Hurra!

Jag kollade precis internetbanken och det visar sig att försäkringskassan ska ge mig ännu mer pengar. Nice! Dom behövs verkligen just nu... Det kanske kan bli några nya tidsskriftssamlare + färg eller tapet som jag kan fixa till alla våra tidningar som dräller överallt. Och kanske, kanske en hylla för tidsskriftssamlare och pärmar på övervåningen... Vi får se... Vilda projektdrömmar tar fart! Henke har vilda bildrömmar istället, jag måste prata med honom innan det blir några ev. inköp...

Nu är det god natt, fast Ava Estelle har fortfarande inte vaknat... Jag måste mata henne innan jag kan gå och lägga mig.

Onsdag

Idag började Binning och jag med att göra en jättesmarrig cheesecake, med kola- och citronsmak. Vid kl.10 åkte vi till barntimmarna, när vi kom hem käkade vi lunch och sen var det dags för B att sova. Medan han sov dammsög jag + torkade golven.

Nu på kvällen har Eva, Lasse, Micke, Lovisa, Alex, Max och Obelix varit här (och är här) vi har käkat mat + cheesecake (kvällens höjdpunkt för min del) och nu är alla utom Ava Estelle och jag ute och kollar på rishögen som dom försöker elda ner.

Jag är jättetrött och ska strax sova tänkte jag, Ava Estelle ska käka en gång till men först måste hon vakna. Får se när det blir. Här kommer en bild från Evas trädgård:

Evas träd


Fixa

Idag har jag skolat upp alla plantor som väntat en vecka eller två på uppskolning, skönt att ha det klart! Fast å andra sidan är det helt fullt med småkrukor överallt... Jag köpte persilja förut och den har jag också sått, det trista med persilja är att det kan ta en månad innan det ens börjar gro. Sjukt, jag får se om jag orkar hålla ut så länge.

Jag har grundmålat utesofforna för andra gången, jag började på dom förra sommaren. Skönt att vara på gång med igen, ska försöka göra klart dom såfort som möjligt nu. Vitsen med utemöbler är ändå att man ska sitta i dom, förra sommaren blev det inget sitta av... Bordet och fåtöljerna var klara, men det får inte plats särskilt många i två fåtöljer.

Nu ska jag gå och lägga mig! Inatt sov Ava Estelle 5 timmar och sen 3 timmar, en riktig kalasnatt och jag har varit jättepigg idag. Jag stängde av datorn efter det förra blogginlägget för annars sitter jag här och fastnar vid alla mysiga inredningsbloggar... Ska fixa länkar nån dag.

Ingen bild idag, för blogg hänger sig (har provat två gånger redan). Jag kanske slänger in en bild till det här inlägget imorgon om jag orkar och hinner.

Dags att agera

Jag tänkte att det var dags att göra nånting här hemma, får se vad jag hittar på... Vi har varit ute på vår promenad, idag kom vi iväg i bra tid. Efter att vi lämnat Binning på dagis slängde jag pappersinsamlig, kartoner och batterierna på återvinningsstationen. Just nu håller jag på och vädrar huset för Henke plastade bilen igår och har haft kläderna (som stinker) i hallen, jag får huvudvärk såfort jag kliver innanför dörren. Kläderna slängde jag ut på fågelhuset och nu försöker jag vädra med fönster och dörrar öppna lagom mycket för att det ska komma in frisk luft, utan att för den skull släppa in några katter.

en sten

Från dagens promenad


Ännu mer bilder...

långa killen

Binning når ääända upp till taket, vilken lång kille (bild från imorse, kläder från HM).

Hela gänget

Igår kom Madeleine, Gunnar och Victora och hälsade på. Det var kul att se dom! Victoria är jättesöt, trots att jag har egna barn tycker jag att hon är en riktig gullunge. Hon är en av de få barn jag gillar (jag gillar oftast inte andras barn)...


1 månad!

Tänk att min lilla bäbis blev 1månad igår. Helt sjukt, tiden har verkligen rusat iväg!

1 månadstjejen

Visst är hon söt!

Hej hej Monica

Här kommer några bilder från vårt besök hos Monica. Jag tog två bilder på Monica och Eva tillsammans, men om jag visar nån av dom får jag nog stryk för båda två gör jättekonstiga miner...

Ellen

Ellen, Monica o Leos hund. Hon är en riktigt raring, trots att hon vill leka med den äckliga trasan hela tiden (den som gissar vad trasan var från början får ett litet pris). Monica och Eva får inte gissa.

gung gung

Ava Estelle och jag gungar på Monica altan. Jag vill också ha en sån här hemma, den är helt underbar vacker. Fast jag vet inte vart vi skulle ha den, vi har inget tak på vårt trädäck. Monica föreslog att man lika gärna kan hänga en i vardagsrummet och det var en smart idé.

Binning

Binning fick prova hängmattan, det tyckte han var skoj.


Morgon igen...

Igår blev det inte så mycket bloggat, jag städade på övervåningen. Planen var att hitta lite grejer att sälja på loppis den 11 maj, fick ihop en låda och en papperspåse med böcker. Nu har jag lyckats klämma in alla kartongerna i det lilla "förrådet" som finns där uppe. Tyvärr hittade jag massa kattki8ss därinne, som jag såklart städade bort först. Nu får katterna verkligen inte komma in mer. Henke mekade och klippte gräset, det blev jättefint. Premiär för iår! När han kom in plockade han också ihop massa skräp på övervåningen, idag ska jag slänga en stor kartong, en trasig stol och en låda med elektronikskrot. Skönt att bli av med skiten!

Nu är det dags för oss att packa ihop och åka till Evas syster Monica och hälsa på. Det ska bli skoj! Efter det måste jag in på IKEA och köpa ett nytt decilitermått eftersom Henke tydligen snott vårt sista (också).

rishög

Ungefär såhär såg jag ut i håret imorse...


Fulsnygg...

Ava Estelle o jag

Ava Estelle och jag är redo för sängen... Jag har fått lite färg på kinderna, massa fräknar. Fräknar = sommar!

Dagens outfit

B bak

Binning gör sig redo för utelek. Byxor från Didrikson ( som moster Camilla har styrt upp), stövlar Tretorn (från farmor o farfar), tröja HM, väst gammalt arvegods. Kaxig blick.

B fram

Väldstädad hall? Jag har lagt ner alla mina krav på hur städat det ska vara här hemma nu, jag ska göra saker som känns bra istället. Då mår jag bra och blir mycket gladare. Till  hela familjens glädje och mest Henkes tror jag eftersom det är han som alltid får höra mitt tjat.

Godmorgon!

Nu har jag den här underbara känslan man får när man vaknar på morgonen och ser att det är strålande sol ute. Trots att det är flera timmar sen jag gick upp och då var det regnigt. Ava Estelle och jag har varit ute på promenad, jag har laddat upp massa nya bilder från den och några jag tog hos Eva och Lasse igår. Nu ska jag ladda upp lite bilder på barnen tänkte jag...

timmerhög I

Just nu gillar jag olika strukturer, visst är naturen fantastisk? Alla träd ser olika ur, har olika barkmönster och årsringar. Underbart! Det blir mycket träd- och naturkort, men ni får härda ut eller läsa nån annan blogg :)

träd o sippor

Tallar och vitsippor.


Fia!

Välkommen till bloggvärlden säger vi till Fia! Kolla in hennes nya blogg här.

Fia och Nancy

Gammal bild på Fia och Nancy.


Läggdags

Jag kanske borde ta ett kort på vår säng eftersom den enda jag bloggat om idag är att sova. Ava Estelle har precis käkat, vilket innebär en sovperiod på förhoppningsvis 4 timmar och därför tänkte jag passa på och lägga mig nu. Jag är verkligen trött, jag hade huvudet fullt av projekttankar förut när jag låg och vilade på Evas säng (hon har tempurmadrass(?), jätteskönt)... Jag tänker inte berätta om projekten förrän jag börjar genomföra dom, annars märker ni hur mycket jag alltid tänker göra men faktiskt aldrig genomför...

häst o sten

En av mina underbara gjutjärnshästar som vaktar vår ytterdörr.Stenen hittade jag i strandkanten hos Solla i måndags.
Här kan ni läsa hur jag fick hästarna, en riktig saga. Visst är det ett vackert stilleben, speciellt maskrosen gör bilden komplett.

