Gördlar!

Före jobbet var jag in på Lindex och köpte två gördlar. Så nu är jag i finfin form igen! Ha ha. Kanske inte, men magen hålls in jättebra. Det känns bra. Skönt och bra.

Nu ska jag fortsätta käka mitt godis, kanske kolla ett par bloggar och sen läsa lite.

Fredagen som försvann

Igår var vi hos Solla hela dagen, hjälpte henne med att få ner lite stolpar i marken och så. På kvällen red jag och Carmensita en sväng, hon var jättefin. Som honung, hon var jättemjuk och fin. Kul!! På hemvägen bjöd hon ut sig för Parant också, inte särskilt ok. Slampa.

Menmen! Jag ska åka och jobba nu, hade sovmorgon idag.

Före jobbet ska jag köpa en hålla-in-magen-grej för jag är trött på alla blickar, frågor och påhopp om min mage. NEJ, jag är inte gravid jag är bara fet. Ok?! Skulle vara så jävla skönt om folk kunde ha lite takt och ton och ge fan i att glo och fråga hela tiden. Jag blir faktiskt ledsen.

Jordnötssås

Jag glömde ju att skriva om jordnötssåsen igår: 2 msk jordnötssmör, 2 msk vatten, 1 msk soya och en hackad chilifrukt (jag tog chilipeppar för jag hittade ingen chili i affären). Maten var så underbart god!!!

Idag ska vi åka till Solla, vi är rätt färdiga redan så jag tänkte ringa och fråga om vi får komma nu...

Båda barnen "kör bil" d.v.s. pruttar med munnen här i soffan samtidigt som dom klättrar på mig, full fart med andra ord.

Mmm mums!!

Jag dricker mineralvatten med jordgubbsklyftor, is och citronmeliss i. Förut åt B och jag varsitt glas med krossade digestivekex, jordgubbar och vaniljvisp på. Mums, mums mums! Till kvällsmat blir det kycklingfilé marinerad i saften av en lime, svartpeppar, vitlök och koriander och fullkornsris till.

Annars har vi varit i Väderstad och hämtat ett plåtskåp som Henke ska ha i garaget. Man fick ta vad man ville i ett skjul där, så vi tog ett par pallkragar också! Sen åkte vi till ÖoB och handlade lite viktiga saker som såpbubblor m.m.

Nu ska jag läsa lite i min bok före maten.

Dagens goda skratt

Kolla här då, snacka om söt!

God dag

På förmiddagen har vi varit hos Emma, Johan och barnen. Emma klippte oss, A E blev jättesöt. Hennes ankstjärt i nacken är borta så nu ser hon ut att ha en liten page. B är kortklippt och jag blev toppad. Kalasfint! Eller bröllopsfint kanske jag borde skriva eftersom vi försöker göra oss lite i ordning inför Micke och Lovisas bröllop som är nästa lördag.

Annars har jag varit och handlat. Fia och Sarah kom hit en sväng, det var kul att se dom. Även om jag diskade och lagade mat hela tiden när dom var här... Jaaa. Nu ska jag väl läsa lite i min bok istället.


En bok...

Jag började ju läsa en bok igår, läste ut den idag. Rosamunde Pilcher var det, som vanligt. Har två böcker kvar av henne och stor hög med andra böcker. Kommer inte ihåg vad den här hette, men jag rekommenderar alltid hennes böcker. Den här var riktigt bra! Ska kolla vad den heter... "Sommarens röster" var det visst.



En annan dag i soffan...


Lunchtid

Dagarna skenar iväg, fattar inte alls vart tiden tar vägen. Nu ligger båda barnen i sina sängar, jag hoppas att de ska sova och vila för ikväll ska vi till Vadstena. Om det inte börjar regna, men det hoppas och tror jag inte att det gör.

Annars har vi varit på barntimmarna och sen åkte vi förbi stallet och tittade på Yannis supersöta lilla hingstunge. Ungarna var inte särskilt imponerade och Carmensita var sur och gick iväg när jag tänkte hälsa på henne. Men vem orkar bry sig om det?!

När barnen har somnat ska jag göra nånting vettigt men tills dess tänkte jag kolla lite bloggar.


Liljekonvaljer och våran dag

Idag har vi haft en jättebra dag. Fast nu är jag helt slut, men det kanske inte är så konstigt.

Efter frukost åkte vi till Solla, där var Solla, Maria, Mia och L redan i full gång med att samla ihop stenar. Vi gjorde det ett tag och sen började vi med bäcken. Eller vi och vi. Jag och mina ungar smet ner till stranden där B och jag kastade stenar, A E satt på en stor slät sten i vattenbrynet med sina små fötter i vattnet. Hon grävde upp grus/sand från botten och smetade i ansiktet och gnagde på algbeklädda stenar m.m. Jag vadade ut en bit i vattnet, det var rätt kallt men skönt eftersom det var så varmt i luften. Sen grävde jag upp lite ormbunkar som vi satte utefter bäcken, det blev bra! Ska ta med kameran ner och fota sen. Vi käkade lunch, glass och sen var vi upp till kiosken en stund. Tillbaka nere hos Solla fikade vi och sen klippte jag lite buxbomsbuxar, ni vet, kaninen och hjärtat från förra året. Dom fick lite ans och sen grävde jag upp lite syrénskott, kantnepeta (som katterna älskar) och några prästkragar.

Sen fikade vi lite igen och åt lite. Sen åkte vi och mötte upp Cissi och A för att åka lååångt upp i skogen och plocka liljekonvaljer. Jag plockade tre knippen och de andra plockade massor.


Nu är vi hemma igen och barnen somnar snart. Hoppas jag. Jag äter popcorn och dricker en öl, Henke tycker att jag är jättecharmig för att jag dricker nästan aldrig men nu sitter jag helt plötsligt och dricker en öl. Det är jättegott!! Bara så ni vet. Tyvärr gör ölen att jag inte kan åka till stallet och kolla på Yannis nyfödda lilla hingstföl. Men jag får åka och kolla imorgon istället...

Solladag!!

Idag ska vi till Solla och hänga lite. Vi skulle tydligen lägga sten i en bäck, om jag fattat rätt. Så barnen kan plaska medan vi vuxna solar och bär sten. Det blir säkert kalas!

