I am legend + hemlig utflykt

På kvällskvisten har vi sett "I am legend" och nu börjar det bli dags för sängen. Precis före filmen körde jag lite trimmer, det blev fint runt altanen och träden här på baksidan. Imorgon tänkte jag köra ännu mer om jag får tillfälle, för...

... imorgon har Henke förvarnat att jag måste ha på mig gympaskor för vi ska åka iväg på nåt hemligt. När vi var i Väderstad pratade han massor om Omberg, Östergötlands berg (jag hade gummistövlar igår och traska omkring på ett berg var inte aktuellt då). Det är mer som en kulle tror jag, vi får se om det är dit eller nån annanstans vi ska imorgon. Det ska bli spännanade!


Nyvaccinerad häst

Idag har veterinären varit på betet och vaccinerat Carmensita, iår var det både hästinfluensa och stelkramp. Skönt att ha det avklarat och på tal om Carmensita ska jag ringa hovslagaren också. Hon behöver inte verkas, utan mest få kanterna tillputsade. Om han nu nånsin har tid med det.

Städa

Henke har plockat undan och jag har precis dammsugit. Jag tänkte skura golven också... Henke är ute och kör trimmer, när jag är klar inne ska jag trimma lite runt huset tänkte jag, Henke kör nog mest runt bilarna.

B ligger i vagnen, förhoppningsvis såhär:




Finbesök

Fia och Lena har varit här och kollat på katterna idag. Lena ska ju ha den gråa hankatten med vita tassar och Fia vill ha en av honorna. Fast det var lite svårt att välja, säg till såfort du bestämt dig Fia!! Vi fikade lite och dom blev tvingade att kolla på när jag gjorde köttbullarna också. Dessutom fick dom hjälpa till att skaka stekpannan varsin gång.

Köttbullar

Idag har jag gjort köttbullar på ett kilo köttfärs. Egentligen är det ju Henkes uppgift, som alla vet är han bäst på att rulla små runda köttbullar. Mina får alla andra former förutom runda. Cylindrar, romber och rektanglar. Eller inte, men inte är dom runda iallafall...

Snart ska argbiggan tystas...

Jepp. För snart är maten klar. Det ska bli gott, inget avancerat: bacon och potatis. Ska bli så gott med mat och sen ska jag direkt i säng för jag är helt slut, därav allt trist gnäll. Jag är inte bara gnällig jag är nojjig också, väldigt trist kombination. Det kanske inte märks så mycket här på bloggen (förutom gnällinläggen), men Henke märker det desto mer...
 
På Väderstad Verken var det skoj, vi var på deras uppvisningsställe (antar jag?) och kollade på massa traktorer och maskiner, väldigt populärt sa B. Förutom att han kaskadspydde inne i korvtältet, tur att det var grus och inte nåt golv där. Vet inte riktigt varför han spydde men nu mår han bättre igen. Han är med Henke och klipper gräs. Imorgon tänkte jag trimma lite, om Henke har bytt trimmerhuvud vill säga. Och om det nya passar, men det kommer märkas snart som sagt... Och jag ska väl måla slut på färgen också, jag hade en liter från början och tyvärr kommer det inte räcka till hela taket. Och ännu mer tyvärr så blir det inte en burk färg till förrän i slutet av nästa månad. Men det ordnar sig!


Nu ska jag bläddra i en inredningtidning medan potatisen kokar.



B har ärvt sitt blängande av...


... sin far och farfar (Lasses hemsida)



Det här kollade vi på... En radiostyrd lastbil som hade en radiostyrd stridsvagn på flaket. Både kunde köra omkring, stridsvagnen kunde skjuta och greja och lastbilen kunde sladda och koppla av och på släpet m.m. Riktigt facinerande faktiskt eftersom det var skitsmå grejer.


Väderstad

Vi ska strax bege oss mot Väderstad och Väderstad Verken där det är familjedag idag, hoppas dom har sol där för här regnar det.

På förmiddagen har jag målat halva taket i barnens (blivande) rum... Det blir blankt och fint fast jag skulle nog tagit en ännu blankare färg, alltid lätt att vara efterklok.



Idag har A E på sig den högra klänningen. Och en vit långärmad body + vita strumpbyxor.


TÅFFA!!

B har lärt sig säga soffa: tåffa. Igår sa han duscha för första gången också..


Äppelmuffins

Vi har precis fikat på nybakade äppelmuffins och nu ska jag hoppa in i duschen.



A E med sin nya klänning och brorsans keps på huvudet.


Dags att åka?

Jovisst men inget är klart som vanligt.

På morgonen har jag diskat och gått en promenad, nu ska vi åka till Stjärnorp eftersom det ska vara rally på vägen utanför oss idag. Ikväll är det grillfest med Ljungsbro MK som vi tänkte åka på.



Söt unge med skitig haklapp


Humöruppsving

Att shoppa är uppenbarligen som balsam för själen för nu är jag lite gladare igen. Skönt! Förutom att jag har nån lurig huvudvärk som ligger på lur precis bakom pannbenet, den verkar inte vilja bryta ut riktigt. Det kanske är för att jag går och lägger mig så sent, ska ta tag i det redan ikväll. Förhoppningsvis.

Shoppat

Det blev massa reashopping idag, bara fynd... På Hemtex (halva priset i hela butiken) hittade jag två små stalllyktor och två getingfångare 88 kronor för allt. På Wedins blev det ett par sandaler till B. A E fick en cool gitarrbody från Åhléns och sen blev det en hel påse med kläder från H&M: jeans, tisha, finstickad tröja, jeanskeps och en klänning. Allt från H&M förutom klänningen var till B.




Innan Ikanohuset öppnade var vi först på K-rauta och köpte vitfärg, en burk med högblank färg till taket i barnens (blivande) rum och en 3 l hink med utevit. Det var rea på utefärgen, 3 l kostade nästan lika mycket som 1 l kostade i vanliga fall, jag tänkte att det säkert går åt till nåt. Och efter K-rauta var vi till Stallbutiken och köpte mer mineraler, de vi la in i tisdags var slut redan igår tydligen... Galet! Nina har ju handmatat hästarna med mineraler när de inte haft fri tillgång så det var konstigt att de hade så stort behov tycker jag.



Tisha till B och body till A E


Paket!

När vi kom hem efter shoppingen och dagishämtning (redovisar mina inköp i nästa inlägg) väntade ett paket på mig och A E... Det var från världens bästa moster/ syster Camilla och däri fanns det en snygg röd PoP-dress till A E och en duschtvål från Body Shop till mig, den doftar mandel. Hon hade skickat med en present till A E från Anna- Karin och Henrik med familj också, en rosa liten tröja. Hur gulligt som helst av dom att ge present till A E, får lite dåligt samvete eftersom jag inte köpte nåt till deras bäbis, men det ordnar sig nog... Har en hemlig plan för det.

Jag kommer uppdatera med bilder senare, för nyss hängde blogg sig när jag skulle ladda upp bilden...





Reashopping eller färg?

Idag ska jag till stan, köpa nya mineraler och kolla på rean. Vi får se om det blir några köp, annars tänkte jag köpa färg till barnrummet. Inte för att jag har några pengar, men jag vill fan också göra nåt kul. Henke har köpt en dyr grej till bilen igen så jag känner mig rätt deprimerad faktiskt. Därav bitterfitteinläggen igår.

Stor storhandling och kattungarna

Vi har varit på City Gross och megasuperstorhandlat. Skönt att ha det klart och så, det går ju åt en del trots allt... Vi käkade kvällsis på pizzan i Skänninge också, skönt att slippa laga mat. Jag åt kycklingkebab, det var en riktig höjdare.

Nu kollar B på Lotta på Bråkmakargatan, den nya favoriten. Jag frågade om han vill se "Mimmi" (Emil) men då skrek han "Totta". Nu säger han "nääee Totta" när Lotta inte vill ta sin medicin... Jag ska kolla bloggar och dricka lite te innan det är dags för sängen. Nina skulle komma förbi och käka chokladtoscakaka och titta på misseungarna framöver. Två stycken har öppnat ögonen nu, den helgrå och den gråa trefärgade. En svart är på gång att öppna.




