bakdag

Idag har vi varit och handlat, Henke är sjuk idag med och till och från blir han jättegrinig. När jag är sjuk får jag klara av precis allting ändå, ta hand om Binning, laga mat osv, men när Henke är sjuk bara släpper han allt där han står. Knäppt, framför allt av samhället att "tillåta" män att bli totalt nedsjunkna i sitt sjukdomstillstånd (Henke är förkyld)..

Färdig-gnällt.. Idag har jag gjort en äppel-galette, typ som en tunn pizza med söt deg och skivade äpplen ovanpå. Gott, men lite väl sött tyckte jag. Kul att prova iallafall.

Framöver (hoppas jag verkligen) kommer Kjell och skor Carmencita. Han skulle komma på kvällen sa han och det är väl kväll nu?! Han skulle ringa när han var på väg.

Annars har jag börjat i en ny bok av Rosamunde Pilcher "Att åter mötas", den verkar lovande som vanligt. Jag har rensat två rabatter (av tre möjliga) idag också. Jag tog en spade och vände på jorden så jag slapp gräva och dra så mycket i alla ogräs-rötterna. Nu är det jättefint för jag har planterat ut min sallad också, Lovisa undrade om inte hararna kom och käkade upp salladen, men vi får väl se..

Imorgon blir det folkrace i Eskilstuna, Micke ska köpa bil. Jag känner mig inte så sugen men det kan (kanske) vara kul att se Eskilstuna med..? Vi får se!

Idag är Binning mest naken, men han har haft på sig samma dress som igår i olika perioder.

Alla bra grejer Henke gjort idag får jag inte skriva ut vad det är, men han har varit jätteduktig också!

efter grillning..


Idag har vi grillat, Eva o Lasse kom hit och käkade med. Jag hade gjort färskpotatissallad (koka färskpotatisen i typ 7-10 minuter, blanda med lite olja och sockerärtor som du kokat i 2 minuter och sen skurit i fina bitar), grillat kött (förstås, annars blir det ju inte grillat).. till det förstås en grönsallad med sallad, tomat, gurka och surprise: morötter. Jag hade varit så ambitiös att jag gjort efterrätt också, fast jag hade gjort det relativt lätt för mig: sockerkaka med kanelsmak med grädde och jordgubbar till. Lite extra fest med chokladflarn ovanpå med.. Nu när jag tänker efter och ser hur lång listan blev, samt med tanke på hur länge jag höll på med förberedelserna känns det plötsligt som att jag gjort världens gala-middan. Vad duktig jag är!


Grillgänget

Binning fick dom här söta kläderna av Eva och Lasse med, det var viktigt att folkvagnscabben syntes ordentligt på bilden, och visst syns den? Jättebra med ett till t-shirt och shorts set eftersom han bara har ett annat som han fortfarande kan ha. (Det som det står "space buddies.." på är nog för litet nu). Tidigare på dagen hade han på sig en vit långärmad body och ett par ljusblåa hängslebyxor med Musse Pigg på, allt det hade han fått av Camilla. Han var superfin i Musse- byxorna och dom passade jättebra. Dom är rätt så varma, vi får se hur mycket han hinner använda dom framöver.. Hann inte ta något kort på honom i dom kläderna, men det kommer förmodligen ett från nån dag framöver.

Binning

Idag är Henke sjuk med, jag har smittat honom. Han kom hem från jobbet vid kl.11 ungefär, kul att ha honom hemma lite men det är trist när han är sjuk. Konstigt att han blir så sjuk, eftersom jag precis haft samma grej själv men jag var inte helt utslagen för det. Jag tror att killarna mer tar tillfäller i akt att få slappa ännu mer än vanligt. Hehe.

grilla

ikväll ska vi grilla med Henkes päron. jag har gjort en färskpotatissallad, tagit fram kött ur frysen och nu ska jag åka o handla grönsaker till sallad, ägg till sockerkakan och kattmat till dom stackars svältande katterna. som om dom inte kan fånga en sork eller nåt.

jaja!

Våran dag..

Idag har jag hjälpt Solla och skriva lite papper på datorn.. Hade världens tur så jag fick färskpotatis och torsk till lunch också, mums. Innan jag åkte till Ikea fick jag en hink med färskpotatis och en bukett med blommor, några vita och en Maria-klocka.. Eller det var säkert 8 klockor på en stjälk alltså, söt.

IKEA köpte jag en naturvit rund matta som jag ska sätta fötterna på varje morgon (och natt) när jag vaknar och går upp, 2 röda handdukar till Binnings skötbord, en rulle med zebra- randigt omslagspapper och 5 vykort i klatschiga färger. Jag tänkte få lite inspiration till att måla om lite här hemma, men jag har inte berättat nånting för Henke än.. Jag var in på HM också, lämnade tillbaka det gråa linnet jag köpte när Camilla och David var här, en söm hade gått upp tyvärr. Får köpa ett nytt vid ett annat tillfälle. Nu passade jag på att köpa ett par coola jeans i storlek 74 till Binning. Ser ut typ som mina jeans från HM, därför var det ett måste att köpa dem + att det var halva priset på 98 kr= prisvärt! Binning fick två par vita strumpor med antihalkpluppar på med. Han stod på en stol hos Solla idag och han halkade omkring massor, jag tänkte att det säkert inte var så kul..