Ridning!

Igår hoppade vi igen. Jättekul! Och det gick bra också. Vi hoppade ett 3-studs och ett litet stigsprång. Allt gick såå bra, det var kul och bra.

Sarah undrar hur mycket jag rider och det varierar! Jag vill rida minst 3 dagar i veckan, förra veckan blev det t.ex. 4 dagar. Ju mer desto bättre för hon är igång ordentligt nu och hon blir så jäkla pigg om jag inte rider ofta.

Kvällsfixaren

Förut sa Henke att han ville gå ut i garaget imorgon, då tyckte jag att han lika gärna kunde gå ut direkt efter maten och sen kan jag rida lite senare eftersom det varit så varmt. Så nu har jag städat undan efter maten, diskat det mesta av disken, plockat ihop lite, badat och lagt A E och B lyssnar på CD om han inte redan har somnat. Målet är att jag ska vara i stallet senast kl.20, när jag skrivit klart det här och ätit upp min bit kladdkaka tänker jag åka.




A Es nya fina haklapp som jag antar att det är hennes farfar som fixat?!
Jag tycker den är jättecool med traktorer på!


Lunch eller?!

Vi har inte ätit nån lunch idag. Barnen har ätit typ 3 äpplen var, kex och B och jag har käkat massa kokta ägg. Sen gick vi över till Anna-Karin och barnen där vi lekte resp. vaktade trapporna där A E försökte klättra upp precis hela tiden. Men det var trevligt! Just nu steker Henke fläskfilé, jag har gjort ugnsbakad potatis, morötter och champinjoner. Vi ska strax äta, sen ska Henke meka ett par timmar innan jag åker till stallet.

Skrik och panik

På förmiddagen har vi varit till Borensberg. Vi handlade hästmineraler på Järnhandeln, mat på Östenssons och sen skulle B till tandläkaren också. Han vägrade gapa, vi var där i en timme och sista halvtimme gick väl åt till att en skrikande B absolut skulle ha med sig mjukiskaninen (Långöra) därifrån, vilket han bara skulle få om han gapade. Men det gjorde han inte. Så han var helt hysterisk när vi gick därifrån. Vi får prova igen i höst, hon sa att det här var rätt vanligt. Hoppas hon inte ljög för att få mig att må bättre bara... Jag kan tänka mig att det är rätt svårt att få ovilliga 3-åringar att öppna munnen.

Nu sitter jag i soffan, ska kolla bloggar medan jag äter vattenmelon.

Söndag

Nu har snart hela söndagen också gått. Imorse red Carmensita och jag på Birgittaleden (tror jag), det gick bra fast hon sprang och gapade när jag ville sakta av. Eftersom hennes svullnad är helt borta nu blir det nosgrimma på i fortsättningen. Efter att jag hade pysslat med Carmensita masserade jag Yrsa lite, det var inte särskilt uppskattat. Men hon stod still när jag gjorde andra sidan iallafall, i början gick hon omkring.

Jag grävde iordning i en av våra rabatter och planterade smultron som kantväxt och 5 andra plantor jag hittade på altanen. Det är växter från förra året, så det blir intressant att se vad det blir för nånting.

Jobbet gick bra, det var helt ok med folk. Just nu badar A E och snart är det Bs tur. Sen är det nog läggdags för dom, hoppas jag!

Kväll

Mmm... Jag har läst lite Leilas Country Living, den är så himlans fin och bra. Annars är det lugnt. Försöker kolla på hus på hemnet och fastighetsbyrån men det går inte särskilt bra.

Ska kolla lite bloggar också tänkte jag.

Snabb uppdatering

Jag gick upp skapligt imorse, läste lite Leilas Country Living och åt frukost. Åkte till stallet, skrittade en timme. Jätteskönt och Carmensita var väldigt självgod eftersom hon fått hoppa igår. Fast hon var glad att se mig, hon gnäggade när hon såg mig. Hon gör det rätt ofta nuförtiden faktiskt. I princip varje gång jag kommer, det är superkul. Typisk hästtjej-dröm: att ha en egen häst som gnäggar åt en varje gång...

Nu har jag duschat och ska strax åka till jobbet. Dessutom har jag varit bort till grannarna och räddat lite förgätmigej som grävskopan skulle skrapat bort annars, nu börjar det faktiskt arta sig lite i en av rabatterna... Ska ner med lite annat som jag har här inne där sen också.

Nu är det bråttom, igen! Fattar inte hur det går till. Ha en fin dag alla!




B borstar Carmensita... Bild från igår.


Älska, älska.

Jag är så otroligt glad över vår fantastiska familjedag idag... Vi har gjort i princip allting tillsammans. Det har varit den bästa dagen på evigheter! Inget bråk och tjafs eller stress. Bara bra, skönt och fint. Nu ska jag sova lite och imorgon blir det tidig uppgång så jag kan rida på morgonen före jobbet. Inte för att jag börjar på morgonen, 11.30 börjar mitt pass.

Annars läser jag i andra och sista (?) numret av Leilas Country Living. Det är fint och bra, definitivt en spara-tidning!

RIDBILDER!

Ha ha förnedrande bildbevis. Fast egentligen är det inte alls fönedrande eftersom Henke var jätteduktig! Dessutom svänger han sig med massa facktermer hela tiden. När han hade tagit ut Carmensita på ridbanan ropade han "men du har glömt nånting på tränset, hon har inte den här grejen på sig som gör att hon inte kan lägga tungan över bettet". Han misstänkte att jag hade tagit av den för att han skulle få en ridtur i sken och en nära döden upplevelse. Men jag hade ju faktiskt tagit av nosgrimma innan eftersom hon har den där knölen. Idag var hon bara lite öm förresten, längst ner. Så jag tror det är nånting med tänderna.



Det här funkade inte särskilt bra...



... så B fick rida själv istället. Han ville absolut hoppa, han med, så han fick rida över lite cavaletti.
Det är så kul att han vill rida och t.o.m. hoppa! Han är en lite tuffing, fast han fick såklart bara skritta.
Nästa gång han rider shettis kanske han får trava lite, om han vill.