Allt annat än pigg...

Jag mår inte bra idag: är svettig, trött och grinig. Lyssnar på Hallå P3 med Ebba von Sydow.

Idag kom senaste Lantliv, men jag känner mig inte alls sugen. Vilket tyder på feber eller nånting för jag blir alltid glad av att få den tidningen.

Skit

Idag är jag gnällig och bitter. Hade tänkt städa, men jag skiter i det. Nu gör jag en chokladtoscakaka och äter upp hela själv medan jag läser i "Sjöjungfrun".


Onsdag

Idag var det sovmorgon, dusch, BVC och sen till Emma och barnen. Vi hade världens tur och fick lunch: köttfärslimpa, potatis och sås. Jättegott. Drutten, Jenny och E var också där, barnen lekte massor. Vi åkte hem vid kl.15.30 ungefär, då började B spåra ut eftersom han inte sovit nån middag. Just nu sitter B och jag i soffan, Lotta på Bråkmakargatan är på och det är strax läggdags för oss. Jag väntar på att A E ska vakna och vilja ha kvällsis, hade tänkt lägga mig för ett tag sen men då måste jag ändå vakna och mata henne så det är lika bra att mata henne innan jag somnar.

Ska lägga B nu. God natt alla!

Godnattläsning för mamman är "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg.

BVC

Idag var det BVC med A E. Nu väger hon 7630 gram, är 63,5 cm och hucudomfånget 41 cm. Om hon fortsätter gå upp i samma takt kommer hon passera det översta strecket på kurvan nästa gång.

Hon har storlek 68 just nu men är på g över till 74.

Promenad?

Igår gick jag ju 45 minuter, eller var det i förrgår? Kommer inte ihåg riktigt, fast jo det var igår. Kanske skulle gå en vända runt grannarna nu då, det brukar ta en halvtimme men å andra sidan är jag helt slut. Men om jag ändå ska sitta här kan jag lika gärna pallra mig ut en vända.

C-vitamin

Henke: "Har du sett c-vitaminerna?"
Jag: Inget svar, men jag tänkte över saken
Henke: "Hade du sett c-vitaminerna?"
Jag: "Dom är inte här iallafall (vid datorn) och inte på köksbordet."
 Henke:
"Här är dom"

5 minuter senare efter nattning av B

Henke: "Har du sett c-vitaminerna?"

Henke i ett nötskal.

Ytterligare 5 minuter senare: "haha, jag hittade dom, så det så".

Pojkar och flickor...

Nu har jag kollat vad det är för kön på kattungarna, de trefärgade är förstås honor och de andra tre var hanar alla tre. Det finns katt till både Lena och Fia, det var skönt. Det finns 3 kvar till er andra, tinga på bara!


Shoppat!

Idag har jag varit först till Stallbutiken, där jag bytte en mineralhink mot en balja med mineraler. Den ska ut i hästhagen så snart som möjligt, kanske redan ikväll annars blir det imorgon. I Stallbutiken träffade jag Cissi med A och ett dagbarn, vi åkte till Max och käkade lite lunch och sen vidare till djuraffären brevid Hööks där jag kollade på koppel och halsband till den framtida hunden, alltid roligt att titta. Jag vill ha koppel och halsband i mörkbrunt läder och mässingsdetaljer. Jag och A E drog vidare till IKEA, kollade på lite olika alternativ som kan bli stommar till barnens sängar (det blir inga sängar just nu), passade på att kolla husdjursavdelningen där också. Jag vill ha en röd stor kudde med svarta tofsar i BÄSTIS-serien till vovven, har haft span på just den kudden ända sen den kom... Köpte en liten glasburk för en tia innan vi sprang in på H&M också. Där köpte jag strumpor till båda barnen (spexigt värre) och en söt klänning till A E för 80 kronor (storlek 80). Bild på klänningen kommer allt eftersom.



A Es nya klänning, visst är den fin?!


Egentid

Lovely! Jag har precis varit ute på en promenad i 45 minuter. Helt ensam. Smaka på orden: heeeelt. ensam. Underbart! Det är skönt att slippa tänka på allt hela tiden, för även om båda barnen sover har man ändå koll på allt och det blir inte samma sak. Henke fick lägga B och han hade somnat direkt.

Nu ska jag vika tvätt, jag har hämtat in massa nytt som ska hängas och helt plötsligt finns det två fulla blåa IKEA-påsar med ren tvätt. Igen! Jag fattar inte hur det går till... Helt sjukt mycket tvätt nuförtiden, men det är väl så med barn antar jag.

BUS

Idag när jag hade duschat upptäckte jag (igen) att hudcremen var slut. I julklapp och till min födelsedag fick jag typ 5 st olika Body Butter från Body Shop och nu har dom helt plötsligt tagit slut, allihopa samtidigt, fräckt! Alltså tar man vad man haver och det råkade vara brun utan sol. Det blir nog rätt bra eftersom det har varit mulet en vecka eller så. Det borde bli bättre väder nu, midsommar har ju varit. Tills dess att solen tittar fram blir det BUS, vi får se om jag ser skitkonstig ut eller ej...

Måndag

Idag har jag varit på återbesök på MVC, allt var bara bra. Svärmor Eva var barnvakt åt B, A E fick jag ta med mig för jag antog att det var obligatoriskt att visa upp bäbisen och det var det också. Kl.13 kom Emma med barnen H och K och Jenny med E så det blev fullt hus. Ungarna lekte massor och sen fikade vi på nybakat bröd, mums!

På förmiddagen har jag dammsugit, städat, gjort en bröddeg m.m.

Nu vet jag int vad vi ska göra, B har inte sovit middag idag, det blir tidigt kväll för honom. Och för mig med, kanske...

Bilder på taket



Först...



En strykning...



Och två strykningar... Jag gjorde klart vid kl.20 på kvällen så jag fick tända lampan.



Bilder på kattungarna



Grållen och den svarta med mest vitt på nosen.



Dom sov så sött, var bara att lyfta upp dom...



Den andra gråa missen, den här har vita fötter och vitt från hakan och bak på magen.
Första gången den är med på bild...


Söndag

Idag har jag gjort pajer, bläddrat igenom ett par tidningar, städat köksbänkarna och skurat ur skafferiet. Henke har laddat musfällan åt den där jävla musen som gnager på våra förpackningar, skiter och pissar överallt i skåpen. Faan ta den, eller åtminstonde musfällan.

Just nu är vi i Stjärnorp, ska snart fika. Vi har varit och handlat på Coop, massa mjölk o lite annat. Imorgon kommer det folk och hälsar på (massa barn!) tills dess ska jag passa på och baka en chokladtoscakaka. Mums!

Vi har tagit kort på kisseungarna, de får jag ladda upp när jag kommit hem.

Målarmästaren

Idag har jag målat taket i rummet på övervåningen för andra gången, nu måste vi köpa en ny burk med högblank vitfärg innan det blir nåt mer måla. Jag har fått klartecken från Henke att riva upp golvet, det ska jag ta tag i framöver också men inte idag (hoppas det finns ett golv under masoniten). Jag vet inte riktigt vad jag ska välja för färg till väggarna... Var inne på grått i en varm ton för jag tänkte ha rött och grönt som färg på leksaksbackar och sånt (vi har 4 gröna från IKEA). När jag skriver röd menar jag en fin klar röd, inte IKEA´s fuskröda som är på t.ex. Trofast-backarna. Det är mer röd-orange tycker jag, gillar inte alls nyansen. Och sen har jag funderat lite på om vi skulle göra iordning ett skrivbord på en gång, fast ställa leksaksbackarna vi har under skivan. Vi har en hurts och skulle isåntfall bara behöva måla den, köpa nya roliga knoppar och sen fixa en skiva lite billigt. Ett gäng konsollhyllor ska vi också ha till böcker, nallar m.m. Ska nog fundera lite mer på inredning och sånt nu, det är alltid kul att drömma. Fast just nu handlar det mest om att tänka ut smarta budgetvarianter av saker vi har hemma och lite färg... En ännu större utmaning alltså, känner mig riktigt laddad faktiskt.



