Bröd

Idag blir det morotsbröd i långpanna, här är receptet:

5 dl mjölk eller vatten
50 gram jäst
50 gram flytande margarin eller olja
2 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 msk ljus eller vit sirap eller socker
4 dl vetemjöl special
ca 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Tillagning: Värm mjölken eller vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, margarinet, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbaket. Arbeta kraftigt till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca. 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en smord långpanna (30 x 40 cm). Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca. 30 min. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min i 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Jag tog 4 mindre morötter och lantbrödsmjöl för det var det jag hade hemma. Funkar säkert lika bra... Nu står degen och jäser första gången.

Update:



Det blev både gott och fint.
Om du är sugen på att baka bröd, gör det här receptet för det var skitsmidigt.
Jag hoppade över bakbord med.
Slängde upp degen i den smorda plåten, strödde över lite mjöl och kavlade ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback