Jag går till stallet istället..

.. för att sitta här. Fast jag ska åka bil idag, Binning ska med och han sitter och sover i bilen. På vägen hem från stan köpte vi en minerallåda till hästarna. Dom kommer bli glada för de har inga mineraler just nu.

Idag blir det en sväng med Linda och Manilla, vi får se om det kanske kan bli lite trav idag? Vi har skrittat i tre dagar nu.

Älskade farmor

Nu har Binning och jag lämnat farmor vid tåget, hon borde precis vara på väg från Linköping nu faktiskt. Det har varit superskoj att ha henne här, hon är som min underbara polska städtant i huckle. Fast min underbara farmor i förkläde som städar och tar hand om Binning när jag vill rida eller om jag måste åka och jobba. Till på köpet tycker hon att det är kul att diska! Kan man vara mer underbar?! Jag tror inte det.. Tack för den här tiden farmor, hoppas du kommer snart igen (och speciellt tack för att du har putsat alla fönster, jippie)!

Vätternfestivalen

Igår var Henke och jag på Takida och Mustasch tillsammans med Madeleine och Gunnar. Efteråt var vi till öltältet en sväng och träffade massa roligt (och lite tråkigt?) folk från Vreta..

Mustasch var röjjiga och spexiga, Takida var också bra men inte lika spexiga..

Fresh

Ny sitter jag här, nyduschad och superfräsch. I min nya tröja som kom från Ellos idag, en khakigrön myströja med luva. Det andra jag beställde var en turkos kjol. Jag beställe egentligen nånting mer också, men det var tydligen slut.

Idag har vi haft det lugnt och skönt, först i Borensberg och sen i Motala. Vi käkade lunch nere i hamnen (rödspätta och potatis) och sen fick jag ett par röda pelargoner på Oves plantskola. Farmor köpte en fin gul ros som luktade hur gott som helst!

På kvällen har vi varit i stallet, jag red ut med Linda och Manilla. Farmor och Binning var kvar i stallet med Tina. Nu tänkte jag läsa lite i Arn, ibland känns det som att jag aldrig hinner läsa ut den boken, men nån gång kommer det nog hinnas med. Idag har jag grundat klart utebordet och grundat två av dörrarna också. Skönt att få nåt gjort som syns lite.

Sandra!

Jag vet att jag borde hört av mig, men jag hade glömt mobilen hemma (i Fornåsa) och därmed också alla telefonnummer..

Min sångfågel Binning

går runt här och sjunger. Det är första gången jag hör honom sjunga, han är så gullig.

Idag ska vi åka till Borensberg, sen vidare till Motala; där ska vi till Ninas affär och kolla lite. Efter det blir det Oves plantskola, farmor har pratat om att hon vill köpa en växt till mig. Vi får se hur det blir med allt..

Ikväll ska jag rida igen. Hurra!

Äntligen ridit!

Idag kom jag äntligen iväg till stallet och ut på en härlig ridtur. Det har regnat på förmiddagen, men inte när jag red. Underbart! Det blev en skrittsväng idag, en bra början för nu jävlar ska här ridas. Farmor är här tom lördag, hon är gärna barnvakt och sen har Henke semester i en månad med.

På förmiddagen var vi till Ulfåsa en sväng och kollade på allt där. Det var helt ok, fast de hade mer fina saker förut faktiskt.

Snart kommer Henke hem och då ska vi städa innan farmor och jag tar med Binning på en promenad eller nåt. Vi får se.

Rubrik

Idag har Henke och jag varit på Henkes mormors begravning i Landeryds kyrka. Det var stämningsfullt och fint, väldigt mycket blommor. Farmor hade hand om Binning, de gick omkring inne på stan i Linköping. Efter begravningen åkte Henke hem med sina föräldrar för att meka, jag åkte till stan och shoppade lite. En getingfångare och 2 fina kuddfodral på Indiska. Farmor köpte ett par coola Tretorngummistövlar till Binning (svarta med flames på).

Efter stan var vi till Solla där jag visade farmor hennes trädgård, sen åkte vi vidare upp till Eva och Lasse. Där fick vi såklart fika och stannade ett tag. Nu har jag precis sövt Binning, det gick faktiskt snabbt ikväll, skönt! Nu tänkte jag försöka läsa ut sista boken i Arn- serien (eller egentligen är det efter-boken) och sen vill jag gärna läsa lite i senaste Veckorevyn som kom idag med.

Nytt inlägg..