Henke, som en engelsk lord som glömt sin tweedkavaj (jag måste skriva så för att få publicera bilden). Inte det om kavajen alltså, utan att han ser ut som en engelsk lord.


Livet

Igår jobbade jag. Sen hände det inte särskilt mycket mer igår... Idag började vi dagen med att åka till Solla där vi fick frukost. Henke, Maria och barnen kollade på djuren och sen gick de ner och kastade sten i sjön medan jag och Solla verkade klövar på alla getter. Efter getterna åkte vi till Jula och köpte en hundtrimmer, sen hem åt pizza och klippte Bärnsta. Nu är han klippt på ryggen, det fick verkligen över förväntan att klippa honom men å andra sidan har vi de krångliga delerna kvar. Efter lunch och klippning åkte vi till stallet, Henke red Carmensita och medan han red byggde jag upp en 5,5:a och sen hoppade jag lite. Det gick jättebra, sista gången var riktigt bra faktiskt. Hon hoppar för stort i början, men sista språnget var riktigt bra! Det var jättekul tyckte både hon och jag. B fick skritta av henne, han var jättenöjd. A E sov typ hela tiden vi var i stallet så hon fick inte rida alls.

Nu får vi se vad som händer. Det har varit en jättebra dag med familjen idag! Andra människor har det säkert såhär varje helg, men Henke och jag är i princip aldrig lediga samtidigt så vi har alltid tråkig vardag. Eller inte alltid, men rätt ofta...

En liten ridtur

Carmensita och jag var ute en sväng i regnet. När jag kom till stallet var det solsken och blå himmel, medan jag red regnade det och ungefär 5 minuter innan vi kom tillbaka till stallet blev det solsken igen. Vi hade inte särskilt mycket tur med vädret alltså. Menmen, hon gick bra iallafall. Jag tog av nosgrimman idag för hon är hård och svullen på sidan av huvudet, precis där nosgrimman sitter. Vet inte riktigt vad det kan vara, det verkar inte vara nåt insektsbett eller nånting så jag antar att vi får försöka hitta en hästtandläkare som kan komma och kolla och sen kanske en veterinär om det behövs med.

Onsdag

Vi har varit på barntimmar, B och K lekte massor och "tittade" på dockshusets pyttelilla tv. B ansåg att dom kollade på monster med vassa tänder medan K tyckte att dom skulle kolla på "tjejprogram".



Nu är vi uppe hos Eva och hälsar på lite, vi har fått mat. A E sover i bilen. Framöver ska vi hämta Henke efter jobbet och handla. Jag funderar på om vi ska handla innan vi hämtar Henke istället, vi får se...

Bocken och baggen

Jahapp, det blev såklart inget möte eftersom det bara var jag och skolans nya rektor som dök upp. Nu får vi se hur det blir.

Före mötet hann Solla och jag klippa baggen och bocken, det var de sista som var kvar. Nu är alla klippta och sommarklara. Fast inte särskilt vackra, men det funkar. Mina händer luktar get eller får, baggar och bockar luktar mycket starkare än dom andra...

Henke vill baka sockerkaka, så jag antar att han ska göra det nu när jag kommit hem med socker?! Vad jag ska göra har jag ingen aning om.

Blommor hela dagen

Nu har jag skolat upp lite blåklint, planterat om alla pelargonerna. Tror jag. Alla skott som blivit stora har också fått egna krukor. Det finns en jordsäck kvar, jag ska plantera om resten av krukväxterna + plantera ut pelargoner så jag måste nog köpa mer jord.



Jag planterade lite murgröna i zinkkannan jag köpte i Hedemora, den läcker nämligen när det är vatten i.
Inte för att det gör nånting, den är fin såhär med!

Jaja. När Henke kommer hem ska jag åka till Solla och sen är det årsmöte för VKF på skolan kl.19. Alla gamla elever är välkomna.

Jam

A E sa nyss "jam" och sen fick jag en lååång, mysig kram! Underbara lilla unge! Hon försöker verkligen prata mycket, imorse sa hon också nånting som jag inte fattade först. Hon försöker gärna säga flera ord åt gången med. A E och B är världens finaste och bästa ungar! Jag är så stolt och glad över dom och det bästa är att nu försvann mitt dåliga humör också. A E har vaknat typ 2-3 gånger i timmen inatt. Usch.

På förmiddagen har vi planterat om blommor och jag tänkte fortsätta med det nu. Det blev v0å3fflo

4444444444444444444444444444444444


,,,6,0
ava     vam ggmmmmg,ndf2efffffffffffffffffff2

Det blev våfflor till lunch, jag hade ingen fantasi alls idag... Och dessutom hade jag inte tagit fram nånting ur frysen.



Mmm, gott! Var kommentaren. Mellan varje tugga.




Grattis!!

Grattis till mamma/ mormor Yvonne som fyller år idag! Hoppas du får en bra dag!


Morgens!

Jag sitter här och väntar på brödet som gräddas just nu, det är snart klart. Jag gjorde limpor igår och täckte över med gladpack men det hade nog varit smartare att spara degen i skålen och baka ut till limpor idag, för det följde med en hel del deg i plastfolien som fastnat. Men jag lär mig av mina misstag. Barnen sitter och läser vid bordet, dom är nog rätt hungriga. Idag blir det en lugn dag, jag har ont i halsen och B är snorig och täppt i näsan.


Snygg dans och DJ



B liggdansar i soffan...



... medan A E dj:ar från puffen.

Bilder från en annan dag.


Fresh!

Nu ska jag ta en lååång, varm dusch och njuta medan jag tvättar bort fårlukten. Gött. Jag har sagt till ungarna att jag inte är anträffbar, vi får se hur det funkar. Henke har nog gått ut till garaget. Tror jag? Det är helt ok iallafall, för han har satt upp hyllan åt mig idag, ska sätta upp lite grejer på den sen... Och kanske fota den med? Vi får se om jag hittar laddaren till kamerabatteriet.