Idag har Binning på sig sin HardRockCafe- body, jeansen och ett par Bamse-strumpor.

Idag har jag lagt upp massa nya bilder, kolla förra inlägget med där är det lite bilder från midsommarafton.

Bild 1: Den här tavlan hängde i befälsbaracken på F I S i Karlsborg. Undrar om den föreställer min pappa?
Bild 2: Binning i gårdagens utstyrsel
Bild 3: Glass på Lappen i Hedemora, mums, mjukglass, pistage och daim.
Bild 4: Dagens inköp!




             

Midsommarbilder!

Bild 1: Hos Calle och Bettan, karlarna försöker resa midsommarstången
Bild 2: Kerstin hjälper till att löva midsommarstånge.
Bild 3: Binning är inte precis överlycklig trots att han har fått en så fin midsommarkrans av sin mamma.
Bild 4: Sigrid är desto gladare över sin krans, i pappa Berts famn vid Calle och Bettan



              

inget blir som man tänkt sig..

verkar det som. Eller? Kylarn pissade vatten idag igen, vi kunde alltså inte åka till stan som vi hade planerat. Menmen, det gjorde inte så mkt för mig, jag har diskat och dammsugit köket + hallen. Sarah dammsög vardagsrummet och sovrummet, kalasfint. Igår bytte jag gardiner i sovrummet också, dom nya är spets med ros- mönster på. Fina.

Idag har Binning på sig den gröna- och vitrandiga bodyn från Sarah och de röda Polarn och Pyret- byxorna från sin farmor.

Jag har inte riktigt tagit tag i uppladdningen av alla bilder än, det är så många och jag vill inte göra det samtidigit som jag är på internet. Imorgon lovar jag att det kommer bilder från midsommar m.m.

Just nu regnar det ute, lite trist men jag funderar seriöst på att gå en promenad ändå. Har ju inte rört mig på evigheter men däremot har jag käkat massa snask + kollat på film hela dagen.. Pip- Larssons Kastrullresan, den är verkligen mysig.

Jaja, det blir åtminstonde en promenad bort till Carmencita. På tal om det har jag ringt Kjell- brell men han har inte svarat.. Jag är rätt så less på honom just nu, han kommer ju aldrig som han sagt och jag vill verkligen börja rida igen nu. Nästa vecka ska jag ju rida Sollas hästar också verkar det som!

hemma igen!

Jag, Binning och Sarah åkte från mamma vid kl. 13.15 och vid 16.45 var vi hemma igen. Det gick jättebra att köra, stannade och åt på McD förstås. Binning sov nästan hela tiden, hur duktig som helst.

Idag ska vi till Ulfåsa m.m. men jag skriver mer senare


studsmattan

Alldeles strax måste jag kuta ut till studsmattan igen där David väntar, har lovat att studsa med honom ett tag till. Han tycker det är jättekul och jag med förstås..

Har skjutsat pappa, Pia och Daniel till Fredrik och Jenny på andra sidan Faluvägen, dom åker traktor och vagn till Säterdalen just nu.. Träffade Ida med, kul att se henne även om det bara blev kort.

Jaha det är bäst att jag springer ut till studsmattan innan David efterlyser mig!

fotbolls- VM

suger verkligen om jag får säga det själv.. Kollar på matchen mot tyskland och det svenska försvaret är ju pinsamt dåligt och sen att man väljer att byta in en back till istället för att spela framåt är ju en gåta för mig som "lekman". Bör kanske tilläggas att det är första matchen jag ser i VM och att jag inte är särskilt intresserad annars, men man vet ju vad det går ut på.. Sen underlättar det inte med en partisk, puckad domare som hånler när han utvisar svenska spelare.

Annars har Binning och jag varit in till mamma o co en sväng, Sarah gav mig rygg- hand- och fotmassage det var superskönt! Binning fick bada i deras badkar + ligga naken på Camillas säng, jag sa att det var på egen risk..

Ikväll efter matchen ska vi följa med pappa och Pia till Fredrik och Jenny på andra sidan faluvägen tänkte jag.. Dom åker traktor och vagn till Säterdalen för att kolla på Boppers sen, dit orkar nog inte vi följa med.. Jag har ju inga hörselskydd till Binning heller..


Nu har Binning på sig sin ABC- body från mormors mor och de gröna Musse Pigg- byxorna från Paris (som han fått av sina mostrar)

Nu ska jag kolla klart på förnedringsfotbollen, men om jag inte orkar så tänkte jag hoppa lite på Davids studsmatta. Det är verkligen superkul att hoppa, men jag har noll kondis känner jag. Sist när jag provade hade jag andnöd i typ en kvart efteråt..