Har lite dålig rubrikinspiration idag. Idag har jag jobbat och efter det mötte jag uppe Henke, farmor och Binning på City Gross där vi handlade för 2000 kronor och lite till. Det fick inte plats i frysen.. Hmm, större frys eller bättre framförhållning? Det blir mycket grillning framöver så det ska nog gå bra. Ikväll grillade vi nåt fläskkött, jättegott..

Imorgon är det begravning för Henkes mormor Siggan, vi får se hur det går och vad som händer efter det.

At home at last

Idag gick det jättefort att åka hem, under fyra timmar. Det gick bra att åka, Henke körde och solen sken efter ungefär halva vägen. Nu har vi precis käkat kvällsis och packat ur alla saker. Farmor står nere i köket och diskar för "jag tycker om att diska" säger hon. Känn dig som hemma säger jag!!

Nu ska jag surfa runt och titta på lite roliga adresser som jag hittat i Lantliv och Drömhem & Trädgård, men först ska jag gå ut och erbjuda Henke min hjälp. Han ska byta däck på ena bilen, inte för att jag tror att han vill ha min hjälp men jag kan ju erbjuda mig.

Partaj

Igår var vi ute på lite fest... Först var det lite förfest hemma hos pappa innan vi åkte över till Fredrik och Jenny. Därifrån åkte vi traktor och vagn runt halva Hedemora och sen till Säter där Boppers skulle spela. Det var roligt och spriten flödade. Ida, adda mig på msn: [email protected] Vi kom hem vid kl.3 och då var vi genomblöta för det kom tydligen 2 cm regn på oss under hemfärden. Tur att vi hade en tjock fleecefilt att gömma oss under...

Framöver ska vi åka till McDonald´s och köa med alla andra innan vi hämtar Binning som är hos min farmor. Första natten han sovit borta och allt hade gått bra sa hon när vi pratade på telefon nyss. Skönt!

Jag antar att det blir hemfärd framåt kvällen, om inte Henke vill köra nu förstås.

Planer..?

Idag har vi inte särskilt mycket planer. Jag känner att jag vill göra nånting, men vet inte vad..?! Gå en promenad i regnet kanske. Ikväll ska vi åka till Säterdalen med pappa o Pia, det blir traktor och vagn från Fredrik o co tror jag. Det ska bli skoj, Boppers skulle spela. Farmor ska vara barnvakt åt Binning, vi får se hur det går. Henke eller jag får väl vara nyktra så vi kan hämta honom om det inte går bra.

Midsommar i Garpenberg

Igår firade vi midsommarafton uppe i Garpenberg. Vi åkte från Fornåsa på morgonen, var förbi Österby och fikade och sen hämtade vi upp farmor på vägen till G-berg. Väl där uppe började det som vanligt med lunch hos Kerstins farbror och faster Kalle och Bettan. Iår var det sill och potatis istället för chiliconcarne som det brukar vara. Efter lunchen åkte vi upp till fäboden och fixade midsommarstången, killarna högg ner och lövade den, tjejerna gjorde kransarna. Det var mysigt med mycket barn och gott fika. Framåt kvällen åkte vi ner och reste stången igen, dansade lite och sen var det grillfest hos Bert och Kerstin. Kul och trevligt. En perfekt traditionell midsommar.

Inte gravid- bara fet

Återigen för att undvika missförstånd skriver jag det igen i bloggen. Jag är alltså inte gravid utan bara fet. Jag ska börja träna, men det är så jobbigt att komma igång. Om du vill sponsra mig med en PT är det helt ok.

gnällspiken

Binning tjuter som en stucken gris för han är så trött.. Jag får huvudvärk..


Min dag

Idag har jag: diskar, städat övervåningen (plockat ihop allt, slängt en del och dammsugit) bäddat åt farmor (kommer på söndag), tvättat massor tvätt, hängt tvätt och klippt gräset. Dessutom har jag förstås tagit hand om världens gulligaste sötnos Binning och läst Drömhem & Trädgård. En bra dag med mycket gjort inklusive slappning. Skönt!

Ny dator

Idag har Henke varit och köpt en ny dator. Kalas! Nu måste jag lägga in alla mina superba länkar igen bara. Just nu håller jag på och avverkar mina favoritbloggar och det är ju ett par stycken jag brukar läsa regelbundet. Nu måste jag betala räkningar också eftersom det var därför jag satte mig här.

Ajöken!

Min verkliga ålder..

Är 43,2 enligt http://www.vuxenpoang.com/ som jag hittade hos Maria.

Kaputt

Nu kan inte ens Henke få igång vår dator igen, han har ju lyckats få igång den lite då och då tidigare men nu är det ajöss på riktigt. Ibland känns det meningslöst att låsa vår ytterdörr när vi åker hemifrån för det finns ändå inget av värde hos oss: kylskåpet och resten av köksgrejerna är snart 10 år, tv:n blir grön, datorn är trasig.. Hmm vi har inga direkta märkeskläder och alla våra möbler kommer från IKEA eller loppis/ grejer vi fått. Jag vill bli rik, NU!

