MVC

Nu är det v. 31+4, det känns positivt. En dag i taget, hej och hå. Allt var bra, skönt.

I Motala köpte vi pizza och godis (trots att det inte är lördag, jag njuuuuter verkligen av mitt godis). Jag lämnade stallhyran till Nina, det är alltid så uppiggande att träffa henne. Det skulle komma en ny inackordering till stallet, spännande.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa + äta godis. Mums!

Planer för dagen.

Idag har jag tänkt ta en dusch, läsa i min bok ("Skuggor från det förflutna") och slappa på sängen. Vi får se vad Binning har tänkt göra. I eftermiddag ska vi till MVC på rutinkontroll.


Vårkänslor

Hittade till en blogg med en fin vårbild, se den här. Jag vet inte om jag har skrivit att vi har vintergäck i trädgården..? Vår i januari, det känns lite konstigt.

Sjukt

Binning är sjuk och vägrar ta medicin, jag måste muta honom med godis trots att medicinen smakar godis. Jag fattar inte varför han bara inte kan ta den jävla medicinen. Inatt har jag sovit kanske 2 timmar sammanlagt, Binning har legat mellan oss och tryckt mot mig hela tiden och när han inte tryckt så håller han på och petar på mig och klappar mig. Jag vill helst dänga in honom med huvudet före i en vägg, men det skulle jag såklart aldrig göra. Och det här innebär såklart att han inte kan vara på dagis, han kommer garanterat vara jättepigg och springa omkring hela dagen. Nu har han bajsat också, som grädde på moset.


Fler ord (utan skryt)

Binning kan säga "mommo" till både farmor och mormor och han försöker säga "Max" när han ser sin kusin på bild, oftast blir det "tax" men budskapet går fram ändå. Han säger "pa" till apan och kan låta som en också.

Min farmors heta dejt

Inte för att jag vet om den är het eller inte, men det är roligare att skriva så. Hon har en dejt just i detta nu med en (för oss) okänd man. Hon har hintat lite om den här karln förut och idag skulle dom tydligen göra paj och äta tillsammans. Mysigt och kul för henne, jag blir jätteglad. Camilla ringde och skvallrade för mig, ikväll måste jag ringa farmor och fråga hur det har gått.. Hehe, tack och lov för Camilla som håller mig up to date om dejter!

Bubbelbad

Jag satte precis Binning i badet och medan jag tvättade honom lite sa han "kum" och jag frågade vad det betydde. Men det var helt självklart vad det betydde: skum. Han hade hela baljan full med bubblor. Det händer saker hela tiden med honom, nya ord och ljud, allt går jättefort. B är så duktig, han kan massa saker!! Och jag är en riktigt mallig förälder. Jag ska bespara er resten av mina hyllningar..


Arn - Tempelriddaren

Jag pratade med Eva i telefon nyss och hon påpekade att jag inte hade skrivit nånting om bion igår. Alltså måste jag göra det nu. Filmen var bra, men jag kan tänka mig att om man inte läst böckerna innan så är dom nog rätt röriga. Böckerna är mycket bättre än filmen, men det tycker jag alltid (Sagan om Ringen är undantaget som bekräftar regeln). När jag ser filmatiseringen försöker jag alltid tänka att det "bara är en film" som jag inte vet nånting om, för annars blir jag besviken. Det är många detaljer från böcker som inte kommer med när det blir film och man missar mycket av upplevelsen på det.

Länge leve en god bok. Nu ska jag läsa lite mer i Nora Roberts- boken.

Dammsugarpåsar och annat viktigt

Jävla Elgiganten hade slut på dammsugarpåsarna vi skulle ha. Jag är där typ en gång vart femte år eller nåt och då har dom slut på det enda jag vill ha.

Just nu äter jag smörgåsrån med smör och fruktsallad (fruktsalladen är inte smörgåsrånen utan alldeles ensam på en tallrik). Tänkte ta en ny Nora Roberts bok och lägga mig på sängen nu, så adios med er.

PS) Innehållet i den jättegoda fruktsalladen: apelsin, ett rött äpple, ett grönt äpple, massa vindruvor, en burk krossad ananas, två banener och citronsaft som jag hört skulle se till att bananerna inte blev bruna. Det stämde inte riktigt, men hyffsat. Några bruna bananbitar = inga bananer i nästa gång.