Dagens tupplur.

Tror ni det blir nåt med dagens tupplur eller hinner Ava Estelle vakna precis när jag gått och lagt mig? Det har inträffat några gånger, men all vila är bättre än ingen. Just nu är jag så trött på natten att jag somnar ifrån Ava Estelle varje gång hon äter, vilket hon själv också gör. Alltså vaknar hon efter 1-2 timmar igen och är hungrig eftersom hon inte käkat klart. Det innebär nästan ingen sömn på natten, det funkar liksom inte med en skvätt här och en skvätt där.

Idag har jag diskat och tagit fler skott från Eva. Förresten tog jag massa pelargonskott av henne igår, vilket jag nog glömt skriva om. Det kommer säkert bilder imorgon eller under veckan... Dagens skott är en pelargon och massa små saint paulaor, Eva har en jättefin vit saint paula (alltså stavningen på den där blomman) och det är den jag tagit skott ifrån. Vi får se om dom tar sig, hoppas det. Idag under promenaden kom jag på att jag egentligen gillar skott bättre än fröer, man får se ett resultat direkt eftersom det redan finns massa blad. Fast det är trist när dom dör förstås.

Dags för sängen!


blomma III


"Sista" dagen i Stjärnorp

Idag är sista mekar-dagen i Stjärnorp på ett bra tag, enligt Henke. Efter idag, då alla delar förhoppningsvis är tillbaka på ramen igen, ska han meka hemma istället. Det är som sagt massa jobb kvar, men det ska göras hemma istället. Det blir nog både bra, skönt och mindre bra. Men Eva och Lasse kan alltid komma till oss istället...

stor sten


Stenen i vår allé


Binnings tal

Binning har börjat prata massa nya ord sen vi kom hem med Ava Estelle, det är skönt eftersom jag har hört att många barn "går bakåt" i utvecklingen när de får syskon.

Hittills kan han säga: tuff tuff (tåg), tututut (polisbilen), lamm, bå (blå), tuss (hus), att (katt), kotte, Ninni Binnin Binning Binni m.m. (Binning). Jag kanske har glömt nåt, men isåntfall kommer det mer uppdatering sen.

Han kan ja, nej, mamma, pappa, tack, dis (godis) häst, gris, fisk (djuren är inte särskilt välartikulerade) sen tidigare.

Ni kan tro att jag blev förvånad här om dagen när han pekade på Ava Estelles snuttefilt och sa "lamm". Först förstod jag inte vad han menade men när jag kollade vart han pekade (fåret på filten) blev det helt plötsligt väldigt uppenbart.

B med fräschingminen


Binning fikar på Åhyddan igår. Han var så söt, höll muggen med en hand och sa "aah" efter varje klunk (och precis när jag fotar). Precis som att han drack sitt efterlängtade kvällskaffe...

Bilder...

Jag har en ny bild-filosofi här på bloggen, en bild till varje blogginlägg. Ibland kommer kanske inte bilderna att passa ihop med det inlägget handlat om, men då skriver jag en förklaring till bilden. Det är mycket roligare att läsa bloggar med mycket bilder, eller hur? Kommentera!

avsågat

Bilderna har jag tagit själv ute i skogen, det är skoj att fota lite. Jag har börjat se bra bilder överallt, men jag tar inte kort hela tiden för jag måste promenera på lite också.


Dagens outfit

En bild på Binning i dagens outfit: ekologiska jeans (present från moster Sarah), kofta från PoP (moster Camilla), röd tisha och strumpor från HM.

dagens outfit

Just nu är det tydligen mysigt att ligga på golvet och leka...

i Stjärnorp

Nu är vi uppe i Stjärnorp. Binning sover middag i vagnen och Henke är i garaget, allt är färdigmålat och nu är det monteringen kvar (+ allt jobb med karossen, inredning, säten osv). Ava Estelle ligger i soffan brevid Eva och jag tänkte låna en säng och vila lite. Innan vi kom hit var vi till Gamla Linköping och hämtade BB-bilderna på oss. Dom blev jättefina.

grönt!

En vårig bild från dagens promenad...


Dagens promenad

Idag är det nog varmaste dagen hittills för det var skönt att komma in i skuggan, det har det inte varit förut.

blomma II


Det blir aldrig som man tänkt sig

När jag var liten trodde jag att det var bra att bli vuxen för då skulle jag få bestämma själv. Eller hur. Mitt liv styrs av mina barn och min ekonomi, istället för av mina föräldrar. Och när jag var liten hade jag massa tid att göra precis vad jag ville, när jag ville det. Gött.

Precis när jag hade skrivit klart det förra inlägget ringde min mormor, medan jag pratade med henne hängde jag tvätt, startade en ny tvättmaskin, plockade undan lite osv. Efter det skulle jag "bara" byta blöja på Ava Estelle, när hon var påklädd igen bajsade hon. Dags att byta blöja igen, då tyckte hon att det var dags för mat vilket hon har fått fram tills nu. Under tiden har jag kollat bloggar och försökt få tag på soss-tanten. Det är upptaget hos henne, som alltid annars.

Promenad!

Nu ska vi ut på promenad, fast jag måste borsta tänderna och hänga upp lite tvätt först.

vitsippor

En till "gammal" promenadbild (tisdags).

Filmvisning

Idag kom Henke hem och sa att hela familjen skulle åka och titta på film. Det är några gubbar ur Hot Rod-klubben som varit i USA och tittat på (och kanske köpt?) bilar, det var filmvisning på Åhyddans MC-klubb i Linköping. På vägen hem stannade vi hos Henkes föredetta jobbarkompis i Älvan och fikade lite. Binning var jätteglad över att träffa några stora barn att leka med.

En bild från vår promenad i tisdags...

vackra stockar

Bilder!

Nu har jag uppdaterat gårdagens inlägg med bilder, så scrolla ner och kolla! Ett inlägg från den 22:a har också fått bilder, småplantorna och mina fröer är med på bild nu för den som är intresserad.

Här är världens finaste barn:

Ava Estelle på golvet


glad sötis!

Hör och häpna!

Idag fick jag prata med en så trevlig tjej på försäkringskassan, jag är fortfarande förvånad! Hon var inte bara trevlig hon var serviceminded också, en helt oslagbar kombination, men tyvärr väldigt svår att finna hos försäkringskassan... Min föräldrapenning var klar, fast nu höll dom på med min sjukpenning från januari-februari. Eftersom min SGI har blivit sänkt innan jag fick sjukpenning så kommer jag få lite mer pengar för sjukskrivningen. Nice för mig, men de vill betala ut alla pengar på en gång och jag vill faktiskt ha föräldrapenningen nu! Jag har 100 kronor på kontot eftersom en del av räkningarna dragits (två små fjutträkningar)...


Förseningskassan idag igen...

"Du har plats 60 i kön". Försäkringskassan idag igen, väntar fortfarande på dom där pengarna och om jag ska få dom imorgon borde det redan synas på min internetbank, vilket det inte gör. Ska ringa och tjata på dom idag igen, sen ska jag ringa soss-tanten och efter det ska Ava Estelle och jag ut  i skogen på promenad.

vitsippor close up

Leverans

Igår stannade vi hos Cissi och Arvid på vägen hem från Stjärnorp, precis som planerat. Binning och Arvid lekte i sandlådan, åkte i rutschkanan och hade jätteskoj. Binning älskar att vara där och leka, jag ska ta mig i kragen och träffa mer folk nu tänkte jag. Se till att alla "vi borde träffas" får ett datum och en tid så det blir av på riktigt. Jag är rätt dålig på att genomföra sånt, men nu jävlar ska det bli ändring!

När vi kom till Fornåsa stannade vi till hos Magdalena och Agnes (den roliga sjalmamman) och betalade för Binnings majblomme-pin. Jag "köpte" den på barntimmarna utan att betala och kände att jag skulle glömma bort pengarna nästa vecka så det var lika bra att få det gjort på en gång.

Nu på morgonen stannade jag hos Britt-Marie (hon som har barntimmarna) och lämnade hennes kattsockor, nu är alla kattsockor levererade. Skönt! En sak mindre som gnager på samvetet. och att-göra-listan.