Vår midsommarafton

Vi var uppe i Garpenberg, först käkade vi chili- con- carne lunch hos Calle och Bettan, sen åkte vi till fäboden. Där fikade vi, gjorde kransarna till midsommarstången, killarna drack öl och ljög sen högg dom ner en björk till stommen på midsommarstången. Jag gjorde en liten krans till Binning, han blev jättesöt men var arg när jag skulle ta kort på honom. Vid kl. 18 ungefär var vi nere i Garpenberg igen och satte upp midsommarstången, de andra dansade kring stången, jag matade Binning just då så jag kunde inte vara med. Jag spelade in massa filmer när dom dansade iallafall.
När dansen var klar gick vi över till Bert och Kerstin igen, satte igång grillarna och åt. Vi åt färskpotatissallad med sockerärtor, grillad lax, tzatsiki, det var jättegott förstås och jag var jättehungrig.. Senare fick vi jordgubbstårta, mums. Vi kom hem vid kl. 01.30 efter att vi skjutat in 3 gubbar till stan (en nykter, en mittimellan och en jättefull) åkte vi hem och la oss.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men förmodligen tänkte jag åka till stan och tvinga Sarah att massera mig för min rygg är inte vad den borde vara..


Igår hade Binning på sig sin gröna body med en gul folkvagn på, de gråa hängselbyxorna från sin mormorsmor och "Born to be a biker"- strumporna..


Binning väcker (nästan) hela huset

Nyss väckte vi David, jag la Binning på honom och pratade med en fjantig röst som skulle tillhöra Binning. Det funkade jättebra eftersom han vaknade, sen har Pia och David gosat med honom. Pia undrade om han alltid var så snäll och javisst är han det. Nu är Pia, David och Binning uppe och väcker pappa med.

Rättelse från igår: Ann heter ju Ann utan e på slutet. Viktigt med stavning, speciellt när man heter/ stavar som jag.

Nu tänkte jag ringa Henke, om han har tid att prata med mig. Han är uppe hos Eva och Lasse och mekar dvs om han inte fått jour.

Skriver mer senare!

I Dalarna..

Imorse kl. 7.30 åkte jag, Binning, Camilla och David mot Dalarna. Omkring kl. 8.30 var vi i Karlsborg och skulle hämta pappa, han var jättefull och låg och sov i Befälsbaracken. Vi fick smörgåstårta av majoren och kaptenen som var där och sen fick vi liv i pappa till sist så vi kunde fortsätta mot Dalarna.. (Vi blev fulla av hans andedräkt, jag sa att om han skulle hålla i Binning fick han lov att andas genom näsan).

Vi åkte genom Avesta/ Krylbo eftersom pappa hade sin bil där och vi kom till Hedemora vid kl. 12 ungefär, till Österby kl. 13.40 eftersom vi skulle köpa mat på McD, det var jättelång kö i driven bara för att alla Sthlm- are vill fira midsommar i vårt fina Dalarna..

Annars har jag hunnit med att hälsa på farmor tillsammans med Sarah, käkat på Lappen med Camilla och Sarah (daim, pistage och mjukglass, pistagen var äcklig men det andra gott)! Provhoppat Davids studsmatta- jättekul men verkligen skitjobbigt, jag orkade bara 2 minuter eller nåt.. Jag köpte en kombinerad mors dags- och födelsedagspresent till mamma också, en jättefin blockljuslykta.. Måste fixa en bild på den till bloggen framöver, har tagit några roliga kort på FIS också som jag bara måste visa upp.

Idag har Binning förbrukat hur mycket kläder som helst, för på morgonen bajsade han ner sin gul- blåa sverige- dress från pappa o co (som David valt ut), på FIS (uttalas f i s inte fis) bajsade han ner sin ljusblåa body med små lok + de nya byxorna han fått från farfars förra fru Anne (ljusgråmelerade mysbyxor som är perfekta på sommaren). Nu har han på sig sin blåa ABC- body och de gröna byxorna med oranga revärer och musse pigg på, som han fått av sina mostrar. Av Anne fick han en jättefin neongrön tröja med en liten elefant på också. Jättesnällt av henne att skicka en present, måste maila och tacka henne med..

Nu är vi ute hos pappa igen efter en liten episod med kylaren.. Allt vatten hade läckt ut (det var världens pöl på gatan utanför mamma), jag fyllde på men det rann ut alltihopa men sen kom pappa och hällde i massor, då stannade det helt plötsligt kvar.. Jag fattar nada, men det är ju kalas att det funkar igen.

Nu ska jag ta och ringa till Kjell medans jag kommer ihåg det, men först ska jag kolla Ebbas blogg.


Besök dag 2..

