus i glas från IKEA och blompinne från Coop (6 kr).



Jag älskar roliga blompinnar. Oftast försvinner ändå de flesta så det är lika bra att köpa lite extra.
Köpte dessutom två st i järn, som ska stå ute i nån rabatt. En med en tupp och en med en ko på.


Snark, som en stock!

Jag är verkligen en supermamma! Lyssna på det här: B somnade inom 5 minuter efter att han gått o lagt sig. Inte för att det beror så mycket på min supermammaomvårdnad som att han inte sovit middag idag... Men eftersom jag känner mig som en kass mamma när han tar lång tid på sig att somna tänker jag känna mig som en supermamma nu.



Här leker B på sin älskade bilmatta. Den fick han idag av sin snälla farmor.
Han har hunnit leka typ två timmar på den, bilarna åkte till IKEA och mamma och pappa fick bo i slottet.

Idag har jag tvångstvättat håret på honom, det var som tredje världskriget. Jag måste börja duscha tillsammans med honom och lära honom hur man gör med huvudet för att slippa få vatten i ögonen. Han får panik varje gång och ni kan säkert tänka er hur lätt det är för mig att ge honom en positiv schamponeringsupplevelse när han hela tiden trycker hakan mot bröstet allt vad han orkar. Efter hårtvagningen satt han kvar och badade bubbelbad i hela badrummet... Vi läste två godnattsagor och hade det mysigt i sängen innan han la sig. Supermammastuff, ni vet. Eller normala nattningsrutiner, något vi inte haft på väldigt länge. Måste få tillbaka lite rutin på kvällarna. Mest så B hinner lugna ner sig innan det är dags för sängen.



Min fina badpojke.


Shoppat

Nu har vi varit hemma en stund... Jag har inte fotat dagens inköp, det kanske kommer bilder sen. Om jag orkar... På Indiska köpte jag 2 st 4-pack med tygnäsdukar. Inte för att jag vet vad jag ska ha dom till, men det var väldigt fina mönster. Och halva reapriser, alltså jättebilligt. Vi var på IKEA också, där köpte jag ett par ljus i glas med vaniljdoft. Dom ska utgå (varför kan man undra) så jag tänkte att det är bäst att jag passar på. Förhoppningsvis hinner jag köpa fler innan dom tar helt slut. Jag köpte ett uppblåstbart stöd som A E kan ha när hon sitter i barnstolen och 4 svarta kattmatskålar också (för 2 kr styck, sanslöst)! Lite annat också. Sen har jag handlat på Coop och Apoteket så barnbidraget är slut, men vi har massa god mat. Ikväll blir det ugnsstekt falukorv och gammalt potatismos från här om dagen. Mums.



Som en rädd hare...


Pizzabullar 16 st

Till degen:
50 gram jäst

3 dl mjölk

3/4 dl smör- och rapsolja
2 msk flytande honung
8-9 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg att pensla med.

Till fyllningen
:
2 dl tomatsås
200 gram rökt skinka
2 dl riven ost
oregano

Rör ut jästen i den kalla mjölken  (om du ska grädda direkt kan du värma mjölken fingervarm). Tillsätt övriga ingredienser och knåda i 10 minuter. Låt vila under bakduk i en kvart.

Dela degen i 2 delar. Kavla varje deghalva tunt (ca 30 x 40 cm).

Bre tomatsås över degen. Tillsätt skinkan, strö över ost och oregano.

Rulla ihop degen och skär varje rulle i 8 skivor. Lägg skivorna i bullformar och platta till lite.

Pensla med ägg och strö över oregano (detta gör du precis innan du ska grädda läs nedan).

Antingen låter du bullarna jäsa ca 15 min och grädda sedan 12-15 min i 225 graders värme. Eller frys in bullarna en och en (när de fryst kan du lägga dom i en påse). Dagen innan du ska äta bullarna tar du ut dom, lägger dom på bakplåtspappersklädd plåt och har över plastfolie. Låt stå i kylskåpet över natten, pensla och ha på oregano. Grädda sen som ovan.

Jag tog 6 dl vetemjöl och sen resten grahamsmjöl, rapsolja när det var smör- och rapsolja (vad är egentligen meningen i receptet?), tog socker istället för honung. Det är bara att använda det som finns hemma. Och man måste ha superextrastora formar om det bara ska bli 16 bullar, jag använda vanliga formar och fick minst dubbelt så många bullar.