"Man ska inte jämföra barn"

Men lyssna på det här:
Ava Estelle 1 månad (ungefär) 4855 gram, 56 cm och 37,5 cm i huvudomfång.
Binning 1 månad 5925 gram, 57,5 cm och 40 i huvudomfång.

Våfflor!

Nu tänkte jag sätta igång och göra våfflor, för vi är i Stjärnorp. Henke mekar (såklart), fast egentligen inte för han slipar och målar, men all garageverksamhet kallar jag för meka. Vem bryr sig om detaljerna egenligen?

På vägen hem tänkte jag att vi ska stanna hos Cissi och Arvid, om dom är hemma, och lämna kattsockorna hon beställde för hundra år sen. D.v.s. sist vi var där, måste vara 2 månader sen eller nåt. Hoppas hon vill betala i ägg, hon har egna höns som värper underbart goda ägg. Långt ifrån äggen som säljs i affärerna kan jag lova!

Nya kläder till Binning!

Igår städade jag och rensade lite på övervåningen, jag håller fortfarade på (= det ser ut som fan där uppe med grejer överallt). Jag ska ju samla ihop grejer som jag ska sälja på loppis 11 maj, har fixat en papperspåse och en halv kartong med böcker hittills, sen kommer det bli massa blomkrukor, pizzatallrikar vi aldrig använder och massa annat gammalt skräp. Varför skriver jag det här? Jo, just det!

Binning har vuxit ur typ alla sina kläder på en gång, smidig unge. Iallafall så hittade jag en påse med lite ärvda kläder till honom, som visade sig vara i rätt storlek (typ 104) som han kan ha nu. Perfekt, lite andrum. Henke anser att jag inte behöver köpa några kläder till Binning eftersom han ska vara modell om en månad och kommer få massa kläder då. Vi vet inte hur mycket kläder han får då och vad hjälper det om han får kläder om en månad egentligen, ska han gå naken tills dess eller?! Idag åkte vi till HM och shoppade lite: ett par jeans, en blå finstickad kofta, en svart- och grårandig tröja, en svart Hello Kitty t-shirt (strl 140 från tjejavdelningen, skandal),  en röd t-shirt en vit t-shirt med röda och blåa ränder. Det var nog det. Nu känns det lite bättre, nu kanske jag kan plocka bort resten av kläderna han egenligen vuxit ur.

Före all shopping träffade vi Fia och Lena som käkade glass medan Binning och jag käkade IKEA-pizza till lunch. Kul att se dom!

rullar runt på golvet, i nya jeansen...


Binnings nya jeans

Binning provar sina nya jeans (i köket hos farmor Eva och farfar Lasse)

Kyrkans barn

Idag har vi varit på kyrkans barn, såklart. Det var det vanliga gänget som var där och idag åt jag faktiskt rimligt med fika. Jag hade förberett mig genom att ta med två skalade morötter (återigen pensionärsvarning) som jag tänkte käka. Jag tog fram en när vi skulle åka från BVC, men den tog Binning beslag på och det var helt ok trots allt. Om jag hade vetat att han skulle ha en hade jag tagit med några fler, men jag blir såklart glad att han vill ha grönsaker...

En sak som är kul på barntimmarna just nu är att det finns en annan mamma där som också använder bärsjal! Hon har också massa påbörjade projekt hemma och känns allmänt trevlig och avspänd. Skönt att ha nån att diskutera sjalar och allt möjligt barnprat med!


Min önskelista

Det här önskar jag mig just nu:
* en bra stegräknare.
* ett par bra promenadskor, trots att just promenadskor är ett oerhört fult ord, walking shoes kanske är den rätta benämningen, om jag inte vill låta som en pensionär.

Det här är min rimliga önskelista och det är faktiskt två saker jag skulle ha mycket glädje av, sen finns det massa mer grejer som jag vill ha också, såklart!

mina fräknar


Ava Estelle

Imorse var det BVC-besök med Ava Estelle i fokus. Hon är 56 cm lång och väger 4855 gram nu. Stora tjejen! Hennes kurva pekar skapligt mycket uppåt, fast inte riktigt lika mycket som Binnings som tur är. BVC-tanten var imponerad av att hon var så stark i nacken, vi tycker att hon är lealös eftersom Binning höll huvudet själv ända sen födseln.

Tupplur

Nu har jag varit till dagis och hämtat Binning, han var en riktig dramaqueen idag för jag såg att gungan var ledig och sa att vi skulle gå och gunga. Men en annan unge hann fram före och då blev det stora tårsprutet komplett med tjut och hela kittet. Det är inget att göra åt, jag plockade fram nappen ur fickan (trumfkort) och sen åkte vi hem.

Stannade på Ica Fornåsa på vägen för att köpa kamerarullar, men det verkar hopplöst att hitta kamerarullar nuförtiden. På Siba sålde dom minsann inga längre, hur fan gör man då när man har en "vanlig" kamera undrar jag? Jag vill fortsätta använda den, tack, och inte tvingas att bara använda digitalkameran för vi framkallar aldrig några kort vi tar med den.

Nu är det dags att sova lite middag, Binning ligger i vagnen, Ava Estelle sover i bilstolen och jag tänkte slänga mig på sängen.

Kurt Cobain

Äntligen har jag pratat klart med försäkringskassan, la precis på luren. Nu var min SGI (sjukpenninggrundande inkomst) tillbaka på rätt nivå och det var en handläggare som hade ändrat det idag, vilket innebär att jag ska få pengar den här veckan, i bästa fall. Tro inte att jag slutar hålla koll på FK för det, jag vet hur dom är, helt opålitliga. Det blir till att hålla utkik på internetbanken efter utbetalningen...

Nu till Kurt Cobain, jag drömde om honom inatt. Han var så glad över att spela musik och hade gjort en dans som mest gick ut på att han skuttade runt och spelade på sin gitarr. Dansen var med i deras video, han sprang omkring och log och var superglad över att få spela och sjunga. Jag tyckte det var konstigt att en så glad kille hade begått självmord senare. Menmen. Han hade såklart en rutig skjorta på sig, den var ljusblå.

Nu drar vi iväg på vår promenad, en timme senare än vanligt.

Hemmatomte

Nu på förmiddagen har jag pysslar lite hemma: diskat och tagit hand om mina stackars blommor och fröer. De flesta av småplantorna (all sommarslöja, det mesta av roseneternellerna) jag skolat upp har dött. Jag vet inte riktigt varför, frustrerande. Förmodligen var dom rätt små och sen glömde jag vattna, som vanligt. Inte för att jag har glömt vattna egentligen, men när dom är sådär små är dom säkert jättekänsliga om de inte får vatten i tid.

Efter att jag pratat med försäkringskassan ("plats 70 i kön") ska Ava Estelle och jag ut på dagens promenad, om jag hinner ska jag så morötter när jag kommer hem.

småplantor


fröerna

Myndigheter

Vad är det för fel på alla myndigheter egentligen? Varför betalar jag skatt? Det är inte utan att man blir lite fundersam. Just nu håller jag på och försöker få tag på en tant på socialkontoret, hon har telefontid mellan kl.9.30-10, jag har ringt minst 10 ggr och det är upptaget. Det kanske är på tiden att hon skaffar en telefonkö? Jag rinde hennes nummer igår men då var det nån annan som svarade, som såklart inte kunde hjälpa mig.

Sen har vi härliga försäkringskassan också. Dom har fixat dagsersättning åt mig som kommer in typ imorgon. 1000 kronor. Det är som en droppe i havet, det räcker inte ens till Binnings dagisavgift. Nu måste jag ringa och tjata på dom idag igen. "Du har plats 184 i kön, beräknad kötid är 13 minuter". Jippie!

Dagens outfit

Ava Estelle i babysittern

Här är Ava Estelle i babysittern för första gången. Tack Maria, Jimmy o Leo för att vi får låna den. Klänningen och tröjan är från Madeleine, Gunnar och Victoria och strumpbyxorna är från moster Sarah.

Sova?

Nu ska jag slänga mig i sängen och sova en liten stund innan Henke kommer hem. Först ska jag nog ringa honom, så han inte ringer och väcker mig om typ 20 minuter. Vi får väl se hur länge jag hinner sova innan nån unge väcker mig... Allt är bättre än inget...

Fölis!