Idag har vi varit hos Solla och hälsat på, Davve och jag kollade på alla djuren.. Vi fick massa gott fika och David spelade fotboll med Shakira, hon var lite för hårdhänt tyckte han men kan man förvänta sig annat av en halvårs- gammal rottweiler? Efter Solla var vi till Venus och köpte pizza, mums! Tur att det var söndag när jag åt pizza senast, annars hade det ju blivit två gånger redan den här veckan.. Försöker ju egentligen dra ner på allt onyttigt men det blir till att ta nya tag. På tal om det måste jag ringa Kjell och beordra hit honom nästa vecka för då ska jag för faaan börja rida igen!

Nej nu ska vi kolla på en film vi hyrt, kommer inte ihåg vad den heter men den är med Billy Bob Thornton och handlar om ett baseballlag (?) som är kassa, men som David så fint sa så: "fattar man ju hur det slutar: med att dom vinner serien"

Bild 1: Idag har Binning på sig sina röda och vita byxor från Polarn och Pyret med sin Bamse t- shirt till. Jättesöt, som alltid!

Bild 2: David som en liten fluga med tungan ute och Camilla med Binning i famnen i bakrunden.. (Hos Solla)


      

Camilla och David

Nu är Camilla och David här och hälsar på, dom kollar på fotbollen och vaktar Binning samtidigt. Binning och jag hämtade dom vid tåget kl.12 ungefär och sen kollade vi lite på stan. Jag köpte ett grått, ett vitt och ett svart linne på HM, ett paraply (svart) och ett smalt vitt diadem. Vi köpte godis på Panino, Camilla kollade MQ och jag var in på GrownInLife med och hämtade en instruktionsbok till min bärsjal (det var på tiden)!  Innan vi åkte upp till Eva och Lasse, på Lasses 51 års kalas, stannade vi på babyproffsen (köpte en sån här grej man har på barnvagnen, en gris, en ko och en badboll på rad som skallrar när man slår till dom) och Coop. Barnbidraget kom ju idag så vi handlade mat och blöjor. 

Idag har Binning haft på sig t-shirten som det står "Meet my buddies space invaders" på, jeansen från pappa o co och jackan som Camilla och Sarah köpte åt honom i Paris. Jättefint förstås. Han är lite förkyld med, det är lite svårt att hålla honom lagom varm tycker jag. Annars är han lite gnällig, dreglig och vill gnaga sig på händerna hela tiden, Lovisa och Eva sa att han kanske börjar få tänder men det känns lite tidigt tycker jag. Men vad vet jag?! Vi får väl se..

Jag la upp lite bilder från dagen med, Binning och Obelix (tänk att Binning också varit så liten och fjäderlätt), Lovisa och Obelix (Ni får vrida på huvuden eller ställa dataskärmen på högkant när ni kollar på dom första korten), Alex, Max, John och Victoria fyller vattenballonger utanför garaget, det var fullt krig och dom hade jättekul. David var också med och kastade, förstås.. Sista bilden är på Camilla, Binning och David när vi äter/ ätit glass utanför Bosses Glassbar på stan idag.. Jag åt ananas, nötkrokant och jordnöt självklart supergoda smaker alla tre!


                                 

Loka med smak

.. mums! Räddaren i nöden när det är såhär hett, idag har det inte bara varit hett utan kvavt också.. Jag trodde att det skulle bli åska, men nu verkar det inte som att det blir nåt. Måste erkänna att jag är lite besviken faktiskt, lite åska hade rensat luften så att säga.

Idag har vi varit hos Solla och hjält henne få lite ordning på sina papper, kalas. Fick mat där med, potatisgratäng och kyckling, underbart gott! Vid kl. 15 ungefär åkte vi upp till Binnings farmor och hängde med henne, skoj förstås. Henke kom också upp efter jobbet, han har jour den här veckan. När vi kom hem pratade jag med Camilla och farmor också.                       

Idag hade Binning på sig kläderna på bilden nedan, men han blev så varm och då fick han vara naken istället, som vanligt!

Favoritsmak på Loka: Hallon- Grape, mums!


Bild på Binning i sin nya coolare solmössa och en bild på oss när vi sålde glass i Sollas kiosk igår.
                                  
                                                         

rhodedendrondalen

Nu har vi varit i rhodedendrondalen och kollar, fint förstås, jag tog lite bilder som ni kan se här neranför.. Dom andra bilderna visar från vänster: Mormor, Sigbritt, Kristina och Eva med Roxen i bakgrunden, Sigbritt och mormor käkar lunch på altanen och sen en 2 dagar gammal bild på Binning. Det tar så lång tid att ladda upp bilder så ni får hålla tillgodo med en "gammal" Binning- bild idag.. Det har varit underbart kul att ha mormor och Sigbritt här (nu har dom åkt vidare till Norrköping), igår hade vi trevligt och åt middag tillsammans, idag var vi till Stjärnorp (fikade hos Eva och Lasse med) och till sist åt vi sen lunch på altanen. Jättehärligt och lagom mycket att göra eftersom det varit så varmt.