Alltså. Jag vet att det här är en jättetråkigt blogg just nu men eftersom jag jobbar och rider och försöker vara en bra mamma (lyckas kanske ibland) plus att jag hjälper Solla just nu så är det ganska många saker som ska göras. Och då får bloggen sista prioritet. Kanske kommer jag igång ordentligt igen, kanske inte. Men bloggen är liksom i sista hand... Så nu vet ni det, kanske ingen överraskning men man vet aldrig.

Får får får?

Nej, får får lamm och getter får getingar...

Idag har vi klippt nästan alla Sollas får och getter. Det har gått finfint. Jag har inte ens fått ont i ryggen, faktiskt.

Nu är vi uppe hos Eva i Stjärnorp och hälsar på. Vi måste vänta in Lasse innan vi får åka hem igen.

Rida!

Nehej hörrni! Nu drar jag till stallet och rider en svängom.

Den ansvarsfulle vuxne individen i hemmet

Henke har inte riktigt insett att det är han som har ansvaret och är vuxen när jag är borta... Men nu har vi klargjort det.

Det har gått fort och bra att jobba idag, passet var 6 timmar men det känns så kort att jobba till "bara" 16.15. Henke tyckte att jag kan jobba torsdag och fredag också eftersom han ändå är ledig så nu har jag iallafall anmält mitt intresse för dom dagarna så får vi se om jag får jobba eller ej. Henke vill gärna att jag är borta när han är hemma... He he.

Annars är vi mitt uppe i badning och läggning. A E sitter i mitt knä, nybadad och äter välling. Mysigt!!

Trött

Nu är jag så trött, så trött. Båda barnen blir helt tokiga när jag kommer hem mitt i deras läggdags. Det är inte alls bra... B har precis somnat och jag kom hem vid typ 19-19.30 nånting. Mitt i läggdags alltså.

Det har gått bra att jobba, det var rätt skapligt med folk. Mycket mer än jag trodde att det skulle bli. Jag menar: molnfri klarblå himmel och 20 grader varmt och så ploppar tanken "jo vi åker till IKEA" upp?! Så tänker iallafall inte jag...

God förmiddag

Hej hörrni! På morgonen har jag ridit tillbaka Carmensita till stallet och kompisarna. Det har funkar jättebra inatt, men hon var glad att få komma tillbaka till flocken. Jag har en plan att låna Yrsa som sällskap åt henne här hemma. Då kan dom gå och skrota tillsammans en vecka eller hur lång tid det tar för dom att äta slut på maten här.

Annars har jag plockat undan i hallen och köket, epilerat benen och nu måste jag åka till jobbet. Har slängt i en omgång tvätt också. Henke håller på och fixar ute, han har klippt lite gräs och trimmat runt altanen. Det blir jättefint!

På landet-mys

Carmensita går och skrotar i vår hage utanför, det är sååå mysigt. Vi har ingen ström i tråden. Inte för att det spelar nån roll egentligen för om hon inte vill vara kvar i hagen hoppar hon ut. B sitter här i mitt knä, jag bara önskar att han ska somna så jag kan få äta mina chips ifred.

Hade tänkt skriva nåt mer men kommer inte på vad... Imorgon har jag iallafall tänkt rida tillbaka Carmensita till sin riktigt hage så hon får vänja sig vid gräset i lite lagom takt.

Hemma

Idag har vi varit i Valla med barnsången. Vi tittade på kaniner, höns, getter, massa olika fåglar: ankor, änder, fiskmåsar, gäss. B lekte järnet i deras jätteroliga lekpark och var döarg när vi skulle åka vidare till Solla. Där skolade jag upp plantor och nu ska jag snart till stallet. Ska prova en eltrimmer här hemma först bara.

Dött mm

Rubriken låter ju inte särskilt bra nu när jag tänker på saken. Men egentligen är det bara gulligt för A E satt vi bordet och ville ha sin frukost gröt och när hon fick första tuggan sa hon "dött mm". Alltså gröt gott.

Vi ska som sagt till Solla idag, vi ska bara käka lite frukost (och jag ska kolla lite bloggar) och sen far vi.


Annat fix

Jag har diskat och vikt tvätt idag också. Duktig Cattis.

Jag kräver alltid beröm för allt jag gjort så alla saker jag gör uppmärksammas på det sätt de förtjänar. Jag vill inte bli tagen för given...

Stackars kompisar...

Sarah och Lena kom hit och fikade. Det var jättekul fast jag tjatade nog hål i huvudet på dom. Meeen! Eftersom dom kommer tillbaka kanske det inte är så farligt ändå? Dom hinner vila öronen tills nästa gång. Sarah får åka hem och titta på sitt precis nyfödda föl, jag måste hålla utkik på hennes blogg för det har utlovats bilder.

Annars har jag hängt tvätt, sorterat ren tvätt och läst lite i min bok. Det är en Rosamunde Pilcher bok, vet inte riktigt vad den heter.

Imorgon ska vi till Solla och hjälpa henne lite, får se hur mycket blogg det blir då.

Ett sanningens ord om östgötar


Äpplen

Ordningen är återställd! B har stoppat i sig två äpplen också! Plus att han provsmakat kakan, den fick betyget "mmm, säger munnen". Jag tycker det är världens finaste betyg (jag tyckte också att den var supergod)!

Nu tänkte jag sätta mig ner och läsa en liten stund. Jag hittade mitt jättegamla nr av EcoQueen som jag inte läst ut än. Hmm. Tur att jag håller på och läser igenom och skänker vidare mina tidningar, jag hinner ju inte ens läsa dom nya liksom. Och när den nya är typ 2 månader gammal inser man ju att det inte är så bra. Fast den låg ju gömd under massa annat bråte så jag skyller på det...

Fruktfrossa

Mina barn är verkligen som galna i frukt, just nu äter båda varsin satsumas och på förmiddagen åt dom banan. B har inte ätit ett enda äpple idag än, i vanliga fall brukar det bli 2-3 st. Jag ska följa deras goda exempel och slänga i mig ett äpple.

Mmm chokladtosca

Idag har Sarah supertur, enligt mig iallafall, för B och jag håller precis på och bakar en chokladtoscakaka. Det är nog det godaste jag vet, tror jag.

Annars har B och jag klippt gräset medan A E sov och det var bra att vi gjorde det, för nu verkar det bli regn! Jag ska springa ut och ställa in trädgårdstraktorsvagnen i garaget igen medan vi väntar på kakan...