Söt och glad!



Såhär fin var A E på midsommarafton, B såg till att hon fick ha sina rockabillytärningar på sig också.


Mer kattunge



Nästa kattunge till rakning. Eller nästa att visas upp på bild, den här var iofs med på bild tillsammans med B tidigare, fast den syntes inte särskilt mycket då.

Igår fick jag låna "Brunstkalendern" (av Emma Hamberg), den är jättebra och snart utläst. Tror jag måste köpa den sen faktiskt, såhär bra böcker kan man alltid läsa igen... Och "Mossvikenfruar" också, den borde ju också vara bra.

Annars har jag varit och handlat, diskat och lagat mat. Henke och jag har faktiskt hjälpt åt att laga den mycket avancerade maträtter makaroner och korv. Menmen, det är alltid kul att hjälpas åt. Henke har städat medan jag diskat. Skönt!

Det var väldigt trevligt igår, Mia har dessutom massa djur som vi kollade på. B blev livrädd för hönsen och klamrade sig fast på mig som en liten apunge. Han vägrade att ens ta fram huvudet och titta på hönsen. Rätt konstigt med tanke på att han tycker höns är spännande annars. Dom hade en galen hund och massa söta små kycklingar m.m. Jag vill också ha höns och kycklingar. Och en hund såklart, men det är ju lite på g...


Lilla grållen



Här har vi den lilla helgråa katten. Den ser ut att vara vit i ansiktet på bilden, men jag tror det är blixten som gör det. Fotade tre av missarna imorse, kommer fler bilder framöver. Jag ville inte fota alla på en gång, för lilla mamman blir så störd då.

Snart är det dags att åka till sandvik, tror att vi klämmer in oss i Cadillacen allihopa (6 vuxna o 5 barn) om vi får plats..?


Ändrade planer

En kramgo morgontrött son kom när jag fotade misseungar och skulle pussa och kramas. Sötunge! Och sötmissar, här är den trefärgade ungen.



Nu ska vi åka och köpa ny mobil till Henke, vi kommer hem sent ikväll men förhoppningsvis kan jag uppdatera bloggen nån mer gång.


Polka...

...är tillbaka. Skönt!

Update:




Midsommarmorgon

och jag vaknade klockan 6.30. Fast det är skönt också, jag blir inte mer utvilad om jag hade sovit längre. Jag ska försöka sova middag sen istället. Idag är tanken att vi ska till sandvik med Henkes släkt och sen ikväll blir det fest med grillning.

Nu ska jag käka frukost och sen ska jag gå upp och måla lite tak. Kanske hinner halva idag.

Polka fick gå ut förut och har inte kommit in än. Inte särskilt kul, jag tänkte att hon säkert ville gå ut en stund. Jag antar och hoppas att hon kommer tillbaka snart igen.

Massa kalas!

Nu har vi precis anlänt till födelsedagsbarnet Lasse, först ska vi fira honom och sen åker vi direkt till Solla där vi ska ha barnvänligt midsommarfirande hela kvällen. Det ska bli skoj trots att det förmodligen blir regn, men det har vi såklart räknat med. Svensk midsommar är alltid 18 grader och regn...

Jag och barnen har varit hos Solla hela dagen och hjälpt till med förberedelserna inför kvällen. Fast jag gjorde inte särskilt mycket, skrubbade lite potatis mest och sen hann jag ta en tupplur också. Skönt och välbehövligt när man klivit upp kl.5.15 på morgonen. Skulle behöva sova mer för jag ligger efter med sömnen sen vi var i dalarna, det sätter sig på humöret och tålamodet.

Nu ska jag ner till de andra, jag har redan hunnit kolla alla uppdaterade bloggar med underverket bloggkoll! Hur smidigt som helst... Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva massa positiva grejer om bloggkoll, det är helt enkelt en skitsmart hemsida.



Tittut, säger Zorba.


Roligt

Jag: "Heeenke, var är du?"
Henke: "Jag bajsar"
Eva (som inte hörde Henkes svar) säger: "På toaletten?"
Jag: "Det hoppas jag"

Kul ,kul. Vi är alltså i Stjärnorp hos Eva, Lasse är på möte. Här har dom minsann tv, till skillnad från hemma hos oss. Animal planet står på, vilket himmelrike!

Kanske Chanel



Efter kyrkans barntimmar idag åkte vi förbi stallet och tittade på nya fölis. Hon ska förmodligen heta Chanel. Det gick inte att komma i närheten av henne för mamman var skapligt beskyddande. Om jag hade fått titta lite närmare hade jag säkert tyckt att Chanel (?) var jättesöt, det ser så ut på avstånd...

Bloggkoll!

Världens bästa hemsida är iallafall bloggkoll, fatta hur mycket tid den sparar åt mig varje dag. Fattar inte varför jag inte lagt in min favoritlista där tidigare, jag har varit medlem ett tag men inte orkat sätta mig in i hur det funkar. Korkat av mig, men nu är jag på banan iallafall.



Haglet i måndags...


Delsch

Idag har B försökt säga sin systers namn för första gången, det lät såhär: Delsch. Syftar på det andra namnet i hennes dubbelnamn som ni kanske förstår.

Kisseungarna

Efter att ha tittat lite närmare på dom verkar det vara två grå (en verkar ha vitt ansikte och den andra har jag inte sett så noga på), två svarta (båda har vitt på huvudet: en har strimbläs och en ser ut som Polka på nosen) den sista missen är grå och vit med orange inslag, alltså garanterat en liten tjej eftersom bara honor kan vara trefärgade. Intressant och sant. Nu ska jag fixa lite frukost innan vi åker på barntimmar mellan kl.9-12 efter det kan den som vill komma och titta på missarna (vet att svärmor är på g).

Taket i barnrummet




Same, same but different...

Ska göra nåt åt väggarna också. Och golvet, jag hoppas att det finns gammalt trägolv kvar under plastmattan. Det är samma matta som låg i köket förut och när jag lyfte på mattan i ena hörnet så var det likadan masonitskiva under också. I köket var det isolering, masonit och överst en plastmatta innan vi hittade trägolvet som vi ändå inte kunde spara.


Kattungarna är här!



Polka, den inte helt smarta mamman, valde att föda ungarna på toaletten, katt-toaletten alltså. Tur att jag gjorde rent den igår även fast jag inte bytte sand, det var åtminstonde inga gamla bajskorvar däri. Jag hörde ett högt, klart kattungspip när jag var i köket, men kunde inte hitta dom nånstans. Jag letade uppe och under tiden hittade Henke dom i kattlådan (under trappen). Dom fick flytta till en kartong bäddad med rena handdukar istället. Eftersom vi ändå stört dom så mycket passade jag på och tog en bild med. Det verkar vara två gråa och tre svarta, det var den minsta svarta som inte gillade BB och larmade personalen.


Möbler till barnrum

Den här förvaringsmöbeln (fast vitmålad) vill jag ha till barnrummet, med vita lådor till för jag gillar inte nyanserna på de färgade lådorna. Om det fanns lite mer klara färger skulle jag gärna köpa färgade lådor. Den här mattan verkar mjuk att leka på, en stor i en färg och några små i andra färger runt omkring vore lite kul och fint (fast jag har haft en liten och den fällde värre än alla katterna tillsammans). Sen behövs det nog en bokhylla eller konsollhyllor och tavellister också... Drömmar, drömmar, som allra tidigast kommer slå in när jag kommit igång ordentligt på jobbet igen och förmodligen inte ens då... Fast det är alltid bra att ha en plan!

Pippi på pippi.

Vi har haft en stor ful nötskrika här ett bra tag, den snor kattmat från altanen (oerhört irriterande). Nu har det kommit en skata också, skatan är vacker medan nötskrikan är ful fast den får ändå inte sno kattmaten. Så det så. Hur ska man få bort dom? Jag förstår ju att det enklaste alternativet är att ta bort kattmaten, men katterna måste ju äta. Och dom Bärnsta får absolut inte komma in, Findus kan få komma in ibland fast helst inte.