Bäbiskläder

Nu har jag precis kollat igenom bäbiskläderna eller snarare bristen på dom. I storlek 56 har vi 5 par byxor, en tjock tröja, 4 bodys, ett par sockor, 3 par strumpor och 2 mössor. Då har jag räknat med de nya grejerna jag köpt. Det kommer bli dyrt, men kul att köpa lite mer saker till bäbisen! Jag får vänta tills pengarna från försäkringskassan kommer antar jag. Mamma erbjöd sig att köpa kläder, men vitsen är att jag vill välja själv den här gången. Förra gången hade vi lånade kläder (inget fel med det, bara att jag inte fick välja själv) + det som Binning fick i födelsepresent.

Busy busy

Idag är det fullt upp. Mer eller mindre.. Jag har vikt all tvätten och grejat med lite annat också. Mamma har dammsugit vardagsrummet och köket, sen var det tyvärr fullt i påsen. Jag tänkte köpa nya påsar ikväll så hon kan få dammsuga klart. Snällt va? Sarah har lagat mat, skink- och ostpaj.

Uppdatering.

Jag var inte inne på en endaste dator igår. På hela dagen. Det har inte inträffat på väldigt lång tid. Igår morse åkte vi upp till Henke föräldrar och vid lunch åkte Henke, Lasse och Binning iväg på möte + minirally(?) med Flatlanders.

Jag låg på soffan och läste "Jane Eyre", den var superbra. Läs den, alla! Nu läser jag en bok av Nora Roberts, fick ungefär 10 st i en påse från Eva så nu har jag lite att läsa.. I max 2 veckor, men det funkar så länge.

Annars är det lugnt, Helené och Oliver kommer förmodligen hit en sväng i eftermiddag, kul! Sen ska vi hämta mamma och Sarah vid tåget kl.18.. Nu ska jag tillbaka till sängen för jag mår precis som vanligt.

Läggdags

Nu är det läggdags! Jag har väldigt ont i ryggen, har varit uppe alldeles för mycket idag för vi har varit och handlat på kvällskvisten. Skönt att ha fullt i kylskåpet och framförallt fruktskålen..

Jag var på Ikanohuset och kollade på overall till lilla bäbisen, det fanns en fin på Kappahl (en vit med små öron) men den fanns bara i strl 74, jag vill ha 62. Jag är verkligen besviken på HM, dom hade inte en enda bäbis-overall. Jag köpte däremot en dress (strl 56): en vit jacka med bruna ko-fläckar på + vita byxor, en vit långärmad body strl 50 med kossor, katter och flugsvampar på, en vit mössa med samma mönster + en vit mössa och ett trepack med vita strumpor. Vi har bara en dress i strl 50 sen Binning eftersom vi hade lånat min kusins BB-kläder förra gången. Dom här grejerna var helt oemotståndligt söta och framöver tänkte jag köpa nån mer dress, vill gärna ha lite könsneutrala grejer. Jag måste ta fram Binning bäbiskläder och kolla vad vi har också..

Nu blir det sängen, låg vaken i 2 fucking timmar igår natt med ont i ryggen så jag inte kunde somna. Om jag måste ligga vaken 2 timmar idag så hinner ju inte klockan bli 00.30 iallafall.

Today..

.. idag har jag varit med Eva, Max och Obelix till Motala. Eva köpte mattrasor, garner och mattvarp. Efter shoppingen fikade vi på Motormuseet och sen var det dags att åka hem och hämta Binning på dagis. Han ligger i vagnen och sover just nu och Henke (bygget stänger kl.13 på fredagar) är ute och lastar i skrot i 240:n.

När B har vaknat ska vi till Coop och Biltema + förbi nån återvinningsstation också.

Annars läser jag vidare i Jane Eyre, jag hade fått för mig att den var tråkig och att jag hade börjat läsa den tidigare men sen slutat. Så var det inte, jag tror att jag blivit avskräckt från att börja läsa den tidigare p.g.a. det bruna omslaget och bilden på Jane i en brun klänning. Omslaget gör faktiskt boken och då är inte murriga färger det bästa för att fånga mitt intresse.

Jane Eyre

Nu läser jag Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag trodde att jag hade försökt läsa den när jag var yngre, men det kan inte stämma för den är jättebra.

Kyrkans barntimmar..

.. blev det idag, såklart. Binning lekte och grejade och vi var kvar till sist tillsammans med Caroline och Elin. Britt-Marie, Binning och Elin busade och hade jättekul. Nu ligger B i vagnen och sover, jag ska snart lägga mig på sängen en stund..

Britt-Marie erbjöd mig att låna böcker av henne, så det ska jag göra nån dag. Då slipper jag åka till biblioteket den här veckan också.