Idag har Binning haft på sig t-shirt och shorts från Malin Herlitz med familj. Grön- och vit randig skjorta med påsytt linne under med Tiger på och ett par gröna shorts. Bild på det kommer förmodligen imorgon. Han blev väldigt varm, han hade på sig kläder en halvtimme ungefär och sen fick han vara naken istället.

Nu på kvällen vet jag inte alls vad jag ska hitta på, Binning sitter och sover just nu. Jag är sugen på choklad, funderar på om jag kanske skulle åka till Preem och köpa lite lördagsgodis. Det vore ju gott.. Vi får se hur det blir, jag tänkte läsa i boken "Att åter mötas" av Rosamunde Pilcher också, igår läste jag ut "I Pinjeträdens skugga". Den var perfekt, som alla hennes böcker. Först ska dom gifta sig med en kille, men av nån anledning (varierar från bok till bok) åker dom iväg på en resa och där träffar de dröm- mannen, sen kommer intrigen med en svartsjuk kvinna i dröm- mannens närhet som älskar honom i hemlighet men inte sagt nånting. Sen slutar boken lyckligt med att huvudpersonen och dröm- mannen får varandra, förstås.


                 

Besök!

Nu är mormor och hennes syster Sigbritt här och hälsar på, skoj. Dom kom igår omkring kl.19 och vi åt lax på kvällen, mumma

Igår solade jag några timmar, duschade, åkte till Solla och hängde och sen kom mormor och "Moster Sigbritt".. Binning låg naken i skuggan och hade det mysigt.

Idag ska vi till Rhodedendron-dalen, ev fika hos Solla och om utkikstornet vid Stjernorps Slott är öppet tänkte jag att vi kunde gå upp där. Vi får väl se vad som händer. Lägger in lite bilder ikväll när dom åkt.

Obelix!

Idag har jag äntligen fått se Binnings lilla kusin i verkligenheten, han var pyttepytteliten i jämförelse mot vad Binning är nu.. Helt sjukt att det går så fort!

BVC idag då: Binning väger 7950 gram, är 62 cm lång och har 42 cm i huvudomfång. Efter BVC åkte vi till Solla och lämnade lite papper, sen upp till Eva och Lasse. Satt och solade där och efter en timme kom Eva hem, vi pratade massor och sen kom Micke & Lovisa upp med hela familjen. Henke kom också efter ett tag, vi åkte hem och på vägen plockade vi upp pizza/ kebabtallrik. Mums! Det var faktiskt ett bra tag sen vi åt pizza.. Jaja jag får kompensera med lite frukt ikväll så jag känner mig nyttig igen. Eller några morötter kanske..?

Annars älskar Binning att ligga i sitt baby- gym, han gungar fart på figurerna som jag hängt ner åt honom och sparkar på prassel- blomman. Han är världens finaste unge. När vi är hos Eva och Lasse känner han igen sin snuttefilt som är på bild på deras kylskåp med, han skrattar varje gång han ser den. Kul..

Nu ska jag krypa ner i sängen, gosa med världens sötaste gull-unge och läsa vidare i min bok "Snön som föll o april" av Rosamunde Pilcher, den är superspännande och extremt förutsägbar *hehe*


   Dagens outfit: Söt body från mormorsmor, jeans från morfar!

Mitt nya mycket bättre Jag

för jag har skaffat gym- kort! From september månad öppnar ett nytt gym i Lkpg och där är jag medlem. 149:- per månad och då har dom allt möjligt: relaxavdelning (det viktigaste först), styrketräning med PT (gratis för medlemmar) och allt det vanliga som dom brukar ha. Det är världens klipp för nu kan jag yoga för 149:- per månad istället för 400! Man kan inte vara lyckligare..
Idag har jag klippt mig också, på Studio 22. Det blev supernajsigt, som ni säkert ser. Jag ville ha en ny frisyr utan att hon tog bort för mycket längd och det lyckades hon med tycker jag..

Annars har jag shoppat med Fia och Lena, skoj att träffa dom! Jag köpte skor (på bilden), en tröja och en skjortklänning, ett diadem och ett skärp. Nu är min outfit klar till midsommar och jag är glad glad glad!

Binning har förstås varit naken idag igen.

Imorrn blir det BVC och sen Solla, om hon är hemma.

                                                   

.. en Binning- bild också!

En bild på Binning i dagens outfit, eller bristen på en outfit kanske man borde säga..




Göta Kanal 2

Idag har Binning och jag varit hos Solla och hälsat på. Solla, Helen, Fredrik och Henrik från filmteamet (antar jag) byggde en fålla till kossorna som ska vara med i Göta Kanal 2, dom skulle spela in imorgon tydligen. Helen och Solla ska vara statister i Cloetta- kläder, dom kommer se jätteroliga ut.. Jaja, jag byggde inte hage jag grejade med Sollas skalenliga ritning av hennes djurstall, det verkar som att jag fick till det till sist iaf.. När vi kom tillbaka från hagen åt vi massa frukt och tårta, Cissi och Arvid hade kommit för att hälsa på också. Jättekul att träffa dom! Arvid kröp omkring och åt jordgubbar och bananer, det såg mest ut som att nån hade mosat en banan på hans kropp menmen..