Receptet kommer från Icas "Buffe"-tidning.


Stan med svärmor

Nu ska vi åka till Linköping och gå på stan med Eva... Vi är sena som vanligt.

Jag hatar det.

Men vad var det jag sa?! Nu har det smygregnat ute, allt är genomblött igen. Om det fortsätter regna måste jag tvätta om skiten. Eller köpa snören och krokar och spänna upp nånstans inne.

Mina fina, duktiga barn!

A E ligger här och "pratar", bubblar och låter. Hon kan brumma med munnen nu och ibland blåser hon jättemycket spottbubblor. Jag är oerhört stolt (inte ironi).

Idag har B läst böcker för mig: "Vem är arg?" och "Vem bestämmer", han kan nåt ord på varje sida och har väldigt stor inlevelse. När han leker eller läser bestämmer han vilka figurerna är, t.ex. mamma, pappa, farfar. Farfar och mormor är populärast, dom brukar mest få rida omkring på duplohästen. Idag har han inte kissat på sig en enda gång. Jag är så stolt över honom.



Mmm, smarriga pizzabullar. Idag både till brunch, middag och kvällsfika.


Mina blommor...



Blomstertobaken har blivit gigantisk och full med knoppar.
Typiskt att man intesitter ute lika mycket nu...



Jag gillar nyansen på den här, det verkar bara vara en av plantorna som har den här mörka färgen.



Roseneternell (tror jag)... Väldigt söt, jag tycker den ser ut som en liten kaka.


Typiskt?

Jag har hänt ut lite påslakan och handdukar på tork, undrar när det kommer börja regna? Säkert när som helst. Jag hoppas det blåser ett tag först så allt hinner torka, vi har massa tvätt att tvätta men ingenstans att hänga den när det är sånt här trist väder.

Jobbe och slite

Jag har fått massa mer tider på jobbet nu. Det innebär att jag kommer jobba fyra av fem helger i Augusti och tre av fyra helger i September. Vi kommer blir rika eller åtminstonde lite mindre fattiga... Och det är ju inte heller helt fel.



B med "stooo nall". När B säger stor säger han "stooo" med mörk röst och
sen säger han liten "ditenditen" med jätteljus röst.
Charmigt tycker jag.


Check

Diskning: check
Dammsuga: check
Duscha: check
Utelek med barnen: check
Handla: check

Borde, måste, ska...

... ta tag i mitt liv. Eller inte mitt liv, utan huset mest. Diska, dammsuga, gå ut med barnen och duscha. Det är väl bäst att jag sätter på Bandit och kommer igång med disken innan A E vaknar.

Aj

Nu har vi käkat en hel tallrik med pizzabullar, dom var supergoda. Fast jag har fått ont i magen, jag får det ibland efter att jag ätit. Intresseklubben antecknar febrilt.

Jag har hittat en "utbildning" jag vill gå, konstlinjen på Folkuniversitetet. Fast det känns inte som en riktig utbildning där man får ett bra jobb efteråt så förmodligen blir det väl inget med det.

A E sover i vagnen och B sitter och läser i den silverfärgade barnkammarboken, jag har sagt att han får komma hit om han vill att vi ska sjunga men han verkar nöjd med att bläddra.



Finns det nåt bättre än att kraffsa lite på mattan?


Frukost...

... eller snarare brunch. Brödet var mögligt och havregrynen är slut, vilket innebär att det inte blir nån gröt. Jag tänkte göra pizzabullar till lunch, istället får jag börja med dom nu så vi får äta dom till brunch såfort dom är klara. Just nu käkar vi morötter för att få i oss nånting så länge. Vi hinner nog med lite frukt före pizzabullarna också.



Mmm... Gröt.


En ny dag

igen. Jag tänkte att vi ska gå ut efter att jag har fått en morgondusch och efter att vi käkat lite frukost. Det är soligt idag, vilket överraskning!



B som Skalman. Bild från Bamses värld på Kolmården.