Carmensita

Nu finns Carmensita med på stallets hemsida, om du trycker här kommer du direkt dit.. Nina har uppdaterat sidan med massa ny info!

Om sinnessjuka kosttips för gravida

Hittade en länk via Linda Skugges blogg till den här sidan där Isobel Hadley-Kamptz skriver om kosttipsen för gravida. När jag var gravid med Binning läste jag igenom dom där lapparna och försökte följa råden, men efter att ha pratat med Kerstin om vilka råd dom fick i Norge (typ inga) tänkte jag att jag kör den norska linjen istället. Jag dricker inte alkohol men annars äter det jag är sugen på och vill ha.

Konstigt..

Jag tycker att det är bra att Binning kan vara på dagis, han får komma ut och leka med andra barn osv. Det är skönt att vara hemma själv, att bara kunna ligga på sängen utan att han kommer och hoppar eller vill att jag ska vara med honom.

Men det bästa är ändå när jag får åka och hämta honom, det kan vara så att det är bra att få sakna honom lite för då blir det mycket roligare att vara tillsammans sen. Och det underlättar att jag fått tillbaka min röst efter att haft ont i halsen och varit hes i en vecka. Nu kan jag sjunga och läsa för honom, det har jag inte kunnat göra förut och det har inneburit att jag inte kunnat göra nånting alls med honom eftersom jag inte kan röra mig. Det har varit en trist vecka och jag har varit rätt bitter också, jag hatar att vara hemma utan att kunna göra nånting. Jag har varit irriterad på böckerna jag läst också men nu känns det lite bättre. Det kan bero på att boken jag läser nu ("Hon som tittade in" av Karin Wahlberg) faktiskt är rätt bra och att solen skiner.

Det är underbart med sol! Förra veckan var det soligt hela 3 dagar och den här veckan har börjat riktigt bra den med!

Tack Henke

Jag ringde precis Henke och frågade om jag fick ta choklad från det undre lagret och det fick jag! Jippie! Chokladasken var hans namnsdagspresent från sin mamma. Annars hade jag tagit utan att fråga..


Konstiga tankar, del 1

Blir gravida ofta förstoppade för att det är som moder naturs elaka förberedelse för att föda barn? Det känns inte helt omöjligt.

Det kommer fler konstiga tankar, efter hand som jag tänker dom så håll utkik!

Förslag!

Jag vill att du som läser bloggen skriver en kommentar där du tipsar mig om 3 böcker jag kan läsa. Inget av Camilla Läckberg, Kajsa Ingemarsson, David Eddings, Rosamunde Pilcher.. Och helst inte deckare, men annars spelar det ingen roll vad böckerna handlar om. Det vore kalas med lite hjälp så jag vet vad jag ska låna på biblioteket!

Doris Lessing

Igår läste jag "Det femte barnet" och "Ben, ute i världen" idag läser jag i "Ljuvaste dröm" (tror jag den hette).  Nog för att jag visste att jag läst mycket lättsinniga romaner de senaste åren, men hjärnan känns som en degklump ibland när jag ställs in för lite mer välskrivna böcker. Fast det är bra med lite hjärngympa antar jag!

Idag tänkte jag avrunda dagen med boken "När katten är borta" som är lättsinning och som jag har läst minst 3 gånger innan. Eller lättsinnig är nog ändå inte rätt ord för den är hemsk (det blir mycket tårar) men jag vet att den slutar helt underbart!

Alone at last

Henke och Binning åkte precis mot Ljungsbro där dom ska hjälpa Henkes farfar med en lampa och sen ska dom till John på kalas. Jag har varit uppe alldeles för mycket igår och haft massa ont. Idag har det alltså varit sängen som gällt hela tiden.

Henke gjorde iordning en potatisgratäng innan han åkte, den står i ugnen nu så det ska jag väl äta om en timme eller så när den är klar. Mums!

Trevligt värre

Madeleine, Gunnar och Victoria åkte precis här ifrån, det var inte det trevliga alltså. Det trevliga var att dom har varit här ett tag, fikat och pratat. Kul! Dom hade med sig massa gott fikabröd sen Victorias dop, mums! Vi hade världens tur måste jag säga, Madde är helt underbart duktig på att baka.

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen blir det till att ligga på sängen resten av eftermiddagen eftersom jag varit uppe så mycket nu.

Jag är en dyrväska!