Altanen utan fåglar...



Blommor som kanske har överlevt hagelstormen? Bilden är tagen innan.


P3 Hallå och lunch

Nu lyssnar jag på P3 Hallå från idag, Petter är där och eftersom jag läser hans blogg tänkte jag att jag skulle lyssna på det. Det är toppen att man kan lyssna efteråt såhär, om vi hade haft en fungerande radio hade jag lyssnat medan jag målade.

Det går framåt med målningen. Det är typ en fjärdedel kvar, just nu är det lunchpaus. B ligger i vagnen och ska sova, har nyss hämtat honom på dagis. När taket är klart tänkte jag måla ett par pallar och en liten korg. Det kommer bilder sen också...

Kattungar?

Det har inte kommit några kattungar än, trots att Polka fått vara inne hela natten. Hon har varit skitjobbig, det är verkligen en uppoffring från min sida att ha henne inne. Hon håller på och trycker sin nos mot mitt ansikte, klättrar omkring på hela mig och vill andas ut i min mun. Skitjobbig katt verkligen. Jag måste ligga med lakanet över ansiktet och ändå låter hon mig inte vara ifred. Kl.5 fick jag nog och slängde ut henne genom fönstret.

Förresten så har Fia berättat att den som kommer först ut och tittar på kattungarna får välja unge först. Bara så ni vet, kattungeaspiranter.


Inspiration

Igår var vi ju hos grannarna, de hade nyligen fixat ett rum till sina barn och jag fick jättemycket inspiration... Dom hade så mycket förvaring, gud vad bra tänkte jag, det måste vi också skaffa. Och ett eget lekrum till barnen också, då kanske vi slipper utspridda leksaker i precis hela huset. Jag försöker hålla leksakerna borta från sovrummet, men inte ens det fungerar. Om vi har ett lekrum kan man i värsta fall strunta i att plocka ihop leksakerna om man måste iväg snabbt eller så. Alltså ska jag försöka börja fixa iordning där uppe, jag ska ta lite bilder under tiden...

Kära släkt och go´ vänner!

Jag har invaggat er i falska förhoppningar, det blir brustna löften och ledsna miner nu det känner jag på mig. Allt beror på en förflugen kommentar av min gode Henrik igår kväll.
Till saken nu: vi kan inte alls komma upp till dalarna en vecka i sommar, som jag sagt. Vi väntar små kattbäbisar (vilken dag som helst nu, hon har vaxproppar) och då kan vi inte dra iväg hur som helst. Vår dörr står dock på glänt för er alla att komma hit och hälsa på, vi har en lyxig (nåja) gäststuga som står till ert förfogande. Boka in några datum och let us know!

Förresten! Är det nån som vet om katter också får vaxproppar eller gäller det bara för hästar? Och för er ej hästintresserade så innebär det att fölningen är på g när stoet fått vaxproppar.




Gissa citatet

"När de gäller te o hoppe o skene di har ja vari bra på i alle tider"

Mer bröd...

Idag bakar jag morotsbrödet igen, fast med dinkelmjöl den här gången. Det blir säkert gott och förhoppningsvis lite annorlunda smak, omväxling förnöjer.

Jag tog bort 2 cm hagel från mina blomkrukor förut, många av småplantorna har gått sönder, det är hål i tobaksplantorna. Jag får vänta och se hur mycket som kommer dö helt och hur mycket som klarat sig.



Akleja, en fin blomma som påminner mig om sommarloven i Österby.

Regnet är borta, men...

... det haglar istället. Inte kul. Hoppas mina stackars blommor klarar sig, för jag tänker inte hämta in hela alltet.



Hänglobelian har tagit sig, som ett vattenfall över kanten och mer ska det bli, hoppas jag.

Fem minuter senare är det strålande sol och vackert regnvåta blad som glittrar i solskenet. Fåglarna kvittrar och jag ska ta tag i disken.

Ny vecka, nya bilder...

Nu har jag laddat upp massa nya bilder och även uppdaterat gamla inlägg med bilder. Det gick inte förut, men äntligen idag! Det var på tiden.

Vi har varit hos grannarna och lekt ett par timmar innan vi åkte till affären. Vi glömde köpa mjölk igår trots att vi åkte iväg för att handla. Köpte godis och pizza istället. B har precis somnat i sin säng, han slocknade på en gång. Det var förmodligen därför han bara käkade tre tuggor pirog till lunch, han var trött. Jag måste diska (enormt diskberg, förmodligen det värsta nånsin), men först ska jag äta lite godis sen igår. Mums...



Ett träd i kohagen, bilden är från lördagen.
Idag öser regnet ner, men det verkar lätta lite nu.


Söndag

Det har inte varit särskilt mycket action idag, vi var till Nina och tittade på nya fölisen. Nina var inte hemma, men vi fick se hennes söta barnbarn som jag tyvärr inte kan nämna vid namn, men hon har ett coolt, unikt namn. Och hon var verkligen sockersöt! Det var fölen också, jag hälsade "bara" på Cookie som vågade sig fram till grinden. Jag hade A E i bärsjalen för hon var inte på bra humör och B sprang omkring. Jag går inte in ensam med två barn till två föl och ett par unghästar... Känns lite onödigt med tanke på att B gärna springer bakom hästrumpor också.

Resten av dagen har vi inte gjort många knop, jag har tvättat och hängt tvätt. Satt in papper i pärmar, ska snart fortsätta med det. Och ändå försöker jag alltid sätta in papper efter hand som jag får dom, fattar inte hur det kan bli så mycket. Det har liksom hopat sig massa papper och utklipp m.m. under helgen och lite före med... Nu ska jag ta och städa klart. B har varit helt galen nyligen så jag satte på lite Emil och griseknoen för att han ska lugna sig, han sitter som ett tänt ljus just nu. Skönt! Ska nog gå ut en sväng sen, han behöver springa av sig lite. Vi behöver handla lite också, men det får Henke ta tag i när han kommer hem.

Jag vill ha choklad. Nu!



Fel fölis men söt ändå. Hippokrates e.Hip Hop - Corrado WL.
Bilden från vår promenad i lördags.



Två bilder från rätt stall också.
Zorba kom och poserade lite vid grinden.



Jumping Cookie var nyfiken och bitsk.
Men söt ändå förstås.
Fick bara en suddig bild på nya fölis som höll sig nära mamma hela tiden.

Hunn!

B sitter i mitt knä, vi kollade precis på Kellibells hemsida och då säger han "hunn" när han får se hunden.
Första gången han sagt hund, annars säger han alltid "vov vov"!


Annars pratar han mycket om sin pappa, topp och tippa. Mamma och A E har tippa och B har TOPP. (snopp och snippa).
Igår på promenaden sa han klippa också: pippa.


En hälsning från B:

dffjåpågggftghhhh,tttttttttt5r45555555555555555
5555555555rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr3333333333333333ffffrrfffb





Eftermiddagen...

På eftermiddagen fick jag lite inspiration och gjorde om lite på altanen. Tog ut korgstolen och la i en kudde och slängde på ett par gula spetsgardiner. Det blev bra, möblerade om lite krukor och tog ut fler pelargoner och sådär. Sen satt jag i fåtöljen och drack vatten med is och frusna hallon i. Gott...

B har lekt ute mest, vi lekte lite med Duplo också. Idag har jag varit helt avspänd och en bra mamma, för en gångs skull. Den senaste tiden har jag varit irriterad alldeles för ofta känner jag. Tror det beror på att vi alltid åker omkring varje dag, idag har vi bara varit hemma förutom promenaden. Bara jag och barnen, inga måsten eller resor. Skönt!

Nu tittar vi på Emil och Griseknoen, det är snart dags för B att sova. A E sitter i babysittern och gnäller lite, tror hon håller på och somna också.



Bild från förmiddagen...