Dags att fara

Vi är faktiskt hela klara, om vi åker nu kommer vi dit i tid också. Vilket hänt typ en gång förut. På tre år. Jepp! Menmen. Ajöken med er!

Gnäll, gnäll, gnäll, gnäll, gnäll och gnäll

Jag blir VANSINNIG snart. Från Bs "kan själv"- period har han nu landat i en evighetslång period med enbart gnäll, fattar inget och kan absolut ingenting. Det är helt jävla sanslöst. För ett litet tag sen klädde han på sig alla kläderna själv, nu ska han välja men kan absolut inte bestämma sig. Allt är bara fel. Sen kan han dessutom inte klä på sig heller och istället för att fråga om hjälp (vilket han mycket väl kan och har gjort tidigare) går han bara omkring och gnäller. Jag blir helt sinnessjuk.

Idag ska vi åka på barntimmarna och sen får vi se vad som händer. Gräset behöver klippas och det behövs städas undan massa prylar inne. Dessutom ska jag måla det sista på dom stora konsollerna så vi kan få upp den där hyllan nån gång. Inte för att det kommer göra så stor skillnad ändå, jag ser redan att den kommer bli helt överfull... Men det är ett litet steg åt rätt håll iallafall.


Goder afton!

På kvällen har jag varit i stallet och tagit en lååång ridtur med Carmensita. Vi var ute i en timme och en kvart! Vi red runt ett av vindkraftverken och sen hittade jag en väg som jag aldrig ridit förut. Den var toppenbra, så där kommer jag rida snart igen. En jättelång grusväg i skogen där det inte verkar åka särskilt mycket bilar, det kan knappt bli bättre.

Nu på kvällen har jag städat iordning på köksbordet och på trädgårdssoffan som står här inne. Det blev jättefint, nu är det lite prydligare och tydligare. En stor hög att gå igenom, men knappt några inredningstidningar alls att läsa. Det är ju kalas. Får se om jag tar tag i nån annan härd imorgon.

Nu är det snart dags för sängen, ska kolla ett par bloggar bara.

Camilla! Hon har fått tunikan efter K, visst är den cool?!

Underbar dag!

Vi har haft det så bra hos Helené och Oliver!! Först gick vi en promenad till affären, handlade lite och sen gick vi tillbaka. Grabbarna var ute och lekte medan Helené gjorde smarrig lunch: korvstroganoff och ris. Efter maten och lite häng var det dags att åka igen, A E hade bara sovit en halvtimme på förmiddagen och var jättetrött. Försökte hålla henne vaken till Coop, vilket inte alls lyckades. Eftersom hon sov, B var trött efter all rolig lek (dom kom jättebra överens) och dessutom var det slut på vagnpengar så lämnade jag barnen i bilen medan jag turbo-handlade. Det tog 8 minuter och jag fick med mig allt jag skulle ha. Konstigt nog! Det kändes som att jag var extra koncentrerad för att allt skulle bli rätt... Handlade mjölk, köttfärs, smör, gurka och lite olika fruktsorter. B har redan hunnit äta ett äpple och en banan. A E har ätit en banan och en satsumas och jag har bara ätit ett äpple. Gott med frukt!

Nu leker barnen lugnt och fint på golvet. Jag ska kolla lite bloggar och sen hänga upp lite tvätt tror jag.

SMS

Neeej. Det var sms från Henke. Så vi ska snart åka... Jag ska kolla banken och slänga in ungarna i bilen bara.

God morgon!

Vi har ätit frukost och är packade och redo att åka till Skärblacka för att hälsa på Helené och O. Om jag inte precis fått ett avboknings-sms? Ska kolla det...

Perfekt ridtur!

Aaahh. Carmensita och jag var ute i typ en timme, vi red bort till Varv och sen genom skogen hem. Alla gångarter och det gick toppenbra! Helt perfekt faktiskt... Dock känner jag att jag behöver få upp flåset lite så jag orkar mer. Ska ta tag i det. Nån dag...

Sortering

Medan A E sov satt jag faktiskt inte bara här och slappade. Utan jag sorterade upp jättekartongen med kläder som vi fått efter mammas kompis Stinas son. Kalasbra, jag ääälskar att vi får ärva kläder till barnen. Nästan allt var storlek 110-128 och det är ju perfekt till B. Sen var det flera overaller i olika storlekar, massa vantar m.m. Så nu har B typ dubbelt så mycket kläder i sin nuvarande storlek, fast vi har ingenstans att göra av det. Så nästa gång det blir pengar tror jag att vi, tyvärr, måste införskaffa några lådor att ha under sängen... Eller om vi hittar på nåt annat. Tills vidare får kläderna ligga i en IKEA-påse.

Post och blommor

Mmm... Posten har kommit, jag tänkte att jag borde hämta den. Annars går det rätt bra för mina blommor, idag har blåklintsfröna tittat upp, kul!!! Jag är helt exhalterad och B fattar nada. Charmigt.



Små murgrönor från Oves plantskola och lite tändvätska.



Pelargonskott och en liten tupp.


Extra frasiga frasvåfflor!

B och jag gjorde våfflor, jag provade att göra som Leila. Alltså ha i kolsyrat vatten istället för vanligt vatten. Det ska tydligen göra våfflorna extra frasiga. Och det gjorde det också! Dom blev jättefrasiga och goda.

Nu kollar jag lite bloggar, barnen tar det lugnt. A E verkar ha somnat i sin säng nu. Jag har hunnit kolla igenom massa inredningstidningar idag och hinner förhoppningsvis med ett gäng till också. Jag har en stor kartong på övervåningen som jag ska kolla igenom med...


Frukost!

B sover fortfarande, så han får fortsätta med det. A E och jag käkar lite frukost nu. Jag ska bläddra igenom alla tidningar jag har kvar, mest Allt I Hemmet. Lena! Din påse är så gott som full nu.

God morgon!

Idag är vi uppe med tuppen, A E och jag. Tuppen är kanske Henke? A E vaknade iaf strax före kl.6, tyvärr... Jag drömmer fortfarande konstiga drömmar så det känns inte som att jag får vila särskilt mycket på natten.