DU ÄR EN SLITEN BAYSWATER I OAK FRÅN MULBERRY

Trygg och praktisk, grattis - du är en sliten Bayswater från Mulberry. Antagligen i färgen oak. Dig kan man lita på, du avslöjar aldrig en hemlighet och är den bästa vännen man kan ha eftersom du håller år ut och år in. Du matchar till allt och smälter in i vilka kretsar som helst. Positiv och glad, nära till skratt. Yta är inte så viktigt för dig, men kvalitet är något du värdesätter - och gärna lägger lite extra pengar på.

Gör testet
här om du är intresserad.


Lördagsgodis

på fredagen.. Men det betyder ju inte att det blir mer godis imorgon, utan att det blir godis idag istället för imorgon. Och den som spar den har, jag har inte köpt lösgodis för Henke säger att jag håller på min påse så den räcker hela veckan. Jag köpte en "Tom & Jerry lördagsgodis" med lite småpåsar i.

Aaah

Nu är jag som en ny människa, varm och insmord med Body Shops Body Butter i "Pomegranate". Den doftar ljuvligt och alltså gör jag det också eftersom jag har knådat in massor av kräm på mig.. Nu ska jag surfa runt lite och efter det blir det lite tetris. När Binning vaknar ska vi fika, Eva hade tagit fram bullar. Mums!

Ett varmt, ljuvligt bad!

Nu ska jag hoppa ner i badkaret och bara njuuuuuuta! Det ska bli underbart. Är uppe hos Eva och Lasse och ska få låna badkaret här. Jag tänkte börja läsa i en av Doris Lessings böcker också "Det femte barnet", det ska väl vara lite av en klassiker som jag förstått det hela.

Nu: mot plurret!

Tetris!

Hurra, idag kom äntligen tetrisspelet som jag väntat på.. Kul! Fast det är nästan så jag redan tröttnat på det, inte för att jag kommer tröttna på det helt. Menmen. Jag tror mest att jag har haft lite svårt att koncentrera mig för Henke hade inte städat.. Men nu har han gjort det och precis nu är han i Fornåsa och handlar ingredienser så han kan göra chokladkola, fatta vad gott! Han fick lov att köpa en påse Riesen till mig också.

Nu ska jag se om Binning vill hoppa ner i badet!

Binning älskar att rapa

Han är oerhört facinerad varje gång han lyckas rapa högt, han pladdrar jätteglatt och pekar in i munnen. Han är ju bra söt, men det känns ändå inte som att jag vill uppmuntra honom att hålla på och rapa högt hela tiden.

Annars har vi precis läst Pek- Elvis och han sa "pappa" varje gång han såg Elvis och när Elvis pussade en tjej så var det "mamma" (som tur var)! Nu lyssnar vi lite på Elvis också, ungen måste ju få veta vad det handlar om.

En bok till: check

Nu har jag precis läst ut "Och himlens vida väv", sista boken om klanen Otori. Lite trist att det är den sista, men samtidigt kan inte serien pågå i all evighet heller.

Idag kom senaste numret av Lantliv, jag har lagt den på bänken och kollat på omslaget lite. Det ser vårigt och lovande ut, jag ska öppna den ikväll när jag dricker kvällste; jag är helt galet förkyld och har nästan inte kunnat prata på 3 dar p.g.a. rösten. På kvällarna dricker jag 2 stora koppar te med massor av honung för att få det lite lent om stämbanden.

Annars har det varit en helt ok dag, jag har legat i sängen nästan hela tiden. Igår höll jag igång lite för mycket, försökte plocka upp lite efter Binning och sen diskade jag också. Det är så trist att inte kunna göra nånting och även om diskning och sånt inte är särskilt kul så är det ändå saker som måste göras. Jag vill gärna ha det lite fint omkring mig ändå. (Var är min polska städtant)?


Hemsida..

Jag tycker att alla borde kolla på Nina o co´s fina hemsida om stallet där Carmensita bor (och blir väldigt väl omhändertagen) klicka här så kommer du dit.

Inget tetrisspel

Men jag väntar. Det ska komma den här veckan.

Igår läste jag såklart "Lyckans hjul", den var helt ok, inget som fastnar men ett bra tidsfördriv. En av Kajsas bättre böcker, jag tycker bäst om den här och "Små citroner gula" av henne.

Just nu läser jag "Vid hägerns skarpa skri", fjärde delen i "Sagan om klanen Otori". Eva har varit på biblioteket och lånat en hög med böcker till mig, vi får se när hon kan komma med dom eller när vi kan åka upp och hämta dom. Igår och idag klarar jag mig på del 4 och 5 i "Otori"- serien, men efter det har jag inget mer att läsa.