Fler drömmar

Jag skulle vilja gå en keramikkurs, lära mig dreja. Jag vill ha bin och kunna hämta egen honung, som här. Jag vet att det finns biodlarkurser att gå, det vore nåt för mig. Jag skulle vilja lära mig att måla och massa andra saker. Kan hålla på hur länge som helst känner jag...





Desperat?

Har ni hört talas om hon som bakade en halv sats (8 st) chokladmuffins för hon var så sugen? Det är jag det...

Vår förmiddag...

Strax efter kl.9 gick vi iväg på en promenad och kom tillbaka två och en halv timme senare. Skönt att vara ute, men inte särskilt varmt trots solen. Jag har laddat upp massa bilder, men de går inte att ladda in på det här inlägget just nu så jag kommer uppdatera senare så ni får se. Vi gick bort till kossorna, fast det var mest hästarna B ville kolla på. Att gå runt betet i den hagen tar normalt en kvart ungefär och nu gick vi runt på utsidan, men det finns andra prioriteringar för en tvååring än att man ska gå snabbt framåt. Det fanns spännanade pinnar, löv, stenar att kasta och massa annat att kolla på. Findus följde med oss hela vägen, det är rätt kul för alla våra katter gillar att följa med på promenad.

Just nu sover barnen och jag ska bläddra i några tidningar tänkte jag.







Äntligen tyst...

Nu har det äntligen blivit tyst, båda barnen sover. Idag har vi haft en jättemysig eftermiddag, som jag skrev tidigare är jag jättetrött, helt slut faktiskt... Det är hög tid för sängen.

Dessutom är jag vrålhungrig hela tiden nu. Jag har funderat på saken och kommit fram till att det är kroppens sätt att säga "ge mig socker - NU". Eftersom jag dragit ner på socker och fikabröd blir det en reaktion, det är inte särskilt kul men det är väl bara att härda ut. Nu ska jag bädda ner mina underbara ungar i sängarna och sen ska jag försöka göra minst 50 situps, fy faan. Det kommer vara så jobbigt, men effekten blir nog bra. Det + minskat sockerintag kommer göra mig så slimmad. Jag vill ha bort gravidmagen nu, tack.

Bröd och får

Det blev ingen promenad bort till kossorna, vi fastnade i fårhagen en timme. Trots att fåren inte ens var där, dom var nog i den nya delen av hagen och käkade gräs tror jag. B lekte massor inne i hagen, stretade vid stammarna på träden, klättrade och viftade med pinnar. Bra aktivering för honom och för mig med tydligen, jag är jättetrött nu. Efter fårhagen gick vi bortåt mot grannarna med hästar, hälsade lite på hästarna och sen lekte vi på en timmerhög. Det krävs uppenbarligen inte mycket för att B ska ha skoj. Skönt att veta, imorgon tänker jag ta med mig en tidning ut så jag också kan ha lite skoj... Och kameran så jag kan fota, idag låg batteriet på laddning.

Just nu har jag lite bröd inne i ugnen (grahamsbullar) och till kvällsmat har vi käkat hemmapanerad rödspätta med potatis och bearnaisesås. Jättegott, vi passar på och käkar fisk medan Henke är borta eftersom han inte gillar det... Hur man nu kan gilla färdiga fiskpinnar, men inte hemmapanerad rödspätta övergår iallafall mitt förstånd men så är det.

Annars har jag varit på jobbet idag också, dom hade glömt bort att ge mig tider men det ordnar sig nog ändå.

Bäbisbild och kossor



A E snuttar på tummen. Sötnos!
Nu ska jag väcka B så vi kan gå bort till kossorna och mua lite.


Avslutade projekt



Färdiga tidsskriftssamlare, det där på insidan syns ju inte sen när det står tidningar i...
I bokhyllan står dom jag gjorde när B var liten.




Blocken jag tapetserat, visst blev dom fina.
Mycket finare än innan tycker jag och med bättre hållbarhet också.


Mums!



Var till Coop och köpte massa god frukt: ananas, persikor, jordgubbar, vattenmelon och nötter. Det ska B och jag käka idag och ikväll istället för godis. Det är ändå godare med frukt och jordgubbarna är supergoda och söta just nu.


Henke, vilken man.

Imorse när klockan ringde (för kanske 4:e gången) skuttade (ha ha) jag ur sängen ner på nystädade golv. Det var så fint i hela huset, Henke gick upp kl.6 för att hinna dammsuga och torka golven innan han skulle iväg på Tallgölen Trophy (kolla gärna hemsidan för den är rätt rolig och hånfull). Det var villkoret för att han skulle få åka över huvud taget. Han har haft nästan två veckor på sig att städa och nu måste det bli gjort. Jag vill inte vada runt i en svinstia hela helgen liksom, vilket jag ändå inte hade gjort eftersom jag hade städat själv och det var inte meningen.

Jag funderar på att åka till Coop och handla. Vi har nästan slut på B blöjor och sen ska jag köpa massa frukt som vi kan mumsa på istället för godis i helgen. Kanske en liten godisbit som mamman kan glufsa i sig i hemlighet också.



Vårt päronträd med sura päron som bara Henke gillar.
Och då pratar jag om de mogna päronen, inte karten.


Bondunge!

Alla som känner mig vet nog att jag är en bondunge i själ och hjärta. Nu när jag funderar extra hårt på vad jag ska plugga till kommer det mest upp bond-grejer jag vill göra. Fast inte så traditionellt bondigt utan mer modernt. Typ bed and breakfast, liten gårdsbutik med ekologiskt odlade produkter och fina inredningsgrejer, stort växthus (kanske handelsträdgård vore nåt?) m.m. Nu bor ju vi på en minimalt litet torp så dom här drömmarna kan ändå inte bli sanna här och det verkar inte som att vi ska flytta så jag får väl spara undan dom här sakerna och resten av listan långt inne i minnet och plocka fram dom senare i livet. Fast det vore så bra att kunna jobba hemma, för då skulle barnen slippa vara på dagis och man kan jobba både ute och inne. Precis som jag vill. Och dessutom är det rätt fritt, mycket som måste göras men man kan planera sin dag själv. Jaja. Framtidsdrömmar.

Vaniljsocker

Nyss gjorde jag hemmagjord vaniljsocker enligt det här receptet i min favoritblogg. Det ska bli spännande att se om det blir nån skillnad sen när jag bakar med det...



Tror ni Polka har ett gäng vaniljbullar i ugnen?


Rabatten

       


       

Här är rabatten, övre raden är före-bilder och undre raden är efter-bilder. Jag hoppas att det blev lite skillnad iallafall, det fanns inte särskilt mycket ogräs eftersom hela rabatten var täckt med gräsklipp. Superbra för att hålla ogräset och gräset borta. Jag har fyllt på med lite kantstenar också, hade bara gjort stenar runt hälften innan.



Fina prästkragar

           

Bild 1: Malva i bakrunden och framför en vårblomma som ser ut som en stor vitsippa.
Nån som vet vad den heter? Den sprider sig massor!
Bild 2: Citronmeliss
Bild 3: Basilika, tror jag. Rätta mig om jag har fel...


Äntligen tillbaka på blogg!

Jag har fått logga in via publishme.se huuur länge som helst och jag har hatat det varje dag. Men nu kan jag komma in via blogg.se igen, skönt!

Ikväll är det lite antingen eller som gäller för mig: rensa rabatt eller läsa tidningar och dricka te. Först och främst ska jag ta hand om A E.

Update:
Det verkar bli rabatten, för nu somnade A E. Hon gillar att gnälla sig lite till sömns och nu hade hon helt plötsligt somnat när jag tänkte ta upp henne. Det är gnäll, men inte skrik när hon håller på att somna. Svår gräns där... Nu ska jag ut och försöka leta reda på B´s spade och kratta i barnstorlek för dom är perfekta att rensa med.