Efter lunchen åkte Binning, Ava Estelle och jag med Solla, Maria och Leo till Mia som fick ett litet stoföl inatt (eller hennes sto Stjärna fick föl). Pappan till fölet är Sollas nordsvenska hingst Gottfrid, jag ska ta kort på honom nästa vecka så ni kan få se. Han är pampig och har helt underbar man! Han är guldfux med vit man och svans, urläcker!

fölisen

Stjärna och fölet är inackorderade i ett jättefint stall, jag frågade Binning om han tyckte att pappa skulle bygga ett lika fint stall till mamma och då sa han "jaa" (han betonar så roligt) och sen frågade jag om han ville ha en welshponny och då sa han också "jaa". Det fanns nämligen en jättesöt 2-årig welshhingst där på gården också. Han såg ut såhär:

Welshhingst

Kanske inte den bästa bilden, men det var den finaste jag tog.

Solla!

Idag har vi varit hos Solla (som vanligt på måndagar)... Cissi var där med Arvid och Felix och Maria och Leo var också där. Vi började med att titta på djuren och släppa ut killingarna i en hage. Vi fikade, Maria hade bakat supergoda bullar. Efter fikat gick alla utom Maria ner till Roxen, Solla har egen strand, och kastade sten i vattnet. Barnen tyckte det var superkul att kasta sten och klättra på bryggan. När vi kom upp igen eldade Solla och barnen massa löv i dammen och efter det fick vi mat (grillat kött och potatissallad, barnen åt korv). Grillpremiär för mig och Binning, det var verkligen gott!!

         

Bild 1: När vi kom låg Solla och sov.
Bild 2: Solla, Cissi med Leo i knäet, Arvid, Felix och Binning nere vid Roxen.
Bild 3: Leo, Maria och lite Cissi.

Bilder...

Jag har lagt upp massa bilder från vår dag. Jag vet att jag är rätt dålig på att lägga upp bilder, försöker bättra mig.

Ava Estelle är arg

Här har vi t.ex. en rätt ilsken Ava Estelle, det ser ut som att hon tänker nån några feta snytingar. Charmigt! Kläder från moster Camilla (Lindex).

Näbbmus vs monster

Våra katter är mycket omtänksamma djur som inte vill att vi ska svälta. Jag antar iallafall att det är därför dom släpat hem en jättebäver till oss... Näbbmusen kanske var tänkt till Ava Estelle, hon är rätt liten och det är näbbmusen med. Nån som anmäler sig frivilligt till att städa vår altan?

          

Mer promenad

Vi åkte från Stjärnorp så vi var hemma vid kl.16.30. Då gick jag till stallet och var där en halvtimme, putsade sadeln och ena sadelgjorden. Nu är det bara tränset och magplattan kvar att putsa, sen måste jag städa ordning på alla mina grejer och se till att det sista täcket blir tvättat. De rena täckena måste jag hämta hos Solla också.
På vägen hem från stallet kom Henke i full fräs med bilen full av ungar. Ava Estelle var jättehungrig, fast hon hade såklart somnat bilen. Hon vaknade på en gång när vi kom hem så det var bara att mata henne. Nu tänkte jag mata mig själv och sen blir det sängen.

Jag sov middag en timme förut, men känner mig inte särskilt utvilad. Två nätter med dålig sömn tar man nog inte igen med en middagslur på en timme. Men det var skönt att sova!

Känner ni peppen?

Inför beach 2008?! Nu är ju de flesta av mina kompisar redan smala och snygga, till skillnad från mig. Jag är bara snygg, he he.

Idag är vi uppe hos Henkes föräldrar i Stjärnorp, jag hoppade av några km innan så jag kunde gå upp. Det tog 50 minuter att gå och det känns som en bra promenad (vägen går upp och ner som en berg- och dalbana). Om allt klaffar med matning av bäbis osv när det är dags att åka hem kanske jag kan gå lite i förväg. Typ en timmes promenad till vore perfekt.

Imorse vaknade jag kl.6 trots klockan skulle ringa 7 eftersom vi skulle ha "sovmorgon" idag. Sovmorgon betyder enligt Henke att vi inte behöver vara i Stjärnorp (garaget) förrens kl.8 eftersom vi gick upp så tidigt igår (kl.5) och var borta hela dagen. 13 timmar på folkrace, pust. Jag sov middag en timme i bilen och det var tur eftersom barnen sovit i skift två nätter i rad. När Binning sover middag ska jag låna en säng här och sova jag med. Binning är förkyld, det är förmodligen därför han vaknar på natten. Annars har han varit jätteduktig och sovit hela natten jämt sen han blev storebror (vi har haft 3 nätter när han vaknat). Och jag ljuger inte, för er avundssjuka föräldrar som läser. Våra barn är snälla och lättskötta, förutom när Ava Estelle har ont i magen och Binning trotsar...

Folkracekungen Henke!!!

Idag har vi varit på folkrace precis hela dagen i Norrköping. Henke körde 4 heat och kom 3:a, 1:a, 1:a och 2:a. Tyvärr gick det inte lika bra för resten av laget så det blev ingen final. Barnen skötte sig jättebra och vädret också.

Nu ska jag kolla på körslaget och äta snask.

Fredagsmys

Nu ska jag sätta mig vid köksbordet och läsa i Hem & Antik och mumsa på mina Dumlesnacks.

Presenter

Vi har "hämtat ut" Binnings present från min mormor (en av tre): en ny cykelhjälm! Dom hade fina på Biltema så vi slog till på en. Sen var jag till Babyproffsen och köpte hörselskydd till Ava Estelle också, ett måste imorgon när vi ska på folkrace hela dagen. Hörselskydden har min farmor betalat.

Barnens pengar

Nu är barnbidraget snart slut, 500 kronor kvar när barnens sparande är draget. Jag passade på att dubbla månadssparandet för Binning, båda får såklart lika mycket sparat, men from nu är det dubbla summan mot vad vi sparade åt Binning tidigare. Det känns som att det är lika bra att öka på nu innan vi hinner vänja oss vid att ha två barnbidrag att använda.

Vi ska betala körkortet åt våra barn utöver deras sparkonton. Deras sparkonton är till för större utgifter, t.ex. om de vill köra cross, ha egen häst eller när det är dags att köpa större saker som säng, cykel, moppe och sånt. En buffert att ta av om vi inte har tillräckligt med pengar just då. Det kanske t.o.m. kan bli en bil om dom har tur. Tanken är iallafall att de ska ha lite pengar med sig ut i livet från oss. Att spara lite varje månad är verkligen smidigt, när man fått fingrarna ur och tagit sig för att fixa månadsdragningen!

Det är superenkelt att spara från barnbidraget eftersom det känns som extrapengar varje månad och det känns som att de pengarna ska gå till barnen.


Konstig dröm

Varje gång jag kommer ihåg mina drömmar är det för att dom är så konstiga. T.ex. inatt.

Då drömde jag att en gammal klasskompis (Evelina) red Carmensita för hon hade henne på foder. Dom red ridlektion för
Engla (ja, med Englas Showroom) och det enda Evelina gjorde var att lirka i innertygeln och jag stod på ena sidan av ridbanan och försökte förklara att Carmensita rider man med massa stöd på yttertygeln och med mycket ben, medan Engla stod på andra sidan ridbanan och sa åt Evelina att lirka i innertygeln.

Det var oerhört frustrerande för jag ville bara att Evelina skulle rida Carmensita ordentligt eftersom hon hade henne på foder. Men inte då. Mitt budskap gick inte fram.


På med spenderarbyxorna

Nu väntar jag på Henke, han slutar kl.12 idag. När han kommit hem ska vi till dagis och plocka upp B, sen är det banken som gäller (fixa konto till Ava Estelle) och efter det Coop, Biltema, Babyproffsen m.m.

Idag har jag ätit lite mindre nyttig lunch. Två knäckebrödsmackor med ost och skinka och en stor morot. Till det en underbar stor kopp med oboy.

Dagens (eller tisdagens) måste!

Jag måste köpa senaste (kommande) numret av Mama. Den ska komma 22 april och jag måste ha den för Caroline Af Ugglas är med och hon verkar bara så cool och rolig. Om jag får välja en kändis jag vill träffa så tar jag henne. Hon har dessutom coola namn på sina barn, I like! Kolla hennes hemsida här.

Konstiga ungar!

skamklippta Binning
 


Binning är nyklippt (jämför gärna längden på luggen med den lilla bilden). Det är bara luggen som blivit kortare, resten får vara långt för det är ju så fint!