"Mästaren och Margarita"

Nu har jag precis läst ut "Mästaren och Margarita", den var helt oväntad och olik alla andra böcker jag läst. Därför tycker jag att alla borde läsa den! Nu ska jag läsa "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson tänkte jag, får se vad jag tycker om den.

Annars ska jag skriva en lista på böcker som jag tänkt låna från biblioteket framöver. Att ligga i sängen 5 timmar/ dag blir inte särskilt kul om jag inte har nånting att läsa.

Ett par kordsordstidningar vore också trevligt.. Hoppas att tetris-spelet kommer på posten idag.


Binning

Det är en del som undrar hur jag ska kunna ta hand om Binning när jag inte får röra mig mer än jag måste. Jo såhär är det: tisdagar, torsdagar och fredagar kommer han att vara på dagis från 8.30-12.30 (han käkar lunch där också) efter det kommer han hem och sover middag i 2 timmar. Efter det kommer ju Henke hem ganska snart. De andra dagarna får jag klara, på onsdagar är det t.ex. barntimmar (kl.9-12) som jag har tänkt att vi kan åka på. B kan leka och jag kan sitta på golvet och glo. Eva och Solla har redan erbjudit sig att ta hand om Binning, vi kan alltid åka till nån av dom och Binning får leka där medan jag vilar.

BTW så hade Solla fått både killingar och lamm redan så det vore kul att åka dit snart och kolla på dom. Även om det mest blir Binning som får kolla och klappa, jag kan förhoppningsvis ta mig en titt iallafall.

Nytt lösen!

För länge sen, minst ett halvår tillbaka, bytte jag lösenord nästan överallt. Det var så många som hade mitt gamla lösenord och det kändes inte helt ok. Men jag hittade inte vart nånstans jag skulle byta lösen på min mail och då blir det ändå onödigt med ett nytt, smart lösenord eftersom lösenorden till mina andra inlogg alltid skickas till mailen om jag skulle glömma dom eller när jag registrerat mig nånstans.. Nu har jag letat runt på mailen och hittat stället där jag ändrar lösenordet och jag är riktigt munter över det faktiskt.

Nu ska jag lägga mig och läsa i "Mästaren och Margarita". Det är en bok som alla borde läsa, den är oväntad och underhållande.

Sjukskriven..

Jag blev alltså sjukskriven, tom 080301. Då är jag i v.36 och då är det ok att ungen kommer ut. Helst inte före det, även om det skulle gå det också om det måste. Nu är jag i v.29+1 och ska vila vila vila hela tiden, så mycket det går och efter 1 mars ska jag börja röra mig igen så mycket det går istället. Virrigt men sant. Förut fick man tydligen äta bricanyltabletter, det har dom slutat med i Motala och nu ordinerar dom i princip bara vila istället. Man kan få fler bricanylsprutor om det skulle behövas.

Jag ska kolla lite bloggar och sen är det tillbaka till sängen som gäller.

The Guru

Herregud, jag har alltid velat se den men det har aldrig blivit av och just nu går den på 4:an. Den är ju helt underbar, jag måste köpa den.. Undrar om den finns på rean på Ginza? Måste kolla upp det. Kan ju inte ligga i sängen jämt, nån gång måste det bli soffan också!

Dop

Nu ska vi snart börja åka mot Victorias dop i Stjärnorp. Vi måste köpa present först också.

Annars har vi städat lite, det blev fint med vi har lagt in tvätt (det var massor) och plockat undan. Henke har städat ur sin garderob också, kalasfint! Om det finns nån ork kvar efter dopet tänkte jag att vi skulle dammsuga och diska så det är fint inför nya veckan. Som jag ändå mest kommer att tillbringa i sängen, men det är skönt att ha det städat ändå!

Henke, min ängel!

Han har precis köpt ett tetrisspel åt mig från Tradera. Nice! BTW så är det inte gameboy color jag har utan gameboy advance.

Nu ska jag dricka lite mer blåbärssoppa och fortsätta ligga på soffan och vara osocial. Ikväll tänkte jag se "Sagan om konungens återkomst" på 4:an.

Bricanyl

Sådärja. Vaknade inatt av att jag hade så jävla ont i magen (värkar), gick upp vid kl.3.45 ungefär och sen åkte vi vid 4.30, först till Stjärnorp med Binning och sen till Linköping. Där kollade dom hjärtljud och sen fick jag en bricanyl-spruta i benet och blev hemskickad. Eller hitskickad iallafall för nu är vi hos Eva och Lasse. Men jag har fortfarande ont som jag brukar.. Vet inte om bricanyl hjälper mot det, förmodligen inte. Menmen!