Jaja, annars tänkte jag vänta en halvtimme eller nåt med att väcka B. Vi äter frukost när han har vaknat.

Måla två gånger

Jag har målat nu efter jobbet också. Hyllplanen blev klara imorse och de stora konsollerna blev klara nu. Har ett par småställen kvar på dom, bara. De små konsollerna har jag målat 2 ggr förutom på ett par småställen med. Nån yta måste ju vara i kontakt med underlaget utan att fastna tänker jag...

Annars har det gått bra att jobba, en hel del folk idag faktiskt.

Måla eller?!

Nu ska jag springa upp och se om jag hinner måla i 10 minuter innan det är dags att ta på sig byxor och åka till jobbet.

Mina fina ungar



B lyssnar och läser CD-bok tills han somnar. Söt va, jag tycker han ser ut som en gammal gubbe som ligger och läser och låtsas att han inte aaaalls har somnat.



A E på sitt nya favoritställe: i soffan!!


Bilder!

Nu har jag laddat upp lite bilder igen då...




Pelargonsticklingar


Jobb och jobb

Idag  börjar jag 11.15, inte blev det nån sovmorgon för det... Idag gick jag upp kl.6 istället för 7 som igår. Men det är det värt, det är toppen att få komma ut och rida lite. Idag hann jag dessutom mocka ur hennes box. Jag har aldrig mockat ut allt förut, men å andra sidan bor hon ju aldrig inne utan är ute jämt. Nu är det rent och ursopat iallafall!

Föl!

Imorse när jag kom till stallet stod det ett litet russföl i hagen. Det gick omkring och skuttade lite, sen åt det. Jag tänkte lite på saken, den verkade ju pigg och allt. Gick ett varv i hagen och kollade efter efterbörd. Hittade inget. Men sen när fölet la sig ner på den kalla, leriga marken gick jag och väckte Nina och Hanse. Och fölet var tydligen precis nytt! Kul! Det fick komma in och sova på lite halm istället... Mysigt med föl, man vill ju bara titta och titta hela tiden. Men jag fick rida istället och det var väl bra så dom fick vara ifred.

Konstiga drömmar och jobb

Idag har jag jobbat hela dagen. Kl.8 började arbetsdagen med möte till kl.10.30 då själva arbetspasset i kassan började. Slutade 18.30 och nu har jag landat här i soffan, ska snart vidare till min slutstation, sängen. Skönt!

Just nu drömmer jag jättekonstiga drömmar. Häromnatten var det att Henke hade lämnat mig, hittat en ny fru som han levde förortsliv med tillsammans med våra fina ungar. Jag var fortfarande i rätt ålder, men Henke hade blivit 40. Konstigt va?! Dessutom hade jag en man som gjorde allt för mig och köpte allt, men jag var inte ett dugg glad för det eftersom jag bara ville ha Henke och våra fina barn.

Inatt drömde jag en skitskum dröm om att vi först körde ner med vår (vår kompis Johan körde) bil i vattnet, för det var några som skulle mörda oss och dom skulle lämna oss ifred om dom trodde att vi var döda. Efter vattengrejen bodde vi jättelänge i en lägenhet utan dörr. Vi fick inte visa oss för nån, men alla grannarna upptäckte ju att vi var där och maffian som ville mörda oss hade span på huset. Så vi åkte till en sekt skitlångt ut på landet (vi åkte förbi stället där vi hade kört ner med bilen för det var en hemlig väg), dom pratade med jättegälla ljud och dom hade tillåtit oss att komma dit för att deras ungar skulle kunna besegra B om typ 10 år när han ansågs vuxen för han hade en stock i en hårlock i nacken och det var jättefint. Besegrade man honom var man typ bäst... VÄLDIGT SJUKT! Och det kanske vore på plats med en liten drömtydning?

Nu ska jag lägga mig och drömma fler konstiga drömmar.

God mat

Vi åt ju ugnsgratinerade klyftpotatisar, morötter och champinjoner, stekt fläskkotlett med bearnaisesås. Det var jättegott.

Jag sitter mest vid köksbordet och bläddrar i ännu fler inredningstidningar, det är mysigt. Dricker bubbelvatten och äter ostkrokar och choklad. Mums.

Fredagsgodis

Jag är jättesugen på fredagsgodis nu. Jag vill ha ostkrokar och choklad. Hmm hmm. Nu ska jag iallafall börja med kvällsmaten, vi ska äta ugnsgratinerad potatis med morötter och svamp. Det tar ju ett tag så...

Gos, gos, gos.

A E vägrar somna så vi har haft en gosig mysstund med lite hårdragning här i soffan. B ville såklart också vara med så ett tag låg dom still samtidigt båda två på varsin arm, lutade mot mig. Underbar, men kort, stund... Skönt att bara ta det lugnt med, jag blir så stirrig när jag varit borta mycket under veckan och det ser ut som uppochnervända huset här hemma. Vill få allt gjort på en gång och det funkar liksom inte.

Hopplös hoppunge!!

A E klättrar upp i soffan precis hela tiden. Och sen hoppar (både står och sitter när hon hoppar) hon omkring hela tiden. Vilket gör det rätt irriterande att sitta vid datorn, vilket å andra sidan är rätt bra för man måste liksom göra tråkiga grejer som behöver göras. Vika tvätt t.ex.

Alltså! Jag måste ha världens gulligaste tjej, hon sitter och hoppar på stället och säger "hoppopphopp" och sen röjer hon järnet. Just nu drar hon ur alla mina hårstrån ur min hästsvans.

Läkarbesök och barnsång

Imorse hade A E en läkartid, återbesök på Motala Lasarett efter att hon var inlagd. Allt var fint, hon ska tillbaka om ett halvår igen.

Efteråt åkte vi hem, hängde upp tvätt och startade en ny maskin. Sen åkte vi till Skeppsås på barnsång. A E sov i bilen hela tiden.

Sarah!

Jag vet inte, du får väl fråga Camilla eller David när dom ska ha för här blir det inga fler!

Förgätmigej

Förresten så har det kommit upp 4 st små förgätmigej plantor i en av mina krukor ute. Det är kul för fröerna måste ramlat ner från en ampel och landat däri.