Piroger

Tack och lov för färdiga piroger i frysen. Efter Solla var jag till Ljungsbro och tankade, blev såklart jättesugen på godis. B och jag ska dra ner på sockret nu alltså borde jag inte köpa nåt eftersom vi redan käkat glass. Tänkte att jag skulle köpa en glass ute på Preem, men sen kom jag på att det fanns kladdkaka hemma som jag kunde käka på. Fast den var slut när jag kom hem, bra det. Jag hade varken ork eller lust att laga mat, var bara sugen på godis när jag hittade pirogerna. Så jävla gött att slippa laga mat! Nu har dessutom godissuget släppt.

Barnvakt

Nu är vi hos Solla och jag har precis varit barnvakt åt L en liten stund, han var lugn och skötsam förutom när han klättrade upp för hela trappen. Jag tyckte att han lät ovanligt munter (han är förkyld och lite gnällig) så jag gick och kollade vad han hade för sig. Han hade precis klättrat upp för det sista trappsteget. Great! Jag är en sån ansvarsfull barnvakt jag.

Solla kom precis så nu blir det hallon (eller sa hon jordgubbar?) och glass. Hoppas jag iallafall, hon sa att hon hade köpt det.



På vår altan...


Smal och snygg, eller?!

Jag har två alternativ: antingen sitter mina jeans bättre idag än igår för att jag tänjde ut dom igår. Eller också sitter dom bättre för att jag gjorde massa situps igår. Dom minst fuskiga hittills, jag hade fötterna under mitt klädskåp och gjorde 50 situps. Det var så. jävla. jobbigt. Alltså måste jag fortsätta göra såna situps även fast det tar emot att ens tänka på saken. Fatta hur mycket nytta dom måste göra.

Som ni kanske märkt är jag en klar anhängare av alternativ två.

En god natts sömn

Igår gick jag och la mig vid kl.19, somnade kanske vid 20.30 för det var matdags för A E och B vägrade somna. A E vaknade två gånger under natten och jag gick upp kl.7.30 imorse. Skönt och välbehövligt för nu känner jag mig mer som mig själv och inte en gengångare utan nån som helst ork och motivation. Eftersom jag är pigg och munter tänkte jag ta mig an Henkes diskberg. Jag tänker inte gå in på hur olika vi är när det gäller disk, men om jag ska klara mig från sinnessjukdom måste vi snart införskaffa en diskmaskin. Kanske t.o.m. före hundvalpen och då förstår ni nog det akuta i situationen. Hundvalpen kommer jag få ungefär år 2018 som det ser ut för tillfället.



En blomlåda med lite växter...
Jag tycker det är svårt att få det mysigt på altanen, vi har tyvärr inget tak.
Henke har föreslagit en markis (kommer aldrig på fråga) medan jag tycker att vi ska ha ett genomskinligt plasttak.
Jag vill åtminstonde ha tak över delen där vi har sittgruppen, då kan man sitta ute oavsett väder och det vore inte helt fel.


Sticklingarna...



... har tagit sig bra, här är första knoppen.
Jag är nyfiken på hur blommorna ser ut, även fast jag sett dom hos Eva förut.


Uppsägning och ändring

Idag fortsätter jag lite som igår, med att fixa och greja. Jag har ändrat Carmensitas försäkring till en liv- och olycksfallsförsäkring, höjt försäkringsbeloppet (vilket jag skulle gjort för flera år sen) och minskat på veterinärvårdsdelen. Nu blir det 500 kronor billigare i månaden, vilket gör mig ännu mer irriterad på mig själv. Varför har jag inte tagit tag i det här tidigare?!

Jag ska säga upp Goboken också, dom skickar paket till oss fast jag ringer och avbokar hela tiden. Dessutom har dom lite väl dyra bokpaket (ca 250 kr varje gång). Vi ska fortsätta med Barnens Bokklubb för jag känner att det vore synd att sluta med alla bokklubbar, det är kul att se vilka böcker som passar till vilken ålder och att få se vilka nya böcker som kommer ut. Sen kan jag köpa dom från bokus.com istället.

Duktig kille!

Ibland är B en sån himlans duktig liten kille. T.ex. igår somnade han själv i sin säng när han skulle sova middag, just nu ligger han och vilar i sängen. Om han inte somnar är det helt ok för vi sov till kl.9 i förmiddags och ikväll ska han somna tidigare än igår (kl.23). Han mamma behöver verkligen somna i tid ikväll och resten av veckan också om jag ska klara av att vara ensam hemma med barnen hela helgen utan psykbryt.

Mer duktiga grejer: igår sa han "titta en bå" och "titta en bi". Bå= blå och bi= bil. Han kan säga "där mamma dessst" också = där mammas häst...

Idag hade vi dock haft ett totalt psykbryt också, B vägrade tvätta sig själv (förmodligen för att jag alltid hjälper honom med det nuförtiden, jag har blivit världens curlingmamma = kasst). Jag sa att om B ville åka med till barntimmarna fick han gå in på toaletten och tvätta händerna och munnen annars kunde han stanna hemma och så skulle A E och jag åka till barntimmarna själva. Eftersom han vägrade tvätta sig packade jag klart oss och gick ut i bilen och körde ett varv på gården medan B fick vara kvar själv inne (han stortjöt). Och tro att han inte skulle få följa med. När jag kom fram till dörren med bilen stängde jag av motorn och gick in för att fråga B om han skulle med, då visade han sina rena, nytvättade händer och att han hade tvättat munnen så det var bara att hoppa in i bilen och åka iväg. För er som tycker det här verkar elakt vill jag bara säga att jag har blivit en slapphänt mamma den senaste tiden: hotat med saker och sen inte alltid verkställt dom hoten. Konsekvens är ju A och O i barnuppfostran, nu jävlar. Han måste veta att när jag säger nåt då gäller det. Jag förklarade väldigt tydligt vad jag förväntade mig och han sa "nej" minst 5 gånger innan jag gick iväg, men uppenbarligen insåg han väl vad som gällde.


Projekt...



Dom här har jag pysslat med idag. Nu är det bara dom sista två som har pyttelite kvar och sen är det helt klart. Skönt att äntligen avsluta det här projektet, även om det är rofyllt att sitta och pyssla med tapeterna. Jag har tapetserat framsidan på två kollegeblock också, dom var röda och vita innan. Jättefula, men nu blir den ena i samma tapet som tidsskriftssamlarna och det andra blir med min gråa medaljongtapet på. Kalasfint och lätt att se skillnad på dom.

I blocket med blommig framsida ska jag göra iordning en ispirationsbok, iden kommer från min syster Sarah som hade en fin och inspirerande bok med ideér. Jag har samlat på mig massa utklipp och små lappar där jag skrivit upp smarta, roliga eller fina grejer och det ska bli skönt att ha allt på ett ställe.


Bröd

Idag blir det morotsbröd i långpanna, här är receptet:

5 dl mjölk eller vatten
50 gram jäst
50 gram flytande margarin eller olja
2 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 msk ljus eller vit sirap eller socker
4 dl vetemjöl special
ca 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Tillagning: Värm mjölken eller vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, margarinet, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbaket. Arbeta kraftigt till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca. 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en smord långpanna (30 x 40 cm). Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca. 30 min. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min i 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Jag tog 4 mindre morötter och lantbrödsmjöl för det var det jag hade hemma. Funkar säkert lika bra... Nu står degen och jäser första gången.

Update:



Det blev både gott och fint.
Om du är sugen på att baka bröd, gör det här receptet för det var skitsmidigt.
Jag hoppade över bakbord med.
Slängde upp degen i den smorda plåten, strödde över lite mjöl och kavlade ut.


I väntans tider...

Dags att baka bröd och fixa lite middag. Jag håller på med mitt tidsskriftssamlarprojekt nu igen, tänkte få klart det innan jag drar igång nåt nytt. Har lite inspiration. Eller inte egentligen, det är mer så att jag känner att nu jävlar måste det hända nåt för jag är trött jämt. Men det funkar det med.



De här vännerna väntar på att få lite blommor i sig. I hinkarna tänkte jag sätta röda pelargoner och sen hemmasådd svart vallmo bakom, det hoppas jag blir en cool kontrast. Vallmofröna har jag fått av min snälla mormor.