Avas läckra min

Vad är det med mina ungar egentligen? Båda gör suspekta miner...

Vår promenad i bilder

tussilago närbild

Vilken vårbild, va?! Tussilago och grönt gräs. Nice.


       


Bild 1: Blåsippor.
Bild 2: Tussilagosar och jag bjussar på en liten bit av min vante också (Nere i vänstra hörnet).
Bild 3: Trollskogen. Precis såhär ser det ut där det finns troll. Stora träd med mellanrum och mossövervuxna stenar och stubbar. Trollen lurar i närheten...
Bild 4: En stubbe med jättefint mönster på. Jag blir jätteimpad av naturen. Jag är en naturnörd i hemlighet (tills nu).
Bild 5: En fin björkstam.

Vårt lilla spykräk

I slutet av båda graviditeterna har Henke sagt "tänk att vi snart har ett eget litet spykräk". Binning spydde lite varje gång han rapade, Ava Estelle är lite mer lömsk. Hon har inte spytt särskilt många gånger men varje gång hon gör det är det som en scen tagen ur "Exorcisten". Det står som en arm ur munnen på henne och det blir spyor precis överallt. På alla kläder och allt som finns i närheten. T.ex. spydde hon precis i soffan och på hela dagens outfit, som jag inte hunnit fota. Hon var så söt idag, hon hade rosa byxor (hmm) och en ljusgrön tröja med Mimmi Pigg på. Nu har hon en vit body och ett par beiga sparkbyxor med en liten elefant på istället.

Nu jävlar blir det promenad istället.

Barnbidrag

Idag kom barnbidraget, så gött med två barn då. Inte för att det spelar nån roll egentligen, pengarna kommer ändå gå till mat och sen får vi se när jag får pengar från försäkringskassan. Jag måste få dom den här månaden för vi har inga mer sparpengar att ta av (tömde nästan sparkontot förra månaden).

Nu ska Ava Estelle och jag ut på promenad i skogen. Och det är inte jag som ligger nerbäddad i vagnen och gottar mig, om jag säger så.

Rap

Igår morse la Binning av världens högsta rap och sen flinade han jätteglatt och sa "pappa". Så igår kväll när vi åt kvällsmat sa jag till Henke att nu är det faan dags att skärpa till sig vid matbordet!

resten av dagen

Binning sov inte middag särskilt länge idag, en timme ungefär. Jag fick sova 40 minuter, skönt fast jag vaknade av att Binning vaknade. Vi fikade lite och efter ett tag kom Henke hem, vi käkade köttbullar och makaroner. Jag har dammsugit och torkat golven, Henke har varit ute och mekat och haft barnen med sig.

Nyss kom jag ur duschen, superskön dusch och ikväll ska jag njuta av att vara heeelt ren och ligga på ett nytvättat lakan, renare känsla finns nog inte.

Jaa, nu är frågan: sitta uppe och läsa lite och smygtitta på Medium eller gå och sova. Borde gå och sova för jag är jättetrött...

Promenad

Dagens promenad var runt Gullmossen, 1 timme och en kvart. Nu är jag smal, snygg och vältränad. Det känns så, jag misstänker starkt att det är nån konstig mental grej eftersom jag förmodligen ser lika ut som igår då jag inte kände mig fullt så smal, snygg och vältränad.

Såfort köttbullarna är klara ska Ava Estelle och jag åka till dagis och hämta hem Binning. Sen är det dags att sova middag. Gött!

Köttbullar

Jag gör köttbullar, det blir kalasbra fast jag får använda stekpincetten att vända dom med och ändå blir dom trekantiga. Henke gör alltid runda köttbullar och han behöver minsann inte använda några hjälpmedel utan han bara skakar lite på stekpannan (mina köttbullar vänder sig inte) och så blir dom perfekta.

Henke är den okrönte köttbullskungen.

Kaos!

Morgonen började bra. Ava Estelle käkade och sen klädde jag på henne och mig, väckte Binning. När Binning låg på skötbordet började Ava Estelle kaskadspy i sängen så jag fick rusa dit och ta av henne alla kläder och rädda henne från spyorna i allmänhet. Binning fick ligga kvar på skötbordet, han var så duktig! Han förstod väl att det var allvar och att han måste göra som jag sa... Sen när jag väl hade fått av henne alla kläder och bäddat ner henne i Binnings säng var det dags för frukost, då var klockan redan 8.10 (måste vara på dagis senast 8.30 annars får vi inte komma förrens 9.00 p.g.a. morgonsamling). Vi sladdade väl in på dagis vid kl.8.35 ungefär, men vi var ändå inte sist.

Jag fick tag på försäkringskassan iallafall, mina papper kom in igår och min handläggare har lovat att hålla utkik efter papprena så jag kan få min utbetalning så snart som möjligt. Väntar på pengar för hela mars + att jag inte kommer få pengar för april förrens detta är uppklarat. Irriterande. Men om jag har tur ordnar sig allt som genom ett trollslag nu och jag får ut alla pengar jag ska ha (det handlar om 9 veckors ersättning).

Försäkringskassan

Suck, pust och stön. Jag har plats 124 i kön. Vi får välse om jag nånsin kommer fram, passar på att kolla lite bloggar under tiden. Och käka lite morötter för att väga upp alla kladdkaka jag ätit.

Den som väntar på nåt gott...

... det är jag det. Jag väntar på att Henke ska komma hem med viking kebab till mig och pizza till honom. Jag har väntat sen kl.16-17 när jag började bli hungrig, men Henke har varit i garaget och ville göra klart där så han kan måla bilen nästa gång han åker till garaget. Det verkade vettigt tycker jag. Binning ligger ändå och sover och det gör Ava Estelle också, hon ligger på mage här i soffan och snusar. Den lilla grodan.

Ava Estelle i sjalen.

Ava i sjalen

jag o Ava i spegeln

Ava Estelle brukar vara rätt grinig när hon ligger i sjalen, igår gick jag in på
Babybodens hemsida och kollade knytningar. Jag hittade samma knytning som jag använder men en alternativ ställning för henne att sitta i, grodposition, och det fungerar bättre än när hon ligger ner.

Bärsjal rekommenderar jag verkligen till alla, barnet är nära (som de flesta bäbisar vill vara) och idag kunde jag t.ex. torka Binning och klä på honom både pyjamas och blöja trots att jag hade henne i sjalen. Smidigt!

Rekord!

Idag har Ava Estelle gått 5 timmar utan att äta, det är rekord för tidigare har hon gått 4 timmar som längst. Hon var vrålhungrig när hon vaknade, fast ändå lugnare än vad jag trodde att hon skulle vara.

Min dag i bilder!

Vi började dagen med att diska (d.v.s jag diskade, Binning röjde runt på övervåningen och Ava Estelle sov på golvet). Sen var det barntimmar, lunch och en tupplur innan Fia kom på besök. Vi åkte till stallet och kollade på hästarna, framför allt Nancy den nya otroligt vackra hästen. Efter det åkte vi till Ica Fornåsa och köpte cola, kakor och lite annat. Hemma igen bakade jag en dubbel sats med kladdkaka som vi såklart käkade av sen.


                  


Bild 1: Proffsfotografen Fia tar ett "in action"-kort på min när jag backar ut bilen
Bild 2: Binning har tungan rätt i mun när han springer på gödselstacken (med nya stövlarna på)
Bild 3: Fia och vackra Nancy
Bild 4: Prinsessan Ava Estelle i presentbody från moster Camilla.

IKEA

Idag har jag varit på IKEA och Ikano. Och Skopunkten, där jag köpte extrastövlar till Binning (de blåa med blåa monstertrucks på). Det fanns bara strl 28 som var i närheten av Binnings fotstorlek, nu måste jag gömma stövlarna i ett skåp annars blir väl Binning galen när han får syn på dom.

Folk är som galna i bäbisar, dom vänder sig om och går förbi flera extra gånger bara för att få se en liten glimt av Ava Estelle. Jag mötte massa folk som log menande mot mig och nickade och höll på. Kul att folk är trevliga, men det är lustigt att alla blir så till sig över små bäbisar.

Hemligheter

Jag älskar hemligheter och idag har jag fått reda på en. Tror jag. Egentligen är jag rätt dålig på att hålla käften, som de flesta vet, men när det verkligen är nåt som är hemligt brukar jag vara duktig på att hålla tyst.