Små frön som gror

Hoppas jag! Efter att ha skolat upp plantor åt Solla blev jag lite inspirerad och slängde ner lite egna fröer i jorden. Det är väl i senaste laget, men det blir som det blir. I en låda blev det lite "förmodligen akleja", "röd vallmo från Nina" och stockrosor (som jag tagit hos min kära svärmor). I den andra är det rosa atlasblomma (en gammal gratispåse som jag kände att det är lika bra att slänga ner i jorden som att slänga i soporna), lite brudslöja och blåklint.

Nu ska jag slänga mig själv i sängen och se om jag kan "gro" nån sömn.


Soraya, darling...

Ahhh. Underbart häng med Soraya i ett par timmar. Trots att båda var rätt trötta. Men ändå skönt att vi hann ses innan hon åker tillbaka imorgon. Först åt vi på typ 5 tastes eller nåt (är världens lantis när jag är på Ågatan), sen kollade vi Indiska och åkte till Ikano. Strosade i lite affärer och fikade. Jag köpte blöjor på Willys, anti-kli-kräm och Flux på apoteket.

Nu hänger jag här igen, har läst lite bloggar. Men nu ska jag nog fortsätta bläddra i Allt i Hemmet så jag kan skicka vidare...

EFTERLYSNING!

Har nån sett en liten nappflaska med en svart dödskalle på och Bs svarta regn- och vindbyxor från Didriksson? Kanske nån av släkten i Dalarna..?! Dom här grejerna har varit borta ett tag, kunde inte hitta hans brallor nu i våras och flaskan har jag inte en aning om hur länge den har varit borta. Hojta om ni vet nåt. Tack!!

En snabbis hemma...

Och det är inte så snuskigt som det låter. Vi är hemma nu, jag ska byta om och kolla lite bloggar... Sen ska jag åka in till stan och hänga med Soraya. Utan barn! Fatta vad mycket vi kommer hinna babbla. Och Henke kommer säkert skicka sitt "bla bla bla osv"- sms. Och det är ju helt rätt isof.

Hos Solla!

Japp, rabarberpajen står i ugnen. Barnen är mätta och glada (L och A E sover i sina vagnar), B lyssnar på cd-saga på datorn. Jag ska gå ut och vara social igen.

Annars har jag skolat upp plantor.

Mör

Jag är så trött, så trött. Inte som vanligt utan trött i kroppen efter att ha klippt den där fårskocken. Det är rätt skönt, faktiskt. Det är sällan jag blir fysiskt trött, möjligen när jag varit ute och bråkat med Carmensita. Vilket jag inte orkade med idag. Jag borde verkligen komma igång och jobba mer med kroppen.

Nu ska jag bläddra igenom ännu fler inredningstidningar (= fler till Sarah och Lena vart efter).

När man vänder ryggen till...

... klättrar A E upp i soffan själv. Jag skulle bara gå iväg och elda upp en fästing och sa till Henke att han skulle vakta mina grejer vid datorn (godisskål och vattenglas) varpå han säger att det inte är nån fara. Fast det var det förresten eftersom A E kommit upp i soffan innan jag ens hunnit ut ur rummet. Så nu är det definitivt slut på friden här hemma. Hoppas hon lär sig att klättra ner ordentligt snabbt också!

Får

Det blev fårklippning i Gamla Linköping. Nu har vi precis kommit hem, Henke lagar mat. Kycklingfilé och pommes. Gott!

God förmiddag...

Vi har ätit frukost och jag har hunnit med en dusch. Gött. Vi ska strax åka till barntimmarna och sen vidare till Solla där det antingen blir fårklippning, uppskolning av plantor eller både och.

Hemma!

Det blev inte riktigt som jag trodde i det förra inlägget... När Henke slutat jobba kom han också till Emma, Johan och barnen. Vi fikade och sen smet Emma och jag iväg till Oves Plantskola där jag köpte jord, 4 små murgröneplantor och två paket med fröer. På hemvägen köpte vi McDonald´s mat och vi kom väl hem hit strax före kl.20. Då var det bara att lägga barnen, sen har Henke gått ut i garaget och jag har pratat med min mamma.

Leka och handla

På eftermiddagen ska vi åka till Emma, Johan och barnen. På hemvägen ska vi handla lite, Henke ska meka ikväll så om jag har tur kommer jag iväg till stallet sent ändå. Jag vill och behöver komma ut och rida.

Ps, ett litet minus med tomatsåsen är att den färgar sig rätt mycket på barn och överallt där de kladdar...

Hitte på- mat!

Igår åt vi ju en improviserad maträtt (tacoköttfärs, bulgur, champinjoner och kikärtor i en ugnsform, på med typ en dl mjölk och sen riven ost. Gratinerat i ugn). Idag till lunch kändes allt så tråkigt så jag gjorde en sås på passerade tomater, basilika, timjan och vitlök och sen slängde jag i köttbullar direkt från frysen + kokade spaghetti till. Det blev rätt bra faktiskt. A E äter massor och det gör B med, men mest av sin pasta med riven ost på. Tysta och nöjda är dom och det är ett bra betyg, nu börjar A E med sina "mm, mmmmmm" som hon använder när hon gillar maten. Skönt.

Det är så skönt när det blir bra när man hittar på för egentligen är jag för feg för att våga.

Sarah (syster) och Lena!

Nu finns det varsin påse med tidningar till er!

God morgon!

Idag har vi inga speciella planer. Det är blött ute och regnigt tydligen. Mysigt, för det har varit soligt väldigt, väldigt länge. Det behövs nog lite regn nu. Nu ska vi äta frukost och sen ska vi se vad dagen kan erbjuda.



Nakenfisen (bild från en annan dag).


Mmm munnen säger: gott!!

Som min käre son skulle sagt... Jag har ätit rabarberkräm och mjölk. Mums!

Jag har varit i stallet och ridit, Carmensita gick jättebra. Jag hade sporrar på mig idag för hon vill inte ta skänklarna riktigt och det funkar inte att smacka. Men idag gick det jättebra! Vi var ute en timme ungefär och när vi kom tillbaka till stallet började det regna. Det kom bara lite stänk.