Aja. Just nu är Binning och jag uppe hos Eva och hälsar på lite.

Hos Solla igen

Idag är vi hos Solla igen, men hon är inte hemma. Jag har ridit Gottfrid och sen mockade jag stallet och putsade upp hans grejer + lite annat. Ikväll ska vi vara med och grilla här, det ska bli skoj.

Nu ska jag fortsätta läsa i tredje boken om Arn: Riket vid vägens slut.

Hos Solla

Nu är Binning och jag hos Solla, Binning ska vara här idag medan jag jobbar (10.30-15.55). Henke åker på moppeutflykt hela helgen.. Vi får se vad vi hittar på.. Om nån rolig person vill träffas eller så kan ni ju slå en signal eftersom vårt internet inte fungerar hemma.

KÖRKORT!

Grattis till Sarah, min syster, som tog körkort igår och ikväll åker hon till Toscana också. Lyx.

Sarah kräver uppdatering

Och jag håller med. Vår dator hemma är lite konstig nu igen och därför blir det inte så mycket uppdatering.

Idag ska jag jobba kväll, B ska till Solla. Annars håller jag på och läser Arn-serien, det uppslukar mycket av min tid förstås liksom Binning.

I tisdags var jag (på Gottfrid, Sollas rara Nordsvenska hingst) med Solla (på Ju- Belle) ut e och red på kanalbanken. Från Solla nere i Berg förbi Ljungs slott och tillbaka ner i Roxen och upp till Solla. Det var underbart! Helen och Börje cyklade med och så stannade vi och fikade.

Ja annars har jag väl inte nåt speciellt att berätta?

Slapp varm dag

Idag har det varit supervarmt (25 grader i skuggan). Vi har mest slappat, B har sprungit omkring naken och kissat på golvet och jag har läst ut "Bergdorfblondiner" och senaste Gossip Girl boken. Nu läser jag "Är det någon där" av Marian Keyes istället. En av mina favoritförfattare!

Fredriksbergs New Forest Stuteri

Idag var jag med Nina, Hanse och Minou till Börje Pettersson med Godiva (e. Komet) och Jade (e. Miclas Micado). Där lämnade vi dom för betäckning med Kavat som han har. Jättefin hingst! Vi var runt och kollade på alla hästar och åkte såklart till hingstbetet och hälsade på alla underbara hingstar. Dom var så fina och gosiga!

Efter det stannade vi till hos Solla där vi hälsade på hennes hästar, framförallt Lillan förstås. Efter en vända in till Linköping var vi på väg hem igen.

Andra nyheter är att Carmensita blev vaccinerad i tisdags, det är en ny grundvaccinering nu eftersom jag inte vaccinerade i vintras. Nästa gång  veterinären kommer blir det lite billigare för då ska alla andra i stallet också vaccineras.

Just nu är vi uppe hos Eva o Lasse, de är inte hemma just nu. Henke mekar och jag ska försöka hitta en balja som Binning kan bada lite i,utomhus. Vi får se hur det går och om det blir nån mer uppdatering idag.


NINA!

Om du läser: skicka Tovalies bloggadress igen, skriv den i en kommentar.. Minnet är bra men kort!

Hurra!

Nu fungerar tydligen vår dator igen. Jag som lånade Ninas dator idag. Det var snällt av henne iallafall! Förutom datornutlåning har hon varit snäll och vaktat Binning idag på morgonen så jag kunde rida. Det blev en skrittur på en timme ungefär, skönt och kul att komma igång igen. Jag red ut med Linda och Manilla igår också.

Efter stallet har jag: diskat, dammsugit, plockat undan en miljon grejer (känns det som), tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, lagat mat, hämtat böcker i Borensberg. Jag hade tydligen beställt två ex av Marian Keyes nya, men Eva kunde tänka sig att ta den ena så det var ju bra.

Just nu läser jag "Bergdorfblondiner" av Plum Sykes. Den är rolig. Jag köpte precis senaste delen i Gossip Girl också, det ska jag väl ta efter BB.

Galna hundar..

Nu är vi uppe hos Henkes föräldrar, jag gjorde precis lite grejer på internetbanken. Vår dator har lagt ner igen, tyvärr.

Ja, Nora är en jättesöt hund och de är av rasen parson russel. Nu ska jag börja gå ner mot Ljungsbro med dem och fortsätta gå tills Henke och Binning kommer och plockar upp oss.