Nu ska jag ner och fika på nybakade bullar, mums!

Unisex-kläder

Igår hemma hos Binnings kusiner pratade Henke och Micke om vad som var unisexkläder för barn: svart med döskallar på. Haha. Bra :)

Bajsframsteg!

Hurra! Ett genombrott.. Idag när B badade (alldeles nyss) kände han att han behövde bajsa och klev ur badet istället för att bajsa i det. Sen stod tyvärr inte pottan i badrummet utan utanför så han kunde inte hitta den själv. Men det är bra att han kliver ur badet när han känner att det är dags att bajsa iallafall. Vi är mycket stolta föräldrar!

Handla

Nu ska Binning och jag åka till Ica Fornåsa och köpa lite mjölk så vi får frukost nån gång.. Lite bröd också kanske. Jag tycker det är lite torftigt med vatten till knäckebrödet.

Min önskelista om jag måste ligga i sängen för jämnan

* Ett Tetris-spel till mitt GameBoy Color (Tetris tillverkas tydligen inte till mitt gameboy, men det finns säkert nån kopia som är precis samma sak).

* En korsordstidning.

* Doris Lessings böcker. Alla utom "Om Katter" som jag redan läst.

* Påtryckningar så tredje Eragon-boken kommer ut snart.

* En laptop så jag kan ha datorn med mig i sängen och surfa omkring.. + hålla kontakt med omvärlden.


Jag kommer säkert på fler saker, men oroa er inte för jag kommer berätta dom för er! Nu ska jag gå och lägga mig för jag har ont ont ont.

update: gärna ett Hello Kitty spel till GameBoyet också'

update II: att det kommer ett nytt nummer av Lantliv o Drömhem & Trädgård varannan dag. Lantliv ena dan och D&T andra.. Det vore perfekt, hoppas det kommer nån rolig tidning med posten idag (inte troligt, men man kan hoppas)


Hjälp!

Henke vill inte kramas för magen är i vägen. Och då brukar jag ändå luta mig framåt för att nå om honom p.g.a. magen.. Nån som har nåt bra kramtips?

Mitt hjärta!

På väg hem från MVC stannade jag hos Nina för att lämna stallhyra, det är alltid lika trevligt där. Men nu var det inte Nina som var mitt hjärta, även om man skulle kunna tro det, utan Carmensita. Hon stod med ryggen till när jag kom ut och skulle hälsa på henne i hagen och sen vände hon sig om och gnäggade. Trevligt! Carmensita gnäggar nästan aldrig, typ bara när hon är jättebrunstig. Det är skönt att veta att hon kommer ihåg mig!


MVC

Allt var bra med bäbisen (blev lite orolig på vägen till sjukhuset faktiskt), fick en tid till läkaren på måndag nästa vecka. Min barnmorska bestämde att jag ska vara hemma den här veckan, jag skulle jobbat idag och imorgon egentligen. Förmodligen skulle jag bli sjukskriven sen, men det är svårt att säga säkert innan jag träffat läkaren.

Just nu är Binning på dagis, tänkte hämta hem honom vid kl.14.30 ungefär. Det blir 5 timmar och av det bör han ha sovit 2 h ungefär.

Henke är bäst..

.. på att baka snoddas. Trots att det inte fanns socker så det räckte, han tog florsocker istället och det verkar funka lika bra.

Update: Snoddas är vad vi i Dalarna kallar chokladrutor.

B på dagis

och jag är hemma. Hur fel känns inte det då? Jag tänkte att det vore kul för honom att vara på dagis och leka lite eftersom jag inte är särskilt sugen på lek just nu. Vi läser massor och sjunger sånger, det känns lite ensidigt om jag ska vara helt ärlig. Jag kan inte sitta på golvet för då får jag ännu mer ont, vilket inte är det jag önskar mig allra mest..

Jag hoppas att han har det bra och roligt, han sprang iväg såfort jag släppte honom och det kändes bra. Om han hade gråtit hade jag inte varit lika nöjd. Det blir ungefär 2 h på dagis för honom idag. Imorgon ska han dit kl.9.30 eftersom jag ska till barnmorskan. Sen beror det lite på vad dom säger där.

Lingon eller blåbär?