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse, Eva är borta och hämtar ett papper, Henke och Lasse mekar förmodligen i garaget.. Binning ligger brevid mig och sprattlar..

Jag ska skriva ut lite papper också, förhoppningsvis kan vi stanna i Ljungsbro på vägen hem och kolla på Obelix, Binnings kusin..

Dagens outfit: en blöja / naken.


Besök

Från igår förmiddag tills idag (lunchtid ungefär) har mamma o co varit här och hälsat på. Kul att ha dom här lite, Binning fick massa fina kläder av dom och jag fick mina gympaskor. Skönt att ha ett par bekväma skor att gå i!

På söndagen åkte vi in till Ikano-huset och åt på thai- restaurangen, jag åt fläskfilé, stekt potatis och kantarellsås (jag var mest sugen på kantarellsåsen).. Gott! Vi kollade på HM, Kalle P skor, Teknikmagasinet och IKEA sen åkte vi till Solla och käkade glass. Jag provade en after eight, den var god förstås.. Innan vi åkte hem var vi upp till Eva och Lasse med. På kvällen käkade vi lax hemma och sen gick vi bort till gården som är till salu och snokade lite. Vi hälsade på hästarna med, dom bilderna lägger jag in framöver tänkte jag..

Idag var det lugnt, käkade frukost i lugn och ro och sen åkte allihopa vid lunchtid. Binning och jag har tillbringat dagen i vardagsrummet eftersom det varit så himla varmt! Jag klagar inte, men det har varit varmt. Jag ville inte vara ute och bränna mig så jag städade ur gamla papper från pärmar och sådär. Skönt att slänga grejer som man ändå aldrig kollar på.

Jag har varit till hästhagen en vända med, hästarna blev jätteglada och kom fram på en gång. Satte grimman på Carmensita i tron att Kjell tänkt komma och sko henne i veckan men förmodligen blir det inte så nu. Jag tänkte börja rida henne lite försiktigt ändå, jag kan ju rida på gräset bakom huset tänkte jag..

Nu ska vi ner och byta blöja! Här neranför ser ni en bild på dagens outfit - en blöja. Han har mest varit naken faktiskt, men när han är i babygymet, som på bilden, får han ha blöja så det inte sker "en olycka" där..



                                                                                       



Binning!

Binning!

Vilken liten sötnos.. Den här bilden tog jag när han precis börjat med storlek 62.

miki

Nu tänkte jag kolla på www.miki.se, men det verkar inte fungera *hmm* såg ju en perfekt present till min kusin Sigrid i en reklam-annons förut.. Men jag hinner väl ordna present eftersom hon fyller 1 år 13 aug.

Just nu är vi uppe hos Eva och Lasse (dom är däremot inte här), Henke och Binning mekar med Henkes moppe, den blir "customized" inför Tallgölen Trophy 16-18 juni. Tur att mormor och Sigbritt kommer och hälsar på oss då, det är trist att vara ensamma hemma hela helgen.

Idag har Binning enbart på sig en blöja! En storlek större än vanligt för Eva och Lasse hade köpt ett paket som är här uppe, eftersom vi är här så ofta. Kalas!

Annars har Henke fixat med min telefon och datorn så nu har jag alla bilder från telefonen upplagda, men det är ju på datorn hemma förstås. Framåt kvällen kanske det kommer in en bild på Binning i dagens outfit, om ni har tur.

Nu kom precis Henke in med Binning, den lilla sumo-brottaren. Han ser verkligen ut som en sumobrottare när han bara har blöja och man ser alla valkar. Sötnos! Ska ta lite bilder på honom och lägga upp så alla får se hur rund och go han är. Han är faktiskt väldigt go, men det tycker ju alla föräldrar om sina barn, så lita inte på mitt omdöme..

bärsjal o stallskor!

Idag har Binning och jag varit på Blandaren och hälsat på lite, jättekul att träffa alla roliga, trevliga människor som man faktiskt saknat.. Fast dom otrevliga känns som att det kvittar med förstås! Alla tyckte att Binning var jättesöt och tjock, 8 kg är han uppe i nu, vet inte om jag skrivit det eller ej.. Jag passade på att pumpa däcket som det är lite punka på också, det höll faktiskt hela dagen med den luften jag hade i på Blandaren, jag antar att luften försvann när vi var på folkracet och jag gick omkring med ett svintungt bilbatteri under vagnen..