Favoriten




Eftermiddagspromenad



B stod och pratade om en bulle, när jag kom fram och tittade på grässtrået visade det sig att "bullen" var en liten gul snigel (d.v.s. snäcka). Den såg faktiskt ut som en bulle. B hann prata massor om bullar och farmors bullar innan jag hann förklara vad det egentligen var.



B tittar på bajs. I bakrunden ser man Antons bil, han ska jobba i skogen ovanför oss nu. Kul att se honom, för det inträffar inte särskilt ofta. Anton är en kompis från skolan och pappa till O som Helené är mamma till. Vimsig förklaring, men men...


Fortfarande inne...

... men nu är det dags att gå ut för B har kollat klart på sin film. Vilket innebär att han inte borde kolla på film ikväll eftersom han precis kollat på hela Emil och Griseknoen. Jaja, vi får väl se vad som händer och sker. Nu ska jag ta ett äpple, dra på B kläderna och sen ska vi ut!



En gammal bild på A E med munnen full av majsgröt.


Gourmetlunch

Idag har vi ätit korv med bröd till lunch. Mycket lyxigt. B åt ett korvbröd och två korvar, helst skulle han nog bara ätit korv.

Nu ska jag läsa vidare i "Sierskan från Kell" som är den sista boken i "Sagan om Mallorea".



B äter kladdkaka och glass (när Sarah och Kristofer var här) i tröjan från mormor.


Utelek?

Jag hade tänkt att vi skulle gå ut nu på förmiddagen, fast B hade tydligen andra planer. Han leker med dupolot som verkar vara senaste favoriten. När han tröttnat på det går vi kanske ut. Jag har lovat vattenkrig med vattenpistolerna ute, fast bara om han är snäll med kattungarna. Han lyfte Sven rätt taskigt idag och det är inte ok.

Städdag, Stjärnorp och böcker

På förmiddagen har jag dammsugit och torkat golven, Henke har diskat. Sen åkte vi upp till Stjärnorp hela familjen och här är vi fortfarande. Jag har läst ut "I Zandramas spår" och börjat läsa "Skaffa hund - hundägarens första handbok" av Ulla Barvefjord istället. Den är bra, jag tror dock att jag har läst den förut. Jag har två valpböcker till hemma som jag tänkte läsa också. Och sista delen i "Sagan om Mallorea" förstås.

Igår började jag klippa gräset också, det är lite kvar på baksidan för Henke fick rycka ut på jouruppdrag igår.

God natt

Tänkte gå och sova nu, ska läsa ett par böcker för B först och sen läsa lite i min egen bok: "I Zandramas spår".

Garderober

På IKEA´s hemsida kan man sätta ihop sin alldeles egen garderobskombination, vilket jag roat mig med de senaste 10 minuterna. Henke och jag har diskuterat och kommit fram till att vi behöver mer garderober och att dessa ska vara i sovrummet eftersom det ändå är där vi klär på oss (surprise)! Om någon vänlig själ har 5000 kronor över är det bara att sätta in dom på mitt konto för det är vad kombinationen kostar. Och vi har såklart inte dom pengarna just nu, men det är alltid kul och inspirerande att få drömma lite. Jag vet inte riktigt om jag föredrar vita dörrar eller spegeldörrar. Speglarna skulle göra att rummet känns lite större vilket vore en klar fördel eftersom det  försvinner 60 cm svängrum i.o.m. garderoberna. Ett annat plus som talar för speglar är att vi inte har en enda helfigursspegel i huset, om vi väljer spegeldörrar slår vi två flugor i en smäll. Vita dörrar är "bara" fina. När jag läser vad jag skrivit lutar det åt spegeldörrar, men man kanske kan kombinera lite? Och hur gör man med belysning vid garderoberna? Det måste vara bra ljus...

A walk in the park

Fast i skogen förstås... Jag har varit helt barnledig i 45 minuter medan jag var ute och gick. Fatta! H E L T barnledig. Det var första gången på hundra år och det var helt underbart, en fördel är att det blir roligare att vara med barnen igen. Henke ska jobba borta hela nästa vecka, alltså gäller det för mig att passa på och komma ut lite själv nu under helgen om det ska bli nåt. Jag behöver tanka lite ensamhet om jag ska palla veckan själv. Jag kan ärligt talat inte förstå ensamstående föräldrar, hur klarar dom sig utan att bli helt galna? Det är väl för att dom måste kanske.