Hi hi.

Promenad update

Promenaden tog 1 h och 15 min, jag har tänkt gå den här rundan varje dag Binning är på dagis. D.v.s. tisdag, torsdag och fredag. De andra dagarna har jag tänkt gå samma runda som jag gick igår, den är lite kortare men den kan jag bara gå när jag inte har barnvagnen med mig. Förut fanns det två ställen man kunde gå runt på med barnvagn, men den andra har dom plöjt upp (man gick en liten bit över en åker). Jag känner inte riktigt för att släpa barnvagnen genom knädjupa fåror med lera.

Paj

Nu har jag en broccoli- och en skink och ostpaj i ugnen. I lördags insåg jag att det faktiskt var väldigt smidigt att göra två pajer samtidigt. Idag blir det en broccolipaj till mig och den andra pajen kan vi äta till kvällsmat (varken Henke eller Binning gillar broccoli).

Recept på pajdeg till två pajer: 2 dl vetemjöl, 2-3 dl grahamsmjöl, 125 gram smör, 3 msk kallt vatten. Börja med att blanda smöret och mjölet, tillsätt mer mjöl vid behov och till sist vattnet (det kan behövas lite till mjöl efter att man blandat i vattnet). Förgrädda pajskalet en stund och ha i valfri fyllning, grädda igen.

Jättelätt!

Nytt motto!

"Det finns inga ursäkter". För att inte komma igång och hålla igång träning. Nu ska det promeneras varje dag! Jag började igår, var ute i ca 45 minuter, jag glömde kolla på klockan när jag kom tillbaka men det brukar ta 45 minuter att skritta den vändan med Carmensita. Vad vet jag...

Idag ska Ava Estelle få prova att ligga i vagnen för första gången, jag har bäddat mjukliften med ett dubbelvikt täcke som madrass eftersom jag måste tvätta den riktiga madrassen. Vi ska gå upp i skogen, jag tänkte kolla hur lång tid det tar att gå runt Gullmossen, det brukar ta ungefär 45 minuter att skritta runt. Det är en bra vända för det är uppförsbacke nästan hela tiden.


Stora, lilla bäbis

Nu är det dags att lägga undan kläderna i strl 50. Snyft, vad hände med min sista lilla bäbis? Är hon redan såhär stor? De senaste två dagarna (sön + mån) har hon haft bodys i strl. 62 på sig. Idag har hon sin jättefina lilla body (strl.50) för sista gången, den vita med kossor, flugsvampar och katter på. Den är så söt, tänk när vi åkte hem från BB och den var stor. Inte för att bodyn syns på bilden, men dressen är också strl. 50.


Överraskning!

Imorse när Henke klev utanför dörren höll han på att skita på sig för det stog en enorm rottweiler och väntade på honom. Den var jättesnäll och fick komma in i huset en stund, jag ringde till Fredrik (grannen) och Britt-Marie (hon som har barntimmarna och känner alla i Fornåsa) och frågade om dom kände nån med en rottweiler, jag har inte sett nån varken här eller i Fornåsa tidigare. Eftersom dom inte visste nån ringde jag till polisen som hade fått in en anmälan imorse, men hundägaren pratade redan med Fredrik och efter en liten stund dök han upp och hämtade hunden. Dom bodde en bit bort och hade ett barn i Binnings ålder (hunden verkade väldigt barnkär).

Jag vill verkligen ha en liten hund när vi ska skaffa en, den här tog upp typ hela hallen. Fatta om den är blöt eller lortig, då blir precis hela vårt lilla torp skitigt när den ruskar på sig. Tänk hur mycket mat den måste äta. Jaja, vi behövde ju inte behålla den, som tur var!!

Måndag är Solladag

På måndagar brukar vi oftast åka till Solla, nu har det inte blivit av på ett par veckor eftersom Henke varit hemma. Eller i garaget. Men vi har inte åkt till Solla iallafall. Idag var vi där, Binning kollade på alla djuren och vi plockade potatis till grisarna m.m. Maria, Leo och Johanna var också där.

Vi kom precis hem och Binning somnade nyss ute i vagnen. Ava Estelle sitter i bilstolen och sover och jag tänkte lägga mig på sängen och sova en stund. Jag är jättetrött idag, gick och la mig skapligt igår men sen var lilla fröken vaken mellan 00-02 inatt. Hon får ont i magen när jag glömmer att rapa henne (eller råkar slumra ifrån när hon äter).

Bäbiskläder

Jag har precis vikt och lagt in Ava Estelles alla present-kläder i hennes låda. Hon har typ 15 bodysar i strl.62 (typ 10 nya och 5 som Binning hade när han var liten). Lådan är helt proppad nu, jag tror hon är redo att börja använda strl.62 nu, strl.50 är lite väl tajt (snyft, vad hände med min lilla pyttebäbis)? Idag har hon på sig en body utan ärmar som är strl. 62 och den sitter jättebra, lite lagom stor så den är lätt att få på och av.

Söndag

Idag har vi varit i Stjärnorp hela dagen, Ava Estelle och jag kom väl hem för en timme sen lite drygt och Binning är kvar däruppe med farmor och farfar. Henke är i garaget och slipar, slipar och slipar på ramen som han hoppas hinna grunda idag. Jag tänkte gå och lägga mig alldeles strax, håller på och borstar tänderna (viktig info, jag vet)...

Jag har läst lite i Lantliv och Vi Föräldrar, diskat ett par gånger och städat lite åt Eva. Jag tyckte det blev lite väl långtråkigt att bara läsa och Eva har varit supergullig och varit med Binning hela dagen så det var inte mer än rätt att jag gjorde nånting för henne.


Världens finaste bäbis

Ava Estelle är nog världens finaste lilla bäbis. Hon är mjuk och len och luktar jättegott. Hennes kinder är så mjuka och fina att man nästan inte kan sluta gosa med dom.

Igår kväll var hon inte riktigt lika söt och gosig för då hade hon ont i magen i en timme efter läggdags, klockan hann bli 23.30 innan hon somnade och eftersom jag oftast går och lägger mig vid kl.20 var jag skapligt trött då. Hon somnade när hon hade fisit, hickat och fick ligga på mage. Det är tur att hon är så liten och söt att man ändå orkar med en stunds skrik. Det gick över förväntan (jag trodde att jag skulle ha sämre tålamod ), förmodligen för att jag visste att hon hade ont och då kan man inte bli arg på henne.

Skitunge

Igår kväll var Binning hur go som helst, han lekte hovslagare i badet och använde fotfilen till att raspa hovarna på sin leksaksåsna. Sen gick han upp och satte sig på pottan och bajsade, vilken stor och duktig kille (det här är en viktig grej för en förälder)!!

Efter badet fick han ta på sig sin nya pyjamas (som passar till skillnad från dom gamla som är för små allihopa), han var jätteglad för den och sen satt han och läste i sin traktorbok och lekte med sin spel-grej som han fick av Solla. Typ ett piano med massa djur- och konstiga ljud. Redan en favorit! Dom bästa presenterna verkar vara trehjulingen, skottkärran, spelgrejen, polisbilen och traktorboken. Jag tycker bäst om "Pippi-tröjan" som Madeleines mormor hade gjort, den var toppenfin.

Födelsedag

Idag fyller Binning 2 år, tänk att vi har haft den lilla skitungen i två år... Det känns lite overkligt fast samtidigt inte.
Vi har haft kalas med jättemycket folk, släkt och lite kompisar till Binning. Tidigare idag har Solla och Madeleine, Gunnar och Victoria varit här. Camilla, mamma, Mats och farmor kom ju från dalarna igår och nu har dom åkt hem igen.

Binning har fått enormt mycket presenter bl.a: trehjuling, skottkärra, plastredskap (spadar och kratta), kläder, böcker, ryggsäck, pengar (som är till en cykelhjälm), pyjamas, Didriksonkläder (jacka och byxor), polisbil, sparkcykel.

Sådär!

Nu har jag planterat slut på plastkrukor, jag ska höra med Solla om jag kan få låna fler av henne. Hon sa att hon hade massor, det borde nog gå bra att få låna av henne... Jag har sått lite mer fröer också: svart vallmo (fick fröer för nåt år sen av mormor), smultron, fingerborgsblomma och sommaraster. De flesta är det egentligen direktsådd på, men det kan inte skada om de får lite försprång...