Hon fick ha sin nya, fina grimma på sig. Tjusigt värre.

Vad kan man göra med rabarber?



Två liter kräm t.ex. Och sen funderar jag på att göra saft... Vi skulle behöva en fungerande jordkällare att ha allt i. Undrar hur man ska göra för att fixa våran? Den har använts till en hembrännare sist, verkar det som. Innan vi flyttade hit alltså (jag vill inte att ni ska få några konstiga tankar)... Om vi hade en jordkällare skulle vi kunna odla potatis m.m. också. Och vinterförvara äpplen. Jaa, möjligheterna är ju oändliga. Om man har ork och lust vill säga...


Promenadbilder



Först gick vi till A, E och M, men dom var sjuka och kunde inte leka...



... så vi gick bort till kossorna som kom till betet igår.
Om man gick förbi betet kom man till en jättefin glänta som var full med vitsippor.
A E var mest intresserad av sina skor, B plockade 2 sippor och jag plockade en bukett.




På vägen tillbaka var det mest sura miner, det blev lite bättre efter att vi pausat lite...



B älskar att hoppa och klättra. Han hittade en liten stock som var hans häst med.



Till sist hälsade vi på den här lille rackaren. Vi gick inte in särskilt långt i hagen för A E var trött och gnällig.
Och såklart livrädd för fåren, nu är hon rädd för allt efter att ha spenderat helgen med Vilda (världens snällaste rottweiler).


Rabarber

Jahaja. Rabarbersäsongen har börjat, den som vill ha rabarber är hjärtligt välkommen hit och hämta!! Vi brukar ha en hel skog... Nu ska jag göra lite rabarberkräm till eftermiddagsfika men först måste jag blåsa såpbubblor åt B.


Pannkisar och naaad

Vi har käkat pannkakor till lunch, barnen åt typ 3 var och jag åt 2... Gillar inte pannkakor sådär värst mycket alltså. Fast jag är rätt bra på att göra dom.

Nu ska vi ut på en s.k. naaad bort till grannarna.

(Promenaaad)


Målat!

Helt plötsligt hade ju A E somnat i vagnen och det var dags att måla. En strykning till på hyllplanen och två till på konsollerna och sen är det dags att skruva upp. Det stora hyllplanet ska få sitta här ovanför datorn, det blir tidsskriftssamlare och pärmar på det och det andra hamnar nog i barnens rum. Om det finns nån bra plats till det, förstås.

Nu ska jag kolla i lite inredningstidningar så jag kan ge dom vidare sen! Nån som vill ha?! Det finns alla möjliga. Drömhem & Trädgård, Lantliv, Hus & Hem m.m.

No more pacifier



Snart är det en vecka sen B slutade med napp och då skulle han få välja en leksak som ersättning.
Han valde en grävmaskin.


Inköp



Medicinlådan från ÖoB.



Koftan i organisk bomull, epilator, två av mina tre behåar, ett par av Bs shorts och hans tröja.



Närbild på tröjan med bilmönstret och hans brallor.



A Es klänning. Det här var den enda jag hittade som jag gillade,
å andra sidan orkade jag inte leta särskilt hårt heller.


God morgon!

Jag kan säga att det inte blev nån söndagspizza igår iallafall, för jag gick och la mig vid typ kl.18-19. Sov till 8 imorse då A E vaknade. Skönt!! Nu äter vi lite frukost, jag har dammsugit på morgonen så det är lite fräschare än innan iallafall. Behöver verkligen skura golven med, men vi får se om det blir av eller ej.

Äntligen fixat!


Äntligen har jag hittat en vaxduk som jag gillar... Kostar 39 kr/ m på ÖoB... Bra pris också alltså.
Ignorera röran i bakrunden.




En närbild på mönstret...


Söndagspizza eller?!

Nu är jag jättetrött, helt plötsligt... Puuuh. Jaha. Jag tog fram lite bröd nyss, får se om det blir söndagspizza eller mackor till kvällsmat idag. Jag har inte målat nåt än, jag har dock rensat en rabatt för det blev så att jag också gick ut. Efter att ha fixat ett litet projekt. Ska ladda upp en bild!

Städa på RIKTIGT!

Nu ska jag jobba lite på att få ordning i röran här hemma. Jag ska måla hyllplan och konsoller, om inte färgen torkat ihop förstås. Och häfta fast den nya snygga (textil)vaxduken på köksbordet. Sen kanske fixa nåt mer, men försöka hålla mig ifrån att städa och plocka. Och från uppackningen.

Kokande vatten

Vi är hemma nu och har burit in nästan allt från bilen. Vi ska göra lite lunch, det blir korv och makaroner. Snabbt och enkelt. Nu ska jag prata med telefonbanken...

God morgon och adjö

Alla 4 barnen och Henke käkar frukost i köket, jag smet iväg hit lite... Efter frukosten och lite häng är det dags att åka hem igen. Det har varit jätteskönt att vara här. Men det blir nog skönt att komma hem också. Det brukar vara så.

Vi har packat in nästan allt i bilen så den är full. Vi är nästan klara att åka.


Ullared!

Vi åkte till Ullared då... På Gekås köpte vi bl.a. en brun kofta i organisk bomull till mig (75 kr), 3 behåar, cd-böcker till barnen (20 kr st), en tortyrmaskin till mig = en "rycka-ut-håren-på-benen-maskin" för 399 kr, en grimma till Carmensita m.m. Shorts till B med förstås, 3 par, det var ju därför vi skulle dit... Henke handlade lite musikgrejer på Net on Net-outleten också så hela familjen är nöjda och glada. Och två och ett halvt tusen fattigare, men det är det värt! Allt var ju billigt och vi köpte sånt vi behöver. Och lite till... Vi fick med en häftpistol också, när vi kommer hem ska jag häfta fast all vaxduk vi köpt.

God morgon!

En ny dag i Svenljunga. Vi ska väl snart äta frukost och sen har vi en helt oplanerad dag. Jag vill åka till Ullared och köpa shorts till B, men vi får se vad som händer...

Hej

Jaha. På morgonen har jag duschat och barnen har mest lekt ute med sina pappor. Nu ska vi försöka fixa lite lunch.