Jag - Lille Skutt.


Kolmården i bilder

   

Bilderna på lamadjuren och lejonet är tagna i safariparken. Tigern och vargen är från djurparken.

   

En säl, den coola elefanten, surikaterna och sen misseungarna.
Dom fick vara med på slutet för att det skulle bli lika många bilder upp och nere.
Det är Sven och Bolinder Munktell som slåss.


Mot Kolmården!

Nu sticker vi och gosar med lite större djur...




Sarah och Kristofer

är här och hälsar på t.o.m. lördag. Skoj! Imorgon ska vi förmodligen till Kolmården med barnen, om det är bra väder vill säga.



Visst ser de kära ut?
Det är vatten i dunken för dom vägrar dricka vårt fisvatten.


Kul?

Eller inte. Jag ska ta tag i diskberget för när B vaknat efter middagsluren ska vi åka upp till (barnens) farmor och farfar i Stjärnorp. Henke kommer dit efter jobbet.

Citat

Igår kväll gav B ifrån sig ett helt klockrent citat: "Lucka dajs, mamma putta". Vilket betyder: "luktar bajs, mamma pruttat". Det är allt han säger nuförtiden. Charmigt.

Update: citatet kanske säger mer om mig än om B´s talförmåga. Jag är ändå rätt nöjd med min humor, konstigt nog.

Duktiga killen

B har blivit en riktig hejare på att städa undan duplot såfort han vill göra nåt annat. Det är helt på eget initiativ också, jag är imponerad. Nu är det tydligen dags att kolla på Byggare Bob säger han, fast nu hittade han visst min bok i soffan och ska läsa den istället säger han.WWWWW en liten hälsning från Krusmynta som passade på att blogga medan jag satte igång Bob...

Jag ska läsa tänkte jag. D.v.s. om båda barnen sammarbetar, vilket dom säkert gör.

Regn och rusk

Idag blir det en innedag. Dock väntar vi lite med film, B leker med duplot, han har byggt ett tåg. Och mormor rider på en häst m.m. Han har mycket fantasi, det är kul att höra när han berättar vilka som gör vad.



Såhär kan man reagera när det kommer in en stor katt.
Alla kattungarna håller på, reser ragg pch hoppar i sidled.
Bärnsta bryr sig inte ens, Findus däremot, han vågar knappt komma in.


Update paket...

Jag har uppdaterat inlägget om paket med bilder (scrolla ner och kolla). Idag kom ett till paket med ännu mera kläder. De är med i det andra inlägget.



Body från Johanna, tröja från Camilla.



Jeansen från Johanna, visst är dom fina?


B spexar

Ibland blir man så imponerad över sakerna som B tar sig för, som ikväll när han satt i soffan med Henkes studentmössa.



Vänta några år så har han en egen...



"Tacka" säger han här och bockar sig som Emil i Lönneberga.



Han höll igång en bra stund och spexade, tackade och bockade sig.
Det är uppenbarligen väldigt inspirerande med en studentmysse.
Tänk att vi har en sån fin liten unge!


Sarah och Fia

Sarah och Fia har precis varit här en sväng och käkat lite... Kul att se dom och skönt att slippa vara "själv" hela kvällen. Med det menar jag att det är skönt att träffa några andra vuxna en stund. Annars har B och jag bakat tekakor, vi får se hur dom blev för det blev väldigt många mjölsorter i. Men dom går säkert att äta ändå.

Majsgrötspremiär

A E har precis käkat sin första smakportion med majsgröt, det gick jättebra. Hon mumsade på hur glatt som helst. Nu är det bara att vänta och se hur magen tar det, förhoppningsvis går det bra. B gillade också gröten, han fick käka upp resterna och det hade han inget emot.

Lugna gatan

A E ligger i vagnen och sover och B har kommit igång med Duplot, vilket är skönt eftersom han helst bara vill titta på film. Jag tyckte att han kunde leka med lego eller nåt, men först har han suttit i kökssoffan och läst massa böcker (tittat på tackilack som var kackerlacka, kan även betyda Cadillac). Jag ska läsa lite medan ungarna roar sig själva tänkte jag.