Vackra kläder

Av en händelse råkade jag börja dagens internetanvändning med att klicka in mig på Indiskas hemsida. Jag hittade den här, visst är den underbart fin. Jag tycker inte att jag passar särskilt bra i skjortor eller blusar (whatever), men med den här kanske jag skulle göra ett försök? När jag blir rik...

Den här klänningen var också fin.

Fredag

Och idag ska jag skola upp plantor. Jag ska börja såfort jag kollat klart på internet... Jag kanske skulle vänta med att kolla alla bloggar jag läser till efter jag har planterat om, det låter som en smart idé.

Annars har vi varit på "utvecklingssamtal" på dagis. Det var viktigt att vi gjorde en utvecklingsplaaan för Binning, vilket jag tycker är helt onödigt. Jag vill att han ska få vara på dagis, vara ute mycket och leka. Barn är barn och ska få vara det också.

Planen för dagen ser ut såhär: plantera om blommor, ev. diska om jag känner mig motiverad, hämta Binning på dagis, åka till Stjärnorp där Binning får sova (och förhoppningsvis jag med) vid kl.15 tänkte vi åka till Gamla Linköping och fotografera oss till tidningen, efter det ska Henke köpa färg och lack till bilen och på kvällen ska vi till Alex på kalas. Medan vi är på kalaset kommer Camilla, farmor, mamma och Mats hit.

Skor!

Jag sitter och kollar på skopunktens hemsida och hittar massor med snygga skor till Binning. Kolla in dom här. Jag har tänkt på Converse-skor till Binning annars, det vore skitcoolt om han hade såna. Ett par mörkblåa vill jag ha själv iallafall! (Hade ett par mörkblå när jag var liten)...

Det enda jag ogillar är såklart könsuppdelningen. Varför kan det inte bara vara barnskor som både tjejer och killar kan ha? Gummistövlarna var samma för tjejer och killar iallafall och där fanns dom här fina. Jag tror dock att Binning skulle välja dom här om han fick välja själv. Dom här fina gummistövlarna fanns hos Din Sko, dom kan även killar ha tycker jag. Vi behöver ett par billiga extrastövlar som Binning kan ha ståendes på dagis, hittills har han ju alltid haft på sig stövlar när det regnat, men det kan vara bra om det står ett par på dagis jämt. Eller är det helt onödigt? Jag velar lite... Ge mig smarta tips om hur jag ska göra!

Nu ska jag sova lite, innan det är för sent...

När Binning vaknat och käkat mellis ska vi till Andrea, Ella och Anna-Karin och leka.

Världens bästa svärmor

Ni har säkert redan märkt vilken toppenbra svärmor jag har, vi diskuterade svärmödrar på barntimmarna förrförra veckan och det fick mig att inse hur lyckligt lottad jag är. Eva är helt underbar, hon ställer alltid upp för oss och barnen. Som om inte det vore nog lär hon Binning att väva och stickar båda sockor och koftor till hela familjen (och till en hel del av mina kompisar). Hon har gjort nästan alla mattor vi har och jag får gärna välja färger själv.

       

Bild 1: En av våra köksmattor, vi har två likadana som Eva gjorde efter att jag beställt röd- och vitrandiga mattor.
Bild 2 och 3: Vår nya matta i sovrummet (vi har rosamönstrade tapeter och rosarandiga sängkläder). Jag älskar verkligen den här mattan, den är underbart fin!

Eva är en toppenperson och jag är jätteglad att just hon är farmor till mina barn eftersom min egen farmor lärde mig att sticka, handarbeta m.m. (Inte för att jag kommer ihåg särskilt mycket av det nu, men jag är glad att mina barn också får möjligheten att prova på)...


Försenad? Förstelnad?

Här sitter jag och bloggar när jag egentligen borde sitta i 240:n och brumma mot Berg och alla kvistar som väntar. Menmen! Jag har precis laddat upp två söta bilder på mina underbara ungar, dom får ni titta på heeela dagen om ni vill!

Binning gillar böcker, som ni kanske vet..?

bokmalen Binning

avspänd Ava Estelle

Ava Estelle största intresse (efter att äta) är att ligga och sova på mage. Inte på rygg som hon "ska" för då vaknar hon eller vägrar somna. Härligt. Menmen! Huvudsaken var att dom inte hade nåt som täckte ansiktet sa sköterskan från BVC häromdagen.

Solla

Idag ska jag hjälpa Solla att bära pinnar. Vi får se hur det går, jag ska vara där kl.10 och då är det dags för Ava Estelle att äta igen. Kl.12 måste jag åka mot dagis för att hämta Binning också, jag hinner kanske inte vara till så stor hjälp.

Nu ska jag plantera om lite småplantor innan det är dags att åka.

Konstig dröm

Inatt drömde jag att jag var smal, framgångsrik sångerska och dansare. Jag hade vackert knälångt hår (Henke gillar när jag har långt hår) och var jättesnygg trots att jag hade fött 5 barn. Trots alla mina fördelar och trots att Henke och jag var gifta i drömmen ville Henke lämna mig för en kort, ful tjockis som var dålig i sängen (jag frågade honom om hon var bättre än mig, då sa han att "hon inte var bättre bara annorlunda"). Men jag blev hur rabiat som helst och vägrade skriva på papprena, Henke åkte i 240:n tillsammans med fultjockisen och försökte rymma från mig, men jag följde efter i 940:n och vägrade låta dom rymma tillsammans. Jag vägrade såklart skriva på skilsmässopapprena också. Henke och fultjockisen tog upp hela mitt liv, jag förföljde dom och skällde ut Henke hela tiden för att han skulle komma tillbaka till mig. Men inget hjälpte.

Helt plötsligt var jag hemma hos pappas grannar, dom hade beställt ett quarterföl som de ville inackordera i min farfars stall. Jag var fortfarande samma person men i helt andra omgivningar och utan problemen. Förutom att jag var naken, men det gjorde inte så mycket för jag hittade en av Henkes munkjackor som jag kunde ha som klänning.

Sen tror jag att jag vaknade.

Barntimmar

Det här har tydligen blivit en riktig barnblogg, men eftersom det är min blogg och den handlar om mitt liv så är det helt ok. Barnen kommer verkligen först just nu och jag så stolt över dom. Trots att man knappast kan anklaga dem för några större bedrifter. Ava Estelle drog mig i håret igår och Binning kissade från toalettstolen (han stod upp på toastolen och kissade ner på golvet)... Före det hade Findus (jävla kräk) pissat på Ava Estelle i bilstolen, som tur var hade hon två filtar på sig. När Henke bytte kläder och blöja på henne kissade hon på skötbordet, det var då jag gick för att kolla vad Binning gjorde och hittade honom kissandes. Jag kanske ska tillägga att jag började tjuta redan när jag upptäckte att Ava Estelle hade kattpisset på sig. Jag var helt slut och Henke hade smitit ut i garaget och lämnat mig ensam inne med Binning, jag skulle försöka vila men det är inte helt lätt med en 2-åring som hoppar i sängen samtidigt.

Idag har vi varit hos Britt-Marie på barntimmarna, det var skoj och trevligt. Henke fick åka till garaget istället, han gillar inte barntimmarna lika mycket som mig och Binning ändå. Det är bättre att han är i garaget och får nånting gjort eftersom han ändå inte kommer kunna vara där på lördag. Nu är vi uppe i Stjärnorp och hälsar på, Binning sover i resesängen (för första gången) och Ava Estelle sitter hos farmor.


Ava Estelle

Idag hade vi besök från BVC, Ava Estelle väger 4060 gram nu. Det var bra att hon hade passerat sin födelsevikt tydligen. Vi fick massa broschyrer som vi ska läsa, dom handlar om alkohol, spädbarnsdöd m.m.

Medan barnmorskan var här var Henke och besiktigade 940:n som gick igenom med några små anmärkningar.

Bilder!

Ava Estelle i Hello Kitty

Ava Estelle

Binning i sprinf

Binning i Bilar-tröjan

Vår dag

Idag har vi varit på hörselkontroll med Ava Estelle, allt var bara bra. Henke och jag har städat och jag har tvättat + hängt tvätt. Binning, Ava Estelle och jag var till Solla medan Henke var i Stjärnorp och mekade. Nu ska vi snart äta kvällsis (köttbullar och potatis).