Efter Blandaren irrade vi omkring på stan eftersom biblioteket öppnade kl.10 (Monica trodde att dom öppnade kl.8, vi var där första gången kl.8.50).. Käkade macka med rostbiff och potatissallad på, världens lyxmacka! Lånade lite böcker på biblioteket iallafall, 5 st av Rosamunde Pilcher och en av Robin Pilcher. Jag vet inte om det finns nåt samband mellan dom eller ej, men jag hoppas att boken av Robin Pilcher är lika bra som Rosamundes. Jag köpte ju hennes "Huset vid Havet" på bokrean i vintras och den var såå bra!! Jag älskade den, den hade allt kärlek, hemskheter och ett lyckligt slut, jag hoppas att alla hennes böcker är lika bra. Jag läser för att jag vill att böckerna ska sluta bra, jag blir verkligen besviken annars. När man hittar en författare med bra slut brukar dom oftast ha bra slut i alla sina böcker och med tanke på att det är romaner verkar det ju inte helt ologiskt att dom är lika..

På vägen till Johannas student i Vadstena stannade vi i Mantorp och inhandlade ett par Jacson skor till mig, nya stallskor. Toppenbra!

Vi var i Vadstena i ungefär 2,5 h, träffade Malin med familj och lite av Johannas släkt också. Binning fick present av Malin o co, jättefina kläder! Två set med t-shirt och shorts, det ena var ett blå-vitt Nike ställ (märkes- unge, hurra!), det andra var typ beige- och grönrandigt med tiger broderat på.

Idag har Binning haft på sig en kortärmad blå body med "ABC"- text på bröstet, de röda Polarn och Pyret- byxorna och en ljusblå-, grå- och rödrandig tröja. Efter hand blev det kokhett ute (30 grader iallafall) och då fick han ligga i bara blöjan istället, det tyckte han var skönt. Jag och flera med mig var avundssjuka kan jag lova..

Vi var ju och hämtade Henke efter jobbet kl. 16 och då köpte vi en bärsjal till Binning med. Jag valde en turkos- färgad, jag ville helst ha en randig men det fanns bara korta randiga sjalar och jag skulle ju ha en lång sjal. Tyvärr hade nån stulit instruktionerna ur förpackningen så jag tänkte kolla på internet och skriva ut egna instruktioner hos Eva och Lasse imorrn.

Nu får det vara färdigskrivet för idag!

prisa gud, här kommer skattåterbäringen!

Hurra idag har skattepengarna kommit, det har jag firat med lite shopping! Allvarligt talat så köpte vi välkomstpresent till Binnings kusin Obelix ( Lasse säger att han inte får heta Obelix för det är ett skyddat varumärke, men vi får väl se!), sen köpte vi varsin cool t-shirt till Alex och Max också, dom var så lagom roade. Binning fick ett par coola jeans i storlek 74 också.. Det går nog åt!

Idag har jag fixat studentpresent till Johanna också, grejer att hänga om halsen från mig + fam och från Camilla med. Blir nog kalas! Ska till Vadstena och fira henne från kl.13.30 imorrn och sen måste jag ju tillbaka till Linköping och hämta Henke vid kl.16.15.. Hade ju tänkt att vi skulle åka med mamma o co dit men sen fick inte Mats ledigt från jobbet. Töntigt men inget att göra nånting åt..

Idag har Binning på sig sitt set från Madde. Beiga och mörkgröna kläder, på t-shirten står det typ "Meet my buddies space invaders" och sen är det ett par shorts till. Sweet!

Annars har jag mest solat idag, Binning låg i skuggan. En promenad har vi också hunnit med som tur är!

trimmat och otrimmat

Idag har jag kört med trimmern under staketen i hagarna. Eller ja, halva långsidan är kvar på den mindre hagen, snöret tog slut.. Det blev verkligen superfint, det ser så välskött ut och det är snyggt tycker jag. Jag har trimmat nere mot diken mot skogen till också + runt alla träd i allén. Proffsigt!

När Henke kom hem efter jobbet gick vi en promenad (på hans initiativ - underbart!) När vi kom hem åkte vi och handlade och Henke sa att jag inte fick köpa nåt godis. Skönt att han har tagit till sig av det jag sa igår att han också måste engagera sig i vad och hur mycket vi äter! (Framför allt med tanke på Binning och socker).. Här kommer otrimmat från rubriken in också, jag är i så dålig form just nu, orkar nästan ingenting så det var ju superskönt att vi kom ut på en promenad. Nu ska jag verkligen ligga i och se till att gå en vända ungefär varje dag.. Minst 5 dagar i veckan iallafall.

Jag har ringt Kjelle med, han kommer i nästa vecka och skor Carmencita, då ska jag börja rida igen också.

Idag har Binning legat naken på ett badlakan ute i skuggan (det var 26 grader varmt när jag vaknade!) och sen har han haft på sig sina röda Polarn och Pyret- byxor och sin Bamse- tröja.

dags att snoka!

Japp, vi ska till grannhuset och snoka. Det är till salu och idag är det visning mellan kl.15-16.. Kanske läge att dra sig?

Annars idag har vi varit i Skänninge och kollat på bilar, lite moppe-marknad och sådär. Skönt att komma ut lite.