Jordgubbar och mjölk



Jag har precis ätit jordgubbar med (lite) socker och mjölk. Det är riktigt sommarfika, jättegott!



Jag älskar de här skålarna, har 6 st med 3 olika motiv på. Jag fattar inte varför jag inte köpte fler, jag gör alltid så och ångrar mig sen. Typiskt mig. Ska försöka bättra mig på det med...


Skärpning!

Nu har jag äntligen laddat upp lite bilder igen... Bloggen ser verkligen trist ut när det bara är text tycker jag.



En gammal verktygslåda jag fått av Eva och Lasse.
Har målat den vit en gång, nu är den full med penseér och 3 hemmasådda rosa blomstertobak
(det är inga blommor på dom ännu).


Brev och dagis

Nu har jag städat som en galning nästan hela förmiddagen, undantag för lunch såklart. Det börjar bli dags att hämta B på dagis, på vägen ska jag slänga på ett helt gäng brev på lådan. Ett har varit klart här hemma i minst 2 veckor, ett skrev jag precis klart och det sista är vattenprovet som jag fick hem grejer till för jääättelänge sen, men det har inte blivit av. Jag blir oerhört irriterad på mig själv när jag inte gör såna enkla saker på en gång. Istället går jag och tänker att jag ska göra det, jag lägger ner säkert tre eller fyra gånger så mycket tid att tänka att jag ska göra saken istället för att bara göra det och ha det ur vägen. Jag försöker bättra mig på den fronten.

Inredningstidningar!

Som ni kanske vet har jag numer ganska många köpstopp: blommor, tidningar m.m. Egentligen har jag väl köpstopp på allt förutom mat eftersom vi måste spara pengarna till en hund. Annars blir det aldrig nån liten valp... Men nog om det.

Igår fick jag fyra (4)! påsar med gamla inredningstidningar av Nina. Hur schysst som helst, nu har jag lite att göra ett tag för att uttrycka mig milt. Medan jag var i dalarna kom ju senaste Lantliv också, den har jag knappt hunnit börja på. Jag har "kommit över" senaste Mama och Family Living, tack vare min snälla syster Camilla, så dom har jag också läst. Mycket tidningar blir det, känner allt som oftast att jag knappt hinner läsa dom trots att jag inte köper några längre. Prenumerar på Lantliv och Drömhem & Trädgård...

Nu ska jag beta av några punkter på to do-listan.

Sömntuta

Idag anlände vi till dagis kl.10, vi kom inte upp förrän strax före kl.9 imorse. Ikväll måste och ska jag gå och lägga mig tidigt för det här funkar inte. Jag är trött och grinig, har inget tålamod med barnen och är gnällig på Henke (som att han nånsin märker nån skillnad, jag tjatar alltid på honom).

Idag var planen att jag inte skulle sitta framför datorn för jag har massor som måste göras. Men här sitter jag, jag har lunch just nu. 3 morötter och en vegopizza jag hittade i frysen (morötterna var i kylskåpet om nån undrar).

To do:
Ringa försäkringskassan
Prata med farmor
Hänga tvätt
Hänga mer tvätt
Vika tvätt
Vika ännu mer tvätt
Packa upp barnens väska från trippen till dalarna
Posta brev till Motala Kommun och ett till min farfar
Baka bröd
Gå en promenad
Säga upp B´s bokklubbar

Jag har återigen fått frågan om jag är gravid och är så jävla trött på det att jag gjorde 160 situps igår och slängde de sista goda bullarna imorse. Nu ska jag dra ner på socker (har blivit alldeles för mycket socker de senaste veckorna) och komma igång med promenader och situps ordentligt igen.


Nya midsommarplaner

Det blir tydligen Östergötland på midsommar istället, vi ska till dalarna 5 juli och det blir så mycket flängande. Fast den största anledningen är såklart att vi blivit bjudna på fest och eftersom vi sällan blir det kan det ju vara trevligt att visa sitt intresse och vidga umgängeskretsen en aning. Vi får åka till dalarna nästa år istället...



På vår altan...


God Morgon!

Jag har precis tömt kameran, det var massa bilder men inte särskilt många som får vara med på bloggen. Henke var med på en del och sen var det mycket nakenbilder på barnen. Igår kväll åkte vi förbi Cissi och tittade på lilla shettisfölet Akleja, hon är såklart jättesöt.

Idag ska vi till Solla, jag har packat allt (hoppas jag) och klätt på mig och A E. Ska snart väcka B och klä på honom också, funderar på att kanske käka frukost + hänga tvätt först. Henke tvättat som en tok så jag har inte kunnat starta nån maskin med tvätt än, jag vill kunna använda mina nya short snart igen...


Bad!!

Idag var vi hos Solla på hennes "privata strand" (visst låter det snofsigt) och badade tillsammans med Sarah, Inga-May och Fia. Maria, L, Solla och Tiina var också med. Jättehärligt och skönt, lite kallt i vattnet men det blev lagom att stå i vattnet och värmas av solen. Vi kastade massa stenar, varje gång man badar måste man kasta bort 10 stenar från mitten och ut mot sidorna, det finns sandstrand gömd under alla stenar. Det vore ju fint att få fram sanden igen. Idag kastade vi massa stenar. Henke och B åkte massor i Sollas lilla båt och jag var också med en gång, kul att ro. Fast skeppet fick slagsida eftersom Henke satt på ena sidan och B på den andra...

Efter sol och bad åkte vi till Venus och käkade sen lunch, nu är vi i Stjärnorp hos Eva och Lasse fast de är inte hemma. Henke har mekat med 940:n (den går inte att låsa på förarsidan) och nu sitter han vid symaskinen och syr några grejer till forden.

Jag vet inte vad vi ska göra när Henke är klar, förmodligen åka hemåt. Vi ska grilla ikväll, köpte färskpotatis igår så det ska vi väl äta. Mums!

Topp och pippa

Idag har B lärt sig säga snippa: det blir tippa, pippa eller tifpa. Snopp kan han reda säga: topp. Nyss sa han tipptopp också. Vilken talang. Sen går han runt och säger tippa till mig och A E (som ligger naken på golvet, därav allt snippa-prat) och topp till sig själv (drar i snoppen) och till Henke.

Kattungar...

Polka har några ungar på jäsning, jag tänkte att hon säkert hade mask innan jag åkte till dalarna. Men inte, för nu är magen ännu större och tuttarna är svullna också. Hoppas hon får en eller två friska små kattbäbisar och sen blir det förmodligen sterilisering. Vi vill ju inte ha en kattfarm trots att kattungar är bland det sötaste som finns.

Kiss

B har precis kissat. Inne. I min säng. På mitt duntäcke. Som vi inte kan tvätta eftersom vi inte har några tennisbollar. Så nu måste vi åka och köpa det. Tur att det är varmt, annars får jag sno Henkes täcke istället.

Hemma igen

Vi är hemma igen, åkte tidigt imorse, vi lämnade Hedemora kl.5.55. Skönt att komma iväg enligt planen som var mellan 5 och 6. Vi stannade i Hallsberg och köpte korv med bröd till frukost.  Vi åkte förbi stallet och där i hagen låg ett nytt litet föl, ett isabellsto som föddes den 5:e juni.

Sarah och Inga-May kom o käkade lunch, grillad kycklingfilé och potatis med massa tzatsiki. Och snickerstårta till efterrätt eftersom jag inte varit hemma och gjort nåt eget. Var väldigt sugen på citron- och kolacheesecake men vi får se om det blir nåt baka. Just nu är det fullproppat med disk i köket.

Nu ska vi snart åka till Stjärnorp, ikväll är det födelsedagsfest för Madeleine men först ska vi till B´s kusin som fyller 2 år idag. Fullt program alltså.

Grillad lax

Mamma o co gör verkligen jättegod grillad lax, jag har snappat upp receptet på marinaden så jag kan göra lika god lax hemma sen. Sarah gör smaskig tzatsiki också, det receptet måste jag också få tag på.