Hemma igen och borta igen

Vi har åkt tillbaka hem till "det fagra Östergyllen". Det gick supersmidigt att åka idag igen, bara mata Ava Estelle innan och sen köra. Binning var lite trött och gnällig, tror han har feber. Han ville varken ta av sig skor eller jacka och när vi åkte upp satt han i bara t-shirt. Han hade t.o.m. filt på sig en stund idag, inte likt honom.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse i Stjärnorp, vi  har kört hit ramen till Henkes 32:a, den ska slipas, slipas, slipas och målas eller lackas. Henke ska jobba med den hela veckan som kommer (trist men sant). Vi ska väl hänga med hit och nån dag har jag tänkt att vi ska till Solla också.

Hedemora

Nu är vi i Hedemora, det gick snabbt och smidigt att åka hit. Vi har käkat lunch och ska åka till Waynes och fika tillsammans med Sarah som kommer ner från Mora framöver. Det ska bli skoj! Ikväll är det kalas för min syster Sarah som fyllde 20 år igår. Vi får väl se om hon får några presenter eller ej...

Underbar dag!

Idag är det härligt väder, solsken och 20 grader varmt fast lite blåsigt.

Jag har gått en promenad, planterat om blommor, hämtat Binning på dagis och tagit hand om Ava Estelle. Nu ska jag skriva i blanketten om hennes namn och efter det ska jag läsa i Drömhem & Trädgård som kom igår. Om inte Ava Estelle vaknar och vill ha mat förstås, hon verkar vara på gång att vakna nu. Henke är ute och byter däck på bilen.

Henke matvägrar?

Henke: "va faaaan ska jag få makaronipudding till lunch jag trodde det var potatisgratäng". Jepp det ska du och laga din egen mat om det inte passar sa jag. Tur att jag har fikat på förmiddagen så jag kunde behålla mitt glada humör. För de som är intresserade av vad jag fikade: en banan och ett kokt ägg. Jag satsar lite på beach 2008 genom att äta lika mycket som vanligt av mat och äta extra mycket frukt och grönsaker för Ava Estelles skull. Och min egen också, men mest för att hon ska få massa näringsrik mat. Det är liksom lättare att äta bra och regelbundet när det är för hennes skull, vilket är konstigt för egentligen borde väl jag vara lika viktig? Kanske inte.

Lite bakrund (det är inte så att jag har nån hets inför beach 2008 utan jag vill bara få bort gravidmagen den här gången): När jag ammade Binning gick jag upp på natten och käkade kräm o mjölk och mackor m.m. Jag åt nästan inga grönsaker och frukt och det var förmodligen därför jag var konstant hungrig och inte gick ner nånting i vikt efter förlossningen. Nu tänkte jag käka nyttigt och bra och motionera måttligt. En promenad 5-7 dagar i veckan tänkte jag mig och när jag får tid och känner mig redo tänkte jag börja rida igen också.

Snart dags för lunch

Och idag blir det (plats för trumvirvel) makaronipudding med fullkornspasta! Hoppas det blir gott, vi får se hur det går...

På förmiddagen har jag varit ute på en promenad, alldeles alldeles ensam. Det var lugnt och skönt, fåglarna kvittrade och solen sken. Jag såg jättemycket blåsippor och anade mig till ett relativt nyfött föl hos grannarna eftersom stoet som varit dräktigt inte var ute i hagen. Jag måste få till ett besök där snart alltså! Och ta med Binning som aldrig har sett ett så färskt föl. Dom är så söta, nästan som Ava Estelle faktiskt.

Förut fick lilla Ava Estelle ligga och lufta snippan på en handduk i köket (vi har 26 grader varmt i köket just nu och golvvärme). Hon tyckte det var mysigt att ligga och sprattla och passade såklart på att både kissa och bajsa. Tur att vi har en sån toppenbra tvättmaskin. He he. Nu fick jag med vår underbara tvättmaskin. Igen. Jag utgår från att det är få som är förvånade.

Nya kläderna

Ava Estelle fick två par byxor (ett par jeans strl.56 o ett par beige "army"-byxor i strl.62) i utbyte mot Hello Kitty-dressen, jag kände att jag ville väga upp mot allt rosa. Det är rätt intressant att de flesta accepterar att inte köpa blått till en kille, men när det är en tjej så måste det vara rosa grejer. Missförstå mig inte, jag gillar rosa själv och är jätteglad för alla fina kläder hon fått, men det blir lite väl mycket.

Jag köpte jackan på Indiska också, tack mamma för bidraget till den. Den är superfin, jag fick ta strl. XL för annars var den för kort i ärmarna. Jackan kan ni som sagt se
här. Den är såklart ännu finare i verkligheten. Jag såg en helt underbar rosamönstrad tunika, men just nu är det inte läge för mer kläder tyvärr. Jag satsar förresten mer på basplagg när jag handlar nuförtiden, sånt jag kan använda jämt. Jag är rätt duktig på att köpa allt utom basplagg eftersom dom är så tråkiga, men det kan vara skönt med en grundgarderob med enfärgade plagg. Faktiskt. Den här klänningen är också helt underbar.

Matuppror

Här kan ni skriva på ett jättebra matuppror!

Tuss?

Tuss betyder inte alls puss, utan hus tydligen. Binning och jag var och hämtade posten och då pekade han på huset och sa tuss. Sen sa han det när vi åkte bil också.

Barnsömn

Det här var en intressant artikel. Alltså måste Henke och jag vara ganska lugna och balanserade (kul att höra).

Idag är jag rätt trött, Ava Estelle sov jättebra inatt men Binning hade lite mardrömmar och vaknade mitt i hennes sovperioder (båda gångerna) och skrek "nej nej nej". Men det gick bra, som tur var. Binning har varit superduktig på att sova i sin säng sen vi kom hem. Första natten sov han mellan oss men efter det har han stannat i sin säng hela natten. Våran stora kille! Han är faktiskt helt underbar, jättesnäll mot sin syster och igår när jag skjutsade honom till dagis sa han helt plötsligt "tuss". Jag frågade om han menade puss och då sa han "jaa" med eftertryck. Han är så gullig!

Barntimmar

Idag har vi varit på barntimmarna, Binning har lekt massor och alla har beundrat Ava Estelle. Nu håller Henke på och gör lunch, efter maten ska Binning sova och sen ska vi till stan och köpa jacka till mig. Vi ska byta kläder på HM också, Ava Estelle fick två likadana (fast jättefina) Hello Kitty-set. Sen vill jag kolla på Handplockat också, Henke får härda ut för han tycker att han ska vara i garaget typ varje dag. En timme på stan skadar inte honom.

Stjärnorp

Vi är uppe i Stjärnorp och hälsar på farmor Eva. Lasse är på ingång förr eller senare, vi ska vänta på honom för Henke vill ha ett expertutlåtande på nån grej han håller på med till forden.

Nu ska jag gå ner och steka lite ägg eller nåt, jag är hungrig!

Äntligen bilder!

skruttan

B, Ava o jag

Besök

Det har varit en hel del folk här och tittat på Ava Estelle i lördags kom Nina, Micke, Lovisa, Alex, Max och Obelix. På söndagen kom min mamma och mina systrar + Eva och Lasse. I måndags var vi till Solla och sen upp till Eva en sväng. På eftermiddagen var vi till BB i Motala på läkarkontroll, allt var bara bra med prinsessan.

Idag är Henke på möte och Binning är på dagis. Jag har diskat och håller på med tvätten. Jag tänker inte dammsuga, för Henke får också göra nånting vettigt inomhus!

Nu ska jag försöka få på mig bärsjalen och hämta posten.

Bilder?

Nu har jag laddat upp ett par bilder från i fredags, problemet är bara att internet hänger sig när jag ska försöka lägga upp bilderna i inlägget. Jag har försökt typ 5 gånger och det får faktiskt räcka för tillfället. Men bilder är alltså på gång, kanske t.o.m. under dagen...

Äntligen!

Äntligen har dom fått igång blogg.se igen, det här bytet tog ju hundra år. Jag försökt komma in och lägga upp en bild, men eftersom det inte ens gått att logga in har det varken blivit bild eller uppdatera, ska försöka fixa det nu tänkte jag.