Jag har precis varit i Borensberg och hämtat vår nya, fina bärsjal och Henke undrar som vanligt om det är lingon eller blåbär i den. Jag tror det är både och. Fast å andra sidan är det nog blåbär i sånt fall eftersom den är blå och grön. Jag trodde att den skulle vara lite mer turkos, på hemsidan står det att färgerna är "vackrare" än vad skärmen kan återge, jag trodde inte att det betydde andra färger.. Men den är jättefin alltså. Hoppas den blir bra. Det verkar vara jätteenkla knytningar till den här sjalen, prima (fast jag fattar inte riktigt hur man ska göra knuten)! Den andra sjalen var typ tusen olika varv och kors och tvärs hela tiden. Nu är det typ bara att linda in ungen och göra en knut. Jag får öva lite sen..

Adam Tensta..

.. väljer låter på The Voice, därav det roliga utbudet. Han har verkligen bra smak, han har bara valt bra låtar (hoppas han fortsätter med det)!

Soffan är min plats

Idag har jag bestämt att jag mest ska sitta i soffan. Inte så kul med tv-utbudet men på The Voice spelar dom lite äldre hits, det är great. Annars är jag jättesugen på choklad, undrar om det räknas som cravings? Jag tror inte det egentligen. Mest sugen är jag på Japp, men det skulle gå bra med nästan vad som helst i det här läget faktiskt. Cloettas hemsida är jättefin, massa godis som man kan vandra runt bland.

Update: Jag gjorde en kladdkaka och har käkat halva. Fast det räknas som godis. Det här räknas nog som tröstätning, det måste jag sluta med på en gång. Får käka frukt istället. Och den andra halvan av kladdkakan om inte Henke och Binning vill ha när dom kommer hem förstås..

Sanslöst

Både 4:an och kanal 7 visar moppar. Tv-shop style. Jag blir vansinning.. Varför kan dom bara inte visa gamla repriser eller nåt istället?!

I min fantasi..

.. mådde jag jättebra. När jag låg still i sängen var allt toppenbra, men såfort jag klev upp var det inte lika bra längre. Idag har jag ont på ett sätt till (hur många sätt finns det egentligen)? Jag ska ta det lugnt idag och åka till barnmorskan imorgon, om det inte blir värre.

Förvirrad

Jag är verkligen trött just nu, Henke är med Micke i Korskrog och kollar på en bil. Men jag tänkte att dom var i Krokek. Lite skillnad, Korskrog är så gott som nästgårds och Krokek är liksom ovanför Norrköping. Menmen, det är bra för det betyder att det inte tar så lång tid för honom att åka hem.

Lovisas blogg

Nu har jag hittat till Lovisas blogg (jag ringde Lovisa och frågade efter adressen). Här hittar du den.

Chips, godis, glass, kakor

VAD SOM HELST! Nuuuuu tack. Jag blir galen, måste nog käka en banan.

Annars väntar B och jag på att Henke ska komma hem. Han skulle hjälpa en kompis med hans bil och sen skjutsa sin brorsa till stan med. Ikväll ska vi åka och handla, blöjorna är nästan slut + allt i kylskåpet.
Idag har jag diskat, vikt och lagt in massa tvätt, lagat mat (kyckling och kantareller i sås + ris) och läst och sjungit massor för Binning. Haft ont i magen också förstås just nu vill jag bara sova.

Herr Fräsch

Idag är Binning Mr. Fresh. Eller inte. Först bajsade han på golvet, jag pratade i telefon och missade vad han höll på med. Men lite kom iallafall i pottan också. Alldeles nyss rotade han omkring i skafferiet (han får bara in armen eftersom vi har barnspärr) och där hittade han ett kaffefilter som han snöt sig i. Sen ville han lägga tillbaka det i skafferiet. Nice. Jag behöver väl inte säga att han inte fick lägga tillbaka kaffefiltret i skafferiet?

Ny tid på MVC

Fick en tid på MVC på onsdag.. Och jag får absolut inte jobba om jag har ont, jag måste lyssna på kroppen för det är nåt som inte är helt bra säger min barnmorska. Jag gillar verkligen henne, hon är toppen! Ibland när man ringer till MVC får man prata med nån surtant som inte lyssnar på vad jag säger eller också kanske hon lyssnar men inte tar mig på allvar?! Det är irriterande. "Min" barnmorska och de på förlossningen i Linköping är däremot toppenbra och de lyssnar alltid på det jag har att säga. Skönt. Det är väl ändå jag som känner av min kropp?