Paket

Igår fick vi två paket. Hurra! Som sagt älskar jag paket. Ett var från Johanna med massa kläder till barnen. A E fick ett par jeans och två söta bodysar och B fick ett par jeans, en tisha och en långärmad tröja. I paketet från Camilla var det en Adidiasdress till B och förhoppningsvis kommer det ett paket till från henne idag, med kläder till A E och tidningar... Det är spännande, jag är oerhört nyfiken och förväntansfull. Bilder kommer när jag har hittat kameran.

Tusen tack till Johanna och Camilla!
Och till min mamma!



Den översta raden med kläder var från Johanna och den undre raden är från Camilla.
Jättefina kläder, mina favoriter är de gråa
strumpbyxorna med vita döskallar och bodyn med kronor på.




Adidasdressen är från Camilla, jeansen och två röda tröjor från Johanna.
Den röda Barbaskön (?) tishan och den gråa döskalle- och gitarrtröjan
med turkosa ärmar är från mormor till B.


Var är den?

Kameran är försvunnen, jag hade tänkt ladda upp fler bilder men det blir lite svårt utan kameran.
Idag har B sagt flera nya ord: höna, tossbana (crossbana) och Milla (Camilla).



Grållen myser i blomkrukan, vilket inte heller är ok.
Men väldigt gulligt.


Cross

Vi (d.v.s. barnen och jag) har precis kommit hem från Sviestad (Linköpings motorstadio(?)) där Henke m.fl. kört fiddy. Det är små crossar för vuxna. Det var väldigt lerigt och jobbigt uppenbarligen, både Henke och Micke körde jättebra och låg i topp tre de första varven och sen dog dom totalt.

Jag tänkte läsa lite medan B somnar, vilket jag hoppas inträffar snabbt för jag vill också sova!

Sven softar



Vi försöker hålla kattungarna borta från babysittern och babygymet,
men ibland lyckas inte det riktigt. Visst ser det skönt ut?


Böcker

Just nu läser jag andra delen i "Sagan om Mallorea", den heter "Murgoernas konung". Jag har läst första boken också såklart och innan jag började med denna läste jag "Stjärnklara nätter" av Maeve Binchy. Den var bra, jag rekommenderar den till alla som vill ha en hyffsat lättsam roman att läsa. Jag har lånat 3 andra böcker av Eva också, det kanske blir en av dom innan jag börjar med del 3 i "Sagan om Mallorea" sen för Henke och jag läser samtidigt, han ligger en bok före mig men hinner inte läsa lika mycket som mig just nu.

Potträning

B har slutat med blöja, vi bestämde oss för att bara sluta med blöjan (förutom när han sover) och med den här metoden har det blivit ett par olyckor. Om dagen. Typ. Idag har han dock kissat på toan 2 gånger, inte en enda olycka. Vilken duktig kille! Egentligen är det ju inte jobbigare att byta kläder på honom än att byta blöjan, men det är väl en sån sak som vi dragit oss för att ta tag i. Målet är att han ska vara torr innan det är dags för vinterkläder, men helst så snart som möjligt förstås.



B käkar tacos själv. Han kan så mycket och pratar mycket nu.
Stora, duktiga killen...
Och det obligatoriska: vart tog min lilla bäbis vägen?!


Söt, jobbig unge

Igår skulle jag gå och lägga mig tidigt,eftersom det blivit sen kvällar hela tiden under Henkes semester. Jag kom i säng vid kl.20 och somnade, vaknade igen vid kl.23 ungefär och fick vara mer eller mindre vaken med A E under 3 (tre) timmar. Suck, pust och stön. Inte vad jag hade tänkt mig men å andra sidan skönt att det var samma kväll som jag redan fått några timmars sömn. Ikväll blir det förhoppningsvis tidigt i säng igen, först ska vi titta när Henke kör cross. Det ska bli spännanade.



Sötunge.


Playdate

Idag har vi varit över till grannarna, barnen lekte en stund innan det var dags att gå hem och göra lunch. Idag har jag laddat upp bilder också! Sensation. Nu ska jag försöka skärpa till mig med bilderna, som jag lovat så länge...



B´s nya favoritskor, han vill ha dom varje dag.
Han har fått ärva dom av H, snällt värre.