Idag har Binning på sig sin vita body, sina Bamse-tröja från moster Camilla (Du hade rätt förstås den var ju i storlek 68!!) och sina röda Polarn och Pyret byxor. Jättefint och allt matchar!

Måste måste komma ihåg att ringa Kjell också!

regnrusk

.. som vanligt, trist! Nu är jag trött på det här vädret, jag vill ha sommar och sol! Det är ju sol nästan varje dag, men sen kommer det regn också.. Jag vill sola och bli lite brun, imorse hade jag ju tagit på mig bikiniöverdel och shorts men sen blev det så kallt..

Idag har jag varit på efterkontrollen på MVC, allt var bra. Såfort jag fått skor på Carmencita ska jag börja rida igen, eller ja jag måste ju köpa ett par stallskor till mig själv också förstås..

Nehej nu måste Binning ha käk! 

kiosk

Igår var vi hos Solla och satt i hennes kiosk, mest satt vi utanför i solen men vi hade ju hand om kiosken också. Det  var folk där hela tiden tyckte jag, både pensionärer och barnfamiljer. Kul! På eftermiddagen åkte Solla iväg och körde studenter i häst och vagn efter deras bal inne i stan, när hon kom tillbaka grillade vi, mums. Jag sålde lite aloe vera till henne med, skönt att få in lite pengar eftersom jag varit och shoppat fast jag egentligen inte hade råd. Men man måste ju ha kläder också, alla mina linner och t-shirts som jag hade är alldeles för korta = inte snyggt!

Binning satt i sadeln på Nisse Po också, första "ridturen" för honom! Kul att det var på Nisse eftersom han har bott hemma hos oss förut.. (Innan vi flyttade dit alltså)..

Idag (och igår) har Binning på sig sina gråa hänglsebyxor i storlek 68, dom har han fått av sin mormors mor. Till dom har han en helröd långärmad body som han fått av moster Camilla.

Idag är vi uppe hos Eva och Lasse, Henke lagar våran vanliga bil så vi kan besiktiga den imorgon eller när det blir..

personal shopper

äntligen har jag fått handla lite kläder till Binning. Han har ju inte behövt nånting innan eftersom han fått så mycket när han föddes. Jag köpte tre randiga bodysar på Kappahl, två rosa-randiga och en blå- och vitrandig. Han kommer bli jättefin i dom, men han får vänta ett tag eftersom det var storlek 74/ 86 (?) på två och 86/ 92 (?) på en. Men de blir kalas senare! Han fick en cool mössa i storlek 74 också, den kommer han behöva senare i sommar tänkte jag..

Jag shoppade till mig själv med, sååå underbart! Senast jag handlade nånting var ju i julas och då var det stickade tröjor, dom känns inte så aktuella nu om man säger så.. Jag köpte ett svart och ett vitt linne, en vit v-ringad t-shirt, ett par gröna trekvartsbyxor och en grön omlott- tröja med broderingar på. Tänkte ha tröjan på studenten iallafall, den var superfin! Kalas med lite basplagg också eftersom jag inte har några linnen som räcker ner över magen längre.. Det beror nog inte så mycket på att magen är stor som att brösten är enorma, misstänker jag!

Innan vi åkte till Ikano var vi hos Solla och hälsade på lite, ska dit imorrn med och sälja glass. Kul! Henke ska på "TOA- tint" (tror det heter så) i Sthlm så vi är ensamma hemma.
Annars har jag glömt mina mobiler uppe hos Eva och Lasse, mycket frustrerande men samtidigt klarar man sig ju utan dom också.

Cadillac!!!

Idag har Binning och jag slappat framför tv:n, jag var trööött imorse. Binning med tydligen för jag käkade brunch, potatisgratäng och bacon, och efter det hann jag duscha också medans han sov på sängen. Han är verkligen supersöt när han sover (och alltid annars med förstås)!

Framåt eftermiddagen åkte vi upp till Eva och Lasse, dom kom hem vid kl.18.. De hade varit i Göteborgs - trakten och köpt en Cadillac så nu var Lasse jätteglad. Kul! Vi provåkte till Gunnar, men där var det ingen hemma. Däremot kom Micke med familj och Alex och Max åkte med oss i Cadillacen tillbaka till Eva och Lasse.
För de bilintresserade kan jag ju säga att det är en Coupe De Ville -56:a.. Om jag inte missminner mig, men det skulle jag inte tro att jag gör. Typ vaniljgul, jättefin färg tycker jag, men Lasse ville helst ha en vit.

Idag har Binning på sig en vit kortärmad body från Hardrock Café Sthlm (fått av Lasse, den är storlek 3 - 6 månader!!). Till det de röda Polarn och Pyret- byxorna (strl 62) och den söta "Teddybear Village"- tröjan (strl 62) han fått av Camilla. Jag har självklart tagit massa bilder som jag ska lägga upp såfort jag installerat min "telefon- skiva"..