Kl.10 på onsdag fick jag tid, jag tänkte prova att jobba imorgon. Det kan bli lite svårt eftersom jag har ont idag också, jag får hålla det öppet så länge.

Film!

Nu ska jag kolla på film tänkte jag. The Holiday eller Love Actually. Jag såg nyss Love Actually, men jag har bara sett den en gång = har inte riktigt koll på den. Hmm. Svårt val.

Köpstopp?

Egentligen har jag köpstopp och ska spara alla pengar som går. På eget initiativ. Men sen känner jag en gubbe som snart fyller 50 (min pappa) och då sprack det lite grann där. Skyller jag på, för nu kommer jag till saken. Jag har beställt en ny bärsjal. Fast jag har inte sagt nånting till Henke, än. Sjalen är fin och den var på rea, färgen heter "stil" och den är 4,5 m lång. Vår första sjal har jag slängt eftersom den hade möglat, så kan det gå när man tänker att man ska tvätta grejerna senare. Till saken hör faktiskt att jag har suktat efter den här sjalen ända sen jag började läsa om sjalar på internet, alltså i typ 2 år. Hoppas den är fin och att allt fungerar som det ska med att beställa över internet. Det kommer  uppdatering när (om) jag fått den.

Urinvägsinfektion?

Jag blir hemma idag med, har fortfarande ont. Jag ringde till förlossningen och pratade lite med dom och dom sa att det kanske kunde vara urinvägsinfektion. Det kan man ha utan att ha några egentliga symptom. Kul. Men vi avvaktar tills imorgon, då kan jag ringa Motala istället. Men först ska jag hoppas att det går över, förmodligen inte, igår kändes det lite då och då, nu känns det lite nästan hela tiden.


barnskratt

Barnskratt är livets skatt.

Binning busar med sin farfar nere i köket och tjuter av skratt, det blir man glad i hjärtat av!

Höft ur funktion

Eller inte riktigt, den fungerar ju men det gör ont. Imorse blev det ju lite panik och det gjorde att jag glömde ta på mig höftbältet. När jag är hemma hela dagarna är det inte så noga eftersom jag mest sitter ner, men på jobbet när jag måste stå behövs det verkligen! Jag åkte hemåt kl.14 ungefär, ringde Henke och eftersom han var uppe i Stjärnorp åkte jag också hit och här är jag nu. Har läst lite tidningar och mest slappat, vet inte vart timmarna tagit vägen? Jag antar att vi snart är på väg hemåt, det beror på hur det går för Henke med 240:n..

Det slår aldrig fel!

Varje gång man har en morgon för sig själv (hur ofta tror ni jag har det - typ aldrig) så blir jag sen. Jag går och drar benen efter mig hela tiden. Henke och Binning åkte precis till Stjärnorp och jag måste åka 10 över 9, men ändå sitter jag här i morgonrock med te och mackor och jag tänkte hinna duscha också. Pust..

Gonatt

Nu är det dags för sängen, lite senare än planerat men det är sånt som händer när man inte kommer hem förrens vid kl.20 ungefär. Har käkat, diskat (verkligen pluspoäng till mig att jag orkade det idag efter 7 h på jobbet) och läst lite med Binning. Mest sjungit för honom faktiskt, han är jätteduktig på gesterna till "I ett hus i skogens slut" nu.

Julklappsbok

Just nu läser jag i "100 sätt att rädda världen..." av Johan Tell, min julklapp från jobbet. Man fick mörk choklad, massa kaffe och en kaffekvarn också, men alla kaffegrejer ska Camilla få. Jag gillar inte ens kaffe. Chokladen var däremot god.

Är jag galen?

Igår kommenterade Henke lite om att jag läser så mycket (fast det är ju relativt). Han undrade om jag inte blev galen eftersom jag läser så olika böcker, nu senast Eragon och Den äldste som är fantasy (mest drakar), ibland läser jag deckare, chiclit, romaner, tantsnusk m.m. Alltså lite av varje, han tyckte att det borde göra mig sinnessjuk. Men jag gillar lite variation! Härnäst tänkte jag motionera hjärnan med lite Doris Lessing och efter det blir det "Mästaren och Marheritha"

Eragon

Läser jag just nu, snart måste jag till biblioteket och låna de avslutande delarna i Antony Horowitz serie om "De fem utvalda". Jag har ju del 4:a och 5 i "Sagan om klanen Otori" kvar att läsa också, men just nu går det åt böcker i snabb takt. Jag tänkte passa på innan nr 2 kommer, för sen lär det inte bli mycket tid till att läsa antar jag.