Busy, busy

Idag har vi varit hos Jenny och E hela dagen tillsammans med Emma, H o K. Nu måste jag ta tag i tvätten och sen fixa kvällsmat. Ska sätta B framför Musse-filmen, han har inte sovit middag idag. Det blir tidigt i säng för oss ikväll. Utan bok, för det är alltid boken som gör att jag somnar sent.

Jobbhelg

Därav den usla bloggaktiviteten... Jag har utlovat bilder för länge sen, som fortfarande inte kommit upp. Imorgon tänkte jag ta tag i en miljon eftersatta grejer som aldrig blivit av. Plus att jag har tänkt ägna hela dagen åt att göra roliga saker med barnen. Antingen får jag panik eller inser att jag inte kommer hinna precis allt.

Nu ska vi käka lite kvällsis och sen tänkte jag mysa lite med Henke, han börjar jobba imorgon igen. Det skulle vara helt ok om vi blev ekonomiskt oberoende så han fick vara hemma jämt. Eller jobba lite mindre åtminstonde...

Stjaernorp

Vi är uppe hos Eva i Stjärnop just nu, Lasse har börjat jobba igen. Vi kollar lite på OS-invigningen.

Vi har fikat också såklart, Evas bullar är alltid lika goda. På vägen hit var vi till Jägarvallen och lämnade ett lass med skräp, till Babyproffsen för att hämta en ny fjäder till bröstpumpen (hittills har samma grej gått sönder två gånger), till Stallbutiken där vi köpte en låda mineraler till hästarna och sen var vi till Coop och handlade lite också.

Lunch

Idag har grannarna varit över på lunch, Henke och Jonas bytte en framskärm på deras bil och jag lagade mat och pratade med Anna-Karin. Barnen lekte och kollade på Musse och husvagnen, B´s stora favorit just nu. A gillade verkligen kattungarna och ville ha en egen, som tur var kunde jag säga att alla var tingade. Grållen ska flytta till Sarah och ett par andra grannar (kanske) ville ha Allis, vi får se ifall dom kommer och kollar på henne igen sen.

Mamma och Magnus Uggla

När jag var liten dagdrömde jag att min mamma skulle bli ihop med Magnus Uggla. Då skulle hon vara glad och skratta hela tiden.

Lars and the real girl

En vemodig, lågmäld, rolig och tragisk film. Helt klart sevärd! Vi såg även Guldkompassen igår, den var bra fast upplagd inför många kostsamma uppföljare? Om det inte kommer nån uppföljare gillar jag filmen mer. Fast förmodligen är boken ännu bättre, ska fråga mamma om dom har den på bibblan.


Noll koll

Efter att vi inte åkte till Borensberg med skräpet gick jag och barnen över till Anna-Karin och Jonas med familj och lekte. Det var mest barnen som lekte alltså, B älskar att leka där även om han bara kan säga namnet på mellanflickan. Han säger hennes namn två gånger istället för att säga A´s namn. Det är rätt skoj faktiskt.

B har slutat med blöja på dagen, vet inte om jag sagt det. Idag har han bajsat på sig en gång och kissat ner sig en gång. Hyffsat record för idag.

Snask

Eftersom det är Henkes näst sista dag på semestern har vi varit i Motala och köpt godis... Mintkulor, jag säger bara det, mintkulor. Nu ska jag dammsuga så det är fint tills imorgon när grannarna kommer över och får hjälp med bilen/ tittar på kattungar/ leker.

Skräp

Vi tänkte åka till Borensberg och lämna skräp, fast nu när jag kollade öppettiderna stängde dom tydligen kl.15. Det var synd. Får se om vi åker nån annanstans.

Sarah

Idag har Sarah varit här, jääättelänge. Det var nice, såklart. Jag bakade bröd, skrädkakor. Sarah gullade med A E och diskade, hur schysst som helst. Vi käkade lunch med, nu har hon precis åkt. B vägrade krama henne, men han skickade glatt en slängpuss istället. Innan jag hann stänga ytterdörren sa B att Sarah hade kommit hem, jag antar att han tycker hon har en väldigt fin och snabb bil?

Bajs

B har bajsat på pottan och är jättestolt. Han ska visa för sin pappa när han kommer in. Så spännanade är det i en småbarnsförälders liv...

En miljon på triss!