Premiärbad

Nu har B och jag premiärbadat, vi var i Kärringtjärn med Sarah och Kristofer. Det var kallt i vattnet, kanske 20-25 grader när man tänker efter. Men det var ju omkring 35 grader varmt i solen och då känns t.o.m. 20 grader kallt. B var lite tveksam, men tyckte det var kul så länge nån höll i honom. Han hittade en kvarglömd hink och spade som han lekte med. Vi såg massa grodyngel och en vattensalamander också, det var ett kalasbra bad! Och lite folk var det med, skönt för B att slippa massa galningar som plaskar och hoppar i vattnet när han är osäker i början.


Snart är det dags för käk, vi var till Waynes förut. Jag drack iste med flädersmak, jättegott, och åt en kladdkaka. B fick glass.


ÄNTLIGEN thaimat

Jag har velat äta thaimat ända sen vi kom hit och idag blev det äntligen av. Det ä så himlans gott, Sarah och jag delade på en rätt med kyckling, broccoli, morötter och lite andra grönsaker. Mums!

Igår hade vi jättetrevligt på Sarahs studentskiva, om man säger så nuförtiden... Det var grillat: lax, kyckling och kött. Jättegott, barnen turades om att skrika innan båda somnade och då fick jag också lite lugn och ro. Kul att träffa lite släkt och Anette (mina kusiners mamma) kom också. Kul att se henne med. Dennis hade med gitarren och spelade, hur mysigt som helst.

Idag har vi åkt till mamma, nu ligger ungarna och sover. På förmiddagen åkte B lite fyrhjuling med sin morfar, skoj... Ikväll ska vi vara här och grilla, när barnen vaknat ska vi nog till Waynes och fika lite tror jag.

Avslutningar

På morgonen har vi varit på Davids skolavslutning i Hedemora kyrka, det var somrigt och gick faktiskt väldigt snabbt. Skönt! Sen gick pappa, David, Camilla, farmor, jag o barnen till Waynes och fikade. Camilla följde med oss förbi mamma, sen till Blomsterstugan och banken innan vi käkade lunch hos mormor. Fläskfilé, ris o sås, jättegott. Nu ska vi strax åka mot Avesta och Sarahs student...

David

Min brorsa David är rolig, nyss tog han all credit för att ha lärt B kroppsdelarna. B har bara haft det som tema på dagis + att vi hållt på hemma också. Men jag låter David tro att han lärt B...

Ikväll ska vi upp till Garpenberg, förmodligen ska vi ta med oss mat också. Innan det blir avfärd upp dit ska vi såga ner björkar till Sarahs student och skjutsa in dom till mamma i stan.


Vi var hos farmor på lunchen, där fick vi skinkpaj och sen blåbärscheesecake till efterrätt, mums!


Sarah och jag har nyss varit på Lappen och käkat glass med, jag orkade typ en halv kula, B fick ärva pappas gamla glass och Sarah åt knappt upp sin. Så mycket glass får man, jag tog två kulor och det var en och en halv för mycket.


Planer för dagen

Vi har precis käkat frukost och vi ska strax fika med pappa och farmor som kommit hit. Jag hade annars tänkt att vi skulle åka till henne efter frukosten, men vi får vänta lite. Jag tänkte passa på och låna hennes dusch för härute finns det bara lite varmvatten om det inte är eldat...

Skattepengarna har kommit också, om jag inte skrivit det... Skönt.

Kul besök...

Idag hade vi lite tid över innan vi skulle plocka upp Camilla för vår tripp till Kupolen. Vi passade på att åka förbi Ivarshyttan och som tur var, var Kajsa hemma. Vi hälsade på henne i typ två timmar, fikade och tittade på hästar, får, traktorer och fyrhjulingar. B lekte massor med alla traktorer, trampbilar och allt han kunde hitta. Kul för honom och inte bara för mig alltså, det var skönt...

Shopping i Kupolen!

Idag har Camilla, B, A E och jag varit i Kupolen och shoppat. Jag skulle köpa ett par tofflor/ sandaler till B och kanske nåt på Indiska till mig. Det blev en jättefin rosarutig tunika med breda axelband och två par shorts (HM) till mig och ett par fejkfoppatofflor till B, lite stora men det funkar. Han kan ta av och på dom själv och det var hela poängen. Vi måste köpa ett par sandaler till honom framöver också. Barnen fick en hel säck med kläder från Camilla: A E fick ett rosa Adidasset med oranga detaljer, en söt blommig tunika, en randig finstickad tröja/ tunika, en lila collegetröja med ett rosa hjärta på. Hon fick säkert nåt mer som jag glömt skriva om. B fick två tishor en svart och en vit, båda med tryck.


Österby

På sommaren vill man ju vara i Österby hela tiden, inte just i själva byn men hemma hos pappa. På förmiddagen har vi matat kvigor och en liten kalv, B fick ge pellets det hade nog tagit hela förmiddagen om inte pappa hjälpt honom lite. En barnnäve i taget blir liksom inte nån större mängd. B har suttit på dasset och kissat ute, precis som morfar. Han vägrar sitta ner på toaletten nu... Eftersom pappa skulle ut på åkern har B och jag lekt lite själva också, vi gick en promenad runt Mona och tittade på hästarna. Vi gick genom skogen hem och B tyckte det var skoj att vi kom ut borta hos kalven. Sen var det såklart det obligatoriska stoppen vid skördetröskan, grävmaskinen och traktorerna. Vi måste stanna och titta på dom varje gång vi går från ladugården.

Tyvärr har jag ingen kamera med mig så det blir inga fina Hedemorabilder.

Hedemora!

Luring luring, kul bus! Nu är jag och barnen i Hedemora och hälsar på, vi kom vid kl.10.30 i förmiddags och det gick bra att åka. Vi fick stanna två gånger för att A E ville äta och en gång för att köpa dricka och tvätta av bakrutan. Nu ska vi snart hämta Sarah vid tåget, är hos Camilla just nu och mamma är också här.

Idag har vi hunnit med att fika hos pappa, käka lunch hos Camilla på Waynes, lämna tillbaka gamla böcker och låna nya på biblioteket hos mamma och käkat glass hos farmor. Mycket äta blir det, ikväll blir det middag hos mamma också.

Hej Anonym

Du som var anonym och kommenterade om pirogerna kanske också har en blogg eller så? Vore kul att läsa...

Hemlis...?

Jag vet en sak som bara några andra vet... Min syster Camilla, Sarah i Mora, Henke och B vet men inte så många fler... Ni andra får veta eller se imorgon. Hihi.

Pippa!

Idag i Ljungsbro hoppade B in i bilen och sa glatt "pippa", sen satte han igång att skrika "PIPPA, PIPPA, PIPPA". Det är härligt med barn, tur att man inte är särskilt lättgenerad.

Vår dag...

Efter besöket hos Nina och Hanse gjorde jag lunch, köttfärssåsen som vi hade i pirogerna igår och tagiatelle. Efter lunchen kom Eva och Lasse förbi och B fick åka med dom hem i Cadillacen. Henke, A E och jag åkte också till Stjärnorp men först var vi till Biltema och köpte lite grejer till forden m.m. Nu är vi hemma igen, jag ska börja med kvällsmat. Ikväll blir det grillade fläskkotletter, klyftpotatis och champinjonsås, förhoppningsvis jättegott.



A E hos Nina. Solhatt från Sarah och tunika från Camilla.


Sarahs fynd

Nu har min kära lillasyster skrivit ett inlägg om sina fynd, det hittar ni här. Jättefina saker!

Jumping Cookie!

Idag har B, A E och jag varit till Nina och Hanse. Där betalade vi stallhyran, lekte i deras lekpark (misstänker att B tror att dom har en lekpark på baksidan, det finns gungor, studsmatta, klätterställning och rutschkana) och såklart tittade vi på lilla Kakan! Vilken sötnos! New Forrest- hingst e. Fredriksbergs Kavat och u. Idyllens Jade (Nina, du får rätta mig om jag har noll koll på stammen här)...



Sötare än socker!


B