Ända tills jag skrapar lotten jag har i plånkan antar jag... Därför drar jag gärna ut på det, jag vill så gärna tro att vi ska bli rika den här gången. Vilket förmodligen inte inträffar. Men en gång vann vi 250 kronor.

Kvällsis

Ska snart äta kvällsmat, ost- och skinkpaj. Sen ska jag sova.

Tråååk

Jag har vikt all tvätt, det var massor, massor. Nu ska jag släpa ut allt som ska tvättas och sen hänga upp lite annan tvätt. Kanske se till att vi får nån lunch i oss också? Hmm...

Yes!

Under plastmattan (som var limmad på masonitskivor) fanns det ett fint trägolv med jättebreda plankor. Masoniten var (och är) fastskruvad i trägolvet = massa fula skruvhål, som tur är har jag ändå tänkt måla golvet vitt för att få in mer ljus. P.g.a. hålen blir det ett måste att göra nånting, alltså är det bara att spackla, slipa och måla. Om hundra år när vi får pengar. Henke engagerade sig med golvet igår och har fortsatt idag, jag vet inte riktigt hur långt han har kommit.


Dags att riva?!

I detta nu är Henke ute i garaget och letar efter en kofot, om han hittar en ska vi börja riva upp golvet i barnens rum och se om det finns nåt gammalt trägolv under... Spännanade!


Spontanlunch

B och jag var till Ica och handlade på förmiddagen och när vi kom hem hade vi blivit inbjunda på lunch hos Emma och Johan med familj. Vi åkte över till dom och fick både mat och fika, mums! Emma är en hejare på att laga mat, framförallt såser är hon hur bra som helst på. Iallafall de gånger vi varit där...

Ikväll blir det lugnt, vi är trötta allihopa. Det är säkert vädret som gör det.

B kollar på Mussefilm och storskrattar åt när Musse, Långben och Kalle är ute med husvagnen.

Sötnosungar!

Imorse smygvaknade A E, jag vaknade av att hon låg klarvaken och sa "ke". Bara så. Jag brukar alltid vakna före barnen, jag känner på mig att dom är på gång att vakna och då vaknar jag också.

B pladdrar på massor nu, jättelånga meningar och nya ord varje dag. Vi är väldigt stolta förstås och han verkar glad över att kunna kommunicera. Vi har bestämt att han ska vara utan blöja på dagarna, när han sover får han ha en på sig. Igår fungerade det perfekt, vi får se hur det går idag. Jag köpte en barnpall åt honom i söndags efter jobbet för att han ska kunna gå på toa själv när han måste.

A E har börjat sträcka sig efter saker och stoppa dom i munnen. Hon håller grejer och vänder sig och makar sig omkring på samma fläck, vi vet aldrig åt vilket håll hon ligger.

Underbara ungar


Bloggtorka

Det har varit lite ofrivillig bloggtorka under helgen eftersom jag har haft fullt upp med annat. I fredags kväll var jag till Nina och betalade stallhyran och sen åkte jag med bort till betet, dit det hade kommit ett helt festgäng med russ. På lördagen dammsög jag före jobbet, jobbade, kom hem och då var Sarah, Björn och Johan redan här. Vi grillade och åt kola- och citroncheesecake till efterrätt. På söndagen jobbade jag och efteråt var det kalas hos barnens kusin M som fyllde 6 år. Idag har det ju regnat hela dagen och ändå har jag inte suttit här eftersom det har varit film på datorn i princip hela dagen. Istället har jag läst ut fjärde delen i "Sagan om Belgarion": "Rivas Drottning", jag väntar på att Henke ska läsa ut sista delen.

Annars har jag precis diskat, Henke håller på att gör köttbullar och snart är väl kvällen slut igen antar jag... Mer blogg imorgon!


Ny blogg

Jag har en tanke på att starta en till blogg, med speciell inriktning. Dock drar jag mig lite för det eftersom det kommer innebära massa jobb, men i slutändan vore det en bra spark i baken för mig... Imorgon kanske...

Lejonkungen

B kollar på Lejonkungen för första gången. Jag vet inte hur kul det är för honom eftersom hans mamma sitter och säger alla replikerna i förväg..?

Update:
Nu sitter det stackars lilla barnet i mitt knä och gråter för han är rädd för hyenorna.

Sömn



Jag önskar att jag låg i min säng och sov såhär gott just nu...